Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roliiii
aktív tag
Na meglett a sapphire 6870-em, elsőre azt mondanám, hogy elég meleg, furmark alatt feltolta a ventit 2000 főlé...volt hangja, játék alatt viszonyt nem igazán volt hangja szerencsére. Amit még említésre méltónak atartanék, hogy néha kicsit sípol...ilyen elektronika magas frekvenciás sípolás. 5770 em is csinálta de az sokkal durvábban, kezdem azt hinni hogy az alaplap csinálja...Akkor sípol inkább amikor a szőrgombócnak az élét látni.
-
Gaboman
nagyúr
Megjött a Giga OC Windforce hűtéssel, első benyomásom hogy sokkal halkabb hűsebb mint az 5870.
AvP tesztet csináltam csak, ott ez az eredmény született:6870OC
Average FPS: 46.75870
Average FPS: 50.1 -
csucsbicep
nagyúr
válasz
csucsbicep #16584 üzenetére
Egy kis javítás, már vmoddal 1050/4800: [link]
Érdekes, hogy alapfeszen 1000-et megy a gpu és a vmoddal csak +50Mhz-et kapok. -
denko
senior tag
kösönöm szépen a válaszokatr!
mostmár csak megkelle rendelni a karit és kész a gép végre..ilyen euro mellet sokba kerül az ilyen mulatság.. -
safy
tag
sziasztok
akinek vtx 6850 kártyájuk van mi a véleményük a hűtésről? Zaj, hatásfok érdekelne....
Köszönöm -
denko
senior tag
ssziasztok!
XFX 6870 HD687A-ZD VAGY HIS 6870 ?
ti mit gndoltok
melyik jobb? -
Misua
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #16576 üzenetére
Első észrevételként hallkabb lett az egész gépezet...mondjuk CPU leginkább a proci csere után lett hallkabb (athlon X3 > phenom X4) azonos procc hűtő mellett
-
csucsbicep
nagyúr
Első körben eddig próbáltam alapfeszen: [link]
-
Fairplays
aktív tag
Sziasztok!
Találtam egy oldalt, ahol feszkót is tudtak állítani 6850-es karin... Ez most hogy van, mert én sehogysem tudok...
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #16581 üzenetére
Okés, nálam is így, van csak a 460-aknál teljesen másak voltak az alapfeszek.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
csucsbicep #16580 üzenetére
Idle 0.95V
Load 1.15V -
csucsbicep
nagyúr
Most is AB-t használok, de sztem az ATT azért sokkal profibb. Főleg ez érdekelne, hogy az újabb driverekkel, hogyan működik.
Még egy kérdésem lenne a 6850 tulajokhoz, hogy mennyi nálatok az alapfesz?
-
Asbee
veterán
válasz
csucsbicep #16577 üzenetére
MSI Afterburner nekem nagyon bejött. Ventit is nagyon jól lehet benne szabályozni ha esetleg szükség van rá.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
csucsbicep #16577 üzenetére
Sapphire Trixx-et![link] vagy AB-t!
-
csucsbicep
nagyúr
Milyen programot használtok tuninghoz? Régen nagyon jól tudtam alkalmazni az ATT, de régen volt már Ati-m.
-
///Krisz\\\
senior tag
Ahogy Beri is mondja alkalmazás függő. De ott már azért közel egyenlő mértékben terhelődik a proci és a VGA is.
De egyszerűen letudod tesztelni, futtasd le annak a játéknak a benchmark-ját amire kíváncsi vagy majd húzz egy kicsit a proci órejelén és futtasd le újból a bench-et, ha több pontot/FPS-t kapsz akkor proci limit volt/van ha ugyanannyit akkor pedig valószínűleg VGA limit van és ugyanezt eltudod játszani a VGA húzásával is. -
agemate
addikt
A kártyámon (Sapphire 6850) az egyik DVI-on egy mínusz, a másikon egy plusz jel. Gondolom ez a single/dual linket jelenti. Melyikbe érdemes dugni a monitort? Egy megjelenítőt használok.
-
esox
senior tag
válasz
Malibutomi #16572 üzenetére
Igen, most látom, hogy nem 790/1000en volt a kártya. Visszavettem és most okés. Fél óra játék után sem szemetel és nem is esik szét a kép.
-
esox
senior tag
-
Gaboman
nagyúr
Jó kis teszt mit is tud egy 6870 OC.
Kellemes csalódás ez számomra. -
Mi5i
aktív tag
válasz
Baryka007 #16565 üzenetére
Én pedig kicsit türelmetlennek látlak, arra válaszolt amit kérdeztél.
Nem tudni, hogy a noname 450-es elviszi-e rendesen, ezt nyilván így ennyi információból nem fogja tudni megmondani Neked.
"Ajánljatok" nem = ajánljatokkal. Értem. Azaz, nem értemUtóbbi, pontosított kérdésedre válaszolva, egy tisztességes táp, legyen az akár 400-450-es, elviszi. Lásd a saját példám, 450-es táp és 6950, simán boldogulnak egymással.
Esetedben, megveszed a kártyát és reménykedve elindítod, majd meglátod mi lesz. - Ugyanis lehetséges, hogy elviszi, persze.. Vagy, a linkelt - szintúgy nagyon hasznos - topikban kérj egy pici segítséget.
-
Roliiii
aktív tag
Holnaptól csatlakozok a klubba egy sapphire 6870-el
Jajj de várom már
Azt, had kérdezzem meg előre, hogy melyik drivert érdemes feltenni, mert pl 5770 nél a 11.6 os jött be a legjobban
-
dik
őstag
válasz
gordonfreemN #16566 üzenetére
Eddig bajom nem volt ezzel a kábellel csak most így dobtam is. Vettem sima analógot és átalakítóval használom majd. Most ezzel a megoldással tökéletesen megy.
-
Baryka007
addikt
Ne haragudj de nem érted a kérdésemet... én azt kérdeztem hogy elmegy e vele a 6850 avval amim most van.... nem kell ide táp ajánlás nagyon jól tudom milyet akarok venni ha kevés lesz a kártyának... "ajánljatok egy olcsó tápot amin elmegy a 6870 mert akkor már azt veszek előre is köszi" ez alatt azt értettem hogy kb hány w -os tápot érdemes venni...
-
dik
őstag
Pár nap kinlódás után úgytűnik most jó. Észrevétel annyi valamiért hogy ha dvi kábelt teszek rá lesz kép csak kb. mire betölti a win 7 és nem enged felbontást állítani nem ismeri meg a monitorom sem valami 640x480 van. Ha kicserélem analóg kábelre (átalakítóval) akkor tökéletesem megy felbontás és minden. Ilyet én még még nem láttam valaki esetleg ötlet ez miért van így?
-
Hikvision
senior tag
válasz
csucsbicep #16561 üzenetére
11.10 Kivéve ha Rage-hez kell.
-
csucsbicep
nagyúr
Kb fél éve nem volt ATi kártyám, melyik driver most a legjobb/legstabilabb?
-
Winne
nagyúr
válasz
Töki bácsi #16554 üzenetére
Ok, köszi, kipróbálom este, hátha segít.
-
csucsbicep
nagyúr
Csatlakozok egy Sapphire 6850-el.
-
Agyzuzo
addikt
Sziasztok! Olyat tapasztalt már valaki, hogy az új driverrel atikmpag.sys-es BSOD-t kapott? Eddig a 11.7-es volt fenn, lesikáltam, feldobtam az újat és ha ilyen honlapokba beágyazott videókat nézek van hogy fura dolgokat művel (pl. a Windows kilövi az Aero-t, a grafikus kártya helyreállt, utána BSOD a fenti sys-re hivatkozva). Ez amúgy akkor van főleg, ha Media Player-es a beágyazot videó, tehát pl. yoututbe-nál nem csinálja. Azért is fura ez, mert a CCC-ben kilőttem minden videós okoskodást, semmibe nem nyúlhat bele elvileg a kártya. Játékok alatt minden oké. Ezt a korábbi driver nem csinálta soha...
-
Misua
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #16549 üzenetére
És ha nalam most lett lecserélve a moncsi egy 19-s HD readty TV-Monitorra (1366x768), akkor e felbontásnál mi terhelődik jobban CPU vagy VGA?
(Phenom II 955 - 6850) -
Winne
nagyúr
Urak szeptember 30-ai ccc-re azt írja, hogy up to date, nincs valami újabb, ami jobb esetleg? MW3-at játszanék, de iw5mp.exe hibával kidobál, gondoltam ezen frissítenék, hátha megoldja a gondom.
-
DoxaM
aktív tag
már kezd rohadtúl idegesíteni ez a 10 percenkénti fagyás
kocsog gigától sem jeleztek még vissza..pedig írtam nekik a supportra.Nem tudom, ki lehet-e rögtön cseréltetni másra azonnal.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
gordonfreemN #16536 üzenetére
"De körülbelül így nézhetnek ki az erőviszonyok"
Inkább a 1920x1200 mutatja a valóságot, mert ott már azért VGA limit van míg 1280x1024-ben inkább a proci dolgozik.
-
Baryka007
addikt
Üdv, nagyon gondolkozom egy az ilyen fajta kártyák közül jelenleg egy Asus EAH 4850 1gb kártya van a tulajdonomban és a választásomat a legjobb ár/erő arány alapján szeretném megválasztani ami a nagy hátul ütőm az az hogy 450w os noname táp egységem van és ha az nem bírja el a 6870 et akkor valószínűleg csak 6850 et veszek de ha azt sem bírja el akkor ajánljatok egy olcsó tápot amin elmegy a 6870 mert akkor már azt veszek előre is köszi
-
dik
őstag
válasz
gordonfreemN #16545 üzenetére
Öööö nekem egy van dvi amit a viewsonic vp930-hez adtak annó eddig bajom nem volt vele csak most. Vagyis ezzel a dvi-vel is ment egy pillantig aztán semmi. D-sub1 ír a monitor így jó. Játékokat is próbáltam hibátlanul viszi.
-
válasz
@matthew@ #16538 üzenetére
A venti jó, nagyon csendes. A VGA bivaly, de az enyémmel pl. lehet, hogy memória gondok vannak. Most egy darabig jó volt, de ma megint hibázott.
Most levettem alap órajelekre, 900/1000. Megnézzük itt, mit csinál. De cserés lesz, szerintem.
Előtti még nyüstölöm kicsit Linux alatt. -
Gaboman
nagyúr
válasz
gordonfreemN #16541 üzenetére
Remélem a héten tudok tesztelni!
-
Gaboman
nagyúr
válasz
gordonfreemN #16536 üzenetére
Ki fog derülni mint mondtam egy 5870 van jelenleg a gépben, letesztelem mind a kettőt mit tudnak.
Amelyik színpatikusabb lesz az marad meg. -
Beri
addikt
válasz
@matthew@ #16538 üzenetére
A giga hűtője nem hangos, attól nem kell tartanod.
Az eyefinity az AMD sokmonitoros okossága (pl.: [link]), aminek van egy olyan megkötése, hogy a megjelenítők egyikét kötelezően DP-re (displayport) kell kötni. Tehát vagy egy natív DP-s monitorra van szükség, vagy egy aktív DP adapterre. -
@matthew@
őstag
Aham. Most gondolok bele h 2 ismerősnek is giga a lapja és VGA-ja és megy nekik szépen. Amúgy a Giga Super OC-s hűtése nagyon gáz lehet, vagy éppenséggel jó? Engem az nem zavarna ha 3 venti van rajta csak hangja ne legyen akkora mint a HD4850-emé, bár ez sem zavar annyira. Amúgy az 1. mondatot nem teljesen értem, mivel annyira nem vagyok jártas a témában, mi az a dp és eyefinity (bocsi ha nagy hülyeséget kérdezek de télleg nemtom mik ezek).
-
Beri
addikt
válasz
@matthew@ #16525 üzenetére
A flex azt tudja, hogy nem kell dp-re kötni semmit az eyefinityhez, egyébként ugyanaz, mint a vapor-x. A giga hűtője orkánt csinál a házadban, hűt mint az állat, de nem süvít. Bár van, aki tart attól, hogy 3 venti forogjon csak a VGA-ján. Te döntesz.
Ha példa kell arra, hogy giga lapban giga kártya megy, itt vagyok mindjárt én. Még az előző VGA-m, egy 4850 is giga volt. Annál a fórumtársnál valószínűleg az egyik versenyző hibás, vagy user error van. Ilyen ez a popszakma. -
@matthew@
őstag
Erre tud vki vmit mondani? Illetve ezt a tesztet amit előzőleg linkelt egy fórumtárs elnézve elég jó kis kártyák ezek, ezek most valós értékek lehetnek?
-
Gaboman
nagyúr
válasz
gordonfreemN #16528 üzenetére
Az igazság hogy már a második teszt is hasonlóan néz ki.
Számomra is meglepő, bár én nem bánom ha tényleg ilyen jól mennek, viszonyítási alapom lesz most egy 5870 van a gépben. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
gordonfreemN #16528 üzenetére
Ott van 975/1150. De még igy sem kellene sztem.
-
Roliiii
aktív tag
Sziasztok, erre megérné lecserélni egy 5770-et? nem nagyon találok olcsón 6870-et, 47körül van boltba ez használtan 33e lenne.
-
alibaba78
őstag
Csakhogy nalam nem az volt a helyzet, hogy mindossze 1-2 vga volt hajlando mukodni a lapban a 6-7-bol, hanem forditva, ami meg veletlenul sem enged kovetkeztetni laphibara. Mar csak azert sem, mert mindket gyarto kartyajabol volt, tobb generacion at a ket ev alatt, amig megvolt.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
gordonfreemN #16523 üzenetére
Erre alapozva mondom.
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Gondolkozom egy Gigabyte HD6870 Super OC-ben, de igazából nem tudom eldönteni h HD6870-ek közül melyiket lenne érdemes megvenni. Néztem Sapphire-t is, pl: FleX, Vapor-X és egyebeket, szerintetek melyiket lenne érdemes megvenni? Az árkülönbség, h a Super OC drágább az nem érdekel annyira mivel legalább alapból tuningolt és én nem szeretnék tuningolni később sem nagyon, mivel félek a garivesztéstől. Szóval szerintetek melyiket lenne érdemes megvenni márka és típus terén? Illetve most olvasgattam h valakinek nem ment Giga lapban a Giga VGA, ettől mennyire kell tartani vagy ritka, azt már levontam a beszélgetésekből h ott kell venni a VGA-t ahol a többi nagyobb dolgot, ez nálam meg is oldható. -
kungzi
veterán
mit kell ezen gondolkodni? ha másik lapban ment a vga, akkor a lapod a bűnös, ha ott sem ment akkor a vga
vidd vissza és mond hogy nem kóser vmi. csináljanak vele vmit
-
dik
őstag
-
Gaboman
nagyúr
Sziasztok!
Hamarosan beújítok egy Gigabyte 6870OC Windforce hűtéssel.
Véleményeket kérnék a kártyáról, teszteket elnézve gyári órajeleken szépen hozza az 5870 alapórajeles eredményeit.
Hangosság, melegedés, tuningolhatóság érdekelne. -
Beri
addikt
válasz
csucsbicep #16516 üzenetére
Ezt mondom neki elejétől fogva. Azt írta, hogy komplett gépet vett. Akkor vigye szépen vissza az egészet egyben, aztán sakkozzák ki a boltban, hogy mi a baj. De valószínűleg csak user error volt, mert mióta beírta, hogy megy az új kártyája, nagyon csendben van
-
Beri
addikt
válasz
alibaba78 #16512 üzenetére
Pont az aszallapon való hibátlan működés volt az igazán megdöbbentő, mert egy szétrúgott, ezeréves asztal volt, egyenetlen és teljesen random helyeken megkopott, karcolt, ütött-vágott felülettel. Jaés addig sem ötszáz forintos teszkós padokon próbálgattuk, hanem az én steelpad qck+-omon, az ő razer mantis-án, aláraktunk még razer goliathus-t, roccat taito-t, sota-t...
Simán csak hibás volt az egér, viszont nem jött ki minden felületen, így nem volt gariztatható. Csere lett a vége, mert 3 napon belül volt még. Kár érte, baromijó dolog az a szabadonfutó görgő.
Ugyanez a probléma szvsz nálad is. Nem 100%-os a lap, viszont nem jön ki a hiba minden kártyával.polonic: Én is hibátlanul használtam a hardverhibás lapomat a 6600GT-vel, míg meg nem untam és vissza nem vittem a lapomat.
-
alibaba78
őstag
Jah, csak eppenseggel tobb volt azoknak a szama, melyek mukodtek, mint azok, amelyek nem. Azon kivul a lakotarsad eseteben lehetett tudni az okot, ugyanis mint irtad, komolyabb feluleten (10k-s egerpad, es valszeg minosegi, hibamentes asztallap), mig nalam nem magyarazhato semmivel. De talan te tudod a valaszt.
-
Beri
addikt
válasz
polonic #16506 üzenetére
Mi más lenne, ha nem hardverhiba? Ha még tesztelték is koppra ugyanazzal a memóriával?
alibaba78: Teljesen biztos vagyok benne, hogy vannak emberek, akik ugyanazt a lap-VGA párost használják, ami nálad nem működött.
Ez is ugyanaz a helyzet, mint amikor a lakótársam G500-as logi egere minden felületen tévesztett, kivéve egy tízezer forintos razer padot, meg a boltban egy asztallapot. Nem lehetett gariztatni, mert elvileg működött. Gyakorlatilag meg használhatatlan volt. Bújtuk a fórumokat, találtunk megelégedett vásárlókat, akik ugyanazt az egeret használták pontosan ugyanolyan padokkal, amilyenekkel mi próbáltuk, minden hiba nélkül. Ez sem inkompatibilitás, simán csak hibás volt az egér. -
polonic
félisten
Elolvastad amit írtam?
Miért lenne hibás? Az előbb leírtam, hogy a gép, a lap, minden, azóta is műkdök. . .
Goodram és kingmax memóriákkal. A goodram meg benne sincs a QVL-ben. . .Ismét leírom:
A gép kitűnően működik. NEM HIBÁSEz miért lenne hiba? Ez egy kurvára nagy inkompatibilitás.
Miket beszélsz te, atyaég. . . -
alibaba78
őstag
"Én olyannal találkoztam, hogy egy VTX3D HD6770 egy Asrock (1155 foglalatú) lapba nem adott képet, másik lapba igen. A lap egy Sapphiral adott képet, viszont ha windwosból újraindítottad a gépet már nem volt
....kikapcs gép majd újra be és megint volt. Lapcsere gyógyította meg a dolgot, tök ugyan arra a fajtából.
Vagyis szerintem egy lapcsere megoldaná a problémát."
Egyertelmu, hogy a lap volt hibas mert mindket kartyaval szarakodott. Az en esetemben viszont nem.
-
polonic
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új állapotú, csúcstechnológiás Roborock Saros Z70 robotporszívó (katt a szóviccért!)
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest