- Fórumok
- Egyéb hardverek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- (kiemelt téma)
- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-05-05 09:36 Téma összefoglaló
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
Sziasztok
Bocsássatok meg ha nemteljesen ide tartozik de Windows10-en megoldható egy olyan indítófájl létrehozása amivel ezt a pár lépést tudom úgymond parancsikon formájában elérni?
"Asztal-->Jobbklikk-->Képernyőbeállítások-->Több képernyő-->Megjelenítés kizárólag 2"
-
Tompo92
senior tag
Sziasztok.
5g sim kártya fogadására képes routert keresek ami ár/érték arányban jó döntés lehet hosszútávra. Nem igazán tudok eligazodni tesztek alapján…
-
Tompo92
senior tag
Sziasztok..
Egy buta kérdésem lenne, amire szerintem én is tudom a választ de nem találtam sehol egy megerősítő cikket vagy írást ,hogy ténylerg így van-e.Adott egy GTX1080as és egy G-Sync képes monitor.
NV Vezérlőpultban be van kapcsolva a G-Sync.
Ha a G-Sync-et szeretném használni minden körülmények között akkor az NV Vezérlőpultjában a "3D Beállítások kezelése" fül alatt a "Függőleges szinkronizálást(v-sync)" ki kell kapcsolni? illetve a játékokban is ugye?
Csak mert most néztem hogy a Vezérlőpultban be volt kapcsolva a (V-Sync)..bár minden működött rendesen, illetve remélem..
-
Tompo92
senior tag
Sziasztok..
Az miért van hogy ha Displayporton használom a monitort akkor nem tudok belépni a(z) UEFI / biosba, csak fekete kép van, ha viszont HDMI-n akkor minden rendben működik? Nem akarom állandóan átdugdosni ha épp piszkálom a(z) UEFI / Bios-t..
Utána náztem, létező jelenség de semmi megoldást nem találtam rá...
Választ köszi előre is
-
Tompo92
senior tag
Sziasztok....
Van egy Asrock Z370 Pro4 alaplapom..
vettem egy vízhűtést amihez van egy ventillátor és led vezérlő “ketyere” amit rá kéne dugnom az alaplapra de az istennek se találok rajta semmilyen csatlakozót...
itt egy kép az user manualbol..ADDR_LED csati kéne nekem de nem találok ilyet, valami alternatív megoldást esetleg tudnátok javasolni? -
Tompo92
senior tag
Akkor azt kell hogy mondjam hogy mindidáig jól telepítettem fel, most linkre raktam újra és pöcsöltem vele
Ha már ittvagyok megkérdezném hogy mi az a “Video oprom policy” és a “PXE oprom policy”?(nálam ezek legacyba mennek, a storage UEFI egyedul.
Másik kérdés pedig hogy hogyan tudom a monitorom felbontásán használni a Biost? Igaz van erre egy beallitas a biosban de valahogy nem akarodzik mukodni, 1024x768ba van, ahogy a boot ASRock logo is. Ha kikapcsolom a CSM et es veletlen bebootol(van hogy veletlen elindul így) es betudok igy lepni a biosba akkor mar minden szep es jo fullhd-ben megy a bios. Ezert gondoltam ,hogy valamit elkurhattam telepitesnel es tenyleg CSM kikapcsolassal kell telepitenem es ugy lesz teljesen fullos minden... -
Tompo92
senior tag
Igen így telepítettem idáig, viszont a CSM et ki szeretném kapcsolni viszont ha kikapcsolom nem bootol be a gép amit nem értek miért...tudtommal uefis telepitesnel ezt ki kell kapcsolni. Ha kivan kapcsolva akkor fullhd-ben működik a bios(uefi) is meg a kezdő ASRock logo is, és ilyenkor aktiv a Fastboot opcio is..így viszont nem

De itt írja is hogy kapcsoljam ki...
-
Tompo92
senior tag
Sziasztok..
Csak nem hagyott nyugodni a dolog...
Azért is UEFI s Windows telepítest akarok csinálni de nem akarja az igazat...
Szóval...
A rendszer SSD GTP-ben van eddig okés.
Rufussal a boot pendrivre szintén GTPre állítottam Uefi(nem csm) ez eddig szintén okés...
a Rufus jelezte a bootolhato win végezetével hogy a Secure boot opciót kapcsoljam ki a biosban..ez is megtörtént..
Kikapcsoltam még a CSM-et is ahogy kell.
Boot prioritast a pendrivera raktam..f10 save & exit!
Telepítő indul szuperül le is fut majd ugye jön egy ujraindítás ahol már nem bootol tovább feket kép...
Gyors CMOS reset majd ujra vissza a biosba.
Mit és hol rontottam el? -
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
Na szóval elég nagy bajban vagyok, most frissítettem le az egész gépet! Beleértve az alaplap biosat is!
Az a nagy helyzet hogy a bios frissítés után visszaállíthattam mindent ahogy volt működött is faszán felállt a windows. Utána hallottam csak hogy ordítanak a ház ventik ezért visszatértem a bios(UEFi)-ba beállítottam minden vetit ahogy volt! Save and exit majd nem történik semmi, megy a gép de fekete a kép! Elemet kivettem kicsi visszatettem hátha segít mert szokott ha baj van..most sajnos nem..
Valami ötlet?
-
Tompo92
senior tag
Értem, most ”minden rendben vele” működik a win nem szarakodok vele tovább..köszi
-
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
Igen ez így van, nem említettem mert nem is tudtam hogy nincs beaktiválva hisz telepítésnél kérte a kulcsot, megadtam es tökéletesen lefutott a telepítő nem gondoltam higy van még bármi egyéb dolgom. Retail kulcs első aktiválás, bár van egy sanda gyanúm mi lehetett a baj. Legelső telepítésnél elég sokáig eljutott a telepítő amit meg kellett szakítsak egy elfelejtett probléma miatt, újra kellett kezdenem a telepítést ami másodjára is faszán lefutott..Gondolom az első telepítésnél már beaktiválta a gépemre a kulcsot bár mivel Retail ezért nem kéne néznie a hardvert szóval nem értem, igaz akkor még nem írtam be a Windowsos fiókomat(ami miatt lehet hogy hardverre ment a kulcs) aztán jön a chat-es automata segítsége. Megkért hogy jelentkezzek be a windowsos fiókommal majd arra aktiválta a kulcsot...jól sejtem az egészet??
-
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
Rájöttem miért nem tudom ezt megcsinálni.
Azért mert valamiért b@aszik elfogadni a termékkulcsot a windows ezert nincs beaktiválva..
0xc004c008 erre a hibára hivatkozik, meghogy használták ezt a kulcsot más eszközön ami lehetetlen,
akárhogy probálom nem fogadja el, a hibaelháritó sem jó semmire.
Valakinek ötlete? -
Tompo92
senior tag
Sziasztok...
Lefrissitettem a Windowst a legfrisebb verzióra és szeretnem beallitani hogy bekapcsolasnal ne kerje a jelszot. A frissites elott is be volt allitva a "netplwiz"-es megoldassal, viszont mostmar nem lehetséges, nincs ott a bekarikazott lehetoseg .Van valami masik megoldas? -
Tompo92
senior tag
Hát hasonló kontrollerem volt, még azt is meg merem kockàztatni ,hogy Logitech volt. Szerintem sem ergonomiailag sem minőségileg nem volt a toppon. A hátsó billenő karok kritikán aluiak voltak a joy-okkal együtt. Nem merek kisérletezni inkább bízok a jól megszokott Dualshockban. Egy Steelseries, Scuf, vagy Hori amit mondanék minőségnek Inkább...
De nem vagyunk egyformák
Köszi az infót
-
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
Sziasztok..
Bocs ha nem ide tartozik de hirtelen ez a topic jutott eszembe meghát itt pörög az infocsere ezerrel..
Szóval kérdésem a következő...
Szeretnék venni egy Ps4 kontrollert(Dualshock4) PC-hez.
Ha a szimatom nem csal kellene hozzá valamiféle USB Bluetooth stick hogy tudjon kommunikálni vezeték nélkül is a géppel. Valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban, van bármi hátulütője a dolognak vagy maradjak a gagyi utánzatoknál amiket kifejezetten Pc-hez találtak ki...!?
Bocsi mégegyszer ha OFF-oltam...
-
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
Sziasztok..
Helyzet a következő.
Adott egy gép a munkahelyemen ami 0-24ben megy, van rajta internet(utp kábeles) a kérdésem az lenne, hogy létezik e olyan Usb-s kütyü amit ha beledugok a gépbe megosztja a gépen lévő netet, ergo rá tudok csatlakozni pl telefonnal, tablettal, laptoppal stb stb. Ilyen hotspot-ként működő dologra lenne szükségem. Esetleg van e valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata.
Választ köszi előre is
-
Tompo92
senior tag
Köszönöm!
Diskpart-al sikerült
-
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
Jahj, azt még elfelejtettem kérdezni, hogy ha éppen nem használom a vinyót tehát nem történik rajta írás olvasás akkor van erre valami beállítás hogy leálljon? Anno valahogy beállítottam a régi gépemen..
-
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
Sziasztok...
Vettem egy HDD-t amit be is raktam a gépbe majd Sata kábellel csatlakoztattam.
a gépben van alapból egy 120-as SSD amin a rendszer fut..
Na most a gép nem látja a HDD-t...Eszközkezelőben és biosban igen viszont máshol nem...
Mi a teendő? -
Tompo92
senior tag
Sziasztok...
Windows 10 telepítésnél lehet valahogy olyat csinálni ,hogy ha feltelepült a rendszer akkor a Drivereket ne frissítse automatikusan? Mert mindenből szart szed le alapból, plusz elavult régi verziókat...
csak a buld frissítések kellenének azok amik KB0031024 számosak..Van erre lehetőség?Esetleg olyan menüpont mint win7-en hogy én tudom kiválasztani hogy melyik frissítésekre van szükségem és akkor csak azokat tölti le és telepíti..?!
-
Tompo92
senior tag
Sziasztok...
Valaki esetleg? -
Tompo92
senior tag
Sziasztok..
Hatha tud valaki itt válaszolni..
Pick Pack pontra rendeltem valamit, van esélyem arra hogy holnap megkapom?(szombati nap) értem ezt azon hoy szombaton szállítanak? Mert ugye a pick pack pont ahova rendeltem egy benzinkút ami ugy 24/7be nyitva van viszont számíthatok rá hogy van szállítás szombaton? -
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
Sziasztok..
3pin es ventit biosban lehet ford.szabályozni? Vagy ahhoz a 4 pines kell?
Egyebként mi a külömbség a 3 és a 4 pin között? -
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
Sziasztok...
Egy oltári nagy hibát követtem el!!
Újra raktam a Win-t a gépemen és elfelejtettem a legfontosabb dolgot kimenteni újratelepítés előtt.
Hogyan tudnám visszahozni azt a fájlt, egy leformázott vinyóról?
Annak idején valami programmal egyszer már sikerült. -
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
Sziasztok...
Miert van az hogy a tetves rohadt Google Chrome böngésző a csöves szar yahooval keres es az istennek sem tudom kipaterolni belőle már olyan rohadt ideges vagyok..
Beállitásokba is kitöröltem a keresőmotorból a csöves Bing-el együtt es meg mindig a yahooval keres akarmit is csinalok higy az istenbe kell beállítani..segítsen valaki mert feldarabolom a laptopot mostmár..
-
Tompo92
senior tag
Sziasztok...
A .gsa file az milyen file? van egy mappám tele .wav hangokkal és mindegyik wav-ból van gsa is de azt nem lehet megnyitni...ezek mik? eddig nem volt is gsa cuccom -
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
Sziasztok..
Valaki át tudna irányítani egy olyan topic-ba ahol PC összerakásos téma van?
Szeretnék egy erős konfigot összerakatni egy XY gépigényü szoftverhez.. -
Tompo92
senior tag
Értem..
Akkor mindegy köszönöm
-
Tompo92
senior tag
Nem erre..
Alaplapi VGA-m van..Van egy 24"es monitorom 1920x1080-as felbontással.
Egy programot használok ahol regeteg biszbasz van egyszerre és nem férek el rendesen rajta és ki szeretném próbálni hogy milyen lenne mondjuk 4k ban ugyan ekkora 24"-28"os monitoron mennyire lennének kicsit a betűk meg mennyire lenne átlátható az egész! ezért gondoltam arra hogy hátha van valami kis program okosság amivel ezt meg lehetne próbálni.remélem érthető lett telefonról pötyögök..
-
Tompo92
senior tag
Sziasztok...
Lehet buta kérdés de fontos lenne!
Létezik valami program amivel virtuálisan nagyobb "felbontást" tudok beállítani mint a monitorom gyári FHD felbontása? -
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
Sziasztok..
Hipergyors kérdés.
Feltettem egy Chrome-ot egy win10 es gépre és akármit írok a címsorba a yahoo-val keres..
beállításokba a keresőmotor a google hogy tudok megszabadulni tőle az istennek se sikerul.. -
Tompo92
senior tag
Na Újrahúztam és tökéletesen működik.
Nem szoktam ilyen buhera letöltőket használni..
Lenovo Gépem van ezért a Lenovo driver letöltőjét használom ami hozzá való..
Már csak kényszerből próbáltam ki a Driver Boostert hátha működésre bírja.Az ,hogy miért raktam újra a gépemet ilyen hamar az meg egy direkt dolog nem azért mert szükséges volt.
Vettem egy elég drága szoftvert és kiegészítőket is hozzá és úgy véltem jobb a tiszta út ugyanis mielőtt megvettem ki kellett próbáljam mit veszek ezért előtte a tört agyon hekkelt verziót leszedtem aminek a kamu license-ei beleették magukat a gépbe. Nem volt kedvem vadászgatni és pucolni, nem akartam ,hogy összegabalyodjon az eredeti szoftverrel bármilyen warezolt license jobb volt a tiszta út! -
Tompo92
senior tag
Újrahúzom a rendszert gyorsan hátha valami driver gebasz van hogy 5 féle driver letöltő programot használtam mérgembe
mindjárt végez es kiderül.. -
Tompo92
senior tag
Tegnap raktam újra a Windows-t akkor még működött arra mentettem le a dolgaimat(Napi használatban van)
Ahogy újra raktam a Windows-t és kezdtem volna az adatokat visszamásolni, nem "látta" a rendszer.
Vagyis az eszközkezelőben látja viszont sárga felkiáltójeles.Emlékszem mikor előszőr (Kb 2 hónapja) mikor utoljára raktam újra a Windows-t a Lenovo oldaláról szedtem le ezt a Lenovo System Updatért és az letölöttt minden drivert és ment minden faszám. Most is ezt tettem de a Lenovos progi kb 2 drivert ajánlott fel és ennyi.. szóval tényleg nemtudom mit tegyek
-
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
Sziasztok...
Van egy Lenovo M93p Tiny nevezeti mini PC-m
Most raktam Újra a win 10-et rajta és a büdös isten nyiláért sem tudom üzemrebízni az USB 3.0-ás csatlakozókat rajta.. azaz a pendriveot beolvassa de a külső vinyót nem!
Idáig jó volt most miért nem jó? már leszedtem a sok sz@r Lenovós driver updater-t meg mindenfée vackot..Már a Driver boostert is kipróbáltam meg mindent de nem működik..
Kezd olyan szinten elegem lenni a windows-ből hogy az hihetetlen..mindíg van vele valami baj..szégyen csőd ez a win 10.. -
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
Sziasztok..
Feltettem a windows 10-et és hát elég sok kérdésem lenne, viszont most csak egyre vagyok kíváncsi.
Telepítés után feljött egy "Windows frissítési segéd" ez most mi valójában? Megtaláltam nagy nehezen a Windows Update-et is de most akkor mi a külömbség a 2 között? full nem értek semmit..össze vissza frissítget mindent..plusz a frissítési segédet ki is lehet törölni a "Programok telepítése és törlése" menüpontban. amit meg is tettem de most ugyan ugy elkezdett az Win Update is frissíteni...Valaki segítene megérteni ezt? full le vagyok maradve (Hálistennek) a windows világával..Almát használok
De munka célból Wint kell használjak, ráadásul már a 10-et. -
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
Sziasztok..
Nem tudom jó helyen járok e a kérdésemmel de itt általában tudnak segíteni..
Szóval van egy asztali mini pc-m Windowsos(7)meg van egy Macbook-om
ugyan azon az oldalon vagyok(Soundcloud) mind a 2 platformon viszont a winfosos gép olyan tetű lassan indítja el ugyan azt a zenét amit Mac-en is elindítok, macen egy pillanatot sem kell várni hogy elinduljon és még a tekerés is várás mentes, Windowson meg egy halál.
Egy ugyan azon a hálózaton vagyunk, ugyan úgy wifivel.
Miért csinálja ezt? Van rá valami megoldás? Munkára vettem a miniPC-t és elég sokat kell böngésszek..rohadt idegesítő hogy egy ekkora egy trágya a Windows, mindig mindent meg kell rajta oldani meg semmi nem működik rendesen mindenhez illesztő program meg anyámkínja ,viszont sajnos csak win-en tudom a munkát csinálni.. -
Tompo92
senior tag
Sziasztok 2 napja amióta ez az "Adatvédelmi emlékeztető a google-tol" szarság megy minden alkalommal amikor kilépek a böngészőből majd újra be, minden oldalra be kell jelentkezgetnem pl: Facebook, Soundcloud stb..plusz állandóan ez az adatvédelmi szarság ugrik fel alul amire csak "Egyetértek" gomb lehetőség van amit már vagy 600x megnomtam én állandóan előjön..mit lehet csinálni ezzel? nálatok is csinálja? lerobban az agyam már ettől komolyan..
-
Tompo92
senior tag
Sziasztok...
Van 2 külső HDD-m egy 500GB és egy 1TB és mind a 2-n teljesen ugyan azok az adatok vannak a windows mégis eltérést mutat.. ez miért lehet? (Csak kíváncsiságból néztem rá és tessék nem hagy nyugodni) -
Tompo92
senior tag
Sziasztok...
Windowson belül be lehet állítani valamelyik billentyűre a hangerő állítást?
Pl: Numerikus billentyű + és - gombjára a hangerőt? -
Tompo92
senior tag
Sziasztok...
Laptop vásárlás előtt állok...
Mindenképen i7 processorral szerelt gépet szeretnék csak sajnos annyira nem vagyok már ezekkel képben..
Mi a külömbség Az i7QM, i7U, i7XM változatok között?..
Annyit tudok hogyha pl i7 2820 Akkor az 2. Generációs. Ha példáúl i7 4500 akkor meg 4. Generációs (tehát az első számjegy a generációra utal viszont ezekkel a Betű jelölésekkel van jelölve azokat nem vágom..
De javítsatok ki ha tévedek.. -
Tompo92
senior tag
Na szuper akkor konzultàlok is az egyik hirdetővel látom sünit is árulnak.
Köszi még egyszer
-
Tompo92
senior tag
Kielégítőbb válszt nem is adhattál volna, köszönöm.
Gondolom ez a ragasztó dolog valami erre a célra készült ragasztó ami hővezető is egyben.
Mint említetted ez már elavult dolog, hol tudok ilyen ragasztót szerezni? -
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
Sziasztok..
Chipset hűtőt pasztázzák vagy ragasszák? -
Tompo92
senior tag
Sziasztok!
Adott egy androidos (Nevezzük kütyünek) és a Google play, gmail, és egyéb google-ös szolgáltalásba be vagyok rajta jelentkezve. Na most a "kütyü" beszart, ezért megy szervízbe(pontosabban Hong Kong-ba) vagy lehet hogy cserélik, hogyan tudom itthonról vagy más készülékről kijelentkeztetni a "kütyün" lévő bejelentkezett fiókot/kokat? Lehetséges ez? nem igazán szeretném hogy kis kínai gyerekek turkáljanak a fiókjaimba.
Választ Köszönöm előre is!
-
Tompo92
senior tag
Sziasztok..
Ez csak azoknak szól akik már rendeltek külföldről valamit és DHL el szállították.
Na most! Csomag nyomkövetésről lenne kérdésem mert igazából nem ,hogy sz@rt de még nagyobb sz@rt sem ér a nyomkövetés, az ember semmivel nincs kisegítve a "A küldemény a következő csatlakozásra vár" és hasonló státusz feliratokkal.
Kérdésem a következő! Hol jár a csomagom? Miért nem lehet pl úgy megoldani mint a jó öreg villamoson a megállókat. Bemondja ,hogy melyik megálló következik és te tudod ,hogy hol az istenbe vagy és hány megálló van még a célod előtt mert ránézel a falra és ott van szépen egymas után a megállók neve. A józan ész ma már nem divat! Na Szóval "A küldemény elhagyta a DHL kiszolgáltató részlegét" ez most mit jelent?(Egy szőrös péniszt is odarakhattak volna, pontosan ugyan annyit segített volna rajtam mint ez a vacak státusz felirat) mire számítsak? Hány "megálló" van még előttem? Válaszokat előre is köszönöm!! Adminoktól elnézést a trágárságért! -
Tompo92
senior tag
Sziasztok..
Vezeteknelkuli egernek a vevoegysege nelkul nem lehet valahogy hasznalni az egeret?
Bluetooth on vagy valami foldontuli energiaval?
Kihuzva hagytam az asztalon a vevo egyseget es sejtelmem szerint a macska elbaszogatta valahova.
Izzadok az idegtol mar.
Valaszt koszi elore is. -
Tompo92
senior tag
Sajnos azt már nemtudom megnézni mert el kellett jönnöm otthonról viszont leszedtem ezt a data recoveryt ott megnyitom nyomok egy deep scant es latok minden adatot a vinyón.
4orat ir amig lefut a scan teljesen utána(holnap) megprobálom valahogy visszacsinalni a katyvaszt ami történt. Aztán holnap írok ha valahol elakadok. Köszönöm a segítségeket, szép estét
-
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
Sziasztok...
Kéne egy kis segítség mert már olyan ideges vagyok ,hogy ölni tudnék.
Van egy hordozható vinyóm és csak úgy magától beszart

Többet nem igazán tudok mondani róla mert fogalmam sincs mitől lehet.kihúztam(de nem ám csak úgy hogy kitéptem aztán jóvan) mert kellett az usb slot majd visszadugtam és azt írja ki hogy
"A fájl vagy a könyvtár sérült vagy nem olvasható"Ennyi? búcsút mondhatok az emlékeimnek?
Válaszokat köszi előre is
-
Tompo92
senior tag
Sziasztok nem tudom hol tegyem fel pontosan a kérdésemet ezért ide írom hátha valaki átirányít egy megfelelő topicba mert eddig nem találtam a kérdésemnek megfelelőt. Ez itt a kérdés
-
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
Sziasztok...
Vettem egy külsö hdd házat(2,5") és beletettem a vinyómat.
A házhoz egy olyan usb kábel volt aminek az egyik vége dupla usb a másikat pedig a vinyóba kell dugni.
Ez mi célt szolgál? mind a 2-t be kell dugni?
Gondolkodtam olyanon hogy a feszültség felvételéhez kell a 2 usb.
Na most én találtam itthon egy olyat is ami sima egyik a vinyóba másik a gépbe kábel, pár pillanat azt használom mert nincs 2 hely usb amibe be tudnám dugni(Laptop)
A probléma a következő, hobbi szinten zenét írok és a vinyón vannak a cuccok amikből dolgozom de elég sűrűn kapok kékhalált(Windows 8.1) ezt lehetséges hogy a vinyó műveli, hogy nem kap elég feszkót és meggajdul?
Csak zeneírás közben történik a kékhalál mivel akkor használom a vinyót.
Fejből most nem tudom a hibákat amikel kiír kékhalálkor de több félét szokott.
Windows 7 en nem volt ilyen soha viszont ott nem használtam külső hdd-t.
SSD vásárlása miatt került ki a gépből a vinyó. -
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
Sziasztok
Lenne egy Laptop töltős kérdésem..
Tehát van egy ASUS laptopom és a töltőjének a tápjára az van írva ,hogy:
Input:240V
Output:19V - 3,42A
Na most találtam egy másik töltőt ami isten tudja minek a tápja, viszont a laptoba passzol a csatija de a tápjára az van írva ,hogy:
Input:240V
Output:13V - 3,75A
Ha én ezt bedugom a laptopba akkor lesz baja? mert végül is kevesebb "V" mint a gyári töltője viszont több "A".. -
Tompo92
senior tag
Sziasztok..
Windows 8.1 en hol tudom beállítani azt hogy ha bekapcsolom a gépet akkor ne az asztal jelenjen meg hanem a kezdőképernyő?
Most jött egy frissítés amit feltelepítettem és azóta az asztal jön be, (ja és a beléptetett fiókom mellé került a kikapcsoló gomb is) <--ezt csak azért írtam le hátha van valami jelentősége ennek a frissítésnek. -
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
Jaa ,hogy rá kell tákolni az aero glass-t.
Így már más, azt nem szeretném, viszont ezer köszönet amiért leírtad, és semmi baj az előzőért
Viszont újabb kérdés merült fel!
A kezdőképernyőn, tehát a (Metro) felületnél ott lehet hátteret változtatni? Ha igen akkor hogyan?. -
Tompo92
senior tag
De be lehet valahol állítani egy csomó helyen láttam Aero Glass-t
Ha viszont nem tudsz normális választ adni akkor inkább hallgass el vagy kapcsold ki a gépedet.

-
Tompo92
senior tag
Sziasztok..
Lenne egy Windows 8.1 es kérdésem..
Körülbelül fél órája tettem fel, most ismerkedem vele...
Ebbe nincs Windows Aero? Mert az ablakok nem átlátszóak, ezt valahol be tudom állítani? A "személyre szabás" menü pont alatt nem tudtam beállítani, csak a tálca átlátszó. -
Tompo92
senior tag
Sziasztok..
Mi a külömbség i7nél a 3 számjegyes és a 4 számjegyes procik között?
PL: i7 780qm vagy i7 3610qm
Azt tudom a 4 számjegyesnél hogy az első számjegy a generációt jelöli. -
Tompo92
senior tag
Sziasztok...
Lenne egy furcsa kérdésem, kíváncsi vagyok rá ,hogy megvalósítható-e..
Tehát az Invitel-nél vagyunk TV és Internet szolgáltatást vettük igénybe.
Na most kaptunk egy Modemet meg egy boxot a tv-hez.
Lehetséges e a következő:
Hálózaton keresztül a számítógépen levő filmet lejátszani a tv boxon.
Mert ha úgy vesszük valamilyen szinten kapcsolatba van az internet a tv boxal.
Abból a modemből megy a boxhoz a kábel amelyikből az internet a gépbe.
Remélem érthetően írtam le és valaki tud rá valami megoldást.
Üdv. -
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
Sziasztok..
Lenne egy olyan problémám, hogy nem tudom formázni a pendrivomat, ezáltal használni sem tudom mert kiírja hogy formáznom kell a pendriveot.
Viszont formázni sem tudja, hanem ezt írja ki: "A Windows nem tudta befejezni a formázást"
Humoros ez a Windows, csak kicsit idegesítő. (Ennél már csak a "Billentyűzet nincs bedugva, folytatáshoz nyomjon meg egy billentyűt" a viccesebb)
Akárhogy próbáltam nem sikerült.
1.gyorsformázás nem segített
2.nem gyorsformázás sem
3.Fájlrendszer NTS,FAT32 mindkettővel próbáltam.
4.Sajátgép/Számítógép-->Kezelés-->Lemezkezelés--> és ott sem sikerült
5.Martik USB Disk Formatter nevezetű programmal sem tudtam..
Mit tegyek? Ilyen pendriveról lenne szó.
Segítséget köszönöm előre is
-
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
Sziasztok..
Lenne egy olyan kérdésem, hogy szeretnék eltávolítani egy programot de egyszerűen nem tudom.
Régebben is rosszul voltam az ilyenektől, hogy feltenni feltudom de letörölni már nem.
Én vagyok a rendszergazda! -
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
-
Tompo92
senior tag
Sziasztok..
Van egy ASUS X53S laposom és az isten haragos f@száért sem akar bebootolni DVD-romrol.
Mi lehet a probléma?
Újra szeretném tenni a windowst már vagy 70 gépet újra tettem ezzel a lemezzel, persze a sajátomat meg nem tudom..
Amit csináltam: Gép indít-->Esc nyomkodás-->bejött a boot menü--> DVDrom-ról bootoljon..erre elindul a windows
A másik pedig hogy biosban is próbáltam belőni hogy DVDről bootoljon, onnan sem akart.
Valaki valami ötlet? tipp? -
Tompo92
senior tag
Sziasztok...
Lenne egy olyan kérdésem ,hogy a laptopomban lévő HDD-t be szeretném tenni egy asztali gépbe adat másolás céljábol ami most nem is lényeg viszont a kérdésem lényege ,hogy ugyan annyi feszültséget vesz fel mint az asztali HDD?
Nem akarom ,hogy kisüljön vagy valami..
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Egyéb hardverek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- (kiemelt téma)
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Apple iPhone 14 Pro 128gb - Jó állapot, akku 100%, tokkal és fóliával, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S26 Ultra 12/256gb Cobalt Violet - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Apple iPhone 16 128gb - Makulátlan, akku 100%, garanciális, tokkal, akár beszámításal
- 4 FAJTA (Május) DELL Latitude Laptop Tartós-Golyóálló-AKÁR SULIBA 7320 7430 7440 5320 5420 5430
- NEW! Bontatlan Lenovo Thinkpad T14 G6 Tartós Üzleti Laptop 14" -40% Ultra 7 255U 16/512 FHD+ Magyar!
- ASUS XG-C100C V2 10G 10Gbps PCI-E Adapter!
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LENOVO X380 Yoga 360 touch - 13,3" FHD - i5 8250U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ha már ittvagyok megkérdezném hogy mi az a “Video oprom policy” és a “PXE oprom policy”?(nálam ezek legacyba mennek, a storage UEFI egyedul.