- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Én és a számítógép
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
válasz
sanyek2 #3298 üzenetére
Elvileg az utolsót kell. Ugye a frissítés teljesen felülírja a régebbi verziót, így nem marad semmi a régiből, tehát nem patcheled, hanem gyakorlatilag újra írod a frissítéssel. Ergo értelme nincs végigmenni a listán, mivel minden verzió önmagában a teljes bios és tartalmazza (tartalmaznia kell) az összes addigi javítást. Nekem is asrock lapom van, és a legutolsó frissítést tettem fel.
(#3299) Xarina Akkor marad a tesztelés. Ha nincs szerencséd akkor elszállt a bios és szaki kell, aki neked újra írja. Várj még hátha kapsz segítséget itt, mert én nem éppen a szakgárdában vagyok.
-
Xarina
aktív tag
válasz
MrDerekas #3297 üzenetére
Elemkivétel volt már párszor meg cmos reset is. Erről a gyorsgombról nincs szó a lap leírásában, de a neten kutatva azt találtam, hogy az F2-t kellene megnyomni és akkor egy usb eszközről frissítené a biost. De el sem jut addig. Vagy kifagy a kezdő képernyőn vagy indítás után rögtön újraindul a végtelenségig.
-
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha frissítem a BIOS-t, a gyári legalacsonyabb verziószámúról a jelenlegi legfrissebbre, akkor az magában foglalja-e az addig kiadott összes hibajavítást?
Csak mert elég sokféle frissítés van, a méretük a fájloknak nem nő, és a telepítési módja is más-más.
Ahhoz hogy a legfrissebb legyen az UEFI-m, egyesével mindet végig kell csinálnom? -
MrDerekas
addikt
Igen, sajna a moddolt bios is rejt kockázatot. Elemet esetleg még kiveheted (tápot is kihúzni) legalább öt percre, aztán hátha... Ha esetleg Baján jársz, van pár bolt ahol le is tesztelik neked kispénzért. Sajnos nem ugrik be melyik az a bolt (egyben szerviz is) mert jó rég nem volt dolgom egyikkel sem. De valahol a központi távolsági buszmegálló (a régi) közelében a Kossuth utca elején. Illetve ha befele sétálsz ott, balra az első utcában is van egy kis szaküzlet, ahol laptopokat is javítanak. Egy próbát megér szerintem. Pár éve egy ötszázasért (amit pironkodva kért el a szaki) két alaplapot is letesztelt nekem.
Esetleg ha fejből tudod melyik gyors gomb a bios flash (már ha van ilyen ehhez a tipushoz) akkor azt is megpróbálhatod. (Most lusta vagyok utánakeresni, bocsi) -
Xarina
aktív tag
Az Asus P5B deluxe alaplapomon biost frissítettem, majd beleraktam egy Xeon L5420-at. Sajnos, amint beléptem a biosba, azonnal kifagyott. (Viszont ha nem léptem be, akkor látszólag minden hibátlanul működött. A Cpu-Z felismerte a xeont, látta az új utasításkészleteket, futottak a gépen a programok, látszólag hibátlan volt minden). Tanácsolták, hogy próbáljam meg az egyel régebbi biossal. A régi proci alatt felraktam a régebbi módosított biost az alaplap EZ-flash programjával. Látszólag sikeres volt, a telepítés rendben lezajlott de újraindulás után kifagyott a gép az alaplap logójánál. Csináltam egy bios resetet, majd bekapcsolás után felpörögnek a ventik, indul a gép, a monitor is életre kap, de kép nem jelenik meg rajta semmi, közben a ventik leállnak és magától újraindul a gép és ez ismétlődik a végtelenségig.
Beraktam a xeon procit, de azzal is ugyanezt csinálja. Vagy kifagy a bejelentkező képernyőn vagy elindul, leáll és újraindul állandóan.
Sajnos nem működik a bios visszaállítás sem. A leírás szerint rá kell tenni egy fat32-es pendrive-ra a biost (a gyári legújabbat tettem rá). majd a gépnek érzékelnie kellene, hogy hibás a benne lévő bios és automatikusan telepíti a pendrájvról.De itt el sem jut addig. Ill. nekem nem bios frissítés közben lépett fel a probléma, hanem a sikeres bios frissítés után, mikor újraindult a gép. Így szerintem a lap nem is tudja, hogy baj lenne a biossal.
Van valakinek valami ötlete, hogy mit csináljak? Esetleg van valaki Baja, Bácsalmás környékéről akinek van xeon vagy valami 775-ös processzora egy próbára, hogy azzal elindul-e a gép? -
MrDerekas
addikt
válasz
bandras0226 #3294 üzenetére
Bódottá
Lényeg, hogy sikerült. -
válasz
MrDerekas #3293 üzenetére
Megvan! Ott csesztem el hogy csak simán megnyomtam a gombot. Nem megnyomni kell, hanem addig nyomva tartani amíg nem kezd el villogni. Pár másodperc múlva abba hagyja a villogást, akkor ki lehet venni az usb-t. Utána bekapcsolásnál meg kell várni amíg elszámol 100%-ig és kész is van.
-
MrDerekas
addikt
válasz
bandras0226 #3291 üzenetére
Lejárt a szerkesztés...
A kézikönyv (chapter 3) 3-56-tól a 3-61 oldalig mutatja be többféleképpen a bios frissítését. Válassz egyet
Ebből néztem ki -
MrDerekas
addikt
válasz
bandras0226 #3291 üzenetére
A lapodat többféle módon is tudod frissíteni. Win alól nem ajánlott, de lehet. Van rá hivatalos program. De akár a BIOS menüjéből is tudod updatelni. A kézikönyv le is írja lépésről-lépésre, így azt tudod alkalmazni.
Na most megfogtál... Kikapcsolt gépet nem lehet frissíteni. Most nincs előttem a doksi, de nem úgy van hogy lekapcsolod, usb bedug, indít és ROG gomb megnyom? (Lehet hülyeséget írok, viszont én biztos így estem volna neki) Viszont oda dugtad ahova kell. Én a bios menüben elérhető frissítési opciót javaslom. Azok általában nem tévesztenek, és lehetőség van az eredeti bios mentésére is akár.
-
-
MrDerekas
addikt
válasz
bandras0226 #3289 üzenetére
Kizárt, hogy eddig tartson. Jó helyre dugtad az usb-flash meghajtót? (Elvileg csak egyetlen porton keresztül tudod frissíteni) Még keresek, de az biztos, hogy nem tart eddig.
-
Van egy Asus Maximus Gene VI lapom amin szeretnék BIOS-t frissíteni. Letöltöttem a CAB fájlt majd átneveztem. Kikapcsoltam a gépet majd USB kulcs bedug, ,,gémkapcsosgomb" megnyom, majd várunk amig a gombvilágítás ki nem alszik.
Na most ez reggel óta világit. Ilyen sokáig tartana? -
MrDerekas
addikt
válasz
Majlor90 #3287 üzenetére
Hangsúlyozom, hogy nem tudom mi lehet a hiba. Az msi notim esetében konkrétan az activator okozott gondot. Ugyanis az msi és az ms közös, de nem publikus megoldása volt az, hogy hacktivált rendszerrel nem tudott elindulni. Tehát bios szépen betölt, végigjátssza amit kell, majd rendszertöltésnél jött a végtelenítés. Valamint lehet hogy alapból korlátozták a deszkád kompatibilitását (ehhez utána kellene olvasnom, csak most nem igazán van időm. Talán holnap, ha időm engedi kockulok kicsit. Esetleg az alaplapos topicban is kérdezhetsz, mert ez a rész eléggé kihalt.) Összegezve masszív rendszer hibának tűnik, de akár driver is okozhatja. Próbáld meg csökkentett módban indítani. Ez elég sok szutykot nem indít, így lehet a rendszertöltés is gond nélkül lefut. Ha ez így van, akkor érdemes win8-8.1-10 rendszerrel is tenni egy próbát. Elég jó a géped és aránylag gyorsan újra tudod rakni. Gondolom még nem "laktad be" a friss rendszert és nem kell piszmogni a mentegetésekkel. Egy próbát mindenképp megér. Ha csökkentett módban problémamentes, akkor jöhet a tiszta install és egyesével feltenni a drivereket, mindegyik után újraindítva a gépet. Ezzel kiszúrhatod ami a gondot okozza és rendszervisszaállítással másik driverrel esetleg kiküszöbölheted a hibát. Piszmogós feladat, de megoldás kell, mert ez így nem jó.
-
Majlor90
újonc
válasz
MrDerekas #3286 üzenetére
Alaplap egy rampage 5 extrem biosa v. 0802 e
A procim egy intel i7 - 5820k
Igazábol nagyon sokat gyüjtöttem és én épitettem szoval ja nem olyan problémája van amit csak a gyárto tud megoldani addig én csinálnám meg ügye ennek a lapnak 2 biosa ia van... Ma regel első inditrásra nemindult reset biosbol verziosámot kiirtam és után elindult. Nemértem mi a baja windows ba nemlehet valami naplofájl ami szerepela gond? Az alaplapon van leddes kibakijelző de az szerint nincs gond... -
MrDerekas
addikt
válasz
Majlor90 #3285 üzenetére
Hasonló jelenséget produkált nekem anno az MSI GX620X laposomra telepített Vista oprendszer. Nem bírta az eredetiség varázslatot
Érdemes volna egy frissítést adni a biosodnak, ám a jelenség miatt javasolnám valamelyik szervizet. Igazából továbbra is csak tippelgetni tudnék, annak meg nem sok jelentősége van.
(Esetleg egy pontos típussal közelebb juthatnánk a lehetséges megoldáshoz) -
Majlor90
újonc
válasz
MrDerekas #3282 üzenetére
Szoval hdd csere megvolt 4x4 gb memorim van cserélgetése egyesével valo használata hdd kabel csere megvolt home premium és ultimate verzióju telepitőket probáltam eböl az ulitimatet a laptopom 4 éve használja semilyen gond nélkül.... Biost visszaálítottam alapbeálításokra, az ssdm pedig m.2 foglalatú 3 napjavn meg a hiba elötte is fent ált és ha csak az van benn akkoris megvan.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Majlor90 #3280 üzenetére
Első körben lemez hibára, win rendszer fájl hiányára, boot sector hibára gyanakodnék. Mivel többszöri resetelés utám mégis betölt, feltételezhető, hogy az alaplap és/vagy a vinyó adatkábele a hibás. Amikor csak a kurzor villog, előtte felpörög-e a vinyó (főlag ha ssd
)? Mert ha nem pörög, akkor a vinyó tápkábele vagy akár a táp is lehet gond. Millió oka lehet. Alkatrészcsereberével tudnád szűkíteni a hiba forrását. (Esetleg egy mindenféle mókolás nélküli, hivatalos MS telepítővel kellene megpróbálkozni a w7 feltelepítéséhez)
(#3281) panses Ennyi info alapján táltos aki megmondja a tutit neked
A lapod kézikönyve mit ír az egy hosszú sípolásról? Lehet szimplán valami beállítás nem tetszik neki a default bios beállításoknál. Lehet valamit engedélyezni/letiltani kellene... Lehet a frissítéstől tanult meg hosszan fütyülni. -
panses
aktív tag
Sziasztok!
Bedobom ide is, hátha...VGA csere miatt Biost kellett frissítenem a lapomon. Az óta kb. 10 indításból 8-szor, egy hosszú síppal indul a gép. Mi a franc baja lehet? A leírás szerint ilyenkor minden teszt rendben, de eddig minden gépem(ez is) egy rövidet pittyent...
-
Majlor90
újonc
Sziasztok
Mpstanába a windows 7 nem tölt be csak a bioos itán bal felső sarokba villg a kurzol wincseszter csere volt memori tester volt windows ujrahizása volt szerintetek bios frissítése segíthet van h a 8 resetelésre tölti be csak az oprendszert
-
MrDerekas
addikt
Arra kell figyelni, hogy ne legyen közben áramszünet
Nagyon nem lehet elszúrni, ha a leírás szerint csinálod. Jutubon meg tömegével vannak ilyen bemutató videók, tutoriálok. Odafigyelve kell csinálni és nem kapkodva, akkor nem lehet baj 99%-ban. Az egy százalék az ördögé. Az eredeti vagy régi bios-t mindenképp mentsd le magadnak, ha mégis becsúszna valami gixer. Szerencsére már a gyártók is rájöttek, hogy ezt az egykor legkényesebb műveletet, mára leegyszerűsítsék. Kevesebb gariztatással van így dolguk, nekik is.
-
Ribi
nagyúr
Foglalkozik valaki BISO chip újraírással?
BIOS frissítésbe beledöglött a gép és most egyáltalán nem indul el.
K10N78FullHD lap. -
cdm12
tag
Sziasztok!
Van egy Asrock 960GM VGS3 FX alaplapom. Szeretném frissíteni a biost. Még nem csináltam ilyet , és csak szeretnék tanácsokat kérni , ah esetleg volt valakinek hasonló alaplappal dolga , mire érdemes figyelni stb ? -
MrDerekas
addikt
válasz
Zozzz2000 #3272 üzenetére
Az attól függ, mit akarsz vele. Meg, hogy egyáltalán miért kellene frissíteni... Ha már a support oldalon se van hozzá érdemi és javított/fejlesztett bios, akkor mire lehetne frissíteni? Elavult és kész. Sajna ez van. Ha esetleg mókolt bios-t lelsz hozzá, arra azért figyelni kell, hogy tartalmaz-e olyat, amiért neked azt érdemes lenne felhasználni
-
Zozzz2000
tag
Sziasztok. Van egy Asus GENE VII alaplapom, amin olyan biosvan amit már az Asus oldalrol is töröltek. (1604) .
. Szerintetek érdemes lenne frissítenem?
-
poffsoft
veterán
ha valami frissített bios lenne, nem first release lenne a comment, szóval nem ezt a romot keresed.
az aminf 3.42 is kelleni fog, az a dos alapú flashelő prog.
ez is a bejegyzésből látszik.
keress rá az "ami dos flash" vagy az "aminflasf"-ra gugliban.szerk: afuwin win alól is megcsinálja.
-
Attici
őstag
válasz
poffsoft #3267 üzenetére
+(#3268) IstvánLászló
Jelenleg a gépen egy 2003.04.23.-ai 1.21.12-es AMIBIOS van.
Ezen a linken megtaláltam az alaplap drivereit BIOSát és kézikönyvét. Vigyázat az Anti-Malware beleköt a linkekbe, de nincs ott semmi!
Ha gondoljátok, akkor nézzétek át, én nem találtam a BIOS frissítéséről semmit sem.A BIOS egy 030423s.exe file aminek ZIP ikonja van.
Kicsomagolva egy 030423S.rom fájl lesz belőle.
BAKKER!Míg írtam jöttem rá, hogy lehet, hogy a rom neve a 030423s a dátumot (2003.04.23) takarja és nem a verziószámot??? És már eleve akkor az van fent?
De akkor miért kezeli 1,2GHz-esként a 2.4GHz-es procit?
Egyébként amikor DOS-ból akartam indítani a 030423s.exe-t, akkor "this program cannot be run in DOS mode" hibaüzenet volt. A 030423S.rom indításakor pedig "Bad command or file name"/I]. -
IstvánLászló
őstag
válasz
poffsoft #3267 üzenetére
Szia! (#3267) poffsoft Tiszteletem ez úton is, korrekt infókat adsz de a kolléga mindent másképpen gondol.
Bocsánat hogy beleszólok most a beszélgetésetekbe.
Az alaplap manualja semmit sem ír??
A bios frissítéséről, ez érdekes dolog mert benne kellene legyen mert nem titok.
A kedves kollégánk valószínűleg nem is ellenőrizte le, gépének a bios-át amit alaplapja boott.nál ír is ki betűk és számokat és verziószámot is.
Jelenleg még most működik gépe míg el nem flesseli a biost gépében.
Beidézném idézőjelben, "mit jelent, hogy szarik rá", eszt a kolléga-tudhatja de én sem tudom pontosan mire is gondolhat, de próbálok segíteni azért.
A lényeg hátha nekünk mind a ketten amit mondjuk is most talán elhiszi amit mondunk.
A verziószámot a bios-ét mit talált le is írja idézem, "Northwood-ot a 030423s BIOS támogatja.", igen de kérdéses??
A miértre a válasz ha kérdeznéd te és kolléga is.
Az egy dolog hogy alaplapja boott.nál írt ki verziószámokat és azokat le ellenőrizte e?
A lényeg hogy ez komoly hiba mert ha nem tette-meg esetleg, szerencsés esetben mint most is.
A bios nem engedi felül írni magát mert védett az ellenőrző összege, kollégánknak nagy nagy szerencséjére.
A lényeg nem stimmel a kiszemelt bios verziójával és ellenőrző összegével és ezért nem engedi flesselni magát a bios.
Remélem tudtam segíteni is. -
MrDerekas
addikt
Nekem kétféle esetben volt ilyen jelenségben részem. Egyik verzióban maga a processzor adta meg magát (ez három esetben történt két amd athlon és egy intel procival), másik esetben az alaplap (ez két esetben egy Foxconn meg egy Abit lappal). Elöregedett és annyi lett neki. Hol elindult, de inkább hol nem. Jó lenne ha lelnél a közeledben egy (akár pici) szervizet, ahol esetleg egy teszterrel le tudják ellenőrizni, működik e a lapod. Mondjuk akár egy harmadik eset is lehet, amikor is a táp adja meg magát és annak a vezérlése össze-vissza dobálja a feszültségeket és/vagy nem is adja le a teljesítmény a pc felé. De ez csak merő találgatás részemről. Ha a BIOS chip sérült, azt esetleg valami mester kiforrassza, újraírja és vissza forrassza, bár ez lehet nem egy költséghatékony megoldás lesz
-
rrio
csendes tag
Sziasztok!
Alaplap: MSI G41M-P28
Olyan problémám lenne, hogy a gépem egy újarindítást követően nem ad életjelet! Körültekintően átnéztem a lehetőségeket, és arra jutottam, hogy a BIOS mehetett tönkre. A gyártó weblapján talált instrukciókat követve, a laphoz tartozó biost letöltöttem, penddive-ra felmásoltam. Ezt követően sikerült az M-flash nevű recovery-t elérni. Itt lehetőség volt a bios frissítésére, ezt meg is tettem. Ezután a gép újra indult, sikerült bejutnom a windows-ba... Eléggé happy voltam! Sajnos nem tartott sokáig a boldogságom, mert újraindítást követően már nem töltött be a bios.
Amit próbáltam:
A megfelelő bios letöltése, átnevezése AMIBIOS.ROM-ra, home+ctrl billentyűket lenyova boot floppy-ról, pendrive-ról, CD-ről. ( külön-külön természetesen
) Egyik sem sikerült! A bios csippet kegyetlenül a lapra forrasztották, tehát nem cserélhető.
Indításnál a képernyő sötét, nincs "beep", a billenytűzet ledei nem villannak fel.
Egyetlen dolog látszik működni, az a DVD író.
Van esetleg tippetek a probléma megoldását illetően?
Minden észrevételt szívesen veszek.
-
Attici
őstag
Segítség!!!!
Egy régi PC Chip M950HLU V3.3-hoz keresek BIOS-t, hogy rendesen kezelje a procit amit beleraktam.
A manualja semmit sem ír a frissítésről, és indításkor sincs flash menu sem.F8-ra a boot menü jön be.
Semmit sem találok hozzá. Miféle alaplap ez? -
poffsoft
veterán
válasz
gama78gmus2h #3259 üzenetére
vissza kell írnod az eredetit, amit ugye flash előtt elmentettél backupba...
plusz amúgy ha jól mondja gugli, akkor a lapitopi moddolt bios is kell a kártyád meghajtásához + a kártya moddolt bios.
-
gama78gmus2h
csendes tag
Ezzel miért nem megy a gtx 765m videókártyám? :S
http://www.techpowerup.com/vgabios/146097/clevo-gtx765m-2048-130227.html
most csak a prociba integrált van
Segítsetek visszahozni! -
gama78gmus2h
csendes tag
Clevo p170 sm laptopom videókártya biost szeretném frissíteni.
gtx765m vga kariról van szó.
Elöre is köszönöm a segítséget. -
MrDerekas
addikt
Helo! Van egy giga (G41M Combo) alaplapom amin nem tudok bios-t frissíteni, mert: Ha bármely usb portra betolok egy pendrive-ot, akkor lefagy abban a pillanatban, hogy elkezd bebootolni/tölteni a bios. Tehát usb meghajtóról nem tudom flashelni sajna. A kérdésem az, hogy a bios flashelő állományt (ami eredetileg ugye pendrive-ra van kitalálva) kiírom CD-re akkor onnét tudom frissíteni a BIOS-t, mondjuk mentés nélkül? Vagy kell valami trükközés a CD-re, hogy maga a flash progi bootoljon?
-
chester91
senior tag
válasz
Walter_White #3255 üzenetére
Valami fura az biztos, lássa nyomok egy alaphelyzetbe állítást, aztán meglátjuk. Csak mivel ujra kell pakolni a programokat, nem sok kedvem van most hozza
mondjuk sikerült egy kisebb vírust beszedni, mert a munkához IE kell, es az konkrétan annyi adwaret tartalmaz, hogy használhatatlan, csak arra nem emlékszem, hogy ez előtte is fennállt e, vagy csak most jött elő...majd írok, ha elvégeztem
-
Walter_White
senior tag
válasz
chester91 #3254 üzenetére
Amugy ha a Bios rakoncatlankodik az mar az elejen kiderült volna szerintem, nem csak most az utobbi par hetben. En is inkabb szoftveres gondra gondolnek elsőkörben. Nekem volt mar olyan hogy Windows 7, es folyamatos kékhalalok egy feltelepitett driver miatt, és az is csak 1 honapra ra jött elő.. Nem kiserletezgettem, ugyis mar elegge lestrapalt volt a rendszer, ujratettem es a hiba megszünt. Proci venti maxon pörgését valoszinüleg amiatt lehet hogy valami program, folyamat, esetleg virus, jobban megdolgoztatja hőfok megugrik és a venti szabalyzas is.
Képesek a programok Furcsa dolgokra, pl Firefox. Nem lattam még egy ennyire kis programot ami képes lett volna 6 megnyitott ablaktól megenni a 16GB memoriabol 15gb-t..... -
chester91
senior tag
válasz
Walter_White #3253 üzenetére
Köszönöm a választ! Azért gondolkodtam el rajta, mert az elmúlt hetekben néha összeomlott a win10, valamint indokolatlan módon túl pörgött a proci használat, üres járaton is képes volt 70-80-100%-on pörögni. Persze, ez csak egy G2020-as, de lakótársam laptopját ám ennél is gyengébb darab van, es sosem megy üres járaton 40% fölé. A másik, hogy Gépházból gyári beállításokra vissza rakom a win10-et, hátha szoftveres a hiba. Inkább utóbbira gyanakszom.
-
Walter_White
senior tag
válasz
chester91 #3252 üzenetére
Szia. Bios frissítés elött érdemes CMOS Resetet tolni (minden alapon legyen) - az a biztos.
Viszont Frissíteni csak akkor érdemes ha nem megy az alaplap valami új hardverrel, amivel mennie kellene-(mivel másik gépen\gépben normálisan müködik) vagy ugyan így mint ReSeTer -nél (előző hozzászolásokban) furcsán viselkednek a hardverek... (persze ezt hibátlanokra értem)
Máskülönben én nem frissíteném. - mert 1. Rizikós- elenyésző ez a %, de benne van a pakliban (Szünetmentes, stb.. stb..)
2, általában új CPU-k vásárlása elött kell eszközölni, ha a jelenlegi Bios nem támogatja.
3, Stabilabb Ramkezelés (ha valami oknál fogva valami furcsa anomáliákat tapasztalsz- új de hibátlan ramoknál)
Máskülönben felesleges- ha stabil a gép, és minden úgy működik ahogy szeretnéd.
---
Illetve ahogy nézem: a legfrissebb BÉTA bios (én bétát nem tennék soha- csak legvégső esetben) és csak Csúcs kártyákkal való kompatibilitáson javít.
a másik a 2013/02/27-es ott pedig Bios beállításokkal kapcsolatos\ vmi beállítási problémát orvosol.. -
chester91
senior tag
Sziasztok!
BIOS-ban kezdtem volna neki a frissítésnek, de hiába nyomok rá, hogy kezdje, nem reagál rá. Egy Gigabyte H61M S2PV Rev2.2-ről lenne szó. Gigabyte honlapján azt láttam, hogy elviekben kettő frissebb verzió is elérhető, nekem egy 2013-as van, ha jól emlékszem, ami a honlapon a legrégebbi ehhez a laphoz. Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném. Egyik kérdés: van-e értelme ezzel foglalkozni? Másik: ha az első kérdésre igen a válasz, akkor mi lehet a probléma, ami miatt nem akarja elindítani BIOS-ból a frissítést.
-
Walter_White
senior tag
válasz
ReSeTer #3250 üzenetére
Persze hogy vállalnak, vállalniuk kell, (pontos árat sajnos nem tudok mondani de szerintem olyan 2-5.000Ft-ig terjedhet. Szervizfüggő. Esetleg ahol vetted oda is vissza lehetne vinni. Viszont hivd fel őket elötte, de szerintem ha csak a lapot viszed a dobozaban ugy is megcsinaljak. Amugy 2-3 perces müvelet max 5 ha nem elfoglalt a szerviz szerintem meg is varhatod.
-
ReSeTer
senior tag
válasz
Walter_White #3249 üzenetére
Pont a kockázatok miatt gondolkoztam azon, hogy lehet elviszem valami szerviz féleségbe. Vállalnak ilyet általában? És ha igen, elég csak az alaplapot bevinni?
Egyébként köszönöm a válaszaid!
-
Walter_White
senior tag
válasz
ReSeTer #3248 üzenetére
Meg lehet próbálni, de ha vannak ilyen áramkimaradások, csak saját felelőségre. - inkább olyan helyen ahol stabil, vagy van szünetmentes. Alaplap kézikönyve leírja hogy hogy lehet elvégezni Bios alól. A letöltött RARBAN lévő fájlokat rá kell másolni a FAT32-re formázott Pendrivera. majd belépve a Biosba, M-Flash Tools \ Update Bios \ Select ..... Bios and Me. (ahogy a piros betüs rész is irja.
"You must use one of the following methods to update this BIOS.
- Use MFlash to update "BIOS + ME"")
A BIOS Boot Function Disabled. - szerintem azon lesz alapból.
[Alaplapod - Sima Verzió-b85-g43 ]
És innen a 2015-04-15-s BIOST töltsd le (visszamenőleg tartalmazza az összes frissítést)
Miután Végzett, újraindul, és le fog nullázódni minden (tuning is) De azért egy CMOS Reset nem árt. - áramtalanított gép mellett. - illetve Bios Frissítés elött ajánlatos alaphelyzetbe állítani mindent, ugyan csak CMOS-al. -
ReSeTer
senior tag
válasz
Walter_White #3247 üzenetére
A kártyaolvasó ki lett próbálva egy laptopon, ott nem volt probléma.
Pendrive-okat nem dobálja, legalábbis eddig még nem dobálta.Na most az első kizárja a kártyaolvasó hibát, a második meg inkább rátereli.
Viszont mint írtam, a bios frissítésben usb eszköz kompatibilitásról írnak. Lehetséges, hogy nem minden eszköznél jön ez elő? De akkor a bios frissítést kellene megpróbálni? -
Walter_White
senior tag
válasz
ReSeTer #3246 üzenetére
Szia. Én először azt nézném meg, hogy nem-e kártyaolvasóval van a gond, másik gépbe kipróbálni, (nekem inkább az a gyanús- már csak amiatt is hogy elveszett emiatt egy egész kártyányi adat, esetleg kezdi megadni magát, vagy a kábel amivel összekötöd géppel, az meg van törve, bár nem tudom milyen tipus, ) - illetve USB-s portok Pendrive-al való tesztelése - azoknál megy-e rendesen minden.
Bios frissitést Windows alól nem eröltetném. Biosból a tuti- mivel ilyenkor nem fut semmi külső program\driver... stb... viszont említetted hogy el-el megy az áram egy-egy pillanatra, ilyenkor se Windowsból, se Biosból nem ajánlatos.
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Van egy msi b85-g43 (NEM GAMING) alaplapom.A gond az, hogy bármelyik usb-be dugok egy kártyaolvasót, amikor nézegetem a képeket rajta, akkor szétkapcsol majd újracsatlakozik az egész. Már elveszett egy egész kártyányi adatom emiatt.
Ki lett próbálva win7 win8.1, ugyanúgy probléma. Drivereket is már frissítettem, semmi.
Viszont észrevettem, hogy az egyik bios frissítés leírásában olyan van, hogy usb eszközök kompatibilitásának javítása.
Ez lehet, hogy pont ezt a hibát javítaná?
Akkor bios-t kellene frissítenem? Egyébként a fenti bios verzió újabb mint az enyém, pont egyel újabb.Ha igen, akkor érdemesebb lenne elvinni valami boltba, és kérni, hogy frissítsék a biost? Nem csináltam még soha, az msi windows alól bios frissítést nem ajánlják, a másikat meg inkább nem próbálnám meg, mert mostanában sokszor elmegy egy pillanatra az áram nálunk.
-
pumukli56
tag
válasz
Walter_White #3244 üzenetére
Szia. Köszi a választ már megoldódott!
-
IstvánLászló
őstag
Békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek!
-
Snooker
senior tag
[link] ebben a linkben lévő 2. pontot mindenképp meg kell csinálni? Nincs windows a gépen
-
ZaJanga
tag
válasz
IstvánLászló #3238 üzenetére
Sziasztok!
ASUS Z97-A lapomon frissítenék biost(UEFI).
Viszont RAID 0 ban van két ssd.
A bios frissítés után ugye reseteli a beállításokat tehát valószínű a raid beállítást is.
Elveszik ezzel mindenem ha frissítek? Vagy ha frissítés után ismét létre kellene hozni a tömböt látni fogja az előző telepítést?
Gyanítom bukó minden.
Van valami tanácsotok vagy megoldás erre?
Köszönöm -
IstvánLászló
őstag
válasz
csabaizoli #3236 üzenetére
Üdv....
A kérdésedben már adtál választ magadnak, de a döntés csak is tiéd lehet.
További minden----jót sok sikert kívánok. -
csabaizoli
tag
Üdv!
Lehet nem ide tartozik de megpróbálom....laikus vagyok és használt notit akarok venni, ki is néztem és lefoglaltam egy HP Elitbook 8570p-t....
Már meg is egyeztem a taggal amikor a végén bemondta hogy majd ő felrak nekem mindent a gépre, mert bioskulcsos vagy bioskódos a noti.....mivel én nem annyira értek hozzá rákérdeztem ez mit jelent, mire ő valami olyat mondott hogy nem kell vele foglalkozni a gép működőképes lesz, de mondom ha később újratelpíteném a rendszert pl. akkor mi van?, valami olyat mondott hogy akkor ki kell venni a HDD-t és egy másik gépen kell rá telepíteni.....
Infóst kérdeztem már munkahelyen mert gyanús lett a dolog, de ő sem szervízes, viszont szerinte sem jó ha "gond" van a biosszal.....aztán neten nézett valami bios chipet(~8ezerFT) amit ki kell cserélni az alaplapon ha "elveszett" a bios "password".....
Szerintetek ne foglalkozzak tovább ezzel a géppel? így azért elég necces megvenni, nem? vagy milyen gondokat okozhat ez a bios kulcs/kód?
Előre is köszönöm a választ.... -
IstvánLászló
őstag
Kedves kolléga ez már szerintem veszélyes művelet igen,amit most mondasz itten és WARNING -os nagyon veszélyes!!!
Főleg még alaplapodon videókártya is bonyolultan integrálva van--t!!!
Az Ati Radeont benne hagyod, ilyen megoldásról nem is tudók, mondom veszélyes!!!
Az elmélet midig más mint a gyakorlat, csak a jól, >>>>> bevált és bitósan is, >>> működő műveletet,>>> csináld, >>>és ne próbálgass semmit sem!!
A felelősség a tiéd hogy mit csinálsz meg és nem, én helyetted nem dönthetek.semmiképpen nem is teszem.
A gépedből egy pillanat alatt szobadíszt tudsz csinálni.
A lényeg ennyit tudok csakis segíteni és sok szerencsét sikert kívánok..
-
RAZERXX
aktív tag
válasz
IstvánLászló #3232 üzenetére
Sokszor csináltam már bios frissítést csak már régen .és bíztam a az ati programjában és nem parancs sorol csináltam meg ,itt volt a baj szerintem ...
Kérdés ha van alaplapi karim és benne hagyom a radeont elméletileg úgy újra lehet próbálni ?
-
IstvánLászló
őstag
válasz
RAZERXX #3231 üzenetére
Az lényeges hogy át kapcsoltad a kis kapcsolót kártyán és így jól működik, jelölést látsz kis kapcsolónál??
A másik biosra így már indult ezek szerint.
Tehát még egyszer, fussunk tovább egy kört előröl kezdjük.
Kis kapcsolót kártyádon szerintem géped áramtalanitásával szabad csak át kapcsolni,>>>>de ha nem lenne igazam, majd kollégák jönnek és segítenek biztosan.
Sajna ennyit tudtam segíteni a témában, de kártyád topikjában jobban tudják a válasz nálam is.
A topikot nézd is meg. -
RAZERXX
aktív tag
válasz
IstvánLászló #3230 üzenetére
Igen van egy kis kapcsoló a kártyán ! Két különböző bios van rajta ,ill egyforma csak a másikon meg voltak változtatva az óra jelek venti sebességek !
Nem írt ki semmit a flash után kért a program egy újra indítást majd sötét képernyő !
2x újraindítottam de sajna ismét nem indult a videó kari ,így átkapcsoltam a másik biosra így már indult! -
IstvánLászló
őstag
válasz
RAZERXX #3229 üzenetére
A kapcsolót átkapcsoltad a karin így már indult, >> erről még nem is hallottam pedig régóta dolgozóm, >> családom gépeinek karbantartásával is.
A helyrehozni az elrontott biost, dual bios van a kártyádon, alaplapoknál is így van megoldva, ha támogatják is, >> képes is vissza, >>írni az eredeti állapotába, >>másik fő csipből vissza írni, >> a mester rom gyári beállításait.
A kérdésem, >>kapcsolót, >> át, >>kapcsoltad a karin így már indult !igaz.
Hogyan tudnád helyrehozni az elrontott biost, >>tartalmát ki írt valamit, >>üzenetet, >>recover ilyet láttál?? -
RAZERXX
aktív tag
Szép napot!
Biost akartam frissíteni gigabyte Radeon 280x kártyámon ati win flash programmal !
Frissítés végig ment viszont nem indult el a kari újra töltés után !
dual bios van a kártyán így a kapcsolót átkapcsoltam a karin így már indult !
Hogyan tudnám helyrehozni az elrontott biost ??? -
Ausus
csendes újonc
Sziasztok. Segítséget, tanácsot szeretnék kérni.
Elkezdtem BIOSt frissíteni, Asus EZ updatevel, leszedtem Biost a hivatalos oldalról, kiválasztottam benyomtam hogy Update.
Kijött a töltőcsík, kiírta hogy várjak 3-5 percet, ne kapcsoljam ki a gépet stb. Ez már jó 30 perce volt és azóta se haladt semmit a töltés.
Ilyenkor mi a teendő? Ha kikapcsolom tönkremegy az alaplap ? Vagy ilyen sokáig tart ?
-
Csabi04
tag
Sziasztok. Van egy acer ao 756 laptopom. Frissítettem a biost 1.09-re. Meghibásodás rajta a Windows. Csak a parancssort tudom elérni. Nem akar botolni pendrivrol. Az előző bioszal simán be botolt. Mióta ez van rajta nem akar. Varom a szakértők véleményét.
-
celf
őstag
Sziasztok!
Windows USB/DVD Download Tool-al lehet pendrive-ból boot device-t csinálni BIOS frissítéshez is?
Esetleg frissítés alatt nem árt lehúzni a vincsesztereket, DVD lejátszót a lapról?
Egy EP45-UD3R-t szeretnék F3-ról F12-re frissíteni, de nincs sok tapasztalatom USB-boottal.
-
turnesjoska
csendes tag
Szép napot
Van egy Onyx Boox C67ML ebook olvasó, ami frissítés közben lemerül, így most teljesen halott.
Lehetséges valahogy életre kelteni ezt az alaplapot???köszi
-
cubix
tag
válasz
IstvánLászló #3218 üzenetére
Pontosan.
-
cubix
tag
válasz
IstvánLászló #3216 üzenetére
A Gigabyte oldala szerint az F2-es BIOS a legelső ami megjelent, ennél régebbi BIOS nincsen.([link])
-
IstvánLászló
őstag
Sziasztok! A segítségeteket kérném.
Gigabyte GA-MA69VM-S2 alaplapomhoz keresném az eredeti gyári originált bios-t.
A lényeg jelenleg F2-es bios van rajta és így vettem meg használtan.
Kérném aki ismeri eszt az alaplapot segítsen, mert sajnos nincs infom az eredeti biosáról.Minden válasznak nagyon örülnék.
-
DJMDJM
tag
Sziasztok,
Na ez is bekövetkezett. Soha nem sült még el balul BIOS frissítésem, de most megtörtént.
Egy gigabyte GA-G33M-S2 lap frissítése nem jött össze. Minden rendben zajlott a q-flash szerint, de az újraindítás már sikertelen lett. Csak ki-be kapcsolgat. Már mindent próbáltam, elem ki, fél napos bios rövidzártól kezdve, proci csere, memória csere, minden lehúz róla, de semmi életjel. Csak ki-be kapcsolgat. Valahogy visszalehetne írni a Bios-t vakon? Esetleg vki tudna Epromot írni Kecskemét közelében? -
poffsoft
veterán
válasz
nindzsavagyo #3212 üzenetére
szakit javaslom, neki lesz cpu-ja, anélkül még most sem megy.
-
nindzsavagyo
tag
Hali
Szeretnék biosz cserélni egy Gigabite H81M-s1 lapon.Jelengeg F3 van rajta.
G3420 al ment azt eladtam vettem egy i3 4170et.
Mikor indítanám a gépet csak felpörögnek a ventillátorok a monitor jelet nem kap és csipogó hiba üzenet sincs.
Másik topicban arra jutottunk hogy a cpu-nak kell az F5 bios..
Első kérdés ez valóban okozhat ilyen jelenséget vagy küldjem garanciába a cpu-t(ami teljesen új)..?
Második kérdés usb-ről tudok e biosz cserélni ezen a lapon?Így hogy a gép be sem kapcsol.(másik cpu-t nem tudok szerezni hogy azzal tegyek rá biosz)
Vagy vigyem az egészet kócerájt egy szakihoz? -
Ausus
csendes újonc
Sziasztok.
Elég sok probléma van a gépemmel, nem találtam az okát. Sok olvasgatás után, észrevettem hogy az alaplapom BIOSa 0802 es ( ASUS A88X Gamer) viszont az AMD A10 7870k Processort csak a frissített 0904 es Bios támogatja, ha jól értelmeztem.
Szerintetek érdemes updatelnem a bios-t ? Lehet az megoldás bármilyen problémára? Vagy csak rontok rajta ? ( még sosem updateltem)
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Csati7100
csendes tag
(Ezt a beírást rossz helyre tettem eredetileg, utána találtam rá erre atopikra, ezért átraktam ide, BOCSI)
Új gépem összerakása között jött egy info (Tibko8), hogy az i5-4460 procival a BOIS frissítése nélkül az alaplap (asrock b85m pro4) el sem indul.
Kérdésem: más procival is ez az ábra vagy pl az i5-4400, vagy i3-4130 esetén a frissítés nem téma.
Eredetileg az i3-4130-at ajánlották itt a fórumon, de a jobb paraméterek és a kis árkülönbség miatt céloztam meg az i5-4460-at.Köszi, ha valaki érdemben adna tanácsot.
(A BIOS frissítést kihagynám ) -
dokee78
félisten
Vettem egy Xeon E5440 processzort.
Előtte feltettem egy modolt biost ami ahhoz kellett,hogy felismerje a lap a CPU-t.
Gigabyte @tbios programmal frissítettem.
Most pedig nem indul el a gép egyik processzorral sem.
Felpörögnek a ventilátorok,majd leáll.
Ezt csinálja folyamatosan.BIOS reset is megvolt már.
Vagy más baja lenne?Régebben is csinált ilyet pár éve,de már meg nem mondom mi baja volt,de utána jó lett.
-
Traptor
aktív tag
Üdvözletem az Uraknak!
Volt egy sikertelen bios frissítésem egy Lenovo R61i laptopon és most úgy indul a laptop, hogy cmos clear után megjelenik a felirat, hogy nem jó a dátum, majd belép a bios setup-ba, ahol bármit beállíthatok.
Újraindítás után már azt csinálja, hogy a bekapcsolást követő 2-3 másodperc múlva kikapcsol.
Ha ismét cmost törlök (töltés, akksi, gombelem ki) akkor ismét indul.
Sajnos, nem tudom rávenni, hogy bootoljon, mert egyből a bios setup indul, mondván, hogy nem jó a dátum...Van valakinek ötlete?
Kösz:
Traptor
-
saint555
tag
Sziasztok.
Annyi segítséget szeretnék kérni valaki hozzáértőtől, hogy ASUS A88XM-A alaplapon a biost lehet e valami trükkel downgradelni? Magyarul régebbi biost visszatenni. Nem volt soha szokásom a biossal játszani, okkal próbáltam frissíteni. A bios saját updatere megtagadja a régebbi bios felrakását, mondván régebbi. A DOS-os progival és valami kapcsolóval engedni fogja vajon? 98% szerintem hogy maga a legfrissebb bios a kaka. ASUS-tól már nem meglepő. -
Livius
őstag
válasz
Milka 78 #3203 üzenetére
Ha van még gari rá, mindenképp gariztasd, de akár úgy is, hogy azt nem kötöd az orrukra, hogy milyen BIOS-t raktál rá. Szerintem nem vacakolnak az időhiány miatt azzal, hogy nyomozzanak azon, hogy mit tettél az alapalpoddal/VGA-dal.
Lehet nem fognak oknyomozást folytatni, és amint látják, hogy se kép se hang cserélik. Vagy ha eljutnak oda hogy van egy olyan ötletük, hogy BIOS frissítenek rajta a gyárira, akkor lehet azzal pont megjavítják majd, vagy épp utána se lesz jó, és azért cserélik.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
IstvánLászló #3202 üzenetére
És ha a kártya nem ad képet akkor hogy tudják meg,hogy az egyik nem gyári bios?
-
Milka 78
nagyúr
Hali Urak!
Mod BIOS esetén ugrik a gari?
290x bios kapcsolós.Egyiken gyári bios,másikon 390x mod bios.
A hiba független tőle,nem ad képet biostól függetlenül.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Legjobb kijelzős! ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD - 400nit! magyarbill 1 év garancia
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro 128GB Kék / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest