Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kovsol
üzenetére
Átlagot: Crysis-2 1920x1200 felbontáson és Extreme beállításon végezték 12.másodpercenként mérve a teszt alatt, és ennek a méréseknek az átlaga a fenti képen látható! (természetesen kizárólag a VGA fogyasztása nem az egész gép fogyasztása!)
de itt részletesen le van írva minden olvasd el melyik mérés mivel és hogyan történt!

-
kovsol
titán
válasz
Storms
üzenetére
Én nem raktam rá másik biost. 915/1150 volt a max amit bírt nálam tuninggal. Feszt nem lehet rajt növelni. A ventilátort én 10-40% közé szabályoztam be, így is még ebben a melegben is megfogta 70-72 fok körül és így még nem is zajos. Igazából nekem gondom még nem volt vele. A kártyában kellemesen csalódtam, igazából hozza az elvárhatót tőle. Mondjuk én jóval olcsóbban tudtam megvenni anno, mint más márkákat.
-
kovsol
titán
akkor valaki írja le azt is, hogy mi jó akkor stabilitás tesztre, mert most már kíváncsi lettem
(#24385) DroiDMester és mégis pontosan mit takar ez a mérés? 6850 88W
-
-
bunga
csendes tag
Szia2x 6790 de ennyire rossz lenne az LC power mert olvastam teszteket és véleményeket irtak róla rosszat is de erről a tipusról nem Amugy az a gond hogy ha kikapcsolom a cf et elindul a játék de cf alatt lefagy és csak a feladatkezelőben tudom leállitani Letöltöttem az alkalmazásprofilokat az amd oldaláról de akkor sem működik valami nem stimmel vele de nem hiszem hogy a táp vagy az egész konfig lenne a baja Van esetleg ötleted még mi lehet
-
killer_04
csendes tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Én nem fogyasztásra ajánlottam a FurMarkot, hanem stabilitásra

-
-
Whysperer
addikt
Pontosan ilyenem van legjobb. nem bántam meg 1 éve tolja és 875/1110-et megy
Melyik progival lehet amúgy VGA telejsítmény testelni mármint nem pontot hanem ,hogy 100%-osan müködik-e
-
Storms
őstag
üdv
Gigabyte GTX550 1GB-om cserélném el egy VTX3D HD6850 1Gb X Edition kártyára , kérdésem az lenne , hogy ez megbízható márka? Visszakerestem de megoszlanak a vélemények. Nem szeretném ha hamar megadná magát. Itt egy kép amit küldtek róla: LINK Az lenne a kérdésem , hogy miért 6850 X2-t ír ki a GPU-Z? lehet ezt orvosolni másik BIOS-al? köszi
-
killer_04
csendes tag
Üdv!
Gigabyte HD6850-nél próbálkozott már valaki tuningolással?
Ha igen, hová sikerült emelni az órajeleket?
-
bunga
csendes tag
Sziasztok van egy problémám most épitettem egy új configot és a 6790 crossfire alatt nem tudom elinditani a battlefield 3 (meg még nem tudom mit mert csak most állt össze) at nélküle pedig fut.A gépben minden új:
deszka ASRock FX990 Extreme 3
CPU: AMD FX 8120 alap órajelen
RAM: 4x Corsair XMS3 2gb 1600
VGA: 2x HD 6970 (crossfire)
HDD: OCZ revo drive 80 GB PCIe SSD
Audio: ASUS Xonar DX 7.1
Táp: LC power 750 w
OP
in 7 ultimate 64 bit
Tudna valaki segiteni a crossfire beállitásokkal mert az AMD nem tudott a honlapján sem adni olyan drivert amivel elindult volna.
KÖSZI -
kovsol
titán
válasz
DroiDMester
üzenetére
7850 többet eszik mint 90-95W tuningolva. 130W TDP je van, de ha nem kínzod agyon tesztekkel akkor is 110W meglehet.
-
HeZzZ
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
tyűha, baráti megoldás

nem fogom elkapkodni, ez jól hangzik

-
CF -en nincs gond de sajnos az 1.Giga vRam az kevés hibába van bika GPU -d(6870CF) ha az 1.g vRam miatt meg malmoznak majd a GPU -k

Legjobb megoldás az lenne hogy akár ár alatt(30.k) eladod a jelenlegi 6870 -et és megtoldod ~22.e el és veszel az apróban egy 2.gigás HD7850 -et!(52.ért van új dobozos verzió) amit fel lehet húzni 7950 -es szintre! és a vRam problémád is kilőve mert ugye ott lesz 2.giga! és még tápot se feltétlenül kell cserélned, mert a 7850 el szalad még tuningolva is 90-95.W al! a mostani meg bekajál egymaga 150-170.W ot is!

u.i. : persze hogy nem kell elkapkodni de jelenleg a legjobb ÁR/ÉRTÉK aránya a 7850 nek van!(és brutál OC van benne alapfeszen 1200.at szalad szinte mind de még a gyengébbek is elmennek 1150.en) én brutál tuningos 5850.CF ről váltottam egy szál 7850 re és nem bántam meg (pedig azok a 5850CF -ek jobban mentek mint egy 6870CF)
-
HeZzZ
senior tag
válasz
lizRRR
üzenetére
erre rájöttem hogy a hkc re nem lesz jó.
tehát a CF el uj táppal nyerek 5 ezer forintot. de nagyobb fogyasztást.
a 7970 el pedig sovány pénztárcát, de hosszú távon kifizetődőt, hosszú...amenynit használom 2 hónap alatt összejön az 5 ezer sporolás
köszönöm a tippeket
de ne iparihulladékozd le

-
Milka 78
nagyúr
Tehát,hogy folytassam.Vegyél egy 600-as(pl. én 650-es A-DATA-át használok) és lehetőleg egy ágas tápot.Az egy ág nem létszükséglet,de baromi sok kellemetlenségtől megóv(tapasztalat,hogy hiába a nagy táp,ha túl tudod terhelni az egyik ágat ami nem is nehéz több kártyás megoldásnál.) ha hosszú távra tervezel és proci-vga tuningnál nagyon kellemes.Ezek után nyitva áll a lehetőség,hogy cf vs. egy új kártya ami szintén + mozgásteret ad.Ha ezek megvan akkor már van miről beszélgetni.
-
lizRRR
őstag
Most mondja kollega ... HKC-s tápra akarsz kötni CF-et ?!
Ez halott ügy, kivéve ha az a hobbid, hogy új kártyát veszel havonta...Lényeg : Nagyon megbízhatatlan 1 táp , egy szinten van a codegennel de ha ez se mond semmit akkor segítek : ipari hulladék.
Azért is mondtam hogy 7970 jobban járnál mert kevesebbet fogyaszt, de így ha CF-et szeretnél akkor tápváráslással is számoljál ami megint + költség 14-15 k-ért már vannak aprón 750W CHIEFTECH-ek illetve láttam párnapja egy 700-750W TT tápot is. -
Milka 78
nagyúr
Na ez bukta.A HKC sajnos nem táp,hanem levélnehezék
Kérdez be a tápos topickba,kifejezetten veszélyessé tud válni.Szerintem azt a tápot sürgősen cseréld,mert ha egyszer elszáll,viheti a gépedet is.Egy kis bizonyíték
-
lizRRR
őstag
A gyártó mindegy, most milyen kártyád van? azon belül, hogy sapphire ref vagy a flex edition?
(#24351) Milka 78 : Ha még az optimizálás ki is lesz javítva a teljesítményt nem tudja kihasználni a kis Vram mellet, értem azon ezt, hogy van 2 kártyája max grafikán akar játszani, de nem tud illetve persze tud csak nem olyan körülményekkel, a hosszú távra tervezel akkor meg minden szempontból jobban jár a 7970 ha még egy picit többe is kerül, mert könnyebben el tudja majd adni, az apró már így is teli van 6850-6870-el.
(#24354) HeZzZ : Akkor valami másik fajtát vegyél értem azon azt, hogy nem ref hanem mondjuk azt a flex edition verizót, hogy kapjon levegőt a kettő mert ha jól tudom a ref kártya hosszabb.
-
HeZzZ
senior tag
válasz
Milka 78
üzenetére
HKC 600 Wattos van, azokra nincs panasz, nem tartoznak a noname-kategóriába.
de ha már 35 öt fizetek az 55 helyett akkor marad 20 ropi. abból kicserélem vígan a tápot is.
tehát pénzben jobb, kérdés a teljesítmény. eddigi halottak alapján a cf-el nincs gond. fizikailag ugyanott kell legyen teljesítményben, mert nem lesz prioritása a kártyáknak ha vannak használva.midnenesetre köszönöm a segítségeket. lehet vissaztérek még.
-
Milka 78
nagyúr
Ha nem kell tápot venned akkor igen(minőségi 600w).35 körül simán kapsz 6870-et,de láttam már ez alatt is.
7970-et 85-90-ért találtam,ha levonod a kártyád árát(35) az50-55-ropi.
Ezt a cf optimalizálást meg hagyjuk már.Folyamatosan frissítik a támogatást,tehát ez egy jó nagy urban legend.
Amúgy meg tök mindegy a gyártó.
-
-
HeZzZ
senior tag
válasz
Milka 78
üzenetére
jók a 6870 CF tesztjei. Máshol azt olvastam hogy a 79xx akármennyivel egyen szintű lesz a két 6870 es.
(#24342) lizRRR: a fogyasztásban teljesen egyetértek amiért nem érdemes. a melegedés már talán nem zavar annyira, sűtvítenek ezek ha kell.
Viszont, az már más téma, hogy nincsoptimalizávla a CF-re :/
Ha a BF3 sincs, akkor más sem lesz.
Nem is tudtam hogy ez optimalizáció kérdése, ennyire nemmindegy hogy ugyanaz a teljesítmény CFben vagy egy uj gen. kártyában? :/Milka 78 linkje szerint is szépen muzsikál CF-ben.
Na most kicsit meggabalyodtam.
-
lizRRR
őstag
A bulldozer ugyanaz a tejlesítmény vagy egy kicsit több , csak más csomagolásba.
De jelen esetbe 965 tudtommal veri a FX-4100, de nem esküszöm meg rá.(#24341) HeZzZ : A helyedbe nem még egy 6870 vennék, hanem inkább eladnám ezt a kártyát és vennék helyette egy 7970 vagy GTX 670 hogy miért? azt most meg is mondom.
Nézegettem sok tesztet és nekem az egészből az jött le, hogy SLI vagy CF tök8 bf3 alatt nem nagyon van optimizálva, és sokkal jobban jársz egy magos kártyával, nem beszélve arról, hogy nem melegedik annyira mint a két kártya és nem is eszik annyit illetve sokkal több a Vramja tehát sokkal nagyobb felbontáson tudsz játszani, a 2 db 6870 az lenne a probléma h nem tudnád ki használni, mert csak fejenként 1-1 GB vramja van a kártyáknak. -
HeZzZ
senior tag
sziasztok.
mennyi javulásom lenen bf3 fps terén, ha a meglévő fx-8120 --- sapphire hd6870 --- corsair venegace 1600mhz 8gb ddr3 triplán mellé beszúrnék még egy hd 6870 et?MSAA kivételével most van midnen ultrán maxon felbontásban és végighuzva stb stb. tényleg kimaxolva, folyékony képernyőm átlag 50-55 fpssel.
-
t256
őstag
Sziasztok! Milyen procit ajánlotok egy HD 6850-hez, ami kihajtja Battlefield 3 alatt?
Jelenleg Athlon II X4 635 proci hajtja, de eléggé visszafogja. -
Toninho13
aktív tag
Sziasztok!
A gyári hűtőm rakoncátlankodik. Milyen aftermarket hűtőt ajánlanátok a 6870-re? Esetleg nincs valakinek elfekvőben egy gyári hűtője? -
Sziasztok!
Közben megérkezett az aktív miniDP-dvi átalakító, így rákötöttem a6870esemre a 3 monitort (2 dvi-n, egy pedig az említett módon). Megy szépen, dolgozni tudok, de gondoltam, kipróbálok valami játékot. A Dirt showdown-nál semmit sem tudom állítani, BF 3nál is ha rányomok a 3 monitorra, és acceptelem, akkor is csak átdobja a képet a bal oldali monitorra, és ennyi. 12.6-os ATI drivert tettem fel, de ami az érdekes, hogy az asztalon jobb gombot nyomva, és ott a catalist-ra rámenve nem nyitja meg, csak vár kicsit és mintha semmi nem történt volna.
-
code1005
senior tag
válasz
Aidan85
üzenetére
Akkor lehet olcsóbb (nézve az aktív átalakító árakat) a fő monitoromat rádugni display porton, az egyik monitor (dvi) a hdmi portra és a maradékot (dsub) a dual dvi portra. Működhet ez így? Mert ez esetben csak egy dp kábelt kell vennem ami sokkal olcsóbb mint az átalakító.
-
code1005
senior tag
Sziasztok,
szeretnék a sapphire hd6870-es kártyámra három monitort kötni, de nem megy. Egy hdmi egy dual dvi és egy single dvi-re csatlakoznak. A hdmi-s a fő monitorom. A két dvi-s külön külön megy de egyszerre nem.
A windows (win7 x64) látja a három monitort de amikor a harmadiknál az extendre nyomok és elmenteném akkor nem tudja elmenteni az állapotot. Az AMD-s beállításnál (Vision center) pedig előbb le kell tiltanom egy monitort mielőtt a harmadikat engedélyezném, tehát egyszerre csak kettőt enged.
Extendet szeretnék a desktopon és mindhárom monitor különböző felbontású.
Van valakinek ötlete?
-
Whysperer
addikt
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Lesz csak várom az új FX-eket Októberbe addig nem akartam cserélni! De amúgy ez a 6850-em megvan 1.5 éve és annyira megvagyok vele elégedve amennyire csak lehet!
Köszi köszi
-
Whysperer
addikt
Amúgy van egy VTX3D 6850 X-Edition krátyám alapból 800/1050-en megy most felhúztam 875/1110-re tudom nem nagy ,de Így megy egy 6870-es sebességen? Vagy ez még mindig nem 6870?
a Másik krédés így kevés alá már az e7300 3,6 Ghz-en?
-
Whysperer
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
Okés köszi!
-
Tomi13
senior tag
Sziasztok
Elöbb szereltem be a sapphire 6870-et a gépembe, beindítottam, leszedtem a régi catalystet, újraindítottam és feltelepítettem a sapphire oldalán lévő driverekkel. A gondom az, hogy a régi kártyámat mind a windows, mind pedig a ccc pontosan látta,tehát 4770-nek. Most hogy feltelepítettem az újat, nem 6870-nek látja hanem mindehol 6800 seriesnek írja ki. Jó ez így és hagyjam vagy valamit még kéne csinálnom hogy pontosan írja a típust?
Köszi -
-
Whysperer
addikt
Bocsi ,ha nem teljesen jó topic ,de kérdésem ,hogy egy i5 760-as procinak hány Ghz-en kellene mennie ,hogy meghajtson egy 6970-et?
-
Keni21
tag
Sziasztok lehetséges hogy meghalt megint a 6870-em,ha cod4-nél hiba üzenettel kivág és utánna a chrome is mindig összeomlik??? A furmark hiba nélkül fut le...:/ Mi lehet a baj? Már újra huzta. a rendszert is de a hiba fenn áll... Előre is köszi a válaszokat
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN NULL Perces
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

875 a max, már mindennel próbáltam kijátszani Trixxel , MSI AB cfgjét is.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)