Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Speed® #5785 üzenetére

Szerintem az ATI is jól tudja, hogy meg tudták volna csinálni 256bit-re, nyilván nem véletlen csinálták mégis 128-asra. Az előzetes hírek alapján a 4830 elé, és a 4850 mögé kerül teljesítményben, ezért aztán ha még beleverik a 256bit-et is, úgy valószínű nyaldosná a 4850-eket, köbö 110W fogyasztással, és 30k körüli áron (?) csak mert ha igaz, hogy 99 dollár (az aktuális dollár kb 220-230FT) plusz még rájön hogy Magyarország én így szeretlek, úgy már kijöhet a 30 rongy induló ár... Asszem onnantól nem sűrűn vennék a 4850-et ami egy jó tizessel többe kerül, és 140W körül eszik, (csak nem csinál konkurenciát magának az ATI házon belül). Pláne azok akik 30ezres kategóriában nézelődnek/vásárolnak, ami erős középkat, ott nem ultramagas felbontásban sok AA-val tolják, ahol már tényleg többet veszíthet egy 4770... Egyébként meg valószínű nem csak annyiból állt az új GPU legyártása, hogy az 55nm-est letolták 40-re, a 4890 még azonos csikszélességen is kapott további optimalizációt, aminek köszönhetően még magasabb órajelet érhet el. Reméljük a 4770-ből sem hagyták ki ezt az okosságot, akkor pedig valószínű nem lesz antituning és lehet nem is fog annyit veszíteni magas felbontásban, erős szűrőkkel, ahogy gondoljuk :)

Egy szó mint száz, én már nagyon várom, hogy rendes áron legyen, a 4670 méltó utódja lesz nekem.

Új hozzászólás Aktív témák