Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- MárkaLánc
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Mára elég volt a sportból
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Hiányzik a gamer érzés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nunder
őstag
Bocsánat, hogy belevau, de nekem is remeg a kezem a Checkout felett egy X1C-vel a kosárban, egy ideje már stalkolom ezt a topikot, meg a Bambu subot.
Maximálisan egyet kell hogy értsek brumival: az emberek hajlmosak a negatív hírekre felkapni a fejüket. Gyanítom, hogy a P1P és X1C tulajok java része a legnagyobb megelégedéssel használja a gépét, és csak a "hangos kisebbség", akinek problémája van, az írja tele a fórumokat, mert kétségbeesetten próbálnak megoldást találni. A másik aki ír az aki "villogni" szeret a nyomásaival, de az persze tök jó, mert kicsit balanszol a hangulaton.
Így van ez minden termékkel és közösségi felülettel, a negatív hír mindig jobban terjed és ezek a felületek általában torz képet adnak a brandről, termékről stb. mert az emberek panaszkodni járnak oda a legtöbb esetben.
A másik, hogy ezek egy új brand, új terméke amivel LESZNEK gondok. Amíg a supply chain és a gyártás nem terelődik nyugodtabb mederbe, addig nem is fognak ezek a gondok gyorsan és egyszerűen megoldódni. Lásd korai Tesla, KS termékek tömkelege stb.
Az early adopter szív. Vállalja, hogy támogatja a céget, amíg még olcsóbb a termék. Cserébe nála van a bleeding edge tech, amivel lehet menőzni. A P2P, és az X2C majd jobb lesz és drágább is valószínűleg.
[ Szerkesztve ]
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
Nunder
őstag
Simán lehet, hogy tesztelték ők az ágyakat hónapokig mielőtt a gyártás megkezdődött, de onnantól, hogy nagyobb lett a minta a vásárlók miatt, több olyan kombináció előjöhetett, amire nem gondoltak.
Különböző anyagok, hőfokok, páratartalmak, elhelyezések, szállítási megterhelések stb. Ezek nagy valószínűséggel nem voltak kitesztelve a laborban, mert egyrészt lehetetlen, másrészt meg akkor még mindig reszelgetnék a cuccokat.
QC/QA meg sajnos mindig az utolsók között van egy ilyen startupnál, fele büdzsét rá lehetne locsolni erre, de azt az elején elviszi a R&D, gyártás, meg a Marketing. Ezzel nem őket akarom védeni, csak próbálom magamat a helyükbe képzelni.
Ha a kiadott cuccok 90%-a. jó, akkor megfelelő támogatással, a maradékot lehet orvosolni, addig amíg ezt a számot nem tudják növelni a gyártás fenntartása és bővítése mellett. Itt ami nekem most kérdéses, az a támogatás/garaniáztatás. Nem tűnik triviálisnak az olvasottak alapján, ami egyrészt várható (se lokális/régionális képviselet se semmi), másrészt meg talán egy kicsit aggasztó.
[ Szerkesztve ]
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
Nunder
őstag
válasz JulianSinulf #814 üzenetére
Mindent le lehet tesztelni, ha van rá elég idő, pénz, szakértelem. Na ezek közül pont az első kettőből nincs sok egy startupnál Én nem azt mondtam, hogy nem lehet ezeket letesztelni, hanem hogy minden kombinációt nem lehet, ami előjön a végfelhasználóknál.
-
Nunder
őstag
válasz JulianSinulf #818 üzenetére
Mások leírják ezt jobban, de attól hogy van 3 termékük a piacon még bőven lehet őket annak tekinteni. 2020 óta léteznek, 2022 júniusában volt a kampány. Nincsenek hivatalosan a piacon egy éve sem. Elképesztő teljesítmény amit véghezvittek, de egyértelműen mutatják a startup betegségeket.
Silent77: tiszta sor, teljesen érthető, hogy az emberek elvárják, de ezek szerint még nem tartanak ott, hogy ezeket megfelelően kezeljék. Pontosan ezek a dolgok miatt nem támogattam anno a kampányt és nem vettem még meg direktben tőlük sem.
[ Szerkesztve ]
-
Nunder
őstag
Napokon belül esedékes lesz az X1C vásárlás, így kérdeznék tőletek két dolgot:
Mi az amit a gyártótól mindenképp vennétek a géppel együtt?
Mi az amit máshonnan vennétek a géphez?Esetleg ezeket gyűjteni is lehetne az összefoglalóban, ami még nincs ha jól látom.
Nem filamentre gondolok, hanem konkrét tartozékra ami szerintetek megéri/kell.
AMS és tartozékai most nem lesznek a pakkban, azt majd később tervezem beszerezni.[ Szerkesztve ]
-
Nunder
őstag
válasz brumi1024 #1185 üzenetére
Én az Engineering plate-et sehol se látom a shopban különáló itemként, ez a Cool Plate másik fele? Érdemes különálló laponként megvenni ezeket, vagy a stickerek is jók? (Nem mintha lenne a stickerből raktáron azoknál amiket írtál)
-
Nunder
őstag
Jelentem megrendelve az X1C Combo... Csak nem bírtam magammal, és behúztam az AMS-t is. Jön mellé még 3 plate (Dual, Cool, High Temp) ragasztók meg a filament vágó és nozzle törlő. Sajnos mire a rendelésig jutottam, pont elfogyott a 0.6-os nozzle... Na majd legközelebb.
-
Nunder
őstag
Nem vagyok veterán, de az eddigi Ender arra tökéletes volt, hogy megtanuljam és megértsem a nyomtatást. Bízom benne, hogy a Bambuval nem lesz ennyi gond.
Nem mintha a mostani egy istenverése lenne, de veszettül maximalista vagyok, és ez egy rossz tulajdonság egy ilyen hobbinál.
Bár most ezzel a "farmmal" már nem csak a hobbi a cél, remélem nem veszti el a varázsát az egész.
-
Nunder
őstag
Hiába volt elméletileg minden tétel raktáron a kosárban, mégis úgy néz ki hogy külön adták fel a nyomtatót. Legalábbis az email, és az oldaluk tanulsága szerint. Ez normális?
Ahogy eddig láttam nagyon optimalizált a csomagolása a Combonak, és lehet hogy az apróságok emiatt külön tracking number alatt jönnek majd?
-
Nunder
őstag
Jómagam nem nyomtattam még, de elméletileg mechanikai darabok nyomtatására is tökéletes, úgyhogy nagyon nem kéne törékenynek lennie.
Nem esküszöm meg rá, de mintha olvastam volna, hogy ASA/ABS vonalon nagyon fontos, hogy hagyjuk megfelelően kihűlni a darabot mielőtt mozgatnánk.
[ Szerkesztve ]
-
Nunder
őstag
[Discord]
Pár hete ütötte fel itt a fejét, hogy milyen gyér a Bambu Discord szervere, mert csak a bot üzenget. Tény, hogy nem a legintuitívabb megoldás, de ha a belépési procedúra után megcsináljátok amit a bot kér (két topiot végig kattingatni emojikkal) akkor kajátok csak meg a hozzáférést a tényleges szerver tartalomhoz.
Update-ek, tematikus channelek, Magyarország(!!) channel etc.
Én mindenképp javaslom, hogy kezdjétek el olvasgatni, csomó infót tudtam meg már onnan, eléggé aktív a közösség. Aki már tudta, attól nyilván elnézést a spam-ért.
P.s.: Ha esetleg a fent látható [valami] tageket használnánk, egyszerűbb lenne keresni a topikot
[ Szerkesztve ]
-
Nunder
őstag
Bármennyire is reménykedtem, hogy hétvégén már karbonozok, úgy néz ki csak a helyét fogom tudni kialakítani. Nyilván bekavart a Húsvét.
Nem tudom már ki mondta a játszótéri gumilapot mint alternatív csillapítási módszert, de vettem Obiban két lapot, így az Ender is kap egyet. Piszkosul masszívnak tűnt, remélem jó lesz. Egyelőre a betonlapot hanyagolom, a dillemmám a "mire tegyem" tengely körül van.
Jelenleg egy masszív asztalon van az Ender, de oda már nem fér el az X1C. Így egy ilyen Obis salgópolcot vizualizáltam, amit falhoz rögzítek, meg megpakolok alul, hogy minél kevésbbé mozogjon. Ezen fognak lakni kettecskén, szigorúan csak egy szintet megépítve.
[ Szerkesztve ]
-
Nunder
őstag
Megjött! A gyári scraper kinyomtatva, Cool plate-en, mindenféle gond nélkül. Ez egy csoda...
Akkor a PETG most az Engineering vagy a High Temp-re menjen? És legyen alatta ragasztó?
PETG-re múltkor hallottam trükköt "Maker's Muse" Angus-tól: ő egy kutya egyszerű ragasztó stifttel bekeni a lapot, és egy kicsit átdörzsöli IPA-val mielőtt nyomtat. Szépen tapad és nem kell vele vesződni. Szerinte
-
-
Nunder
őstag
Általános leírás a két géphez és az AMS-hez
Hasznos Bambu Wiki és külsős forrás linkek (táblázatok stb.)
- Karbantartós, hőfokos, AMS kompatibilis filamentek stb.
- Printables modellek: 2-3 poop bucket, stb.
Slicerek, appok
- Profilok megosztása, ismert hibák és workaround-ok (6000-es port nyitása stb.)
Utángyártott (egyre több) alkatrészek, modok, kenőanyagok stb.
Különböző plate-ek használhatósága
Ajánlott kiegészítők, tapasztalatok
Filament vásárláshoz webshopok linkjei
Topiklakók gépei (nem kötelező)Hirtelen ennyi, aztán még lehet kiegészíteni ahogy megyünk előre.
-
Nunder
őstag
Dörgedelmesen bevallom, nem hittem volna, hogy a gyári filament profilok nem módosítanak nyomtatási sebességet.
Gondoltam ha már az összes aspektus módosul PLA vagy PETG esetén, akkor a sebességet is leveszi, mert hát pl egy PETG-t nem árt lassabban.
Ma is tanultam valamit, manuálban dobtam rá a Silent módot mert baj lett volna a first layer után. Lehet csak a sok apró modell nem feküdt az anyagnak, de levett sebességgel gond nélkül befejezte 2. próbálkozásra.
[ Szerkesztve ]
-
-
Nunder
őstag
Mehet az összefoglalóba!
Más: azt tudja valaki, hogy miért "törli bele" a nozzle-t a plate-ek hátsó felén lévő kis fülbe? Faszán fel is szedi ott a festéket...
Találtam egy ilyen részt a Machine G-code részben, de lövésem sincs miért ott wipe-ol és miért így.
G0 X135 Y253 F20000 ; move to exposed steel surface edge
G28 Z P0 T300; home z with low precision,permit 300deg temperature
G29.2 S0 ; turn off ABL
G0 Z5 F20000
G1 X60 Y265
G92 E0
G1 E-0.5 F300 ; retrack more
G1 X100 F5000; second wipe mouth
G1 X70 F15000
G1 X100 F5000
G1 X70 F15000
G1 X100 F5000
G1 X70 F15000
G1 X100 F5000
G1 X70 F15000
G1 X90 F5000
G0 X128 Y261 Z-1.5 F20000 ; move to exposed steel surface and stop the nozzle
M104 S140 ; set temp down to heatbed acceptable
M106 S255 ; turn on fan (G28 has turn off fan)
-
Nunder
őstag
válasz brumi1024 #1660 üzenetére
De a legalább hatszori wipe és a két L-alakú törlés mellé még minek kell egy festékbe maró tisztítás is? Értem én, hogy normális, olvastam is korábban, de attól még nem hiszem, hogy 8x2mm-en körözve sokat elér, miközben felszed ezzel festéket... Na mindegy, gondoltam volt már, aki ezt kiszedte a gyári start code-ból.
-
Nunder
őstag
válasz mrviceguy #1664 üzenetére
Nem. Próbálom keresni a miértet csupán. Tudtommal másik nyomtató nem alkalmazza ezt a módszert. Mások is fennakadnak rajta, úgyhogy szerintem nem triviális. És mikor először látod, hogy konkrétan az ágyat kaparja - holott eddig ezt minden létező módszerrel próbáltad elkerülni a másik gépekkel - akkor csak átfut az agyadon, hogy valami esetleg nem jó.
Amúgy meg erre való a fórum, nem?
-
Nunder
őstag
Volt már aki "beszélt" az Eryone support-tal? A rendelt 10-es csomagból kimaradt a 4 kis spulniból álló "Glow in the dark" pakk. Múlt héten írtam nekik, egyelőre semmi hír felőlük.
[ Szerkesztve ]
-
Nunder
őstag
Az új firmware nektek is csendesebbé/csendessé tette a gépet alapjáraton? Eddig volt egy alapzaja, és ugye a Power gomb csak a kijelzőt kapcsolta ki, így nem hagytam úgy éjjszakára sosem. Tegnap felment az új szoftver és szerintem csendes lett.
Vagy az alaplapi fan-t nyírta ki és ezért csendes
Más: Wormgear-t nyomtattam 45 fokban döntve supportokkal DevilDesign ASA-val, és tört mint a ropi. A többi alkatrész ugyanazon a plate-en viszont stabil és nincs gond velük. Érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
Nunder
őstag
Kérlek mondjatok erre valamit:
Devil Design ASA, gyári Generic ASA setting, 90C bed, 265 nózi.
Egy 16cm-es korongot nyomtatnék, 6mm vastagot. Semmi extra, sima bottom, sima top.
Gyönnyörűen nyomatat azzal a sebességgel amit kalibrál meg amit a profil mond neki.Az utolsó 2 rétegnél MINDIG felválik a széle, és elkezd taco formát ölteni. Próbáltam az alábbiakat:
- Engineering plate
- Engineering plate ragasztóval
- High Temp plate
- Textured PEI ragasztóval és anélkülKamrát MANUÁLISAN felfűtöm hőlégfúvóval 50 fokra
Eddig egy nyomtatás lett sikeres, a ragasztós PEI, de másodjára már az sem. Rendesen letakarítva a lap minden nyomtatás előtt IPA-val, a legtöbb lap frissen szappanozva.
Bérnyomtatás lenne, és most jutottam el odáig, hogy visszamegyek PET-G-re mert ez innentől deficites történet.
Mi a francot lehetne csinálni? Értem én, hogy nagy munkadarab, de ez kicsit elkeserítő.
-
Nunder
őstag
Nyomtatnom kellene egy fűrészsablont ASA-ból, aminek a rései mindössze 0,58mm szélesek. Japán illesztőfűrészhez lesz, és nagyon fontos, hogy a lehető legközelebb legyek ehhez az értékhez.
Ti milyen beállításokkal nyomtatnátok, hogy relatíve pontos legyen?
Amit gondoltam egyelőre:
- külső fal nyomtatás először
- alacsony falnyomtatási sebességBármi más ami segíthet?
-
Nunder
őstag
válasz Scallion #2454 üzenetére
Próbáltam, nem veszek észre különbséget a DM-es szappanhoz képest. Talán kevésbbé macera. Nekem mondjuk eddig se nagyon voltak tapadási gondjaim, modellenként vixelem IPA-val, nagyjából 3-4 használat után meg elmosom a lapot. De tény, hogy működni látszik a Clin.
Mondjuk ezzel még több papírtörlő fogy
[ Szerkesztve ]
-
Nunder
őstag
Aki vett már Aliról CF mintás meg "háromszöges" lapot, milyen beállításokkal használjátok? Kell valami extra nekik, vagy plug-and-play? Sír érte az X1 mert nincs rajtuk QR kód?
-
Nunder
őstag
válasz 2thletme2day #2580 üzenetére
Éééés már nincs egyikből sem...
[ Szerkesztve ]
-
Nunder
őstag
Vettem még egy X1CC-t, friss ropogós, most nyomja magának a kakavödröt. Valami kérdés? Látszólag nulla változás így elsőre, aztán majd látom. Bed most melegszik, mindjárt nézem, hogy banán-e.
-
Nunder
őstag
Nekem ez vált be: Taller Poop Bucket
Diszkrét, két mágnest felragasztasz és tökéletesen simulva teszi a dolgát, illetve engedi a nyomtatónak hogy "tegye a dolgát"...
Jelenleg mindkettő ebbe gagál.“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
Nunder
őstag
Próbált már valaki TPU multi-color printet csinálni? Spool holder-ről etetem ugyebár, de hiába rakok be egy Pause-t a kívánt rétegnél, és próbálom manuális csere után a Resume-ot, nem folytatja a nyomtatást a gép. Be van állítva a Step recovery is, de amint rányomok a folytatásra, elkezd lehűlni a fej és a plate is, majd 2-3 perc gondolkodás után elkezdi a nyomtatást, de nem extrudál és van hogy milliméterekkel az utolsó réteg után folytatná a levegőben.
A "Filament change" opció is szürke a Slicerben, nem értem mit csinálok rosszul. Fórumokban olvasgatva pedig mennie kellene a dolognak.
[ Szerkesztve ]
-
Nunder
őstag
Hát ez az, hogy mintha ő is akarna magától is purgálni, de utána meg vissza enged hűlni mindent és kész.
Ez a manuális felfűtés-extrudálás kombó kocsit fapadosnak tűnik, de teszek vele egy próbát! Köszi
-
Nunder
őstag
Kinn van az új Studio (1.7.1) az Auto-calibration funkcióval, egy vagy több modell kihagyása több modell egyszeri nyomtatása esetén(!), új mesh toolok stb.
P1P liveview is benne van, nomeg sok más: https://github.com/bambulab/BambuStudio/releases
Valamint ma reggel kapott firmware frissítést az X1C is, hogy tudja használni ezeket.
[ Szerkesztve ]
-
Nunder
őstag
válasz Scallion #3215 üzenetére
Ezek szerint már igen: https://status.bambulab.com/
@poli27: Ezt esetleg bedobnád az összefoglalóba?
[ Szerkesztve ]
-
Nunder
őstag
Redditen láttátok mekkora problémákat okoztak a felhő problémák? Akinél idel státuszban voltak a gépek, hajnalban a server restart után elkezdtek maguktól nyomtatni, tönkre vágva a már kész nyomatokat vagy rosszabbik esetben a plate-eket vagy a hotendet is.
[ Szerkesztve ]
-
Nunder
őstag
válasz 2thletme2day #3230 üzenetére
Ezzel csak azért vigyáznék, mert még mindig nem eldöntött, hogy a gyári világításon felüli fény, befolyásolja-e a különböző kalibrációkat. Így ha a gyárival együtt/helyett kapcsol, lehet, hogy gondok lesznek. Én mindenképp külön kötném.
Ha P1P/P1S akkor nem szóltam, ott nincs Lidar.
[ Szerkesztve ]
-
Nunder
őstag
Gyári "Generic ASA" vagy "Bambu ASA" profil tökéletes. Sebességen is lehet még emelni.
Ha nagy a modell, akkor esetleg körívre egy kis ragasztó, hogy ne pördüljön fel.Ágy hőfokot fettem feljebb itteni tanácsra 100-ra, kb. ennyi.
-
Nunder
őstag
Kaptam closed beta invite-ot a Bambu féle makerworld.com-ra (az ő Printables/Thingiverse verziójuk).
Ami elsőre szembetűnik:
- Bambu profilok előre gyártva a modellekhez, mint a Printables esetén
- Kategóriák, mint a printables esetén
- Direkt linkek a fórumhoz és a Store-hoz
- Rank és reward rendszer, mint a Printables esetén (értitek már mire akarok kilyukadni?)
- NSFW tartalom
- Nincs Dark mode (literally unusable )Elsőre egy jól átgondolt oldal, de tulajdonképp egy Printables re-skin.
Amire kérnek:
- a Handy beta verzióját is próbáld, tehát gondolom lehet majd onnan direktben böngészni és letölteni/nyomtatni modelleket
- a feltöltött modellek oldalon szereplő profilokkal történő nyomtatása[ Szerkesztve ]
-
Nunder
őstag
És nem is így működik, többször nyomtattam már különböző színű anyagokat egyben, és nem volt vele probléma. Vagy user error, vagy fogtál egy bugot.
- Szinkronizáltad az AMS-t a Studioval mielőtt színeket választottál?
- Anyag típus egyforma, nem lehet, hogy véletlenül PETG és PLA került egy lapra?
- AMS-ben ki voltak választva a megfelelő színek?
- AMS-ben volt megfelelő filament?Számomra egyelőre annyi az egyedüli hiányosság, hogy nem lehet megmondani a nyomtatási sorrendet (még).
Viszont a Studio magyar fordításától kicsit a számba hánytam Nem láttam még másik nyelven, csak angolul, jót derültem rajta.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BONTATLAN HP 250 G9 /3év GARANCIA/INGYEN FOXPOST/Intel Core i3-1215U/512GB NVMe SSD
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel Watch 2 - Fitbit támogatással
- Apple iPhone 15 Pro Max Blue Titanium 512GB 3 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest