Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• D@reeo

aktív tag

LOGOUT blog

Most lehet, hogy kicsit félreértettem a dolgot, de tegyük fel a következőt:
    Letöltök egy tárcát (legyen mondjuk multibit). Készítek egy új tárcát (tarca.wallet), generálok 100 címet + exportálom a kódolatlan .key fájlt.
    A címeket és a key fájlban található 100 privát kulcsot elmentem vagy kinyomtatom (ez lenne a papírtárca).
    Törlöm az összes multibit tárcához tartozó fájlt (.key, backup, .wallet)
    A .wallet ugye a címeket és a hozzájuk tartozó privát kulcsokat tárolja.

Ezután újra nyitok egy tárcát(tarca2.wallet) és importálom a privát kulcsokat amiket az előbb exportáltam.
    Ekkor elméletileg megvan az összes bitcoinom(hoz tartozó privát kulcs). Node a privát kulcshoz tartozó bitcoin címeket nem importáltam, mert ugye azokat a .key nem tartalmazza.

A kérdés akkor a következő: ha megvannak a privát kulcsok és azokat beimportálom egy új tárcába, akkor hozzáférek a BTC-kez vagy sem?
    Mert számomra ez nem világos. Ha nem, akkor ezek szerint pusztán a privát kulcsok megléte nem jelent backupot.
    Ha viszont igen, akkor generáltatatok 10 millió (milliárd) privát kulcs formájú stringet, aztán csak lesz 1-2 amivel hozzáférek más BTC-jéhez.

Logikusan végiggondolva tehát, ha csak a .key fájlt importálom be egy új .walletbe, akkor azzal nem megyek semmire. Összezavarodtam :U :C

Új hozzászólás Aktív témák