Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz oliwire #43600 üzenetére
Nem tudom, de HP notikban nem vagyok otthon (IBM, majd Lenovo gépeket használok legalább másfél évtizede).
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
zzolika
aktív tag
Sziasztok!
Egy régi Dell Mini 1018-hoz kellene új töltőt vásárolnom. A régi 19V/1,58A. Ami olcsó és készleten van (vidéki bolt), az viszont erősebb 2,15-A-es. A boltban azt mondták nem jó hozzá, mert tönkreteszi a gépet.
Nem csak annyi áramot vesz fel a laptop, amennyi kell neki? Vagy a töltő nyomja ahogy a csövön kifér? -
Klemens
őstag
Sziasztok!
Próbálkoztam a Dell topicban, de sajnos nem jártam sikerrel.
Van egy Dell Vostro 3568-as notebookom. A gyári SSD elhalálozott benne, tettem bele egy vadi új Evo-t. A gép elindulása már jó ideje eléggé lassú volt és gondoltam frissítek BIOS-t.
Feltettem a legújabbat, de azóta minden indulásnál TPM Device hibát ír.
Azt ajánlották a BIOS-ban a security beállításoknál kapcsoljam ki a TPM-et, viszont nekem nincs olyan menüpontom.
Valaki tud esetleg megoldást a problémára?
Előre is köszönöm!"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Barrios1983
csendes újonc
Sziasztok!
Lenne egy Acer Aspire 5560 noti, a6-3420m apuval. Úgy kaptam, hàtha tudok vele kezdeni vmit, mondtàk hogy van gondja. 2x4gb ddr3 van benne, a gyàri 500gb hdd-t lecserèltem 120gb ssd-re, illetve ami mèg fontos, akksija nem jó, csak hàlózatról megy, illetve azt is csak most vettem èszre hogy a tàp nem is az eredeti, hanem a kèpen làtható.
Feltettem rà egy windows10et, csak harmadjàra indult el a telepítő, de felment. Frissítés, egyebek. A problèma amikor èppen megy, egèsz szèpen pörög a rendszer. Próbàltam egy kis stabilitàstesztet, az ok volt, memtest vègigment. Kb 15-20 perccel bekapcsolàs utàn, a windows lezàrolja magàt, fekete kèpernyő ès nem lehet visszahozni. Kikapcsolàs utàn ilyenkor be se bootol, csak ha kihúzom a tàpkàbelt ès vissza. Plusz ha èppen müködik is, ès windowsból leàllítom, ugyan úgy nèz ki mintha leàllna, de pörög tovàbb csak fekete kèpernyővel, manuàlisan kell kinyomni, plusz megint tàpkihúzàs. -
Wlac
Ármester
Sziasztok!
A HP Zbook G3 17" típusú gépembe tettem egy Crucial P2 NVME PCIe 2280 M.2 SSD-t, de megszenvedek az operációs rendszer telepítésvel.
A következőket tettem eddig:
A Windows 10 Pro telepítése során, amikor eljutottam a lemez kiválasztásához, nem tudtam ezt az SSD-t kiválasztani, mert az alábbi hibaüzenetet kaptam: "Windows cannot be installed to this disk. This computer's hardware may not support booting to this disk. Ensure the disk's controller is enabled in the computer BIOS's menu."
Egy guide után eljutottam odáig, hogy GPT-re konvertáljam és elindult a telepítés. Végigfut az első fele, kihúzom a pen drive-ot, azonban újraindítás után a következő üzenetet kapom:
"BootDevice Not Found
Please install an operating system on your hard disk.
Hard Disk - (3F0")Itt teljesen meg vagyok akadva. Gondolom a BIOS-ban (UEFI-ben) kellene valamit beállítanom, de nem jövök rá, hogy mi a megoldás. A BIOS-ban az Advanced fül alatt van egy Boot Options menüpont, ahol van egy UEFI és egy Legacy Boot Order. Az UEFI van jelenleg csak kipipálva, de ha a Legacy-t vagy mindkettőt bekapcsolom, akkor sincs változás.
Van valakinek ötlete, hogy merre induljak el?
A BIOS verziója 081 Ver.01.52 és nem látok lehetőséget a disk controller engedélyezésére.
A Windows-t a Microsoft weboldaláról letöltött Media Creation Toollal tettem a pen drive-ra. Ezer évvel ezelőtt a Rufust használtam, de gondolom lényegtelen, hogy mivel csinálom.
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
HARDVERAPRÓD
Szia. a pendrive-ot nem húzzuk ki a telepítés végéig...
Majd akkor húzod ki, amikor már látod a betöltött windows-t.
Amikor újra indul, már az SSD-ről kell h bootoljon, ha pedig a telepítő jön be, akkor rnyomsz egy ESC-t, vagy a biosba állítasz boot sorrendet. (Windows boot maneger).Nincs köze hozzás, mait most írok, de célszerű net nélkül telepíteni.
Klónozás nem jöhet szóba? vagy mindenképp clean install-t szeretnél? -
Wlac
Ármester
válasz Pyttawrx #43608 üzenetére
Fura, mert korábban a fájlok felmásolása után az újraindításkor mindig kihúztam a pen drive-ot és flottul ment a dolog. Most megpróbáltam úgy, hogy bent hagyom, de csak a telepítő jött be újra. Újraindításkor beléptem a boot menübe és átállítottam a sorrendet, így ismét kapom a BootDevice Not Found üzenetet.
Mindenképp csak a tiszta telepítés az opció. A netet kilőttem a lakásban, de nem használt.
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
Wlac
Ármester
Lőttem pár képet, hátha segítenek valamennyit.
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
A telepítőt a Microsoft weboldaláról letöltött Media Creation Toolal hoztam létre, 64 bites Win10 Pro-t szeretnék telepíteni angol nyelven, magyar billentyűzet és nyelv beállítással. A Media Creation Toolal nem tudtam beállítani semmit.
Letöltöttem ma a Rufust és egy trükkel leszedtem a Microsoft oldaláról az .iso fájlt. A Rufuson belül be tudtam állítani, az UEFI-GPT párost, ugyanaz volt az eredmény, mint korábban.
Ha a boot sequence-et úgy állítom be, hogy első az SSD és csak második az USB, telepítés után újraindításkor is az USB-t indítja és kezdené a telepítést, feltételezem azért, mert nem érzékeli az SSD-n a telepítő fájlokat. Ha a fájlok felmásolása után, az újraindítás előtt (itt van egy 15 másodperces visszaszámlálás) eltávolítom az USB-t, akkor csak a mutatott fekete képernyőt kapom ("Please install operating system...").
A gépben eredetileg egy 250 gigás Toshiba SSD volt. Ezzel kapcsolatban annyi érdekesség van, hogy bármelyik slotba teszem ezt a Toshibát, mindig ez lesz a Drive 1. Ha eltávolítom és csak az új 500 gigás SSD van bent, akkor az a Drive 1, de amint visszarakom a Toshibát a gépen lévő SSD2 feliratú slotba, valamiért az lesz a Drive 1 és a Crucial a Drive 2.
-
HARDVERAPRÓD
Igen ez eddig jó:
Ha a boot sequence-et úgy állítom be, hogy első az SSD és csak második az USB, telepítés után újraindításkor is az USB-t indítja és kezdené a telepítést, NA itt ilyenkor mikor bejön az usb bt nyomj egy esc-t, és indulni a kell ssd-ről, esetlega telepítés erejéig vedd ki a toshiba ssd-t[ Szerkesztve ]
-
Wlac
Ármester
válasz Pyttawrx #43612 üzenetére
Így néz ki a két SSD elhelyezése: [kép]
Eltávolítottam a Toshibát, a lemez kiválasztásánál ezt látom: [kép]
Végigfut a telepítés, de újraindításkor ugyanez. Ha benne hagyom az USB-t, akkor kb. 1 perc töltés után elkezdi ismét a telepítést. Ha nyomok egy Esc-et és bezárom, akkor újraindul és 1 perc töltés után ismét ezt a menüt látom. Ha kihúzom az USB-t, akkor jön a szokásos 3F0 hibára való panaszkodás.
-
Wlac
Ármester
válasz Pyttawrx #43614 üzenetére
Most töröltem, de rögtön létre is hozta mind a hármat. Kipróbáltam mindkét slotban, ugyanaz az eredmény.
Kiszedtem az új SSD-t és a régit raktam csak be az SSD2 slotba. Így telepítés után újraindul és működik.
Szóval egyértelműen az új Crucial SSD-vel van baja. De mi lehet? Mielőtt megpróbáltam a Win telepítését, az új meghajtót tudtam használni adattárolásra. Látta a Windows, lehetett rá másolni stb. Mi lehet a gond, miért nem kezeli a gép? Biztos vagyok benne, hogy BIOS szinten kell keresni a problémát, de nem tudok rájönni, hogy mit keressek.
-
Wlac
Ármester
válasz Pyttawrx #43616 üzenetére
HP Zbook 17 G3
BIOS N81 Ver.01.53 04/29/2021 (legfrissebb verzió)
A Toshiba SSD pontos típusát nem tudom megmondani, a problémás meghajtó egy Crucial P2 NVMe PCIe 2280 M.2 SSD.Boot képesnek kell lennie mindkét slotnak, ugyanis az SSD1 helyen volt eredetileg a Toshiba és az SSD2 helyére ment a Crucial. Jelenleg az SSD2 helyén van a Toshiba a hibátlan Windows-zal, és az SSD1-ben a Crucial. Hol tudnám megnézni, hogy biztosan az-e? Bár mivel a jól használható Toshiba járt mind a kettőben és hibátlanul ment, nem hiszem hogy ez lenne a gond.
A Toshibára telepített Windows alatt ránéztem HD Sentinellel, azt írja, hogy 100%-os a Crucial.
[ Szerkesztve ]
-
togaba
tag
Sziasztok!
Erre a jelenségre senkinek nincs tippje? [link] -
Wlac
Ármester
válasz Pyttawrx #43618 üzenetére
Köszönöm az eddigi segítséget. Reggel olvasgattam a linkelt .pdf-et, de nem jutottam előrébb. A hibakódot (3F0) külön említi ugyan, de gyakorlatilag vakon lövöldözik, úgyhogy feladtam a dolgot, visszavittem a boltba. 2 héten belül visszautalják az árát, majd akkor veszek egy másikat.
Egyébként tegnap már a létező összes BIOS beállítással próbáltam, nem jött össze, vissza a Toshiba SSD-ről sem bootolt már (nem talált valamilyen fájlt), úgyhogy azon is újra kellett telepítenem a Win 10-et. Úgy volt nagyjából 20 perces művelet, hogy abban benne volt a Far Cry 2 moddolása is. Szóval megnyugodtam, hogy továbbra is tudom, hogy hogy zajlik egy rendszer újrarakás, és reménykedem, hogy tényleg csak egy hibás SSD-t fogtam ki. Majd beszámolok, ha megvan az új példány.
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok! Van egy HP 350 G4-es lapos kb. 2 éve, mely a következő konfiggal rendelkezik:
Intel Core i5-6200U,
4GB DDR3
IntelHD 520 és egy Radeon R5 M430
WDC WD10JPVX - 60JC3T0 merevlemezzelOlyan tetű lassú ez a gép, hogy az én régi Acerem háromszor körbeugrálja mire ez megmozdul. Van rá valami ötletetek?
HD Sentinel szerint jó a merevlemez.
Már többször újratelepítettem, hátha azzal lehet a gond, de ugyan olyan lassú utána is.
+4GB RAM segítene rajta?Tigris, tigris, csóvafény...
-
pecccccccca
őstag
válasz cellpeti #43623 üzenetére
Szia.
Mindenekelőtt egy SSD-t tennék a HDD helyére, azzal már sokat segítesz neki. Aztán, ha szeretnéd még cifrázhatod +4GB rammal. De az SSD többet javít a helyzeten.Esetleg még a hűtésére néznék rá. Megfelelően működik e, nincs e beszáradva a paszta. Nem e azért lassú mert túlmelegszik és throtlingol.
[ Szerkesztve ]
Humorban nincs helye tréfának!
-
Sziasztok!
Adott egy Lenovo V14 es noti.
A gép indulásakor nem reagál sem az F12 boot menü gombra, sem az F2 BIOS előhozásra sem. A Biosba csak a Windows szervíz menüből tudok menni. Ezt hogy lehet helyrehozni?
A novo gomb benyomásával előjön a menü, de a BIOSt kiválasztva a Windows indul el.
Legfrissebb bios van rajta, nincs frissítés.
Ötlete valakinek? Húzzam le az akksi áram csatlakozót?
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
cellpeti
nagyúr
válasz pecccccccca #43624 üzenetére
köszi szépen! A vicc, hogy megvétele óta iszonyat lassú, pedig azért sztem annyira nem vészes a hardver
Tigris, tigris, csóvafény...
-
-
-
HARDVERAPRÓD
válasz Lalikiraly #43629 üzenetére
A sima Patriot burst jobb, mint az elite az kukatöltelék sajnos (gyenge vezérlő van benne, és még annyi dram cache sincs mint a simába) Viszont a wd-be van normális cache is a patriotban (32mb dram van a sima burst-be, igazából van de minek), én is építem be a burst-ot, ettől gyengébb gépekbe, ide már szerintem jobb választás amit írtam.
[ Szerkesztve ]
-
-
daniel2121
senior tag
Van egy hp6930 laptomom. Érdemes ezt kicsit megtuningolni egy ssd-vel? Annyit látok,hogy sata csatoló felület. Milyen ssd mehetne bele?
-
veterán
válasz daniel2121 #43633 üzenetére
Természetesen SATA 2,5"-os
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Kbali
nagyúr
válasz daniel2121 #43633 üzenetére
Nem mai gyerek már, nem biztos, hogy költenék rá. Saját korában én nagyon szerettem, nekem is volt 6930p-m.
Memória is kellene bele, a proci sem combos.... -
togaba
tag
válasz Pyttawrx #43632 üzenetére
Szia! Nem találtam semmilyen választ a másik topicban, csak itt a #43620 számú hozzászólásodban. Az a helyzet, hogy az Energiagazdálkodási beállításokban nem szerepel Adaptív fényerő. A BIOS-hoz pedig nem szívesen nyúlok hozzá, ráadásul nem is tudom, pontosan mit keressek. Azért köszönöm, hogy reagáltál.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz cellpeti #43623 üzenetére
SSD kell, ahogy írják. Win10 + HDD sosem jó páros.
Meglepő módon vannak olyan gépek, amik merevlemezzel is használhatóak, de általában nem így van. Win7-el pörgősebb lenne amúgy, de értelemszerűen ez nem opció már.daniel2121
Attól függ mekkora és milyen ssd-t nézel. Egy 120-as olcsóbb márkát még megérne szerintem, de a memória mennyiségétől is függ. Milyen operációs rendszer fut rajta és mennyi ram van benne?[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
43625 ös kérdésre tudna valaki tippet adni?
Már az is megpróbáltam, hogy lehúztam az akkumulátort és fél percig nyomtam a bekapcsoló gombot, de semmi.
Windows alól lehet csak a BIOS ba lépni, máshogy nem.F2 nyomogatás nem reagál post screen nél megáll
FN + F2 nél dettó
F12 nyomogatás dettó
F1 dettó
ESC is dettó
Novo gomb BIOS nál a windows indul.Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
daniel2121
senior tag
Van egy Toshiba c650 laptop. Egyik pillanatról a másikra elment minden. Be se lehet kapcsolni. Tápegység lehet vagy valami komolyabb?
-
HARDVERAPRÓD
válasz daniel2121 #43640 üzenetére
Szia.
Akksit vedd ki próbáld anélkül, illetve mérj rá a töltőre, vagy ha van másik töltő, akkor teszteld azzal. Ha nagyobb a baj, akkor lehet áramköri hiba is.[ Szerkesztve ]
-
-
HARDVERAPRÓD
válasz Lalikiraly #43642 üzenetére
Nyilván, de azért már sokszor jártam így, hogy nem az alaplap, ezért előbb vizsgáljuk ki. Plusz lehet csak egy kondi adta meg magát.
-
HARDVERAPRÓD
válasz daniel2121 #43643 üzenetére
De mik az eredeti és a probált töltő paraméterei?
-
Grave_444
nagyúr
válasz daniel2121 #43646 üzenetére
A feszültség egyezzen és Amper / Watt legalább annyi legyen, mint a gyári. Több lehet, de kevesebb nem.
(Tehát ha ezek a feltételek teljesülnek pl 65W helyett 95W is tökéletes, de 45W már kevés.)Amikor "tönkrement" fel volt töltve az akksi?
Sokszor van, hogy az ügyfél pont ugyanezt a hibát mondja és simán lehet a töltője romlott el mondjuk 2-3 órával korábban és mostanra merült le teljesen az akksi, azért kapcsolt ki. Szóval első körben másik táppal érdemes kipróbálni kivett akkumulátorral, ahogy a többiek is írják.[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz daniel2121 #43646 üzenetére
Így nem tudunk segíteni, ha ilyen pontatlan infókat adsz, így csak találgatunk.
-
HARDVERAPRÓD
válasz daniel2121 #43649 üzenetére
Tehát az eredeti az 19v 3,42a, a proba pedig 20v 3,25a. Ez próbára határeset, bár én nem szoktam más V töltőt rádugni, max, ha nagyon muszáj, akkor is. 0,5V eltérés plusz irányban.Már csak az a kérdés a dugó méret jó volt-e, belső átmérő. Esetleg a 19V töltőre tudsz mérni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest