- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
Tothgera30 #19197 üzenetére
rámegy? az túl egyszerű.
meg a VGA se volt olcsó, hát ha még hűtőt is vennék rá... inkább ráapplikálok 1-2 12cm-es ventit.
-
-
Debilon
addikt
azt nem tudjátok, hogy XFX cuccokkal ki foglalkozik magyarországon?
sehol nem találok -
Biga123
addikt
válasz
James Bond #19189 üzenetére
Itt is mindenki aztat vallja hogy 2-magos kevés a 6850-nek..
Pedig nállam a 8200 3.5GHz krizis2 ben tudott 100% VGA terhlést produkálni..
Ha 6850 et veszel legalább VGA limited nem lesz.. -
zserbox
őstag
válasz
James Bond #19189 üzenetére
nem hiába, mert a tesztekbe arra kiváncsiak hogy mennyit tud a vga és ezért olyan procit raknak mellé h. véletlenül se a cpu legyen a korlát.
ahoz a procihoz szerintem felesleges egy 6850-en szintű kártya.
szal inkább egy 5770 használtan szerintem. -
James Bond
csendes tag
Hali!
Nézegettem a teszteket és mindenhol erőművekkel tesztelték a karikat.
Pentium Dual Core E6600 (3.06 GHz)-hez melyik kártya a jobb választás.
Radeon HD 6850 1 Gb-os, vagy a Radeon HD 6750 1Gb-os.
A 6850-es dupla olyan gyors mint a 6750 Dx11-alatt.
Vajon mit tudna kihozni belőle a procim.
Udv, Chris
-
törölt tag
BIOS-t tényleg nem érdemes RBE-vel moddolni, instant reboot Win betöltéskor.
-
Andris837
senior tag
Nos, ma untam meg a szarakodását a kártyának. Visszavittem, cserélik remélhetőleg. Ha van valami akkor majd megosztom veletek.
Remélem jó kártyát kapok cserébe...
-
-
Biga123
addikt
-
törölt tag
válasz
Tothgera30 #19176 üzenetére
ezt is megnéztem, és a PWM vezérlés / venti alsókorlátos, 0-22% között ugyanúgy ~1700 rpm. tegnap kicsit Crysis 1-eztem, ott felszaladt 80-85 fokra (ugrált, de nagyjából tartotta, illetve nincs túl jó szellőzésem), azt egy kb. 55%-os ventivel bírta.
-
belinho
senior tag
válasz
Enermay #19172 üzenetére
Mivel a venti ugyan az mint ami a cyclone-on van nagy 9-es pwm ezért nagyon csendes, kisebb fordulaton is több levegőt mozgat meg.
Meg ez is az új pipe touch-ing technológiával készült, vagyis a hőcső közvetlenül a magról vezeti el a hőt.
Szóval szerintem egyértelmű, hogy ezt válaszd, csendes és jól is hűt. -
-
törölt tag
válasz
miresz #19171 üzenetére
tudom, kipróbáltam, csak én lefelé akarom, nem felfelé. Trixxben hiába írok be kisebbet, visszaugrik 1157mV-ra (amit a BIOS-ból olvas ki, mert ott annyi van). az előző 4830-at elég sokszor BIOS moddoltam, egész szépen alulfeszelődött, itt is az kéne. csak állítólag a 6800-as széria nem szereti az RBE-vel módosított BIOS-okat... igaz?
-
Enermay
csendes tag
Üdv!
MSI 6850 1GB nem a Cyclone hanem a sima változatnak mennyire hangos a ventije? Vagy jobb lenne esetleg a Sapphire?
-
törölt tag
válasz
joshua7 #19169 üzenetére
és BIOS-ból se lehet megbütykölni?
ha minden kötél szakad, akkor felmókolok rá egy 12-es ventit. mert a borda nem rossz, elég nagy, két termetes heatpipe, ráadásul direct contact, szóval nem rossz. csak az egy 70-es venti középen nem váltja meg a világot.
én is visszaolvastam, és látom, hogy más a feszszabályzója. kipróbáltam, szoft vmod van, az Asus saját progijával (ne akarjátok azt látni, hányingerem lett tőle
), meg asszem a Sapphire Trixx-szel is, de csak felfele. Afterburner nem szeresse.
-
törölt tag
ma érkezett meg a használt (1.5 hónapos) Asus 6850 V2-m, van lehetőség alulfeszelni? idle még nem olyan vészes a hangja (jelenleg nagyjából elnyomja a konfig), de load eléggé süvít.
-
Fairplays
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy mennyit számít, az ha 1nél több giga ram van a 6850-esemen, vagy úgy álltalában a videókártyán. 1440x900-as felbontásban játszom álltalában(újab játékokkal)!
-
SetCHOO.
aktív tag
Sziasztok!
Egyre jobban motoszkál bennem a gondolat, hogy lecseréljem a 4850-et. Számomra elég vonzóak a Sapphire 6850-es kártyái. A márkához hű is maradok.
Mik a tapasztalatok? Érdemes most beruháznom, vagy még várjak egy picit? A hűtés modolása?
A gépem az adatlapomon. Még az is belefér a tervbe, hogy egy Intel® Core™2 Duo E8200-ra is beruházok, ha szükséges a leendő kis kari kihajtásához.
Előre is köszönöm!
Üdv! -
Milan91
csendes tag
Köszi mindenkinek a válaszokat
-
Attix82
addikt
Kérdés: 5870 miért ilyen gyenge a Heavon testprogramba?
6870 vagy a 6850 is gyorsabb
... Tessellationt bekapcsolva.
játékokba viszont lassabbak, ebbe meg nagyon nagy a különbség.
-
Zsamolzsa
tag
Sziasztok.Nekem nagyon melegszik a vidi karim!Nem vágom mért?85'C fokot is eléri 1920*1080 HIGH grafikán!Mit tegyek?
A HÁZ-ban elöl és hátul van 1500 rpm-es ventillátor,nyitott a ház teteje és oldala is,szellöző helyen van!
Nincs semmi tunning a gépben,de 2-szer már elszállt a videó driver,nem vezérelte a ventit csak alap fordulaton forgott és sikerült 98'C-ot elérni,
nem zuhant meg a rendszer semmi baj nem lett szerintem,mert gyanús volt hogy nem forog,
majd ki asztal és adtam neki lassan fordulatot(de viszont amikor kiléptem asztalra windows logoval,1 sec és mér csak 90'C mutatott)!
Kiváncsi vagyok ha én nem látok semmi romlást a dolgokban,honnan tudhatom meg hogy lett e akármilyen baja Videókártyának?Rendszer :
-Gigabyte GA-P55A-UD3
-i5-760 LGA1156
-Gigabyte HD6870 GV-R687D5-1GD-B
-Chieftec CFT-600-14cs
-GEIL Value Plus DUAl Channel GVP34GB1600C8DC
-Thermaltake V3 BlackMilyen megoldást adnátok,hogy kellemes hőmérséklete legyen a videókártyának és ne legyen hangos?
És a HÁZ elejébe szeretnék egy megbizható,halk,manuálisan vezérelhető,2000 RPM-et is tudó,12cm ventit.Milyet vegyek? -
válasz
Pancsermeste #19133 üzenetére
azert nem irja mert nem X -elted be a "continue refreshing screen when gpuz is in background " opciot
-
danikabaf
tag
msi, sapphire ezek a legjobbak szerény véleményem szerint
-
Milan91
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ehhez a két kártyához (6850/6870) olyan gyártót mondani ahol majdnem 100%-ig kizárható a black screen hiba? Nem szeretnék belefutni egy olyan példányba -
Pancsermeste
őstag
válasz
///Krisz\\\ #19142 üzenetére
Úgy vettem, hogy tudtam, hibás.
Csak egy-két játéknál jelentkezik BS alap órajelen (1000MHz) Full-HD felbontásnál, ott is csak nagyon ritkán.
A 900MHz legtöbb játéknál bőven elegendő, ahol meg szükséges, ott beállítom neki ATT profilban az 1000MHz-et. De kb. semmit nem jelent, max 2-3 FPS. -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Pancsermeste #19138 üzenetére
Miért használod így, nem vették vissza?
(#19141) zserbox: hát ja...
-
zserbox
őstag
válasz
///Krisz\\\ #19140 üzenetére
igazad van,bár neki 6850-e van,de mind1 mert egyiknek se 900
-
zserbox
őstag
válasz
Pancsermeste #19138 üzenetére
igen mivel az 1000 a 6850-nél 1100 a 6870 a referencia szerint
-
zserbox
őstag
válasz
Pancsermeste #19136 üzenetére
a gpu clock-ot miért vetted le 900-ra?
-
Pancsermeste
őstag
válasz
nismoka #19135 üzenetére
Aftibőrninél vettem észre, hogy csak az nV kártyám VRAM-ját írja ki, így kezdtem gyanakodni, hogy vmi driver ütközés lehet.
Miután leszedtem az nV kari driverét, megjavult az AMD kártya monitorozása.
Íme így néz ki Serious Sam 3 alatt (persze durva beállítások mellett). Kicsit elfogyasztja az 1 GB fedélzeti memóriát... -
nismoka
addikt
Afterburner kiírja játék közben, BF3 multiban 980MB körül van a VRam.
-
zoleeno1
veterán
válasz
Pancsermeste #19133 üzenetére
most próbáltam ki NFS-RUN közben, nálam szépen mutatja az értékeket:[link]
-
Pancsermeste
őstag
válasz
zoleeno1 #19132 üzenetére
GPU-Z nálam is kiír vmi hülyeséget, de nem valós adatot, és nem is változik ez az érték, nem mozdul el 56 MB-ról.
-
zoleeno1
veterán
válasz
Pancsermeste #19131 üzenetére
értem, azt is kiírja nálam/unk GPU-Z... részemről passz
-
zoleeno1
veterán
válasz
Pancsermeste #19128 üzenetére
monitorozás alatt azt érte, hogy mutatja a vram óra jelét, hogy mikor fut alapon és mikor maxon (vagyis éppen hány MHz-en)? Mert ha igen, akkor tényleg nem tudom nálad miért nem mutatja gpu-z. Ha nem, akkor elbeszéltünk egymás mellett
-
törölt tag
Végre ki tudtam próbálni FullHD-n a BF3-at a kártyámmal. Nagyon meg vagyok elégedve vele
Ezen a beállításon 30 FPS alá nem ment. -
Pancsermeste
őstag
válasz
zoleeno1 #19127 üzenetére
Anno ez a kérdés már felmerült.
Ezért nem is foglalkoztam a kérdéssel, csak most meglepődve látom, hogy itt többen is tudják monitorozni a VRAM használatot. -
zoleeno1
veterán
válasz
Pancsermeste #19126 üzenetére
ja bocs, persze, az a hőre van, én kavartam be
De passz, nem értem nálad miért nem, te vagy az első akitől ilyet hallok -
Pancsermeste
őstag
válasz
zoleeno1 #19125 üzenetére
Nem hinném, mert amikor még megvolt az XP-m is a win7 mellett, akkor ott mindig működött.
Én ezt annak tudtam be, hogy a Win7 alatt a progik nincsenek még erre felkészítve, de azóta se jött ki olyan verzió, ami tudná.
Gondolom ezek szerint kártya függő a dolog...Szenzor??
A hőmérsékleteket kijelzi, csak a memória használatot nem. -
zoleeno1
veterán
válasz
Pancsermeste #19124 üzenetére
hát ez fura, pedig kéne neki. Szerintem behalt a szenzor a kártyán.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Pancsermeste #19121 üzenetére
Én a GPUz-vel, készítettem log file-t, játék közben.
-
zoleeno1
veterán
válasz
Pancsermeste #19121 üzenetére
pl: Msi Afterburner, játék közben ki is tudod íratni vele az értékeket.
vagy GPU-Z -
Pancsermeste
őstag
Mivel monitorozzátok a VRAM használatot?
-
varmi2
nagyúr
Nekem az F1 2011 fullhd-ben, kimaxolva, 975Mb-t, számomra ez azt jelenti, ha lenne 2 Gb-om, akkor bőven 1 Gb-t fölött lenne.
Nekem az a következtetésem, hogy a következő videokártyámon minimum 2 Gb memória lesz. -
danikabaf
tag
Hát nálam a skyrim az 768 mb-t fogyaszt minden maxon
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Tothgera30 #19114 üzenetére
De van Crysis, Metró, Skyrim megeszi az 1GB ramot AAval egybekötve.
-
andew
tag
válasz
Hidd el de. Metro2033, BF3, Stalker alatt simán elfogy az 1gb
-
polonic
félisten
válasz
Te csak azt hiszed. Gondolj a jövőre is.
Egyébként meg mennyi a különbség? Minimális. Akkor megéri azt a kis plusz ráfordítást. -
belinho
senior tag
válasz
Tothgera30 #19109 üzenetére
Szerintem nem jól gondolod! Magyarországon élsz? Ha ebből indulok ki AMD-s pletyka
7890: 359 dollár
7870: 299 dollár
7850: 249 dollár
Mivel új széria, és nincs rivális (Kepler) igen vastagon fog az AMD ceruzája. Most a dollár 236ft, isten adja ne emelkedjen, ehhez jön hozzá a 27% áfa, meg az újdonság miatt a kereskedők is jó nagy árréssel fognak dolgozni. Szerintem ne is számolgasd, mert csak el fogsz keseredni, bár ne legyen igazam. -
-
belinho
senior tag
válasz
nismoka #19095 üzenetére
A kártyádon a nyák széle felé lenni kell egy kis bios kapcsolónak, amivel tudod szabályozni a ventik fordulatát bios-ból.
Két profil van silent és performance a kapcsoló állásától függően.
Gyárilag az MSI a performance állásba állítja a kapcsolót, ez főleg durva oc és feszemelés esetén jó, itt tényleg alacsonyan tartja a hőmérsékleteket, viszont ennek ára a magasabb fordulat, ami hangban is megmutatkozik. Pl: 35fok idle gpu melett 40%-os venti fordulat, és ahogy nő egyre kapcsolja feljebb.
A silent profil átlagos felhasználás mellett nem emeli drasztikusan a venti fordulatot a hőmérsélet emelkedésével, még terhelve sem hallani a ventit, sokkal kiegyensúlyozattabb. Pl: 40fok idle gpu mellett 20%-os venti fordulat, és innen kapcsolja feljebb.
Nálam silent-módban van mindig 950/1150 mellett, és így még terhelve sincs hangja, és 65 fok felé nem nagyon megy.
Mivel neked 6870-ed van nálad más értékek lesznek, de egy próbát megér, szerintem hallani fogod a különbséget. -
polonic
félisten
válasz
Tothgera30 #19107 üzenetére
A másik meg, hogy 1 gigásat semmiképp sem vennék olya kártyából, aminek van 2 gigás verziója is.
(#19110) Vasinger!
Szerintem kevés lenne. Egyébként ez egy 68xxx topik. Van 69xx is.
-
Vasinger!
nagyúr
Üdv.!
Szerintetek egy 6950 1 GB CF + 2600K elég lenne egy Eyefinity teszthez? 3 db Dell U2311H lenne egymás mellett.
Azon parázok, hogy 2x1 GB kevés lenne ekkora felbontáshoz. Szerintetek?
-
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Tothgera30 #19107 üzenetére
Én megvárnám a 7xxx szériát, ha jól tudom 1 hónap és jön a 7870 és 7890.
-
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Tothgera30 #19105 üzenetére
Leghalkabb. legrövidebb egyike talán a Shappire.
Annyit megér pluszba egy 6950 2GB. -
Újabb hülye kérdés...
Melyik a legrövidebb/leghalkabb hűtéses 6870-es? Esetleg 6870 + 15k megér egy 6950-et?
-
Zsamolzsa
tag
Szétvág az ideg a hangjátol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Apple iPhone 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest