- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovimre
tag
Sziasztok!
Van egy P!S5A/DX+ alaplapom, amin BIOS-t szeretnék frissíteni, emiatt "Support Intel P4 Hyper-Threading 3.06GHz CPU ".
A probléma már ott kezdődik, hogy a weboldalon V5.1A típus szerepel, ez viszont sehol nincs az alaplapra írva. Lehetséges, hogy ez csak sima P4S5A/DX+? Ilyet viszont a gyártónál nem találok.
Vissza térve odáig megvagyok, hogy floppy, rendszerlemez, rámásolva a rom fájl, boot. Viszont itt bármit próbálok beírni, mindenre bad command or file name a válasz. Még annyit, hogy a lapon 686 amibios van, ha jól látom. -
pityuco
tag
Sziasztok!
Nem tudom emlékszik e még valaki arra az MSI P7N platinum lapra amin Fujitsu siemens bios van. A kezemhez került még egy korábban, de valahol azt olvastam, hogy bios frissítés kell neki ahhoz, hogy felismerje a core 2 duo procikat. Mi igaz ebből és ha igen, akkor mivel tudom ezt frissíteni illetve, hogyan mert még nem csináltam ilyet.
Köszönöm a segítséget -
Kiskutyák
aktív tag
-
Kiskutyák
aktív tag
Sziasztok!
Tudna nekem segíteni valaki?
Adott egy ipari alaplap: EZ
AAEON EMB-9459T Rev. A.1
BIOS A.1.0
Ezen a lapon kellen frissítenem a BIOS-t. Az oldaláról leszedtem a legfrisebb BIOS-t (A.2.0).
Windowsos szoftver nincsen hozzá, de őszintén azzal nem is kívánok játszani. Biosban nincs EZ flash menupont, semmi ami arra mutatna, hogy "hééé, gyere itt tudod könnyen frissiteni a biost" menu!
Készítettem DOS boot CD-t, de mivel az alaplaphoz nincsen boot burn software ezért sokra nem mentem. Csak egy *.bin állományt lehet letölteni.
Eddig csak win alól és EZ flash-el frissítettem. Kéne egy kis útmutató, link, videó, magyarázat.
Köszi előre is!!!!
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok! Valaki le tudná nekem írni nagyon nagyon szájbarágósan az adatlapomon megtalálható alaplapom bios frissítésének menetét? Sajna code5 el leál telepítés közben utána olvastam frissítés megoldaná a problémát de nem merek belekezdeni viszont újra kellene raknom a wint....
-
Xanderas
csendes tag
Hali.
Van egy Abit GD8 Pro alaplapom amin processzort cseréltem (ilyet tettem bele).
Bekapcsoláskor csak F1 el indul el a rendszer és azt írja ki hogy a HT technológia enabled.
Na de ez egy HT-s proci.
Gondolom valamit állítani akar vagy biost kellene frissítenem?
Elakadtam ha van valakinek ötlete kérem help -
Atipapa
csendes tag
Sajnos nem tudok segíteni , de nekem is volt már ilyen problémám , én szervizbe vittem a gépet .
-
EkibiT
csendes tag
Szevasztok.
a segítségeteket kérném. a problémám a következő.: van egy Msi GX620 laposom és Bios lett rajta frissítve, na most azóta olyan baja van hogy lefagy amikor be bootolna a gép. az msi felirat bejön a bioszba be tudok lépni de utána semmi. annyit ír ha kinyomom a kezdő képet hogy Checking NVRAM....
és nincs tovább..
gondolkodtam olyanon hogy lehet e olyat csinálni hogy külső gépről biosz frissíteni vagy valami ilyen megoldás létezik e...?!
remélem valami guru tud valami okosat mondani mert a szervízbe azt mondták hogy videokártya baj, cserélni kell, aztán volt olyan verzió hogy alaplap csere...
szóval előre is köszönöm ha valaki tud nekem segíteni, telefonon is zaklathattok!!!
SEGÍTSÉÉÉGG!!!
-
GeryFlash
veterán
Nagyon fontos, légyszi segítsetek!
Gigabyte GA-K8RS482M ez az alaplapom, és ebbe szeretnék berakni egy amd 3800x2-t.... Na már most a gépemben egy 3000+-os van, és ma haverral a megvett 3800+-t be akartuk rakni.... Lekaptuk a hűtőt, és a procit kicseréltük.... Ezek után, vissza a hűtő és indtanánk, de a gép nem adott képet, a legfurább, hogy semmilyen pityegés nem volt, se sípolás... A VGA-nak és a ramnak semmi baja, tuti a proci volt a ludas.... Erre fogtuk, és vissza a 3000+, de ez is szarakodott, elindult a gép, hűtő felpörög, de a pityegés elmaradt... Végülis 5-ik indításra ment a 3000+-szal, aztán felbátorodva visszaraktuk a 3800+-t, természetesen semmi, és a 3000+-szal is szenvedtünk, a 6-ig indításra adott képet és itt már indításkor pityegett az alaplap... Biosz frissítés kéne? Vagy a 3800+t is százszor próbálgatni? Esetleg többet kéne várni (mi kábé 20-30 mp fekete kép után lőttük ki a gépet)....Vagy ebbe a lapba nem is jó ez a proci (939-es elvileg mind2)? És ha bioszfrsiíítés kell, akkor honnan tudom letölteni ehhez a laphoz a frissítést, és windowson belül lehet vagy csal flashdriveról bootolva?
Nagyon köszi -
petakpa1
őstag
Sajnos bios frissítés után elszállt a lapom
Asus F1A75-M PRO lap volt. Ennek a biosában van egy EZ Flash nevű rész ott csináltam. Simán végigment a folyamat, ki is írta hogy sikeres, és újraindul. Na ezt köveően se kép se hang
Kellene valaki, aki megnézi!
Vagy próbáljam meg visszavinni, ahol vettem? Az csak egy webshop sajnos, meg a bios frissítéssel össefüggő hibák amúgy sem garisak. Pár ezer forintot nyilván kifizetnék a javításért. Help please!!!
-
Black-core
aktív tag
Sziasztok!
Valaki eltudná nekem mondani hogy cd-ről hogyan lehetne biost frissíteni? Dell optiplex gx240-es gép. Sajna flopy-m nincs. Segítsetek pls! -
_Oscar
tag
Van egy Intel DQ35JO lapom. Tegnap Biost frissítettem rajta. Azóta nem bootol. Kizárólag recovery módban hajlandó indulni, de változatlanul nem bootol. Mi lehet a megoldás?
-
krasds
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kerdesem. Asus P4PE X-TE alaplapom van 1005-os BIOSszal. Frissiteni szeretnem a BIOSt mert a CPU amit most beletennek az csak 1008-tol tamogatott. Asus EZ FLASH (nem 2-es) - el szeretnem csak egy gondom van. Mindenhol azt irjak hogy a letoltott fajlokat mentsem ra floppyra es aztan onnan inditsam a frissitest, de az a abaj hogy nincs Floppy meghajtom. Nem lehet ezt valahogy megoldnai USB kulcsrol, vagy esetleg CDrol?
-
ne_nezze
aktív tag
válasz
Darth Raven #2082 üzenetére
az a driver amit floppyról szeretne a win megenni az melyik? ahci? anélkül is próbáltad telepíteni ha IDE módra állítod át a hdd vezérlőt?
-
Darth Raven
csendes tag
Igen.... Viszont eltűnt egy két beállítás a biosból. Ne kérdezd hogy pontosan melyek mert ezt kb egy éve próbáltam viszont most vettem észre hogy van ilyen topik
-
ne_nezze
aktív tag
válasz
Darth Raven #2080 üzenetére
frissítés után volt Clear CMOS, Load Setup Default majd reboot? beállítottál mindent újra rendesen a fenti három művelet után?
-
Darth Raven
csendes tag
Üdv !
Érdekelne hogy mi van olyankor ha egy Abit IB9-es deszkán próbáltam egy BIOS Flash-t (mert ugye floppy meghajtó nélkül nem szeretne winfost telepíteni mert ugye azon kellene megadni neki a sata drivereket....) aminek az lett az eredménye hogy win továbbra sem települ, de legalább sűrű lett a kékhalál ami szerintem nem van jóHa visszarakom a régi BIOS-t és pendriveról telepítek megy minden rendesen.
Viszont érdekesség hogy a linux meg bootolás közben egy pillanatra kidob egy ilyet hogy Extremely broken Bios detected ami ugye jót már nem jelenthet... Kezdek már kopaszodni ettől a géptől... -
Fényhozó
tag
Üdv!
Szerintetek egy Intel DP35DP lapon, ha vissza szeretném tenni a régebbi biost, az jelenthet valami gondot?
Előre is köszönöm.
Üdv
-
lucky123
csendes tag
sziasztok.
Nekem egy compaq evo d510-es atik gépem van.F1el idul és azt mondták,hogy biosz frissítés kelene neki.Lehet ilyen öreg gépen ezttenni?Én nem értek semmit hozzá ezértkérdezem.Köszi Gyula -
Silentfrog
veterán
Üdvözletem!
Van egy Asrock N68C-S UCC alaplapom 1.4 biossal.
Szerettem volna a legegyszerübb modon frissiteni a biosát,
Igy megprobáltam az instant flash funkcioval felfissiteni,de nem engedi azt irja ,ki,hogy a fent lévő a legujjabb verzió
Tudom,hogy legalább 3 újabb kiadás volt már ,és mégsem engedi frissiteni.
Probálkozzak más modszerrel felrakni a 1.6 vertioját vagy ne is erőltessem a dolgot? -
Win6Gyury
csendes tag
Sziasztok
Ojan gondom van hogy van 1 P4Xp-X alaplapom ami nem mai darab Nos mint kontár belenyultam a BIOSba több kevesebb sikerrel.Aztán találtam 'kézikönyvet hozzá.Kérdésem az lenne hogy Bios restart után ha ugy állitom be a BIOSt ahogy ott van az jo e lessz? -
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Van egy Gigabyte 8pe800-s alaplapom.Tettem bele egy 2.8 Ghz-s inteles Northwood magos CPU-t és ebből csak 1.8-at ismer fel.
F8-s BIOS van rajta,de F9-s kellene rá.
Sosem frissítettem bios-t csak windows alól programmal.
Segítsetek,hogyan tudnám megcsinálni.Előre köszönöm. -
LagerMaister
tag
Sziasztok, hülye kérdés, de hogyan lehet downgradelni a biost? Elég ha csak egyszerűen vissza felteszem a régi elmentett bios filet, és ugyan az a menet mint az updatenel? Alaplap tipusa GigaByte GA-P31-ES3G.
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Bios-t szeretnék frissíteni Gigabyte GA-MA 790XT UD4P alaplapra,de fogalmam sincs, hogy kezdjek neki!Igazából azért lenne szükségem a frissítésre, mert a jelenlegi( AMD PhenomII X2 545 3GHz)procit lecserélném egy AMD Phenom II X4 955 3.20GHz AM3 BOX Black Edition-re, illetve egy ASUS Radeon hd 4850 512MB Ram videokártyát cserélnék GIGABYTE GV-R685OC-1GD HD6850 1GB GDDR5 PCIE-re.
Tudnátok segíteni?
-
sz.j
nagyúr
válasz
Rendeske #2067 üzenetére
Szia!
Látom giga lapod van, bár nem olyan mind amire a leírást készítettem, de ha összeveted a lapod manuáljában írtakkal, szerintem sok eltérés nem lehet.
BIOS frissítés Pendrive-ról
De csak akkor frissítsd a biost ha biztos vagy a dolgodban! -
beefjeez
senior tag
Sziasztok!
Van egy ASrock AM2NF3 VSTA lapom, és új bios kell neki.
Hogy álljak neki?
A floppy lemezt nem lehet elkerülni? -
sasaera
csendes tag
Sziasztok!
Sürgős segítségre lenne szükségem BIOS frissítéssel kapcsolatban.
Alaplap: ASUS M2V-TVM
Pendrive-ról próbáltam frissíteni, mivel Floppy meghajtó nincs a gépben.
Az USB-ből készítettem 1 boot-olható lemezt, a jelenlegi BIOS (AMI v.02.58) fel is ismeri, elindul az AFUDOS, majd újraindítást kér a gép.
Restart után nyomok 1 ALT+F2-őt, majd az EZ-FLASH keresi a floppy és cd meghajtót sikertelenül....
Tudna valaki segíteni ezzel a problémával kapcsolatban, mert pár napon belül vizsgázok és szükségem lenne az asztali pc-re.
Előre is köszönöm a válaszotokat.
Üdv! sasaera -
Rendeske
tag
Sziasztok!
A BIOS-t szeretném frissíteni mert a közeljövőben szeretnék új DDR3-as RAM-kat venni a gépembe és úgy látom a gyártó honlapján hogy az újabb BIOS-ok pont a memoria problémákat orvosolják...
Szóval még sohasem frissítettem BIOS-t és kérnék tőletek egy jó szájbarágós leírást hogy hogyan csináljam.
Az F5-ös BIOS-t szeretném föl rakni! van egy 16GB pendrive-om, plus Verbatim cd-im...
A segítséget előre is köszönöm!
Szép napot!
-
LagerMaister
tag
Helló. Még igen csak kezdő vagyok ebben a témában, sosem volt részem még BIOS frissítésben, valaki segítene nekem, hogy honnan, és mit kell letöltenem hogy frissítsem az alaplapom biosat? ALAPLAP:Gigabyte GA-P31-ES3G. Melyik módszer lenne a legjobb a frissítéshez? Előre nagy köszönet.
-
pubos
tag
válasz
tibi_hun84 #2064 üzenetére
szia ha tőlem kérded nekem sikerült.
de csak ezzel.MS-DOS 3.3
innen letöltheted.
[link] -
tibi_hun84
csendes tag
Szia!
Nekem is most ilyen problémám lett a biossal. Neked sikerült orvosolni a dolgot? Ha igen segítenél benne?
Köszi,Tibi
-
pubos
tag
Meglett a bios viszont ezt írja ki friss előtt.
ez mért van mit tudok csinálni? -
törölt tag
válasz
Solesz84 #2058 üzenetére
Ha minden működik és nem akarsz fejleszteni, akkor hagyd. Felesleges veszély forrás a frissítés. Nem lesz se jobb, se gyorsabb tőle a géped. A gyártó honlapján amúgy megnézheted, milyen válltozásokat tartalmaznak az azóta kiadott frissítések. Ha nincs bennük számodra érdemleges, akkor felejtős.
-
Solesz84
aktív tag
Sziasztok.Mióta megvettem a gépet kb 3éve azóta vettem bele 1 másik procit Quad core q8400-at (2éve) és 1 másik videokártyát hd 5750-et (1éve).Szerintetek kellene frissítenem a BIOS-t? Alaplapom Gigabyte GA-EP31-DS3L (rev. 2.0) jelenlegi BIOS verzió FC Rendszer BIOS dátuma 09/16/08, Video BIOS dátuma 01/18/10.A Gigabyte honlapján ez az újabb BIOS: FDc 22/05/2009 Beta.
Szerintetek próbálkozzak meg ezzel a frissítéssel?A gép jól működik meg minden csak azért kérdem h ajánlott-e frissíteni?
Előre is köszi a segítséget! -
pubos
tag
sziasztok
maxdata pro 650t valaki nem tudja honnan tudnák biost letölteni hozzá?
köszi -
törölt tag
-
djrobaa
aktív tag
Sziasztok.
Egy IBM Pro300a-afp 3.2 laphoz keresek bios frissitést. Valamiért nem akarja megformázni a winyót az Xp telepitő. Maxtor 60GB-os van benne. 55%-nál kiirja, hogy a lemez sérült, de semmi baja, mert egy másik gépben simán települ, és a Maxtor Powermax progi is hibátlannak irja. Ez egy IBM Netvista 6339-bfg gép.
Köszi előre is.
-
Livius
őstag
válasz
gabesz.1986 #2052 üzenetére
A lapod Manual-jában a BIOS Update Utilities résznél levan írva hogy kell Q-Flash Utility-el vagy windows-ban @BIOS Utility-vel frissíteni. Én azt ajánlom hogy a Q-Flash Utility-val próbáld, mert az a windowson kívűl csinálja meg, és az biztonságosabb. De ha már exe-ben is letudod szedni akkor az lehet csak simán egy futtatható, és tovább tovább gombokra elintézi a frissítést.
-
gabesz.1986
tag
Sziasztok!
1600as ramom 1333on megy és a biosba nem is tudok 1600at állítani a ramos topikban azt tanácsolták frissítsek biost (F3 van most) leszedtem a gigabyte honlapjáról az F11et (egy exe fájl). Az a kérdésem mit csináljak vele másoljam egy pendrive-ra és bootoljak arról?Alaplap: Gigabyte GA-P55UD3
Proci: Intel Core i5-750 2.66 GHz
Ram: CSX 2048 Mb DDR3 1600 MHz Dual kit -
dj.gabessz
tag
Köszi szépen Livius ! megoldottam a problémát nagyon segítőkész srácról van szó
videó és szöveg segítségével gyerekjáték volt számomra orvosolni a problémámat csak ajánlani tudom! -
piadex2
senior tag
sziasztok!
nekem van egy öreg bx-es alaplapom (ecs p6bxt-a+).
szeretném frissíteni a BIOS-t, de csak egyéb motherboard revision-re találtam frissítést. (nekem 1.3B van és csak 2.0... valamire találtam) meglehet ilyet is kockáztatni?
kösz:piadex2
-
szaszimi
tag
sziasztok!
asus p8z68-m Pro alaplapom van, 64 bites win7 mellett használom.
van olyan progi, amivel windows alól tudok biost frissíteni?
a segítséget előre is köszi!
-
dj.gabessz
tag
Boot block compatibile version ver.051 please do not insert any disc into cd-rom or floppy drive if yount vant to recovery with an usb device bad bios checksun. starting bios recovery
ezt adja be ha bekapcsolom a gépet
-
dj.gabessz
tag
Üdv mindenkinek segitség kellene az a helyzet hogy van nekem egy asus crosshair III formula lapom nem rég vettem itt a ph-n az lenne a gondom játék közben kékhalál szerü képet adott be mint süni1985 f-nek ami látható mert tett is fel róla képet gondolkoztam vagy a vga-val lett valami vagy nem tudom aztán nem mindig akart elindulni a gép mármint képet a monitoron ha be is adta megfagyott már a logó előtt vagy ha a bios-ig el is jutottam megfagyott de viszont ha nem fagyott be a logó résznél és nem léptem be a biosba beadta a rendszert meg mindent elhatároztam hogy megint játszok és pár perc megint kékhalál úgy döntöttem frissitem a biost egyszer már csináltam elkeztem windows-ról és 3-csik van
flash
stb
stb
a flash végigment a másik valami verity vagy mivolt az félig és egyszercsak újraindult a gép na mondom ennek kaput de bekapcsol a gép csak nincs bios és boot-olna cd-ről vagy pendrive-ről hát nekem kártyaolvasóm van azzal próbálkoztam hogy leszedtem a asus oldaláról a biost és ráhúztam a kártyára de nem boot-ol pedig fat32-be fat-ba is formáztam vagy nem elég simán ráhúzni ? mert a fájl nevét láttam hogy irta de az is ott volt hogy not fund vagy mi segitsetek mert gép nélkül leszek -
V60
aktív tag
válasz
#10726912 #2045 üzenetére
Köszönöm az ötletet. Csakhogy amikor bekapcsolom a gépet bejön a nyitó kép / EVGA P55 FTW kép / és del-re nem a bios jön hanem ez az American Megatrendes kép ahol kiírja milyen proci, stb és ott van az, hogy nyomjam az F11-et aztán ennyi. Azért megpróbálom a linkedet is. Köszi mégegyszer.
-
törölt tag
Itt hamarabb tudnak majd segíteni, ha lesz időm, én is elmélyedek a problémád okán. Elvileg az F11 a RAID vezérlő menüje szokott lenni, onnan akar valamiért boot-olni, a BIOS BOOt menüjében lődd ki a RAID vezérlőt, ha nem használod és állítsd be a géped, hogy a rendszer wincseszter legyen az első BOOT eszköz. De a linken található fórumban majd még írnak rá javaslatot.
-
V60
aktív tag
Sziasztok
Segítség kellene. Van egy EVGA P55 FTW lap. Tegnap előtt lett beszerelve mert cserélve lett a Gigabyte 775-ös lap+proci+ramok helyett. A win7 nem lett újratelepítve mert ment rajta minden igaz frissítgetni kellett dolgokat. Tegnap egyszer csak elindul minden megy indító képet ad de valami F11-es bootolást akar, hogy válasszam ki listából lenyomom az F11-et de listát nem ad.
Szerintetek ilyenkoir mi van?? Légyszi segítsetek.
Üdv -
zoltanz
nagyúr
Van egy lapom, amiben nincs proci, de frissíteni szeretném a BIOS-t. Van egy másik gép, teljesen más (CPU foglalat stb), de a BIOS chip tokozása egyezik.
Meg tudom azt csinálni, hogy elindítom azt a gépet amiben van proci, amikor be boot -ol a BIOS lemezzel akkor kicserélem a chip-et és beleírom a másik rendszer BIOS-át? -
medium84
aktív tag
Hi,
mivel tudom a Gigabyte GA-H61N-USB3 alaplapomon lévő BIOS-t frissíteni?
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Kezdő vagyok #2040 üzenetére
Szívesen!
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Kezdő vagyok #2038 üzenetére
"A frissítést Asus update-val csináld, letöltheted [link]
Az Asus update-ban ne netről akarj frissíteni hanem fájlból, tehát csak töltsd le.
A bios zipfájlt ne nyisd meg, hanem mentsd mappába. Majd nyisd meg a bios update for file-val. Ha nem látja a bios file-t a mappában ahová töltötted akkor állítsd a megnyitást bios file-ról minden file-ra, és katt...
Fontos. Ne futtass semmit, ne kapcsold ki a gépet, és reménykedj hogy nem lesz áramszünet."
De ha 64bites a rendszered én felejteném ezt a frissítgetést legalábbis ezzel a programmal(nem csak nálam fordult elő hogy kifagyott a prog. és szia alaplap). Úgyhogy csak óvatosan.Sok sikert. -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Segítség kellene!
Van egy ASUS alaplap,annak hogyan lehet megfrissíteni a BIOS-át?
Le tudnátok írni lépésről lépésre?
Előre is köszönöm a segítséget!
Ismerősöm gépe:
ASUS M2R--FVM
MSI 550GTX-TI CO
AMD ATHLON (tm) 64x2 Dualcore 4400+ 2,3GHz (AM2)
DDR2/667MHz 2x2GB
Delta táp 350W
Másik topicban is feltettem ezt a kérdést,de választ nem kaptam rá. -
220volt
tag
válasz
marked one94 #2035 üzenetére
A Windows verziót töltsd le, és Windows alól telepised, és a telepítés végén fel fogja ajánlani hogy indítsd újra a gépet, és már az új BIOS van a gépen!
-
marked one94
őstag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni abba hogy frissíteni a bios-át az alaplapnak ASrock ConRoe1333-D667 R1.0, mert vettem egy ati hd5670 vga-t és nem működik, de van hozzá egy frissités amivel a vga elméletbe működne [link].
Még sose csináltam ilyet valaki leírná hogy-hogy kell?
Letöltötem egy tömörített fájl abba van egy exe meg 3 fájl azzal mit kéne csinálniElőre is köszönöm
-
220volt
tag
Sziasztok!
Windows 7 64bit alatt milyen BIOS frissítő programot használjak?
Egy XFX GeForce 9600 GT 512MB GDDR3-ast szeretnék frissíteni! -
crysis 2011
aktív tag
Sziasztok
Segitséget akarok kérni.
van egy msi ms-7301 alaplapom frisiteni szeretném a biosát,hogy kezdjek neki?
lépésröl lépésre
előre is köszönöm a válaszokat -
Atika_No1
csendes tag
Nah, meghalt ez a topik?
-
Atika_No1
csendes tag
Sziasztok!
Van egy EVGA 680i SLI alaplapom amire igencsak ráférne egy bios frissítés!
Meg van az új bios file is, viszont awdflasht a gyártó lapján nem találltam ezért kukáztam eggyet egy Asus lemezről! kiírtam cdre mind a két fájlt! Restart és go be a biosba ott Load optimized defaultott beállítottam és restart! ALT+F2 keresi az awdflasht és nem talállja!
Egy kicsit már unom ebben kérem a segítségeteket! Nem csinálltam még soha ebben kezdő vagyok ha lehet akkor Linket és részletes leírást köszönöm!
Elöre is THX -
trutyi
aktív tag
nem mindíg a gyártó oldalán található meg vagy csak késve az új bios.
nekem is van kérdésem. van 2db epox lapom. teljesen egyforma a kettő. az egyikben a bios elcsesződött általam. a másik lap biosa és maga a lap tökéletes.a rossz bios chip ki lett véve és az érdekelne hogy a jó lapot elindítva majd bios chippet kiszedve majd a hibás bioschippet betéve lehet rá tenni biost ami működni is fog? ez nem kockázatos dolog menet közben kiszedni a bios chippet? epoxnál milyen bios frissítő utility van amit ajánlanátok?
köszi
-
beci
őstag
Sziasztok.
Kb 1hónapja van egy Asus P8P67 LE alaplapom, 1017-es biossal.
A gyártó oldalán 1013-as a legfrissebb.Ez hogy lehet? -
dobobazsy
őstag
hello. Asus p5wd2-e premium esetében tudok cd lemezről vagy usb penröl biost frissiteni? Nincs kéznél se floppy se meghajtó hozzá. Ha igen, hogyan csináljam? Win alol csináltam már másik asus lapon, de ehhez nem adott ki a letöltésekhez ilyen utilityt.
Előre is köszi! -
Tojci1990
csendes tag
Sziasztok!
Le akartam frissíteni egy ASUS p4sgx-mx alaplap biosát, csak közbe jött egy áramkimaradás...
Szerencsém van, mert nézegeti a floppyt a gép...
Próbáltam rátenni a floppyra az amiboot.rom-ot, de nem csinált semmit, mellé tettem az AFLASH.exe-t, semmi, csináltam autoexec.bat -ot, semmi...
Ötlet??? -
törölt tag
Amiket találtam rajta, ott írják, hogy támogatja az AMD Athlon XP-t 2600 Mhz-ig. van egy felsorolás is, amiben az axda jelűt mindet jelöli.Van egy, amit most beletettem, ez is AXDA-s...viszont most így csak unkow cpu-t ír (remélem jól írom) és 1250 Mhz-et. Egy másik helyen találtam egy olyan írást, hogy AMD XP sorozat BIOS frissítés...lehet összesen ennyi gondja így ezek tükrében, vagy nagyon ostobán próbálok következtetni?? A procinál látja az összes memóriát, 384kb-ot.
Üdv!
S kösz a gyors reagálást
Itt csak a Duron és az Athlon van...XP-ről semmilehet hogy, itt lesz a bibi..kössz a linket!
-
Livius
őstag
válasz
#10726912 #2018 üzenetére
Hivatalos oldalat én se találtam, de ennyi infót igen.
Chaintech 7AIVL2 - SocketA, microATX, KLE133 chipset, 3 PCI / 1 ISA / 1 AMR, LAN on-board, 2 DIMM, ATA100
Így úgy látom VIA KLE133 chipsetes, szerintem ami a VIA oldalán fenn van az elég infó lehet, és még driverek is vannak nekik a chipsethez, és szerintem a LAN és Audio dirvert is tőlük kell majd leszedni. -
törölt tag
Üdv!
Elég összetett problémám van...
Az alaplap, amivel küzdök, Chaintech 7AIVL2. Ehhez az alaplamhoz kéne nekem kb minden...órák óta túrom a netet miatta, de szinte semmiKéne róla a cpu support list, memori list, legfrissebb BIOS...és ha az utolsó megvan, akkor majd segítség is kell a BIOS frissításhez, már ha az újabb ad valami +-t..
Nem mai darab, de a gyereknek szeretném "megtuningolni", netezéshez neki még elég.
Kösz a segítséget!
Üdv! -
trutyi
aktív tag
válasz
Süni 1985 F #2005 üzenetére
nekem az epox lapom halt meg 2db 1GB-os rammal nem indult el mert kékhalál a bios betöltése közben állandóan. kiszedtem egy ram-ot és megjavult
-
Show mee
csendes tag
Hello!
Bios-t szeretnék frissíteni. Nekem egy clevo L29xT alaplapom van, és Phoenix 1.10C bios van fenn rajta. tudtok segíteni?
Köszi! -
medek3
aktív tag
Megtudná valaki mondani, hogy van e mód video bios t frissíteni notebook esetében?
Vagy a video bios megegyezik a "sima" bios al. -
Livius
őstag
válasz
Süni 1985 F #2009 üzenetére
Hát elsőre a CPU-t az ragd alapra és a RAM-ot állítsad be az 1600Mhz-re és az 1.6V ra. (ha 1.65V vagy 1.63V at is tudsz adni neki az is jó lenne) Egyáltalán nem biztos, hogy az új BIOS fogja engedni azt a CPU-t annyin hajtani.
-
Livius
őstag
válasz
Süni 1985 F #2007 üzenetére
Akkor szerintem itt nem a BIOS-al lesz a gond hanem a RAM okkal. Az új BIOS ra lehet bekéne állítani jobban a feszültségeket, meg az órajeleket mert ezek OC ramok.
-
-
Livius
őstag
válasz
Süni 1985 F #2005 üzenetére
Hát elsőre próbálj a BIOS-ban egy default settingset állítani. Egyébként milyen RAM-ok vannak a gépben?
-
Livius
őstag
válasz
Süni 1985 F #2002 üzenetére
Nézz utána új drivereknek, szerintem a BIOS nem csinálhat ilyet, annak jónak kellene lennie.
-
Livius
őstag
válasz
Süni 1985 F #2000 üzenetére
Ragd a bios rom fájl egy USB pendrive-ra (ne 8GB os legyen ha lehet) és a BIOS ban a Q-Flash-el próbáld frissíteni a régebbi verzióra. Ezt nem biztos hogy engedi minden alaplap, de hátha. De mér kell a régi neked?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iOS alkalmazások
- iPhone topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kedvenc zene a mai napra
- További aktív témák...
- Micron SO-DIMM laptop memória 4GB DDR4 3200MHz MTA4ATF51264HZ-3G2J1
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3088
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest