Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- MárkaLánc
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Mára elég volt a sportból
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Hiányzik a gamer érzés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
axlfsi
veterán
Nyugodtan vauvau bele, mindenkinek szíve joga, erről szól egy kultúrált fórum topikja!
... én nem panaszkodom, remélem is, hogy nem fárad bele a cég a sok bed-cserébe (de ehhez az is kell, hogy ne legyen "alapértelmezett", csak a használatból adódóan), viszont szerettem volna tisztán látni, mert már mindenről IS szó volt:
1. vetemednek idővel
2. nem vetemednek idővel, akinek olyan, úgy jött egyenesen a gyárból, ahol kingcsunghuan dzsoni nem figyelte megfelelően a gyártó sort, átment a kis rakoncátlan QC keze alatt,
3. vetemednek, de csak mondjuk rendszeres 100 (vagy a feleetti) fokos asztalhasználat mellett.Mindegy. Én gyakorlatilag megnéztem az első használat során, azt fotóztam, aztán kiderül,...
Mindenesetre nem mégsem mindegy és ez a termék (az ára alapján mindenképp) eléggé prémium minőség (kellene, hogy legyen), ami - mostanában egyre több - ágy problémákon túl, nincsen igazán gond vele, nagyon fasza kis nyomtatók!
(ha lenne keret és legfőképp értelme (mert mondjuk pénzt keresek vele), tuti vennék X1-et is, nehogy azt hidd, bedwarping ide vagy oda!)˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
veterán
Ezekkel nincs is gond. A probléma ott kezdődik, hogy lassan válaszolnak, és nincs készleten nekik.
Jogosan elvárna az ember, hogy a lehető leghamarabb megkapja a cserét. Nem hetek, esetleg hónapok múlva.
Persze értem amit írsz.
Már írtam, hogy én elakartam adni, sőt most is árulom a nyomtatóm. Nem ezt. Kiakartam szállni, mert hónapokig be sem kapcsoltam, és eleget szívtam vele. Egyszerűen meguntam mire tökéletes közeli lett. Ettől függetlenül szeretem a kis ender-t.
Se időm, se energiám ilyenekre. Kedves komám hívta fel rá a figyelmem, és tessék azóta le se állok.
Pont azért vettem, kiveszem és nyomtatok.Szerk: Én külön örülök, hogy páran megosztják miket nyomattak! Keveslem is.Nagyon sokszor tőlük veszem az ötletet. Polira már már többször írtam, hogy azonnal ide a linket. Vagy Csizmás tulipánja, és még lehetne sorolni.
Üres lenne a topik nélküle.Szintén zöld/sárga.
[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
brumi1024
veterán
X1-ben szerintem bent van minden lenyeges tartozek, amit esetleg erdemes az a fobb kopodolgokbol +1 szett (filament vago, es nozzle wiper, par euros tetelek, ha a nyomtatoval egyutt szallitjak ingyen akkor megeri egyben megvenni). Gyari double sided PEI lap nekem bejott, PLA-hoz, PETG-hez mindenkepp javaslom vagy azt, vagy valamelyik utangyartottat (Energetic Alirol is van, az is jo, csak panaszkodni fog nyomtatas elejen, hogy ismeretlen build plate), illetve fuggoen attol mennyire tervezel specibb anyagokkal nyomtatni (pl PAHT-CF) erdemes lehet egy tartalek Engineering + High Temp plate kombot is beszerezni.
Ha tervben van csomosodasra hajlamos filament (fa PLA, egy ket Bambu xxx-CF) akkor egy 0.6-os hotend ajanlott. A complete szett egyszerubb csere szempontjabol.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
Igen, a Cool Plate vagy a High Temp plate masik oldala az Engineering plate. A Cool Plate-et akkor javaslom, ha homersekletproblemak vannak zart ternel, egyebkent szerintem macera a ragasztozas miatt.
-
fabula
őstag
Jól belehúztál ... . Remélem sok örömöt fog neked is okozni a gép, miután megjött. Egyébként ahogy látom, azok tudják igazán értékelni a Bambu nyomtatóit, akik már évek óta nyomtatnak különféle olcsó kínai csodákkal, és hiába cserélgették és lépegettek előrefelé, olyan nagy és látványos javulás nem volt a nyomtatási élményben és minőségben. Erre jött a Bambu és lépet, mit lépett, ugrott egy nagyot előre .
Én nagyon tudom értékelni a tudását és minőségét. -
axlfsi
veterán
én pont ugyanígy!
ez kb., mint a katonaság; szerintem jót tett velünk annak idején, pedig én háborúban voltam katona, és mégis...(habár tudom manapság mennyire divat ezzel szembemenni a fiatalságnak, szóval ha van most köztünk nagyon fiatal, el ne kezdjenek boomerezni velem ).
Ender 3 V2-vel kezdtem; minden szopáson átmentem, amin kellett, miközben 90%-át tuningoltam. Hibatlan tanuló gép... most pedig élvezem, hogy Bambu csak ennyi:
CTRL+I -> Slice plate -> Print plate ...majd a telefonom csipog, ha mehetek lepattintani PEI-ről!˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
Dalee
aktív tag
A Combo-t passzentos, "kipárnázott" dobozban küldik", illetve fizetni kell a szállításért is, szemben a külön rendelt cuccokért, melyekért 45 euro felett nem kell fizetni. Érdekes, amikor egí hónappal ezelőtt ezt a nyomtató oldalán jelezték is, illetve, hogy külön rendeld a cuccokat, most ezek már nincsenek az oldalon.
-
fabula
őstag
A nyomtatóra mindig van szállítási költség, az alkatrészekre pedig - ha jól emlékszem az összegre - 45 EUR felett nincs.
Egyébként le is írták, hogy nyomtatót soha nem csomagolnak egybe alkatrészekkel, hiába rendeled egyszerre, két külön csomagban küldik mindig.
A nyomtató doboza és a belső csomagolása elég kompakt és optimalizált a szállításhoz, bele nem tudják tenni a külön rendelt tartozékokat, tehát ezért is mindenképp külön csomag lesz.
Látom már Dalee is leírta ugyan ezt .[ Szerkesztve ]
-
JulianSinulf
senior tag
A sok kis cuccot külön csomagolják egy dobozba.
Viszont a nyomtatót úgy küldik ki, ahogy a raktárba érkezett. A raktárosok nem fogják kinyitni, hogy beletegyenek olyat, ami amúgy nincs a dobozban. Hiába férne bele.
A nyomtatót meg nem teszik egy még nagyobb dobozba, hogy beférjen mellé más is. Így sem túl kényelmes a postásnak.
Ha csak egy dolgot rendelnél, esélyes, hogy azt sem biztos, hogy bedobozolnák, mert be vannak csomagolva feladásra készen. Csak ugye több kis dolognál jobb mindenkinek, ha összerakják egy nagyobb dobozba, ami viszont nem fog meghaladni bizonyos méreteket. -
-
brumi1024
veterán
volumetric speed = speed * line width * layer height -> 0.2-es layer height, 0.42-es line width mellett ez eppen 120 mm/s alatt van PETG eseten, es 250 PLA eseten. A gyari profilokon a first layer ezalatt marad, szoval ott nincs korlat, mindenhol mashol viszont eleg komolyan korlatoz.
Nekem amugy nem szokott problemam lenni a gyari first layer sebessegekkel Extrudr, eSun, Sunlu, Spectrum PETG-kkel.
[ Szerkesztve ]
-
mrviceguy
tag
Jól értem amit sugallsz, hogy ezek a mérnökök, akik a Bambunál sokezer óra tervezés és tesztelés során megalkották a nyomtatót és azzal együtt az optimális nyomtatási előkészületeket, valójában sarlatán, “throw science at the wall, see what sticks” hozzáállású kutyaütők, akik hobbiból belerakták azt a kis dörzsölgetést, de valójában semmi szükség nincs rá, mert te fejben lemodellezted, hogy jóazúgyanélkül?
-
JulianSinulf
senior tag
Azért csinálja, mert előtte felfűtötte a fejet. Viszont ágyszintezés még nem volt. Ezzel a törléssel igyekszik a filát a nozzle-ban tartani, míg lehűl 140 fokra, ahol a fila már nem csordogál. Aztán csinálja az ágyszintezést.
De, ha jól megfigyeli az ember, akkor a felfűtött és csordogáló nózival csinálja meg a Z home-ot. Hiába törli le előtte, mire a közepéről felér az ágy, addigra már ott az anyag is.
Ezt szépen szétkeni a nozzle szélén, amit többnyire már nem tud letakarítani és a "takarítás" sem segít.
Vagy lejön a kalibrációknál vagy beépül a modellbe.A lap miatt meg nem kell aggódnod. A Cool Plate-nél nálam is felszedte. A Textured-nél nem.
Számomra sokkal jobban zavaró, hogy manuális irányításnál nincs biztonsági határoló.
Megcsinálod a Home-ot minden tengelyre, majd beküldheted az építőfelületet a nozzle-ba.
XY tengely mentén is úgy kiküldheted a szélére a fejet, hogy aztán fogod a fejed a hangoktól.
Persze alapesetben az embernek nem kell a kijelzőhöz nyúlnia. De, ha mégis -
brumi1024
veterán
-
fabula
őstag
Széles karimát tegyél köré manuálisan, automatikusan nem tesz sem az Orca, sem a Bambu Lab, de kell. Én is nyomtattam Devil Design ASA-t és nekem is felvált elsőre a nyomtatás végén két sarok (nem kerek volt, bonyolultabb forma sarkokkal és ívekkel. 3 mm vastag). Miután peremet tettem köré meg a két sarokhoz nagyobb egérfület, simán nyomtatott, nem vált fel.
A bedet 100 C-re tettem. Ragasztó nélkül nyomtattam szappanos vízzel alaposan lemosott textured PEI lapra.[ Szerkesztve ]
-
JulianSinulf
senior tag
Én high temp-ként használom.
Ahogy láttam, általában high temp-ként használják.
Elvileg majdnem mindegy, bár tudtommal textured lapnál kicsit közelebb viszi a nozzle-t az első rétegnél a jobb tapadás miatt. Ezen a lapon meg nincs olyan mély barázda.
Nálam mind a két lapnál ugyanazok a hőmérséklet beállítások.A kódot én nyomtattam és ragasztottam rá. A lapellenérzés nem rossz. A mintásnál akár az első réteg vizsgálata is bekapcsolva maradhat, ha high temp matrica kerül rá.
Printables-en van rá nyomtatható kód.
A pozicionálót nem nyomtattam ki, fölöslegesnek tartottam. Egy eredeti lapot fölé helyeztem és belőttem a kód helyét. Nem nagy cucc. Nem is volt vele gondom sose.
Sima A4-es ragasztós lapra nyomtam. Van aki etikett nyomtatóval csinálja. Azok tartósabbak lehetnek a mosásnál. Nekem pont nem olyan etikett nyomtatóm van. -
Mr.Csizmás
titán
[link] sima shop linkes termékkel nem megy a kód? tegnap rendelés után jutott eszembe, mert a FAQ-ban kiszúrtam, hogy nem említi az emailes linket konkrétan.
How can I redeem the Gratitude Filaments Bundle at $1.99?To redeem the Gratitude Filaments Bundle at $1.99 follow the steps below:
1. Copy the code received via E-mail
2. Add the 2 rolls of selected Filaments to the cart (PLA-CF)
3. Proceed to checkout and enter the code before finalizing the order.
Final price may change based on shipping destinations at checkout. Please note that this offer only applies to Newsletter Subscribers who purchased our printers before this campaign and can not be redeemed by others.
The code is valid for 30 days and cannot be renewed or re-activated. If you decide to cancel an order, the coupon code will be voided and it can not be re-issued."Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
JulianSinulf
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Dolce Gusto
- Milyen monitort vegyek?
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel Watch 2 - Fitbit támogatással
- Lenovo Legion 5 i7-12700H 32GB/1TB RTX 3050Ti
- Apple iPad 5 Gen Wi-Fi+Cellular 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GAMER PC: RYZEN 9 5900X - Új RTX 4060 GDDR6 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest