- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
nem régen vettem egy acer aspire one 756-os netbookot és 1.09 es bios van rajta. Szeretném a legújabb 2.5-re felfrissíteni, hogy legyen benne windows 8 uefi támogatás, de nem engedi valamiért. Azt irja, hogy csak 1.*-os bios-ra frissíthetek. Ezt windows alatt csinálta. De ha a biosban állok neki a frissítésnek akkor lehet hogy bevenné, de nem merem mert hátha valami eltérő benne. Valakinek ötlete vagy tapasztalata nincsen ezzel?köszönöm
-
Thrawn
félisten
Ezzel egy stabil, biztos órajelre (és időzítésekre) állította be az alaplap a RAM-jaidat, ellenőrizd le, hogy 1600-on járnak vagy sem.
hajho1112: A megoldás egy új alaplap lesz. Ezt a típust rendszer-integrátoroknak gyártották, ezért van az Si jelölés a nevében. Ezeknél az Asus nem csak elrejtette az egyes BIOS funkciókat, hanem eleve benne sincsenek magában a BIOS-ban. Ha csak simán elrejtették volna ezeket, akkor - nem éppen kockázatmentesen ugyan - de elő lehetett volna őket hozni. Így sajnos nincs mit tenni, új alaplapot kell vásárolnod.
-
hajho1112
tag
Sziasztok HELP Asus P7H55M Si Alaplapon Szeretnék biost frisiteni mert nem tudom a procit huzni sehol ! sürgős lenne és fontos köszönöm előre is ! ebbe még mindig segitene valaki ?
-
Thrawn
félisten
Ez egy jó kérdés
BIOS-hibával nem tudom mennyire fognak veled szóba állni ha garanciáztatásra kerül sor.
#2293: Ha végigcsináltad a lépéseket, a VGA behelyezése az utolsó a sorban. Az előző lépéseknél csak a síp-üzenetek változására kell figyelned, más sípjelet kell kapnod ha nincs RAM a gépben és mást ha a VGA nincs. Ezután a POST képernyőnek kell bejönnie, ahol egy olyan feliratot kellene látnod a végén, hogy nem talál rendszerlemezt. Ez igaz is, mert SSD/HDD még mindig nincs az alaplapra kötve.
Ha pendrive-ról szeretnél BIOS-t frissíteni, akkor az Asus féle EZ Flash a legegyszerűbb módszer. Elég felmásolni a friss BIOS fájlt egy pendrive-ra, a POST során pedig (ha jól emlékszem) akkor az ALT+F2 gombokkal lehet elindítani, de a BIOS-ból is elérhető.
-
mixi80
aktív tag
Még lenne egy kérdésem, miután visszaraktam a ramot, vga-t, és rádugtam a monitort, akkor azután már a bios-nak kell fogadnia, a többi lépés meg ahogyan leírtad.
Nem nagyon történt még iyle n velem, csak azért kérdezem, hogy lépésről lépésre pontosan, azt csináljam, ami kell.Üdv!
-
mixi80
aktív tag
Köszönöm a válaszodat, azt lehet tudni, hogy miért csinálta ezt a bios!?
Én hibáztam valamit vagy alapból a bios hibásodott meg?
Amúgy az alaplap garanciás, gondolom ez miatt cserélnijük kell?!
Ha minden jól megy, akkor a végén gondolom az alaplap leírása alapján kell visszaraknom a biost, letöltöm a 3603-as DOS verziós biost usb-re és úgy hogy nincs rajta semmilyen optikai meghajtó, frissítenie kell magát a gép indítása után!?Üdv!
-
Thrawn
félisten
Nem egy népszerű kód amit sípol. "One long four short beeps = hardware component failure"
BIOS-ból nem a 3603-ast akartad feltenni? Az a legújabb.Megpróbálhatsz legózni egy kicsit. Első körben CMOS-clear, kiveheted az elemet is 5-10 percre a biztonság kedvéért. Ez idő alatt húzz le minden HDD/ODD-t az alaplapról, vedd ki a VGA-t és a többi bővítőkártyát ha van, aztán a RAM-okat is. Ezután az elem mehet vissza és próbáld elindítani ebben az állapotában. Ha minden jól megy akkor más sípjelzést fogsz kapni. Ezután a RAM-okból tegyél vissza 1-et és újra próba. megint másféle jelzést kell kapnod. Ha ez is ment akkor mehet vissza a VGA. Ha eljutsz a BIOS-ig, akkor csak a legszükségesebb beállításokat tedd vissza, amikkel elindulhat a Windows (dátum, AHCI/IDE mód, stb). Végül tedd fel a 3603-as BIOS-t.
Ha a fentiek után ugyanúgy ezt a kódot sípolja az alaplap és nem ad képet, akkor van egy rossz hírem...
-
mixi80
aktív tag
Sziasztok!
Problémám a következő, asus p8z68 v-pro alaplapom bios-át frissítettem 0402-> 3402, mivel windows indításnál nem jött be a bios képernyő és elérni se tudtam sehogyan a bios-t.
Frissítés 100%-ig lefutott, majd újraindítás után nem tölt be a bios, 1 hosszú 4 rövid hiba hangjelzést ad.
Valakinek valami ötlet a probléma megoldására!
Válaszokat előre is köszönöm!Üdv!
-
klambi
addikt
szevasztok!biost szeretnék frissíteni 1 abit ab9-es alaplapon, usb-ről, többfajta leírást találtam, de nem tudom mi működik, ki tud ebben segíteni, mit hogyan kell csinálni?
-
Sz_Imre
senior tag
Sziasztok!
A hiba oka ,amiért bios-t akarok frissíteni. (Hátha a bios frissítéssel megoldódik a problémám).
Az alaplapon (945P chipset) 1.20 bios van rajta és a legújabb 2.20 verziójú bios akarnám feltenni. (ami eddig megjelentek a biosokhoz javítások, a legújabb biosban tartalmazza az eddigi a javításokat?)
Csak a kérdés hogy hogyan? Mert floppy meghajtom nincs, csak a DVD meghajtóról vagy pendrive jöhet szoba. Még sose csináltam ilyet, ha valaki leírná részletesen, hogy mit kéne tenni, annak nagyon tudnék örülni.
Bár a bios frissítéshez lehet windows (jelenleg win 7 64bit) alól is, csak azt olvastam róla, hogy nem ajánlott.Előre is köszönöm a segítséget.
-
bolvar
senior tag
üdv
valaki járt már így bios frissítés közben:Award Bootblock BIOS v1.0
Copyright (c) 2000, Award Software, Inc.
BIOS ROM checksum error
Detecting floppy drive A media...
INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTERegy gigabyte ga-8sg667 lap.több tucat bios-t frissítettem már le szóval 1000% hogy jó rom-van a floppy-n.
-
dingo-htc se
tag
sziasztok!
kis segitség kellene bios frissitéshez.van egy gigabyte GA X58 usb 3 as alaplapom.töltöttem le biost a giga honlapjáról de telepitésnél azt irja ki h.:dll function call crashed checkfk. searchbiossTR-ez mitől van?mit kell csinálnom most?remélem tud vki segiteni.koszi előre is -
[HUN]Dani
őstag
Hali.
Adott a következő alaplap: msi k9n6vgm-v(ms7309). Letöltöttem a hivatalos oldalról a live updater 5-öt, azon belül lekaptam a bios frissítéshez szükséges fájlt. A windowson belüli telepítést választottam nem pedig a DOS-ost. Szépen lépegetek tovább, míg beadja, hogy zárjak be minden futó alkalmazást. Kiadott egy listát jó pár programról, szépen bezárta mindet, megyek tovább a telepítésben. Kiírta, hogy ha vége akkor restart után aktiválódik az frissített bios, mondom oké. Bejön a kis feketehátteres ablakocska, felül írja a dolgokat alatta pedig, hogy Error, Unknown Command. Ez alatt pedig, hogy Press any key. Nyomtam egy entert, majd újraindult a gép, de nem frissítette le ahogy azt már előtte sejtettem. Gondoltam elrontottam valamit és megpróbáltam még kétszer is, de mind a kétszer ugyanebbe a hibába ütköztem.
Valakinek valami ötlet? -
mc-4
aktív tag
Sziasztok!
Processzor kompatibilitás miatt kellene biost frissítenem, de nem tudom hogyan.
Erről a lapról lenne szó, a biost már letöltöttem ami egy exe. fájl.
Lehetne dedósban leírni a módját? Nem vagyok egy nagy mágus, csak nincs a közelemben aki megcsinálja.
Köszönöm a segítséget! -
a1200
aktív tag
Hello. Felraktam az AIDA64 extreme próbaverziót, BIOS-nál volt link a BIOS frissítésre, ez továbbirányított ide [link] Telepítettem ezt a programot, a vizsgálat eredménye az lett, hogy a BIOS-om 50%-ához van frissítés, a többi jó. Érdemes frissíteni? P5KPL-VM. Hogyan kell? Mindegyik rész mellett van letöltés.
-
_csocso_
senior tag
-
3Karoly
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis gondom a BIOS frissítéssel kapcsoaltosan.
A felállás a következő:
Adott egy gép IBM TC M52. 2007-es BIOS-al.
A gépen nem tudok processort cserélni, és a sata2-es hdd-ket sem kezeli le.
Mind két esetben BIOS frissítésre hívatkozik.
Letöltöttem az IBM oldaláról a WinPhlash BIOS frissírtő keretporgramot, a gépen lévő Op-rendszer WIN8.
El is indul szépen a kompatibilitást és rendszergazdai jogook beállítása után.
Meg csinálja az anlizist csinál BIOS mentést is. De mikor az új BIOS betöltéséhez ér
Error: -120 hibát jelez.
Azaz nem találja az új BIOS file-t.
Letöltöttem pluszba a BIOS Pack-ot az IBM oldaláról ami egy exe kiterjesztésű file.
Ezt ha elakarom indítani hogy kicsimagolja ahogy a readme-je is írja akkor azt az üzenetet kapom, ez a file típus nem kompatibnilis a rendszerrel.
Enélkül nem tudom megfrissíteni a BIOS-t....
Ha valaki tudna nekem ebben segíteni, vagy egy linket küldeni honnan tudom letölteni zip, vagy más tömörített formátumban az új BIOS file-okat azt nagyon megköszönném.
Vagy ha netán valakinek meg lenne már kitömörítve és át tudná küldeni levélben.
Előre is köszönöm a segítséget! -
hajho1112
tag
Sziasztok HELP Asus P7H55M Si Alaplapon Szeretnék biost frisiteni mert nem tudom a procit huzni sehol ! sürgős lenne és fontos köszönöm előre is !
-
Intel fan11
őstag
Asus alaplapok biosát lehet win alól frissíteni? ha igen mivel és hogyan? Konkrétan egy asus p4p800 alaplapról lenne szó! SSD-t szeretnék rákötni, de nem találok ahci módot talán bios frissítéssel lenne! Másik baj asus honlapján már nem találom ezt a régi alaplapot, tehát friss biost sem!
-
tomic
addikt
Sziasztok!
Érdekelne tudja-e valaki melyik az a fórum oldalt, ahol több alaplap gyártó biosa van fent,beleértve a bétákat is.
Egy srác tette fel mindig őket. Anno megvolt,csak sajna kitöröltem. -
Thrawn
félisten
válasz
Intel fan11 #2256 üzenetére
Beállítottad a BIOS-t úgy ahogyan az F10-esben volt?
-
Intel fan11
őstag
Üdv. Olyan problémám lenne, hogy van 1 gigabyte p55a ud3-as alaplapom melyen f10-es bios volt
leszedtem a gigabyte honlapjáról az f11es drivert és a @biost azzal felraktam. utána a satas-s 1,5 terrás vinyóm észlelésekor megált a képernyő és nem töltött be a windows. Lehúztam ezt a winyót akkor betöltött a win. Vissza raktam az f10es biost akkor helyreált a probléma. Mi lehet a gondja a frissebb biossal? -
dedy19
tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget!
lenne egy ilyen alaplapom
Asus M2N MX-se 0308 biots van rajta már egy jó ideje.
0501-re szeretnék frissiteniPár hete nagyon hangos a gép a CPU-hűtésem nagyon nagy fordulatszámon pörög,szinte a szobában a tv se hallom
Remélem hogy egy bios frissítés korrigálná a problémám!El tudnátok magyarázni hogyan csináljam windows alól vagy esetleg pedrivról???
-
marmaládé
csendes tag
Asrock 760gm-gs3 alaplap BIOS downgradere lenne szükségem a Dr. LAN letiltása miatt. Most p1.2 van fent, de a p1.0 akarom feltenni. Nem baj, hogyha kisebb verziójút rakok fel?
-
skyli
senior tag
Sziasztok!
Nagyon fura dolgot tapasztalok a gépemmel.. Valahányszor újra felrakom a biost, mindig máshogy kapcsol be. Korábban csak fél mp-re villant fel a betöltő írás, azóta 1mp és most a legutóbbi óta a bios betöltése után amikor a windows tölt be, kikapcsol a képernyő egy időre és ilyet régen nem csinált.. ugyanaz a bios (acer 3820tg, 1.19-es gyári phoenix bios)
Ez mitől lehet? Nekem jobban tetszett amikor nem villogott és még valamivel gyorsabban is kapcsolt be. Mitől lehet? Nem bírja a flashelést? :/ -
bb.bocs
őstag
-
Thrawn
félisten
válasz
bb.bocs #2246 üzenetére
Ha jól látom szükségtelen frissítened, mert mindössze egyetlen BIOS van a laphoz, az első és egyben utolsó:
BIOS for M950(PCB:V3.3)
File name: 030423S.ROM
Check sum: FAB8h
release note: 1.First releaseCsizmandris: Nem tudsz kölcsönkérni valakitől egy procit a frissítés erejéig?
kavarc: Pontos típusmegjelölés nélkül nemigen tud rajtad segíteni senki.
Qtya123: BIOS frissítéskor sok esetben törlődnek a beállítások, ezért nem szabad hagyni, hogy elindítsa az operációs rendszert a gép. Előtte szépen be kell állítani újra.
-
bb.bocs
őstag
sziasztok
PCCHIPS M950-es alaplap BIOS frissítéséhez kérnék segítséget. hol találom meg hozzá a filet? ( 1 et találtam de nem ment valami)
leszedtem pendrive ra tettem nem bootolta be( bevolt állítva a biosban)
flopyra nehezen tudom rátenni de érdekelne hogy mint kell lépésenként fáljt linkelve. vagy pendrive ról szeretném csinálni, vagy flopyról . bisztosan működö ötlet érdekel. -
Csizmandris
csendes tag
Sziasztok!Az lenne a kérdésem,hogy van valami "erőszakos" módja a BIOS frissítésnek?Mert van egy Gigabyte 970A-UD3 alaplapom és hozzá egy amd FX 8320-ad procim. De az alaplap nem ismeri fel.Az egész gép elindul de nem kül a VGA jelet és nem is lehet kikapcsolni.Kéne neki egy BIOS frissítés de nemtudom,hogy hogyan mivel nincsen olyan processzorom amit a frissítésig bele tudnék rakni.Kérlek ha tudtok segítsetek!
-
kavarc
aktív tag
Sziasztok!
Van egy foxconn nettopom, amin BIOS frissítettem Win7 alól. A default beállításokat meghagytam. A frissítés végig ment, de újraindítás után a gép nem indult. Később derült ki, hogy nem csak a main BIOS-t kellett volna választani a frissítésnél, hanem az összes opciót (program all block, boot block, nvram)
Találtam egy leírást neten, amivel elvileg usb-ről visszaállítható/javítható a bios. Sajnos nálam azóta nem is indítja az USB-s eszközöket (nem villog az usb flash drive, billentyűzet és az egér is "halott").
Mit lehetne vele kezdeni? Van valami remény, hogy tudom javítani a BIOS-t? (AMIBIOS)
Előre is köszi! -
Qtya123
őstag
Sziasztok!
Számomra kicsit nagy fába vágtam a fejszét. Van egy MSI K9A2 CF alaplapom, amin BIOST frissítettem.
Van hozzá egy LiveUpdate program, amivel a frissítést elvégeztem. Igen ám, mindenhez odakerült a "done" felirat, csak mikor újraindítottam kiírta a gép, hogy CMOS SETTINGS WRONG és F1-el lehetett folytatni, vagy F2-vel visszaállítani a beállításokat.
Többet is csipogott egyel a gép induláskor, mindhárom csipogás más hangmagasságú volt.Egyiknél sem csinált semmit. További újraindításra már fel sem ajánlotta ezeket, de nem indult. Biosba végig be tudtam lépni, az élt.
Aztán kiszedtem az elemet és a jumperrel is csináltam egy CMOS resetet.
Ezek után újra választhattam F1 vagy F2. F2-vel újra a helyreállításra mentem, várt vagy két percig aztán egy kék képernyő jelent meg, elolvasni nem tudtam mit csinált, mert hamar eltűnt és elindult a gép.Azóta indul és nagy meglepetésemre az Aida a friss bios verziót írja ki, magában a biosban is a friss verzió száma és dátuma van, ha ott megnézem.
Ja és a kérdésem: Most ezek alapján elvileg jó minden? Vagy rosszul sikerült, csak nem tudok róla?
Bocs a hosszú írásért.
Köszi!
Üdv. -
pbgaz
csendes tag
Köszi a hozzászólásokat,,meg próbáltuk afudos progival is,meg csináltunk egy bootolható pen drive ot! Fel ment rá az afudos,meg persze a gyári ROM file! El is kezte csinálni,ki mentettük a mostanit,és utánna, így szolt a parncs: afudos /iM4A785T.rom el is kezdi csinálni,de a buzogány azt írja,hogy régi verzió,és látogasam meg az ASUS oldalát! Ilyet!!!
Na jó,, el is gurult a gyógyszer rögtön!! Na utánna olvastam egy olyat,hogy Ez a flash 2,ami a biosban van,engedi visszaálítani a biost,de csak úgy ha mindig eggyel régebit teszek vissza! Na meg is próbáltam,le szettem az összes biost,és el keztem szépen visszafelé,és láss csodát engedtte 2302-ről a 2002 ig! Na,persze miért is lenne tökéletes,itt oszt meg állt!! Megint azt írja hogy ,amit rá akarok írni,az régebbi mint a 2002-os!Persze néztem a frisítéseket,és visszafelé a sorban 1005 lenne és itt megint megállt! Szóval,,,így jártam!
-
Mappa
addikt
Üdv (konfig az adatlapomon)
Fel frissitettem a bios-t a legújabbra Windows7(64bit) alól
Sikeresen végzett restart is megvolt de UEFI jön be es nem a Windows boot-ol be
Minden default, SSD a priority 1.
Ha nyomok UEFI-n belül F8(boot menü) ott klikk a SSD (amin az OP van) es már indul is a win!
99% hogy én nem csinálok vagy nem állítottam be jól valamit... Csak kérdés mit?
-
Thrawn
félisten
Asus lapoknál nem veszélytelen régebbi BIOS-t visszatenni, de ha gondolod tegyél egy próbát.
-
pbgaz
csendes tag
Köszönöm,hogy reagáltál rá! Sajna,nem tom mit lehetne csinálni! Lehet,hogy Dos alatt visszalehetne tölteni a régi biost?
-
pbgaz
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy nagy problémám!
Van egy asusM4A785T-M alaplapom, Na most csináltam egy Bios frissítést,sikerült is a legujjabra!
Ami,2302-es. De észre vettem,hogy sokkal rosszabb lett a gépem teljesítménye,és nem tudom,vissza rakni a régi Biost,mert nem engedi!! Asus update progival csináltam,de megpróbálnám vissza rakni a régit,vagy legalábbis régebbit,,nem engedi!! Hogy lehetne megoldani?? Igazábol,azért csináltam,csak 3 éves lett a bios,meg olvastam,hogy be lehetne kapcsolni a procimon+2 magot! AMD Phenom x2 550 Black Edition.És egyszerűen nem engedi vissza rakni az eredetit,mert persze az lenne a jó a +2 mag bekapcsolásához,csak későn jártam utánna!! Ezért kérném a segítségeteket,hogy hogy lehetne megoldani a régi Biost vissza rakni!! Előre is köszi a segítséget! Üdv -
Bernyó84
aktív tag
Elindult a gép miután a BIOS-t frissítettem a legújab F12-re és frissítés után kihúztam a pendriver-ot.... Már csak az a baj, hogy a 6GB ddr2-ből csak 4GB-ot lát, DDR3-mal viszont nem indul el.... Ötlet?
-
Bernyó84
aktív tag
válasz
FLATRONW #2224 üzenetére
IDE módban volt telepítve és most is úgy próbáltam, hiszen visszaállítottam a DEFAULT beállításokat még BIOS frissítés előtt... akkor még betöltődött a Windows. Most már nem... Sőt odáig sem ér el, hogy kiírja, hogy nem talál rendszer lemezt, vagy kék halál, semmi.... nem jut el odáig, hogy elkezdené betölteni a rendszert.... tehát mielőtt elkezdené az első bit-et beolvasni a winchester-ről vagy boot szektorról, , már azelőtt megáll...http://www.dancetech.com/aa_dt_new/articles/athlon_2400_build/athlon_2400_build_boot_1.jpg még mielőtt kiírná, hogy DEVICES LISTING (a kép ne zavarjon meg senkit, nem én fotóztam, nekem ezt már nem írja ki).
-
Bernyó84
aktív tag
A BIOS-be be tudok lépni. Tudok mindent állítgatni... De bármit csinálok, nem kezd el betölteni az OPrendszer. Beállítottam az OPTIMIZED DEFAULTS beállításokat is, majd a FAIL-SAFE DEFAULTS beállításokat is, de nem működik....
Tegnap este vagy 10-12 alkalommal flash-eltem újra a BIOS-t, mert ezeket mind kipróbáltam:
rev 2.1 - F12, F10, F9
rev 2.0 - F12, F8
rev 1.x - F8
Volt amit többször is megpróbáltam.A hardveres CLR_CMOS maradt végső megoldásnak.... de nincs hozzá jumper-em... lehet leveszem addig a DVD íróról, vagy az egyik winchesterről... vagy csak kiveszem az elemet az alaplapból és lehúzom a tápról.
Ha hazamegyek melóból meglátom. -
FLATRONW
őstag
válasz
Bernyó84 #2222 üzenetére
2 dolog lehetséges:
- a windows rendszerindító része megsérült, ezt a Windows 7 telepítő lemezével megtudod javítani
- és a rosszabb ami történhetett: a Windows 7 AHCI módban lett feltelepítve, ilyenkor már csak az OS újratelepítése segítBios frissítésnél minden visszaállítódik alapra, így a merevlemezek is visszaállnak IDE módba. Minden Bios frissítés után addig nem szabad elindítani az OS-t míg vissza nem állítod AHCI-re a HDD-t. Természetesen erre csak akkor van szükség, hogyha AHCI-ben volt telepítve az OS, ellenkező esetben ez is tönkreteszi az OS-t.
-
Bernyó84
aktív tag
válasz
FLATRONW #2221 üzenetére
Windoes7 (64-bit)
De sajnos odáig sem jut el, hogy elkezdje betölteni a rendszert:
"BIOS-t frissítettem egy GigaByte GA-P35C-DS3R rev2.1 lapon... azóta nem jut el odáig a gép, hogy elkezdené betölteni a Windows-t, hanem valahol itt áll meg: (nem saját kép, csak a neten ezt találtam) [link] a képernyő felső részében a bekereteszett résznél
... amikor a "DDR2 SDRAM at Bank : 0 1 2 3 4 5" írja ki... függően attól, hogy mennyi és melyik ram slotban van(nak) a memóriák."Szinte 100%ig biztos vagyok benne, hogy nem az OS a hibás.
-
FLATRONW
őstag
válasz
Bernyó84 #2218 üzenetére
Bios frissítésnél a CMOS törlődik, így a boot sorrend is megváltozik. Ilyenkor az a teendő, hogy belépsz a Bios-ba és a boot sorrendnél azt a HDD-t vagy SSD-t teszed az első helyre, amelyiken a rendszer van. A Bios-ból való kilépéskor ne felejtsd el menteni a változásokat.
-
Bernyó84
aktív tag
Sziasztok!
BIOS-t frissítettem egy GigaByte GA-P35C-DS3R rev2.1 lapon... azóta nem jut el odáig a gép, hogy elkezdené betölteni a Windows-t, hanem valahol itt áll meg: (nem saját kép, csak a neten ezt találtam) [link] a képernyő felső részében a bekereteszett résznél
... amikor a "DDR2 SDRAM at Bank : 0 1 2 3 4 5" írja ki... függően attól, hogy mennyi és melyik ram slotban van(nak) a memóriák.Már szinte mindent próbáltam... még más BIOS-okat is:
rev 2.1 - F12, F10, F9
rev 2.0 - F12, F8
rev 1.x - F8
Egyikkel sem megy.... mindegyikel ugyan ott áll meg... Próbáltam már DDR2 és DDR3 ramokkal is.... Egy és két modullal is, de semmi.
Még azt tudom kipróbálni, hogy a Q8300 helyett visszateszem az E4500-as processzort.
Eredetileg F8-as BIOS volt rajta.....Az én lapomon vannak DES (Dynamic Energy Saver) ledek... Elképzelhető, hogy az én lapom nem P35C-DS3R, hanem EP35C-DS3R? Bár a lapra és a dobozra is az van írva, hogy P35C-DS3R. Vagy ezek a ledek a nem E jelzéssel ellátott lapokon is rajta voltak már?
Valakinek van ötlete, hogy mi lehet a gond?
-
Kiscsőke
aktív tag
Sziasztok!
Van nálam egy régi p4-es gép! Egy Matsonic MS9147C alaplap van benne! Szeretnék rajta bios-t frissíteni, de nem találtam hozzá bios-t! Tudna valaki ebben segíteni? Jelenleg az a baj vele, hogy az 1.7GHz, 128K, 400MHz celeron procit kicseréltem egy 2,4GHz, 512K, 533MHz p4-re de nem indul el vele! Elvileg kezeli a lap! Valamint 256mb sd ram van benne, és ezt cseréltem volna 2*1 gb ddr1-re, elvileg ez is megoldható mivel mindkét memóriát támogatja csak át kell jumperelni!
A segítséget előre is köszönöm! -
H0bi
tag
ASUS P8H67 alaplapom van, frissíteni akarom a biost.
Jelenleg ez van fenn rajt: P8H67 BIOS 3506 (2012.03.07 update)
Erre szeretném: P8H67 BIOS 3604 (2012.09.13 update)
Felmásolom pendrive-ra, belépek a bios-ba, aztán EZ Flash, kiválasztom a fájlt.
Erre ezt írja ki: Image integrity check failedMi lehet a gond?
-
sanyek2
senior tag
Üdv!
Egy régi gépen kellene BIOS-t frissítenem, de nincs floppy meghajtóm.
Elvileg lehet valahogy pendrive-ról is, és ebben kéne a segítségetek!
Ő volna az áldozat.
Elvileg támogatja a pendrive-ról való boot-ot. -
ikszman
csendes tag
Üdv minden fórumozónak.
Vágjunk a lecsóba.Masina adatai: HP pavilion a460.nl config. Alaplapja Asus A7N8X-LA (KAMET2).
http://www.mxdatarecovery.net/asus-hp-a7v8x-la-motherboard-driver-drivers-bios-specs.html
A hp oldaláról már frissítettem az elérhető legutolsó Biosra. Viszont a proci (athlon xp 3000+) és a memóriák (1.5Gb ddr400 PC3200) is tudnának még jobban is pörögni. A biosban semmi lehetőség arra, hogy kihasználhassam a maximumot(333Mhz) nemhogy még esetleg tuningoljam is. Persze tudom OEM lapnál és HP cégnél.....
Szóval a lényeg. Elérhető sok más nem (OEM) asus bios.Pl: A7N8X-X (MX) meg satöbbi. De kérdés, hogy egyáltalán megmerjem-e próbálni. Hisz nem tudom A HP lapja fizikailag tudja-e azt amit az Asus testvérei. Gondolok itt az áramkörökre a chip készletekre.
Vagy tud esetleg valaki az én lapomhoz illeszthető moddingolt biosról? Vagy más ötleteket is várok. Természetesen nem az a célom, hogy egy halott lapot kapjak végeredményül. Annyi tudásom meg még nincs, hogy saját magam átírjak egy BIOS-t. A válaszokat előre is köszönöm. Minden jót, üdv. -
FLATRONW
őstag
Sziasztok.
STOP: 0x0000000a5 hibaüzenettel leáll a Windows 7 telepítése. A fórumok szerint ez BIOS hibára utal.
Szeretnék létrehozni egy bootolható usb-t, hogy annak a segítségével frissítsem a Biost. Hogyan lehet létrehozni egy ilyen USB-t? -
ricky731
tag
Sziasztok!
Gigabyte GA-P35-DS3R rev 2.0-ás lapom van F10 es BIOS-szal. Érdemes F13-ra frissíteni vagy hagyjam inkább ha nincs baja? Most tervezek egy SSD-t pakolni a gépembe és azt írták a F11-től felfelé a BIOS-okra hogy "ADD new version super I/O code" meg "Support Xpress BIOS Rescue function". Ez az IO még talán jól is jöhetne....Szerintetek?
-
inmortal
csendes tag
Üdv.
Egy kis segítséget kérnék. Alaplap neve MSI 915PL Neo (MS-7143 v2) ennek az alaplapnak szeretném megfrissíteni a bios -át, de nem igazán akar sikerülni. Valaki le tudná írni pontosan melyik tipust kell letöltenem és hogy lehet frissíteni?
Jelenlegi bios tipusa : BIOS verzió
915PL NEO-V W7143IMS V3.2 062705 15:07:56
Award BIOS típusa Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
Award BIOS üzenet 915PL NEO-V W7143IMS V3.2 062705 15:07:56
Rendszer BIOS dátuma 06/27/05
Video BIOS dátuma 05/08/18A segítséget előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen egeret válasszak?
- SSD kibeszélő
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Szólánc.
- Metal topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Micron SO-DIMM laptop memória 4GB DDR4 3200MHz MTA4ATF51264HZ-3G2J1
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asrock Z370 Pro 4 Dobozos
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 16GB I 512SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
- Panasonic TX-L47E5Y 47" LED TV eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest