Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anaren91
senior tag
válasz
Gézengúz #57779 üzenetére
Nem tudom mire gondolsz. Letekertem a két anyát, és megpróbáltam egyszerűen kihúzni a helyéről mint a linkelt videóban. Csak éppen a fenti menetes szár az lefelé konyult, nem lehetett kihúzni a lyukból, az alsó meg felelé kapott bele a lyukba...
Megnéztem vagy 3-4 különböző videót amúgy, mindenhol kerék le, két anya le, és könnyen ki kellene csusszannia. Na az enyémet szerintem csak a flex hozza majd ki. -
Anaren91
senior tag
válasz
Gézengúz #57776 üzenetére
Pár DIY alatt már rájöttem arra, hogy ha megnézel valamit youtubeon, és a végén úgy vagy vele, hogy ez easy, akkor olyat fogsz vele szpni, hogy nem igaz
Jobb oldali lámpám már volt szét szedve. Biztos nem lehetett egyszerű, mert szét van barmolva. Nade mondom szétszedem én is még1x mert párásodott. Szélvédő ragasztóval rakták össze, az istenért nem jött szét pedig mindent probáltam. Lehet amúgy venni új búrát, de én biztos nem esek neki szétszedni még egyszer az tuti
Ma megnéztem youtubeon stabpálca csere. 2 csavar tartja, kerék le, csavarok ki, pálca ki, új be és kész. Olyan szptam vele akna és csápos nélkül, hogy na, és ez még csak az alsó csavar kivétele volt... A pálcát ki se tudtam venni, mert bele van feszülve teljesen a két lyukba... Visszaraktam a 2 anyát, januárban elviszem inkább a sráchoz aki szokta csinálni a kocsim..
[link] És amúgy youtube alapján csak ennyi... Csak éppen még kalapács sem hozta ki nekem se az alját se a tetejét a pálcának XD -
Gézengúz
addikt
válasz
CharlieDrop #57775 üzenetére
-
CharlieDrop
veterán
válasz
FIREBLADE78 #57772 üzenetére
nem jellemző. Ezeket már nem csak úgy cserélgeted, már egy e36 búra is úgy jött, le hogy sütőbe raktad, az e90 lámpám felújítását meg senki sem vállalta az országban...
-
Chris0321
veterán
válasz
FIREBLADE78 #57772 üzenetére
Biztos lehet hozzá venni búrát de én is inkább felpolíroztattam. Azóta is tökéletes, pedig lassan két éve csinálták.
-
Anaren91
senior tag
Egész tegnapi napot azzal töltöttem, hogy felcsiszoljam a két fényszórómat
Egész jól sikerült a csiszolás. Aztán jól elkrtam a lakkozást, az egyik megfolyt, a másik meg tiszta narancs lett... úgyhogy most elvittem egy sráchoz, aki holnapra újracsiszolja és lelakkozza rendesen... Tanúlság: Aki nem tud úszni, ne másszon fára, mert elüti a villamos...
Holnapra elvileg mejön a két műanyag keret is az aljára, mert mind a kettő el van törve...
Ma meg megjött a két stabpálca szal azzal fogok szórakozni -
whitezo88
nagyúr
válasz
CharlieDrop #57769 üzenetére
attól még örök tény marad, hogy ne lepődjön meg valaki, aki eredeti ára nyolcadáért-tizedéért vesz autót, akkor annyival többet kell karbantartásra adni. E60akat 10-15% áron lehet kapni mint ami volt. Épp tegnap néztem, M5 mai ára 36M forint, plusz extra. És ezeket nem alappal veszik, hanem akkor már Individual, sportkipuf és már 40M+. V10 M5 ára 7-8M ft. Motorgenerál, váltócsere és még mindig sehol sincs az ember eredetihez képest. Elképesztően veszítik az árukat az autók, de az alkatrész nem. Ami nekem van új ára Eurotax szerint 14Mft. Áruk most 2-2,5Mft. F10esek még jobban tartják de az is lejtőn van már. E60 és felette legalább előny hogy nem rohad szét alattad közbe mialatt próbálod rendben tartani.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Gsx-rr #57756 üzenetére
Sok mai autó vezérműszíj szettje 150-200k km körül cserés, év mondjuk változó, de jópár típusnál 10 évig is elmennek (pl PSA dízelek)
A kellemetlen része, ami miatt szerintem sokszor meglepődnek, az a több munkaóra a szokásos elrendezéshez képest. Nade ha cserélni kell, akkor nincs mese
bár vissza lehet térni a jó öreg nyomórúdhoz is, csak többet fog enni, ha ugyanannyi ló kell
-
Anaren91
senior tag
válasz
H.Ezredes #57766 üzenetére
Am ezek a dolgok csak kb a szegényebb országokban élőket érdeklik. 5 év 200k km pl egy új autó ahogy írod. Azokat akik újonnan megveszik bőven kiszolgálja, utánna állatlában úgyis cserélik, az meg hogy utánna aki használtan megveszi mennyit fog rá költeni, meg szívni vele se a gyártót se az előző tulajt nem érdekli. Első tulaj garancia alatt elviszi kötelező szervizekre, nincs vele gondja. Az aki használtam megveszi meg majd szpik a 30k km-es olajcserével futott vackokkal. Gyártónak abból van pénze, hogy évről évre eladja az új autókat, nem abból hogy Józsigyerek megveszi a 20 éves, Lakatos Brendon által leharcold e60-at.
-
H.Ezredes
őstag
válasz
Newlachka #57762 üzenetére
Én ha a sajátom lenne azon a motoron nem cserélnék vezérlést 220E Km-nél. Talán esetleg 300E km környékén elgondolkodnék ( de inkább akkor sem...
)
#57764 Ylgram1
20 éve??? Pl M5 M3....
Benzinesekből ma a turbós motorok azok amikben cserélni kell.... 20 éve egy 6 hengeres 30D tudott annyit mint 10 éve egy 4 hengeres 20D akkor miről beszélünk ? 20 éve BMW-be nem is volt DPF-se így nem is volt ez probléma..... 30 éve a 750 tudott V12 5L-ből 300Le-t a 35i 2006-ban fele annyi hengerrel és majdnem fele akkora hengerűrtartalom mellett tudja ugyan azt.... Ma már a 2L 35i tudja ugyan úgy a 306Le-t.... A másik dolog erőltetik az 5W30-as olajakat meg kitolt olajcseréket. Nem csoda,hogy ezek pluszba hozzájárulnak ahhoz,hogy hamarabb elkopjanak a dolgok meg hát a magas fordulat is. Dízelnél manapság nem ritka az akár 5-5500-as fordulat ami régen nagyon nem volt jellemző.... Definiáld kérlek amúgy,hogy mi az élettartam ? Mert az élettartam az új autóknál ~5év ~150-200E Km-t ezt meg tapasztalataim alapján tudják is sőt az újabbak jobbak is kicsit.
-
Anaren91
senior tag
válasz
Ylgram1 #57764 üzenetére
Régi Suzuki Swiftet tudom ajánlani
Pont kölcsönkértem nagyapámtól, és alattam szakadt el a szíj. Semmi baja nem lett a motornak, kapott egy új szíjat és megy ugyan úgy
Keveset fogyaszt nem kell rá költeni, mert hamarabb lerohad a kasztni, mint hogy valamit cserélni kellene.
De amúgy ami mozog az kopik... Naiv elvárás lenne, hogy ha egy autóban láncos vezérlés van akkor azt az életbe ne keljen cserélni. Egy szaros biciklin is cserélni kell a láncot, és közel nem éri akkora behatás mint egy 200+ lóerős kocsiban... -
Ylgram1
tag
Srácok!
Nem azzal van a gond, hogy költeni kell egy öreg autóra, hanem, hogy olyan dolgokra kell, ami 20 éve ismeretlen volt. A lánc azért került be, hogy ne kelljen a szijjal szarakodni. (Most rizikósabb, mint egy szíj). 20 éve ki hallott olyat, hogy csapágyakat kell cserélni egy motorban??? Lehet, hogy a dízel a regeneráció miatt higítja az olajat, de a benzinesekben is u.ez a gond.
Illetve természetesen mindent rá lehet kenni a bonyolultságra, meg a környezetvédelemre, de akkor ne kerüljön egy új autó 15-20 m Ft-ba!Nem vita indítónak szántam az írást, csak a saját csalódottságomnak adtam hangot.
-
H.Ezredes
őstag
válasz
Ylgram1 #57755 üzenetére
Nem így van ahogy írod..... Pl M57-nél 2005-től ( alublokk D3-D5 ) lehet tudni,hogy vezérlést kell cserélni !!!!!! Ez cirka 15 év !!! Aki ez alatt nem fogja fel,hogy ki kell cserélni 2020 év végén 2021 elején azzal lehet a probléma. Aki kicseréli miért megy gond nélkül ???????? M57 esetében 250E Km-nél lecserélni akkor probléma ?????????? Vagy aki elment 300E Km-t és még nem szakadt el akkor lecseréli először az akkora dráma ?????? Szíjas motoron ezalatt 2x is lecseréled... Másik N47-N57-nél is tudni lehet,hogy LE KELL CSERÉLNI 2007-óta van jelent ez a motor !!! Az első generációs N47 177Le abból is az A-s blokkok közül nem 1 el-el repedt a C-sek szerettek leginkább szakadni ha nem cserélték ki. De annyi a titok,hogy 150E Km után le kell cserélni.... N47N 184Le viszont egy jobb konstrukció ott 150-200E Km között illik / kell cserélni ami nem hiszem el,hogy vállalhatatlan dolog.... N57-nél pedig szintén 200-250E Km között kell cserélni a csapágyakkal együtt. Mivel DPF-el van szerelve és állandó regeneráció van ezért jobban kopik a lánc és a csapágy is mivel gázolj kerül a motorolajba. Így nem meglepő módon nem ken megfelelően az olaj.... Persze,hogy cserélni kell.... A másik pedig az,hogy változtattak idővel is. Mi régóta csak Tritan láncot rakunk be amivel hosszabb az élettartama, de már a BMW-be is csak ezt a fajtát lehet venni.
Nem gondolnám,hogy vállalhatatlan dolgok ezek akinek pedig nem fér bele egy vezérlés lecserélése ( annak a költsége ) az nem vegyen ilyen BMW-t mert ahhoz,hogy jó legyen ki kell cserélni ezeket. De a vezérlés csak a jéghegy csúcsa hiszen van ott még 100 másik dolog amit rendben kell tartani. Pl csapágyak szívósor , hengerfej szívócsatorna. Hűtők takarítása turbó szíjtárcsa vízpumpa automata váltó olaj csere befecskendező rendszer stb stb.... Szóval ha valaki vesz egy ilyen modern autót ami tele van elektronikával kipufogógáz utókezelő rendszerrel modern EGR-el ami mellett legyen erős fogyasszon jól melegedjen be gyorsan és ne is szennyezze a környezetet( és még legyen karbantartás mentes is ????????????? ) az ne csodálkozzon egy HASZNÁLT 5-10-15 éves autónál,hogy ezekkel foglalkozni kell
Új hozzászólás Aktív témák
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest