Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
g.peter23 #8981 üzenetére
Mint az előbbi ábrán is látszik, külön van egy gőzkör (alsó spirál), ami forró vizet is adhat. A savazó program csak a gőzkört tisztítja, a kávés dugattyú meg sem mozdul közben, így a hidraulikába nem kerülhet sav.
A tablettás (lúgos) tisztítás pedig csak a kávékört érinti. Ennek oka elvileg, hogy a kávénak van egy érdekes hatása, a vízkövesedést gátolja. Ennél a gépnél viszont főzés után még a bojler spiráljába is visszafolyik a kávémaradék, ezért gondolhatták, hogy ezt a részt nem is kell savazni soha. A gyakorlatban ez vitatható, hiszen ha manuálisan savazom, mégis dolgozik benne a kémia, tehát van mit oldani.
Kijelzős gépemnél bármikor indítható savazás vagy tablettás tisztítás is. Kijelző nélküli (gombos) gépemnél ez nem választható, csak amikor kéri. Ezért van is rá panasz, hogy valakinél előáll a tárgyalt hiba, a gép nem tisztít normálisan, de elment egy lehetőség:
https://www.elektroda.com/rtvforum/topic3387995.html
https://www.bean2cup.org/forums/index.php?showtopic=19633
Tehát itt vannak ötletek a problémára, csak valahogy nem jön össze.
- Ellenőriztem a pumpa utáni túlnyomásszelepet, nem ereszt.
- Belepróbáltam három vízpumát, csak egyik sem új.
- Átraktam egy másik dugattyút a váltószelepbe (előző kép), próbáltam új tömítéssel is.
11 x 16 x 2,5-re mértem, de az új tömítésre sem mondhatom, hogy jobban szorulna, mint a régi, érzésre nem is kellene.
- Próbáltam tisztítani a gépet az egyik hozzászóló ajánlása szerint úgy, hogy tablettás programot indítok, de tabletta nélkül, viszont savat a víztartályba (10 % citromsavval).
- Tettem bele másik átfolyásmérőt.
- Kivettem a nagy dugattyúból a nyomásnövelő gumidugót, csak a próba kedvéért.
- Gép elejét eltávolítva, kifolyót egy csövön elvezetve megnéztem közelebbről. Ereszt a disztribútor lefolyója? Nem. Csak gyorsan bemegy a víz a bojlerbe, rögtön fordul is vissza, ahogy megszűnt a nyomás.
1-2 másodperccel tovább tolná a pumpa, menne feljebb is (mint ahogy megy is, normál módban), de tisztító módban nem. Túl rövid az impulzus, vagy mindegyik pumpám gyengült már, egyelőre nem tudni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen széket vegyek?
- Windows 11
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Synology NAS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3402
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest