Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Azonnali fáradt gőzös kérdések órája (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#37651) BiP válasza inf3rno (#37647) üzenetére


BiP
nagyúr

Volt már. Mi 4 éve vettük a miénket, akkor már volt ilyen. 900W volt a max.teljesítmény az EUs szabályozás szerint.
De mivel ez felvett teljesítmény, és a korábbi 2000Wos masinák mellett kevésnek tűnik, megjelenítették a szívóteljesítményt is.
De már előtte is láttam néhol ilyen értéket feltüntetve, hiszen egy korábbi lépcsőben már volt egy 1600W-os limit, és azért az 1100wattosokra inkább ráírták a szívót is.

(#37652) inf3rno válasza BiP (#37651) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Aha, akkor csak nem emlékeztem rá. Mindenesetre úgy tűnik, hogy a hatásfokot növelték meg a kínaiak, hogy azért mégse legyenek teljesen használhatatlanok ezek a porszívók. Rémlik, hogy valami 15% volt a hatásfok, vagy annyi sem ezeknél az AC motoroknál, szóval volt miből.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#37653) BiP válasza inf3rno (#37652) üzenetére


BiP
nagyúr

Ez volt a szabályozás egyik célja, hogy a gyártóknak növelni kelljen a hatásfokot, és ne brute force módon legyenek megoldva (pl. 2000W-os felvett teljesítmény, boeing 777-es hanggal), hogy használható szívóteljesítményt kapj.

(#37654) inf3rno válasza BiP (#37653) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Jaja, én örülök neki, mert így kevesebb a villany számla.

Buliban hasznos! =]

(#37655) donmackó


donmackó
őstag

Üdv!

Meg mindig el a rendelet, hogy a szépkártya bármely alszámlája költhető ahol elfogadott?

Release the cable hounds!

(#37656) philoxenia válasza donmackó (#37655) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

December 31-ig egyelőre.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#37657) donmackó válasza philoxenia (#37656) üzenetére


donmackó
őstag

Ok, köszi.

Release the cable hounds!

(#37658) I02S3F


I02S3F
őstag

Sziasztok! Ha előre (3 nap) szeretnék készíteni tejeskávét tejből és kotyogós kávéból, akkor az hány napig áll el hűtőben? Valamivel tudom tartósítani? Nátrium benzoáttal? :R

(#37659) philoxenia válasza I02S3F (#37658) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Dobozos tejből szinte biztosan eláll. Ellenben felesleges előre összekeverned, nem lesz jobb. Tedd a kávét a hűtőbe és fogyasztás előtt keverd csak össze. Az a tuti.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#37660) I02S3F válasza philoxenia (#37659) üzenetére


I02S3F
őstag

Király! :) Köszi!

(#37661) krizmo_ válasza I02S3F (#37658) üzenetére


krizmo_
addikt

Üdv,

Megromlani nem fog, de 3 nap után nem lesz a legfinomabb. :N Miért van erre szükség, amúgy? :)

(#37662) philoxenia válasza krizmo_ (#37661) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Szereti a tejeskávét?

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#37663) tepenzed


tepenzed
őstag

Sziasztok!
Párommal társasházból családi házba költözünk. Érdeklődni szeretnék, hogy 2-3 fős családnak a 120 vagy a 240 literes kinti szemetes kuka a jobb választás (minden egybe menne)? Attól félünk, hogy a 120-al küzdeni fogunk...

[ Szerkesztve ]

(#37664) krizmo_ válasza philoxenia (#37662) üzenetére


krizmo_
addikt

Én is, pont emiatt innàm meg a 3 napra elkészített adagot már az első nap. :DDD

(#37665) coco2 válasza tepenzed (#37663) üzenetére


coco2
őstag

Függ attól is, mennyit szemeteltek. Például állandóan műanyag dobozokat dobáltok ki, mert folyton shoppingolhatnékotok van, vagy minden vacak ivó joghurtot kipróbáltok a közértből és hasonlók, akkor külön szelektív nélkül tuti nem lesz elég a 120-as. Zsákokba pakolva fog a kuka mellett állni a szemét minden egyes héten. De ha ésszel éltek, és - most még - nagyon neveletlen gyerekek sincsenek veletek, akkor elég kellene legyen a 120-as per hét. Kezdjetek a 120-assal, és érdekes tapasztalat lesz nektek, mennyire vagytok rendetlenek :)

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#37666) MADcat válasza coco2 (#37665) üzenetére


MADcat
MODERÁTOR

Amúgy igaz. Nekünk a legtöbb a műanyag. Igaz azt elviszik külön. De így a kommunális szemét egy 120 literes kuka fele, vagy annyi se. :N 2 felnőtt és 3 gyerek.

Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!

(#37667) BiP válasza philoxenia (#37659) üzenetére


BiP
nagyúr

Ha csak másnapra kell, én simán összekeverem előre.
Ha 3 napra, akkor én is külön tartanám, és fogyasztás előtt össze lehet keverni, ízlés szerint. Nincs rá mérésem, de tuti jobb a tejnek és a kávénak is, ha külön van addig.

(#37668) philoxenia válasza tepenzed (#37663) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Két embernek elég lehet a kicsi is, de akkor a levegőt tényleg mindenben minimalizálni kell. Nálunk négy felnőttre a 240 kell, de részben azért, mert a fiatalok lehoznak egy 110-es zsákot egyben, tele levegővel és belegórják csak simán.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#37669) BiP válasza tepenzed (#37663) üzenetére


BiP
nagyúr

Az ultimate válasz: az attól függ :)
Mennyire vagytok a fogyasztói társadalom lelkes tagjai, összevásároltok-e minden szemetet, vagy ésszel éltek.
Nálunk az utcában van erre is, arra is példa. (pl. egyik szomszéd nem fér bele a heti 120L-be, pedig van szelektív is mellé - és persze a műanyagos is ömlik ki neki, a másik szomszédnak meg konkrétan nincs kukája, nem tudom, hogy oldja meg, nálunk meg 60L-es van.)
Én is azt javaslom, hogy próbáljátok meg először a 120-assal, és lehetőség szerint próbáljatok meg beleférni. Ez jó fejlődési lehetőség is egyben.
Arra viszont készüljetek fel, hogy a költözés utáni első hónapokban biztosan nem lesz elég (felújítás, csomagolás, stb), de egy idő után, amint Ti is berendezkedtetek, kialakulnak a helyi szokások (milyen gyakran jártok boltba, mi kell a házhoz, stb), ez mindenképp csökkenni fog.
Tehát felesleges beleugrani egyből a 240-essel (ami szerintem amúgyis baromi sok egy családnak), mert az eleje csalóka lesz.

Mi a sztenderd 120-assal kezdtünk, és a legelején előfordult, hogy valami nem fért bele, azt félreraktuk, hogy majd beletesszük a jövő hetibe. Aztán szép lassan elkoptak ezek a plusz zsákok.
Sokat számít, hogy tudtok-e majd komposztálni. Családi ház mellett ez azért megoldható, szándék kérdése, így a konyhai hulladék 95%-a megoldott, ennyivel kevesebb a kommunális, és ráadásul annál kevésbé büdösödik.
A szelektívet meg -ha háznál még nincs is megoldva az elszállítás- elvihetitek szelektív szigetekbe, ha van a városban/környéken, vagy hulladékudvarba. Ezeket (papír, műanyag, fém, üveg) általában ingyen átveszik, érdemes megérdeklődni vagy neten utánanézni, hogyan működik ez majd ott a városotokban.
Azóta nálunk van szelektív kuka is, úgyhogy a kommunálisban már 60L-esre váltottunk, és az sincs tele 1 hét alatt. (2 felnőtt, 2 óvodás gyerek, 3macska)

[ Szerkesztve ]

(#37670) Inhouse válasza tepenzed (#37663) üzenetére


Inhouse
őstag

2 felnőtt és 2 gyerek. Van szelektív, egy sárga az újrahasznosíthatóknak és egy zöld a biónak, így a 120L-es fekete (kommunális) kuka igazából már sok is általános esetben. De pl. egy 165cm-es TV csomagolása már külön munkálatokat igényel így is. :)
Szerencsére vannak még szelektív szigetek, ahol nagyobb kukák, vagy konténerek várják, hogy megteljenek ilyen esetekben.

Üdv Inhouse

(#37671) BiP válasza Inhouse (#37670) üzenetére


BiP
nagyúr

De pl. egy 165cm-es TV csomagolása már külön munkálatokat igényel így is.
Pl. felvinni a padlásra :)

(#37672) EmberXY válasza BiP (#37671) üzenetére


EmberXY
addikt

A lom gyűjtögetése is az ésszel élés kategóriájába tartozik?

Up the Irons!

(#37673) philoxenia válasza EmberXY (#37672) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Sokszor jön jól az ilyesmi. Festés, vakolás stb. A normális alakú dobozokba lehet cuccokat rakni, az extrém alakúak meg szétvagdalva hasznosulhatnak, mint kartonpapír. A gond leginkább a nikecell elemekkel van a csomagolások esetén.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#37674) BiP válasza EmberXY (#37672) üzenetére


BiP
nagyúr

Egy tévé (és bármely hardver) doboza nálam nem lom. Amikor az enyémet szállítani kellett (albérletből házba ill. amikor visszavittem garanciába), igencsak jól jött az eredeti doboz.
De hardver eladásnál is jó, hogy az eredeti dobozban tudom eladni az új tulajdonosnak.

És amúgy igen, egyéb dobozokat kartonként tudom hasznosítani, a nagy méretűek igen, festéshez, hegesztéshez, ill. tetőcsomagtartón szállításnál a szekrény alá jól jött, hogy ne karcolódjon, a kisebbek meg apróhirdetéses csomagoláshoz jól jönnek, stb.stb.

De az eredeti felvetésre: Ha nem szórsz ki mindent, hanem újrahasznosítasz, -akár az eredeti funckiótól eltérően- nem kell mindenre új dolgot venned, az igenis ésszel élés szerintem.
Nem vagyok egy sötétzöld bio-alter-kukázós gyüjtögetős bambuszfogkefés luffatökös fickó, egyszerűen csak aminek van haszna, nem dobálom ki azonnal.
A hardver doboz megőrzése meg régi szokásom, de azt meg feljebb leírtam, miért.

[ Szerkesztve ]

(#37675) tepenzed válasza philoxenia (#37673) üzenetére


tepenzed
őstag

Köszi mindenkinek, akkor első körben szerintem 120 L-el próbálkozunk, aztán még mindig jobb venni mellé egy másikat, mint feleslegesen 240L kukát venni.
Ez a szolgáltató: [link] De megmondom őszintén mivel eddig közös költségemben volt a szemétdíj, ezért nem vagyok képben. Pl itt hetente van vegyes (ahova költözünk), 2 hetente szelektív, amire azt írja, hogy egy tiszta kukás zsákban is kirakható [link] . Ezek szerint csak a kukám ürítését fizetem, ami heti 1 alkalom, a külön gyűjtött szelektívemet pedig csak kirakom mellé és "ingyen" elviszik?
Mert a díjtáblázatban nincs megadva, hogy melyik fajta hulladék, csak, hogy az ürítésenkénti díj mennyibe kerül (de nekem nem tiszta, hogy ez most a matricázott kukára vonatkozik vagy a két hetente történő szelektív elvitel is akkor plusz ürítésnek számít)

[ Szerkesztve ]

(#37676) BiP válasza tepenzed (#37675) üzenetére


BiP
nagyúr

Általában ha a hulladékkezelő megoldja valamilyen formában a szelektív szállítását (pl. az említett extra zsákos megoldással), az általában benne van az alap szemétdíjban, kvázi extra szolgáltatás. Érdemes igényben venni.
Arra érdemes figyelni, hogy van, ahol megkövetelik, hogy milyen zsákban lehet kitenni. (pl. a hulladékkezelő saját zsákja vagy átlátszó zacskó, hogy látszódjon, hogy mi van benne, stb. )
Ha csak sima kukás zsák a feltétel, akkor érdemes felcimkézni, hogy szelektív vagy az elején kitapasztalni, hogy azt valóban külön viszik-e el. (esetleg megkérdezni a kukásokat, hogy hogyan szokták, mi alapján ismerik fel, nekik mi segít)
Mert ha csak simán bedobják a többi mellé a kommunálisba, akkor nincs értelme az egésznek.

Szerk: Látom, írják is a linken, hogy "110 literes szelektív hulladékgyűjtő zsákokat gyűjtőjárműveink személyzete visz az Ön háztartásába térítésmentesen,"
Akkor viszont valóban érdemes ilyet kérni tőlük, (pl. első héten kérsz a kukásoktól) mindenkinek egyszerűbb onnantól, ha egyértelműen látszik, hogy szelektív zsák van a kuka mellett.

[ Szerkesztve ]

(#37677) Inhouse válasza BiP (#37674) üzenetére


Inhouse
őstag

Én is mindent is gyűjtök, hogy jó lesz az még valamire...de már leszokóban vagyok. :)
Ezeknek a TV-knek a méret miatt már igen nehézkes a szállítás mellett a javíttatása is, nem minden szerelőnek van akkora asztala, hogy le tudja rá borítani...értelmesebb lenne ha újra előhoznák a házhoz kijárást. Persze nem ott javítaná, csak ott szedné szét és venné kis a hibás panelt, és csak azt kellene elvinni javítani. Az LCD hiba úgyis totálkár. A többit meg őrizze a tulaj ahol akarja. De nem valószínű, hogy ez lesz, inkább a nyugati elektronikai szindróma, ami 2 évnél idősebb, az csere, kuka... :(

Üdv Inhouse

(#37678) Inhouse válasza tepenzed (#37675) üzenetére


Inhouse
őstag

Ha kéthetente van szelektív ürítés, akkor biztosan elég a 120L-es kommunális. Nálunk csak havonta viszik az újrahasznosítósat, azért az már igencsak tele van addigra.

Üdv Inhouse

(#37679) BiP válasza Inhouse (#37677) üzenetére


BiP
nagyúr

Az enyém (2011-es modell) 4,5éves volt, amikor visszavittem garanciába. (nem véletlenül vettem 5év garanciával). A MediaMarktban az ügyfélszolgáltaton kiröhögtek, hogy ilyen ősrégi modell. Mondták, hogy ezt már nem lehet javítani, levásárolhatom, hogy visszaadják a pénzt. Nem akartam tévét, visszakaptam a pénzt, (értsd: ingyen volt keveset használt tévém 4 évig :) ), azóta se vettem helyette másikat. Úgyhogy a nagy tévédoboz problémája már a múlté :)

Inhouse: nálunk is havonta van. Épp elég, de nem bánnám én sem, ha gyakrabban lenne. Volt már olyan hónap, amikor igencsak ki volt centizve.

[ Szerkesztve ]

(#37680) EmberXY válasza philoxenia (#37673) üzenetére


EmberXY
addikt

+ BiP:

Egy bizonyos szintig persze "elfér", de én úgy vagyok vele, hogy a #majdjóleszazvalamire kategória az gyakorlatilag lom, vagy nagy valószínűséggel lommá válik egy költözés, vagy neadjisten egy családon belüli haláleset után, és a környezetemből vett tapasztalataim alapján ilyenkor általában konténerek telnek meg az ilyen holmival.
Következésképpen ha egy cuccról nem tudom eldönteni, hogy hasznos-e számomra, azt nem szeretem tárolni sem. Nyilván ez helykapacitás és nézőpont kérdése is, de én így látom.

[ Szerkesztve ]

Up the Irons!

(#37681) coco2


coco2
őstag

Nálunk 120L normál + 120L papír szelektív + 120L műanyag szelektív. Szelektívet havonta viszik, normált hetente. 3 felnőtt, hétvégente néha itt van unokaöcsi meg hugi (8 és 13 évesek). Amikor a gyerekek nincsenek itt hétvégére, a normál kuka félig is alig telik meg, amikor itt vannak, egy egész zsáknyival túltelik a normál kuka (amit hetente ürítenek). És csak 2 kicsi gyerek. A műanyag olyankor azért megy a normál kukába, mert a szelektívet is azonnal túltömik a joghurtos, üdítős, ivóleves flakonok, a fagyis dobozok, a mindenféle mittudomén miknek a papírdobozai. 3 felnőtt fele annyit nem szemetel egész héten, mint ők ketten 2 nap alatt. Szóval kevésbé létszám, jellemzőbben szokások kérdése. A 120L is tud elég lenni, és a 240L is tud kevés lenni.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#37682) BiP válasza EmberXY (#37680) üzenetére


BiP
nagyúr

Tökéletesen egyetértek.
Én azokat tartom meg, ami számomra hasznos, a tévé (és egyéb hardverek) doboza ilyen.
(sokat számít az is, hogy pl. egy 50nm-es panelban erősen meg kell válogatni, mi maradhat, hiszen kevés a tárolásra alkalmas hely, addig egy családi ház -főleg ahol van garázs, fészer, kisház, stb. - sokmindent elnyel :) )

A majdjóleszvalamire mentalitást feleségem családja űzi magas fokon, én hozzájuk képest ellenpont vagyok.
Emellett az a filozófiám, hogy a megőrzött dolgok közül amihez 5évig nem nyúltunk, az soha nem is fog kelleni. Így ennek mentén könnyű az utólagos szanálás is. Asszonyt is folyamatosan sarkallom, hogy szórjuk ki a nem kellő dolgokat. (ez nem feltétlenül jelent kukát. A használhatóakat eladjuk vagy elajándékozzuk, ingyenes csoportokban új gazdát találhat, stb.stb)
Szóval gyűjteni és újrahasznosítani is lehet ésszel. (mi legalábbis azzal próbáljuk, nem túlesve a ló bármelyik oldalára).

Költözés szerencsére egy ideig nem fog játszani, 8éve költöztünk családi házba, itt tervezünk megöregedni.
De pl. apósom szokta mondogatni, hogy nem irigyli azt, aki a halála után fogja pucolni a fészert/műhelyt/garázst/padlást, mert ő már ott nem fog rendet rakni. Mármint van benne rendszer, rendben vannak, nem néz ki lomisnak az udvar, de a szükségesnél nagyságrendekkel több cucc van felhalmozva így is.

[ Szerkesztve ]

(#37683) EmberXY válasza BiP (#37682) üzenetére


EmberXY
addikt

"Emellett az a filozófiám, hogy a megőrzött dolgok közül amihez 5évig nem nyúltunk, az soha nem is fog kelleni."

Ezt én is így látom, sőt nálam 5 év se kell ehhez, ezért nem szoktam pl. a dobozokat sem megtartani, mert amikor már 2-3-szor átpakolja az ember egyik sarokból a másikba mondjuk egy nagytakarításkor, rendrakáskor, elgondolkodik, hogy kell-e az egyáltalán.

És ha már az asszonyt is szóba hoztad, időnként őt sem árt cserélni, ha túl sokáig tárolja az ember. ;]

Up the Irons!

(#37684) Eastman válasza EmberXY (#37683) üzenetére


Eastman
őstag

ujrahasznalom.hu/

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#37685) EmberXY válasza Eastman (#37684) üzenetére


EmberXY
addikt

Ahelyett, hogy kidobnám a szemetet, vegyek belőle még többet? ;]

Up the Irons!

(#37686) coco2 válasza BiP (#37682) üzenetére


coco2
őstag

De pl. apósom szokta mondogatni, hogy nem irigyli azt, aki a halála után fogja pucolni a fészert/műhelyt/garázst/padlást

Szomszédunkban haltak meg, és maradt ott ház mellett "rendben tartott" kacatokkal fából gyártott kicsi fészerrel. Amolyan faviskó. Hogy mit össze nem szöszölt ott az ember.. Új tulaj rendelt egy 8 köbméteres konténert "építési hulladék"-nak, és két embert. Beleszóratott velük mindent átnézetlenül. Szerszámokat, polcokat, az egész fészert egészben. A föld-tiszta helye maradt ott nap végére. Még a faszálkás homokot is kiszórták. "Rendberakták."

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#37687) inf3rno válasza coco2 (#37686) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem bírom az ilyen megoldásokat. Ennyi erővel basszuk ki az egész örökségünket a kukába, aztán induljunk nulláról pattintott kőszerszámokkal...

Buliban hasznos! =]

(#37688) philoxenia válasza EmberXY (#37683) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Ezt én is így látom, sőt nálam 5 év se kell ehhez
'92-ben rakták a cserépkályháinkat. Maradt ki csempénk, máig tároljuk... ;)

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#37689) EmberXY válasza philoxenia (#37688) üzenetére


EmberXY
addikt

Csak máig? Az még pont ideális.

Up the Irons!

(#37690) coco2 válasza inf3rno (#37687) üzenetére


coco2
őstag

És az még semmi. Egy másik szomszéd nagyjából két évtizeden keresztül ápolta a kicsi kertjét, aztán meghalt az a házaspár, mások költöztek oda a sarokra, és az első dolguk volt az összes gyümölcsfát és szőlőt kivágni, hogy építkezni kezdjenek :((

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#37691) BiP válasza coco2 (#37690) üzenetére


BiP
nagyúr

Mennyi ilyen van. Kivágják a fákat, letérköveznek mindent, a maradék kis részen némi gyep, meg ültetnek facsemetét, hogy majd egyszer legyen azért árnyék.
Eszetlenül csinálják, csak hogy úgy legyen, ahogy papíron eltervezte.

(#37692) BiP válasza coco2 (#37686) üzenetére


BiP
nagyúr

Nem szép megoldás, de jó eséllyel valóban kevés -a fiatal generáció szemében (főleg, ha qz új tulajnak családi kötődése sincs - használható dolog szokott maradni egy ilyen örökségben. Válogatni sok ideig lehetne, minimális haszonnal.
Lelketlenül letudni egy konténerrel sokkal egyszerűbb, gyorsabb.
Neki az x négyzetméter üres telek kellett, nem a fészer meg az örökség.

(#37693) EmberXY válasza BiP (#37692) üzenetére


EmberXY
addikt

"Neki az x négyzetméter üres telek kellett, nem a fészer meg az örökség."

Ráadásul ha továbbgondoljuk, ő a telekért fizetett, a fészert valószínűleg csak ott hagyták neki ahelyett, hogy az eladó kitakarította volna, esetleg hasznosította volna amit tud. Ha külön fizetett volna a fészerért is, nem hiszem, hogy kukába küldte volna. Szóval meg lehet érteni az ő nézőpontját is, azt pedig nem lehet neki felróni, hogy az adott holmik számára érdektelenek, értéktelenek voltak.

Up the Irons!

(#37694) Cs1csó válasza BiP (#37691) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ez valahol természetes, persze ha van 1-2 egészséges, szép, nagy és jó fafajta (pl. a Szilt nem szeretem mert folyamatosan szemetel mindig van valami kínja és iszonyatosan nő) azt meg lehet hagyni, de egyébként nincs azzal gond, ha tehetném és új területen kertészt hívnék hogy a vegyes füvet irtsa ki, tegyen le vakondhálót, csináljon öntözőrendszert, majd füvesítsen ha futja akár lehet gyeptéglát is letenni, SŐT vannak előnevelt fák is (a gyökerüket folyamatosan gömbre vágja egy gép így könnyű az átültetés) amiket - megfelelő előkészítés után ki lehet ültetni és gyakorlatilag instant fád van olyan amilyet szeretnél és ott ahol szeretnéd.
Gondolom az előnevelt átültethető fa és a gyeptégla a legdrágább megoldás de szinte azonnal kész van (pár hét után úgy tudom rá lehet menni az így lefektetett fűre.

(#37695) Top cat válasza Eastman (#37684) üzenetére


Top cat
őstag

Nem semmi a csávó. Eladja a szemetet vagyonokért. :C

Ez pl. csekély 26K, volt, mert már nincs belőle. :D

(#37696) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Vettem Potas-Kalium-tablettát. A leírás szerint napi 2 tabletta kaja után az adagja, de hogy elosztva, (reggel-este) vagy egyszerre, azt nem írják.
Melyik módszert válasszam?

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#37697) Golden9 válasza Vakegérke (#37696) üzenetére


Golden9
addikt

(#37699) Vakegérke válasza Top cat (#37698) üzenetére


Vakegérke
veterán

Sok helyen néztem, itt pont nem. Köszönöm szépen. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#37700) Vakegérke válasza Golden9 (#37697) üzenetére


Vakegérke
veterán

Köszönöm. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Azonnali fáradt gőzös kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.