- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
vasy8507
újonc
Üdv!
A következő a problémám...
vettem egy asus m4a785td-v evo... alaplapot (AM3 foglalatú) bios rom nélkül.
A kérdésem az lenne,hogy belerakhatok e egy ugyanilyen rom-ot,ami egy másik gépből való p5n73-am (775foglalatú) és és ha igen,akkor gond nélkül lehet e rá saját biost rakni úgy,hogy átraktam a chipet az AM3-asba.vagy:A 775 ös lappal tegyem fel az Am3-as biost és utána rakjam át az AM3 ba...ha ezt meg lehet csinálni így
A ROM tipusa: winbond 25x80avaiz
Valakinek valami ötlete???
-
szabo_b7
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, van egy ilyen gépem:
Asrock FM2A75 PRO4-M
X4 750K @ ~ 4.0GHz + CM Hyper 212 EVO
Kingmax 4GB DDR3 1333MHz CL9
ASUS HD6670 1GB GDDR5Mai nap vettem egy ugyan olyan ramot, mint ami most van benne. Mostani ram az első slotba van, a másikat meg beleraktam a 3.-ba. Fel is ismerte a gép, de csak 6gb-t lát. Cpu-z, aida is 8gb-t lát, de windowsba csak 5.96gb használható.
Ezt viszont nem értem: megosztott memória miért ennyi?
Uefi be meg nincsen olyan hogy shared memory, szval még le se tudom tiltani (vga menüpont sincs)
Gondoltam frissítem a bios, hátha ott már lehet letiltani a megosztott memóriát..úgyis mióta megvettem nem volt. Megpróbáltam ezt az Asrockos, Instant flasht, de befagy a gép, szval bios reset, és most megy, de 6GB ram van ugyan úgy.
Help
-
Livius
őstag
válasz
Quan-Chi #2993 üzenetére
Szedd le az alaplapod legfrissebb BIOS fájlját! (Általában egy .zip-be van becsomagolva)
ASUS MAXIMUS FORMULA support oldalA BIOS fájlt másold fel egy FAT32-re formázott USB pendrive-ra, és lehetőleg ne egy több 10GB-s ra. Ez után az EZFlash 2-t keresd meg a BIOS-ban (régebbi BIOS-ok nem biztos hogy a grafikus felületet már tudják). Ez majd elindít egy egyszerű fájlkezelő részt a BIOS-ban, és ott a pendrive-on lévő BIOS fájlt kitudod választani és elindítani a frisstést.
Azon nagyon bizonyosodj meg, hogy olyan BIOS-t töltessz-e le, ami biztos hogy a te lapodhoz kell.
-
Thrawn
félisten
válasz
Quan-Chi #2993 üzenetére
Cserélj gombelemet, valószínűleg kezd lemerülni és ezért elfelejti a lap a beállításokat, időt, stb.
IstvánLászló: A laptopok 99%-ánál nincs lehetőség babrálni a CPU, RAM beállításokkal. Ennél a típusnál sincs.
Frissebb BIOS-t (mert van hozzá, 1.14-es) innen tudsz letölteni: [link] -
IstvánLászló
őstag
Szia Thrawn
A laptopom pontos leírása.
Köszönöm hogy
Laptopom bios csipjét szeretném frissíteni.
Nincsen a biosban processzor,ram,ventilátorra,beállításai lehetőségem.Létezik valami megoldás erre,mert nem találtam infót menü eléréséhez.
A laptopot nemrégen kaptam és kellene hozzávaló új bios.
Processzort és rammot cseréltem.
Model no:EF6,Fujitsu siemens amilo pro V8010dBIOS típusa Phoenix
BIOS verzió 1.06E
Rendszer BIOS dátuma 10/19/05
Videó BIOS dátuma 09/27/04CPU típusa Mobile Intel Pentium M 755, 2000 MHz (20 x 100)
CPU alias Dothan
CPU stepping B1
Utasításkészlet x86, MMX, SSE, SSE2
Eredeti órajel 2000 MHz
Min / Max CPU szorzó 6x / 20x
Engineering Sample Nem
L1 kód gyorsítótár 32 KB
L1 adat gyorsítótár 32 KB
L2 gyorsítótár 2 MB (On-Die, ECC, Full-Speed)Északi híd Mobile Intel Alviso-G i915GM
Intel platform Sonoma
Támogatott FSB sebességek FSB400, FSB533
Támogatott memóriatípusok DDR-333 SDRAM, DDR2-400 SDRAM, DDR2-533 SDRAM
Maximális memória mennyiség 2 GB
Revízió 04
Tokozás típusa 1257 Pin FC-BGA
Tokozás mérete 37.5 mm x 40 mm
Magfeszültség 1.5 V
TDP 13.9 W
In-Order Queue Depth 12Memóriavezérlő
Típus Dual Channel (128 bit)
Aktív üzemmód Dual Channel (128 bit)Memória időzítések
CAS Latency (CL) 4T
RAS To CAS Delay (tRCD) 3T
RAS Precharge (tRP) 3T
RAS Active Time (tRAS) 9T
Refresh Period (tREF) 7.8 usHőmérsékletek
CPU 66 °C (151 °F)
FUJITSU MHT2060BH 42 °C (108 °F)A hőmérséklet szerintem magas mert a ventilátorra rövid-időre kapcsolódik csak be.
Újrapasztázás megvolt hűtőborda biztosan helyén van jól érintkezik a cpu-val.Üdvözlettel:István László
-
Quan-Chi
őstag
szépjónapot mindenkinek !
Asus Maximus Formula -n szeretnék BIOS-t frissíteni, mert mostanába elfelejtgeti az időt és a dátumot. Illetve előfordult 1-2 indokolatlan kékhalál is. Alapvetően soha nem csináltam még ilyet, szóval lenne valaki olyan rendes és leírná kb. olyan színvonalon mint egy óvodásnak
-
Thrawn
félisten
válasz
IstvánLászló #2991 üzenetére
Mi a notebook pontos típusa?
-
IstvánLászló
őstag
Szia Thrawn
Köszönöm szépen korrekt válaszodat,tehát ezért nem találtam semmilyen információt.
BIOS típusa Phoenix
BIOS verzió 1.06E
Rendszer BIOS dátuma 10/19/05
Video BIOS dátuma 09/27/04A bios-ról ennyi az összes infóm ha frissiteni szeretném ugye letudom menteni.
Üdvözlettel:István László
-
Thrawn
félisten
válasz
IstvánLászló #2989 üzenetére
Nem szoktak rejtett beállítások lenni a BIOS-ban.
-
IstvánLászló
őstag
Üdvözletem mindenkinek!
Segítségeteket kérném.Látom hogy kicsit ált a bios forum.
Laptopnak bios-ában hogyan lehet a rejtet beáli-tásokat előhozni mert nem tudom a billen-tüzet variációját.
Legyetek szívesek segíteni mert tegnap kaptam egy régi de használható laptopot.
Várom a válaszotokat.
-
smekone
tag
Sziasztok! Van egy ASrock 960gm-gs3 fx alaplapom és még a first relase van rajta szeretném frissíteni ebben kérnék segítséget tőletek. Lépésről-lépésre szájbarágósan kellne mert még sose csináltam ilyet
-
poffsoft
veterán
válasz
draco31 #2984 üzenetére
Én sem tudok oroszul, bár mióta gúgli megtanul, annyira nem is fontos nekem tudnom
Sajna én sem tudom kicsomagolni, pedig a leírás szerint az év második hónapja, ami tudtommal февраль.Találtam ugyanott egy 2.26 trial verziót is, azt ki is csomagoltam, de szerintem ez sem támogatja a chipedet.
persze pl. nem ártott volna tudni, Te milyen verzióval próbáltad...
-
Meglon
csendes tag
Sziasztok. Ma le akartam frissíteni a BIOS-om egy Gigabyte GA-P35-DS3L Rev: 1.0 lapon, a gigabyte oldaláról szedtem le a legújabbat ami volt hozzá, leírás szerint csináltam, a bios q-flash funkciójával, floppy-ról, rendben is lefutott minden, de újraindítás után jött a meglepi, a monitor nem kapcsol be, nincs csippanás, pár másodperc után kikapcsol, majd pár másodperc után újra bekapcsol, és ez folytatódik folyamatosan. Lehetséges lenne, hogy rossz volt a lap alapból (kb 1 hete került hozzám), sokszor a cpu pwm ventijét nem szabályozta, játéknál rosszabb volt e8400 procival mint a régi asus p5ld2 egy d935 procival, vga mindkettőnél ugyanaz, plusz 2 napos a táp benne. Szerintetek mi lehet? Manualban nem találtam leirást bios hiba esetére. CMOS clear is megvolt csinálva ahogy kellett.
-
draco31
veterán
Hello!
Adott egy ASUS X501A típusú laptop. Az előző tulajdonos valahogyan felvarázsolta rá az X501A1-es BIOS-t. Így a HDD kezelés gyakorlatilag megszűnt, csak pendrive-ról lehetett használni Ubuntuval. Vettem hozzá való BIOS chipet, és programozót is. De amikor megjött a programozó, akkor derült ki, hogy a programja nem támogatja az én chipemet,
egyszerűen nincs a listában. Mivel 5db chipet vettem, így a kijelölt típussal ráerőltettem egyre, de semmit nem ért, így rosszul írta meg, még csak a töltésre sem reagált, miután beforrasztottam.
Tudtok esetleg olyan programról, ami ezzel az íróval kezeli az én chipemet?
Mielőtt valaki mondaná, 2 héten keresztül próbáltam az eredeti BIOS-t felrakni rá, de sehogyan sem engedte. Beszéltem az ASUS-al, az összes AMI frissítési módszert megpróbáltam, billentyűkombinációkat, stb. Egyedül a külső írás működne, de a pénztárcám vonakodva adna ezért 5000Ft-ot, hogy mással megírassam. Végső esetben persze ez lesz, de jobb szeretném én megoldani.
Van valakinek ötlete? -
P.Dude
őstag
Sziasztok!
2.59-es bios-ban van memory remap feature? mert seholsem találom
Vagy frissíteni kell?
-
Sz_Imre
senior tag
Tudom hogy van újabb is (2.20) de azzal nem igazán működik, elindítom és kiírja, hogy hiba az olvasásnál, persze angolul (furcsa, mert zip fájlból simán kitudtam csomagolni, és nem hinném hogy a pendrive-val lenne a probléma,de akkor letöltöm újra).
Majd ezt a parancsot megpróbálom.
Azért nem merem windows alól flashelni, mert havonta-kéthavonta szokott lenni kékhalál. Plusz ha 2GB-nál több van benne akkor nem látja a videokártyát. (1GB+1GB-idáig jó, de ha következő 2 slotban is rakok memóriát, akkor már VGA-t nem ismeri fel, de képet ad)De ha minden kötél szakad, akkor megpróbálkozom a win 7 alól frissíteni. Most úgy is jelenleg 1GB van benne.
-
Livius
őstag
válasz
Sz_Imre #2975 üzenetére
Asrock ConRoeXFire-eSATA2 BIOS
Van újabb BIOS is annál, amivel próbálkozol, és az önmagában csak egy exe ami automatikusabban flasheli magát.
Egyébként én így írnám be a parancsot:
ASRFLASH.EXE CRXFR21 /P /B /N /CHa nem megy és stabil jól működő windows van fenn, akkor a windowsos flashelőt is kilehet próbálni. Egyébként én azt javaslom, a legfrissebb verziót rakd rá egyből.
-
Livius
őstag
válasz
Sz_Imre #2973 üzenetére
ASRock BIOS Upgrade Instruction
Nem nagyon írnak extra parancsokat ahhoz, hogy ezzel az asrock utility-vel frissüljön.
-
Sz_Imre
senior tag
Sziasztok!
Van egy régi gép azon egy Asrock ConRoeXFire-eSATA2 alaplap, bios szeretnék rajta frissíteni, de amikor beadom a parancsot (ASRFLASH EXE CRXFR21) azután bead egy parancs ablakot, de nem tudom hogy milyen parancsot írjak be, próbáltam pár parancsot beadni, de nem sikerült (még a végén simán csak q adtam be parancsnak
) de mindhiába.
Ha valaki tudja, hogy ennél mit kell tenni vagyis milyen parancsot kell beírni, azt megköszönném.Elnézést a rossz kép minőségégért.
-
Livius
őstag
Ezek alapján nem a BIOS frissítés a megoldás, hanem annak jó beálíltása, vagy a chipset illesztőprogram beadása, amit esetleg nem ismer fel a telepítő magától.
-
Livius
őstag
Azt láttam a support oldalon, hogy ahhoz hogy lehessen BIOS-t frissíteni, kell egy működő windows, szóval itt most elsőre nem az lenne a cél, hogy BIOS-t frissíts, hanem hogy windows-t tudj felrakni, és csak utána fogsz tudni BIOS-t frissíteni. Tanulmányozd a BIOS-t amit le lehet tölteni a Toshiba oldaláról, ha ez egy .exe, amit windows alól kell futtatni, és semmi .ROM fájl vagy ilyesmi nincs, akkor gáz van.
Windows telepítés elött a BIOS-ban nyomj egy default beállítást, vagy ilyesmit. Végső esetben nem ártana azt az oprendszer telepítőt használni, amit a Toshiba adott egyszer valamikor hozzá.
-
Livius
őstag
64 vagy 32 bites windows-t próbáltál felrakni? Lehet csak 32bites telepíthető rá! A Toshiba oldalán is csak ez van:
Operating System / Platform: Windows® 7 Starter 32-bitA Toshiba support oldalon meg ahogy látom, csak windows telepítős BIOS-t lehet leszedni. Így az oprendszer felrakása lehet megkerülhetetlen előtte, hiába tervezed az USB-s bootolást és DOS alól a frissítést.
-
eames
tag
Toshiba nb250 netbookomon kellene bios-t frissítenem, pendrive-ról. Új windows telepítésnél azt a hibát írja, hogy nem tudta konfigurálni a windows rendszert ezen számítógép hardverén való futásra. Erre ajánlották a bios frissítést. Tudnátok segíteni? Sokféle megoldást néztem, ezzel sikerült bootolható pendriveot készíteni, de tovább nem jutottam.
-
Livius
őstag
válasz
Csontbrigád #2962 üzenetére
A tuning az nem garantált, hogy örökké fog üzemelni a lapon. Lehet most érte el az alkatrész öregedés azt a szintet, hogy valami gond akad a túlhajtásnál. Én azt javaslom, hogy mindent defaulton futtass, és figyeld úgy a rendszert sokáig.
-
Viktor81
senior tag
Sziasztok !
Tudna valaki segiteni nekem Gigabyte Dual BIOS temaban ? Van egy Z87X-UD5H lapom aminek a Backup BIOS-at szeretnem updatelni, csak nem tudom a modjat. A Main-t frissitettem, de fontos lenne a masodlagos, mert a CPU-mat alapbol nem tamogatja a lap, igy egy esetleges helyrealltas utan semmit nem tudok kezdeni vele. Regebbi Giga lapok nehany hibatlan indulas utan felulirtak a Backup BIOS-t, de ez tudomasom szerint megszunt, mert tobb kart csinalt, mint hasznot. A konyveben nem talaltam semmit erre vonatkozoan es a forumokon sem egyertelmu, hogy mi erre a megoldas.
Koszonettel: Viktor
-
Csontbrigád
tag
Szia,
B bios betöltése után azonnal tudom frissíteni az A biost, erről üzemel is azonnal a frissítés után. Itt jön egy időszak amíg semmi gond, aztán kezdődik újra a dolog.
Tuning: ~5 éve így üzemel, és most felötlött bennem, esetleg alaplapi elem csere aktuális lehet már?
Még egy dolog: AHCI módot kb. 1 éve használom, akkor raktam bele az SSD-t.Köszönöm!
-
Livius
őstag
válasz
Csontbrigád #2960 üzenetére
Első körben akár az, hogy tuningulgatsz! De a B BIOS-t használva az A-t tudod frissíteni, és utána jó egy darabig arról bootolva? Egyszerűen rakj mindent default beállításra, és ne legyen tuning. Ha így minden tökéletes, akkor ennyi, ez volt a gond.
-
Csontbrigád
tag
Szia,
Lehet, hogy a fogalmazásom pongyola, tehát eddig 5-6 alkalommal írta ki a bios betöltése közben a gép, hogy nem tud indulni, ezért a másodlagos bios-t tölti be amely verziószáma F6. Erről elindul minden, csak sokkal lassabb pl. a W7 indulása is.
Ezután simán felmegy rá a bios frissítés (F8 és F9b is próbálva) - @BIOS progit használom, csak ilyenkor ismét be kell állítani mindent (AHCI, Tuning: X3 720 2,8GHz BE @ X4 3,2 GHz alapfeszen).
Tehát mi okozhatja ezt a többszöri "felejtést"? Hardveres vagy szoftveres eredetű lehet a probléma? Látott már ilyet valaki?Köszönöm!
-
Livius
őstag
válasz
Csontbrigád #2958 üzenetére
Az mit jelent hogy elfelejti? Mit csinálsz ez után, hogy újra az "A" BIOS-ról tudj bootolni? Tuningolod a lapot? Csak mert egy BIOS újra frissítés után, nem sok minden változik, csak annyi, hogy valószínűleg vissza áll alapbeálításokra.
-
Csontbrigád
tag
Sziasztok,
A problémám, hogy az utóbbi időben, kb. ez év elejétől már öt-hat alkalommal csak a tartalék bios-ról tudott indulni a gépem - Gigabyte GA-MA 790XT UD4P dual bios alaplapom van - ilyenkor bios frissítés után megint jó egy ideig, a hibát nem tudom eseményhez kötni. F8 és F9b bios is ugyanazt produkálja.
Van valakinek ötlete, hogy miért "felejti el" az újabb bios-t? A tartalék bios verzió F6.
Köszönöm! -
P.Dude
őstag
Sziasztok!
van egy pegatron ipael gs alaplapom és a bios nem akar bejönni indulásnál, hiába nyomom az f2-őt
Miért nem akart bejönni? kell frissítés?
-
Thrawn
félisten
válasz
77citro #2949 üzenetére
Pl úgy, hogy letöltöd a friss BIOS-t az Asus honlapjáról (M5A78L-M LX BIOS 1603), majd az alaplapod kézikönyvében az ide vágó fejezetet fellapozva, az utasításokat betű szerint betartva frissíted a BIOS-t. Többféle módszer is van, talán a legegyszerűbb az, ha egy pendrive-ra másolod a BIOS fájlt, belépsz a BIOS-ba és ott elindítod az EZ-FLASH 2-t ami megcsinálja a frissítést.
-
77citro
csendes tag
Sziasztok M5A78L-M LX BIOS 1502 jelenleg nem tudjátok hogy lehet ezt egyszerűen frissíteni?
-
AsusBoy
senior tag
Köszi srácok!!
-
cubix
tag
válasz
IstvánLászló #2943 üzenetére
Szia!
A rooter flash-el ebben a topikban foglalkozunk: [link]
itt biztosan megkapod a kérdéseidre a válaszokat. -
IstvánLászló
őstag
Sziasztok szépestét kivánok mndenkidek!
Flesselni szeretném ruteremet,ha nemidevaló téma akkor enézést elöre is.
Flesselés elött hogy kell lementeni sajátgépre origi belsö flessét biztonsági mentésnek kellene hogy vissza állitható legyen eredeti állapotába ha nem lenne jóbb az ujj flasse.
Régebbi alaplap biosát frissitettem már régebben aszt tudom hogan kellet csinálni de ez most ujj nekem.
A ruter tipusa :Tp-link Wifi router tl-wr841n ennyit tudok csak róla irni 2-hónapos.
Tapasztaltak válaszát várnám aki már találkozott ezzel a témával.
Várnám mindenkinek hozzászólását nagy köszönettel.
-
AsusBoy
senior tag
Sziasztok!
Jövőhét elején fogok vásárolni full komplett pc-t amiben ASRock B85M Pro4 alaplap lesz.
Kérdésem a következő ,hogy melyik gomb megnyomsával érhető el a Bios futattása ?
mivel usb ről szeretném bootolni a pendriveot amiről feltelepíteném az op rendszert.
Köszönöm
-
dealerman
aktív tag
Reset + bekapcs folyamatosan tartva se segít rajta,találtam youtube-n olyat,hogy kb 10 másodpercig a bekapcsot kell nyomni,eredménytelenül
Memó nélkül,sípolja is a hiányát,de érdekes akkor kb 5 másodpercig marad bekapcsolva !
Holnap szerzünk bele valamilyen ősrégi cpu-t,abba bízok,hogy nem bír így semmilyen c2d-vel
-
Thrawn
félisten
válasz
dealerman #2939 üzenetére
Nem magától, hanem magától
De inkább tegeződjünk és nézd meg az alaplapod kézikönyvében, hogyan lehet a Dual BIOS-szal visszaállítani az eredeti állapotot. Ha ez sikerült akkor a megfelelő revíziójú alaplaphoz töltsd le a legfrissebb BIOS-t (akár bétát is ha van) és azzal frissíts. -
dealerman
aktív tag
Sziasztok
Adott egy giga lap 2.1 verziós f11-es a gyári első biosa,ha az 1.0 verziós f4-es biosát ráfrissítettem és nem indul el,most már semmilyen cpu-val,egyet sípol mintha bekapcsolna,de utána leáll,és ujraindul,ezt folyamatosan csinálja
De miért engedi rárakni,ha megöli ?
-
makaedit
csendes tag
siker.
nemsok változott.
DE,ami lényeges, nemcsipog a proci miatt,és nem is ír hibát.
csak tegnap hoztak egy giga lapot...örültem mint állat.összeraktam.bekapcs.szépen ujrainditotta magát...uj eszközök...
éééss nemindult el.2 órán keresztül szivtam vele...de kuka a lap.így maradt ez...mostmár marad is
-
makaedit
csendes tag
csak akartam volna
fél éve nemsikerül
nemismeri a core2-őket...és ezért szeretném
plussz semmi beállitás nincs meg a biosban...hiányos.se cpu-se semmi.és biosbol nemtudod frissiteni.hiányzik belőle.
ezzel került hozzám ami rajta van
REV.2.00
csak a lap jött.nemtudom ki gyártotta...
-
Thrawn
félisten
válasz
makaedit #2930 üzenetére
Meg tudod nézni magán az alaplapon, hogy milyen verziójú? Rá kell hogy legyen írva valahol a P5LD2-VM felirat környékén, hogy "rev 3.00g vagy rev4.00g, ilyesmi)
Ez nem egy sima Asus alaplap, ez OEM gyártók számára készült és ezért nem találsz az ASUS honlapján megfelelő BIOS-t. A fórumukban viszont más is keresett hozzá valót, linkeltek neki egyet 0705 verzióval: [link]
Próbáld meg ezzel, de ha nem "eszi meg" elsőre a lap akkor ne erőltesd, nehogy baj legyen. Melyik gyártótól származik a komplett gép?Hint: az SST az magának a chipnek a típusa, nem a BIOS-é.
-
makaedit
csendes tag
válasz
IstvánLászló #2927 üzenetére
-
törölt tag
válasz
IstvánLászló #2924 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
-
-
törölt tag
válasz
IstvánLászló #2921 üzenetére
A bios recovery miért nem indult el vajon, egyik gépen sem, ezt nem értem.
-
törölt tag
válasz
IstvánLászló #2921 üzenetére
A Lenovo G550 -ból már ki van forassztva a kis akku, még a bios recovery előtt kilett.
A Toshibánál van bios reset érintkezők a memória modul alatt, akku és táp nélkül már ott is megvolt a biso reset.
Sajnos semmi. -
IstvánLászló
őstag
válasz
#21351168 #2920 üzenetére
Kapcsoldki a laptopodat hálozati adapteredet huzdki aksit veddki belöle.
A bios cmos elemét is kikéne venni ha hozzá férsz,ezután várjál kb 15-másodpercet.
Ezután csak hálozati adaptered tápdugóját dugdbe kapcsoldbe a laptopodat hogy mit csinál ezután.
Irjál mi változott,remélem add képet ezután már neked.
-
törölt tag
válasz
IstvánLászló #2919 üzenetére
Bekapcsol a ledek szokásoson világítanak, ventilátor is felpörög néha ahogy kell neki csak kép nincs. Külső monitoron sincs kép.
-
törölt tag
válasz
IstvánLászló #2917 üzenetére
Rosszul fogalmaztam.
BIOS recovery-t próbáltam csinálni pendrivról.De nem történik semmi, a pendrive nem villog hogy csinálna is valamit, a gépek se csinálnak semmit.
-
törölt tag
Üdv.
Adott két laptop, mindkettőnél ugyan az a hiba jelenség. Bekapcsol a ledek szokásoson világítanak, ventilátor is felpörög néha ahogy kell neki csak kép nincs.
Mindkettő Inteles, és Intel videokártyás szerintem nem reball kell nekik. Lenovo G550 és Toshiba NB200.G550 nel volt próbából ram, cpu cserelve, külső moitoron sem volt semmi.
NB200 nal ram csere, külső monitoron sincs semmi.Ez után próbáltam mindkettőn pendriverol biost frissíteni, CrisDisk segítségével, a bios.wph fájlt a gyártó honlapjáról szereztem be.
Konkrétan az érdekelne hogy mit jelent az hogy ha egyik laposnál sem indul el a bios frissites pendrivrol.
Két féle pendrivrol is próbáltam, rengetegszer, de semmi. Nem sipol a gep, a pendriv nem villog hogy barmi is történne.A laptopok nem most romlottak el de most volt időm foglalkozni velük.
Segítséget, tanácsot előre is köszönöm.
-
kiss_g93
csendes tag
Szia!
köszönöm a válaszod!
Az alaplapom pontos típusa Asus p5k se.
Fejlemény pedig az ,hogy ad képet az alaplap töltésnél a delre vagy F2 re semmire nem reagál csippan egy rövidet aztán 2öt egymás után CMOS checksum bad felirattal fogad és 15 másodperc múlva kikapcsol!Itt sem reagál semmire sajnos.ALT+F2re bejön az EZ Flash de hiába másolom a floppyra a ROMot sajna nem látja.Jumperrel próbáltam resetelni és az elemmel is.Jól sejtem csak a chip csere a megoldás?
Előre is köszönöm a segítséget!
Gergő -
Ákos007
csendes tag
-
Ákos007
csendes tag
Szép napot!
Kérdésem a következő! Laikusként teszem föl ...
adott asus p5kc alaplap ! Meg lehet oldani valahogy a boot logo módosítást ennél a deszkánál ? Olvastam , hogy létezik egy program asus mylogo elvileg ez arra szolgálna viszont az én lapomon kivitelezhető?
Üdv Ákos
-
kiss_g93
csendes tag
Sziasztok! Bios frissítés utan fekete képernyő fogad
probaltam kivenni az elemet de nem segített asus p5 az alaplapon.Kérlek Segítsetek tanácstalan vagyok!
-
sun35
csendes tag
Sziasztok. Bios-t szeretnék frissíteni az asus a8v deluxe alaplapomon, ezért kérek segítségeket. Köszönöm.
-
Livius
őstag
válasz
tknof1871 #2902 üzenetére
Az ASUS-oknak a BIOS-ban van egy EZ-Flash nevű tools, valamelyik menüben, amivel az USB pendrive-okról a BIOS fájl betölthető, és frissíti magát. Ez a legegyszerűbb, és legbiztonságosabb. Csak arra kell figyelni, hogy a megfelelő BIOS-t szedd le az ASUS oldalról az alaplaphoz, és a Pendrive FAT32-re legyen formázva. És az se árt, ha nem orbitális több GB-os Pendrive-ot használsz, hanem valami szolidabbat, 1-2GB-os vagy esetleg még kisebbet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Msi X99s Gaming7 + 12 magos xeon proci
- DDR4 KINGSTON FURY Beast 3600MHz 32GB - KF436C18BB/32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte X870 Aorus Elite Wifi7 - Hajlott PIN + 1 érdekesség - Garis! - Jegelve fkaresz fórumtársnak
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Xiaomi 12T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest