- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoleeno1
veterán
ez a típust pontosan én sem ismerem, de mivel FSP, így olyan rossz nem lehet
Csak azért kérdeztem, mert írtad, hogy nincs szinte semmi csatlakozód, mondom ha valami nagyon gagyi tápd van, akkor ne rakd alá ezt a karit. Kérdezz rá azért a tápos topicban, az nem árt. De gondolom ebben is van védelem, mint minden FSP-ben, így ha nem elég neki a kraft, akkor simán csak lekapcsol és nem veri haza a konfigod.
-
RoBos
senior tag
Először is köszi a válaszokat mkinek!
Jelenleg egy FSP AX400-PNF, de majd akkor idővel cserélek tápot is, de perpill elég lenne nekem az is, h elvigye default-ba ezt a konfigot és ha eljutok a tuningig akkor tápcsere.
Ez a táp azért elég neki, ugye? -
törölt tag
Szerintem nem, de ha igen akkor veszel egy Y elosztót akkor elvileg rá tudod kötni a tápra.
-
RoBos
senior tag
sziasztok,
rendeltem magamnak egy asus EAH6850-es videókarit és az lenne a kérdésem, h ha jól tudom a kártyához adnak ugyebár 2db táp kábelt aminek a végén 2-2 tápcsati van.
A kérdésem az, h mind a 4 tápcsatit rá kell majd kötnöm a tápomra, mert jelenleg ennyi szabad tápcsati foglalatom nincs a tápon.
Ebben a [videóban] látni a tápkábeleket, h 4 fehér csati van a végükön (ezt csak azért írom, hátha nem egyértelmű a kérdésem)Előre is köszi a válaszokat!
-
Gaboman
nagyúr
Nálam ennyi!
-
zoleeno1
veterán
válasz
Zsotyek #18066 üzenetére
De érdemes, csakhogy már egy 6970 is 100k felett van. E mellé meg vennék még egyet max 35-40 körül és CF-ben agyon veri a 6970-et
Az a tv-s dolog meg nagy balgaság volt, de ezt miresz már kifejtette
Dehogy kell cserélni 3 havonta, tökéletesen megfelel a jelenlegi konfigom is, amit nemrég raktam össze. Csak ha minden jól megy szert teszek mostanában 1 kis plusz cash-re, amit hagy döntsek már én el, hogy mire költök -
Zsotyek
tag
válasz
zoleeno1 #18065 üzenetére
Olvasom itt a hsz-at, és csak csóválom a fejem. Mi a fenének 2 vga egy gépbe, akkor már nem érdemesebb egy nagyobbat tenni bele, de egyébként is melyik játék az ami ekkora teljesítményt kíván. Lehet valóban a haveromra hallgatok és inkább valamilyen konzolba fektetek pénzt és akkor akár 140cm-es tévén is lehet játszani. Kicsit olyan ez a számítástechnika, mint a feneketlen kút, csak dobálja az ember bele a pénzt, de soha nincs vége, mert 3 havonta mindent cserélni kell.
-
zoleeno1
veterán
válasz
miresz #18064 üzenetére
nyehh, nem gondolkodtam előre amikor a lapot vettem
mondjuk nagyon alkalmi vétel volt (22k), annyiért kár lett volna ott hagyni
Most hirtelen nem tudok senkit a közelben, akinek 6870-e van, de majd ha komolyra fordul a dolog és rászánom magam a CF-re, akkor szerzek vhonnan egyet. Legalább már azt tudom, hogy lehet lapot is váltani kell, kár, mert pöpec kis lap ez
thx
-
miresz
veterán
Igazad van én néztem el mert én a 990Fx Extreme3-at néztem.
De viszont a [970 Extreme4] már CF-ben 8x-8x-on hajtja és az bőven elég a 6850CF-nek
Sőt a ASRock 870 EXTREME3 R2.0 is 8x-8x-ben hajtja és ez tényleg elég olcsó lap.Nekem is ilyen van egy 6870CF van benn és elég jó.
-
Asbee
veterán
Sziasztok!
Szerintetek ilyen alaplapba van értelme 6850 CrossFireX-et csinálni vagy akkor új lap is kellene? Illetve milyen amd vga van egy szinten 2 6850-el? -
miresz
veterán
AvP:
AvP D3D11 Benchmark Report
==========================
* Report Created: 2011-12-22 @ 15:29:00
* Executable Build: V1.03, Apr 19 2010
*DX11 Hardware Detected*
Using Default Video Settings:
Resolution: 1920 x 1080
Texture Quality: 2
Shadow Quality: 3
Anisotropic Filtering: 16
SSAO: ON
Vertical Sync: OFF
DX11 Tessellation: ON
DX11 Advanced Shadows: ON
DX11 MSAA Samples: 1
Benchmark Summary:
Number of frames: 10049
Average Frame Time: 10.4ms
Average FPS: 95.9 -
zuzu000
őstag
Koszonom mindannyiotoknak, ez lesz. Ugye ez egy 6 pines csatit ker?
-
zoleeno1
veterán
válasz
zuzu000 #18048 üzenetére
Véleményem szerint a gigákkal is úgy van baj, hogy sok a "selejt". Szal azért nem ajánlott, mert nagyobb az esélyed, hogy 1 hibás darabot fogsz ki és akkor mehet a gari mizéria. Viszont ez a kari már le van tesztelve, + ott a 6 hónap, annyi idő alatt meg úgyis kijön ha gond van vele. Nekem GV-R687OC-1GD-m van, én is használtan vettem, féltem is kicsit tőle, de ez is kipróbált kari volt és műxik is tökéletesen (kopp-kopp
). Annyiért meg jó vétel, én megvenném.
-
zuzu000
őstag
Elfogyott borsi-nál a sapphire 6850-es.
[link]
Ez 34-ért jó? Írtátok, hogy Gigával nincsenek jó tapasztalatotok, ezért kérdem. -
Gaboman
nagyúr
Telepítettem az új 11.12 Application Profiles, na most kicsomagolta a Program filesbe, onnan be kell a kicsomagolt fájlokat valahová másolnom?
-
Beri
addikt
Az 1 hosszú 3 rövid grafikus alrendszer hibát jelent. Az a táp elég kell legyen, tehát mindenképpen a VGA-ban keresném a hibát. Szokásos műveletek gondolom megvoltak (jól van-e a slotban a kártya, tiszták-e az érintkezők, tápcsatlakozó rendesen a helyén van-e), innentől otthon nem tudsz mihez kezdeni.
-
anulu
félisten
sziasztok!
tegnap sikerült beszereznem egy 6790-et (Sapphire) a múzeumi darab 8800 GTX-em helyett. amikor elindul, akkor megy, mint a parancsolat, azonban ez nem mindíg történik meg. kb 20%-ban sikeres a gép indulás. egyébként vagy csak pörögnek a ventillátorok, vagy 1 hosszú 3 rövid sípolás. valami ötlet?
gép: ASUS P7P55-D, 4x2GB Corsair, 550W Corsair táp, 5 HDD, 2 ODD.
tudtommal a 8800-as többet zabál induláskor is, és azzal soha semmi bajom nem volt.köszönöm előre is a segítséget!
-
Alister71
nagyúr
válasz
Turbolada II #18018 üzenetére
Ahogy a gép irányítsa a benchmarkban.
-
keke69
őstag
Sziasztok!
Bocsi az off-ért,de nincs véletlenül valakinek eladó 6850 Vác környékén?
-
Zsotyek
tag
válasz
martin66 #18030 üzenetére
Én most tettem a gépembe egy 6870-et és felhúztam 900Mhz-ről 1000Mhz-re és simán futott rajta a Furmark órákon keresztül. Tény a játékokban mutatkozik meg, hogy egy kártya mit bír. No meg nekem lehet a C2D E8400 kevés, hogy rendesen kihajtsa. Bár én ehhez nem nagyon értek.
-
martin66
senior tag
Üdv!
Egy 6870-t meddig lehet húzni, hogy egy kis pluszt kapjon úgy értem, hogy a 6850-emet 775/100 helyett 850/1100-on használtam. Nem egetrengetőt csak legyen benne egy kis plusz kraft. De 6870-nél nem tudom mennyi a jó érték kb. -
Beri
addikt
válasz
#21346560 #18027 üzenetére
A processzor nincs szinkronban semmivel. Az adott játéknak x fps-hez y felbontás mellett van valamekkora processzorigénye, amire a CPU-d vagy elég, vagy nem. Ahogy a kihalycsae tesztből láthatod, legalább egy x4-es phenomra van szükséged (persze nem 800x600-ban, mert ott nem lesz 1463 fps-ed, csak 844). Hogy ezek után mit veszel, az már a milyenprocesszoros topicba tartozik.
-
zserbox
őstag
válasz
#21346560 #18027 üzenetére
ahogy olvasgattam ph-n a teszteket sztem egy x4 955 dukál mellé, am3+ -os procit azaz fx**** nem érdemes venni mert játékban ár-érték arányba nem éri meg, én személy szerint i5-2500k-val hajtom a 6850-m de azért az túlzás mellé.
ha multiba játszol akkor nagyobb szerepet kap a proci meg kérdés h. mi mennyire van optimalizálva.
gondolom intelre nem akarsz átállni(érthető módon nem lenne vmi gazdaságos) így sztem 955-965 felé kacsingass de azalatt semmiképp főleg ha nem két hónapra veszed a procit. -
Beri
addikt
válasz
#21346560 #18025 üzenetére
Ha többet akarsz költeni, nem állok az utadba. Viszont ez már bőven nem ide tartozik. Van milyenprocesszortvegyek topic, ott majd elmondják neked ugyanezt.
-
Beri
addikt
Kihalycsae még mindig.
Runo: Vegyél apróért egy használt x4-et, azt' jóvan.
-
zuzu000
őstag
válasz
Turbolada II #18021 üzenetére
Szvsz nem azert vett am3+-os lapot, hogy 2 honap utan valtson inteltre.
-
nihill
őstag
Ha már a limitekről van szó, akkor erre mi lehet a magyarázat?
MW3, FHD+maximum grafika, 30-40 FPS között megy. Durvább akció közben felmegy kb. 60% környékére a proci is és a kártya is, de annál többet még nem láttam ebben a játékban.
Se CPU se GPU limit nincs, és nem megy feljebb a képfrissítés (nincs Vsync)
Ilyenkor mi van? -
törölt tag
Bizony kevés a Phenom II x2 @ 3.6GHz a 6870-hez.... szerintetek egy fx6100-al jobban menne? Vagy érdemes talán megvárni az FX 6200-at? FX 8120-ra sajnos nem fussa....
-
Zsotyek
tag
Mint írtam lentebb jó magam is beszereztem egy SAPPHIRE HD6870-es kártyát egy nagyon baráti áron. Most jelenleg egy C2D E8400 van ami 3Ghz helyett 4Ghz-en megy. Kártyát gépbe be és tesztelgettem semmi bajom vele. Szépen megy és nagyon lehet ám húzni is ahogy elnéztem. Nos az érdekelne, hogy milyen procit érdemes alá venni, hogy optimálisan kitudjam használni a VGA teljesítményét és tudását. Ha lehet csak az írjon aki tényleg segítő szándékkal és tapasztalattal teszi azt. Ünnepek után tervezném egy nagyobb beruházás véghezvitelét (alaplap, proci, ram cseréje) ezért szeretnék segítséget kérni. Valahogy régebben könnyebb volt ez a dolog, de ma már minden gyártónak (AMD, INTEL, ATI, NVIDIA) annyi de annyi variánsa van azonos családon belül, hogy az ember azt sem tudja melyik mire jó. Lassan már csak a termék árából lehet következtetni, hogy az a valami egy csúcs modell.
Előre is köszi a segítséget. -
miresz
veterán
Core to core meg végképp nem lehet összehasonlítani,mert az Fx4100. egy 2 modulos processzor,modulonként 2 végrehajtó egységgel,tehát nem egy régi értelemben értett 4 magos processzor,hanem 2 magos(modulos)
-
Alister71
nagyúr
válasz
Attix82 #18007 üzenetére
Ezt mondom.
A teszt, játék, olyan szinten gpu limites, hogy a proci nyaral alatta. Egy C2D is ugyanerre a szintre hajtja a vga-t, max egy kicsit jobban fog menni a 2 mag miatt. van még pár ilyen játék, ezért tartom egy kicsit tullihegett dolognak az SB vs AMD vitákat, mert legtöbb esetben egy X4 is elég bőven a gpu kihajtásához. -
tarsoly74
tag
a lovi az nagy úr
én is intelen gondolkodom, de marad az fx 6100-as ha összejön a keret -
zuzu000
őstag
Ezekszerint 6850-el se lenne jobb a helyzet sc2 alatt? Nekem az a fo felhasznalasa a gepnek, igy lehet, hogy varok a procivasarlassal.
-
zoleeno1
veterán
válasz
Alister71 #18001 üzenetére
azért közelít már
azt eddig is tudtuk, hogy amd jelenleg (sem) nem veszi fel a versenyt intel-el. Itt (is) pénz kérdése minden, ha valakinek össze jön rá a kredit, az szerintem nem gondolkozik amd-ben.
Mondjuk én FX-4100 vs i3-ból, i3-at venném
kinek a pap, nekem inkább a papné
-
Beri
addikt
válasz
Attix82 #18000 üzenetére
Eleve hülyeség ez a kihalycsae, mert van olyan helyzet, hogy még egy i7-tel is CPU limited lenne. Az már más kérdés, hogy jelen helyzetben bullt venni is hülyeség.
nihill: Ha az SC2-re gondolsz, akkor igen, jól hiszed, az csak 2 szálat használ, tehát az a processzor nyer, amelyik core-to-core gyorsabb.
-
nihill
őstag
Sziasztok!
Ahol én a 6790-esemmel eddig CPU limitbe futottam, ott mindig az volt, hogy nem használta ki a játék a processzort, 1 mag ment csak, esetleg egy másik 20-30% körül és kész.
Nem ismerem ezt a játékot, de nem lehet hogy itt is valami hasonló a helyzet? És az Intel proci 1 magra nézve erősebb?
Pl. nálam a Far Cry 2 FHD + ultra beállításokkal is több FPSt tud, mint a Dirt 1 1280*720 közepes beállításokkal. -
Alister71
nagyúr
válasz
csucsbicep #17956 üzenetére
klikk, proci 200x18-on megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Részletre elviheted akár 365 napra. Bankmentes.Gainward GeForce RTX 5070 Ti Phantom
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3231
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G8 - i5-1145G7 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest