Nekünk van ismerős, aki pisztrángot és fogast tenyészt, és néha szoktunk szerezni tőle halat füstöltet vagy fagyasztottat, de úgy kb. ebben kimerül a dolog. Egyszerűen nincs kitől venni, a tecsóban, sparban stb. meg nem szívesen vennék, mert az van bennem, hogy gyorsan megromlik, és ki tudja, hogy ők hogyan és meddig tartották. A metroban egy fokkal jobban megbízok, mert ott ki is néz valahogy a halas részleg, de az 60km innen, csak a hal miatt tuti nem fogok oda menni. Ami szerintem kimondottan szomorú, hogy voltam Tokajban pár éve, kértem halászlét, megkérdeztem, hogy tiszai halból van e, és mondták, hogy import lengyel és talán ukrán hal. Még az Árpád ház idején mi voltunk Európa legnagyobb haltermelői. Na most itt tartunk, hogy már a Tisza mellett is import halat kell enni, mert korlátozzák a halászatot. Csak horgászni lehet, arra meg nincs türelmem és időm sem, hogy órákig kint üljek, hogy talán lesz kapás. :S Nem tudom, hogy mi a megoldás erre a problémára. Én gondolkodom egy ideje abban, hogy ráállok a haltenyésztésre tartályokban, és csinálnék tengeri halat is, nem csak édes vizit, de gondolom egy pár tíz millió tőke kell ehhez is. Még az aquaponia, amit esetleg érdekesnek tartok, de azt is csak úgy, hogy nem keringetve a vizet, hanem leengedni a halak vizét a zöldségekre és mindig frissel pótolni a kútból. Talán egy ammónia szenzorral meg lehetne csinálni egyszerűen ennek a szabályozását pl [link] Ha van ebből 3 egy tartályban, akkor elég stabilan tartható a vízminőség, de elég nehéz hozzáméretezni a kerthez és az öntözés időjárás függő is.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]