- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandras54
aktív tag
válasz
szinimini #25596 üzenetére
közben rákerestem és már le is szedtem. Amit az elején írtam, hogy a venti hangjára figyeltem fel az (most derült ki) valójában a proci ventije megy most hangosabban. a gpu hűtő 40 %-ról felhúztam 60%-ra de így is csak 2-3 (57-58) fokkal lett "kellemesebb". Viszont a cpu hűtő szinte elhallgatott. Az a fura, hogy eddig pár nappal ezelőtt semmi gond nem volt a gpu hőmérsékletével.Úgy hogy közben semmit nem csináltam vele.Gondolkodom egy tuning hűtőn, ha más nem marad.Azt esetleg tudnál ajánlani?
-
törölt tag
Mi terheli 68%-ra a kártyát? Fut valami?
-
szinimini
senior tag
válasz
bandras54 #25595 üzenetére
Ezzel a programmal tudod beállítani a venti sebességét pl és külön is betudod állítani,hogy pl 40°C-os gpu-nál mennyire pörögjön a venti.
És a kártyát is tudod vele húzni. Mutat °C-et, RPM-et, ........Én se vagyok egy koponya és később lehet,hogy még mondanak is valami okosságot.
Én is így jártam mint ahogy te csak nálam az volt,hogy rátettem egy másik hűtőt és nem érintkezett rendesen ezért volt magas a °C-e. Kívülről jónak tűnt ezért is mondtam a pasztát nézd meg vagy,hogy rendesen felfekszik-e.
Nálam auto venti szabályzóval fut és 40-43°C alapból 1920x1080-on
-
bandras54
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #25580 üzenetére
elvileg minden alapértéken van, nem húztam még a gépet és nem is terveztem. 1 db tv van rákötve, mint monitor. Újra pasztáztam lement az átlag hőm. 5 fokkal, jelentéktelen. dobok egy képet
-
t.kristof
senior tag
Most kipróbáltam a dolgot úgy, hogy DVI-HDMI kábelt kötöttem a TV-re és nem átalakítóval b@szkódtam. (A monitorban maradt a HDMI kábel) Úgynézki, hogy ebben a felállásban működik a dolog.
old-dog, MrM94: Mivel HDMI-vel van összekötve ezért a felbontást nem is tudom állítani. HDMI-n alapból 1080p-re és 60hz-re állítja a képet.
-
t.kristof
senior tag
Sziasztok!
Összekötöttem a vgam (Sapphire 6850) a TV-vel hdmi kábelen keresztül, és közben a monitor is rá van kötve egy DVI-HDMI átalakítóval. Az a gond, hogy filmeknél gyors mozgás közben a tv-n be csíkozódik a kép. Először a DVI-HDMI átalakítóra gondoltam, hogy annál van a baj, de nem. A kábelt is megcseréltem de így sem lett jó. Viszont ha csak az egyik van rá kötve a vga-ra, akkor jó a kép. Catalyst-ban a kép kettőzve van. Mi lehet a gond? -
törölt tag
Hali!
A napokban feltettem a legfrissebb drivert (12.11 beta7). Először tök jól ment vele pl a Black ops 2 teljesen röccenésmentesen futott max beállítások mellett. Aztán egyszer csak azt vetem észre hogy semmit nem csinálok a géppel,nem fut semmi progi és a VGA 99%-on teker és már 85-90c°-os. Elég volt ha az egeret megmozgattam és vissza állt alapra. Ezt többször eljátszotta,mire megpróbáltam visszarakni egy előzőleg fent volt drivert (12.8) Már az eltávolítás sem ment simán,és a 12.8-as driver sehogyan nem akart normálisan feltelepülni,és előzőleg tökéletesen futott. Windows reinstall lett a vége és mondanom sem kell hogy a 12.8-as drivert raktam fel,és zökkenőmentesen feltelepült. És azóta hál istennek nem tapasztalom a fura VGA "fölösleges munkáját". Nem tudom kinek mi a véleménye,én a tökéletesen jól sikerült beta driver hibájának tartom. Tényleg inkább csak a 7-es szériának írták a szoftvert...
-
RetepNyaraB
veterán
-
bandras54
aktív tag
Srácok!
Az normális, hogy egy sapphire 6870 1920x1080 felbontásban win 7 futás alatt felmegy 66 fokra? 0 terhelés alatt. 2 napja vettem egy tv-t amit monitorként használok de csak ma figyeltem fel a hűtő hangjára, mintha kicsit hangosabb lenne.Meg is találtam az okát.A monitorom (amit lecseréltem a tv-re) 1440x900 felbontásban ment és ott az alap hőfok 48 C volt.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #25574 üzenetére
Ezért nem ajánlott a driver sweeper. Itt egy példa mindenki előtt.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
szinimini #25573 üzenetére
A hibaüzenetre a megoldas, hogy a mocsok driver sweeper leszed valami olyasmit is, ami hianyaban a szüzen telepitett (!) driver csomag nem tud elindulni. Telepites utan le kell törölni az AMD sajat eltavolitojaval, aztan rahuzni ujra es megy (a 12.10-es is).
Viszont a jatek meg mindig kifagyott, tehat letöröltem, ujraraktam de kiprobalni mar csak este fogom mert nem erek ra egesz nap ezzel a tetüvel kufircolni -
szinimini
senior tag
válasz
RetepNyaraB #25572 üzenetére
ket particiot hasznalok a C-re csak a programok es olyan dolgok vannak amit nem sajnalok ha elveszik es a masikra teszem a fontos dolgokat igy nem kell csinalnom mentest max atnezem,h mi kellhet igy gyorsanmeg van az ujra rakas szerintem
-
szinimini
senior tag
válasz
RetepNyaraB #25570 üzenetére
Nekem pl gyorsan sikerult az ujra rakas.
-
szinimini
senior tag
válasz
RetepNyaraB #25568 üzenetére
Nalam is driver problema volt es ujra raktam a gepet es megoldotta a problemam ha nem szeretned ujra rakni akkor probalj meg tobb drivert
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
RetepNyaraB #25544 üzenetére
Erre valaki?
Amugy a Crysis ominozus utolso jelenetenel tartok es nem tudom vegigjatszani, mert par perc utan kifagy. Eddig semmi gond nem volt. Levettem minden tuningot a kartyarol, visszavettem a beallitasokat es ugy is. Utoljara ezt a jatekot meg a GT9600-zal nyomtam, de akkor nem volt problema (a min. grafikan kivül
). Most felnyomtam a 12.8-as drivert (sokaig 12.1 volt fenn), az elözmenyböl kiderül miert csereltem ki. Lehet, hogy az akad össze?
-
szinimini
senior tag
Amúgy nVidia vagy ATI kártyára érdemes tovább állni?
Vagy ez szimpátia kérdése csak? -
belinho
senior tag
válasz
Alister71 #25558 üzenetére
Mondassz valamit, az előző beta driverrel sokat gyorsult a 7-es széria, a legújabb beta-val már megint gyorsult, szerintem már a 7770 a 6850 felett van, mivel erre már nem fejlesztenek.
Nem húzta sokáig a 6-os sorozat, a következő kártya nvidia lesz ott a legújabb driverrel még a 4-es és 5-ös széria is gyorsult. -
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #25544 üzenetére
Kapásból van hozzá egy kis help.
[link]
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Van egy 6850 1Gb-os vga-m. Ha cf-ben szeretném használni akkor tehetek mellé 6850 2Gb-ost? Tudom hogy cf-ben a memória nem adódik össze. Hogyan működne?
Köszi a választ! -
RetepNyaraB
veterán
Tudom nem egeszen ide illik, de biztos Ti is tudtok valaszolni es akkor nem kell topicot keresgelnem:
Feltettem a 12.10-es drivert, mert a ma esti windows update ota nem volt kepernyöm (csak fekete
), hacsak nem csökkentett modban inditottam. A frissitesekkel is gond volt, de masodjara felmentek.
Na most a CCC nem indul, helyette ez a hibaüzenet fogad. Mi a fene van? -
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
norbika12345 #25538 üzenetére
Te kérdésedre csak valami elektronikai guru tudna válaszolni. Itt nem hinném, hogy választ kapnál.
-
norbika12345
csendes tag
1 hónapja.
De szerintem a vga-hoz semmi köze a windowns-nak -
norbika12345
csendes tag
Sziasztok ! van egy Gigabyte 6850-es karim és az a bajom vele hogy ha netezek akkor serceg meg nyekergő hangokat ad ki ! Ha terhelés alatt van akkor csöndes és nincs hangja :S Ebben kérném a segítségetetket hogty mi lehet a baja mert nagyon idegesítő ! Lehetséges hogy a lakásban van valami az árammal és az a baja ???
Előre is köszönöm a segítséget ! -
Alister71
nagyúr
válasz
#77081088 #25532 üzenetére
Igen tudom, ugyan ez volt nálam is a jelenség. A 6850-esen kezdtem bele a WF-be, majd jött a csere a 7770-re, és ezért is lepődtem meg, hogy annak is ugyan úgy tele van a vramja, de lagg még sincs.
Gondolom a memória vezérlőt is fejlesztették azóta, és jobban kezeli a memória túlcsordulásokat. -
törölt tag
válasz
Alister71 #25522 üzenetére
Lehet jobban "kedvez" a 12.11-es driver a 7770-nek. Driver hibát kizártam mert feltettem egy régebbit és azzal is ugyan azt produkálta. Hozzá teszem hogy fullhd-ban ultra beállításokkal próbáltam. Az élsimítást és a szűrőket vettem csak le minimumra. Játék közben minden egyes laggolásnál megfigyeltem hogy 998MB és 1GB memóriát próbál "fogyasztani",gondolom ettől jóval több kellene neki hogy akadás mentesen menjen. Olyan pálya szakaszoknál ahol nincs akkora "felhajtás" akkor szépen dolgozik a kártya 50fps-el,nincs lagg.
-
szinimini
senior tag
válasz
Ger_man #25530 üzenetére
Most a support.asus.com -ról szedtem a drivereket hozzá és most ezzel megy nem láttam, tapasztaltam semmi problémát eddig ( kop kop )
Az ,hogy a warfighter-t nem teszi ki nagyba azt a játék hibájának tudom le és már fent sincs. Amit eddig próbáltam játékokat azok hiba nélkül mennek.(F1, Dirt3,WRC3, Diablo3, MW3 )
Ha még előjön bármi hiba akkor a barátnőm gépében kitudom próbálni meg szerencsére még van rajta garancia egy jó évig, csak Németországba szól
Az amd.com-ról való driverek meg lehet mennének egy win reinstall után,de most azt kizárt,hogy megcsináljam.
-
szinimini
senior tag
A 12.10 és a 12.11 alatt is ugrál a kép
-
Alister71
nagyúr
-
szinimini
senior tag
12.8-as catalsyt-al elindul csak ablokos formában .... :/
-
szinimini
senior tag
válasz
Ger_man #25515 üzenetére
Akkor remélem én is,hogy nem hallok semmit
De most egy kis driver problémám lenne amivel nem igazán tudok mit kezdeni.
Gyári oldalról leszedtem azt a drivert ami kell win 7 x64-hez a HD6xxx serias-t aztán a kép elkezdett villogni
Na akkor biztos rosszat szedtem le és utána az auto driver detect-et használtam aztán ezzel is ez a probléma lettAz új MOH-t pedig ki se rakja nagyba csak ablokos formában lesz az ALt+Enterre pedig kicsi ablak lesz belőle.
Játékban is megpróbáltam állítani,de ugyan ezt csinálja.Most felrakom a legújabb catalyst-ot hátha lesz belőle valami ami nálam a 12.8-at jelenti
Találkoztatok már ilyennel? Nekem ez csak most jött elő sajna. Ha nincs fent semmi akkor nem látok semmi hibát! -
-
belinho
senior tag
válasz
csucsbicep #25511 üzenetére
"Akkoriban" Ez kb fél éve volt, a 2GB-os 6850 olcsóbb volt, mint az 1GB-os 6870, és én a 6850 2gb-ot ajánlottam a 6870 helyett, erre meg a vérpistikék letámadtak, hogy felesleges a 2gb, mert kevés a gpu hozzá, pedig már akkor látszott hogy egyre több vram kell(BF3,SKYRIM)
-
törölt tag
válasz
belinho #25510 üzenetére
Most meg már a 78xx szériából az 1 GB-os karit nem éri meg választani,hiába olcsóbb valamivel... Ha a "kis" 6870-es kártyámon 2GB vram lenne minden játékra elegendő lenne még fullhd-ra is. Csak a fogyasztása már kedvezőbb egy 7850-70-nek! És nem is melegednek annyira. Nekem 68-70c°-os terhelve,a 7xxx karik meg elszaladgálnak vagy 50c°-on max. Nem mindegy...
-
kovsol
titán
válasz
csucsbicep #25511 üzenetére
Meg akkoriban nem volt jellemző az se hogy a ram használat könnyedén 1GB fölé tud kúszni. Ez olyan mint régen 256MB rammal vígan lehetet netezni win xp vel, most meg 512RAM esetén elindítod a böngészőt és már el is fogyott a ram és akkor még csak nem is az van, hogy 30 weblapra mentél fel egyszerre.
-
törölt tag
válasz
szinimini #25503 üzenetére
Hali!
Tényleg nem javasolt a 6870-be belefektetni már sajna. És igazából ennek csak az 1GB Vram az oka...
Tegnap felraktam a MOH Warfightert és elég durván laggolt.Mindent kimaxolva 50-60 fps, és időnként vissza esik 20-30-ra. Először azt hittem hogy a 12.11beta driver az oka,le is cseréltem 12.8-ra,az tökéletes volt . De rá kellett jönnöm hogy kevés az az 1GB ram,visszább kellett venni a grafon egy kicsit. -
szinimini
senior tag
válasz
csucsbicep #25506 üzenetére
Okés okés
Köszöntem , megfogadom tanácsod
-
szinimini
senior tag
válasz
csucsbicep #25504 üzenetére
Ezt jó tudni köszi
És akkor mikor érdemes két kártyát rakni?
Mondjuk két 7850-es?Ha össze van kötve cf-be akkor is csak 1GB vram lesz ha alapból is 1GB vram-os?? Azt gondoltam,hogy azért nő a teljesítmény így
-
belinho
senior tag
válasz
szinimini #25500 üzenetére
Ha csak 6K, akkor érdemes rá beruházni, halkabb lesz az biztos, jobban fog hűteni az is biztos!
Sőt valószínűleg a következő kártyádra is rá tudod majd tenni!
A tuning az más tészta, nálam pl hiába vittem le a garázsba -5 fokba a gépet nem ment jobban, viszont nyáron a melegben hamarabb előjöttek az artifacts-ok a magasabb hőmérséklet mellett.
Azon is elgondolkodhatsz, hogy eladod a 6870-t+ a hűtő árából+még némi pénz és vehetsz használtan egy 7850-t.
Szóval a döntés a tied, ha sokáig marad a 6870 akkor nem kérdés, viszont ha leváltod belátható időn belül, akkor nem érdemes megvenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Battlefield 6
- TCL LCD és LED TV-k
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- PlayStation 5
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- iKing.Hu - Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest