Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cr4Zy

tag

válasz Darkzbane #19217 üzenetére

A phase tower elsősorban frost splash-ben jó, nature orb mellett nem annyira hatékony. De ne tudd meg hányszor fogtam már meg az ellenfeleimet csak a soul splicer miatt:
    a frost és a nature kezdővel rendelkezők nem tudnak mit csinálni vele t1-en, de még a shadow sem, ha megépül, hiszen mellette egységet leölni szinte egyenlő a lehetetlennel 1v1-ben (egyedül egymás után közvetlenül 2 eruption az, amivel talán le lehet ölni 2-3 egységet, de ezesetben is maximum ugyanott tartunk powerben, hiszen a noxok és a forsakenek is csak 50 powerbe fájnak darabonként).

Dark arra lennék kíváncsi, hogy te hogyan fognád meg pl. a windweaver-rusht (1 dryad mögöttük, semmi több), mert a soul splicer nélkül én pl. nem tudok mit kezdeni a jól lerakott ensnaringgel: a dreadchargerem tuti meghal és mellette még 2-3 noxom is, ha nincs ez az épületem bent.

Nightguardból 2 dolog miatt használom a lilát:
    - nincs a zöldből egy sem nekem (próbáltam a zöldet, de a következő indok miatt le is mondtam róla)
    - nem tud elfutni, s mivel a t1-et általában eléggé elhúzom, ezért ez egy hatalmas előny, emellett nature ellen meg nem tudnék mit csinálni, ha a zöld lenne bent, mert miután átvettem a deep onet vagy a spikerootot, ugyanazok a cc-k megvannak neki is, mint nekem, így pedig van esélyem még akkor leölni a nightguardot, mikor még nem futott el.

Fathom lord elsősorban robbantásra és lifeweaving + heal kombóra van, mert ahol nincs cc, ott ez foghatatlan ilyen formában. Amúgy meg egy XL ellen 2 fathom lorddal indulok alapból, emellett amikor jön a buff, azonnal oink, hogy ne tudjon beütni. Az aura túl költséges és ahol van fire orb, ott általában van disenchant is, ami miatt gyorsan ki tud belőle menni (juggernél meg mint tudod, az ensnaring nem ér semmit, disenchant nélkül is a képességét az alatt is lehet használni, szóval szimplán ki tud belőle futni)... *Azt majdnem kihagytam, hogy a 25 poweres paralízis miatt elég szép dolgokat tud az XL-es egységek ellen csinálni, de 2 kell belőle, hogy egy XL-t megfogjak. Viszont ha 2 lent van, akkor azok túl is élik és utána 2 irányba mennek, amiből elég az egyiket robbantanom és már nyertem is a meccset.

Az unholy-val az a bajom, hogy túl sok power, s mivel nincs olyan nagy egységem, ezért fölösleges is. A sebzéscsökkentésre pedig a lifeweaving bőven elég, főleg hogy az olcsóbb 20 powerrel és még vissza is veri a kapott sebzés felét, szóval sokkal hatásosabbnak vélem.

Drones: L-counterként, illetve robbantgatásként használható. Lifeweavinggel bármilyen L egységet megfog, enélkül viszont nem sokat, csak a t2-eseket meg az ashbonet, ha az nem támad épületet is közben, csak magát a dronest.

Parasite swarm: egyrészt nincs nekem, másrészt azt meg aztán végképp nem tudnám robbantgatni! ;] Viccet félretéve: túl könnyű counterelni, magasabb szinten már a pure nature-ben sem ér sokat, max. elrettentésként használható, hogy ne hozzanak le olyan egységet, amit át tud venni.

Cultist master: igaz, evocator's woe-val nagyon durva, de sajnos el kell jutni vele az ellenfél orbjához először, ami azért már nem olyan könnyű (aki ismeri azt a lapot, tudja hogyan kell megfogni), emellett 2 kell ahhoz, hogy támadhass vele + egy motivate + az evocator, vagy 3. Nos ez már 200 power felett van és ha nem kezdő az ellenfeled, akkor nem tudod úgy letteni az evocator-t, hogy ne lehessen cc-zni a cultist mastereidet...

Ashbone: tényleg nagyon jó egység, misem bizonyítja mennyire egyetértek ezzel, hogy a visszapörgetős paklimban t3-on csak ashbone + voidstorm volt. De ezalatt a pár hónap alatt, amíg azokkal az épületekkel lámultam rá kellett jönnöm valamire: az ashbone az egyik legkönnyebben counterelhető t3-as lap a játékban... Ha van nature orb, akkor cc + mauler/deep one/aggressor, ha van frost orb, akkor lightblade vagy silverwind, ha van fire orb, akkor 2 gladiatrix, vagy t3-on giant slayer, ha van shadow orb, akkor meg bármi+lifeweaving.

(#19219) Zotya21: Swamp lenne az egyetlen, de az meg túl gyenge védekezésre, a madarakat darkelfekkel fogom, vigilt meg nagyon kevesen használnak illetve jutnak el odáig ellenem, hogy azt letegyék, mert ha már 160 powert csak úgy le tud rakni t3-on, az elég nagy gázt jelent... Ezeket egyébként soulshatter + cc + egy egység vagy nasty segítségével szoktam leszedni.

Egy dolog még eszembe jutott: a church ellen nem tudok mit tenni, a cultist master ott tényleg nagyon jó lenne, de akinél van church magasabb szinten, annál a voidstorm is befigyel mostmár, meg a nether warp is, így elébe szalad a galibának (mivel nem igazán fogsz platina színnel olyat találni, aki úgy churchözne, hogy t2-őn nem pure shadow).

Nagyjából most nekem is ennyit sikerült összeszednem. Esetleg még annyit hozzátennék, hogy talán 3 lap van, amit cserélhetnék a paklimban: drones, soul splicer, burrower (nightcrawler is megfelel ugyanerre a feladatra motivate-el, de nem tökéletes, hiszen nem siege). Akiket ismerek és tudok, hogy előttem vannak rangban és shadow-nature-rel is játszanak (mrwN és YaBroo), mindketten használnak ghostspearst és néha-néha skeleton warrior-t. YaBroo pedig a lifeweavinget áldozta fel, ez nincs bent a paklijában, ami miatt szerintem esélye sincs a fire ellen, ha t1-en nem sikerül bontania valamit...

Új hozzászólás Aktív témák