- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- bambano: Bambanő háza tája
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- talmida: Változások
- 25
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pierre75
senior tag
Néhány hónapja sírdogáltam itt a magam csendességében, hogy a Cossacks 2 Napoleonic Wars kártyacsere után (4850-6850) nem indul el agp problémára hivatkozva. Egy ideig driver gondra gondoltam, de nem erről volt szó. Szépen fut immár.
A Shogun 2-vel viszont meggyűlt a bajom. Az Empire-rel új motort alkottak a TW-fiúk, amivel a stratégiai térkép szaggat. Keveseknél jön elő ez a probléma, és megoldást eddig senki se tudott rá. Max. részletesség mellett a csaták szépen futnak, de a térkép szaggat E8400, 4GB mellett. A Shogun2 annyiban megfejelte az elődöket is, hogy itt tengeri csatánál, ha betölti a vizet, akkor kifagy, vagy elindul, de víz nélkül. (semmiben lebegő hajók)
Félek tőle, hogy majd csak az új motorban oldódik meg a probléma 2 év múlva. Bár addigra új hw környezet is kelleni fog. -
szasanyi
félisten
válasz
realmadrid92 #10096 üzenetére
Sapphire HD6870 1GB saját teszt alapon és TOXIC órajelre tuningolva. A kártya alapfeszen ment (kevesebb mint a TOXIC órajele), és sztem nem ez a vége. És méh egy kis 3DMark11 is.
A kártya szinte hangtalan, de kellően hatékony hűtéssel van szerelve. Én negatívumot nem tapasztaltam, és végig a 11.4 drivert használtam hozzá. A tuning nem erősségem, nem is szeretem különösebben ezért nem is néztem meg mi lehet a max. stabil órajele.
Remélem ezek az is infók segítenek valamelyest. -
Wukiwo
senior tag
válasz
realmadrid92 #10096 üzenetére
megspórolhattál volna egy tuning mizériát hiszen az 5-ös széria erősebb
Én is 6-os szériával kezdtem aztán rájöttem,hogy az erő odaát van az 5-ösöknél
Persze jók a 6-osok is de felesleges tuningolgatni ha van gyorsabb.
-
realmadrid92
tag
5870 nem játszik, only 6xxx széria,
egy teszt esetleg van a 6850oc-ről és a 6870-ről? -
Wukiwo
senior tag
válasz
realmadrid92 #10093 üzenetére
5870?
-
realmadrid92
tag
talán már írtam, megkérdezem más szemszögből:
6850oc-t tudnék venni 38e, a két ventis giga, azt mondják nem hangos
6870oc-t tudnék venni 50e, ez három ventis, viszont nincsenek róla túl jó véleménnyel, se a hűtéséről, se a tuningpotencálja miatt.
Kérdés: 1. Megér a 6870 +12e ft-ot, vagy jobban járok a 6850oc-vel, ha esetleg azt még tovább húzom?
vagy egyéb alternatíva?
kösz -
lala42
őstag
válasz
///Krisz\\\ #10090 üzenetére
Bocsi. Elnéztem.
-
lehel22
tag
válasz
t.kristof #10083 üzenetére
50C a kartya homerseklete terheletlenul ? Nem futott youtube vagy valami hasonlo oldal ami aktivalja a hardware acceleration-t ? Mert abban az esetben az 50C az rendben lenne.Ha viszont valoban 50C ugy hogy nem dolgozik akkor mashol a gond.
itt a "no signal" [link]amit a gigak produkalnak.
Hogy filmnezes kozben is elojon a hiba az furcsa,azt a gigak sem produkaltak tudtommal. Mar ajanlottak, es szerintem is az lenne az elso lepes, hogy ha van lehetoseged akkor pakold be akartyat egy masik gepbe es nezd meg, ha ott is ugyanigy viselkedik.Addig is szerintem dobd le a drivert, takaritsd ki driversweeperrel [link] a maradvanyokat (csokkentett modban) es probald meg ugy hatha csak valami soft zavarodas okozza.
-
lala42
őstag
Na hali!
Némi kérdés. Mennyiben érdemes a Giga 6950-es moddolni 70-re?
Ma megjött a kártya. A 2 Gb-os változat. Nyerek vele valamit?
Köszi előre is.
Ja és valahol volt itt egy leírás a menetről. Nem tudja valaki a linket? -
dewil666
őstag
Nem én általánosítottam hanem csak reagáltam az egyik előttem szólóhoz aki általánosított. Csak a lapom és memóm nem "jött ki egymással" de össze lehetett hozni.
Egy másik topicban leírtam mi volt a problémám amit sikerült megoldani de ez már nem ide való téma. A lényeg most már nagyon stabil a gép sehol egy hiba és nagyon meg vagyok elégedve a 6850-el. -
t.kristof
senior tag
válasz
csucsbicep #10082 üzenetére
Ezeknél nem.
polonic: Ahogy írtad, hogy 36-38°-os idle-ben a kártya, ránéztem az enyémre és 50°C-os volt
Lekaptam a gép oldalát, és pár perc alatt leesett 40°-ra
-
polonic
félisten
válasz
csucsbicep #10080 üzenetére
Abszolút jó, hangtalan terheletlenül, terhelésnél sem hallani a hangját nálam, mert a tápom a leghangosabb alkatrész, úgyhogy abszolút csendes környezetben lehet, hogy lehetne hallani terhelésnél a hangját.
Nem melegszik nagyon 36-38 fok terheletlenül, terhelten 65 fok körül mozog a hőmérséklet. -
csucsbicep
nagyúr
Ilyen Sapphire kártyáról vkinek van személyes tapasztalata? Teszteket néztem, ott jól szerepel.
-
t.kristof
senior tag
Nem enged akkora felbontást. De egyébként arra jöttem rá, hogy azóta csinálja ezt a gépem amiota felraktam az MSTS-t. Mert mielőtt felraktam volna, néztem filmeket MPC-n és semmi baja nem volt. Meg probálom ugy, hogy leszedem mind kettőt, és csak a MPC-ot rakom fel, hátha legalább az menni fog.
-
lsc
nagyúr
válasz
dewil666 #10057 üzenetére
Abit kn9 ultra lapban volt 1950 pro és 4830 is, gond nélkül ment, a mostani ddr2-es geil ramjaim az előző giga p35-ös és a mostani lapban is szépen mennek 800 cl4-en, Ráadásul az újabb amd és intel procikban is a prociban van a memóriavezérlő, nem a lapon. Általánosítani nem lehet, ennyi.
-
-
Duck88
csendes tag
Üdv!
Lenne egy kérdésem! Jelenleg egy Sapphire HD4890 Vapor-X-et hajtok, de szeretném lecserélni, érdekelne mit javasoltok. Ami szóba jött eddig az a 6850 vagy az 5850.
Az érdekelne, hogy melyik a jobb kártya. És melyik verziót válasszam szerintetek? Amúgy Sapphire párti vagyok!Várom a válaszokat
-
lehel22
tag
válasz
Alister71 #10059 üzenetére
Nalam (gigabyte kartya ) cakkra ugyanannyi a homerseklet mint amennyi 100/300 volt ( ~39 C) Cegnel megfordult jopar Hd 6850 kartya (Giga, Asus, Sapphire) es ott sem tapasztaltam homerseklet novekedest az uj driverekkel. VTX nem volt a kozelemben , tehat passz.Az biztos en sem orvendenek ha 4C novekedne a kartya idle homerseklete , de ismetlem en ilyesmit nem tapasztaltam az emlitett kartyaknal.
Ami viszont erdekes , es gozom sincs mi az oka az az , hogy gigabyte kartyak az uj 11.4 driverrel , 40% ventifordulatszam helyett 41-43% forognak.(Itthon is, cegnel is)
-
dewil666
őstag
válasz
Alister71 #10059 üzenetére
Nemrég tértem vissza a fórumra és csak most vettem észre hogy olvasom a hozzászólásokat 300/300-on megy újabb driverekkel.
Motoszkált bennem miért 41fokos alapjáraton pedig szellősebb házat vettem januárban és előtte nekem is 38-39 fokos volt. Na most már tudom miért. -
lehel22
tag
válasz
Biga123 #10056 üzenetére
Latom neked sapphire kartyad van, szerintem probaljal meg egy tisztitast utan egy friss meghajtot , kitudja
Egy probat meger . Nagyon nem csodalkoznek semmin, vegulis eddig van 3 lehetseges idle ertek a 6850kartyaknal. (100/150, 100/300 es 300/300 )
Az pedig valoszinu hogy a fogyasztas tenyleg semmit sem valtozott az uj driverekkel , mivel a homerseklete akartyanak ugyanaz maradt mint elotte. -
lehel22
tag
válasz
Biga123 #10054 üzenetére
Nem hinnem , hogy regebbi "driver-maradvany " okozna.Multheten instalatam egy win7 64bit oprendszret es egy Gigabite 6850 OC kartya a 11.4 meghajtoval ugyancsak 300/300 on megy Hogy az OC ertkeket mert tarja meg uj driver telepitese utan az erdekes.En csak MSI afterburnerrel piszkalgattam
es azt is csak kivancsisagbol ,ezert CCCviselkedeserol lovesem sincs.
Egy "gyomlalas" egyebkent biztos nem art. -
Biga123
addikt
válasz
lehel22 #10053 üzenetére
Nem is az a kérdés hogy mért ezek az értékek hanem hogy mért nem viselkedik ugyanúgy mindenkinél .. Driver reinstallnál érdekes módon nekem megmaradtak a ccc ben beállított oc értékek is... szal furi.. lehet ki kén ganyézni a registry-t , lehet a 300/300 is oda ette be magát valahova? lesz időm kipróbálom...
-
lehel22
tag
válasz
Biga123 #10052 üzenetére
Tenyleg, foggalmam nics miert van ez .Amit mondasz az 100% logikus csak ugylatszik ennek itt nics jelentosege
.Leirtak mar s megertettem , hogy a 300/300 mhz nem befolyasolja a fogyasztast es implicite a homersekleteket sem de nyilvan erdekelne miert szuksegesek ezek az ertekek.Ha meg nem szuksegesek akkor meg miert vannk igy mar 4ik alkalommal ? Mondjuk ezek valoszinu koltoi kerdesek maradnak
-
lehel22
tag
válasz
KaiotEch #10044 üzenetére
Idle 11.4 drverrel 100/150 mhz? Alltalaban 300/300 az idei meghajtokkal ( legalabbis az alaporajeles kartyaknal.)
60% ventilatorsebessegnel egyik sem hangtalan, mindeniknek van szelzaja. A lenyeg hogy ne motorzaj legyen.Egy PowerColort hallottam es annak 50% venti folott valami fura morgo hangja volt .Persze , az is lehet, hogy az a peldany volt valamiert zajos,de teny hogy szeretett "traktorosdit " jatszniA te kartyad homersekletei nagyon rendben vannak.
Osszehasonlitaskepp:
furmark (1900x1080 8xAA) 10 perc utan a giga 2 ventis kartyat 68 C melegiti, ( 22C kulso homerseklet) .Kivancsi vagyok mit produkal majd nyaron mikor neha 30fok van a lakasban. -
szasanyi
félisten
Én eddig csak 3 féle GeIL DDR-2 RAM-ot használtam ahol a kompatibilitásra nem panaszkodhatom, viszont gyárilag magas volt a sok feszültség igényük (2.1-2.2V) ami miatt melegedtek is, és több gyártó uo. sebességet alacsonyabb fesszel produkál. Nem tudom most, a DDR3 esetén mi a helyzet.
-
polonic
félisten
válasz
t.kristof #10046 üzenetére
A jelenség, amit leírtál, nagyon hasonló.
Érdekes, hogy nem egy teljesítményigényes játék alatt csinálja.
Teszteld le a far cry 2 benchmarkkal, mindent maximumra téve és több folyamatra állítva. Ez ingyenesen letölthető. Ha van crysised, akkor a paradise lost pályán játsz.
Ezekkel nézd meg. -
t.kristof
senior tag
válasz
polonic #10045 üzenetére
De azt tudom, hogy a sima Gigák csinálták ezt. Játék alatt a Microsoft Tran Sim.-nál csinálja ezt, de az változó , hogy mikor. Van amikor megy 2-percet, van amikor fél órát, sőt volt olyan is , hogy ki se fagyott
Tegnapi nap pedig csak simán kifagyott(nem csináltam rajta semmit, csak állt a gép)Szal nem értem, hogy mivan vele. MPC-nél még mindig csinálja.
-
-
polonic
félisten
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Gigabyte EP35-DS3 lapban van bármi akadája egy Asus 6850 használatának?
Kopatibilítási problémára gondolok. -
lehel22
tag
válasz
KaiotEch #10030 üzenetére
Az idle ertek az nagyjabol annyi amennyi a tobbi gyarto kartyajanal is lathato ( 36-40C) de a load ertek az kemeny
Ugyertem, rendesen leiskolazza a tobbi 6850 et, arrol nem is beszelve , ,hogy eleve huzva van a kartya es nem 775/1000 mukodik.
Mennyi ido elteltevel mutatott 56C-t ? Azert kerdem mert 30-40 perc "szorozes"utan jopar kartya homerseklete 70C folott van de olyan is akad amelyik kozeliti a 80C is. -
t.kristof
senior tag
Sziasztok!
A múlthéten vettem egy Sapphire HD6850-est és minden szép és jó volt, de 2 napja elkezdett olyat csinálni, hogy játék közben fekete képernyő lesz hang megy tovább majd meghal a rendszer. Csak reset-tel tudom ujrainditani és ezt dobja a windows hibaüzenetnek:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: 124
BCP1: 00000000
BCP2: 85BE059C
BCP3: 00000000
BCP4: 00000000
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1Ma már film közben is csinálta kétszer. ez mi miatt van?! Hibás lenne a vga
-
-
Alister71
nagyúr
Te most miről beszélsz?
A ,14216 miért is kevés? Neked 28432 jön ki?
KaiotEch: teljesen rendben van az eredményed, a procinak jól jönne az a 400x9, amiről korábban beszéltünk.
Drivereket nem kell válogatni, azt nem típusonként írják. jobb oldalon rákatt az oprendszered szerintire, majd letöltöd. -
Beri
addikt
-
-
rocket
nagyúr
-
Üdv. Megvan az MSI 6850 Cyclone kártyám, DE nem találok hozzá drivert... AMD oldalon nem lehet kiválasztani, hogy melyik kártyához akarom, csak OS-t... Ez most fícsör vagy én vagyok a béna?
-
Alister71
nagyúr
válasz
Wukiwo #10016 üzenetére
A haverom nem tudom melyik driverrel csinálta a tesztet, mailba küldte a képet, de én is keveselltem az eredményét. még ha alapon ment akkor is lehetetlen.
P.O.W.: jó teszt, nem sokkal gyorsabb az 1120 shaderes, nekem is vannak hasonló méréseim, 1920x1200-ban is, elég hasonlóak az eredmények.
-
P.O.W.
tag
[Ezt] a tesztet láttátok már? HD 6850 (1120 shader) VS HD 6850 (960 shader). Érdekes.
-
Bali27
addikt
válasz
Alister71 #10006 üzenetére
Pfff.. Ez hogy lehet???
Tetszik a végeredmény
Ja egyébként amióta feltettem a 11.4-et, a Red Orchestra nevü kedvenc játékomban a betűk olyanok mint a Firefoxban a hardveres gyorsításnál.. Ilyen életlen lesz a széle, majdnem hogy picit homályos.. Ez mitől lehet? Találkozott már valaki ilyennel?
-
szasanyi
félisten
válasz
polonic #10000 üzenetére
Igen, de valóban nem a szükségszerűsége miatt váltottam. Gigabyte P55A-UD3 és i5 750 duót olyan kedvező áron elvitték, hogy az új cuccokat mindössze +15k ráfordítással tudtam megvásárolni. Egyébként a rendszer észrevehetően gyorsult, miközben a fogyasztás és a hőtermelés nem nőtt (ellenben a tuninggal elért, hasonló teljesítmény esetében). Játékok alatt van ahol észrevehető az erősebb CPU, és van ahol a VGA limit miatt valóban nincs jelentősége - de észrevehető a betöltés idejének rövidülése. Nincs semmi speckós alkalmazás, szóval ha arra vagy kíváncsi, hogy a klasszikus értelembe véve megérte-e a váltás, akkor a válasz nem. Csakhogy ez a válasz a PC hobbi, játék célú felhasználása esetében igen csekély számban, vagy nem is lesz igen.
ittakary: ugyan már, nem kell ez az álszentség. Ez egy olyan hobbi ami - valljuk meg őszintén - az esetek többségében nem a szó szerint vett ésszerűségről vagy szükségszerűségről szól. A lényeg mennyit akarsz és/vagy mennyit tudsz áldozni erre a hobbira - általában azért "ésszerű keretek között", ami elsősorban a saját lehetőségek ésszerű megítélését jelenti, bár sokaknál még az sem szempont.
Nem tartozom magyarázattal senkinek ez ügyben, de azt gondolom, hogy ez az upgrade ilyen feltételekkel bőven az elfogadható költségű kategóriába esik, ami nyilvánvaló és érezhető - persze nem radikális - teljesítmény javulást hozott. Ezen túl pedig a következő 1 évben biztosan kiszolgál, és nem kell cserén gondolkodnom. És még szó sincs a tuningról, ami komoly plusz teljesítmény-potenciált biztosít ez esetben. -
Alister71
nagyúr
válasz
Stingie #10005 üzenetére
Szerintem nem nagyon lesz gond ott 1920-ban sem. A 6870 elég erős oda is, ilyen felbontáson a proci nem sok mindent számít már.
De ha tudsz húzni a procin, 3.6-on azért tud még gyorsulni. 400x9-et próbálj beállítani, szerintem max 1.3 volton tudnia kell a procidnak.Resident Evil 5 benchmark:
Alapórajeles I5-2500K és 6950: eredmény, 1920x1080, minden maxon, 8xaa
E8400, 400x9-en, 6850, 875/1100-en: eredmény, 1980x1200, minden maxon, 8xaa -
Stingie
tag
válasz
Alister71 #9993 üzenetére
Gyari Bios van a dellen, fejbol nem tudom, hogy lehet-e huzni. Hazaerek, megnezem - probaltam keresni 775-os tokozasu processzort, de nem nagy valasztek van, amivel kicsit jobba tudnam tenni - komplett board-ot es ramokat meg nem akarok cserelni, ha nagyon nem muszaj...
Új hozzászólás Aktív témák
- Energiaital topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gitáros topic
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- Honor 200 Pro 12/512GB Szép állapot! Jótállás: 2027.08.12.-ig
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire PULSE RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest