- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
Miből gondoljátok, hogy egyáltalán magyar számlára utalta a pénzt, egyáltalán itthon van még az illető?
Én már rég a Kajmán-szigeteken szürcsölném a koktélokat a helyében, ott lehet engedékenyebb a "NAV".[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
válasz s7evcsenko #14531 üzenetére
A fórumból beazonosítanak.
-
sanzi89
addikt
válasz s7evcsenko #14529 üzenetére
Gyakorlatilag igen. Annyit kell várni, amíg a tranzakció jóvá íródik a blokkláncon. Ha ez kész, kapsz egy mailt/SMS-t amiben van egy kód és ennek a segítségével veheted fel a kp-t. A tranzakció jóvá írása alatt pedig elmehetsz az ATM-től, nem kell "fogni a sort".
-
sanzi89
addikt
Jól tudom, hogy a Prémium előfizetéssel el lehet rejteni felhasználók kommentjeit?
Remélem most, hogy beindult újra a meló és iskolaszezon kevesebb hasonlóan értelmes csevegés lesz a topikban, ami semmit nem ad az eredeti témához.
[ Szerkesztve ]
-
-
sanzi89
addikt
Én 11.000 környékén várom az alját, kb. onnan indult el az őrületes menetelés. Ha a tranzakciós díj problémát orvosolja a LN, akkor pedig újabb növekedésre számítok.
Érdekes, hogy az altok is nagyon meglódultak december elején, de nem estek ennyire vissza, mint a BTC."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
válasz Verticoin #13750 üzenetére
Az Anker klubban lévő automata annyiért ad BTC-t amilyen árfolyam fel van tüntetve az oldalukon. Ezen kívül neked kell egy utalási fee-t rászámolnod, de az tök mindegy, hogy az ATM BTC címére, egy másik wallett címére, esetleg egy váltóra küldöd, az a tranzakció költsége. Az idő pedig annál rövidebb, minél nagyobb fee-vel küldöd, 3 Confirm után adja ki az ATM a kp-t. Ha magas fee-vel küldöd lehet 15 perc, ha alacsony fee-vel akkor akár 24 óra is, ezt te döntöd el az utalás pillanatában.
Ezen kívül semmilyen költség nincs, az MrCoin a vételi és eladási árfolyam közötti kb. 10 % árfolyam különbségből él.
-
sanzi89
addikt
válasz schawo #13202 üzenetére
Egy fikció kitalált számokkal: májusban volt 500.000 Ft-od, vegyél belőle BTC-t vagy bányagépet, amivel lehet túrni valamit és azt beváltod BTC-be és elrakod, nem veszed ki. Most van mondjuk 1.500.000 Ft-nyi BTC-d meg a vasad. Ha BTC-t vettél volna meg lenne 5.000.000 Ft-nyi. Utólag nagyon egyszerű okosnak lenni.
De!
Én májusban úgy ítéltem meg, hogy annak kisebb az esélye, hogy egy aránylag modern hardver értéke lenullázódik, mint egy olyan digitális "valami", amit akkor sokkal kevésbé ismertem. Ezt a döntésemet persze már megbántam, de nem véletlenül döntöttem így, és az akkori érveimet a mai napig el tudom fogadni.Utólag 5 számot helyesen beikszelni se egy nagy művészet...
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz schawo #13192 üzenetére
Akkor több.
De!
Én mikor elkezdtem foglalkozni a kriptopénz világgal, erősen szkeptikus voltam, továbbá nem volt több millióm, amit fel tudtam volna tenni a piros 7-resre, hogy majd a 800 dolláros BTC árfolyamból lesz-e 15.000 esetleg 500. Annyira nem állok jól anyagilag.
Vettem egy közepes RIG-et (szerencsére csak VGA-t kellett, minden más volt) és bányásztam. Úgy voltam vele, hogyha bedől az egész, a vas megmarad, kis bukóval eladom. Azóta kikaparta az árát, és hozott is, én szerencsére mindent BTC-ben tartottam, így annak elég rendesen megugrott az ára.Ha a legelején BTC-t veszek jobban járok? Igen. Tudtam ezt előre? Nem. Beszari voltam és inkább a kisebb kockázatot vállaltam? Igen.
Ennyi a bányászat mögötti érv. Most már én se veszek hardvert, ami van azt is szépen lassan elcsorgatom, és havonta egy fix összeggel próbálok kapitalizáció követő portfóliót kialakítani BTC-ből és pár altcoin-ból.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
-
sanzi89
addikt
Nem tudom, hogy ez még Bitcon vagy se, de megkérdezem.
Van egy Bitpay mobil tárcám, a private key-ekkel rendelkezem. Megpróbáltam a Coinomi tárcában megkapni a fork után járó Bitcoin Gold-omat, de azt kapom vissza, hogy ezen a tárcán nincs összeg. A fork előtt pedig ott volt a tárcámon a BTC. Ilyenkor mivan? Buktam több száz dollárt?u.i.: Rendeltem egy Ledger Nano S-t, mert tele van a tököm már ezekkel a tárcás szarakodásokkal...
-
sanzi89
addikt
válasz zichie #11781 üzenetére
Én 4-5 hónapja azt se tudtam mi fán terem a kritpopénz, és közel sem vagyok olyan bátor, nem ismerem a és látom át a folyamatokat, amik zajlanak, valamint nem is nagyon van időm foglalkozni a dologgal, hogy kereskedéssel próbálkozzam. Az altcoin bányászat még most is hoz napi szinten egy keveset, ami ha havi szinten nézem nem is elvetendő összeg, természetesen azt már látom, hogy meggazdagodni ebből nem lehet.
Persze, hogy mai fejjel én is bánom, amikor 2300 dolláros árfolyamon vettem ki a BTC-met, de ez van, nem látok a jövőbe és más "taktikához" tartottam magamat.[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz zichie #11776 üzenetére
Ez úgy gondolom nézőpont kérdése. Én első sorban a befektetett összeget akartam visszakapni, amin VGA-kat vettem. Ez megtörtént, azóta nem veszem fel a BTC-t, én is várok hátha az égbe szökik. Szerintem nem valószínű, de mindegy is az én véleményem, majd az idő eldönti.
-
sanzi89
addikt
Nicehash-en bányászok - persze ez se a legoptimálisabb megoldás, de egyszerű és működik - az érte kapott BTC-t MrCoin ATM-ben veszem fel, amihez semmi nem kell, csak egy telefonszám, amire küldik a kódot. Számomra ez egy megfelelő és nem drága megoldás, aminek nem nagyon van nyoma. Ha a saját folyószámlámra utalnám a BTC ellenértékét, annak nyoma marad. Persze ez is kicsit paranoiának tűnhet, mert havi pár ezer forintról van csak szó.
-
sanzi89
addikt
válasz KilgoreTrout #11768 üzenetére
Én összehasonlítottam, minimálisan vagy egyáltalán nem drágább pl. az MrCoin. Plusz ami nekem nagyon fontos, hogy teljesen anonim, nem látszik a folyószámlámon az összeg.
-
sanzi89
addikt
válasz KilgoreTrout #11248 üzenetére
Nincs ingyen BTC utalás, sőt kifejezetten drága mulatság...
-
sanzi89
addikt
Bitpay-es bankkártyát használ valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest