Hirdetés

2024. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#47021) Zlin50 válasza regos (#47015) üzenetére


Zlin50
senior tag

Hogy néz ki a driver, mi tartalmazza, mi az amit letöltöttél? Becsomagolva valami zip vagy rar? Megadnád a linket amin elérhető vagy fel tudod tölteni valahová?
Ha látom miből áll, akkor talán tudok tippet adni hogy fuss neki nlite-nak.

Például nálam Asrock S3: XP 32 alá van a CD-n exe file meg Floppy32 könyvtár *.sys meg *.dll és txtsetup.oem és egyebek tartalommal. (neten is az van hozzá)
Már telepített rendszerbe simán fel lehetett rakni az exe file segítségével, de az első alkalomkor nlite nem csinálta meg normálisan a floppy32 könyvtárban lévő anyagból. Addig még eljutottam hogy a file-okat felmásolja a HDD-re de aztán újraindításnál kékhalál. És kékhalál azért mert a kártyához 3 file kell mint driver. A Windows\system32\drivers alá kell kettő *.sys és a system32 alá egy *.dll. Ez pedig a feltelepített rendszerbe való exe file-os telepítés után a vezérlőpult - rendszer - SCSI vezérlők alatt kiválasztva a kártyát és a driverek tulajdonságait derült ki. Az nlite még ennek ellenére sem csinálta meg jól elsőre és csak az egyik *.sys került a helyére egy másik vinyóról indítva és megvizslatva a felmásolt anyagot, aztán bevetettem egy kis trükkött és megszünt a kékhalál. Azóta telepíthető.

Az Asrock Sata3 kártyához szerintem hasonló módon kell a driver mint az alaplapi vezérlőhöz. Mellesleg a saját lapomhoz is kellett ilyet pluszba produkálni, de nlite megoldotta, legalábbis azt probléma nélkül.

"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.