- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
Új hozzászólás Aktív témák
-
boly1999
csendes tag
Sziasztok lenne egy kis problémám.hogy próbáltam ki oldani a magokat a processzoba de sehogy sem tudom meg oldani a segítségeteket kérem.
próbáltam már biost frissíteni de az sem megy most jelenleg F9 bios van a laponAlaplap neve Gigabyte GA-MA790X-UD4P
CPU típusa DualCore AMD Phenom II X2 Black Edition 555, 3200 MHz -
Sziasztok.
Egy asus Sabertooth x58 on szeretnék biost frissíteni. Tudnátok adni valami linket ami alapján megtudom csinálni?Fogalmam sincs hogy fogjak hozzá?ssd miatt kellene megcsinálnom hogy gyorsabb legyen,ezt ajánlották! vagy esetleg ha valaki holnap délután ráér és tudna segíteni azt is megköszönném.A legfrissebb biost már leszedtem.
Köszi
-
Lacika112
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #2383 üzenetére
hát előadtam magam hogy filmnézés közbe egyszer csak megállt és nem mukkant
csávóka meg előadta hogy az tuiti mükszik csak balfék vagyok
ott szenvedett szegény fél órát hogy beindítsa de nem ment neki és kicserélte -
salgocomp
senior tag
Sziasztok.
Adott egy ABIT Fatal1ty FP-IN9 SLI alaplap, amint Bios-t szeretnék frissíteni. Segítségeteket szeretném kérni, hogy mégis, hogyan tegyem, mert az ABIT hivatalos oldalán még a floppyval szenvednek sajnos. Előre is köszönöm.
-
havri1
félisten
válasz
amerigo #2388 üzenetére
Hajnalban rakerestem neten, tényleg sokan szívnak vele.
Megvarom a szerviz válaszát, mert még garis, és bejelentettem. Jó lenne, ha itthon meg tudnám csinálni, marha rossz most egy celeronnal tolni :-D
Csak azt nem értem, ha ez nem egyedi eset, az Intel miért nem javítja, vagy miért nem zárja ki enneka llehetőségét..
Ha le tudom még mondani a bejelentést, megpróbálom meg1x jumper nélkül. 109 est tetted végül fel, vagy 116?
Köszi! -
amerigo
aktív tag
Sziasztok!
Szóról szóra ez történt velem is tegnap. intel DH61WW alaplap, legelső bios. felment rá a legújabb, de semmit nem csinál az alaplap. USB-ről tökéletesen működik, telepíti is a WIN-t.
Ez már kritikus tömeg segítsetek légyszíves hogyan lehetne visszarakni az első 016 biost. -
-
Lacika112
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #2381 üzenetére
ha be tudnék lépni winbe nem akarnám a biost piszkálni de semmi a feljebb írt szövegnél annyit ír ki visít és ennyi sehova tovább
bios menübe se tudok belépni semmi
nem arról a gépről írok
még garis a lap visszaviszem és majd xarakszik vele KERESKEDŐköszönöm szia
-
válasz
Lacika112 #2380 üzenetére
Csak azt teheted, hogy Windows alól próbálsz frissíteni, ahhoz ez kell: Abit Flash Menu
-
Lacika112
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #2379 üzenetére
próbáltam 2 ps
3 usb bilt egyik se ment
win alatt nem lehet valahogy beállítani hogy automatice csináljafloppyról bootol és flesseli is magától?
a flopin ezek vannak
ABITFAE.BAT
AWDFLASH.EXE
NF7_10.BIN
NF7_10.TXT
RUNME.BATés köszi hogy segítesz
-
-
-
Lacika112
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #2374 üzenetére
jó helyre dugtam
reseteltem a boist ugyan ezt írja
ram ki be stb már nem tudom mit kezdjek vele
nem tudom jobban körülírni de ha kérdezel bármire válaszolok és remélem tudok is -
Lacika112
aktív tag
-
válasz
Lacika112 #2373 üzenetére
"bios rom check sum error keyboard error or no keyboard present"
Kicsúszott a billentyűzet a PS2-es portból, nem érintkezik, dugd vissza rendesen
(esetleg rossz helyre dugtad vissza (pl az egér ps2 portjába), ha lehúztad korábban)Ha ez megvan és ahiba továbbra is fennáll, akkor sem kell egyből BIOS frissítéssel próbálkozni(hisz eddig kifigástalanul működött a gép), csak be kell menni újra a BIOS-ba, betölteni az alapbeállításokat(Exit menüben Load Defaults vagy hasonló nevű opció) és beállítani az egyéb, egyedi dolgokat újra ((pl alaplapi hangkarit letiltani, ha használsz külön hangkarit, ilyesmiket)
-
Lacika112
aktív tag
NF7-s v2.0
benyomtam a gépet reggel és eszeveszett visítás fogadott
Award bootblock bios v1.0
copyright (c) 2000,award softver,inc.
bios rom check sum error keyboard error or no keyboard presentezt írja ki és egy kis segítséget kérnék ha lehet nagyon szájbarágósan
letöltöttem ennek a lapnak a 27 bios változatát de nem csinál vele semmit kiírja hogy nem eszi meg
válaszokat előre is köszi
-
havri1
félisten
Helló!
Tegnap frissíteni szerettem volna a BIOS, és balul sült el.
Alaplap : intel DH61WW
Első 016 -os BIOS volt rajta.
Weblapon azt írta a legújabb 115-ös bios-nál, hogyha 48 vagy korábbi verzió van fent, akkor először a 099-est kell flashelni, és utána az újabbat.
Leszedtem a 099-est, a .BIO kiterjesztésűt, ez az, amit az F7 nyomkodása mellett a saját szoftverkörnyezetében 2 újraindulás mellett flashel meg.
A folyamat elején írta, hogy sorry, de a 016os verzió még nem támogatja az F7-es BIOS frissítést.
Így vissza web, leszedtem az exe wines BIOS-t. Felment rá szépen, sucesfull minden. Restartolta magát, és az intel feliratnál megáll...10-15 mp után nyomkodva F2, F7, F10, semmi.
Restart, és egyből nyomkodva F2-t, a BIOS bejön. Mindent próbáltam, de ugyanaz..
F10 is ugyanígy működik, de csak akkor, hogyha egyből az intel logo megjelenésekor nyomom, később már fagy.
F7 a BIOS upgrade, az is bejön. Na gondoltam boldogság, mehet fel akár a 115-ös, akár a 16-os régi..
Hát sajna belefagy mindbe. Amint kiválasztom az adott filet, megfagy a gép.
Mi a fene lehet? Mit rontottam el, illetve lehet ezzel még szerintetek kezdeni valamit?
F10-nél a boot menüben akármire kattintok, fagy..Köszönöm!
-
laca500
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #2370 üzenetére
Köszönöm szépen.
Megoldódott.
Érdekes, hogy eddig is nyomkodtam az F2-őt, de csak egy fekete képernyőre váltott.
Most meg reggel bekapcsolom, nyomom az F2-őt és láss csodát egyből bejött a bios. -
válasz
laca500 #2369 üzenetére
Kapcsold ki a lapost, majd így kikapcsolt állapotban már nyomd le és tartsd lenyomva az F2-t és így kapcsold be(majd nyomkodd ezerrel). Ha nem járnál sikerrel így, akkor az ESC-el játszd el ugyanezt.
(Az UEFI BIOS és az abban bekapcsolt Fast Boot opció okozza a jelenséget, hogy nehezen lehet belépni a BIOS-ba. Ha sikerül belépni, akkor kikapcsolhatod, ha gondolod.) -
laca500
aktív tag
Sziasztok.
Ide irányítottak a problémámmal.Feltettem az új Bios-t Win 8 alól egy Lenovo G580GH-ra. Mindent csinált magától, de az újraindításkor megjelenik a "LENOVO" feírat, majd 3 sor jelenik meg és egy kék felírat.
EFI Network 0 for IPv6 (DC-0E-A1-DF-75-20) boot failed
Checking media [Fail]
EFI Network 0 for IPv4 (DC-0E-A1-DF-75-20) boot failedA kék felírarat:
Default boot device missing or boot failed.
Insert recovery media and hit any key
then select boot manager to choose a new boot
device or to boot recovery mediaHa le okézom, akkor bejön egy "Boot Manager" nevű kép amiben két választható sor van:
EFI Network 0 for IPv6 (DC-0E-A1-DF-75-20)
EFI Network 0 for IPv4 (DC-0E-A1-DF-75-20)Hogy a fenében tudnák továbblépni, hogy elinduljon a rendszer?
Bios-ba sem tudok semmivel sem belépni, hogy a boot sorrendet beállítsam -
VAgica
csendes tag
Sziasztok!
Szerettem volna az itt kapott segítséggel nekiállni BIOS-t frissíteni, ám nem akar bootoni a gép, ezt írja ki:
Primary Master Drive- ATAPI Incompatibile
Ez mit jelent, mi rá a megoldás?
Köszi!!
-
joccadoki
senior tag
válasz
epityesz #2364 üzenetére
MACERA: a celeronnak sokkal kissebb a l2 cache memóriája és ez jelentős ám
Nekem is volna egy gondom.van egy hp típusú gépem. abban van egy ms-7481 es lap benne!
sikeresen kiderítettem hogy egy msi alaplapot használt a hp! A probléma a következő:
bekapcsolom- megjelenik a hp screen-majd szétcsúszik a kép vagy már a screen se jelenik meg már normálisan. illetve ha megúszom hogy eljut a bootig cd-ről nem bootol. ha a biosba lépek 30-40 százalékban nem lép be (kifagy) vagy szétcsúszik a képernyő. próbálkoztam hátha a ram, vagy kicsúszott a proci, vagy az integrált vga nem jó, bios frissítésre gondoltam hátha nem jól frissették. De az érdekes, ha cserélgetem a ramokat, 256osnál elsőre is szétcsúszik a screen, 512 magában először képet sem adott ha beleraktam 3at akkor megjelent a screen de ugyanúgy szétcsúszott, majd megint maradt az 512mb és ugyanaz mint az előbbiekben. röviden...proci szar vagy a bios frissítés marad? ha a bios akkor azt hogy tegyem meg?RENDSZERTELEPÍTÉS ESÉLYTELEN! -
Urzu_7
aktív tag
Megnézed milyen alaplapod van. Gyártó, típus.
Megnézed a bios verziószámát, általában a kézikönyvben, avgy a bios-ban megtalálod, esetleg betöltéskor kiírja, ha nem akkor szedd le az Everest nevű programot, azzal megnézheted.
Felmész a gyártó weboldalára és rákeresel az alaplapodra. Megnézed a hozzá tartozó letöltéseket, ott szoktak lenni a bios frissítések is a többi driver frissítés mellett.
Általában újabb alaplapoknál két féle bios van, az egyik Windows alól, a másikat floppyról telepítheted. Ha van Windowsos és Windowst használsz akkor azt szedd le, abban szokott lenni egy .exe fájl amit csak futtatni kell, esetleg még egy pár kattintás.
A másikhoz kell egy floppy vagy más cserélhető eszköz. Általában van egy read me fájl amiben le van írva mit-hogy kell csinálni. Legtöbbször elég kiírni a floppyra a fájlt és floppyról boot-olni (F11/F12).
Ha végigmennek a folyamatok egy újraindítás és kész is. Mielőtt nekiállnál azért készíts egy másolatot a jelenlegiről, vagy töltsd le a korábbi verziót a gyártótól.macera2: Leginkább az L2-es gyorsítótárat szokták nézni, ez rá van írva a processzorra is, *GHz után keresd harmadik sorban. Amelyik több az a jobb, egy 512 már elég jó egy Pentium esetében. A másik meg a támogatott utasításkészletek, amit csak oprendszer alól nézhetsz meg (gondolok itt SSE/SSE2/SSE3/SSSE3/ésatöbbi, minél többet tud annál jobb.
-
VAgica
csendes tag
Sziasztok!
BIOS frissítésnek hogyan kell nekiállni?
Még sosem csináltam... -
macera2
aktív tag
válasz
joccadoki #2360 üzenetére
Hi Fire/Soul/CD, és joccadoki!
Pendrájvról még semmit nem idítottam. Váltani meg azért szeretnék, mert azt az infót kaptam, hogy a 2.1-es Celron erősebb mint a 1.5 GHz-se pentium. Lehet hogy a tanácsadó, csak a freki adatokat nézte.
Egyébként a hivatkozás küldése valahogy nem ment. A módszerem: egér balgomb a hozzászólás zárójelbe tett sorszámára / fórumváltás, / új üzenet / Link gomb / beillesztés / az üzenet szövege / OK-val küldés a fórumba. Jó a módszer? -
joccadoki
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #2359 üzenetére
igen ez jelentős kérdés! Jó szükség tartja a bios cserének de miért nem rakod vissza az 1.5ös procit? erősebb mint a 2ezres cerka
-
-
macera2
aktív tag
Hi Fire/Soul/CD!
Az XP kérdések-től átjöttem ide. Ez mégis csak passzentosamm fórum. Remélem megtalálsz. Szóval, köszönet a rendkívül hasznos linkért. De azért még maradt egy kis homály. Távirati stílusban elmondanám, a lépéseket, hogy mit, meg hogyan, és hogy mit nem értettem a BIOS frissítéssel kapcsolatosan.- egy USB flest megformázok FAT 32-vel és az adott helyről letöltöm rá a 1012-es
BIOS frissítést és a BIOS Updater-t.
- PC kikapcs, HDD-kről leszedem a tápot, csatlakoztatom az USB flesdrájvot, PC
bekapcs. Ezután a DVD meghajtót C-nek, a Flash-t pedig D-nek nevezi a rendszer.
- A megjelenő képen, kiválasztom a CD ROM-ot, mint boot device-ot. ENTER- a megjelenő DOS promtot kitöltöm
Welcome to Freedos (http://www.freedos.org)!
C:\>d:
D:\>
a D után nem rögtön a következő képen lévő, D:\>bupdater /oOLDBIOS1.rom
adatot kellene beírni?
A fenti manőverrel, a C-t mint DVD meghajtót csak hozzákötöttem a D-hez,
vagy ez már azt is jelenti, hogy a D-n lévő anyagot átmásoltam a C-re?- megjelenik a BIOS Updater backup screen, ENTER
- A megjelenő DOS promtba beírom D:\>bupdater /pc /g ENTER- a következő ablak . ASUSTek BIOS Updater for DOS V1.00b ENTER. (régi ROM-ból az újba, és itt szerepel a PATH : A jelölés)
- a telepítés jóváhagyása, majd kilépés, újraindítás.
Ami homályos, hogy végig a D-nek nevezett flest használom, és nem látom azt a részt, ahol annak tartalmát a DVD-re másolnám, és azt használnám.
Aztán hogy kerül az utolsó képbe a PATH : A:\ ? Vagy azt át kell írni a DVD meghajtó C betűjére?
Ha nem kapcsolom ki a HDD-ket, ami opcionális igény, akkor használhatom a valós elnevezéseket? Pl. nálam a DVD meghajtó I, a formázott fles pedig gondolom J lenne. -
-
Galdius
csendes tag
hy lenne egy ijen jellegü problémám az alaplap :http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-945gcm-s2l/
1 rev
Award BootBlock BIOS v1.0
Scanning BIOS Image in Hard Drive ..Nem én okoztam a problémát a körülményekt nemismerem
Próbáltam egy vinyóra fat32 ben felrakni a fielokat ami a biost frissitéshez kellenek de nemtalálta a vinyón csak azok a filelok voltak semmi más.
A javaslatokat ötleteket előre köszönöm (előre megjegyzem floppys megoldás lehetőleg kerülném mert nemtudom hogy a picémben hol lelem fel őkat)
-
Urzu_7
aktív tag
válasz
joccadoki #2353 üzenetére
Nálam egyszer ilyen furaságot a memória miatt írt ki (menet közben kimozdult, a lábam végett
). Szerintem kapd ki a processzort meg a memóriát és pucold meg őket jó alaposan. Ha utána is fennáll a probléma vidd el egy szervizbe, ott megtudják mondani mi a hibás.
--
Én kérdésem: Van egy Pine PM-V01A alaplap aminek a BIOS-át frissíteni kellene, mert csak 3×128mb memóriát lát és már amúgy is régi, bár ettől újabb nem lesz. Tehát kellene valami oldal ahonnét le tudnék szedni egy frissített BIOS-t mert Pine-Support-on semmi nincs. Ez az egy oldal amit találtam, itt vannak elvileg valamik, de félek, hogy nem jók ehhez a kiadáshoz. A mostani: 09/29/2000-693-596-W977-2A6LGPCFC-00 meg valami Award Modulare 3.0 és ez kellene: 06/05/2001-693-596-W977-2A6LGPCFC-00
Itt megtaláltam a lapot de semmi letöltés nincs hozzá. Ötlet? Annyira nem sürgős, csak idegesítő -
joccadoki
senior tag
Üdv!
Kérdés gyötör egész nap! Van egy asus socket a-s lapom benne egy 2000+ xp prockó 512 ram.
Nem bírok redszert rakni rá, mert kifagy, a hőmérséklet jeladó hülyeséget ír ki.ß80 °C. a pocit 1250MHZ-nak látja. Erdemes biost frissíteni vagy szerintetek is inkább a proci végett fagy ki? -
zsj01
csendes tag
Sziasztok!
Nagy bajban vagyok!
Csak úgy, próbálgatás céljából kölcsönkértem 1 win 98 telepítő CD-t. Sajnos összekarcolta a CD meghajtóm, használhatatlan lett. Vissza kéne adnom, de így ...
Ha valaki tudna ilyet adni, küldeni, csatolni, kérem írjon!
Köszönöm a segítséget! -
Thrawn
félisten
válasz
liszi70 #2347 üzenetére
Legegyszerűbbe EZ Flash segítségével. Elérhető POST során valamelyik funkciógombot püfölve, vagy akár BIOS-ból is. A BIOS fájl legyen egy FAT vagy FAT32 fájlrendszerű pendrive-on, onnan tud frissíteni.
ha8lkn: Biztos nem véletlenül nem tetszik neki a fájl neve. Amennyiben az alaplapod ECS gyártmány (Google elsőre azt dobta ki) akkor máris látszik, hogy több revízíó is készült belőle (1.0, 1.0A, 2.0). A neked megfelelőt töltsd le és azzal próbáld frissíteni.
-
ha8lkn
csendes tag
Sziasztok!!
segitséget kérnék,BIOST szeretnék cserélni a lapomon/p4m800pro-m/ letöltöttem a lap uj biosát a gyártó honlapjáról/070626s.rom/ elinditva a cserét kiirja hogy a bios neve inkorrekt,hibával leáll.
Beolvassa a régi BIOS nevét,/p4m800pro-m/ majd az uj bios nevét /12345123/????
Jelzem az uj BIOS dátuma sem stimmel,mert ugye 2007 06 26 lenne, de az ujnak a dátumát 07.27.07-nek irja.
Jobb procit szeretnék a lapra tenni, a honlapja szerint/alaplap/ a 07.06.26-os dátumú bios lenne erre alkalmas..
Vagy netán az az "s" betű nem kell a file nevében?
Köszönettel.... -
Thrawn
félisten
Azt 'azt hiszem' nem elég a BIOS-frissítéshez, nézd meg mi van ráírva magára az alaplapra. Aztán körül lehet nézni a BIOS-ban, hogy jelenleg milyen beállításokkal megy a lap. Pl. az IDE vezérlő IDE vagy AHCI módban van, processzor/RAM beállítások, feszültségek, ilyesmik. Ha ez megvan, akkor csinálhatod az USB-s frissítést, vagy az @BIOS-os változatot is. Utóbbinál lőj ki minden olyan folyamatot a Windowsban, ami nem szükséges.
-
Lazika
senior tag
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Ezen a lapon szeretnék biost frissíteni GA-H77M-D3H. Letöltöttem a legfrissebb biost ráraktam pendrive-ra de amikor kiválasztom azt írja,hogy incorrect file size. Ez miért lehet? Köszi
-
Sziasztok!
Szabad-e, kell-e, és ha igen, hogyan kell frissíteni a BIOS-t ennél az alaplapnál? Jelenleg az 1001-es verzió van fönt a gépemen, úgy látom, jelent meg azóta egy pár frissítés. (Win7 64)
Vagy ha semmi konkrét baja nincs a gépnek (mert nincs), akkor hagyjam a fenébe?
Köszönöm!
-
Thrawn
félisten
válasz
andris1602 #2335 üzenetére
Hosszú lesz, de ha ráérsz olvasd végig: Link
-
andris1602
aktív tag
hű
ha te mondod
nem gondoltam hogy ez ennyire bonyolult.. am lehet én csesztem el.. mert ebben a notiban minden alap órajel 100. az fsb, a ram, a videó.. és az ark.intel honlapon az van hogy ez a proci 133as.. máshol meg 100. és a teszter szerint a gép fsb-je 99.7 a szorzó 7 az órajel 697... szal elvileg talán még az fsb is stimmel. én azt hittem hogy csak egyszerű csere lesz
am mi az a microcode update?
-
Thrawn
félisten
válasz
andris1602 #2333 üzenetére
Lehet microcode update is kell az új proci miatt, azt még leírás alapján sem biztos, hogy bevállalnám
-
Thrawn
félisten
válasz
andris1602 #2331 üzenetére
Ha nem értesz a BIOS szerkesztgetéséhez inkább ne vágj bele. Regisztrálj be erre a fórumra és nyiss egy topikot a megfelelő helyre pontos leírással mit is szeretnél kérni (notebook+proci pontos típusa, a legutolsó BIOS-t is mellékeld). Ha lehetséges amit kérsz, ott biztos van hozzáértő aki képes moddolni a BIOS-t. A kérdés az, hogy ráér-e foglalkozni a problémáddal
-
andris1602
aktív tag
sziasztok
összetett problémához kérnék segítséget
van egy ősrégi notebbokom. eddig egy 850mhz-es celeron volt benne, hasított ezerrel, de jobbnak láttam egy 1ghz-es pentium 3 beszerelését.. simán megy vele a gép, ÁM, csak 700mhz-en
utánaolvastam a procinak, akksikímélő módban leveszi a szorzót a bios 7-re.. (nincs benne akksi).. ekkor elkezdtem nézelődni, hátha van valami bios-frissítés, de nem volt frissebb.
viszont, ami feltűnt: a gépen lévő bios fájl megnyitása másik pc-n (phoenix editor) -> van egy olyan menüpont a bios-szoftverben, ami a gépen nem található.. pont az, ahol ezeket a processzorral kapcsolatos dolgokat lehet állítani..
bármilyen ötlet érdekelnem értek a bios szerkesztéshez, de lassan ott tartok, hogy megpróbálok belepiszkálni biosba, és azt feltenni..
köszönöm a válaszokat előre isu.i.: még az eszembe jutott, hogy ezt a gépet kiadták eredetileg pentium 3 processzorral is, a chipset ugyan az, elvileg az alaplap is. ugyan az a bios került mind a két változatra, csak utóbbinál lehet piszkálni a cpu-t, előbbinél nem.. plííííz help
-
Thrawn
félisten
válasz
taurus1044 #2328 üzenetére
BIOS frissítés után kötelező újra végignézni a beállításokat és ami nem úgy áll mint volt, azt visszaállítani a neki megfelelő értékre. A memóriáknál tutira becsúszott valami, tippre nem a nekik való órajelen, időzítésen vagy feszültségen járnak, ebből adódik a stabilitási probléma.
BIOS frissítést nem lehet törölni. Sok esetben a régebbi BIOS-t sem lehet visszatenni.
-
taurus1044
tag
válasz
Sleeper987 #2327 üzenetére
egyet probálj meg azt hogy amikor kivan kapcsolva akkor kihuzod a tápot és 30 percre kiveszed a bios ellemet,ha szerencséd van elfelejt mident
.nekem a frissités ugyan jo csak épp állandoan memoria hibára hivatkozik. -
taurus1044
tag
sziasztok.nagy gondom van.a gép lassu volt feltettem a bios frissitést utána elkezte kiadni idönként hogy dumping physical memory to disk: és 0-100 ig számol.tud valaki segíteni hogy hogyan tudom törölni a bios fristést?a rendszert is ujratettem de hiába.a hiba mindig ugyan ez.a merevlemez és a ram kifogástalan.a windows ujratelepitése elött a rendszemag volt a ludas most meg plug and play errort kapok.
-
Sleeper987
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Az MSI MS-7502 alaplapomon BIOS-t akartam frissíteni, win7 valamiért kékhalált kapott a közepén. Pedig régóta stabil volt nem volt eddig ilyen. Azóta bekapcsoláskor felpörög a ventillátor, sípol mikor sokat mikor keveset, utána semmi monitor nem kapcsol be. Tud vki vmi okosat?
Előre is köszönöm!
Miklós
-
Lacza
senior tag
Sziasztok!
Asus M5A 78L-M USB3 lapot vettem .
A videokártyát szeretném beállítani, hogy ne az alaplapit használja, de nem tudom.
6870 Ati-t raktam bele, de csak 1 tápot dugtam rá. Lehet hogy ez a gond?
Még egy az SSD vinyó gyors működéséhez hol kell bekapcsolni az AHCI-t?Köszi
-
Thrawn
félisten
-
bongoeu
csendes tag
Szia érdeklödnék a bios-frissitésröl, M2A-VM HDMI Alaplap proci Amd atholon (tm) 64X2 Dual CORE 5600+ 2800GHz. Köszi
-
Thrawn
félisten
válasz
Killerlaca #2321 üzenetére
Akkor még ad életjelet. Próbáld meg a Crashless BIOS-t beüzemelni, tedd rá a friss BIOS-fájlt egy pendrive-ra, hátha megoldja a gondot.
-
Thrawn
félisten
válasz
Killerlaca #2319 üzenetére
Ad még valami életjelet a lap?
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok.
Nagy gondom van. Belehalt a BIOS updateba a gépem. És se kép se hang van most.
Nincs valami tartalék bios vagy vissza tudom hozni az élők sorába valahogy?
Z77-pro3-mas a lapom.Köszönöm
-
Thrawn
félisten
válasz
Gyuri44 #2306 üzenetére
Amit letöltesz fájlt az egy exe fájl. Ezt lefuttatva kicsomagolja a BIOS-t, a frissítő alkalmazást, a runme.bat-ot és egy readme.txt-t. Ezeket kell a floppyra felmásolni és a runme.bat-ot futtatni.
szerk: amit letöltöttem lapodhoz való fájlt kicsomagoltam, ez van a readme-ben:
Official BIOS release 8G for VH6T V1.0,1.1
Release information:
[ENGLISH]
1. Raise the adjustable CPU Core Voltage from +0.125v to +0.2v for Celeron
and PentiumIII 0.13 micron process processors.
2. BIOS Compile date: 03/15/2002.********************************* NOTE *********************************
1. How to upgrade BIOS:
a. Boot into MS-DOS or "Safe mode and command prompt" if you are using
Windows95/98
b. Run "vh6t8g.exe" to extract all files.
c. Run "runme.bat"*** Please notice that we suggest you flashing the bios with switches
"/py /sn /cd /cp /cc /cks /R" or by "runme.bat".
d. For more detail, please visit:
http://fae.abit.com.tw/cht/download/bioshelp.htm (Chinese)
http://fae.abit.com.tw/eng/download/bioshelp.htm (English)2.After BIOS updated, pull off the power core and then clear the CMOS data
via jumper before restarting system please.============================================================================.
-
Gyuri44
aktív tag
Üdv.
Egy abit vh6t biosát szeretném frissíteni,de elakadtam.
Boot floppy rajta a bios meg az awdflash program meg van.
Az awd el is indul ekkor beírom a bios nevét és rákérdez,hogy menteni akarom e a régit,rámegyek hogy igen ezután ahelyett,hogy elkezdene frissíteni kiírja,hogy a forrásfájl nem található.
A bios eredeti gyári oldalról van,többször újra felmásoltam hogy hát ha az a gond de semmi.
Van erre valami ötlet,vagy esetleg lehet ezt máshogy is csinálni? -
Thrawn
félisten
válasz
smallmer #2298 üzenetére
BIOS - UEFI for Windows 8 (Not for Upgrades) - 2.15
A zárójeles szöveg arra enged következtetni, hogy mégis többféle változata van ennek a netbooknak. Kicsit utánajártam, sajnos nem tudod frissíteni a BIOS-t UEFI-re. Az 1.xx jelzésűek Windows 7 operációs rendszerrel jöttek, az újabb széria 2.xx UEFI-vel már Windows 8 támogatással bír.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus P8H61-M LX R2.0 LGA 1155 alaplap, + Quad Core i5-2500 CPU
- 27% számlával! GIGABYTE B560 AORUS PRO AX Alaplap
- Kingston HyperX FURY 64GB (4x16GB) DDR4 3466MHz HX434C16FB3AK4/64
- 32GB 3200Mhz DDR4 RAM Kingston Fury Black CL16 2x16GB Garanciális
- Crucial RAM 64GB Kit (2x32GB) DDR5 5600MHz INGYEN FOXPOST
- Apple iWatch SE 2 44mm Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy Fold / 12/512GB / Kártyafüggetlen
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G7 - i7-10610U I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest