- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
A floppys módszer sem működik?
"Diamond Flash Image is unique feature developed by DFI to facilitate users flashing BIOS. User does not have to run the complicated procedures, but just flash the BIOS as an easy job.
1. Prepare one piece of clean floppy diskette.
2. Run the BIOS file from website directly or copy it to HDD to run.
3. It will image to floppy disk drive "A" including flash utility, BIOS file along with instruction and create booting program automatically.
4. Boot up the system from FDD. It will automatically flash the BIOS.
5. Press "F1" as instructed when completing the flashing.
6. Run "Load Optimized Defaults" or "Load Setup Defaults" in BIOS after completing the BIOS flashing." -
-
1989
tag
válasz
mr_ricsi #1094 üzenetére
Szia!
Már 1x probáltam az elemet kivenni, fél órára de semmi. (persze leáramtalanitva az egész gép)
Nincs neki beépitett flesselője.
Pontosabban ő róla lenne szó , csak a proci mellé simán P35 van irva. -
Paulo81
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék bios-t frissíteni. Az alaplap chaintech vnf4. Le is töltöttem a honlapról a legfrisebb bios-t, egy rar-ban ezer millió féle dolog van, de pont a flash-elő progi nincs benne.
Mit tegyek ilyenkor? -
1989
tag
Sziasztok!
Remélem tudtok nekem segiteni
.
Naszóval, adott egy DFI-lap amitnek a bios-át szerintem nem jól frissitettem, és most ezeket irja ki:CMOS cheksum error - defaults loaded.
WARNING! Over Clock Fail!!!. CPU change to default.
DRAM timing running at default value.
WARNING! CPU has been changed.
Please re-enter CPU settings in the CMOS setup and remember to save before quit.Tök mind1 hogy F1 vagy del-t nyomok, akkor is ugyan ahhoz a táblához dob és nem megy el onnan.
Neten olvastam, már hogy más is beleesett ugyanebbe a csapdába, és neki sikerült megoldani.
Ezen a linken is ugyanaz a probléma, csak a srácnak sikerült megoldania.
Remélem meg tudjuk valahogy oldani, mert nincs kedvem venni megen 25k-ért lapot
Köszi előre és üdv: Balázs
-
okay
aktív tag
Hello!
Egy régi alaplapnak keresnék BIOS-t.Compaq Workstation ap200,440BX/ZX chip,az én verziom 686w7 99/07/13 asszem,csak a honlapon nem tudom megkeresni az ujabbat.
Köszi! -
adam770
csendes tag
Sziasztok !
Keresek olyan hozzáértő szakembert
aki meg tudja javítani a HIBÁSAN frissített bios miatt nem induló sapphire 4870es vga kártyámat.Nem tanácsot kérek hogyan csináljam, mert se angoltudásom, se türelmem hozzá, hanem árajánlatokat várok ki mennyiért vállalja.Lehetőleg mielőbb kéne, mert addig nem tudok jáccani a régi vga-val.
750/900 ról 800/1100 ra módosítottam az órajelet, és utána még sokáig működött 830/1125-ön aztán 1szer csak nem bootolt be.
Az is írjon, aki tud szervízt/szakembert/ennél megfelelőbb másik fórumot, ahol segíthetnek nekem. -
kovari
tag
Sziasztok! Nagy gondom van bios frissítés közben kikapcsolt a notebookom azóta halott....mit lehet vele tenni?
-
szreeze
csendes tag
válasz
maxlanders #1074 üzenetére
Igen ez az a lap!
a lap jó elvileg azt mondta a haver aki adta!
Neki működő gép volt ez
Nálam meg már nem indult el.-csak így! -
maxlanders
tag
ok majd írj.
Kérdés:Nem
K8M NEO-V vagy K8N NEO-V2 -
szreeze
csendes tag
-
szreeze
csendes tag
válasz
maxlanders #1070 üzenetére
Köszi! Szer hol tudnék ehhez a laphoz: MSI k8v Neo-V
Flash-t És bios-t honnan tudnék leszedni?Gondolom ez rá fér 1 floppyra?
Üdv.: Szreeze -
maxlanders
tag
válasz
szreeze #1068 üzenetére
Ez inkább a "nincs bios a chipben" eset.
A floppy legyen xp alatt készített boot floppy, rajta a flash programmal (awdflash...exe) és a lapodhoz tartozó bios állománnyal (akármi.bin)
A flash programmal pedig újra írod a hozzávaló biost. Erre nagyon oda kell figyelni hogy a hozzá tartozó és ne másik alaplap biosa legyen!mágus fajta szöveg nagyon jó, de ha egyszer elvégzed, már te magad is tudod mit kell csinálni.
-
szreeze
csendes tag
Hi!
Azt mondja az 1-ik Mágusom , Hogy vagy alaplap vagy a ddr ram a hibás!Megpróbálom a mem cserét és meglátom mükszik-e!
bosszantó tud lenni ez a fajta problem!
Üdv.: Szreze! -
szreeze
csendes tag
Sziasztok!
Nekem 1 MSI k8n neo-V alaplapom van és: Bios rom.cheksum error van a gépemen!
Mit is lehet ilyenkor tenni?
floppyról akar bootolni.Nincs is azzal gond, de mit és milyen formátumba bootoljon?
Nincs meg az alaplap leírása sem és a boot floppy sem!
Cd-ről nem tud bootolni csak floppyról akar!Segítene valaki hozzá értőbb olyan mágus fajta?
Köszi Szreeze!
-
Letsgo
tag
Sziasztok!
Van egy nagy gondom!!!
Abit Ip-35Pro Xe-en! Windows alól flasheltem a biost és kifagyott a progi és a winis!
A floppyval még dolgozik az lenne a kérdésem vissza tudnám e ezt állítani??? Ha nem akkor hogyan tudnám meg csinálni és tud e segíteni valaki!!!
SEGÍTSETEK LÉGYSZI ha szerzek bios chipet akkor azt csak be kell tenni és ibdul a gép vagy az se ilyen egyszerü Itt találtam chipet -
laja80
tag
sziasztok!viszaszeretném rakni a biosomat f5arol f4re,mert az e7200as procim huzásait nemörzi meg a lap bárhogy probálkozom.minden egyes leállitás majd bekapcsolás után kétszer indul,először felpörög leáll,majd ujra felpörög és akkor indul az eredeti beállitásokkal,a huzott értékeket nemörzi meg.
segitséget kérnék hogy hogy tom f4es biost rávarázsolni,!
egyébként gigabyte ep31-ds3l laprol van szo,amin frissitettem biost már,de azt a gigabyte lemezen valo progival csináltam,és régebbi verziot az nemtalál,csak f5a-t.
qflashba ha rárakom előtte pendrivera a biost amit leszedtem megtom csinálni? -
WRS
csendes tag
floppyval nemsikerült megoldani mert disk errot irt mikor kicseréltem ugyhogy nekiestem windows alól szerencsére jól csiáltam és működik rendesen azért kösszi
-
kosian24
tag
válasz
mr_ricsi #1061 üzenetére
Na megcsináltam a bios frissítést, az alaplaphoz való legújabb verzióra és minden simán is ment, de sajnos a mérési hibát tényleg nem oldotta meg.
Most már nem tudom mitévő legyek. Annyi még, hogy hol lehet ez a hardver monitor chip? Esetleg megnézném, nem látok-e rajta valamit. Próbáltam amúgy másik táppal is, azzal amivel apám használta és azzal sem volt jó. Ettől függetlenül nem lehet kizárni, hogy táp hiba? -
mr_ricsi
veterán
"e mikor megcsinálom a rendzseindító floppy-t akkormár nemfér rá a bios frissítő program meg az ujj flash program"
Mindet törölj a floppyról, csak az io.sys, az msdos.sys és a command.com fájlok maradjanak. Ha még így sem férnek rá, akkor jöhet a floppycserés módszer, vagy használj dos6-os bootfloppyt az XP-s/Milleniumos helyett.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
kosian24 #1058 üzenetére
"Átpakoltam a cuccokat (persze vigyázva és nem is sértettem meg semmit) és nálam már nem ment. "
Szívesen segítek, hogy a biosfrissítést hogyan kell csinálni, de a mérési hibát nem fogja megoldani. Vagy a tápegységed ad nagyon gáz feszültséget, vagy az alaplapon a hardver monitor chip körül mégis megsérült valami."Sajnos nem tudom mi az az ACPI, így nem tudom milyen verzió van rajta."
Eltérő verziónál kék képernyőt kapsz, hogy nyomj valami Fakárhányas billentyűt."Ha kiválasztom, hogy bios frissítése floppyról, de a pendrive van bent akkor megcsinálja arról?"
A pendrive is kap valami betűjelet, és ki lehet választani, mintha 2 floppy lenne a gépedben. -
WRS
csendes tag
Sziasztok!
Valaki lécci segítsen nekem!
asrock 775i65g alaplapomon frissíteném a biost 2.50-ről 3.20-ra de mikor megcsinálom a rendzseindító floppy-t akkormár nemfér rá a bios frissítő program meg az ujj flash program
igy nemtudom mitévő legyek mert csak floppyról tudok frissíteni a többihez nemértek meg nemis nagyon bízom bennük -
kosian24
tag
válasz
mr_ricsi #1057 üzenetére
Röviden a sztori: Amd-s lapom volt, de nem voltam vele elégedett. Apámnak ez a lapja volt Cerka procival és megbeszéltem vele a cserét. Én alaplapom procival megy neki, ezt a lapot átveszem és veszek bele egy jó procit. Eddig apámnél működött a venti szabályzás is. Átpakoltam a cuccokat (persze vigyázva és nem is sértettem meg semmit) és nálam már nem ment. Még tegnap jött meg az új proci, szóval eddig nálam is a Celeronnal ment, de már alapból nem működött. Szóval így kezdődött...
Sajnos nem tudom mi az az ACPI, így nem tudom milyen verzió van rajta.
Ha kiválasztom, hogy bios frissítése floppyról, de a pendrive van bent akkor megcsinálja arról? Vagy ezt most nem értem.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
kosian24 #1053 üzenetére
"van egy Gigabyte GA8-IP775 alaplapom és a biosban a PC HEALTH STATUS-nál az értékeket nem írja ki."
Mióta csinálja ezt?"Amúgy bios frissítés után windowst újra kell telepíteni?"
Nem. Ha új ACPI verzió van a biosban, akkor célszerű először csökkentett módban elindítani."Ezek szerint a három fájlt fel kéne másolnom egy üres floppyra és a q-flash menüben a floppyról történő frissítést kell választani."
Pendriveról is lehet, előtte célszerű FAT16-ra formázni.
Csak a 8ip775g.f5 kell, de célszerű átnevezni 8ip775g.bin-re. -
kosian24
tag
Na akkor ha már az eddigiekhez nem tudott senki hozzászólni, hátha van itt legalább egy olyan szaki aki konkrétan a bios frissítésben tudna segíteni... Adott az alaplapom ami az aláírásomban van.
Töltöttem hozzá biost, ami 3 fájból áll:8ip775g.f5,
autoexec.bat és
flash891.exeMikor indítom a gépet és behozom a bios menüt, van egy olyan opció, hogy F8-al előhoz egy q-flash menüt. Itt lehet választani, hogy frissítem a biost floppyról, vagy mentem a biost floppyra. Ezek szerint a három fájlt fel kéne másolnom egy üres floppyra és a q-flash menüben a floppyról történő frissítést kell választani. Remélem eddig jól gondolom, ha nem már eleve baj van
. Viszont ha jól gondolom eddig, akkor sem tudom, hogy mire számítsak ezután. Na innen kéne nekem egy kis segítség. Előre is köszi.
-
kosian24
tag
Valaki segítsen már! Már megvan az új proci, de még mindíg nem jók a szenzorok!!!
Amúgy bios frissítés után windowst újra kell telepíteni? -
kosian24
tag
Sziasztok!
Az a gondom, hogy van egy Gigabyte GA8-IP775 alaplapom és a biosban a PC HEALTH STATUS-nál az értékeket nem írja ki. Gondolok itt procihőre, feszültségekre. Mindre azt írja pirossal, hogy failed. Azt mondták próbáljak biost frissíteni. Tényleg kell ez? Illetve mivel nem értek hozzá, mennyire veszélyes művelet. Ha csak a monitorozással van baj ezáltal, de a gép jól működik és minden rendben akkor megéri egyáltalán megkockáztatni? -
Zsóti81
csendes tag
-
Zsóti81
csendes tag
Az a baj, hogy én nem értek annyira a géphez. De hogy keresem meg a hibát? Van valami progi rá?Most jelenleg jól müködik. Bekapcsolódik és rögtön indul. Meg egy újratelepítés után olyan gyors kb mint volt. A tápnál észrevettem, hogy ha áll a gép néha olyan halk sípoló hangot adna ki. Ha megy akkor meg a venti kicsit zörög. Igaz a gép éjjel-nappal megy:-)Táp
SP BlueStorm II. 500W Köszi a válaszod!
-
Zsóti81
csendes tag
Ez azt jelenti, hogy a mostani érték a jó?
-
Zsóti81
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asus P5K Deluxe alaplapom és egy Intel E 6750 procim. A procim az első biossal ami 0202 volt 2003.7 mhz 1,224 V feszültséggel, 26 cpu hőmérsékletem volt Max. A venti 2000-2300 között forgott. Ha a gép 2660 mhz ment, akkor is a proci hőmérséklete 34-38 fok között mozott, a venti 2700 körül pörgött. A venti Intel gyári.
A rendszer gyors volt csak indításnál kellett F1 billentyűt nyomni, mert nem ismerte fel a bios a procit. A héten bios-t frissítettem az alaplapon, mert egyik nap már se kép se hang nem indult el a gép a régi biossal. Az új bios 0902. De azóta a procim hőmérséklete 2003,7 mhz és 1,224 V feszültség mellett 47-48 fok között van. A venti megint csak 2000-2150 között cirkál. A hőmérsékletet néztem biosban, Everesttel, Core temp és az alaplaphoz adott progival. Mindenhol annyi. A gépet terheltem orthos progival, ott max 2660 mhz és 100% kihasználtság mellett a proci 59 foktól jobban nem ment fel. A venti 2500 körül cirkált. A gép annyira lassú lett, hogy nem lehetet csinálni vele semmit. Csak alap dolgokat. Azóta újra tettem a xp-t és semmi változás. A gép kicsit lassabb is, mint a volt a régi biossal.
Én kicsit soknak tartom ezt a 20 fokotSzerintettek ez a processzor hőmérséklet növekedés mitől lehet??
Válaszotok előre is köszönöm. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Zsóti81 #1040 üzenetére
"Szerintettek ez a processzor hőmérséklet növekedés mitől lehet??"
A későbbi biosban az Asus már valószínűleg javította az addig hibásan működő hőmérést."A héten bios-t frissítettem az alaplapon, mert egyik nap már se kép se hang nem indult el a gép a régi biossal. "
Ez alapvetően hibás gondolatmenet, mert ha nem változott semmi, akkor a gépnek évek múlva is ugyanúgy kell elindulnia. Márpedig a bios nemigen tud magától megváltozni.
A gépednek valami hibája lett, amit meg kellene keresned, elhárítanod, aztán az új biossal is jól és gyorsan fog működni.
Egyébként a nemindulás oka a hibás tápegységtől a kifogyóban lévő gombelemig sok minden lehet. -
Zsóti81
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asus P5K Deluxe alaplapom és egy Intel E 6750 procim. A procim az első biossal ami 0202 volt 2003.7 mhz 1,224 V feszültséggel, 26 cpu hőmérsékletem volt Max. A venti 2000-2300 között forgott. Ha a gép 2660 mhz ment, akkor is a proci hőmérséklete 34-38 fok között mozott, a venti 2700 körül pörgött. A venti Intel gyári.
A rendszer gyors volt csak indításnál kellett F1 billentyűt nyomni, mert nem ismerte fel a bios a procit. A héten bios-t frissítettem az alaplapon, mert egyik nap már se kép se hang nem indult el a gép a régi biossal. Az új bios 0902. De azóta a procim hőmérséklete 2003,7 mhz és 1,224 V feszültség mellett 47-48 fok között van. A venti megint csak 2000-2150 között cirkál. A hőmérsékletet néztem biosban, Everesttel, Core temp és az alaplaphoz adott progival. Mindenhol annyi. A gépet terheltem orthos progival, ott max 2660 mhz és 100% kihasználtság mellett a proci 59 foktól jobban nem ment fel. A venti 2500 körül cirkált. A gép annyira lassú lett, hogy nem lehetet csinálni vele semmit. Csak alap dolgokat. Azóta újra tettem a xp-t és semmi változás. A gép kicsit lassabb is, mint a volt a régi biossal.
Én kicsit soknak tartom ezt a 20 fokotSzerintettek ez a processzor hőmérséklet növekedés mitől lehet??
Válaszotok előre is köszönöm. -
N95 8Gb
tag
válasz
mr_ricsi #1037 üzenetére
Gondoltam meghalt a végéa, azért nincs kép. Valószínüleg az volt a baj, hogy mikor összepakoltam a cuccot, első bekapcsoláskor bejött a BIOS és felkínálta a CPU órajel kiválasztását: 1700Mhz or 2260Mhz. 1.7-es celeRoncs szaggat(na) benne, persze, hogy a 2260-at választottam!
Azóta BIOS-ba sem lehet belépni Cmos clear, elem ki-be után sem. Most bedobtam egy üzletbe (nem a kirakaton keresztül), ahol azt mondták : volt már hasonló esetük. Elemet kivették, hogy kicseréljék, de valami közbejött és elfelejtették visszatenni egy fél napig. Na ez kellett a lapnak, hogy magához térjen!
Mondtam, hogy most várjanak 1 napot, mert kb. annyi idő kell a lapnak, hogy elfelejtse, amit tőlem kapott. -
N95 8Gb
tag
Sziasztok!
Ne kövezzetek meg, ha nem találtam meg a megfelelő hsz.-t! Asus P4S8X-X lapom van. Cmos reset, elemcsere, vga csere megvolt. Ventik pörögnek, led ződ, cd-ről floppyról próbáltam bios flasht, de No Lucky!
-
rootkiller
őstag
válasz
rootkiller #1033 üzenetére
BIOS friss. Minden ok, illetve mégse, mivel azzal a gyenge kis 15% oc-val is kiakad.
-
VaZso
senior tag
válasz
rootkiller #1030 üzenetére
Kérdezem: ez az alaplapod?
(Van még más altípus is, ahogy nézem...)Ha igen, innen letöltheted a legújabbat, 2004-10-07 dátummal.
...de kétlem, hogy ez megoldás lenne a problémádra, ha azelőtt nem volt vele gond...Ha nem tudsz konkrétabbat a típusról, esetleg a boot során, a "memóriaszámláláskor" alul kiírt sor alapján lehet keresgélni, bár lehet, hogy ez a sor AMI-ál nincs ott.
-
rootkiller
őstag
MSI 865PE Neo2 deszkán akarok BIOS-t frissíteni. Segítsetek lécc.
téháiksz -
heno68
tag
válasz
tupacamaru #1027 üzenetére
Lehet, hogy igazad van... Csak mondom hátha lehet bios frissítéssel...
-
heno68
tag
Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem, hogy lehetséges e az, hogy egy IBM Desktop PC - ben amiben csak 400Mhz - ig fogadja el az alaplap a procit, egy BIOS frissítéssel ez kitolódhat 600 Mhz - ig ? Természetesen azonos fsb - s procira gondolok...
Üdv
-
darál0w
Jómunkásember
hali.
vettem egy asus M3A lapot, amibe belepakoltam egy 5000+x2-es amd-t,egy 8600gt vga-t,2 giga ramot.
bekapcsolom a gépet,beindul,de biosba nemtok belépni és 15 mp után kikapcsol. viszont ez flashbe beenged.felraktam a legujabb biost.10.01.és ugyan ez a helyzet.mi lehet a probléma? -
darál0w
Jómunkásember
hali.
vettem egy asus M3A lapot,beletettem egy 5000+x2 amd-t,8600gt vga és 2 giga A-data ram.
a gép elindul,de a biosba nemtok belépni.nem reagál a del-re.és 15 mp után ujraindul.
EZ flash 2 bejön alt f2-re.
szal szerintem frissíteni kell a biost.
leírná nekem vki hogyan csináljam?! -
forest_ns
tag
Probléma nincs, de már írták ebben a fórumban, hogy ártani nem árt. Meg a kérdéseim közt az is szerepelt, mi újat adhat egy új BIOS (ha pl. a SATA-t le tudom tiltani, már kecsegtető az esetleges úratelepítésnél), és ennek függvényében el tudnám dönteni magam is, kell-e avagy nem
Mindemellett talán nem árt ha egyszer feleslegesen csinálom, és nem kapkodni kell majd amikor tényleg probléma adódik és elengedhetetlen a frissítés. De ehhez nem ártana tudni, hogy álljak neki
A tanácsot mindenesetre köszönöm, hogy nem szükséges így frissíteni! -
forest_ns
tag
Helo!
Szeretnék biost frissíteni egy Amiko Pa2548-as laptopon, de elötte gondoltam ajánlatos enne megkérdezni, érdemes e vesződnöm vele? Milyen plusszal járna (a mostani nagyon alap; Phoenix 1.0E-4921-000F), mit kellene hozzá tennem (pl. melyik BIOS-t töltsem le), mekkora a veszélye annak, hogy helyrehozhatatlan hiba következik be (ide sorolnám azt is ha a szervíz tudja csak megoldani nem ki összegért esetleg).
-
kjany
tag
Sziasztok !
A problémám a következő:
Adott egy régebbi MSI KT4AV-L alaplap, egy éve elszállt a táp, azóta win.XP telepitése előtt a következő felirat jelenik meg:
„ A rendszer problémát talált, és a windows számítógép károsodásának érdekében leállt. Ha először látja ezt a képernyőt, akkor indítsa újra a számítógépet. Ha ismét megjelenik, kövesse az alábbi lépéseket. A rendszerben található ACPI BIOS nem teljesen felel meg, az ACPI előírásnak, A frissített BIOS beszerzéséhez látogassa meg a … webhelyet. Ha nem sikerül beszereznie, szöveges telepítési módban, ki tudja kapcsolni az ACPI módot. Ehhez meg kell nyomnia az F7 billentyüt, amikor a rendszer a tárolóillesztők telepítését kéri. A rendszer nem ad értesítést az F7 gomb megnyomásáról, egyszerüen kikapcsolja az ACPI-t, és ön folytathatja a telepítést.Ha F7 –el kikapcsolom a biosban az acpi-t akkor feltelepül, de akkor meg a gép nem kapcsol ki automatikusan, nyomni kell a powert, mint a régi AT cuccoknál.
Ez idáig igazából nem zavart, de mostmár egyre több furcsaságot csinál a gép, lassulgat, fagyogat. Már többször ujratelepitettem az op.rendszert, maradt a probléma, már minden hardver ki lett cserélve (kivéve CPU) hátha valami okozza, de félek, hogy ez az alaplap bűne lesz.BIOS az 5.4 –es van fönt, ennél frissebb nem létezik még a neten sem. Kérdés hogy fölül tudom –e irni ugyanazzal a verzióval, vagy egy régebbivel. Én próbáltam megfejteni a User Manual alapján, hogyan kéne csináljam, de tul láma vagyok hozzá.
(Az én ASUS lapom alt-F2 megoldása itt nem müködik)A leirás szerint igy kéne frissitenem:
[I]4. Extract the BIOS-archive that you have downloaded by double clicking to c:\test5. Boot your system from a Win98 or WinME boot-floppy.
How to make boot floppy in case your don’t have it ready:
For Win9X, You can type [C:\ format a:/s] from the DOS prompt.
For WinMe, You can make a boot floppy from control panel--> add/remove program-->make boot floppy. Remove autoexec.bat & config.sys file if there's any.
For Win2000, there's no way to make boot floppy, so you have to either use Win9X or WinME boot floppy.
For WinXP, you can make a DOS boot disk. Go to Your Computer, right click drive A:, select Format, select copy system files.7. When you get the A:\ prompt, type the following sequence:
C: <enter>
cd\test <enter>
C:\test> amifl827 BIOS file
(to save or not to save old BIOS is the user’s decision)8. Reboot your system when prompted[/I]
Ha valaki érthetően elmondaná lépésről lépésre mit, hogyan azt nagyon megköszönném !Tudom, hogy hiányos az angol tudásom, de itt többről van szó, főleg a 7. pontban vannak összevisszaságok a számomra.
-
Rucov
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene.
Haveromnak van egy Gigabyte GA-7N400V-L SocketA alaplapja és volt benne 2 darab 128MB-os DDR 333Mhz memória. Raktunk még hozzá egy 512MB DDR 400Mhz memót.
A Bios a 3 memót 333MHz-re be is állítja, de így a Windows elég lassan jön be. Az alaplapon F2-es bios van és felakartam rakni a legujabb F10-es bios-t. A Gigabyte @Bios nevü programjával probáltam és amikor kiválasztom az új bios-t ezt írja a progi: Bios Partnumber(AWARD) is not correct. ez mitől lehet?
Ezt az alaplapot nem lehet biosfrissíteni a @Bios-al? (akkor miért van benne az alaplap kézikönyvébe?)A floppy-s vagy pendrive-os biosfrissítést hogy kell csinálni?
A segítséget előre is köszönöm.
-
nyunyu
félisten
Tudtok valami pesti szakit/boltot/szervizt, ahol azonnalra vallalnak BIOS IC egetest?
Sikerult tegnap elszurnom egy ipari PC-t, es holnap reggelre duborognie kene...notebookdoktor.hu potom 24000-ert vallalnak 2 napra, Mikronika holnapra 400-ert (Igen 2 nullaval kevesebb...), biosiras.hu-s srac meg nem veszi fel a telefonjat
-
maxlanders
tag
válasz
morpheuss12 #1011 üzenetére
Az cumi. Ha nem lehet kiszeparálni a chipet, akkor kompletten kell elküldeni szakértőnek.
Halott biosra én nem tudok billentyű kombinációt. Cmos törlés volt már? -
morpheuss12
tag
Hali mindenkinek.
Olyan problémám van,hogy szereztem 1 acer 5315-típusú notit de nem indul el és be sem kapcsol. Bios frissités utáni hiba azt tudom .Ha lenne vkinek bill kombináció vagy vmi recovery cucc megoszthatná velem.Előre is köszi a segítséget. -
cocka
veterán
Sziasztok!
Megpróbálkoztam a bios frissítéssel.
Az alaplap verziója: ASUS A7N8X Rev 2.00
A BIOS verziója: 10/06/2003 ACPI BIOS Rev 1007Ezt próbáltam volna frissíteni egy 2004-es Rev 1010-es verzióra, de nem megy. Az ASUS update 3 szervere közül egyik se talál frissítést, így hát leszedtem a honlapról a 1010-est, de se floppyról, se ASUS update-tel windózból nem tudom felírni.
A floppys AWDFLASH valami olyasmit ír ki, hogy program chip failed meg hogy nvidia nforce chipset only (de hiszen az nem? akkor mit nyivákol?) vagy valami ilyesmi. Ja meg hogy írásvédett a flash és gyanítom ezért nem tudta felírni az új eepromot.
A windózos ASUS update meg túljut a törlésen és a felíráson, de mikor a verify eeprom jönne, akkor dob egy hibaüzenetet és nem hajlandó továbbcsinálni. Eredmény: mintha nem is írt volna fel semmit.
A kérdés már csak az, hogy kinek sikerült ezt bármiféle hardveres bűvészkedés nélkül megoldani? Ha nem muszáj nem akarnék jumperekkel bohóckodni, ráadásul ehhez a részéhez már nem is nagyon értek.
Hogy a BIOS frissítésre mi szükség van, az egy jóval hosszabb sztori, majd egy másik (vinyós) topicban megemlítem.
-
Lajkó
őstag
Új téma!
MSI K9N Sli Platinum online apdate. Mit kezdjek ezzel a problémával ? Illetve letöltöttem a biosát, hogy frissítsem flashprogival, de nem tudom melyik az a progi. Állítólag az alaplap telepítő lemezén rajta van, de melyik az? Feltelepítettem a utilitys-ből az összeset, de nem tudtam egyikkel sem kezdeni ilyesmit.mod: Lehet ezt flopyról frissíteni, ha igen, akkor hogyan?
-
Daemon09
őstag
válasz
kornel8585 #1006 üzenetére
Helló!
Windows alatt lehet frissíreni asus update-val, vagy ha nincs floppy-d, akkor pendrive-ról vagy cd-ről is tudud. -
kornel8585
tag
Sziasztok.Asus P5B lapom van biost szeretnék frissíteni,de nincs floppy meghajtóm.vki leírná a frissítés lépéseit?hálás lennék.üdv
-
SaSa84
csendes tag
Szasztok van 1 amilo pro 3405_ös laptopom érdemes ezen a gépen biost frissiteni
-
Dj Dekko!
őstag
Nem kell se kis lemez, se meghajtó hozzá! ez paraszt vakítás.
Dos ból csináltam mind össze az a rendszer file kell a pendriverra ami elindítja a bootot, és a *adott flash program. Utána csak a parancssort kell neki megadni. pl awdflash 0901.Bin /F
(/F régebbi flashelésnél lehet segítség mikor az alaplap nem akarja vissza rakni a régebbi biost arra hivatkozva hogy elavult ez a parancs megoldja).
Érdemes körbe nézni. Neten sok helyen fent vannak az ilyen file cuccok. és nem kell akkor flopyse. -
Lajkó
őstag
Sziasztok.
Érdeklődni szeretnék nincs-e valamilyen 'szálybarágós' leírás a tarsolyotokban a GIGABYTE GA-MA78GM-S2H rev: 1.1-es lap biosfrissítéséről. Sajnos az online variáció nem áll helyt kapcsolat híján. Kifagy olvasási, és egyéb hibákra hivatkozva az Office telepítés is, ezért valamilyen dos-os alapon kellene megoldani szerintem, de sajna ahhoz nem értek. Megtaláltam a hozzá való biost it. Flopi mehajtót szerzek, de utánna mit és hogyan, és merre tovább ???szerk.: amúgy egy srác rakott rá mor másik boist, de nmme rev. 1.1-est, lehet hogy ezért állnak le a telepítések ?
-
Equitem
tag
Közben meglett a típus (Shuttle HOT-661V 3.1) és a megfelelő BIOS; egy P2-es gépnél hogy álljak neki frissíteni? nincs oprendszer a vinyón, még tök üres.. Elrontani nem akarom a gépet, inkább megkérdezném tőletek. Van egy olyan verzió, ami egy EXE és van egy ZIP amiben van egy BIN és egy AWD776.EXE fájl... Mit kezdjek ezekkel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest