- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolisx4
őstag
válasz
#19617792 #20096 üzenetére
Melyik driver van fenn ??nekem a 12.2 csinál fura dolgot
még nem szóltak semmit . -
zoleeno1
veterán
válasz
#19617792 #20096 üzenetére
80 fok még nem vészes, attól nem volna szabad ilyet csinálnia. Ez akár Vram hiba is lehet. Eressz rá 1 Video Memory Stress Test-et, az elvileg megmondja ha az a baj.
-
törölt tag
hmm, túlmelegedéstől lehet olyan, hogy beszemetelődik a kép és lefagy a driver? 80 fokot írt ki, mikor játék közben fagyott egyet a driver. és az STO-nak meg se kottyant egy driver crash.
-
törölt tag
Én Sapphire párti vagyok, és a 6870 amit vettem gyári hibás, 1 hónapot vártam mire kicserélték a 0 perces vga-t
Pedig Gigát akartam, de itt sokan mondták hogy Gigát ne vegyek mert xar... erre.... no mindegy, legközelebb a szívemre hallgatok -
miresz
veterán
válasz
zolisx4 #20088 üzenetére
"sokkal többet vettek belőlük mint másból azért van ez a sok hiba ."
Erre csak azt tudom mondani,hogy 10db Sappire és 10db Giga VGA-ból a Gigából átlagban van legalább 3hibás,és ez a lapoknál is hasonló a felállás,bár igaz ott nem olyan durva a helyzet,mint a VGA-k terén. Az igazság az sajnos,hogy mennek lefelé a lejtőn szerintem.Nálam be kerültek a nem ajánlott gyártók közé. -
zolisx4
őstag
válasz
miresz #20087 üzenetére
A nagy számok törvényére gondolj,nem merem azt mondani hogy a gyártóval van a gond ,
2 haveromnál tökéletesen megy a giga 3 ventis változata semmi bajuk .
Vissza a témához a giga egy nagyon felkapott termék lett ,mert jó , sokkal többet vettek belőlük mint másból azért van ez a sok hiba .
Az asrock-lapok most ugye felkapottak mert jók ,de nem rég ment tönkre nem olcsó lapom gyakorlatilag most már az fog jönni hogy a lapos topikba mint itt a giga vga-val történik. -
miresz
veterán
válasz
#21346560 #20085 üzenetére
Az a jó benn,hogy nem csak 10 panaszkodik..... Én régen eléggé farorizáltam a Gigát,rengeteg gépet építettünk össze Giga lappal,kártyával,mert olcsó volt,és jó.De most a saját "bőrömön"tapasztalva nem ajánlom senkinek,főleg a VGA-ikat. De rengeteg lapot is hordanak vissza haverhoz a boltba,ahol besegítek én is.Ezért inkább már nem is nagyon hoz a nagykerből Gigát,inkább az olcsó kategóriában az ASRockot hozza. (reméljük ez nem jár úgy mint a Giga)
-
törölt tag
válasz
Alister71 #20083 üzenetére
Nézd, nem vagyok semmilyen gyártó pártján, de ha te elégedett vagy valamivel, akkor hülyeség csak azért váltani, mert másik 10 embernek nem tetszett.
A poén hogy csak azok írnak, akinek nem jó, akiknek jó azok kevésbé... tehát lehet hogy 5000 emberből 10 panaszkodik, akkor már egyből rossz az a gyártó? -
Alister71
nagyúr
Én egy ideje rendesen Gigabyte hívő voltam, bár az én hardvereim nem tartoznak a legújabbak közé. Ezek persze most is tökéletesen működnek. Mind 2 alaplapom és az egyik vga-m is Giga.
De ezt a sok hsz-t olvasva már nálam is kezd rezegni a léc.
VTX3D eddig bevállt, Sapphire-al sose volt gondom, de akkor alaplapba megint Asus? MSI meg ilyenek, köszi, de nem, AS Rock-ról akármilyen balladákat zengenek, de akkor se -
Andris837
senior tag
Eddig úgy néz ki minden rendben. Játékban sem, videóknál sem hibázott eddig a kártya.
Boldogság van!
-
patex1983
őstag
válasz
Andris837 #20076 üzenetére
Legyen igazad, hogy végre kaptál egy hibátlan kártyát a pénzedért (nem kevés idő, utánajárkálás és idegbetegeskedés után)...
Én mondjuk biztos, hogy nem hagytam volna ennyiben és nem fogadtam volna el Gigabyte márkájú VGA-t ezek után...de ez már tényleg hátha jó...Mondjuk nekem soha nem volt a szívem csücske ez a gyártó, az ilyen márkájú termékek sorra hullottak el a környezetemben (legyen az vga, alaplap, bármi...), de mostanában amiket olvasni a termékeikről, egyenesen botrányos...
-
Andris837
senior tag
Kaptam még egy Gigabyte kártyát. A boltban sajnos nem tudtak rendelni Sapphire 2GB-os kártyát, viszont tegnap felhívott az eladó, hogy kaptak egy Gigabyte kártyát ami működik (tesztelte). Ma bementem érte, lassan egy órája nyüstölöm, hajtom, "youtube tesztelem".
Eddig az eredmény: SIKER!
Lehet, hogy kifogtam egy jót a háromból.
Az eladó mondta, hogy vittek vissza még egy ilyen kártyát ugyan ezzel a problémával, így négy kártyából eddig egy jó.
Na de még nem bízom el magam, le is kopogom ez eddig működik. Délután még írok azért, hogy tényleg sikerrel jártam e..
-
zoleeno1
veterán
válasz
Mustármag #20071 üzenetére
Nem hiszem, hogy van erre arany szabály. Meg igazából ezzel még nem szűrted ki, hogy biztosan a kártya e a ludas. Mert igaz, hogy jó minőségű a tápod, de láttunk már csodát, lehet elfáradt benne egy kondi vagy valami. Ki kéne próbálni azt a karit mindenképpen egy másik konfigban, hogy kizárhasd a többi elemet (vagy egy másik hasonló fogyasztású karit ebben a konfigban). Nem tudom van e lehetőséged valamelyik opcióra. Egyéb ötletem nekem nincs, de hátha jön majd valaki akinek lesz
-
Mustármag
őstag
Újabb 2-3 resin vagyok túl mennyit kell mennie a furmark-nak hogy biztos legyek benne ahogy nem a kártya a ludas?
-
Mustármag
őstag
Kivettem, ki poroltam, vissza dugtam, most jó
az mi?
Most itt állok egy nagy WTF-el!Elindítom a játékot ki írja hogy nyomjak meg egy gombot... játék betöltése... betölt! kilépek-> furmark, elindul, most is megy 70°C-nál jár a kártya!
-
Mustármag
őstag
-
zoleeno1
veterán
válasz
Mustármag #20067 üzenetére
Végre valami jó válasz is jön erre a kérdésre, nem pl: deer, colorsit, lc power, stb
Mert én a tápra gyanakodtam, de természetesen a GS600-as röhögve bírja, 2-t is.
Ebben az esetben én is a vga-ra tippelek, ha van lehetőséged próbáld ki azért 1 másik konfigban is.
Azonnal lekapcsol játékoknál/fumarknál, vagy egy bizonyos idő után? Ha nem azonnal, akkor hány fokos? -
Mustármag
őstag
válasz
zoleeno1 #20066 üzenetére
Egy Corsair GS600 Nagyjából ugyan akkor vettem mint a kártyát 1-2 hét eltolódással!
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Van egy nagy problémám és úgy hiszem a kártya okozza.
Ha elindítok egy játékot a gép leáll és újra indul el akartam indítani egy furmarkot,és lekapcsol és újra indul.
Jól sejtem hogy megy a kártya vissza gariba?(vagy másra utal a próbléma)Egy Gigabyte HD6870SO -os kariról van szó.
-
zoleeno1
veterán
válasz
keke69 #20039 üzenetére
persze, nyilván a teljesítmény volt a lényeg, de attól még nekem bejön
"mikor kifejtettem hát szinte lehülyéztek"
Erre meg azt tudom mondani, ami az aláírásodban van
Blue@X +1 szavazat Sapphire-re, ha bele fér mindenképpen a 2GB-ra. (bár ahogy látom most elég kevés helyen kapható jó áron, de megéri azt az ~5k felárat)
-
-
miresz
veterán
válasz
Blue@X #20058 üzenetére
Azért az újabb játékoknál pl Bf3,Skyrim,stb elő jön,hogy kevés már az 1Gb,persze Full HD-ban szűrőkkel. Hosszabb távra tervezve,meg egyértelműen kizárólag a 2Gb-os.
GPU,elég hozzá.
BF3 Az egyik kártya azért megy itt alapon,mert ablakba tettem,de jól látszik mennyi memóriát zabál a BF3 Full HD-ban és még nincs is minden szűrő bekapcsolva.
-
miresz
veterán
válasz
Blue@X #20053 üzenetére
Sapphire.
De mondjuk szerintem megér +5e-ret a 2Gb-os verzió.
SAPPHIRE 11179-18-20G HD6870 2GB GDDR5
(#20055) ViiiiktorOC: Legfőképp azt tudom mondani róla,hogy kevés az 1Gb ram a kártyákon. Full HD-ban szűrőkkel már nagyon elfogy és vissza esik miatta az FPS. Ha 2Gb-os kártyáin lennének akkor faxa lenne. Mondjuk így sem panaszkodom,mert pl Dirt3 120Fps alá nem esik full beállításokon,BF3 pedig singlében nem ment még 80-90 minimum fps alá. Onine,is tudja tartani a 70-en minimumot.
-
Blue@X
senior tag
ATI 6870 mellett döntöttem az nVidida GTX 560-al szemben. A kérdés az hogy melyik gyártót ajánljátok:
SAPPHIRE 11179-09-20G HD6870 1GB GDDR5
VTX3D VX6870 1GBD5-2DHV2
Nem tudom hogy melyik gyártó milyen tuning potenciállal rendelkezik, ez is érdekelne. -
miresz
veterán
válasz
ViiiiktorOC #20050 üzenetére
Jelen.
-
ViiiiktorOC
senior tag
Üdv.
Egy olyan kérdésem lenne hogy valaki rendelkezik itt 6870 Crossfireral? -
LaciMc82
aktív tag
Sziasztok.
Van nekem egy fx 4100 es cpum 1 gigas 6770 es atim 4 giga ramom 2 satas vinyom egy ssd- m + ket optikai meghajtom ezt egy fsp blue storm 2 400 as tap hajtja.
Valtani akarok 6850-re,kerdesem eleg lenne-e a tapom hozza hogy stabilan menjen a rendszer? -
<MZ/X>
őstag
A 6870x2-t CF megoldásként érzékelik az alaplapok? Felmerülnek skálázódási problémák, microstutter, egyéb CF betegségek vele, vagy mivel egy kártyán van, ezért végeredményben ezek nem jelentkeznek?
-
madd dogg
senior tag
Tud valaki linkelni nekem referencia hűtővel készült terheléses tesztet 6870-től? Hőfokok érdekelnek. Furmark lenne a legjobb.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Spam123 #20040 üzenetére
1. Csak a garis cserétől oldódik meg teljesen! Én az enyémet hibásként vettem, de nagyon nem zavar. Ha majd mégis bántana a dolog, akkor majd gariztatom... remélhetőleg akkor már nem is lesznek 6850-es karik, és kapok egy jobbat!
Ha jól emlékszem, akkor FarCry2 benchmarkot kell futtatni max beállításokkal Full HD felbontásban.
Nálam ennél jött elő, meg CrySis egy bizonyos részén, pedig nem is full HD-ban ment.2. Azért, mert nem akarom, hogy váltogassa a frekit alkalmazástól függően. A 150MHz pedig van ahová már kevés, így beállítottam fix 300-ra, ez 2D-ben mindenre elég.
-
Spam123
tag
válasz
Pancsermeste #20006 üzenetére
1. Akkor mitől oldódik meg a probléma teljesen? Haveromnak "sajna" nem jön elő a feketeképernyős hiba újra, mióta F3-C van rajta. Mert ha még ez a BIOS nem 100-as, akkor jó lenne legiraztatni vagy nem tudom. Így sajna gariztatni sem tudom, ha nem jön elő ezzel a bios-szal a hiba. Ha meg visszaraknám neki a régi BIOS-t akkor gariban csak frissítenék a BIOS-t és kész. Jól gondolom?
Esetleg van valami biztos játék amitől kifeküdne?
2. méirt hagyod 300-on a gpu órajelt?
-
keke69
őstag
válasz
zoleeno1 #20038 üzenetére
Én is ugyan így tudtam és mikor kifejtettem hát szinte lehülyéztek!De még ettől függetlenül a véleményem megmaradt,és úgy látom más is így tudja.
Köszönöm a dicsérő szavakat,bár nem a kinézete volt az elsődleges szempont,hanem a teljesítménye az meg szinte 0 hang mellett furmark alatt max 60fok.De hangsúlyozom hogy nem az eredeti ventilátorokkal hanem kama flex folyadék csapágyas ventikkel. -
keke69
őstag
válasz
csucsbicep #20036 üzenetére
A refet átmatricázzák és kész. Ezt úgy érted,hogy a téglahűtésű gigabyte sapphire?Ezt már egyszer én is mondtam de leoltottak
-
zolisx4
őstag
válasz
keke69 #20034 üzenetére
Van több ismerősömnek is tégla hűtős vga-ja semmi baj nem volt nekik.
De viszont én már írtam régebben hogy ismerős sapphire 6870 volt rossz,talán a második is elromlott neki ,most a 3 ventis giga van neki az meg hibátlan ,szerintem csak egyszerűen ki kell fogni,viszonylag normális áruk miatt ,nagyon sokk fogyott ,ezért van a sok hiba a nagy számok törvénye .
Ez a saját véleményem -
zolisx4
őstag
válasz
keke69 #20031 üzenetére
Neked ez a fajta Giga kártyád van igaz?erre gondoltam
Andris837
Neked a kék nyáklapos verzió van .Na a 2 vga panelje ha leszeded a hűtést teljesen máshogy néz ki,nem ugyan az a 2 kártya .
-
keke69
őstag
Nekem már több mint 1 éve Gigabyte 6870-es refhűtős(tégla) vgám van és hála nincs is vele semmi gondom.Valaki hallott már olyanról,hogy a refhűtős giga hibás lett volna?
-
-
miresz
veterán
válasz
balu077 #20021 üzenetére
A Gigabyte megy lefelé a lejtőn elég erőssen.Amilyen jó cuccokat gyártottak régebben,most olyan sz@rokat. Egyre több a nem minőségi alkatrész a hardvereiken. (nem hiába olcsóbb általában) Nem csak a VGA-ikkal van sok gond,más hardvereikel is. Nálam a nem ajánlott kategóriába estek át.
-
balu077
tag
19973 hsz. adam432
(kvázi-tag)
Mi a f*x... nekem is zöld kép jön be o_O
A karim Sapphire 6870.
[ Szerkesztve ]
„A stana és a vitamin nem barátok? Gondolom mindkettő keményen leterheli a májamat. Felfüggesztem a vitamint.” by tibbike
Nem hiszem el ,hogy ennyi hibás kártya van....... -
-
balu077
tag
Sziasztok.
Hiába szidjátok a Gigabyte-ot !
Nem ő gyártja sem a gpu-t sem a vramot.
Ha visszaolvastok nem csak Gigaval voltak bajok...............sapphire-nál is jelentkeztek hasonló problémák.
Ha 100 kártyából 60 Gigabyte amit eladnak, valószínű több hibás darab kerül a felhasználókhoz is.
Andris837
Próbáltátok a vga biosát frissíteni? -
Andris837
senior tag
válasz
zoleeno1 #20017 üzenetére
De érdekes, mert BIZTOSAN A VGA a hibás. Ugyanis a jelenleg bent lévő kártyámmal semmi probléma nem jelentkezik.
Másrészt: Más PC-ben tesztelve volt az előző kártya amit cseréltek és ott is dobta a hibát. A Gigabyte sem hülyeségből cseréltette ki, ill. küldött másik kártyát.ami mellesleg ugyanolyan shit. -
Andris837
senior tag
válasz
zoleeno1 #20015 üzenetére
Vram stress test nem dobott az előző kártyámra sem hibát - a második kártyán nem is néztem -, nem tudom ki volt az akinek igen.
A második kártyám már egyébként ami alapból rossz.
Nem fognak belekötni a boltban, az eladó ajánlotta fel, hogy ha nem jó akkor vigyem vissza és válasszak egy másikat. Ajánlotta a GTX560-at ebben az árkategóriában, de inkább rádobok erre még 4k-t és lesz egy szép Sapphire 2 GB-os kártyám. Elviekben jövő hét keddre meg is érkezik a kicsike. -
zoleeno1
veterán
válasz
Andris837 #20007 üzenetére
az de durva... mondjuk kezd egy kicsit gyanús lenni, mert ugyan a giga télleg rakat szemetet gyárt mostanában, de hogy nálad ez már zsinórban a 3.?! (vagy csak 2.?) De mind1 is, ha a boltban nem kötnek bele mindenképpen cseréld a Sapphire-ra, bőven megéri azt a 4k felárat, a 2GB Vram-ról nem is beszélve
Rá engedhetnéd a Vram stess test progit amit már sokszor linkeltünk itt is, kíváncsi vagyok mit mutat, mert ha jól emlékszem te voltál akinek az előző gigánál szépen ki is dobta a hibákat.
-
zolisx4
őstag
válasz
Andris837 #20010 üzenetére
Egy picit vissza olvasol hasonló hiba van más kártyáknál is flash videóknál
[ Módosította: philoxenia ]
-
Andris837
senior tag
-
Andris837
senior tag
válasz
patex1983 #20008 üzenetére
igazából semmi tesztprogram...
a lényeg, hogy a kis kockák akkor jöttek/jönnek elő amikor flash videókat nézek különböző videomegosztó portálokon. Fél órán keresztül néztem itt-ott, már kezdtem örülni, hogy jajj de szuper, erre megnyitottam egy másik oldalt és bumm, telerakta kis fekete vagy épp fehér vagy ilyen-olyan színű kockákkal az asztalt, illetve a böngészőt.
Nemsokára indulok vissza a boltba és rendelem is a Sapphiret.
Szerk: annyit hozzátennék még, hogy akkor jön elő igazán amikor kis és nagy kép között váltok a videóban.
-
Andris837
senior tag
Ma voltam a boltban átvenni a
szupergigabyte kártyát.Láss csodát fél óra teszt után előjöttek a "kis kockák".
Sapphire Radeon HD6870 2GB GDDR5 PCIExpress /11179-18-20G/
Megyek is vissza a boltba délután és rendelem is meg szépen. Igaz ~4k-t rá kell dobnom és lehet várni kell rá egy hetet, de már kibírom. - a Gigára több mint egy hónapot vártam és kaptam egy rossz kártyát ismét. - Hatalmasat csalódtam a Gigába, pedig bíztam bennük.
Remélem az alaplapom nem megy tönkre...
Köszi a segítségetek. Remélem a Sapphire már jobb választás lesz.
-
Pancsermeste
őstag
-
Spam123
tag
Hi!
Ismerősömnek van egy Gigabyte 6850-es videokártyája, de volt ez a feketeképerőnyős probléma vele. Lefrissítettem neki F3C-re a BIOS-t, de most az órajelek 300/300-on mennek. Ezzel nem lehet valamit kezdeni?
És ez a frissítés már teljesen megoldja ezt a problémát? -
válasz
csucsbicep #20003 üzenetére
Az előbb említetted, csak meghalt rajta a venti, garancia lejárt.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Tothgera30 #20002 üzenetére
Ref?
-
válasz
csucsbicep #20001 üzenetére
Már nincs meg
. Most egy 6870-esen ügyködök...
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Tothgera30 #20000 üzenetére
DirectCU nem elég halk?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Wise (ex-TransferWise)
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Kuponkunyeráló
- Interactive Brokers társalgó
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 7 tablet
- Samsung Galaxy A55 / 8 RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12hó Harancia
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest