- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
illes.bence #27449 üzenetére
Az a cel, hogy az fps növekedjek
Afterburner, MSI sajat programja (naja a fenet a sajatjuk, megvettek a Riva Tunert par eve).
HA tudsz feszt allitani, több lehetöseged van.
Egyebkent ugy 10% effektiv teljesitmeny növekedesre szamithatsz egy egeszseges tuningtol, többre nem. Tehat ahol eppen fos volt eddig, ott eppen jatszhato lesz. Csodak nincsenek. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Andris837 #27369 üzenetére
Húzva van? Akkor szokott kifagyni játék közben ilyen módon...
Ha befosik az általában a RAM szokott lenni.
ezzel a kis progival le tudod tesztelni.
Ha rossz, mehet gariba. Az viszont igen hosszú is lehet, de mindenképp egy hónap +
Ha a ram rendben van, akkor feltehetőleg más zűr van és nem a kártya. Maga a gpu ritkán megy tönkre és elég szar is bizonyítani, kivéve, ha stabilan elő tudod hívni a jelenséget.
Khm; játék virágbolti, vagy eredeti? Más játékkal is van gond? CPU nincs húzva? Táp rendben van? Sok kérdés lehet...pl. szedd ki a gigát és próbáld igp-vel is. Más is összeakadhatott a gépben és akkor az előjöhet az igp-n is.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
logitech25 #27281 üzenetére
A teljesitmenye sanos nem duplazodik, ezert tökmindegy neki a 2 giga ram, mert nem bir vele
Ha nincs több penzed, akkor a 6870. Ha van, akkor legalabb egy 7850 (igazabol abbol is eleg az egy giga ram, mert többet nem bir rendesen meghajtani) es az meglehetösen olcso akar ujan is. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Superleggera #27243 üzenetére
Rendben, csak nevetségesen sok a meleg, ha alapon járatod...
Újrapaszta+pucolás, mittomén -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Superleggera #27238 üzenetére
Húzva van?
A kétventis Zafírom volt ilyen meleg, 1000/1200-on. -
RetepNyaraB
veterán
Miota höfok es terheles vedelem van a kartyakban, a Furmark az elektromos szamlaterheles tesztelesen kivül nem jo semmire
GPU igenyes jatek kell oda, vagy olyan, amelyik erzekeny a tuningra. Utobbiak pl. a Dirt sorozat, vagy a Witcher 2 (meg nyilvan meg sok masik)(#27202) Runo @ az egyszerüen nagyon ratyi overclock volt
de legalabb hamar kijött. Siman lehet, hogy ket ora mulva dobja el magat...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
marci.weller #27092 üzenetére
Valszeg igen, amíg el nem pukkan. Akkor pedig kamikazeként bármit vihet magával. Rossz üzlet...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
marci.weller #27090 üzenetére
Az a táp egy zsák szar, de erről ne itt offoljunk inkább. A Quad meg rengeteget tud enni, ha húzva van. Röviden: vegyél egy jobb tápot.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
marci.weller #27057 üzenetére
ha pedig van spéci pucoló folyadék nemdrágán, akkor az még jobb. Kétkomponensű Arctic pl. De anélkül is lehet, csak izzasztóbb.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Superleggera #27025 üzenetére
Én egy használt 2500K-t vennék (magam felé hajlik a kezem). Az a best buy még egy darabig
Nagyon sokat dob egy core2duo-hoz képest a rendszeren. Ott majd kiderül, hogy a kártya a szűk keresztmetszet...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
BluePhoenix #27013 üzenetére
Molexszel sem tudod megoldani?
Amúgy a kollega lényegre tapintott; 6870 Crossfire fogyaszt+fűt+nem túl izom ma már (főleg, ha 1 Gigás...)
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
#90933760 #26963 üzenetére
mér mennyi az annyi? Egyszer indítod el és aztán fut csendben. Addig megnézed a leveleid pl
Én szeretem látni a plusz infókat, új játék esetén pláne.
De Te döntésed, nem ugatok beleedit: mondom sensor only kell neked (az tölt sokáig) és tökmindegy mit csinálsz, mert asszem ez nem is a meghajtótól függ, hanem mire végignyálazza a hardwert, az ennyi időbe telik.
Illetve annyit tehetsz, hogy letiltasz mindent a beállításoknál, amire nincs szükséged. Ezt nem próbáltam ki, de működhet. Mivel azonban rohadt sok dolgot figyel, el fog tartani egy darabig, mire letiltasz mindent -
RetepNyaraB
veterán
válasz
#90933760 #26960 üzenetére
A HWiNFO az tetű lassan indul, mire betölti az összes rendszer elemet (ez ssd-ről is fél perc körül van nálam).
