- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
Jumper nem kell, csak ha CMOS_t akarod lenullázni!
Biost tölts le giga oldaláról, de ügyelj, hogy a revízió eggyezzen!
Írd ki cd-re, dvd-re (az exe-t elindítva mind a 3 fájlt) és tedd be a meghajtóba, majd indítsd a gépet...
Ha nem lesz semmi, akkor floppy-ra és nagy eséllye jó lesz.
A bios exe-t kibontva 3 fájlt kapsz ezt mind másold a dvd-re, vagy a floppylemezre! -
laja80
tag
próbáltam amit irtal,de nemmüxik ugyse!
floppyt miért kérdezted hogy világit e? -
laja80
tag
ennek a lapnak az elem melett van 2kis tüskeje,de nincs rajta jumper.arra raktam 1 jumpert ,gondolom aqz ugy jo.?
-
laja80
tag
floppy nincs rajta,de a dvd-iro ledje az villogott.
-
szacsee
nagyúr
Ha floppymeghajtó van rá kötve, akkor a ledje felvillan?
Ezt esetleg megpróbálhatod:
áramtalanít
cmos clear
elem ki
elemtartó érintkező összezár 2-3 mp-ig csavarhúzóval
elem vissza
cmos clear jumper normál állásba
áram alá helyez és próba.. ha nem jön be nézd meg a floppy-t hogy felvillan-e a ledje.
-
laja80
tag
hello!
segitsetek pliz!
van 1 giga ep31-ds3l lapom,és bios frissités után megse nyikkan a lap.ventik felpörögnek/vga,proci,táp/ de semmi.próbáltam már mindent,cmos reset is de semmi!
vmi ötlet? -
Sweet Lou 6
addikt
Üdv.
Egy Epox 8rda+-ban frissítettem biost win alatt procicsere miatt, de újraindítás után bios cheksum errort ír ki és kéri a boot disket! Már megcsináltam azt amit itt olvastam fórumon (ms-dos rendszerindító lemezre awdflash+bios+autoexec.bat rámásol) de azt írja ki, hogy hibás a lemez. Mit tegyek
-
ЯΞD
senior tag
igen. reseteltem egyértelmű.
(mivel ez éppen egy gigabite alaplap és azért nem is volt rossz széria, rácáfolnék a dual bios-ra. ezen pölö nincs...
de most már mind1 vettem új lapot meg procit. azt a lapot meg egy ismerősőm elviszi egy ismijéhez aki mint itt fentebb irták bios írással foglalatoskodik és megcsinálja.
-
szacsee
nagyúr
válasz
vigyori78 #1387 üzenetére
Ha megér annyit, akkor keress egy biosírással foglalkozó szakit.
Ismerek egyet, ha nem felel meg neked a posta, akkor keress az apróban közelebbit, ha van.
A bios-chipbe beégeti a jó biost és ha ez a baja, akkor indulni fog.
A részletekért keresd fel ha megér 2-3000Ft-ot az alaplapod javítása, máskülönben az alaplapod sajnos kuka.. -
-
vigyori78
őstag
ja és asus p5b lap
-
vigyori78
őstag
Tudnátok segíteni nekem mert most csináltam egy bios frissítést és az update progi megált 6% -nál és most bekapcsolom a gépet és nem csinál semmit.Kösz mindenkinek.
-
sonar
addikt
válasz
Denes550 #1371 üzenetére
ASUS-nál nem tudom, hogyan van, de Giganál vissza lehet rakni a régebbi változatot, mivel dual biosos. Meg kellene nézni, hogy ott nincs-e erre lehetőség.
Vmint frissítés előtt érdemes érdeklődni az alaplap topicjában, hogy kinek hogyan sikerült, illetve hozott-e számottevő előnyt a frissítés. -
ЯΞD
senior tag
Üdv megtörtént a bios update. viszont nagy baj van! elszált a lap. flopyról történt az update. és a folyamat az teljesen rendben meg a végén ki is irta, hogy pass!!! minden jól végig csinál. újra inditás és ennyi nem indul el... de annyira sem hogy a meghajtókat sem inditja el semmit se a hdd-t mit lehet iliyenkoree csinálni???? az a bios került kiírásra amit adtál. és egy számtek boltban történt az update mert sajnos nekem nem volt kisflopym. a manul szerint lehet flash-ről és hdd-ről is update-elni de valójában csak a flopy volt a listában. Segítsetek pls!
köszönöm előre is.
-
sgergi
veterán
válasz
sasdfasdfa #1375 üzenetére
Nem igazán árt neki. Egyébként próbáld ki, amiket írtam, mert ez nem normális dolog.
Mi változott a géppel kapcsolatban? Volt mozgatva, vagy valami?
-
sgergi
veterán
válasz
sasdfasdfa #1372 üzenetére
Szerintem nem sok köze van a biosnak ehhez. Persze meg lehet próbálni. Inább más dolgokat próbálnék ki: kontaktos-e a bekapcsológomb vagy a resetgomb? Húzd le az alaplapról őket, csavarhúzóval indítsd a gépet, és utána nézd meg restartol-e. Vagy, a ház nem okoz-e valahol zárlatot? Másik megoldás, ha veszel egy kapcsolható hosszabítót, és kikapcs után lenyomod.
-
sasdfasdfa
csendes tag
sziasztok.
nekem egy olyan nagyobb problémám lenne, h van egy asus p5ql pro alaplapom és olyan 3 napja elkezdte azt csinálni,h ha leállítom akkor 3 sec után újraindul magától.végignéztem az egész biost de nem találtam semmi olyat amit lehetett volna állítani. azt tanácsolták, h csináljak egy bios frissítést. szerintetek ez megoldaná a problémát?előre is kösssz
-
Denes550
csendes tag
Helló!
Nekem egy olyan problémám lenne hogy minnél frissebb a BIOS az alaplapomon, annál több dolog levan tiltva benne. ASUS M3N78 Pro deszkám van egy X3-as procival, és a 02-es bios verziónál még mindent lehetett csinálni, ment minden. A 07-es verziót feltettem, erre már a memóriákat nem tudtam időzíteni, a 08-asnál pedig a proci feszültség emelését is letiltották... Vissza akartam tenni a 02-eset pendriveról, EZflash, és csak a vertiószám lett a régi, minden maradt a legújabb 08-as Bios állapotábanTippet kérnék hogy tudok vissza fele frissíteni, vagy mi ez a disznóság az ASUS-nál? (Haverom is frissített a P45-ösén, és azóta ő se tud memóriát időzíteni)
Előre is köszi a válaszokat! -
ЯΞD
senior tag
üdv all!
Gigabyte GA-M56S-S3 bios-át szeretném frissiteni. de nem igazodok el a support-on, hogy melyik kell nekem. illetve nekem sincs floppy meghajtóm csak dvd iró van a gép-be. segítene valaki leírná röviden miként csináljam? még soha nem frissitettem bios-t. illettve egy hozzáértő ha dobna egy direkt link-et a letöltendő bios-ról azt nagyon megköszönném.
-
zundapp
tag
Senki sem tud segíteni?
-
zundapp
tag
ECS A790GXM-A Black Dragon alaplap
ez az előző üziből lemaradt
-
zundapp
tag
Olyan gondom van hogy a legelső BIOS-t nem mentettem el a gépre, és frissítettem, majd ezután jött 1-2 probléma, majd újabb BIOS és újabb problémák, ezért vissza szeretnék állni a régi BIOS-ra, de a gyártó oldalán már nincs fent.
ha kérhetem akkor privibe dobjátok be a megoldást, mert ott hamarabb megtalálom.Előre is köszönök minden segítséget.
-
nóri93
csendes tag
asus lapokon hogyan frissitek biost?
azt hallotam, hogy tönkrevághatja a lapot
-
Seci
tag
Bocs a duplázásért.
-
Seci
tag
Sziasztok!
MSI 651M-V ver 2. (MS-7005) alaplapon frissítettem biost, hogy tudja a 1440*900-as felbontást, de rossz biost tettem fel, mert újraindítás után fekete képernyő fogad.
Ha a memóriamodult kiveszem akkor sem sípol a speaker.
Ctrl+Home-t + floppyt indításkor már próbáltam, de nem reagált.
Mit csinálhatok még én?
Előre is köszi! -
Blaze71
őstag
válasz
Attila14 #1349 üzenetére
Bakter! Én csak régebbi kártyákban gondolkodtam, a 3xxx sorozat eszembe sem jutott. Ahhoz tényleg nem árt egy jó proci. Nekem egy X1950-es kártyám van 4200+ procival. Kissé húzva jó is. Húzáshoz ennél a lapnál a DualCoreCenter progit ajánlom, mert valószínüleg a Bios nem fog sokat engedni. Az LE-1600 sem rossz, csak nem játékra, nagy kártya mellé. Mennyi lenne a proci?
Szerk. Elfelejtettem off-olni....
-
Blaze71
őstag
Ha eleve nem tudsz belépni a Bios-ba, akkor lehet, hogy meghalt tényleg. Amikor indul a gép, az alaplap típusát kiírja rendesen? Mert ha már ott eldobja, akkor nem fog felmenni az új Bios sem, mivel nem tudja azonosítani a lapot.
Attila14! Jó a LiveUpdate, csak ne szakadjon meg a net, amig nem fejezi be a frissítést. Megkérdezném, hogy mennyire jött be a lap? Nálam sajnos egy zsír új példány csak 3 órát élt és nem tudták már cserélni, mivel kifutott. Így maradt a videókártya csere.
-
Attila14
aktív tag
Üdv!
van egy ilyen alaplapom és procit szeretnék bele venni csak ahhoz frissitenem kellene a bios és ebben kellene segítség. msi live update elég biztonságos? -
Attesz
aktív tag
Sziasztok!
A segitségeteket szeretném kérni egy Asus P4SP-MX alaplap bios flash-elésével kapcsolatban.
A gond az, hogy inditáskor a gép folyamatosan azt irja, hogy Bios Rom Chesum error(lehet nem jól irtam).
Gondoltam felrakok egy uj bios-t hátha az megoldja a problémát.
Le is szedtem egy .AWD file-t.
Ahogy én olvastam ezt a biost csak Win-ből lehet flash-elni.
De ha el sem jutok odáig??
Esetleg valakinek nincs valamilyen ötlete???Köszönöm
-
tomta
tag
válasz
pukkancska #1328 üzenetére
az alaplapon van egy tüskesor, általában a PS/2 ajzatok mögött ahol át kell rakni a jumpert és nem fog kapni áramot az USB aljzat kikapcsolt gépnél. Ha jól emlékszem USB PWR felirat van a jumper körül.
A pontos helyét az alplap manuáljában nézd meg. -
szacsee
nagyúr
-
sanyi0813
csendes tag
sziasztok segitséget kérnék van egy régi gépem és ramot cseréltem benne azota nem lehet ujra telepiteni semmilyen op rendszerel a gép tipusa:
Leírás:
ASUS K7M SlotA ATX alaplapSlot A - AMD Athlon 500-750+ Mhz CPU-k
beépített 128KB L1 Cache és 512KB L2 Cache
3x 168-Pin DIMM SDRAM (max. 768M)
AMD-751TM North Bridge to Support 200MHz FSB and 3.3V PC100 SDRAM
IA 82C686A South Bridge & Super I/O to Support UltraDMA-33/66, ACPI, SMBus, and Integrated AC ' 97 Compliant PCI Audio
AC ' 97 Audio Ready
Integrated AC ' 97 Compliant PCI Audio Controller
AD1881 3D Enhanced Codec1 x AMR (Audio Modem Riser) Slot
1 x AGP Slot
5 PCI + 1 ISA
2 x Ultra DMA-66/33 EIDE Ports to Support Up to 4 ATAPI Devices
Support DMA Mode 2 and PIO Mode 4
Support CD-ROM, DVD-ROM, CD-R/RW, ZIP and LS-120 Drives
1 x PS/2 Keyboard Port, 1 x PS/2 Mouse Port
4 x USB Ports with USB Connector Set
1 x Parallel Port (EPP, ECP) and 2 x Serial Ports
1 x GAME/MIDI and Line-In/Line-Out/MIC-In Ports
3V, 5V, and 12V 20-pin ATX Power Connector to Support Soft-Off/WOL/WOR Features
azt ajáloták a biost frissitsem letöltötem az asus honlapjárol a flashk7m.exe-t és a km 132.rom-t csináltam flopyy -ra rendszer indito lemezt és rá másoltam a flashk7m.exe-t és parancs sort kér és a parancssort sehol nem találom a neten minden segitséget elöre meg köszönék -
Gabesz357
csendes tag
Sziasztok. Mostanába veszek egy új procit. Most AMD 3500+ (2.2GHz) van és azt szeretném leváltani egy AMD Athlon 64 X2 6000+ (3.0GHz x2) ra vagy egy AMD Athlon 64 X2 7750+ Black Edition (2.7GHz x2) re. Egyik kérdésem az lenne hogy meiket ajánjátok de a fontosabik kérdés ami ide is illő hogy szügséges BIOS-t cserélni hozzá vagy nem
? Az alaplapom egy ASUS M2R-FVM. 2 éve vettem egy gyári gép. Segítségeteket előre is köszönöm
-
tubi77
csendes tag
sziasztok! olyan problémám lenne hogy új alaplapot használok és nem tudom beölni a biosált
tud nekem valaki segiteni SOS! -
pukkancska
tag
Bár nem pont ide kapcsolódik, de a másik topikban senki nem válaszolt
Amikor kikapcsolom a gépet és bedugok valamit az usb eszközbe (pl. telót) elkezdi tölteni.
Kaptam a géphez egy infrás egeret( pirosan világit alul)
Hogy tudom beállítani azt hogy a kép leállásakor kapcsoljon ki az usb vezérlő és az egér is?
Hol a biosban?
Nem tudom hogy milyenem van, csak azt hogy betöltéskor kék a képernyője. -
sz.j
nagyúr
válasz
cellpeti #1325 üzenetére
"Most se ismeri fela a pendrive-ot!....."
Figyelmedbe ajánlom a belinkelt oldal 1-es, 6-os és 7-es pontját!
1. ...A pendrive-nak FAT32-re kell formázva lenni.
6. ...Egyáltalán nem biztos, hogy minek ismeri fel a pendrive-t, nálam volt már HDD1, HDD2, ploppy stb. Rá kell klikkelni egymásután mindegyikre (azaz meg kell nyítni) és meg kell keresni a pendrive-t!
7. ... Ha meg van a pendrive, akkor a le-fel gombokkal meg kell keresni azt a bios fájl-t amit fel akarsz rakni!De ha mégsem találnád, akkor egy üres pendrive-re rakd fel és úgy próbálkozz.
A gépet visszaállítottad alapbeállításokra?
-
sz.j
nagyúr
válasz
cellpeti #1321 üzenetére
Én, a giga lapomnál, így csinálom.
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
P35-DS3P lapom van és akitől vettem okosan rá tette a F12b(BÉTA) biost!
Állítólag Q-Flashel meg lehet csinálni,hogy a régebbit tegyük vissza,valóban van ilyen lehetőség? -
sz.j
nagyúr
válasz
HaRdCoRe #1314 üzenetére
Esetleg nézd meg ezt, hátha segítségedre lesz.
-
szacsee
nagyúr
válasz
HaRdCoRe #1312 üzenetére
Sajnos ilyen esetekben vagy cd-ről, vagy floppy-ról való biosfriss néha szokott segíteni, viszont volt akinek az segített (külföldi fórum), hogy más ramot tett a gépbe és áttette az 1-3-as slot-ból a 2-4-esbe... (ez mondjuk furának tűnik..).
A Te alaplapod Quad bios-os, viszont 2 bioschipp van a lapon 2-t pedig ha jól sejtem virtuálisan tol a HDD rejtett partíciójára ( gondolom tartalék szektorokra írja).
Ha garos lenne akkor simán garra jogosítana fel, de így marad az a megoldás, hogy szakival égettetted be a biosfile-t. ( még a ram ide-oda pakolászást meglesheted, hátha... de sok reményt ne fűzz hozzá). -
szacsee
nagyúr
válasz
HaRdCoRe #1310 üzenetére
Próbálkozhatsz még, de legegyszerűbb, ha elküldöd neki és ráflesheli a mainbiosra...
-
szacsee
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
Először is nézd meg az alaplapod Manual-jában, hogy az EZ-Flash fissítési módot tudja-e a lapod biosa. Ha igen (nagyon valószinű, de nem biztos!), akkor újraírható CD-ről is megcsinálhatód.
De ez a frissítési mód a manualodban is le van írva (ha egyáltalán tudja a lap), úgy hogy tanulmányozd és csak akkor kezdj neki ha biztos vagy abban amit kell csinálni.
Ellenkező esetben inkább kérj meg egy hozzáértőt.
Új hozzászólás Aktív témák
- A magas vérnyomást is felismerheti az Apple Watch Series 11
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gusztusos, 11 literes térfogatú Jonsbo ház jött a kompaktabb vasakat kedvelőknek
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Minecraft
- További aktív témák...
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 32GB 1000GB 14" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3331
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest