Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
iday
aktív tag
up
-
iday
aktív tag
Hali.
Kellene egy kis segitség van egy abit nf7 2.0 lapom amiben nemjo a bios.
Valoszinü elszurták.
A safe bios része még müködik pci vga-t berakva beindul de azonnal a awdflash.exe -t akarja betölteni.
Raktam a floppyra mindenféle verziot de a régebbieknél fel sem ismeri.
Az ujabbaknál meg unknow flash.
Találtam eggyet amivel el is kezdené az irást de csipog párat és ujrainditja a lapot.
Hogy flasheljem meg ha nemenged billentyüzetröl semmitsem beirni.
Automatikusan menne ha menne. -
poci16
csendes tag
pls valaki segítsen ! biost kell frissítenem és nem értek hozzá van egy asus sis745-ös alaplapom pls valaki segítsen !
-
Dzsekó
addikt
Sziasztok!
Barátom egy Gigabyte DS3-ra akart windows alatt a Bios nevezetű programmal
biost frissíteni, és harmadánál program nem válaszol.
Próbálta többször, és nem válaszol, ekkor újraindította a gépet, és se kép se hang.
Azt mondja, hogy a floppy LED nem villan fel, a bios chip meg fixen be van
forrasztva, tehát hot swap kizárva. Még lenne ugye a kiforraszt éget visszaforraszt, de
ezt nem nagyon szeretné, mert még garis a lap.
Már picit régebben ugyanezzel a bios progival erre a lapra frissített bios-t és akkor minden simán ment.
Itt van a lapról minden infó:
[link]
Itt írnak valami virtual dual biost, ha a bios meghalna.
Ezzel lehet valamit kezdeni? Használta már valaki? Hogy működik?
Segítségeteket előre is köszi! -
veber2
csendes tag
HI
BIOs frissítés kövben valami történt és azóta nem indul el a compaq notim, csak három led világít és kész, valakinak valami ötlete????????????

-
ftc
nagyúr
válasz
Temple-Anzan
üzenetére
akkor az előbb javasolt módszert alkalmazd...
-
Temple-Anzan
tag
-
Thrawn
félisten
válasz
Temple-Anzan
üzenetére
Meg fogja találni a nekivalót, de ha kiírod a legfrissebb BIOS fájlt egy CD-re vagy floppyra, az a legtutibb.
-
Temple-Anzan
tag
jaja megvan a gyári CD...
néztem a manult is..... de csak úgy nem mertem belevágni...nem akarom elrontani, és szakdolgozatot kell írni, szóval nem akarok gépnélkül maradni fél napig se
na szal berakom a gyári lemezt és restart a gép és ALT+F2 és madától elkezdi csinálni vagy mi? mert 3bios van a CDn már néztem
van a p5wd2 és p5wd2premium és még valami....ezt hogy kell neki megadni hogy melyiket töltse be? ez lenne a kérdésem
-
sanchezccn
csendes tag
Sziasztok !
Van egy ASUS K8V SE DELUXE alaplapom amiben ASUS K8V-legfrissebb bios van. (Így kaptam a szervízből)
Mindezzel semmi baj nem lenne, ha nem kezdene beszélni egy női hang miként bekapcsolom.
Ha frissíteni akarom Win alól nem engedi, Dos alól sem.
''The model of the BIOS image doesen't match the BIOS ROM currently present.''
Létezik valami különleges bios frissítési módszer amivel bele lehet rakni a saját bios-át ? -
Thrawn
félisten
válasz
Temple-Anzan
üzenetére
Tedd be a CD-t, indíts újra a gépet és a boot indulásakor nyomogasd az Alt+F2-t. Neked is tudom ajánlani az ASUS honlapját, de az alaplapod manualját is olvasgathatnád.
-
-
skytheman
csendes tag
hello! Szeretném frissíteni az alaplapom BIOS-át , csak nem tom hogy ezt hogyan kell. Az alaplapom MSI KT3 Ultra2 , és még az lenn a kérdés milyen veszéjjel jár ha valamit elrontok?
Előre is köszi. -
mazda626
addikt
Hali!
MSI K8N Neo FSR V2.0 alaplapom BIOSát szeretném frissíteni, feltéve, ha megéri. Szóval ha frissítem, akkor tapasztalható jaulás, pl memókezelés téren? És ha mégis belevágok, hogyan kell frissíteni? Nem szeretném elrontani. -
google2
csendes tag
...még annyi,hogy ilyet is ír az Everest:
BIOS verzió:ASUS A7N8X2.0 ACPI BIOS Rev 1010-ettől van újabb? -
google2
csendes tag
Hi!
Le szeretném frissíteni a BIOS-t,de nem tudom hogyan kell?Az Everest ezt írja ki:
BIOS tipusa:Award
Award BIOS tipusa
hoenix-Award BIOS v6.00GP
Az alaplapom ASUS A7N8X.
A BIOS-t még soahasem frissítettem,a gép 2004 októbere óta üzemel.
Légyszives segítsen nekem aki tud. -
sz.j
nagyúr
válasz
bobcsapat
üzenetére
Nem ismerem a lapodat, ezért a következőket csak általánoságokban írom.
Az A8R-MVP lapom BIOS-át a Manualban leírt EZ-FLASH (<Alt+F2>) módszerrel fisítettem (habár a win alóli Update BIOS from a files-el való frissítés is jó).
Egyszerű és problémamentes volt a frissítés.
Ha a lapod támogatja ezt a módszert, akkor letőltöd a fájlt, kiírod egy floppyra vagy CD-re (nem bootlemez kell!!!) de azon a néven amit a Manual-ban megadtak.
Ha más a letöltött fájl megnevezése, akkor nevezd át a Manual-ban megadottra.
Ezekután floppyról/CD-ről újraindítod a gépet és boot közben nyomj egy Alt+F2.
Kb. ennyi amit kell tenni, de ajánlom, hogy először tanulmányozd a lap Manual-ját!!!
Ha nem vagy bíztos a frissítésben, akkor inkább kérj meg valakit, hogy mutassa meg neked
Sok síkert!. -
bobcsapat
csendes tag
Sziasztok!
ASUS P5L-MX alplapomon szeretnék BIOST frissíteni. (Nem szeretnék, de muszály)
ASUS Update program mennyire biztonságos? Mire kell figyelni?
Milyen egyéb módon lehet frissíteni a BIOST? Addig eljutottam, hogy letöltöm az ASUS oldaláról a frissítést, kiírom egy CD-re és utánna...
HELP! PLS! -
Temple-Anzan
tag
hali!
pls aki tudna segíteni biost frissíteni az PM me.........
az a lényeg hogy a béta bios van rajta... és vissza szeretném tölteni CDről az eredetit...
csak érdekelne a folyamat és hogy mennyire tudnám elrontani ha ellehet
pls pls írjatok PMet!!!
az alaplapom amúgy P5WD2 Premium -
Otis75
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémával fordulok Hozzátok:
Van egy Abit AV8-as via K8T800 Pro chipsetes Guru alaplapom, amit még 2005-ben vettem egy AMD 3200+-os procival. Ma vettem hozzá egy AMD 4000+-os processzort, és lestem, hogy ugyanúgy 2040 Mhz-n fut mint a régi proci. Gondoltam semmi gond, bios frissítés megoldja, még ha 4-5 éve csináltam is utoljára….csakhogy akkor még win98 alól csináltam…vagy max millenium alól, ahonnan ugye ki lehetett lépni dos-ba…tehát letöltöttem a legfrissebb biost hozzá de nem tudom elindítani a runme.bat filet….
Winfos alól nem akar futni….
Felmásoltam flopyra is, azonban nem akar onnan bootolni…..az írja ki vegyem ki a lemezt és nyomjak le egy gombot….
Ha valakinek van építő jellegű ötlete, hogy miként sikerülne a biost frissíteni, legyen szives megosztani velem.
Előre is köszönöm! -
djmagyar
csendes tag
sziasztok. van egy asus p4s333 alaplapom. 1006c BIOS van rajta. neten találtam egy 2004es 1008-5 BIOS-t. érdemes lenne erre frissíteni? mivel tudna többet? jobban felismerné az uj eszközöket?
-
valentinho
senior tag
Yah és nincs floppy meghajtóm!
CD-vel megoldható? -
valentinho
senior tag
Sziasztok!Elrontottam az Abit KN8 Ultra bios frissítését!Elindítom a gépet és kb egy perc múlva kék képernyő és újraindul!Itt a másik gépemre letöltöttem az eredeti biost és hogyan tovább
PLÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍZ segítsetek!!!!

Windows telepítésnél is újraindul...
[Szerkesztve] -
Devid_81
félisten
Sziasztok!
Mercury PVM266aM-P hez kellene nekem bios flash progi.
Tulajdonképp amibios van benne,bios file-m már van de fel is kellene kalapálni vhogy.
Honnan tudnék ilyet letölteni?
thnx! -
frewa
senior tag
üdv
Kéne nekem egy canyon 6sp2as-t tua laphoz bios! nem frissités kell teljes bios! elöre is thx -
Devid_81
félisten
Sziasztok!
Mercury PVM266aM-P hez kellene nekem bios file.
Mercury-pc.com nálam most nem müxik 2 napja
Pedig ugy emléxem ott volt ehhez cucc
Hátha van még valainek ilyen vegyi fegyvere !
THNX -
pjani
tag
Sziasztok!
A közepébe is csapok. Nálam van egy régi Abit NF7 v2.0 alaplap (SocketA-s), gondoltam, építek köré egy gépet. Miután a Windows-t is föltettem, frissítettem a BIOS-t. A másik gépemen találtam egy nf7214.exe nevezetű fájlt, na mondom, ez jó lesz. A környezetemben ui. én szoktam buherálni a gépeket, és mindig ezt az alaplapot vettük.
OK, Flashmenu-vel feltettem az új BIOS-t (természetesen nem mentettem a régit, mert minek?), újraindítás, DEL -> BIOS. Érdekes módon teljesen mások lettek a beállítási lehetőségek, és ami még aggasztóbb volt, SATA portokat is kijelzett, márpedig az NF7-en nincs SATA. A Windows indításakor szinte minden alaplaphoz kapcsolható hardverelemet újratelepített - volna, mert pl. az integrált háló- és hangkártyát nem tudta. Az Everest meg azt írta, hogy ez egy Abit NF7-S2 alaplap.
És ekkor jutott eszembe, hogy a régi családi gépünkben kb. 1,5 éve kicseréltük az NF7-et NF7-S2-re a SATA miatt... Ez volt a frissebb BIOS-a.

Leszedtem a netről az NF7 BIOS-át (igazából az NF7 v1.1-ét, mert a v2.0 mintha nem lenne fent...) A Flashmenu kb. azt írta, hogy a FLASH ROM írásvédett.
Próbáltam floppyról is (milyen régen kellett használni), de nem ment (nem találta az awardflash vagy milyen fájlt, pedig rajta volt). Igazából ezzel már nem tudtam olyan sokat foglalkozni, mert el kellett mennem.
A kérdésem: meg lehet-e menteni az alaplapot, vagy kuka?
Én is tudom, hogy marha voltam, légyszi kíméljetek meg attól, hogy ezt közlitek velem...
Köszi és üdv!
pjani -
sanyi677
csendes tag
Kőszi szépen nat
Az volt a probléma,hogy 7-esekkel próbáltam -
-
sanyi677
csendes tag
Űdv.Lenne egy problémám van egy asus a8n prémium alaplap feltetem rá 1302 modolt biost.Most nem engedi a gyári 1009-es biost.Windoz és dos aloll se.
-
barko
tag
A következő lenne a problémám: Van egy új biostar alaplapom amin szeretnék biost frissíteni.Letöltöttem a gyártó oldalán található frissítést, de nem frissíti mert nem az az új bios mérete mint a régié. Az awdflash-ben ki lehet valahogy iktatni ezt a hibát?
Vagy ne próbálkozzak vele mert rossz van fenn a gyártó oldalán?
A lap típusa NF4 4X-A7. 1.1 verzió -
EchoNorbi
tag
Hi!
Még soha nem próbálkoztam bios frissítéssel. Először is mi a teendő? Az új bios már megva.
Ki kell másolni egy rendzserlemezre és futtatni az exe-t? Ennyi?
A másik kérdés a Winfos™ behal egy bios frissítéstől?
A válasz előre is köszi.
-
locika
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni: a gépem egy bizonyos idő után megjelenít egy kék ablakot melyen említést tesz a videókártyáról ill. a Bios-ról,majd elkezdi a fizikai memóriát menteni.
Nem igazán értek hozzá,így várom minden okos ember hozzászólását.
Amit még eltudok mondani;főként akkor teszi ezt ha msn+zene/videóklip megy egyszerre.
Ha valaki lát benne összefüggést és úgy érzi hogy eltudná magyarázni hogy mit lehetne ellene tenni,kérem írjon!
Köszi minden okosnak!

-
networld
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte GA-8I945P-G alaplapom. Windows alatt frissítettem BIOS-t, látszólag sikerült is, de sajna az újraindulás után nem boot-ol a masina...
Olvastam a frissítés előtt, hogy nézze meg, hogy stimmeljen a modell név és szerintem stimmelt is... De lehet, hogy nem miután nem boot-ol!
Dobjam ki a lapot, vagy esetleg van erre a problémára valamilyen megoldás?
A válaszokat előre is köszi!
Üdv.:
networld
(Most nézem a biosiras.hu-t
Ezen kívül egyéb ötlet?)
[Szerkesztve] -
Athanáz9
aktív tag
Üdv. Bekapcsoláskor kiír egy hibaüzenetet a gép, valamit a Windows Defender hibájáról (?). Idekopizhám agy fotóznám, de hogy is kell? PrtSc-gomb, és mit még, és hogyan? Kösz.

-
Hack3er
őstag
válasz
szeva000
üzenetére
Nem.
Ez volt a kis történetem:
Meg van az a híbásnak állitott asus A8N SLI Deluxe lap. Kibontottam a dobozból és összeraktam, nem adott képet, nem adtam fel, probálkaztam tovább. aztán átraktam a vga-t a második PCI-E be, ott már adott képet, örültem mint az állat , ebbe az esetbe nem birtam belépni biosba mikor benyomtam a del-t akkor fekete képernyő és egy pislákoló kúrzort láttam, gondoltam magamba hogy bios hiba,
de nem, utánna kivettem a sector kártyát vissza a vgat a az első pci-e be, na igy már tökéletes volt winyót bekötöttem és beléptem winbe, tesztelgettem, minden jó volt, utánna beállitottam biosba hogy 10%-os automatikus tulhajtás legyen, igy is ment, utánna belöttem manuálisan az FSB-t 2300Mhz-n ment a proci, gondolom hogy birja tovább is , beállitottam 2500Mhz -re itt már nem volt se kép se hang,
ezután cmos clear. tökéletes volt, beléptem biosba gondolom állitgatok rammal kapcsolatos időzítéseket. be állitottam olyat amitől már nem indult el a gép. ezütán már képetse adott persze cmcleart is csináltam párszor rakozsgattam a ramokat vgat másik slottba de nem birtam működésre birni. még egyszer adott képet ujraindítás után már nem.
ennyi a rövid történetem, -
Hack3er
őstag
Van egy lapom Asus A8N SLI Deluxe és biost szeretnék frissíteni, csak az a baj hogy nem ad képet igy lehetséges lenne a frissítés?
-
Pety
senior tag
válasz
szeva000
üzenetére
MSI program ugye?Mert azokról jót még nem hallottam sehol.Nekem a corecell programtól is meghal a gépem kétszer próbáltam használni asszem egyszer beállított magától 380FSB-t
a 200 helyett egyből megfagyott minden utána asszem 16-17 szorzót ha jól emléxem a 11 helyett,eredmény ugyanaz lett.Na azóta jó nagy ívben kerülöm ezeket a programokat....
[Szerkesztve] -
serito
senior tag
Tud nekem valaki olyan progit ajánlani ami kiolvassa a bios részletes beállításait???
Arra gondolok, hogy hasonlóképpen mutaná meg a beállítot értékeket mint ahogy a biosban látod. Itt nem a formára csak az adatok valóságára gondolok.
-
szeva000
addikt
Na,végleg föladtam.Lesz@rom az 1T-t,elveszett és kész.Az összes biost kipróbáltam már,moddolt biost is és nemjött vissza

[Szerkesztve] -
szeva000
addikt
Semmi nem jön össze

Hová tűűűűnt az 1T-m?????
-
szeva000
addikt
Eset
leg egy Platinum biost a diamond lapra???? -
Pety
senior tag
válasz
szeva000
üzenetére
Hali!
Ahogy elnézem ehhez is adtak ki pár bios-t,kb olyan mint az én lapom csak ez s939-es
Nem minden biosban ugyanott vannak a menüpontok nekem is az egyik bios nem ugyanolyan mint a másik.bios-t ne nagyon flesselgesd össze vissza mert behal csak a lap.
Utána volt C-mos Clear ugye.Rakd vissza azt a bios-t amivel még megvolt ez az opció.Nem hiszem,hogy win alól ki lehet bármilyen opciót venni a biosból úgyhogy nézz szét jobban vagy rakd fel ami volt eredetileg.
Ui:az 1.0A bios van fent?mert valami olyasmit vélek kihámozni a szövegből unable .......overlocking...
[Szerkesztve] -
szeva000
addikt
Van egy érdekes gondom

A K8N diamond lapom biosában eddig benne volt a memória 1T és 2Tállítása.
Valamelyik nap kínlódtam az A64tweaker nevezetű progival a memória időzítésekkel win alatt és azóta eltűn ez az opció a biosból
win alatt tudo állítani csak mostmár.
Biost frissítettem már mindenre,ugyanaz maradt minden.
Esetleg lenne valakinek ötlete? -
Norbi.Sz
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy Gigabyte GA-8IPE1000 alaplapon szeretnék BIOSt frissíteni, mert a gép Sims 2-vel mindig összeakad, de windows megy stabilan. Most minden drivert (chipset, videókari, hangkártya) újat szedek le hozzá, és gondoltam rakok újabb BIOSt is. A gép nem az enyém, ismerősé, és nem nagyon voltak frissítgetve a driverek, minden eredeti driverrel van...
Szóval az lenne a kérdésem, hogy a Gigabyte hivatalos oldalán több BIOS file is van fent, elég a legfrissebbet feltenni? Az abban minden javítás benne van, ami az előzőekben?
Az oldal: [link]
Előre is köszi a választ!
-
angyalpc2
aktív tag
és csak enyi

nem kell neki az award flash (ilyen okos az alaplap hogy felismeri hogy az biost és be is írja) -
angyalpc2
aktív tag
Hali mindenkinek!
Van egy Aopen mx3l tipusú alaplapom ppga-s őskövőlet http://global.aopen.com.tw/Products/mb/mx3l.htm (a bios AWARD BIOS v4.60PGA típus)
2 kérdésem is lenne
a problámám az hogy a biost le is töltöttem hozzá a biost
R1.14 12/21/1999
276 KB
# Supports bootable function of Win 2000 CD-ROM.
# Supports IDE detection of harddisk larger than 136GB.
# Fixes PIO mode detection error with some ZIP drive.
# No longer shows 'B' or 'E' for Katmai/Cuppermine CPU of frequencies over 600MHz following Intel's terminology.
de ez exe formátum,ezzel sincs bajon mert már olvastam hogy ezt ki kell tömöríteni és a benne lévő *.bin-t kell a kislemezre tenni !!! nade most jön a csavar a bin csak 4kb-os(pontosan CPUCODE.BIN) az exe meg 276kb-os (mondom biztos csak ennyi de letöltöttem ás alaplapét ott meg 500kb-os nagyságrendű a bin)
na most jön a második csavar :
az alaplap kézikönyvében ez áll:
HOW to Upgradebios?
AOpen Easy Flash is more user friendly than traditional flash method. The BIOS binary file and flash routine are combined together and you simply run a single file to complete the flash process.
1.Get new BIOS upgrade program from AOpen's web site.for example,MX3L200.EXE. device driver.
2.Reeboot the system to DOS mode without loading any memory handler (such as EMM386) or device driver. It needs around 520K free memory space.
3.Execute A:>MX3L200
DO NOT turn off the power during FLASH PROCESS.
4.Reboot the system by turning off the power after is complated.
5.Reloaded the ''BIOS SETUP DEFAULT'' and reconfigure other items as previous set. Save & Exit. Done!
most akkor csak az exe kell vagy kell valamilyen award flas progi is és hogy tudom elérni hogy a memory handler-t ne töltse be?
Előrre is köszönöm várom a válaszokat. -
csatter
csendes tag
berakom az x1600pro-t indítom bioson átmegy mer nincs hibaüzi mármint nem sípól hogy hiba lenne , tovább megy de a monitor nemkap jelet ,nemkapcsol be ... 9200SE vel most jelenleg megy a gép szóval nemvágom.
integrált kártya nincs letiltva szerintem bár megnézem fogalmam nincs hogyáll az most. -
csatter
csendes tag
már kész van
2.20 as fentvan, csak így sem akarja kezelni az x1600promat -
csatter
csendes tag
[link]
innen szedtem le a 2.20ast kipróbálom amit linkeltél hátha -
csatter
csendes tag
üdv, olyan gondom van hogy biosfrissítést akarnék elkövetni boot floppy + biosupdate fent ,bebootolok róla indítom a frissítés klatyog fél percig még akár sikerülhetne is de kidob egy ilyen üzit hogy ''Error 6 Bios file not of proper size ''
erre tud valaki mondani valami okosságot?
alaplap Asrock P4i65gv bios rajta 1.80as upolnám 2.20 ra (az a legujjabb)mert nem kezeli le az x1600 pro-t (AGP-s) a mostani állapot -
zso73
veterán
Szerintetek érdemes a Sapphire 9000 Proban bisozt frissíteni? A gyári van benne, de van idei biosz is az oldalon.

-
kovi
senior tag
Először is kell hozzá a Nibitor progi legujabb verziója.Aztán ha letöltötted az égetni való bios-t akkor ezzel tudsz variálni egy-két dolgot. Bár jobb ha az órajeleken kívül máshoz nem nyúlsz.
Aztán az NVFlash progit kell segítségül hívnod,
dos-ban: nvflash filenev.rom -5 -6
Remélem sikerül! Aztán az más kérdés hogy GTO karira egy GTX bios menni fog -e. Mivel tudtommal full más ramok vannak rajta a siker megkérdőjelezhető.
Ez annakidején jó volt 6800GT-6800Ultra kariknál, mivel csak órajelekben tértek el.
Legyen szerencséd. Nekem a legujabb NVfalsh nem ismeri a 7900GS karimat.
Pedig ebből is már más lenne...
-
bartucc
addikt
Nekem egy BH6-ost kellene frissíteni. Segítsetek!
-
Henker2
addikt
7900GTO-t szeretnék flash-elni GTX-re. A GTX BIOS-át már leszedtem, de nem tom mit kell vele csinálni. Milyen progi kell hozzá. Régebben ATI kártyát flash-eltem, akkor boot cd-ként indítottam a flash progit. Valaki leírná, vagy tudna küldeni egy kész flash cuccot?
-
xyzui
tag
sziasztok van egy asus p5b delux alaplapom de nem tudok rajta biost frissíteni a biosabdater nem hajlandó települni a gépre sem a telepítő cd-ről sem az asus honlapjáról sem az alábbi hibaüzenettel:unable to create nt for driver for BS_DEF.DLL , no asus motherboard installation will be abooted now
a problémám a gyári biossal hogy nem lehet fsb-t állítani csupán a p5b tpikban az alábbi tanácsot kaptam floppy de ezt nem tudom hogy kell esetleg tanács vagy hol találok a flopy-s verzíóról több infót előre is köszi -
(Bundás)
addikt
válasz
don pardon
üzenetére
Fejlemény?
-
Fekete Fény
tag
Vidd szervizbe.20 perc alatt megcsinálják max 2000ft.De ha ''jó'' flopy olvasod és valamelyik haverodat megkéred tölcsék le a biost rámenteda flopyra és szépen felrakod.De olyan érzésem van nagyobb ott a baj a biosnál.megkéne nézni a többi alkatrészt mükszik e
-
Muzulmán
csendes tag
Sziasztok!
Frissitettem a BIOS-t és kozben volt egy kis áramkiesés :sír:
Most a gép nem csinal semmit.
Olvasgattam mar utana, hogy floppyrol meg vissza lehet hozni, de a floppy ledje nem vilagit, a flopy meg sem moccan.
Egy masik megoldast is olvastam hogy tegyek bele egy masik biost, azzal futtassam fel, majd csereljem ki
es irjam újra, de ez sem lehetseges, mivel a BIOS nem cserelhető. :sír:
Az alaplap ASUS TUEP2-M
Tudtok tanacsot adni, vagy az alaplap mehet egyensen a kukába? -
(Bundás)
addikt
válasz
don pardon
üzenetére
Ezt sejtettük, mámint hogy nincs értelme a frissítésnek!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kipróbáltad már másik videókártyával, esetleg a kártyát másik gépben?
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: ámulás és bámulás a Keychron háza táján
- TCL LCD és LED TV-k
- BMW topik
- OTP Bank topic
- Revolut
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- alza vélemények - tapasztalatok
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36 - XMP - 120 hó garancia
- Corsair DOMINATOR PLATINUM RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP - 99 hó garancia
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP - 99 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 5200MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Samsung Galaxy S25 Edge 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus 400W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

hoenix-Award BIOS v6.00GP

a problémám a gyári biossal hogy nem lehet fsb-t állítani csupán a p5b tpikban az alábbi tanácsot kaptam floppy de ezt nem tudom hogy kell esetleg tanács vagy hol találok a flopy-s verzíóról több infót előre is köszi
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)