A sensor only indításra kattintasz, ott aztán a configurationre, kívánt elemet kiválasztod, ablak alja táján bejelölni az "Afterburner írja ki" négyzetet, itt írhatod át a megjelenő szöveget, meg, hogy hányadik sorban szerepeljen az adat.
Laptopról most nem tudok pontosabbat, de eléggé adja magát. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Colgate #26819 üzenetére
nézd meg gpu-z-t, alapon van-e a kártya. Ha igen, akkor a ezzal a kis progiva letesztelheted a ramot. Ha hibát dob, kuka...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Colgate #26817 üzenetére
A win reinst persze, hogy nem oldja meg, mert semmi köze a kártyához. Nem tudom mivel húztad, azt kellett volna kiiktatni, elindítani a cuccost akár csökkentettben (már ha úgy ad képet egyáltalán), újra feltenni a tuning progit és egy resetet nyomni benne.
De ha csökkentett módban sem ad képet, akkkor nincs min törpengeni.. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Colgate #26808 üzenetére
Ramnak tűnik a szürke képernyő alapján. Húzva volt? Ha igen: elképzelhető, hogy a hirtelen halál miatt nem resetelte a beállításokat. Csökkentett módban deinstallálni kéne a tuning programot és utána úgy megkísérelni elindítani.
Ha nem, akkor elég valószínűen elpukkant valami a ram tájékán... -
RetepNyaraB
veterán
válasz
szabobakter0 #26746 üzenetére
Kapasbol ami a lemezen van, az ösöreg. Tedd fel az AMD-töl a legfrissebb catalystot (13.4)
Elötte a drivercsomag sajat eltavolitojaval erdemes leszedni a regi cuccot.
-
RetepNyaraB
veterán
Ez a hutes tipusatol fugg. Ha szabadon hagyja a vrm-et akkor sunizd meg. De ha eladod a kartyat, hozzacsapod a vuzhutes arat abbol vehetsz valami tisztessegesebbet, ami birja az ipart. A 6850 minden tiszteletem ellenere nem eri meg a befektetést s nem is profital a vizbol, mert ahol keves ott azzal is az lesz.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Zsmester89 #26645 üzenetére
Annak fenyeben, hogy nekem 85 euroert vittek el ebayen a sapphire dirt edition ket ventist, rossz vetel
Modern es megterhelö jatekokhoz föleg fullhdban eleg sok kompromisszumot kell kötni (C3 az pl kifejezetten brutalis, egy 7950 CF-et is kifektet, ami mondjuk minimum ötször erösebb)
-
RetepNyaraB
veterán
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Ger_man #26447 üzenetére
Lószart nem. Ég és föld. A dupla memória meghálálja magát. Amit eddig nem tudtál maxra tolni a 6870-nel, itt megteheted. Ettől persze az fps ugyanoda esik, mint a 6870 esetében, cserébe van egy minőségi javulás érzésed a grafika terén és sose fog beesni memóriaelfogyás miatt. Ugyanolyan beállítások mellett viszont pár játék szinte duplájára is gyorsulhat (ld. pl. Dirt3 és más nem a legújabb lövöldék), de mindenképp jelentősen.
(#26446) zozoz1 ha leszeded az előző drivert (az AMD saját eltávolítójával, az okozza a legkevesebb galibát), legyen reboot az új előtt. az AMD mappából telepítés is segíthet. Valamint az ASUS mindig is barkácsolt a kártyáin; nézz utána, nem emeltek-e saját hatáskörben frekvenciát a dkésőbbi driverekben - esetleg voltak gondok az alacsony 2D frekivel - fagyások, ilyesmi.
-
RetepNyaraB
veterán
Most akkor mi is a probléma?
Eszedre hallgass ne másra. Kibicnek semmi se drága.
Modern, 2 Gb-os kártyával nyilván szebb lesz egy játék (fps-ben nem nyersz, mert amit eddig nem tudtál rátolni most megteszed és ugyanott vagy). Ez a cpu-ra is nagyobb terhet ró. Nekem pl. Crysis 2 most már lazán megy ultra részletességen mindenütt lassulás nékül, de közben a húzott procim 3 magja a négyből min. 90%-on teker. Innen látom, hogy kénytelen leszek beruházni amint lehet (főleg, mert utolsó utáni pillanat eladni a quadot...) valami erősebbre. A TR nem prociigényes ennyire, a WoW meg semmire sem igényes, csak 25 fős Raid esetén, ill. Dalaranban. Egyszerű monitor progik segítik az ember gyermekét az eligazodásban; akinek szeme van nézzen vele és maga eldöntheti mit kell újítani. A konkrét választás már nehezebb dió, főleg, ha adott pénz áll rendelkezésre. Ott jöhetnek a kibicek, de döntened akkor is Neked kell...
edit: tehát vga limit ide, vagy oda én is először egy 6870-et újítottam a kis E6400-as procc mellé. Na az nagyon kevés volt neki: izzadságszag, lag hegyek; látható volt hogy tölti buzgón a cache-t, de nem érte utol magát (meg a 6870-est) sose
Ha én most beszerzek egy 3570K-t, az érzésem (és olvasásom) alapján nagyjából a húzott quadom szintjén lesz gyárilag, de fizikai számításoknál már előtte. Na és nem alapon fog menni
Ez főleg taktikai döntés, nem hiszem, hogy hanyatt esem a teljesítménykülönbségtől. De persze van az a pénz, amelytől már hanyatt lehet esni. Kinek mennyi van belőle és mire-mikor szánja.
Elég az offból -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Warpig #26364 üzenetére
Nem jelzi mennyi a nativ frekk?
Egyebkent baromsagot irtam, hiszen automatikusan be kellene allitania a kepfrissitest es azt Te nem is tudod nagyon elcseszni mert nem ad meg lehetösegeket. 60 Herz körül kell lennie alapbol, attol függetlenül, hogy a monitor tudhat jobbat is (75Hz, pl...)
-
-
RetepNyaraB
veterán
Szeretettel csókoltatom a társaságot, úgy néz ki vettem egy 7870 xt-t és elhagyom köreiteket... Okoskodni persze visszajárok
-
RetepNyaraB
veterán
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Johni5 #26149 üzenetére
Uhh na de ehhez milyen feszültséget adott?
Csevede@ a ram csíkoz. Vedd vissza kicsit. Feszültséget meg ne félj emelni, ha tuningolni szeretnél. Amíg le tudod hűteni nincs gond.
Zolee@ Trixxx nem barátságos valóban, de nekem pl csak ő enged feszt állítani, semmi más third party soft...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
LobiDrg #26092 üzenetére
A "mennyire hangos" teljesen szubjektív; függ a háztól, szellőzéstől, többi komponens hangjától, a személyes ingerküszöbödtől.
Általánosságban kijelenthető mégis, hogy a ref hűtés nem a halk kategória és nem is a túl hatékony.
A Barts széria 82-85 fokig mindenesetre biztos rendben van. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
kovsol #26085 üzenetére
C2-re van peccs ugyi, nagyfelbontás stb... Nyilván a többség úgy tolja, tekintve, hogy a dx9-es verzió kétségbeejtően néz ki a C1 után... S jellemzően a nagy pályákon, sok zöldben/vízben esik be az fps, akár felére is. Tehát nem mindegy hol nézed. Nem tudom ezt optimalizálták-e a C3-ban, mert perpill mobilnettel nincs béta
De nekem maxra húzva (ld adatlap) se ment fullhd-ban ultrán, valami kis élsimítással (fene emlékszik fejből) 35-nél többet. Na és az volt képes beesni 20 körülre pl. a nagy parkos etapoknál. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
ricshard444 #25991 üzenetére
Jó kártya az, nem vitás. A RAM viszont sok komolyabb grafikánál kifogy (sőt komolytalannál is, ha moddolva van, lásd Skyrim). Igaz, hogy a rammal együtt nagyjából a gpu is elfogy, tehát aki többre vágyik (mint én, pl
) váltani kényszerül
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
ricshard444 #25987 üzenetére
Szerintem az élsimítás (minél magasabb) alapvetően változtatja meg egy játék külcsínját - pozitív irányban. Részemről inkább kisebb felbontásban nyomom és lejjebb veszek ezt-azt, de simítva.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Trebron09 #25758 üzenetére
Ezt most ne kezdjük el...
Kártyától függ alapvetően és az a +5fps néha pont kell. S bár a 6870 nem egy tuningbajnok, de itt nemrég volt valaki, akinek a 6850-ese az én húzott 6870-esem szintjén ment (1000/1200). Ne kicsinyeljük már le a tuning lehetőségeit. Ráadásul nem okosságot kért, hanem konkrét információt...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Turbolada II #25714 üzenetére
aha. Bocs ezt nem tudtam.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
csucsbicep #25706 üzenetére
nem én gondoltam, hanem Belinho. Én csak szörnyülködtem
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
MongolZ #25669 üzenetére
A ref hűtés nem igazán hatékony egyrészt. Másrészt talan szűk lehet a házad és nem kap elég levegőt. A 10 fokos csökkenést újrapasztától muszáj kétkedve fogadnom... Ezek két éves kártyák, eleve nem kellene még hozzájuk nyúlni (úgy értem nem öreg a cucc, de mindenki úgy lehelgeti ahogy neki teccik
)
Nincs rajta másik monitor, amitől pörög? -
RetepNyaraB
veterán
Megint nem igazán ide való, de én megkérdem:
adott egy internetes videotéka (streaming), mely Silverlight alapú lejátszóval megy. Ha a PC-t kinyomom a tévére (HDMI-n keresztül, a hd6870-nel), a lejátszás randán rángat minden böngészőn, aktivált és deaktivált hardvergyorsítással is. A kártya 300/1050-en megy közben (rajta van a monitor s, csak ugye épp nem elsődleges képernyőként). Tehát az órajel nem ugrik 920-ra.
A laptopon az Intel IGP-vel először sima volt, aztán megnéztem aktiválva van-e a hardveres rásegítés (aktiválva volt); na utána visszatéve teljes képernyőre már az is rángatott.
Mi a fenét kell beállítani, hogy ez megszűnjék? Gobndolom a buzi Silverlight kavar be, de nem találtam semmi beállítást.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Razermazer #25634 üzenetére
respect
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Razermazer #25628 üzenetére
Nekem ezt 1,185-ön viszi saját széllel, igaz 76-82 fokon. A víz árából vehettél volna egy jobb kártyát...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
csucsbicep #25626 üzenetére
Haha nekem az volt bugos
El se indult és szétfagyott a Win is -
RetepNyaraB
veterán
válasz
csucsbicep #25618 üzenetére
Az miben is nyilvánult meg? Mert nekem most megy a 12.10 egy kb. egy éves Trixxel igazából gond nelkul; bar mint írtam a Crysis végén voltak érthetetlen gondjaim, de mintha ram kezelési probléma lett vón és nem egyéb...
-
RetepNyaraB
veterán
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
szinimini #25573 üzenetére
A hibaüzenetre a megoldas, hogy a mocsok driver sweeper leszed valami olyasmit is, ami hianyaban a szüzen telepitett (!) driver csomag nem tud elindulni. Telepites utan le kell törölni az AMD sajat eltavolitojaval, aztan rahuzni ujra es megy (a 12.10-es is).
Viszont a jatek meg mindig kifagyott, tehat letöröltem, ujraraktam de kiprobalni mar csak este fogom mert nem erek ra egesz nap ezzel a tetüvel kufircolni -
RetepNyaraB
veterán
válasz
RetepNyaraB #25544 üzenetére
Erre valaki?
Amugy a Crysis ominozus utolso jelenetenel tartok es nem tudom vegigjatszani, mert par perc utan kifagy. Eddig semmi gond nem volt. Levettem minden tuningot a kartyarol, visszavettem a beallitasokat es ugy is. Utoljara ezt a jatekot meg a GT9600-zal nyomtam, de akkor nem volt problema (a min. grafikan kivül
). Most felnyomtam a 12.8-as drivert (sokaig 12.1 volt fenn), az elözmenyböl kiderül miert csereltem ki. Lehet, hogy az akad össze?
-
RetepNyaraB
veterán
Tudom nem egeszen ide illik, de biztos Ti is tudtok valaszolni es akkor nem kell topicot keresgelnem:
Feltettem a 12.10-es drivert, mert a ma esti windows update ota nem volt kepernyöm (csak fekete
), hacsak nem csökkentett modban inditottam. A frissitesekkel is gond volt, de masodjara felmentek.
Na most a CCC nem indul, helyette ez a hibaüzenet fogad. Mi a fene van? -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Dark KillerX #25087 üzenetére
Úgy megy, minimális fesz emeléssel (1,185). Mondjuk 80 fok felett van játék közben és kicsit hangos. De kicsinálom
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Dark KillerX #25085 üzenetére
Igen ilyet akartam annak idején venni, de hirtelen felment vagy 60 euroval az ára. Helyette van a mostani; asszem nem jártam rosszul
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Könyvajánló
- Fotók, videók mobillal
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- E-roller topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Bomba ár! Dell Latitude 7410 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest