Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rocket
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #2098 üzenetére
Nem tamogatja a HD68xx sorozatot a 10.11.
#2099:Igen, 1.218v (1.149v a alap), es jatek stabil
Alapfeszen 900mhz-en jatek stabil. -
rocket
nagyúr
válasz
alibaba78 #2096 üzenetére
Probald meg atirni MSIAfterburner.cfg-ben a UnlockVoltageControl = 0 helyett 1, esetleg meg pluszban a EnableUnofficialOverclocking = 0 helyett 1
Az az erdekes, hogy en programon belul allitottam, mukodik is mint lathato, de 0 van a cfg fileban, pedig ugye elvileg 1 az enabled
-
alibaba78
őstag
válasz
katt777 #2091 üzenetére
Felreertettel! Nem stabilitasra gondoltam, hanem a teljesitmenyre. Ha ket kulonbozo 6850 12000 pont korul teljesit ugyanolyan orajelekkel a vantage-ban default beallitason, akkor a harmadiknal biztos, hogy valami szoftveres, vagy hardveres problema van, ha csak 10000 pontot mutat a gpu score
Ha cpu limites lenne a vantage default-ban (1280x1024), akkor magasabb cpu orajel hatasara a gpu score is emelkedne.
martin66: Bar nem ismerem a jatekot pc-n, de lehet, hogy vmi extra ficsor okozza a microlag-ot. Probalj meg kikapcsolni nehany extrat, ami amugyis csak disznek van a grafikai beallitasoknal!
-
katt777
félisten
válasz
Vasinger! #2088 üzenetére
Nem, ennek ilyen néven kell lennie. Eszerint nálad nincs.
Csak azok veszik összehasonlítási alapnak a defaultot, akik nem értenek a VGA-teszteléshez (és igen, elég sokan vannak), ilyen eredményekkel nem érdemes foglalkoznod. Készíts maxos teszteket, aztán kérj meg valakit, hogy 4 magos procival csináljon ugyanilyeneket, az már számítani fog.alibaba78: Nagyon nagy tévedésben vagy. Ha baj van a rendszerrel (rossz tuning), azt a maxolt beállítások sokkal hamarabb kidobják, mint a defaultok. A kb. pontszám eltérése nem biztos, hogy hibát jelez, mert már egy RAM-időzítésbeli eltérés is más eredményt fog produkálni.
Két azonos processzort még lehet így összehasonlítani, de két különbözőt, főleg egy 2 és egy 4 magost, nem szabad! A VGA-t maximumra kell terhelni ahhoz, hogy biztosan meglegyen a kihajtási szint az említett tesztprogramokban (persze úgy nehezebb villogni akár egy i7-tel is). Ez főleg azért okosabb, mert játékokban is magas grafikai minőséget használsz (gondolom én legalábbis, ha már HD5-os karid van, mert én a 4870-nel is csak úgy játszom). Aki nem tájékozódik megfelelően, és hanyatt-homlok rohan 4 magos procit venni, mert azt hiszi, attól gyorsabb lesz a gépe, játékokban azt fogja látni, hogy csak kidobta a pénzt (roppant kevés kivételtől eltekintve). Szóval én azért is szólok a default tesztek ellen, nehogy oktalanul megkárosítsuk fórumtársainkat.
-
martin66
senior tag
válasz
Rolesz92 #2061 üzenetére
Hi!
Sajnos nekem is van ilyen gondom!
Új win van rajta 10.10 hotfix és minden tökéletesen elfut f1 2010, dirt2, mafia 2, DE az Assassin's Creed 2 laggol pedig megvan az fps-em. Sza ugyan az a hiba szerintem, ilyen stability nem volt még nekem igaz van +-ba rajta egy 8-as venti (lehet nem számít ennél a hibánál, de mind1). De így kb percenként 10-15ször belaggol pedig az fps mindig 30 fölötti :S:S. Ejjj ennyire elrontottak valamit??? -
alibaba78
őstag
-
katt777
félisten
válasz
Vasinger! #2043 üzenetére
Mert ezek a tesztek alapból CPU-limitesek a gagyi beállításaik miatt. Én már régóta mondogatom, hogy teszteljünk már maximális felbontásban, összetettséggel, precízióval, AA-gel és AF-gel (Vantage esetében ez az Extreme teszt + AA + AF). Tekintve, hogy ilyen beállításokkal az i7-em 1.6GHz-en elég a VGA-mhoz (igaz, ez még 4870), nem hiszem, hogy különösebb CPU-limited lenne, főleg tuninggal. Márpedig ilyen karival nyilván a játékokat is maxi beállításokkal tolod.
Ennek van gyakorlati haszna, mert VALÓBAN terheli a VGA-t, nem csak farokpótló, mint az értelmetlen 3DMark default pontvadászat, amely távolról sem ad valós képet a rendszerről. Felejtsd el a default szintetikus teszteket!!!
-
Smith Ügynök
tag
válasz
splashzoli #2076 üzenetére
Úgy, hogy eddig 10.10e-vel csak1x volt standby
10.12 kell ehhez, hogy jó legyen...vagy gariztatás -
BalaNce87
addikt
Nah elvileg megvolt a bios flash is, kíváncsi vagyok az eredményre.
-
BalaNce87
addikt
Szia!
Megvettem a karit és az ati overdrive ban minden ki van szürkézve...
Ez miért van?
Milyen progival lehet hangolni a kártya órajeleit? -
polonic
félisten
válasz
splashzoli #2076 üzenetére
Tedd fel a legújabb biost. Az első gigabyte kártyákon hibás a bios.
-
kop8
őstag
Most sem jó, lefagy a gép ugyan az a hiba kék képernyő...
Lehet felteszem a win 7-et mindjárt....
-
splashzoli
csendes tag
válasz
Smith Ügynök #2072 üzenetére
Hogy értve hogy gyakorlatilag ?
miket csinál még így is ?
am az hogy 74%-on pörög a venti azt hogyan tudom megoldani hogy normálisan pörögjön ? mert sztem ez így nem nagyon alapértelmezett dolog
-
vassp
csendes tag
Másnak van ccc ben 10.10e vel mlaa beállitás vagy csak nekem nincs?
-
Smith Ügynök
tag
válasz
splashzoli #2071 üzenetére
Üdv a klubban
Nekem most perpill 10.10e-vel gyakorlatilag jó a kártyám(Giga 6850), síma 10.10-zel voltak gondjaim.
-
splashzoli
csendes tag
válasz
wittman #1479 üzenetére
Nállam ugyan ez a hiba GigaByte HD6850-em van nekem is windows 7 X64-el és az avp-nél is meg a metronál is ugyan ezt csinálja...én is próbálkoztam sok mindennel de semmien eredményt nem sikerült elérnem...előszőr túlmelegedésre gondoltam...de amikor avp-be a predátornál vision-t váltok (hőlátás) akkor is ugyan ezt csinálja
én is várom a megoldást hogy vmi ezt a hibát kiküszöbölje
-
vassp
csendes tag
de nekem a ccc ben nincsen ilyen beállitás
-
polonic
félisten
Szia!
MLAA beállítást a CCC-ből tudsz állítgatni.
Sapphire trixx -
vassp
csendes tag
Sziasztok.
A kérdése az lenne hogy a trixx programot honnan és hogyan lehet letölteni amit kaptam a kártyához.
Meg felraktam az uj 10.10e hotfixet és nekem nincsen MLAA beállitás.
Elöre is köszönöm a választ. -
Rolesz92
tag
-
Rolesz92
tag
-
Rolesz92
tag
Valaki segítsen pls!
Újratettem a windowst felraktam rá a legújabb drivert a kártya egy vadonatúj 6850 és ha megmozgatom mondjuk az msnt a skype felett ott maradnak a nyomai körbe egy másodpercre vagy kettőre. Mi lehet a probléma? Ja és a fifa 11 továbbra is laggol egy kicsit hiába konstans 60fpst ír a fraps. Crysis warhead ultra grafikán szaggatás nélkül megy. Hibás a kártya? Küldjem vissza gariba?
-
kop8
őstag
Most csak nekem sz@r@kodik a gép a ati2dvag hibával?
Nem lehet vele játszani mert megáll a kép és előjön a hibaüzenet!Nekem XP van a gépen Win 7 alatt tapasztalt valaki ilyet?
-
kop8
őstag
Az msi afterburnerel hogy lehet 850 fölé húzni a gpu-t?
Átírni átbirom 900-ra de nem megy annyin??nemértem
-
Vasinger!
nagyúr
Nos, szerintem rendben van.
Nekem 2 magos procical 12.7k lett a GPU score-om, szóval nincs sokkal elmaradva a tiedtől alap órajelekkel.
szab0729: Jó, hát húzva azért más.
Valaki tudna mondani egy alapórajeles 6850 vantage GPU score-t? Csak, hogy legyen összehasonlítási alapom.
-
korcsi
veterán
Fizikailag a Sapphire 6850-es és a VTX3D 6850-es között nagy a különbség? Leginkább a hűtőjük közötti különbségre lennék kíváncsi?
-
Neo85
tag
Nem találok sehol se 6850-es 3dmark eredményeket.Enyém 19300 lett 06-ba,vantageba meg 13000.Reális?Phenom ll X4 3700mhz
-
katt777
félisten
Hát én 2X kaptam vissza Glaciator kártyát ua. hűtés hibával (ti. leállt a ventije), ebből az első javított volt, ugyanilyen hibával, szóval elmondhatom,hogy 2 ASUS EAH4870 G kártyámból 3 volt rossz, és utána kaptam más gyártmányt. Megint Sapphire-t, amelyből az első volt rossz (ahelyett kértem ASUS-t
), de a 4. HD4870-em végre jó lett. Biztosan kicsi volt a selejt-százalék a szériából.
Lehet, hogy csak jó volt a bolt, de hogy a pl. TESCO-ban érdemes rájuk borítani az asztalt gar. ügyben, az tuti, akkor ott is ismerik a jogszabályokat. Van számtech forgalmazó is, amelytől biztosan nem vennék semmit.
Hogy XP-n miért jó a kari, lásd alább.Vasinger!: Érzed? És mégis hogyan?
Inkább tesztelnéd le!
wittman: Mert az XP elavult...
Arra elismerten nem fejlesztenek már az AMD-nél, ami, őket ismerve, nyilvánvalóan a VGA-ik stabilabb működését eredményezi.
TESCO-Zsömle: De annál is egyszerűbb mindent feltolni maxra, aztán megnézni, mekkora a CPU-terhelés.
A több-magos véleményt 8-szálról tudom alátámasztani. Még amelyik program képes HT-re, az sem használ 50%-nál több erőforrást, de ez már ráhagyás, mert 40%-ig sem ment fel semmi (megj.: szigorúan maximális grafikával toltam minden játékot, kivéve Metro2033, és STALKER CoP, de abból csak min. kell visszavenni). Fallout NV konkrétan 20% (teljes) CPU-t sem használ, CoD BO is valahol 25% környékén teheli a procit. Direkt teszteltem a játékokat 2 mag és HT OFF, úgysem volt 100% CPU-terhelés (80-90%), viszont azt hozzá kell tennem, hogy ez, ugye, i7 proci, egy Phenomnál már láttam hasonló játékokkal 50% feletti CPU-terhelést, ezért aztán, akinek AMD cucca van, könnyen eshet abba a tévedésbe, hogy a játékoknak általában kell a 4 mag.Az lehet, hogy egy gyorsabb VGA-val jobban igénybe lenne véve a procim, de a jelen helyzetet figyelembe véve 2X olyan gyorsnak kellene lennie, hogy felmenjen 50% fölé, a HD6-ok pedig ennyire nem sebesek.
Terheléses grafikonokat találni a honlapomon.Traven: Elég egy Core i5 is, de az mondjuk biztos, hogy i7-tel lesz CPU-teljesítmény.
-
kop8
őstag
Játszok és megáll a kép és ez a hiba üzenet fogad:
Nem tökéletes a driver még
Vagy újra kellene telepíteni a gépet?? -
SpeedR
őstag
válasz
///Krisz\\\ #2035 üzenetére
Nyugi, ha nem lesz szoftveres megoldás, akkor tuti cserélni fogják.
-
SpeedR
őstag
Itt a ph-n is van legalább 10 panaszos. Azt pedig gondolom nem kell ecsetelni, hogy az összes 6850 tulaj közül mennyi forog a ph fórumon, vagy akár bármilyen fórumon. Wittman épp ma írta, hogy a nagyker. is tud a problémáról. 1-2 egyedi eset nem hiszem, hogy feltűnne nekik.
Persze lehet, hogy éppen erre a piacra érkezett olyan szállítmány amiben több a selejt, de nem valószínű. Nem lenne fair, ha az AMD arra hivatkozva próbálná meg elsikálni a dolgot, hogy az összes kártyának úgyis csak egy kis százalékát érinti probléma. (pontos számot senki sem tud, de az biztos hogy világszinten nem 10-20-50 kártyáról beszélünk) -
szab0729
tag
válasz
///Krisz\\\ #2024 üzenetére
Hát ja, ez van mikor egy alapból webfordított szöveget - sztem az lehet vagy csávókám nagyon töri az angolt - megpróbálsz még1szer webfordítani.
Lényeg: a MemIO hőmérséklete túl magasra megy és ezért fagynak a kártyák, de ez egy Fa...butaság, egyrészt mert Kombustor alatt senkinek semmi baja, csak egyes játékokkal van probléma és normális esetben egyáltalán nem ilyen magasak a hőmérsékletek, ahogy az rocket logjából is látszik..
Srác meg azt hiszi kisz... a spanyolviaszt...Amúgy még emlékszem másfél éve ellenőriztem egy ATI X800XT-n a memóriát egy programmal, hogy nem hibázik-e csak most nem jut eszembe a neve. Nem tudom az mennyire terheli és hogyan, de lehet, h érdemes lenne egy próbát csinálni vele.
ITT egy link hozzá.
-
Traven
csendes tag
Nekem sapphire ati radeon 6780 én már mindenen átt futotam és ara jutotam hogy kell enek a VGA-anak egy Nagyon erös proci Cor i7 és akkor nem lesz gond
meg hát ha jön is 10.12 driver nem bisztos hogy jó lesz vele deh hát majd kiderül csak remélni tudom hogy télleg ez a gond
-
rocket
nagyúr
3DMark11 alatti homerseklet:
Minimum, maximum, atlag:
GPU dióda (DispIO) °C 40 2010.12.10. 21:47:54 60 2010.12.10. 21:51:04 51,2
GPU dióda (MemIO) °C 40 2010.12.10. 21:47:54 64 2010.12.10. 21:51:04 53,0
GPU dióda (árnyaló) °C 40 2010.12.10. 21:47:54 62 2010.12.10. 21:50:23 52,8#2007:Sok ezer?
Eddig sok 10 sincs aki jelezte a problemat. -
wittman
aktív tag
Megvan a hiba!
AMD fórumán írták, nagyon gyanús tényleg ez a hiba.
hi guys
the reason of crash is memory video hotness more than 92c i test it with gpuz sensor name gputemp (memio) n 2 in new card gpu temp n2 in 6000 series
the gpu core is well that amd built it max 88 c cool but the memory not good
i think amd must do such a auto limit of frequency by the hotness of video memory exp max is 88 c so like that no more crashes automatically i hope ati admins read this topic and do it in future driver 10.12 10.13
i hope this help you people and if you have any qeustion about video cards games i am hear to help ^^
-
TESCO-Zsömle
titán
Egyszerű.
Fogod a gépeden a mérvadó játékot, beállítod a kívánt felbontást, és az összes effektet leveszed, amit nem a CPU számol. Így jó eséllyel kapsz CPU-limitet, vagy ehhez közeli állapotot. Ha biztosra akarsz menni, még húzol a procin is, amennyi belefér.
Ezután keresel egy tesztet, ahol az ominózus játék is szerepel, lehetőleg egy 4+GHz-es korájhéttel megtámogatva. Megnézed, hogy az általad kívánt felbontáson mennyi FPS-t présel ki magából. Ha kevesebbet, mint a tied, akkor jó vagy. Ha nem, akkor komolyabb proci kell.
Fontos megjegyezni, hogy még mindig kevés játék használ kettőnél több magot. A 4-magos procik gyakran semmivel se gyorsabbak, mint a 3 magosak, mert a harmadik is csak annyit gyorsít, hogy leveszi a 2 magról az összes egyéb terhelést, így tiszta utat biztosítva.
-
wittman
aktív tag
válasz
Smith Ügynök #2014 üzenetére
Hello!
Amivel nálam kijött a hiba az Flaming Cliffs 2 repülőszimulátor, de ott is ha kikapcsoltam fákat, akkor nem volt hiba.
A többi játék amivel játszok, azokon soha nem volt ez a hiba: STALKER: Clear Sky Complete mod, Arma II Operation Arrowhead, StarCraft 2, DCS:A-10C beta3.
Ati Radeon 7500-től csak Ati kártyám volt, de most úgy nézz ki, hogy belenyúltunk valami xar-ba. Az hogy 900MHz-en megy tökéletesen nem vigasztal, de még megnézem esetleg magasabb pl.950MHz-en hibázik-e.
Az is igaz, eddig bőven elvoltam az Xp-vel és ugye ott nem hibázik a kártya, de most már a repszimulátort is win7-en használnám, mert sokkal jobban megy, mint xp-n, persze mikor nem jön elő a hiba miatt.
Mondom, hogy kivárok még, remélem orvosolják. Amúgy az ARMA2 és StarCraft 2 miatt is megtartanám a kártyát, mert hasít ezekkel...
-
-
Vasinger!
nagyúr
Egy 6850-hez egy 4 magos dukálna, azok közül már szinte mind kihajtja.
Nekem egy E8400 van 3.8-on. Érzem, hogy nem 100%-on teljesít a kártya, de még így is bőven elég. Főleg úgy is előbb fog előjönni VGA limit, ha FULL HD-ban játszol, mint proci.
De ugye nagy mértékben függ a játéktól is, sőt...3.4 már talán picit kevéske lesz neki, de majd az okosak megmondják..
SpeedR: Nem értelek, miért tennének ilyet??
-
SpeedR
őstag
válasz
Vasinger! #2011 üzenetére
Csak nehogy az legyen a vége, hogy a vram időzítésein lazítanak.
(#2013) katt777
Azt semmiképp sem követelik, hogy ugyan olyat vegyél, de garanciában csak ugyan olyanra kötelesek kicserélni. (hibátlanra) Ha többször is rosszat kapsz ugyanabból, akkor lehet esetleg más megoldáson gondolkozni. (ha gariban egyszer hibásat kapsz vissza, az szerintem még nem elég hivatkozási alap) -
ttt1
őstag
Egy ilye 6850es kihajtásához milyen cpu dukál?Egy E5200-as 3,4-en kihajtja már v jobb egy e8400as 3,8 körül?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #2010 üzenetére
Szinte mindennap nézem az oldalukat, nem értem. Már jó ideje béta, azért hamarabb szoktak RTM-esíteni drivereket....
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #2008 üzenetére
viszont a gigabyte nagyon csöndben van, ebből az F3-as béta BIOS-ból nem igen akarnak véglegeset csinálni
-
Zyrius
aktív tag
Na hát srácok ma kb 8 órája tolom elég sokszor megfordultam már azon a ponton ahol eddig 50% volt az esélye annak, hogy előjön a hiba.
900 mhz-en sehol semmi. Hibátlanul működik minden.Egyik szemem sir a másik nevet
-
SpeedR
őstag
válasz
///Krisz\\\ #2005 üzenetére
Ha az új driver nem oldja meg a problémát, akkor sok ezer 6850 júzer fogja borogatni az asztalt, és valószínűleg lesz valami hivatalos AMD állásfoglalás.
Sajnos a pénz vissza és a levásárlás nem opció. Erre a jelenlegi szabályozás szerint nem köteles a forgalmazó. Vagy megjavítják, vagy kicserélik egy ugyan olyanra. Ha rendesek akkor persze megállapodhattok másban is. Nyilván nekik sem érdekük, hogy folyamatosan garis ügyekkel zaklassák őket.
Remélhetőleg a 10.12-es mindent megold, és lecsillapodhatnak a kedélyek. -
Rolesz92
tag
Próbálta már valaki a fifa 11-et 6850-nel? Laggol pedig fraps fix 60fps-t ír (gondolom korlátozva van) és ha lejebb veszem a grafikát akkor is 4850-ről váltottam azon semmit nem laggolt max grafikán, csak az F1 2010 akadt maxon 4850-nel na az most egyáltalán nem 6850-nel. Kétszer tettem újra a drivert 3 szor a fifát utoljára már ssd-re ment de semmi... Valaki ötlet? Driver a legújabb az ati oldaláról... Mi a megoldás? Valaki pls probálja ki... Win reinstall? konfig: Q8200 4GB ram nem hinném hogy itt a gond...
-
///Krisz\\\
senior tag
ha a driver nem oldja meg a gondot akkor mi lesz:
hova kell visszavinni? (bolt ahol vettem vagy van valami képviselet)
visszakapom a pénzt vagy levásárolhatom vagy kicserélik egy újabbra? -
katt777
félisten
válasz
Smith Ügynök #2001 üzenetére
Váltotok zöldre. Ja, hogy ez is zöld...
Ha hardveres hiba, az pech, mert az is lehet, XP alatt ugyanis eleve nem kap akkora terhelést a kari, mint pl. DX11-ben. De legyen driver! -
polonic
félisten
válasz
Smith Ügynök #2001 üzenetére
Vagy 6870 egy kis ráfizetéssel.
De remélhetőleg driveres gond lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- Nincs megállás akkuméretben
- Erősítő, hangfalak
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G17 G713IM 17 notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2931, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3208
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest