Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
imike79
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,mi okozhatja azt a hibát,hogy a gépem bekapcsol,egyet csippan,bejön az alaplap oldala,és onnan vége.Bootolni már nem bootol.Megy az összes ventillátor.Viszont a billentyűzetet,és az egeret se látja,legalábbis nem reagálnak,és nem világítanak.
Ezt azóta csinálja,hogy én marha,kiszedtem a procit,úgy hőpasztáztam be,és egy kicsi került a lábak szélére is.vártam egy kicsit,kitakarítgattam fogpiszkálóval amennyire tudtam,és utána raktam vissza.Lehet kicsináltam?
Az alaplap:
-Gigybyte GA-MA770-DS3
A proci:
-AMD 64x2 4200
Köszi szépen a segítséget előre is! -
prmcsk
addikt
válasz imike79 #46851 üzenetére
Az attol függ mivel pasztáztad. Sima (fehér) pasztával ?
Első blikkre: Proci ki nitróval, vagy alkohollal és egy kis ecsettel kimosni a lábak közé került szutyit. A foglalatot is átnézném...Ha megjavul, a biost is újra átnézném.
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
prmcsk
addikt
válasz imike79 #46853 üzenetére
Semmi nem durva. A WD40 is jó, ha a hozzá adott csővel, viszonylag nagy nyomással kimosod, de nem szárad olyan hamar.
Minden felületet takaríts le és pasztázz újra. Az "ezüstöt" én az ujjhegyemmel kenem szét a procin, hártya vékonyan (a teljes felületen) és tökéletesen elég
[ Szerkesztve ]
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
prmcsk
addikt
válasz imike79 #46855 üzenetére
Elég neki, de egy hajszárítóval rádolgozhatsz és időt nyersz.
Megnézted a foglalatot, a lyukait és környékét is ?
[ Szerkesztve ]
-
imike79
tag
válasz imike79 #46858 üzenetére
Nah,sikerült beindítanom.De csak úgy indul el,ha csak 2 slotba rakok memóriát.1-3-ba.Ha a másik kettőben is van,vagy el sem indul,vagy a Gigabyte képernyő,és vége.
Ha esetleg erre még volna ötleted,azt is megköszönném.És köszönöm szépen az eddigi segítséget is![ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz imike79 #46859 üzenetére
A memo slotokat is portalanítsd ki és a memo érintkezőit is tisztítsd meg. A memokat egyenként próbáld ki a különböző slotokban.
A hibasorrend szerintem: memo, foglalat, bios, lap, ezeket nézd át.
Nem tudom mennyire vagy "bios bubus", de át kellene tüzetesen nézned, mert a procit kivetted a lapból, amivel szerintem "eldobtad" a bios beállításokat is.
-
BaLee
addikt
Sziasztok!
Adott egy GIGABYTE GA-EP35DS4 alaplap, amin van egy 7.1-es alaplapi Realtek (Azalia) hangkártya. Érdekes módon ha rádugnak bármit, csak az egyik fele szól a hangszórónak. Ki volt próbálva mással is (fülhallgató) meg az előlapi kivezetésen is csak az egyik szól.
A hátlapon bármelyikbe dugjuk a jacket és beállítjuk hogy az a fülhallgató, ugyanez a hiba. Létezik ilyen, hogy az alaplapi hankari úgy hal meg, hogy csak az egyik fele szól?
Vagy mi lehet a gond? -
bocsika
aktív tag
Sajnos nincs külön topikja így itt kérdezem meg.
Haveromnak van egy Asus M2N68-AM SE2 alaplapja 5200+ procival. A legolcsóbb bővítési lehetőséget választotta. Vesz bele egy nagyobb 4 magos processzort.
Sajnos elég sok verziója van az alaplapnak és elég zavaros és lassú az asus honlapja. Kerestük a .hu-s verzión, de nem nagyon lett meg. A .com os oldalon volt PLUS végtagú verzió aminek a bios számozása hasonló volt, így azt hittük az. De nemrég megtaláltam a support.asus.com -ot. Na az végleg betett. Itt megvan a konkrét alaplap, még a cikkszámkeresővel is kidobja. De anomália van a letölthető bios-ok és a cpu support lista között. A legutolsó bios a 1409, ehhez a cpu listán nincs semmi, pedig csak ezért adták ki. Bezzeg a cpu support listán van 1801 es bios. Ami viszont sehol sem található.
Olyan mintha össze vissza frissíttettek volna. Ebben a 945 a legnagyobb. A PLUSban a 960 A sima M2N68 meg még a BE procikat is támogatja :S -
vizimento
senior tag
Sziasztok!
Igen érdekes dolog történt a gépemmel!
Legalábbis én értetlenül állok a dolog elött...
Remélem tudtok segíteni!Szóval 2 ram van a gépemben, duálba mennek. Illetve mentek eddig...
Ugyanis egyszercsak nem kapcsolt be a gépem!
Ha csak egy memóriát hagyok benne, bármelyiket a kettő közül, és bármelyik helyre is teszem = működik a gép.
Tehát elvileg a memóriák és a foglalatok is rendben.
Ugyanakkor amint mindkét (tökegyforma) memóriát belerakom, bekapcsol a gép, de a biosig se jut el és leáll. De 3mp után magától bekapcsol, majd megint leáll. Mindezt az idők végezetéig...
A 2 memóriát már felcseréltem, ugyanez a ki-be kapcsolósdi van...Valakinek valami ötlet? Mi lehet a gond? Alaplaphiba lenne? Azt kéne cserélnem?
[ Szerkesztve ]
Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
lama_lamm
aktív tag
-
Prof01
veterán
Sziasztok!
Vettem AM3-as lapot és mellé egy FSP 500W-s tápot, és a gond vele, hogy nem találok rajta olyan 8pin-es csatlakozót amilyen az AM3-as lapom CPU-jához kell, csak a régi 4 pinest. Ha mellédugok egy ilyen átalakítót, akkor működni fog rendesen? [link]
Köszi előre is!
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
-
McDog
aktív tag
Az alaplapomon nincs PCI-Express 1x csatlakozó, csak 4x, ezek kompatibilisek egymással?
-
spista222
addikt
válasz Prof01 #46879 üzenetére
Szia. amit linkeltél az a régihez jó mint 4 pin és nem kiegészítőnek egy másik 4 pin-es mellé hogy 8 legyen mert bele se tudod dugni. A nyolcast néha két 4-esből rakják össze de azok nem egyformák és nem is felcserélhetőek. Amit linkeltél csak akkor fog belemenni ha egy kicsit faragsz rajta. Írták elöttem is hogy a 8 pin csak akkor kötelező ha nagy TDP-s procit raksz bele vagy tuningolsz egyébként elég csak 4.
[ Szerkesztve ]
-
ryger
aktív tag
Sziasztok!
Bocsi a hulye kerdesert elore is de a lenyeg, hogy ha BIOS-t cserelek akkor a Win-t is ujra kell raknom minden esetben?
Koszi!
-
HeloRd
csendes tag
Sziasztok
Most veszek egy Asus P5KPL-VM Alaplapot és nincs rajta integrált RAID vezérlő.
De egy wincseszterem van és úgy tudom h az csak akkor kell ha több winyóm van egyszerre.
Jól tudom? 1 winyóm van meg 1 DVD olvasóm/írom.
-
HeloRd
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm.
-
spista222
addikt
válasz Prof01 #46886 üzenetére
A 125W os porcihoz már illik a 8 as csati. Amit linkeltél "ugyanaz" mint amit én linkeltem vagyis mindkettő belemegy a 8 asba csak amit most te linkeltél az a szabványosított mert az alaplapon is olyan van DE ha megnézed 4 db szögletes van benne fent lent lent fent. Ha van két 4 es fent lent es csatid az egymás mellé rakva fent lent fent lent lesz-> így nem megy bele. előfordulhat olyan csat is ami minden gond nélkül belemegy pl a 6 os VGA táp is belemegy csak épp pont fordított a polaritás vagy épp amit én linkeltem második dugó az mindenhova belemegy mert nincs ez a szögletesítés.
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
Hali
Van egy Asus P7P55D-Deluxe lapom és van hozzá egy TurboV cucc,ahhoz kérnék információt,hogy is lehet használni.
Köszi.
[ Szerkesztve ]
™MØИ$T€R-EИEЯGY™® || ИVIĐIA® || ᴺᴵѕѕᴀᴺ ᴳᴛЯ The Best ||
-
KINIZSI
tag
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy ha cserélek procit, meg vga-t a konfigomban, újra kell tenni a Windowst??Vagy ,ha nem mire kell ügyelni, mit kell tenni?
köszi a választ.
E6750 helyett megy bele egy Q9400
Ati 4850 helyett megy bele egy ATI 4890 -
Prof01
veterán
válasz spista222 #46896 üzenetére
Ja értem már. Megnéztem még egyszer és valóban csak az egyik helyre megy be.
Szóval akkor hogy lehetne megoldani ezt a dolgot?
Mert azt írja a tápon a matrica, hogy 12V1 (18A) Fehér és 12V2 (18A) Sárga.
Sárga viszont csak a 4pin-es kábelbe megy, szóval ha ezt a 2db molex-es átalakítót használnám, amit linkeltem, akkor az a Fehér 12V-os ágat nagyon leterhelné (azon van egy HD4870-es VGA is és minden más ami sata-n vagy molex-en csatlakozik), miközben a Sárga ág nincs is használva.
Szóval mindképpen közbe kéne iktatni a 4pin-es ágat, vagy rosszul értelmezem a dolgokat?Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
Aktív témák
Hirdetés
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest