- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teodor52
senior tag
válasz
csucsbicep #23599 üzenetére
De visszavesz az órajelekből nézd:
-
Apone33
őstag
válasz
csucsbicep #23596 üzenetére
de ez a tök fölös aggódni kategória. Ez tetszik, ilyet se hallottam még.
-
Teodor52
senior tag
válasz
csucsbicep #23596 üzenetére
Mi ez a vddc?
Azért kérdezem mert egyrészt, ha már kettő emberkénél más adatok vannak ugyan arról a kártyáról méghozzá pozitív irányban, akkor ez bizony egy bogár a fülembe!
Másrészt a kisebb feszültség miatt pl F_Zolee 23586-os hsz-e szerint kb 200-al kevesebbet fordul percenként a ventilátora és vagy 5 fokkal hűvösebb is a kártyája.
-
Teodor52
senior tag
válasz
csucsbicep #23594 üzenetére
A vddc-ét tudtam csak ezt a 3D-ét nem.
Csak google lapok vannak megnyitva és a utorrent.
Miért van a 0,05V-al nagyobb feszültség nálam,és ezt hol tudom állítani?vagy hagyjam úgy ahogy van mert amióta átvettem a futártól nem nyúlkáltam sem az órajelekhez sem a feszültségekhez?
-
Teodor52
senior tag
válasz
csucsbicep #23592 üzenetére
Nos ezt a 2-röl 3D-re való átállást nem tudom hol kell állítani,illetve hol tudom megtekinteni?
-
csucsbicep
nagyúr
-
Apone33
őstag
válasz
DroiDMester #23576 üzenetére
Anno próbáltam én is egy 6870-et, a progi szerint sikerült is, amint betöltött a windows jött a kék halál.
-
válasz
#19617792 #23577 üzenetére
olyasmit olvastam hogy ha régebbi Drivert PL: 10.11 -est használok akkor működik (még nem próbáltam ugyan) de lehet benne valami mert ha letörlöm az ATI driver -t akkor valóban működik a módosított BIOS -al is a kártya!
tehát én sz.tem a DRIVER -ban lesz valami a PowerPlay környékén amitől kifekszik!
Pedig nagyon jó lenne ha működne mert sajnos nem néztem eléggé utána ennek a típusnak(11179-09-20G) bár most így utólag se nagyon találok róla semmit! mint kiderült egy olcsósított verzió és nem CHiL 8214 -es fesz szabályzója van hanem valami noném kacat (mint a giga windforce kártyákon) és a BIOS -ában ugyan referencia 1,175.v van megadva 3D hez de a valóságban sajnos(a szar fesz szabályzó miatt) 1,25-1,27.v -ot kap a gpu 2D nél is valamivel több 0,98.v de az még tűrhető lenne! tehát ezt szerettem volna lejjebb venni mert így eléggé melegedik 3D ben!
És sajnos szoftveresen sem tudom alul feszelni mert hiába veszem le 1,125 -re ahogy át vált 3D be a kártya magától vissza áll a gyári 1,175.re
te milyen kártyával próbáltad mikor módosítottál nem tudod milyen fesz szabályzója volt?
-
Kephamos
addikt
6870Hawk-ot meddig lehet/érdemes húzni alapfeszültségen?
-
törölt tag
válasz
DroiDMester #23576 üzenetére
én moddoltam a 6850-es BIOS-át, nem sikerült, hasonló hibajelenségekkel. bugos az RBE, elrontja a BIOS-t, belső mismatchet generálhat, annak ellenére, hogy RBE jónak mondja. itt pont, hogy a módosítással van baj, mert szarul csinálja az RBE.
-
Valaki próbált már módosítani RBE progival 6850 vagy 6870 kártyája BIOS át? és működik utána minden rendbe?
Én úgy vettem észre ha a 6870.esemnél bármit(órajel, vagy fesz érték) módosítok restart után sajnos nem tölt be a win hanem mielőtt bejönne a grafikus felülete dob egy kékhalált!
nem a módosítással van gond mert eddig minden létező ati kártyámnál át babráltam a BIOS -át és soha nem volt semmi gond!
egyébként egy HD6870 Sapphire 11179-09-20G lenne szó!
-
MrM94
addikt
Ha mar ketten is megmutattak a TX3 asukat megmutatom enis
am3+ lapon is lehet nyugodtan barmerre szerelgetni
nemakarja feltolteni a fenykepet..
-
Asbee
veterán
válasz
Turbolada II #23572 üzenetére
D12SM-12
-
Teodor52
senior tag
válasz
Turbolada II #23572 üzenetére
Az egy jó kérdés,ennyire nem néztem meg.
-
Teodor52
senior tag
válasz
Turbolada II #23570 üzenetére
500-om van!
-
Teodor52
senior tag
válasz
Turbolada II #23568 üzenetére
Nagyon halk!
-
Teodor52
senior tag
válasz
John Rose #23566 üzenetére
Nekem is hasonló a [a tx3 evo]
-
Lmh
őstag
válasz
westcoastog #23563 üzenetére
-
westcoastog
veterán
De ez hülyeség, havernak is tx3 van am3-as lapon és függőlegesen fel lehetett tenni. Én szereltem föl neki.
A vinyók fűtenek be neki valószínűleg, meg hogy levetted az oldallapot csak megreked a meleg, érdemes lenne a vinyókat átköltöztetni meg betenni 1-2 ventit.
Elég szűk a hely, sok szellő sincs neki. -
Lmh
őstag
válasz
westcoastog #23560 üzenetére
Igazából mind1 is, hogy merre fúj, mert ahonnan beszívja, ott semmivel nincs melegebb, mint a szobában bárhol. A szobában meg durva klíma van
John Rose, nyugodtan pofázzál bele, azért tettem ki a képet
775-ös alaplapomnál még nekem is úgy volt, hogy hátrafelé tolta ki a levegőt, de AMD socketnél csak 2 fajta irány volt ahogy feltehettem, vagy lefelé a VGA-ra tolja, vagy onnan szívja és felfelé a táp illetve a ház tetején lévő szellőző felé tolja. Inkább akkor már a 2.-at válaszottam. De a TX3-nak nem hiszem hogy sok köze lenne a VGA-s alap 60foknak. CPU43-45 fok körüli, szóval az szerintem normális. -
Lmh
őstag
válasz
csucsbicep #23557 üzenetére
-
Asbee
veterán
válasz
jesusenergy #23550 üzenetére
Milyen tápod van?
-
Lmh
őstag
válasz
csucsbicep #23554 üzenetére
Érdekes, nekem előző kártyám is ilyen meleg volt. 58-61 fok között táncol most is. pedig csak netezem. 1200rpm. Sosem láttam még 50fok alatt szerintem. Az előző két ventis Gigát sem
BTW megjegyezném, hogy a Giga 6850 sokkal halkabb volt
-
westcoastog
veterán
válasz
Töröld az integrált vga driverét eszközkezelőben, és tiltsd le, utána indítsd a vga-val, nálam is volt ilyen azután miután az integráltat használtam.
-
keke69
őstag
válasz
Szerintem a biosba nézd meg megint hogy kikapcsoltad-e az alaplapit vagy csak egyszerűen csatlakoztasd a vga kábel másik felét az alaplapira,ha ott van kép akkor nem kapcsoltad le az alaplapit!
-
Kephamos
addikt
Na, megint előjött a balck box probléma, most a crisys2ben. Hogyan kell pontosan megoldani a problémát?
-
Lmh
őstag
válasz
jesusenergy #23545 üzenetére
Felpörög minden venti és semmi kép? Hangfalon hallod, hogy bebootol a windows? Vagy csak pörög minden alapon de nem bootol?
csucsbicep: Akkor nem vagyok túlságosan megelégedve :S Mondjuk nálam nincs a gépen ház, de elég hűvös van a szobában. Ez azért több, mint 10 fok különbség
-
Apone33
őstag
válasz
jesusenergy #23545 üzenetére
Nála hiba nélkül ment? Másik kimeneten is próbáltad a vga-t?
-
jesusenergy
csendes tag
Sziasztok!Megvettem egy haverom gépét és van vele egy problémám.Egy gigabyte 6870es vga van benne,és ő még crt monitorral használta a gépet.Hazahoztam rákötöttem az én asus lcd monitorom és csak készenléti állapotban villog. Integrált vga-val megy.Újratelepítettem már a windowst,átnéztem a bios beállításokat, letiltottam az integrált vga-t,reseteltem a biost,próbáltam csökkentett módban indítani alacsony felbontással de semmi változás.Van esetleg valami amit még ki tudok próbálni?
-
Lmh
őstag
Sapphire 6850 minden gép resinél 2100+on pörgeti a ventit, úgy értem úgy is marad boot után is. Mindig MSI afterburnerrel kell lejjebb vennem a Fan Speedet 50%ról 30-33% körülire, hogy 1200-as RPM alá kerüljön. Nektek mekkora RPM-en pörög alapon? Nekem most 1200 és így 57-58fokos a GPU.
Ötlet? -
lacika8006
tag
válasz
csucsbicep #23541 üzenetére
OK. köszönöm szépen!
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
lacika8006 #23539 üzenetére
Ha van fölös pénzed és erősebb kártyát akarsz, inkább add el a mostanit és vegyél egy erőset, mert többet érsz vele, mint a CF-el.
-
MrM94
addikt
válasz
lacika8006 #23536 üzenetére
en probaltam,teszteles keppen,mukodik a dolog csak ugye 3 maggal nemtudom megvaltani a vilagot..de teny hogy mukodik es a corsair cx500 asom is elvitte.
-
lacika8006
tag
válasz
csucsbicep #23538 üzenetére
bocsi késő van, átfogalmaznád mert nem értem..
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Inkább egy erős kártyát vegyél. A 6850CF és a 6870CF ereje pont ott jönne ki, ahol elfogy a vram.
-
Apone33
őstag
válasz
Én a helyedbe eladnám a 6850-et és vennék kettő 6870-et, vagy a meglévő mellé mégy egy 6850-et.
-
lacika8006
tag
Sziasztok! Próbált már valaki 6850 és 6870 CF-et?
Elvileg lehetséges. A giga 6850 -enem mellé vennék egy karit, és 6870 re gondoltam.
Gigában a 6870 915/4200, ezt a 6850-enem is tudja. (920/5000-en stabil) (tudom hogy nem csak ennyi a különbség)
Érdemes mellé megvenni , vagy inkább egy ugyanolyat? Vélemények? -
Teodor52
senior tag
válasz
F_Zolee #23533 üzenetére
Mikor újraindítom a rendszert, akkor egy kis ablak nyílik fel ami el is tűnik 1 percen belül, de amúgy nem tapasztaltam rendellenességet.Viszont nem hiába van feltüntetve az eseménynaplóban hibaforrásként és a megbízhatósági előzményeken belül pedig kritikus szinten besorolva!
-
Teodor52
senior tag
Én is kínlódok igaz, a 12.4-es driverrel.Folyamatosan AMD Fuel service hibát ír az eseménynapló, de egyszerűen nem tudok mit kezdeni vele.
Most kénytelen voltam a win7-et újrarakni és feltenni a 12.3-at azzal nem írja.De, hát szeretnék újabb verziókra váltani.
Hiszem a héten vettem át a shappire 6850-es karit és nem jó vele a 12.4-es!?Nem tudom, hogy most ez mi!?
-
Lmh
őstag
köszönöm, de már megy fel az új win7 -.- Remélem most jó lesz. Leszedem netről a 12.4-et és életem végéig nem frissítek semmin
Tököm kivan a számítógépekkel komolyan mondom. Tömény szívás, én mindent kifogok amit csak ki lehet.
Most egyszer induljon el normálisan és évekig hozzá sem nyúlok. -
Lmh
őstag
Észlelő illesztőprogram betöltése sikertelen.
Na elindult csökkentett módban, már látok is. Megpróbáltam CD-ről felrakni drivert illetve netről is. Mind a kettőnél kidobja a telepítő legelején: Észlelő illesztőprogram betöltése sikertelen.
Hiba történt a telepítés közben és kampec :S -
Lmh
őstag
fúúúú most nagyon király! Idegrohamot kapok!
Letöröltem a CCC-t és most összeomlott a képernyő, nem látok kb semmiz, feke-fehér lett minden és alig van vmi amit látok a képernyőn. Igy nem tudok se netről instllálni és a driver cd-t sem tudom visszarakni -
Lmh
őstag
Ez egyszerűen nem hiszem el, hogy ami bajt olvasok itt fórumon, az nekem így vagy úgy előkerül, nem úszok meg semmit
Gigámnál, nem volt gond az új driverrel. Most a Sapphire szarakodik és nem hajlandó elfogadni, hogy tizedszerre teszem fel a 12.4-es drivert! Ő még mindig a CD-s 11.10-eset látja.
-
törölt tag
válasz
Apone33 #23519 üzenetére
a GPU-nak nem árt, mert azok 120+ fokra vannak hitelesítve. a tokozás forrasztása a kérdés, de az nem a magas abszolút hőmérséklettől megy tönkre, hanem a hőingásoktól, off/idle/load között, ez főként a G80, G92-es GPU-s karikra volt jellemző, gyenge forraszanyag, maiaknál már nem jellemző. illetve a G80/G92 korabeli HD3000-esek még mindig jól mennek...
-
Kephamos
addikt
válasz
GeneraL_XTX #23447 üzenetére
GTA4-ben előjött ez a black box dolog. Hogyan is kell pontosan csinálni ezt a hozzáadást? Nekem nem enged más számot beírni.
mod: működik csak a játékon belül be kellett állítani, hogy 60Hz legyen. -
Kephamos
addikt
Aha. Gáyri beállításon mennek most a ventilátorok és ~2 óra BF3 után elérte a 70°C-ot.
-
Beri
addikt
válasz
csucsbicep #23508 üzenetére
Ha bármilyen negatív hatással lenne az akkora hőmérséklet, nem is érné el a kártya soha.
-
Teodor52
senior tag
Jó estét mindenkinek!
A 23491 problémára a feltételezett megoldás a win újratelepítése, de miután azzal is megvoltam és felraktam a 12.4-es drivert újra jelentkezett az a bizonyos AMD Fuel service hiba.
Ekkor fogtam és ati driverből töröltem mindent, majd felraktam a 12.1-est és nem jelentkezett a hibaüzenet.
Azért próbáltam ki a 12.1-est mert a shappire előtt 4850-em volt és azzal a 12.1-es tökéletesen futott több hónapig.Megtudtam, hogy az amd fuel service egy uj alkalmazas a CCC-n kivűl,ami az AMD procik energia-gazdálkodásáért felel.
Miért van az, hogy a régebbi driverekkel nem dobál hibaüzeneteket és az ujjakkal igen?
-
Kephamos
addikt
6870-es MSI Hawk-ot milyen hőmérséklet alatt érdemes hosszútávon üzemeltetni?
-
Turbolada II
őstag
válasz
csucsbicep #23504 üzenetére
El kell adni másfél év után és a garancia is megoldva.
-
Lmh
őstag
Visszatértem
Lecserélte a nagyker a Gigabyte HD6850 OC 3 év garis kártyát egy Sapphire 6850 2gb 2év garisra. Elfogadtam, mert már lassan 3 hete nincs gépem. Most vázoljátok fel, h miért jártam baromi jól, hogy megnyugodjak.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3026, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest