Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Azonnali fáradt gőzös kérdések órája (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#38101) Vismajor01


Vismajor01
addikt

Muszáj leirnom valahova, amin rágódok, hátha van ötletetek.

Ami van: Lakás.

Ami kell: Ház és egy lakás 20 év múlva a gyereknek.

Ami nincs: Pénz. :D

A opció: Megtartjuk ezt a lakást, felvesszük babavárót+csokot+lakáshitelt és abból lesz ház. Ezt a lakást kiadjuk, annak a bérleti dijából fizetjük a hitelt. Kérdés, kell e a gyereknek dunaparti, budai panorámás lakás, nem lenne e jobb nyerni rajta és eladni 70milláért, és venni később a gyereknek 9kerben egyetemhez közel egy panel 2 szobásat 40-50 milláért?

B opció,
Eladjuk ezt a lakást (kb 60-70m fogalmam sincs)+csok+babaváró ebből veszünk házat. Kb hitel nélkül megvan a ház, de ugye nincs lakás. Eltelik pár év, összegyüjtjük az önerőt, aztán házra vennénk fel jelzálogot, és abból vennék a gyereknek lakást, amit kiadnánk amig a gyereknek szüksége nem lenne rá, ha addigra kimegy a hitel akkor jó, ha nem akk fizetjük tovább.

Én a B opció felé hajlok (sztem nem kell a gyereknek ilyen lakás az egyetemi éveire), de asz asszony imádja a lakást és nem akar tőle megválni.. Szerintetek? :R

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#38102) inf3rno válasza Cs1csó (#38100) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja, az igaz. :-)

Buliban hasznos! =]

(#38103) inf3rno válasza Vismajor01 (#38101) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem nem lehet 20 évre tervezni az ingatlan piacon vagy a hitellel. A svájci frank hitellel sokan megborultak, aztán ott van, hogy most egyik percről a másikra duplázódtak meg az ingatlan árak. Bármikor jöhet az, hogy megrogyik az ingatlan piac, és több hitelt kell törlesztenetek, mint amennyit a házatok ér. Szóval én mindenképp olyan alacsonyan tartanám a hitel összegét, amennyire csak lehet.

A C terv, hogy eladjátok a lakást, vesztek egy házat, aztán ha tényleg megy a gyerek egyetemre, akkor összefogtok más szülőkkel, és közösen vesztek egy lakást, amiben ellehetnek a gyerekek az egyetem alatt. A közelség jó tanulás szempontból a gyereknek, a panoráma meg csajozás szempontból.

A D terv, hogy eladjátok a lakást, vesztek egy olcsóbbat az egyetemhez közel, azt kiadjátok drágán, mert mégis az egyetemhez közel van. A két lakás különbözetéből, CSOK-ból, stb. vesztek egy házat, a hitelt meg törlesztitek a lakás bérleti díjából.

Az E terv, hogy eladjátok a lakást, felépítitek a házat. Aztán 20 év múlva, ha kirepül a gyerek, akkor eladjátok a házat, és vesztek két lakást, mert gondolom nem akartok ketten élni egy bazi nagy családi házban.

Buliban hasznos! =]

(#38104) Cs1csó válasza Vismajor01 (#38101) üzenetére


Cs1csó
félisten

Azzal egyetértek, hogy nem nagyon lehet tervezni előre, de ha jót akarsz magadnak akkor azt választod amit az asszony szeretne. Mert ugye az asszonynak mindig igaza van. :DDD

Ezt jó hogy feltetted itt de szerintem valami ingatlanszakértővel, befektetési tanácsadóval stb. kellene beszélni.

(#38105) #73959936


#73959936
törölt tag

Hogy tegyek tegyek a mondat végére....

a műanyagról tökéletesen a hígító és a wd40 ronggyal történő, váltott törölgetése oldotta meg a ragasztó eltávolítása dolgot.. Azért csak így jött össze, mert nagy volt a felület. Sokat kínlódtam vele, az eredmény nagyon szép lett, még szemüvegben sem látszik marás-maradvány... :N

(#38106) Top cat válasza Vismajor01 (#38101) üzenetére


Top cat
őstag

C opció: Eurojackpot 760Ft -> 12,2 milliárd Ft.

Csak a megfelelő számokat kell megjelölni. :D

5 évre sem lehet tervezni előre, nem hogy 20-ra. :N

(#38107) BiP válasza Vismajor01 (#38101) üzenetére


BiP
nagyúr

Na, ez egy érdekes dilemma. Mindkettő mellett vannak pro és kontra érvek.

Alapból én is azt mondanám, amit inf3rno: minél kisebb a hiteled, annál nyugodtabb az életed. (és még rímel is, most találtam ki)
Mert most szép terv, hogy az albérleti díjból törleszted, de ez alapból bizonytalan tényező, ki tudja, mikor dől be a lakáspiac (valószínűleg nem hamar, de ki tudja.) de ha a mostani lakás ér 60-70millát, +az ajándékpénzek max.35millió asszem, +saját pénz, tehát 100milla körüli nagyságrendben kerestek házat. Ehhez alsó hangon 50milla hitel kéne. 20. értsd HÚSZ évre. Köszi szépen, nekem nem kéne a nyakamba.
Szóval húsz évig stabilan kell albérlő, ami alatt bőven lelakják a lakást, tolni kell bele azért pénzt. Jól hangzik a havi 2-300, de ebből költeni kell a lakásra, meg adózni is kell.
És persze az egész függ a most meglévő gyerekek számától, bevállaljátok-e a 3-at, lesz-e 3, stb. És ugye ha 3 gyerek van, akkor egy lakás nem biztos, hogy elég lesz 20-30 év múlva.
Szóval az A terv a macerásabb.
És bár az is igaz, hogy a feleség szava a döntő, ezt tudjuk, de lehet, hogy meggyőzhető. Ha beleszeret az új házba, lehet, hogy nem fog annyira ragaszkodni a régi lakáshoz. Csak ezt utólag fogja belátni, addig nem biztos, hogy el tud vonatkoztatni.

B: Mindent összevetve én is efelé hajlanék. Mert jó dolog, ha van egy passzív pénzt termelő, jó helyen lévő nagy lakásod, de ha emiatt eladósodsz, akkor az komoly macera.
Ráadásul ki tudja, hogy a gyerek 20, ismétlem HÚSZ év múlva nem is Pesten fog lakni, nem abba az egyetemre akar menni, amit Te most 20 évvel korábban elképzeltél neki, stb.stb.
Én a rugalmasság híve vagyok, majd 20 év múlva eldöntitek, hogy akkor mi lesz neki a jó, és akkor vesztek neki olyat, ami az akkori igényeknek meg fog felelni. Addig meg lehet gyűjteni a pénzt. (és szerintem felesleges 5év múlva az addig összegyűjtött önerőből hitelbe belevágva venni valamit a gyereknek. Előre. Ha esetleg befektetési célból akartok, akkor az más, de a gyerek ne legyen alibi egy korai vásárlásra).
Ja, és kalkulálni kell azzal, hogy akkor már lesz 2 másik gyerek, más igényekkel. Addig meg bármi lehet. (pl. egymás agyára mentek, elváltok, a hitelt elosztani macera :). Ne így legyen). Az is lehet, hogy 10év múlva az egész család kiköltözik külföldre, mert jön egy olyan lehetőség. Hitel nélkül könnyebb mozdulni. Meg azért nem jó úgy lefeküdni esténként, hogy baszki, 3 éve fizetem, és még mindig van 67millió hátra az nettó 50milliós hitelből.

(#38108) krizmo_ válasza #73959936 (#38105) üzenetére


krizmo_
addikt

A lényeg, hogy sikerült leszedni. :C

#38097 Top cat
Te aztán szereted a pálinkát. :D

(#38109) Eastman válasza BiP (#38107) üzenetére


Eastman
őstag

Hitel? Csak hittel!
:D
(Vakhittel...)

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#38110) Top cat válasza krizmo_ (#38108) üzenetére


Top cat
őstag

Nem vagyok iszákos, de tudom mire jó. :) Még süteményt is lehet vele csinálni. ;] ;)

(#38111) inf3rno válasza BiP (#38107) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Teljesen egyetértek abban, hogy jobb kivenni a gyereket a képletből, és nem a 20 évvel későbbi vélt igényekhez igazodni. Ha ilyen szemmel nézzük, akkor a legegyszerűbb eladni a panorámás lakást, hozzácsapni egy CSOK-ot és egy babavárót, aztán meg is van a ház. A mostani igényeket ez teljesen kielégíti, a 20 évvel későbbi igényekkel meg ráér az ember akkor foglalkozni, amikor biztossá válnak, mondjuk 18-20 év múlva. Ha marad pénz befektetni, akkor sem biztos, hogy az ingatlan befektetés most a legjobb befektetési forma, lehet, hogy valami mással, pl tőzsdével sokkal jobb hozamokat érhetne el hasonló kockázattal. Ehhez a részéhez tényleg jobb lehet megkérdezni egy befektetési tanácsadót, ahogy előttem írták. Illetve azt is érdemes hozzátenni, hogy ingatlanon belül sem biztos, hogy egy lakás hozza a legjobb hozamot, pl ismerősöm elárverezett garázsokat vett még a svájci frankos időkben, mert azokat nem lehet úgy lelakni, és ugyanúgy hozzák a bérleti díjat. Az ingatlannál még nagyon sokat számít a helyszín is, vannak olyan kerületek, ahol rohadt nagy a garázs hiány. Lakás terén is gondolom többet érhet egy egyetemhez közeli, ha ki akarja adni. Na részemről ennyi, én bevallottan nem értek hozzá, csak okoskodom. :))

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#38112) BiP válasza inf3rno (#38111) üzenetére


BiP
nagyúr

Jaja, garázs ilyen szempontból jobb befektetés. 1db kevesebbe kerül, sokkal likvidebb ezáltal, nem áll benne 60-70M,mint a mostani lakásban.
Mert ha megtartják, akkor oké, a bérleti díjból törlesztik a hitelt, de azt is bele kell kalkulálni, hogy pont emiatt kell felvenni a hitelt, elég komoly kamattal, és így nézve nem biztos, hogy megéri. Mert mondjuk 50M, 5%-nál is évi 2,5M csak a kamat. Amit havi 200ezres bérleti díj sem fog fedezni, hiszen a díjból adózni kell, a lakásra költeni kell, szóval első körben fixen minuszos megtartani a lakást. És még kötöttség is.

És egyetértek azzal is, hogy érdemes _megbízható_ pénzügyi tanácsadót is megkérdezni majd, ha annyira sok befektetni való pénz termelődik. Mert ha hitel nélkül sikerül megoldani a váltást, akkor gyarapodni is könnyebb.
Én sem vagyok szakember, én is csak okoskodok, de azért a józan ész, meg némileg átgondolva a dolgokat (+némi szerencse) eddig egész jól sikerült ellavírozni. És látva, hogy mások jobb feltételekkel hónapról hónapra élnek tartalék nélkül, akkor annyira nem is rosszul.

[ Szerkesztve ]

(#38113) pjen válasza Cs1csó (#38100) üzenetére


pjen
félisten

Ha van otthon pálinka minek Iszol kólát? Nem is értem.. :DD

(#38114) inf3rno válasza BiP (#38112) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A legegyszerűbb mutató, amit nézni szoktak, hogy hány év alatt térül meg a befektetés a mostani feltételekkel. Egy 50 millás lakás havi 200k-val, 50.000k/200k/hó = 250 hó = 21 év, és akkor az amortizációval nem számoltunk. Azt mondja Kiyosaki, hogy az 5 éves megtérülés az jó befektetés a 10 éves még elmegy, afelett meg nincs értelme foglalkozni vele. Ahogy nézem a 10 éves az 2^(1/10) = 1.07. Mások szerint az 5% éves hozam is elég, ami kb. 14 éves megtérülést jelent, de ők nem lettek soha dollár milliomosok a nulláról.

Buliban hasznos! =]

(#38115) BiP válasza inf3rno (#38114) üzenetére


BiP
nagyúr

és mindenféle mutató nélkül már csak átgondolva is sikerült kisakkozni, hogy nem csak befektetésként nem éri meg, hanem még minuszos is, mert nem termeli ki a miatta felvett hitelt. (mondjuk én havi 200-zal számoltam, de lehet, hogy többért is ki lehet adni, de ugye ebből adó, amortizáció, stb).
Tegyük hozzá, itt mondjuk egyéb tényezők is vannak, nem szimpla befektetésként tekintve rá, mert a lakás megmarad (igaz, 20 évvel öregebb és lelakottabb lesz), érzelmi szempontok, meg hát a gyereknek lesz egy bazi nagy lakás, ami nem is biztos, hogy pont passzolni fog neki :)

(#38116) inf3rno válasza BiP (#38115) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja, én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy még hitel nélkül is rossz befektetés ilyen feltételekkel. Hitellel meg pláne az. Hitellel csak olyat érdemes, amire most van szükséged és ki tudod pozitívra hozni hosszú távon vagy legalább nullára. Legalábbis Kiyosaki azt írta az egyik könyvében, hogy ő annak idején vett egy ingatlant, feldarabolta két részre, az egyik részét eladta részletfizetéssel, a bankkal pedig egy olyan egyedi hitelben állapodott meg, ami alacsonyabb törlesztőrészletű, mint az eladott rész részletfizetése. Nyilván ehhez kell egy olyan telek, amit olcsón árulnak ahhoz képest, amennyit ér, és meg tudod csinálni vele, pl amit a bank elárverez. Meg hát itthon nem tudom mennyire szokás bemenni a bankba, és egyedi hitelt kérni, mert neked egyik hitelcsomag sem tetszik. Az USA-ban ezt simán meg lehet csinálni. Összességében nekem úgy tűnik, hogy ingatlant akkor érdemes venni, amikor alacsonyan vannak az árak az ingatlan piacon, egyébként nem annyira éri meg, mert nagy a tőke igény, és keveset hoz. Persze lehetnek kivételek, pl volt talán 1-2 éve hír, hogy valaki látta, hogy iparterületen nagyon beindultak a cégek, vett egy nagy telket, felhúzott rá egy csarnokot, és az eladással 10 év múlva 100 millió felett keresett vele.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#38117) BiP válasza inf3rno (#38116) üzenetére


BiP
nagyúr

Ez elég egyedi, nehezen kivitelezhető itthon, amit ő megcsinált. Meg szerintem itthon nem nagyon lehet alkudozni. Meg mondjuk 10 éve ha volt 20millád, és felvettél mellé 50-et, azért lehet, hogy kedvezni akartak.
Ma már annyira drága minden, hogy tök átlagos ennyi hitelt felvenni lakás/házvásárláshoz, egy vagy a sok közül, nem nagyon diktálhatsz.

Meg lehet, hogy az itt felvetett eset is teljesíti a példában lévőt, hogy pl. a kiadott lakás albidíja több lenne, mint a havi törlesztő. De ha minden egyéb járulékos költséget, macerát figyelembe veszel, már nem jön ki jól a dolog.

szerk: akinek sok pénze van, vagy benne van a témában, az tud vele keresni.
Az albérletezéssel is biztos lehet, aki komolyan ezzel foglalkozik. Az átlagembernek csak akkor éri meg, ha van egy "felesleges" lakás, akkor arra jó, hogy ne álljon üresen, és hozzon valamit, de nem ebből fog meggazdagodni. De 0-ról belekezdeni, nagy tőke kell, hitellel meg nehéz visszatermelni.

"hogy ingatlant akkor érdemes venni, amikor alacsonyan vannak az árak az ingatlan piacon"
Ezzel nem lehet vitatkozni :)
Aki figyeli a trendeket, az tud ebből valamit kihozni, de lassan őrölnek a malmok, és sok pénz kell hozzá, ez egy külön szakma. Én laikus vagyok, nekem (sajnos) nincs pénzem ilyenbe belevágni, és nem is nagyon tenném.
Személy szerint nekünk szerencsénk volt, pont '13-ban vettük a házunkat. Akkor még nem tudtuk, hogy pont jókor.
Na, aki akkor befektetési céllal sokat vett, ma gazdag ember. (igaz, ha volt pénze több ingatlant venni, akkor már akkor is gazdag volt :) )

[ Szerkesztve ]

(#38118) inf3rno válasza BiP (#38117) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja, azt mondják, hogy érdemes a szemléletet átvenni, mert az segít felismerni az ilyen lehetőségeket. A mostani feltételek mellett például ez a történet valószínűleg nem lehetséges, de ha változik a piac, akkor lehet, hogy egyszer nálunk is az lesz. Igazodni kell hozzá.

Ja hát itthon sajnos eléggé tőkeszegény a legtöbb ember, úgy meg nehéz befektetni vagy egyáltalán kockázatot vállalni, hogy az évtizedek alatt összekapart néhány millió elúszhat ha elcseszed. A termelő jellegű vállalkozásokkal is ugyanez a probléma. Például a parádsasvári üveggyár tök jól ment. Megvették, becsukták, és már soha az életben nem fogja senki újraindítani, mert nincsen tőke hozzá. Aki megvette az tulaja az Ajka kristálynak, és pont ezzel a céllal vette meg, hogy kinyírja a konkurenciát.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#38119) Cs1csó válasza pjen (#38113) üzenetére


Cs1csó
félisten

Tudod über kocka: nem drogozom, nem dohányzom, nem iszom, nem kávézok, nem nőzöm (hoppá) Persze jön akkor a kérdés minek élek, na de a viccet félretéve ritkán iszom alkoholt akkor is kimerül SÖR fogyasztásában esetleg vodka vagy még ritkábban pálinka.

(#38120) Vismajor01


Vismajor01
addikt

Köszi mindenkinek a segitséget, valóban segitettetek.

Reméljük asszonyt mostmár megtudom győzni, hogy ezt a laksát adjuk el és vegyünk házat belőle hitel nélkül és legalább lesz mire gyűjteni a házból :)

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#38121) pjen válasza Cs1csó (#38119) üzenetére


pjen
félisten

Először azt olvastam, nem dolgozom.Kezdtelek irigyelni.

(#38122) #12516608 válasza inf3rno (#38092) üzenetére


#12516608
törölt tag

Na, előbb-utóbb csak bele kell kötnöm egy vegyészbe. :D
Én okl. vegyészmérnök vagyok (VVE 1989). :P

A WD40 alapvetően 80% (V/V) nehézbenzin és 20% ásványi olaj keveréke. Majdnem koszos petróleumnak is lehet nevezni. Amit a benzin old - kaucsukbázisú ragasztók, Pálmatex, azt simán leviszi. Papírzsapi tömkeleg vagy konyhai papírtörlő azért kell, mégpedig sok.
A műanyagok (tömítések is) akkor fognak bánkódni, ha a benzin fellazítja a szerkezetüket, ekkor kenődnek és homályosak lesznek. Nem mindegy, hogy polimerizációs vagy polikondenzációs műanyag.
A WD40 csodaszer! A hővezető pasztát is szépen eltávolítja (mondjuk egy vastag nyál is) mert olajbázisú, ezt meg a benzin oldja.
Ha valaki finnyás, akkor használhat Zippo öngyújtóba való "Naftát" is (könnyű petróleum) az is frankó. És legalább annyira drága, mint a WD40. :K

(#38123) inf3rno válasza #12516608 (#38122) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja én az illóolajokról írtam, nem a WD40-ről. :-) Amúgy biomérnök 2004, még osztatlan képzésben az első 3 év nagyjából ugyanaz volt, mint a vegyészeknek, utána jött a bio része elég töményen. Csináltunk illóolajakat is többek között.

Buliban hasznos! =]

(#38124) Cs1csó válasza pjen (#38121) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ez a Freudi elszólás nem irigylem a főnöködet :DDD :C

(#38125) krizmo_ válasza inf3rno (#38123) üzenetére


krizmo_
addikt

Akkor te egy Melaleuca alternifolia(teafa) vagy, csak mert a teafaolajat a teafa "csinálja" :F És ugye én arról írtam... :DDD

(#38126) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

Néztem, hogy mi ez a rengeteg olvasatlan hsz, aztán olvasom, hogy pálinkáról és hitelről volt szó... :D
Annyit tudnék hozzátenni, hogy hitelre ne vegyetek pálinkát! ;]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#38127) inf3rno válasza krizmo_ (#38125) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Alap, én termelem mindet is. :))

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#38128) Vismajor01 válasza #12516608 (#38122) üzenetére


Vismajor01
addikt

Es vegyeszkent szted mit kenjek a konyhapultra h vizhatlan legyen?? :D

Meglovagolom a topik hullamjait

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#38129) philoxenia válasza Vismajor01 (#38128) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Ne kenj rá vizet és vízhatlan lesz? Anno a Nemo-ban fókazsír volt a csodaszer. (a vízhatlan szóval ott találkoztam először.... :D )

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#38130) MADcat válasza philoxenia (#38126) üzenetére


MADcat
MODERÁTOR

pálinka? hol? :DDD

Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!

(#38131) krizmo_ válasza MADcat (#38130) üzenetére


krizmo_
addikt

Elkéstél, már elfogyott, megittuk mindet, egy részéből pedig sütemény lett. ;]

[ Szerkesztve ]

(#38132) philoxenia válasza krizmo_ (#38131) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Süteménybe nem jó a pálinka, pocséklás. Abba fű kell...

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#38133) krizmo_ válasza philoxenia (#38132) üzenetére


krizmo_
addikt

Mondok ennél sokkal durvábbat, pár napja lekvárt főztem szilvából. :B A főzőstopikban egyből fel is lázadtak. :DDD

(#38134) MADcat válasza krizmo_ (#38133) üzenetére


MADcat
MODERÁTOR

:(

Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!

(#38135) philoxenia válasza krizmo_ (#38133) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Tettél bele cukrot?

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#38136) Vismajor01 válasza philoxenia (#38129) üzenetére


Vismajor01
addikt

Konyhaban viszonylag nehez elkerulni :D

Megfogtam az asszony maltaijat es vegig toroltem vele a pultot de a kutyazsir nem bizti h hat

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#38137) philoxenia válasza Vismajor01 (#38136) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

A máltainak nem igazán zsíros a szőre, szobakutya. Tartsatok Lagotto romagnolo-t például.... ;]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#38138) BiP válasza inf3rno (#38118) üzenetére


BiP
nagyúr

És sajnos mennyi ilyen példát lehetne sorolni.

De mondjuk az a tulaj is mekkora paraszt. Oké, vegye meg a konkurrenciát. De nem járt volna jobban, ha átalakítja a termelést, és parádsasváron is neki termelte volna a hasznot? Lett volna 2 portfolioja.

(#38139) Eastman válasza krizmo_ (#38133) üzenetére


Eastman
őstag


+

:D

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#38140) Nikaré


Nikaré
őstag

Sziasztok!
HardverAprón vásároltam valakitől, értékelésre kattintok és ezt dobta fel
"Már kezdeményeztél értékelést" - pedig nem.
Mit tudok tenni, hogy ténylegesen tudjak is értékelést írni?

(#38141) Golden9 válasza Nikaré (#38140) üzenetére


Golden9
addikt

Szia!

A hirdetés alatt ott a "Jelentem." gomb, vagy a Moderátort keresek a fórumhoz!, és a Bugok, problémák @ PROHARDVER lapcsalád topikok.

[ Szeretkezve ]

(#38142) Nikaré válasza Golden9 (#38141) üzenetére


Nikaré
őstag

Köszönöm!!!

(#38143) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

[link]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#38144) Top cat válasza Eastman (#38139) üzenetére


Top cat
őstag

10 év? Olcsón megússza. ;]

(#38145) krizmo_ válasza philoxenia (#38135) üzenetére


krizmo_
addikt

Egy picit csak. De nem vagyok elégedett... :( Most másként akartam csinálni, mint eddig, de nem jöttek ötletek a főzős topikban, csak pálinkára. :DDD

#38136 Vismajor01
Sokat gondolkodtam rajta, hogy vajon milyét fogtad meg az asszonynak, magamtól nem sikerült rájönnöm. :B

#38139 Eastman
:DDD Bizony, a barackból is lekvárt főztem. :B

#38144 Top cat
:P

[ Szerkesztve ]

(#38146) inf3rno válasza Vismajor01 (#38128) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Vannak mostanában olyan szerek, amiknél van egy hidrofil és egy hidrofób réteg egymáson, és mindent is taszítanak. Lehet kapni fújható formában is, gondolom egy idő után lekopik, viszont azt hiszem mérgező lenne egy konyhapulton. Próbáltam visszakeresni, de már évekkel ezelőtt bookmarkoltam, esélytelen.

Buliban hasznos! =]

(#38147) inf3rno válasza BiP (#38138) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hát ja, a rendszerváltáskor is nagyjából ez volt az általános stratégia, hogy a nyugati multik minden gyárat felvásároltak és bezártak, hogy az ő termékeiket vegyük. A győri keksz is csak azért úszta meg, mert nagyon tiltakoztak, de messze nem olyan már az sem minőségre, mint régen volt.

Nálunk is volt itt ilyen Herenden. Az előző vezérigazgató csődbe akarta vinni a céget, és teljesen kiköltekezett. Akkor volt anyám külkeresként Dubaiban 5 csillagos szállodában. Szóval kb. ilyen szinten szórták a pénzt. Amikor már a határon voltak, akkor sikerült kiszórni a faszit, aztán jött a létszámleépítés, stb. de végül sikerült megmenteni a céget. Azóta már próbálkoztak olyannal is, hogy megvennék a márkanevet, és árulnának ilyen kerámia csetreszeket herendi néven. Próbálkoznak folyamatosan, nagyon észnél kell lenni. Vannak egyébként ennél jóval cifrább ügyek is, pl a BVM épelem ügyet érdemes mindenkinek megnézni, mert az durva.

Buliban hasznos! =]

(#38148) inf3rno válasza Eastman (#38139) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Basszus, majdnem úgy néz ki, mint öreganyám fiatalabb korában. Ő is van, hogy bűnöz, és befőz egy 25kg-ot, de azért a 300 már durva. :D

Buliban hasznos! =]

(#38149) inf3rno válasza krizmo_ (#38145) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A sütőben sült változatot szoktuk mi egy ideje, az egész jó.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#38150) Golden9 válasza Vismajor01 (#38128) üzenetére


Golden9
addikt

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Azonnali fáradt gőzös kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.