Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Szólánc.
- Emlékszik erre valaki?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy korszak vége
- DPD tapasztalatok
-
LOGOUT.hu
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Arcképgyáros
válasz MikeWazowski #13787 üzenetére
Gdax-on 2 kell.
-
titán
-
MikeWazowski
veterán
válasz MikeWazowski #13786 üzenetére
Érdekes, most egyből jóváhagyták... elég egy személyit szkennelni nekik? Azt hittem kell még jogsi, meg útlevél is...
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
csaba951
veterán
válasz Verticoin #13756 üzenetére
Először is regisztrálsz egy exchange-en. Ezzel az a probléma, hogy a nagyok mind azonosításhoz kötik most már nemcsak a fiat, hanem a cryptocurrecy beutalásokat és/vagy kiutalásokat is. Én végigjártam a gdax/cex.io-ot, sikertelenül. Bitfinex az USDT miatt inkább ne. Poloniex, Bittrex-et a fórumtársak nem ajánlották.
HitBTC.com
Végül ezt találtam ami NEKEM eddig megfelelt. Fiat be/kifizetés nincs. Viszont egy egyszerű e-mail-es regisztráció elégséges a be- és kifizetéshez, váltáshoz. Váltás fee 0,1% tranzakcióként. Ebből 0,01% kedvezményt kapsz, ha olyan megbízást adsz be, ami nem azonnal teljesül. BTC kifizetésere 0,001 BTC fix díj van. Nem kényszerítik rád a 2FA használatát. Persze használhatod (Google Authenticator). Kifizetés kezdeményezésnél egy e-mail-es megerősítés elégséges az utalás megindításához.Ahhoz, hogy elkezdj kereskedni/váltani, szerezned kell BTC-t. Esetleg ETH vagy USDT (ezt NAGYON nem ajánlom!). Ezekről tudsz oda-vissza váltani az összes többire.
Regisztráció után cryptocurrecy-t kell beutalnunk. Ehhez szükségünk lesz egy számlaszámra, amire utalhatunk. Abban a pénznemben kell létrehozni, amiben utalni fogunk. Beutaláshoz az exchange generál egy számlaszámot, kifizetéshez a saját számlánk számát kell megadni.
Account -> BTC Bitcoin -> Deposit -> ekkor legenerálja a számlaszámot amire utalnod kell
Create new-gombot NEM nyomogatod! Ez új számlaszámot ad, ami nagyon nem jó neked, ha éppen folyamatban van beutalásod a régire. Ugyanazt a számlaszámot többször is felhasználhatod, ezért se érdemes nyomogatni a Create new gombot.Ezután BTC tárca programodban beutalod a depositban látott címre a megfelelő összeget. Váltáskor 3 tizedesjegy pontossággal tudod megadni a BTC összeget, így neked is így érdemes utalnod. Gondosan megtervezed az utaláshoz szükséges fee-t, és már mehet is az utalás.
Kivárod amíg megvan a 6 megerősítés. Gyakorlatilag 4-5 megerősítés után már megjelenik az exchange-en az összeg a Main Account-on (csak be és kiutaláshoz). Innen a nyíllal átteszed a Trading Account-ra (csak kereskedéshez). Ez már pár másodperc alatt megvan.
Utána Exhange menüpont. Középen kiválasztod a BTC fület és megkeresed rajta a megfelelő crypto-t. Pl. BCH.
Jobbra Buy BCH/Sell BCH rész. Elsőnél te adsz BTC-t és BCH-t veszel. Másodiknál te adsz BCH-t és BTC-t veszel.
A két leggyakoribb vétel/eladást fogjuk megnézni.
Az első a Market fülön van. Itt a pillanatnyilag legelőnyösebb áron tudsz megbízást megadni. Az adatok megadása után azonnal teljesül! Amount mezőbe beírod az összeget, amennyiért váltani akarsz (max a Trading Account-on lévő összeg, az összeg azonnal levonódik a Trading Account-on lévő összegből). Total-ban látod, hogy mennyit kapsz érte. A többi mezőben tájékoztatnak, hogy ez összesen mennyibe kerül neked, mennyi volt a kezelési költség. Alul Buy Market/Sell Market gombbal indítod a váltást.
Második a Limit fülön van. Itt te tudsz kézzel árfolyamot megadni. Amint ez teljesül, a megbízásod végrehajtódik. Első, legördülő menüben adod meg, hogy mennyi ideig legyen érvényes az megbízásod. Good-Till-Cancellel - amíg vissza nem vonod. Mellette lévő kérdőjel gomb részletesen elmagyarázza az összes többi lehetőséget. Stop jelölőnégyzet szintén nem kell állítani, működését a kérdőjellel megnézed. Amount mezőbe beírod az összeget, amennyiért váltani akarsz (max a Trading Account-on lévő összeg, az összeg azonnal levonódik a Trading Account-on lévő összegből). Price - ide írod be a kívánt árfolyamot. Total-ban látod, hogy mennyit kapsz érte. A többi mezőben tájékoztatnak, hogy ez összesen mennyibe kerül neked, mennyi a kezelési költség. Alul Buy Limit/Sell Limitgombbal élesíted a megbízásod.
A Limit és Scaled megbízásaid bal oldalon a My Orders and Trades-be kerülnek. Ha meg akarod változtatni/végleg visszavonni, akkor itt tudsz rajta Cancel-t nyomni.
Ha teljesült a megbízásod, az összeg jóváírásra kerül a Trading Account-on.
Kifizetés menete.
Account menü -> BCH Bitcoin Cash -> Trading Account -> Main Account -> Withdraw
Amound: ide írod az összeget (8 tizedesjegy pontosságot fogad el a legtöbb esetben), Address ide írod a saját címed. Alatta lévő sorban látod a fee-t, ennyivel kevesebb kerül majd a saját számládra. Withdraw gombbal indítod a megbízást. Ekkor kapsz egy e-mailt. Ráklikkeksz a benne lévő linkre. Ekkor más dolgod már nincs. Várod amíg megérkezik a számládra az összeg. Nekem pénznemtől, napszaktól, fee-től függően 0,25-3 óra alatt a számlámon volt az összeg. -
Zsoxx
senior tag
-
Verticoin
junior tag
válasz YASKATIR #13766 üzenetére
"Eleg nevetseges, hogy egy ilyen jelentektelen "scam coin" mint a bcash kepes igy lenyomni a bitcoin arfolyamot, ugy, hogy csak egy rovid ideig volt tradelheto"
Legutóbb csak nagyon rövid ideig tudta lenyomni. 1 nap alatt duplázódott újabb 1 nap alatt újra duplázódott majd annak a felére esett vissza s a bitcoin utána meglódult kb. a háromszorosára. vajon most is hasonló jön?
A cash két duplázódása már megvan, kérdés, mi jön most?
Ugyanakkor a bitcoin most nem esett annyit, 30%-ot jelenleg 20% esésnél tart.
[ Szerkesztve ]
-
observer
tag
Akit érdekel van kb 2000 euronyi btc-m pesten eladnam akit erdekel.
-
YASKATIR
senior tag
Eleg nevetseges, hogy egy ilyen jelentektelen "scam coin" mint a bcash kepes igy lenyomni a bitcoin arfolyamot, ugy, hogy csak egy rovid ideig volt tradelheto
-
A21
tag
szépen zuhan tovább az árfolyam, ki mire számít?
-
titán
Ha esetleg: Vennék 4-5000 euróért bitcoint kpben.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Verticoin
junior tag
válasz devast #13755 üzenetére
Csakhogy én nem azt kérdeztem, hogy cash-t kell e venni hanem annak a technikai módját, hogy hogyan kell bitcoinnal VALAMIT venni. Hogy most cashról, más altcoinról, más valutáról, pénzről, részvényről, esetleg valami teljesen más kereskedelmi vagy magántermékről szolgáltatásról vagy bármi másról van e szó csak részletkérdés. Viszont maga az egész igencsak bitcoin téma. Nem látod a fától az erdőt...
(Az hogy arról érdeklődőm hogyan érdemes bitcoinért bitcoin cast venni egyáltalán nem azt jelenti, hogy ha valaki valami mást ajánl. akkor azt a mást "kétmarékkal" fogom venni. Inkább megkérem az illetőt, hogy ha tud akkor válaszoljon a kérdésre, ahogy most téged is.)[ Szerkesztve ]
-
devast
addikt
válasz Verticoin #13754 üzenetére
Ha úgy gondolod, hogy ezt más fogja neked elmondani egy fórumon, akkor ez nem neked való... Mert jön valaki elkezdi reklámozni a jóskacoin-t, Te meg azzal a lendülettel kétmarékra veszed majd.
Különben meg a bcash nem bitcoin, ergo ebben a topicban ez offtopic.[ Szerkesztve ]
-
Verticoin
junior tag
válasz sanzi89 #13753 üzenetére
és 800 Ft ezek szerint 15 perces lesz...
Mégvalamit nem értek. Itt nyuvasztom a népet magyarázzák el hugyan köl bch-t venni, de vonakodnak.
Más látom a sepával vesződik ami ugy tudom több ezer forintért utal.
Nem egyszerűbb ezzel a 800 Ft.os FEE-vel begórni a bitcoint egy tőzsdére s aztán ott váltogatni?[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz Verticoin #13750 üzenetére
Az Anker klubban lévő automata annyiért ad BTC-t amilyen árfolyam fel van tüntetve az oldalukon. Ezen kívül neked kell egy utalási fee-t rászámolnod, de az tök mindegy, hogy az ATM BTC címére, egy másik wallett címére, esetleg egy váltóra küldöd, az a tranzakció költsége. Az idő pedig annál rövidebb, minél nagyobb fee-vel küldöd, 3 Confirm után adja ki az ATM a kp-t. Ha magas fee-vel küldöd lehet 15 perc, ha alacsony fee-vel akkor akár 24 óra is, ezt te döntöd el az utalás pillanatában.
Ezen kívül semmilyen költség nincs, az MrCoin a vételi és eladási árfolyam közötti kb. 10 % árfolyam különbségből él.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Verticoin
junior tag
válasz btomi9 #13751 üzenetére
Az Anker közben láttam ahogy kiadta a pénzt így az működött. Pontosabban 2 órával ezelőtt működött, csak ez a biztos)
"Most akkor marad a SEPA utalás a maga lassúságával, körülményességével?"
Localbitcoinson ma vettem sima utalással. (Magyar embernek magyar bankszámlára.)Atyaisten a cash 1 nap alatt duplázódott.
[ Szerkesztve ]
-
btomi9
aktív tag
-
Verticoin
junior tag
Ma voltam a bitcoin automatánál s egyikünk ép pénzt vett fel, s azt mondta 800 Ft a tranzitdíj és 15 perc alatt megvolt. De nem akartam zavarni a pénz számolásban viszont nem értem. Én úgy tudtam 3000 Ft a tranzitdíj s minimum 1 óra míg megvan, s még 5%-ot is levon a gépezet.
-
btomi9
aktív tag
A Coinbase hány óra alatt méltóztatik verifikálni, mik a tapasztalatok?
Méltóztatott, csak írni kellett ide[ Szerkesztve ]
-
csaba951
veterán
-
A21
tag
valaki össze tudná foglalni mi ez a BCH és mitől jobb, másabb mint a BTC?
-
titán
válasz vismaior04 #13740 üzenetére
Nyilván a futures is közrejátszik, amíg a piac be nem látja, hogy az itt egy baromság. Nem értelmezhető a btc-n a határidős kereskedés. Nem olyan commodity ez, mint a többi. Technikailag működik, de valójában csak a valósidejű piac kiterjesztése. Ugyanúgy pillanatnyi kötések születnek ott is. Mindig kicsit fölötte követni fogja az aktuális tőzsdei árakat.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
YASKATIR
senior tag
12750 euron akartam bevasarolni ismet, erre az arfolyam megallt 12801 euron Nemaa'
-
m4rc!
őstag
válasz MikeWazowski #13727 üzenetére
Ugyanez... 3 napja próbálkozom...
We are analog players in a digital world
-
Because
őstag
válasz MikeWazowski #13729 üzenetére
most egy kicsit tovább tart minden, sokan rácuppantak. az eddigi beutalások is megvoltak másfél nap alatt most 3 napba telt jóváírni.
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
válasz MikeWazowski #13729 üzenetére
Hagyd úgy, majd jóváhagyják! Kapod majd az emailt róla, ha teljes jogú felhasználó leszel. Nem gép hagyja jóvá hanem gondolom a support egyenként.
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
-
MikeWazowski
veterán
Valaki segítene regelni a coinbase-re? Nem tudom feltölteni sehogy az igazolványokat. PC-n csinálom, kapom sms-be a linket, lefotózom, jóváhagyom, írja mobilon hogy sikeres feltöltés folytassam PC-n. ott azt írja, hogy értesítenek a jóváhagyásról alatta meg pörög egy kör... és ennyi. Nem történik semmi.... mit rontok el?
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
YASKATIR
senior tag
Fogtok-e bitcoin cash-t venni? Az azert eleg kemeny, hogy mivel a coinbase / gdax elkezdte hasznalni a bitcoin egybol bezuhant tobb mint 10%-ot
-
GabN73
addikt
-
Dexar007
veterán
A bitcoin scam meg pumpalodik ..istenem.
Give me your cum,bull!
-
A21
tag
válasz mattianson #13709 üzenetére
jó igen
szerk: talán annyi, hogy megjegyzéshez elég csak a kódsor, én nem írtam oda mást...
[ Szerkesztve ]
-
Verticoin
junior tag
válasz devast #13707 üzenetére
Na most figyeljünk nagyon, mert az élőbb 17 alá ment. Vajon hol lesz az alja? Már régóta várnak sokan egy nagyobb korrekcióra, én 30%-osra várok de ha az lesz az most is 13 000-nél lesz. vagyis jobban jártam volna ha nem várok hanem veszek 10-nél...
és most sokan a cashba menekítik a pénzüket, elérte az előbb a 2600-at, történelmi rekordját.
[ Szerkesztve ]
-
hixhix
újonc
Sziasztok!
Erdekessegkent - az alza szlovak es cseh oldalan lehet barmilyen arut BTC-ben is fizetni
-
Zsoxx
senior tag
Most akartok bitcoint venni, mikor kezd bedőlni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- NieR: Automata - Túl a 9 millión
- Eredeti játékok OFF topik
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 8. nap: Ghostrunner 2
- OLED TV topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.