Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
belinho
senior tag
-
belinho
senior tag
válasz
miresz #18990 üzenetére
zoleeno1!
Msi 6870-es kártyáról volt szó nem Gigabyte-ról. A sapphire-ra csak 2év gar van, erre írtam, hogy ha 2év múlva eladod akkor jobban el tudod adni azt, amire még van 1év bolti garancia.miresz!
Azt akartam ebből kihozni, hogy a Sapphire hűtése semmivel nem jobb mint az MSI megoldása.
Mondd már el nekem, hogy mitől jobb a Sapphire hűtője mint ami azon az MSI kártyán van? -
Zsolteeka
tag
2napja vettem a Gigabyte 6870OC kártyámat és nem tapasztaltam vele semmilyen hibát. Lehetséges hogy Én is a szerencsések közé tartozom.
Gigabyte lapot is vettem, abban használom, az is bírja ( még )
-
zoleeno1
veterán
Nem is a hűtéssel van a baj giga háza táján sem, hanem nagyon sok a selejtes, Vram hibás darab. Szinte általánosságban elmondható, h 1-2 kivétellel bármelyik AMD szériát nézed (Nvidia-ról nem tudok nyilatkozni), magasan a gigával van a legtöbb gond (és akkor pl az alaplapokról még nem is beszéltünk).
belinho: Ez a jótállás dolog egészen addig igaz, amíg olyan embernek adod el, aki nem tájékozódik a témában (igaz, ilyenből sok van
). Mert aki utána néz, annak +1év gari ide vagy oda, a szőr is fel áll a hátán a "Giga" szó hallatán is
Ámbár az is elmondható, hogy ha 1-2 évig rendesen működött a kari, mire eladásra kerül, akkor valszeg azzal már nem is lesz gond. Ha hibás, az már hamarabb elő jön.
-
miresz
veterán
válasz
belinho #18988 üzenetére
Nem vagyok én semmilyen fan,csak a tapasztalatokat írom le.Az meg a te bajod,hogy mit veszel. Spec a linkelt kártyán sem HAWK, sem CYCLONE hűtés nincs,tehát nem értem mit is akartál kihozni ebből.. Attól a hűtéstől ami azon az MSI kártyán van jobb a Sapphire hűtője. Ezzel nem azt mondtam,hogy az MSI rossz kártyákat gyárt. Nem is értem ezt a nagy kirohanást........
-
L4mie
veterán
-
belinho
senior tag
válasz
miresz #18974 üzenetére
Nem akarok vitát, de már megint nem értem amiket írsz!
Én sem tartom meg 3 évig a karit, max 1,5- 2 év viszont mikor eladod akkor jó hogy még van plusz 1 év garancia, ez sokat számít az eladásnál a vevőnek.
Akkora Sapphire fan vagy, hogy az már csuda, elmondom neked, hogy a Sapphire hűtési megoldása semmivel nem jobb mint amit az MSI kínál, talán még gyengébb is.
Az MSI pont az a gyártó, amely megpróbál egyéni megoldásokkal a többiek előtt járni, lásd HAWK, CYCLONE, meg az új hűtő ami a kettőt ötvözi.
Szóval én meg azt mondom, hogy inkább veszek MSI-t mint Sapphire-t! -
RetepNyaraB
veterán
válasz
varmi2 #18985 üzenetére
Minden kártya egyedi, Neked kell kipróbálni mit tud (és megnézni, érdemes-e életszagú helyzetben. Benchmark csak a Guinness rekordokban érdekes....). Amúgy 1000/1200-t a 6870-esnek hoznia reális, esetleg minimális feszültségemeléssel. A fogyasztást több tesztben is lemérték, nem emelkedik veszélyesen; 20-30 watt a max felett (amit "normális" üzemmódban messze nem ér el a kártya amúgy).
-
varmi2
nagyúr
Na lefuttattam ezt a tesztet, és nem talált hibát. Pedig az én karim túl is van hajtva.
GIGABYTE GV-R687OC-1GD típusú kártyám van, tavaly januárba vettem. Gyárilag túl van hajtva 915/1050, de én még ezt tetőztem, mert jelenleg 960/1105 -en fut. Szerintetek menne 1 Ghz-n? Iletve van értelme ennyire felhúzni? Akkor kb mennyi lenne a tdp-je? -
Andris837
senior tag
válasz
---Lasali--- #18638 üzenetére
ugyan ez a hiba szokott nálam is jelentkezni. Találtatok rá megoldást?
-
Andris837
senior tag
Lefutott a fent belinkelt teszt.
SEMMI hibát nem dob ki. Érdekes...
-
Andris837
senior tag
Épp most fut a teszt. Kíváncsi leszek az eredményre. Már ~45 perce megy és eddig semmi hiba.
-
miresz
veterán
válasz
varmi2 #18977 üzenetére
Te akkor a szerencséssek közé sorolhatod magad.Olvass vissza a topicba és meglátod,mi is gond,de nem csak a 6870-el,hanem úgy általában mostanság a giga kártyákkal.(meg úgy általában a giga hardverekkel)Rengeteg a hibás köztük.
( #18975 ) Andris837: Hát te tudod,ha szeretsz oda járni.
-
varmi2
nagyúr
üdv!
Mi a baj a giga 6870-kel? Azért kérdem, mert nekem is olyan van már lassan 1 éve, de én nem vettem észre semmi hibát. De azért lefuttatom ezt a tesztet, aztán meglátjuk, hogy mi lesz.
-
miresz
veterán
válasz
Andris837 #18970 üzenetére
Szerintem sapphire-t vegyél,ha tudsz.Az MSI-nek nem olyan jó a hűtése mint amikyennek látszik. Ne hagyd magad rábeszélni hülyeségekre mjd a boltba.Meg mi ez a ha másik márkát szeretnél akkor áron alul beszámolják a tiedet duma? Neked garanciális cseréd van,azt kell mondani,hogy elszállt a bizodalmad a Giga kártyák iránt,ás más márkát szeretnél,mert nem akarsz ide járni örökké. Max a 2 kártya közötti különbséget fizesd ki.
-
Andris837
senior tag
MSI Radeon R6870-2PM2D1GD5/OC GDDR5 1GB PCIExpress Eyefinity videokártya
Lehet ő lesz a cserekártyám.
Vélemény? Személyes tapasztalatok?
-
Andris837
senior tag
válasz
Gaboman #18968 üzenetére
Persze igazatok volt, ezt aláírom. Épp ezért cserélem is a kártyát mint a huzat.
- Ha a hibás termék helyett más típust szeretne, akkor egyedi elbírálás alapján lehetőség van a hibás termék értékcsökkenéssel történő beszámítására.
Erre a lehetőségemre nagyon kíváncsi leszek.
-
Andris837
senior tag
válasz
---Lasali--- #18959 üzenetére
Igazatok volt itt amikor azt írtátok, hogy nagy valószínűséggel bele fogok nyúlni a rosszba. Mégiscsak hibádzik a Gigabyte 6870 OC-m. Sajnos. Ma viszem vissza a boltba a kártyát és cserélik. Remélem, hogy ezúttal jót fogok kapni.
---Lasali---:
Kipróbálom a programot, köszi.
-
zoleeno1
veterán
válasz
1x is thx a linkelt progit
Gondoltam lefuttatom én is, mivel Giga GV-R687OC-1GD-m van.
A karira eddig nem volt panasz, a teszt eredménye is ezt hozta, "0 errors fund" teszteredményviszont 16bpp 565 és 32bpp 888 mode-ban ezt írja: "NOT SUPPORTED (Code: 80004001)"
Ez vajon mitől van? -
L4mie
veterán
válasz
---Lasali--- #18961 üzenetére
ohh látom, köszi
-
törölt tag
válasz
Köszönjük, az ilyen mindig jól jön, bár reménykedünk benne hogy sosem lesz rá szükség
-
L4mie
veterán
válasz
Király, köszi.
Kb mennyi idő alatt szűrte ki a hibát? -
---Lasali---
Közösségépítő
Találtam egy programot, Video Memory Stress Test.
Olyasmi mint a memtest86 a RAM ra. Csak ez a vga ramján megy végig.
Nem gyakoriak ezek a programok. Régen is kerestem hasonlót, egyet találtam nagy nehezen de elég haszna vehetetlen volt.
Viszont ezzel tettünk egy próbát a memória hibás Gigabyte 6870 SOC -on.
És ez lett az eredménye:
Úgyhogy a program tényleg képes kiszűrni a hibás ramot.
Ezek alapján merem ajánlani a gigabyte tulajoknak, akár új kártya tesztelésre, akár a hiba bizonyítására a garancia érvényesítésnél.
Innen le lehet tölteni a programot: [link] -
varmi2
nagyúr
Sziasztok!
Most lefuttattam egy 3d mark 11-et a gépemen. (adatlap első gép), és meglepődve látom a pontszámot mindössze 1449, ezt kevésnek érzem. Fullhd-ben ment a teszt, a gpu felhúzva 960-ra. Ez tényleg kevés, vagy csak én hiszem azt?
Bármijen játékkal játszom, még sosem szaggatott be fullhd-ban maxolva minden. a gpu max 62 C fokos volt, az sztem elég hűvösnek mondható. -
-
talmam
tag
Sziasztok !
Egy Gigabyte HD6850 OC van a gépben és az egyik ventije elkezdett idegesítően sercegni bizonyos fordulatszámon ha ezen a tartományom túl megy megszűnik a sercegés
valaki tud erre valami megoldást vagy javaslatot hogy lehetne megszüntetni ? -
Victoryus
addikt
válasz
werszomjas #18898 üzenetére
Jó az Asus és legalább van rajta 3 év garancia! Alapjáraton halk, de játék közben se megy 60 fok fölé nálam.
-
karakpecze21
senior tag
válasz
csucsbicep #18948 üzenetére
Köszi szépen, de már sikerült a Trixxel.
Meg is sanyargattam a kártyát, persze feszt nem emeltem.930/1100-on még stabil.
Bár ahogy nézem játékoknál nem sok fps pluszt hoz, legalább is kis felbontásban. -
csucsbicep
nagyúr
válasz
karakpecze21 #18945 üzenetére
Afterburnerrel is lehet, csak át kell írni.
-
Alister71
nagyúr
válasz
karakpecze21 #18945 üzenetére
Trixx
-
Alister71
nagyúr
válasz
werszomjas #18942 üzenetére
Ha jó a vga minek frissítenél biost? A 900/1100-et szinte mind tudja.
-
werszomjas
addikt
Sziasztok.
Vettem egy Asus 6850-es VGA-t.
Kérdésem a bios-t érdemes-e rajta frissíteni?
Most 013.009.000.003.000000 van rajta.
Illetve előttem szóló kérdése engem is érdekelne, nálam alapon 790/1000 MHz-n fut.
Afterburnerrel tudom ezeket növelni. Mi az a szint amit még gond nélkül elbír?
-
karakpecze21
senior tag
Sziasztok.
Nem tudom itt szoktatok e ilyen témával foglalkozni, hogy vga húzása?
Én nemrég vettem egy 6850-es vga-t.
Soha nem szoktam VGA-t húzni, de gondoltam ezt kipróbálom.Fesdzt semmiképp sem emelek az tuti.
Fesz emelés nélkül lehet baja a vga-nak, ha csak a gpu órajeleit húzom?
Valaki próbált ilyen vga-t húzni itt?Én az ati saját kis progijával húztam.Ugye ennél a kártyánál a GPU alapon 775Mhz.Nekem simán működik, ha a maximujmra azaz, 850-re húzom.Futtatam bencsmarkot és semmi hiba.Megpróbálnám az MSI Afterburner-ral is, mert ott lehet tudtommal 850fölé is húzni.Kérdés, hogy lesz e baja? -
szijartg
őstag
válasz
csucsbicep #18934 üzenetére
mx2 szigorúan
De, amúgy a gyári pasztázás kb = a 0-val. -
szijartg
őstag
Átpasztáztam a 6870-es sapphire-t... így most alapon 46 fokos. 5 fokot segített
-
zserbox
őstag
ha a mostani 6850 mellé becsapnék cf-be még egyet és az mondjuk a 2gb verzió lenne akkor is csak 1gb lenne a közös vram?
-
Speed®
titán
Ha tudod mit jelent a thermal throttle, akkor azt is tudod, hogy sebességbeli gondot csak akkor okozhat, ha eléri a proci a hőhatárt..ergó az általad itt felhozott 47°C érték vagy hibás szenzor vagy hibás leolvasás eredménye.
Terhelve méred ezt a 47°Ct? Mert ha mondjuk P95 közben, akkor oké. Játékból kilépve desktopon leolvasva abszolute nem mérvadó..A hangnem egyébként nem lenéző és sértő, inkább ironizáló, cinikus. Ha megsértődsz, egye fene..de inkább ez, mintsem megfőjön a cucc ;p
-
tonnoka
tag
Szerintetek érdemes akkor foglalkozni vele? Csak akkor kell szereznem tápcsati átalakítót, mert a 6870-nek kell mind a 2db. 6 pines. Csinálok egy pár mérést aztán közzéteszem
Meg nyomom a Modern Warfare 3-at 120 FPS-el (vagy amennyivel megy úgy fogalmam sincs)
-
törölt tag
Köszönöm, ismét okosabb lettem egy lehelettel
-
tonnoka
tag
Sziasztok!
Abba a szerencsés helyzetbe kerültem, hogy kb. 1-2 hétre van nálam egy hd6790, amíg nem lesz meg hozzá a komplett konfig
Kérdésem az lenne, hogy ezt be tudom kötni egy hd6870 mellé crossfire-be amíg itt lábatlankodik? Van valami külön beállítása ennek? Eddig csak 5770-et üzemeltettem így 2-t, különböző kártyákról nincs tapasztalatom.... -
miresz
veterán
válasz
Butthead83 #18912 üzenetére
A 6870 vedd szerintem.
-
Butthead83
csendes tag
-
sakal83
addikt
válasz
Butthead83 #18912 üzenetére
Nekem MSI 6870 OC van. Teljesen jó kis vga. Itt olcsóbban meg lehet kapcsi.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
Butthead83 #18908 üzenetére
Nincs baj velük, ha nem fogsz ki rossz példányt, de a Sapphire meg a Zotac referencia-kártyákat gyártanak az ASUS meg kicsit jobb alapanyagból dolgozik, ezért általánosságban elmondható, hogy ezekből a kártyákból nehezebb hibásat kifogni.
-
MP4-23
csendes tag
-
zolisx4
őstag
válasz
Butthead83 #18908 üzenetére
Egy kicsit vissza olvasol akkor látni fogod hogy pár fórumtársunknak volt gondja a Gigabyte kártyával .Van ismerősöm akinek hibátlan a Gigabyte kártya.
Nekem a VTX3D, 2 kártyám volt rossz egymás után ,de Lord Vader fórumtársunknak ez a típus van és hibátlan neki .
Az MSI kártyát nem ismerem de ha vissza olvasol nem nagyon volt rossz írva róla .
Sapphire 6850 1GB venném én igazából ezek a kártyák közül .
Amit leírtam ez nem törvényszerű, minden gyártónál előfordul hibás darab ezt ki kell fogni és szerencse .Mindenképp olyan kártyát vegyél amin van garancia ,és csak megbízható forrásból, üzletből . -
törölt tag
válasz
volvoguy #18902 üzenetére
A több szállra optimalizált programok, gémeknék a magok száma is nagyon számít.
Ha az alaporajelhez képest + 20 %-al húzod a 6850-est és pl a BF3-ban nő az fps mondjuk 5-12% -al akkor az azt jelenti hogy cpu a gyenge lánc szem, de ha tuning elleére is marad az állandó fps akkor a 2 mag is elegendő. (inkább single player gémek)
A CPU-t a sok useres (64 fős ) szerverek terhelik meg. Minden attól függ mire akarod használni a gépet. És hogy mennyi a zsetont tud ilyen dologra szánni az ember.
-
volvoguy
addikt
Anno a 8800GT alá vettem egy AMD 4400+ X2-t (2300Mhz-t), és akkor mindenki azzal jött, hogy hát a 8800GT-hez kevés a CPU, procilimites leszek vagy miaszösz.
A 6850 meg elég jó sorozat (közép-felső kategória, bár már inkább közép), az i3 meg mégiscsak 2 magos...
"A Radeon HD 5770, illetve a HD 5770 teljesítményéhez közel teljesítő VGA-k mellé jól illik a fentebb említett Core i3-530 (vagy ehhez hasonló sebességű Core i3/i5). Ugyan vehetnénk mellé négymagos CPU-t, de nem lennénk előrébb vele."
Köszönöm az útmutatást
-
törölt tag
válasz
csucsbicep #18842 üzenetére
Ha már felhozódott, én is megmértem.
http://prohardver.hu/tema/re_gigabyte_gv-r685oc-1gd_1gb_gddr5_dx11/hsz_130-130.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5511
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9370 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" 4K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Samsung Galaxy S23 Ultra // 512GB // Számla + Garancia //
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest