- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JasL
őstag
válasz
Sketch001 #12114 üzenetére
Ráadásul a review-k szerint a H2D nem éri meg a felárat. Ahogy az X sem a P kijövetelével. H2D szerintem a dupla fúvóka miatt azon az áron egyáltalán nem volt vonzó ajánlat, de az S olcsóbba, és csakis a nagyobb építőtér miatt már az lehet annak, aki nagy cuccokat nyomtat. Szerintem ha kijön az S, sokkal többet el fognak adni belőle, mint D-ből és nem csak arányait tekintve. X-et nyilván senki nem vesz már szinte, ha azt nézzük hány P-t adhatnak el, és miért is vennének, ha kis nyomtatós farmot akarok építeni, X-ből 10 gépem lesz, P-ből közel 20, és rohadtul nem mindegy, hogy mennyi pénzt tudok visszatermelni vele egységnyi idő alatt. A két gép (X és C) pedig teljesen ugyanaz, amivel az X többet tud, az egy drága, majdnem P árú parasztvakítás lett mára.
-
snowman
tag
válasz
Sketch001 #11361 üzenetére
Egyelőre csalódás ez az AMS 2 Pro. Az csak egy dolog, hogy nem tud nyomtatás közben szárítani, de ez talán még változhat. De annyira nem tud, hogy ki is kell fűzni az összes filamentet a szárítás elindításához, továbbá csak a nyomtató menüjéből működik a szárítás funkció (amit ugye a P1-en rendkívül kellemes kezelni), a Bambu Studio-ból / Handy-ból nem.
Ennek fényében az AMS HT-t meg végképp nem értem, mert arra is ugyanezek vonatkoznak.
szerk: nem válasz akart lenni...
-
poli27
Topikgazda
válasz
Sketch001 #11359 üzenetére
Arra figyelj, hogy az elektronikát is szeparáld el, hogy ne tudjon annyi meleg odamenni annyira, van nyomtatható cucc fent hozzá, és érdemes a ventit is átforgatni, hogy kintről küldje be a hideg levegőt az elektronikára. Mert ugye alapba nem így van a venti...
Nekem ezt egy alis tuya switch vezérli, aminál van egy hőmérő.
-
Dalee
aktív tag
válasz
Sketch001 #11322 üzenetére
Köszönöm. Elég rossz hír.
Visszatértem a Bambu studiora.
Most meg abba futottam bele, hogy az AMS 3. helyre tettem fekete PETG-et, a Studioban beállítottam ahogy eddig az első helyre PETG-et és nem volt hajlandó letölteni a nyomtatóba, csak ha a Studioban is a 3. helyre beállítottam a PETG-et,
Eddig nem számított, hogy az AMS-ben hol van a fila, csal az anyag és a szín legyen egyforma a studioban és a AMS valamelyik slotjában. Vagy csak valami beállítás ment el? -
bigrob
őstag
válasz
Sketch001 #11296 üzenetére
Na ez pontosan nem létezett év elején amikor én ezzel szenvedtem.
Egy sokkal gagyibb leírást küldött a support és sehol sem találtam a neten, ez alapján meg tudtam volna oldani, de elég keserű lett volna a szám íze..
"Last edited by Aether - 03/19/2025"Lekopogom 200 óra fölött vagyunk az Anycubic Kobra S1-el és nem bántam meg a cserét.
-
zodo
nagyúr
válasz
Sketch001 #11280 üzenetére
Őszinte leszek évek óta nézegetem a nyomtatókat és az A1 tetszik valamiért de nem jegyzeteltem az ár ingadozását csak most úgy látni ami lehet a "szokásos beetetés" hogy akciós.
AMS lite biztosan nagyon klassz és egyértelmű hogy csomagban megvásárolva éri meg mint utólag külön de igazán nem tudom miként sikerül a technológiával megbarátkozni így kicsit sokkalom a végösszeget.
Bambu PLA-t csak azért rendelnék a nyomtatóval hogy egy helyről itt legyen kb. minden ami kellhet az első próbánál.
Nem terveztem dobozolni.Visszatérve az elhelyezésre.
Alap esetben egy íróasztalon is használható ha van elegendő hely, nem kell valami extra masszívabb alátámasztás?
Fentebb kiderült hogy az Ikea fiókos elemen nem fér el (36cm széles) még maga a nyomtató sem.
140x60cm asztal is kicsi lenne ha mellette dolgozni szeretnék. pc, monitor, apróságok
Mivel lehet 200x60 asztallapot is venni ami alá 3db fiókos elemet tennék akkor az elegendő vagy kellhet a gép alá még valamilyen rezgés csillapító?
Fa vezeti a hangot ami lehet hangosabb lenne mint maga a gép működési zaja.
Van aki így használja, asztalon? -
ParadoxH
aktív tag
válasz
Sketch001 #11086 üzenetére
Egy tipp: most nem tudom megnézni, hogy a tárgyad túloldalán mi van, de én a szeletelőben megmérném annak a három kis hengernek az átmérőjét, tennék a helyükre negatív tárgyat besüllyesztve és megfordítanám. A kis hengereket pedig pozitív tárgyként kinyomtatnám mellette. Jó eséllyel így suport nélkül ki lehetne nyomtatni ebből a feléből ítélve.
-
Sketch001
kezdő
válasz
Sketch001 #11032 üzenetére
Ja és mert szerkből kifutottam...
Ezt tudja hozni mindegyik is. Sokan elhiszik hogy az x első réteg lidaros ellenőrzése majd megallitja ha gáz van, de mivel az is simán nyomtat egy részlegesen eldugult hotenddel...
Lehet a h2d jobb ilyen szinten, de ugye a példa azt mutatja hogy azért ott is lehet gond még...
-
Vesa
veterán
válasz
Sketch001 #11005 üzenetére
Szellőztetéssel nem melegszik fel. Persze azzal meg észnél kell lenni, hogy ne legyen hatással a nyomtásra. Fiam A1-ének is építettünk egy enclosure-t, van benne hőmérő, de még 8-10 órás nyomtatásnál is csak 2C fokkal megy a környezeti hőmérséklet fölé (ami a munkaszobában 19C, tehát kb. 20-22C között van a hőmérséklet a házon belül). Az A1 gyári üzemi hőmérséklete 5-30C, tehát bőven jó. Abban igazad van, hogy simán csak bezárni tényleg nem szabad, ezt a gyártó is kiemeli.
-
Imy
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Napelem
- Autós topik
- Hyundai, Kia topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házimozi haladó szinten
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Eladó egy XMG P406 laptop
- Lenovo Legion 5 Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 1,5TB SSD
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel