- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beri
addikt
válasz
polonic #16498 üzenetére
De memóriánál pl nem kompatibiltási lista, hanem QVL van, qualified vendor list.
Ezt írtam én is, "memóriákról, amikkel tesztelték". De ez most nem ide tartozik. VGA-lap párválasztásról volt szó.alibaba78: Elolvastam. Az egyik kártyával minden rendben volt, a másik kártyával rendetlenkedett. Külön-külön a két VGA hibátlannak bizonyult. Ugyanúgy, ahogy nálad is. Kicserélte a lapot alatta és gond nélkül működött ugyanaz a kártya ugyanabban a típusú lapban.
Magyarazd meg legyszives!
Hibás lap. Ahogy Attix82-nél is. -
alibaba78
őstag
Olvasd mar el legyszives azt, ami linkeltel! A sapphire-ral is rendetlenkedett, mert hol elindult, hol nem.
"Ahogy a tied sem volt az."
4870-es radeon utan gtx 275-ot vettem, es mar a bootkepernyo is kriksz-kraksz-os volt, masik gepben tokeletesen ment. Csere gtx 285-re, ami ugyanattol a gyartotol erkezett (gainward). Tokeletesen ment 4 honapig, amikoris valtottam gtx 470-re. Ez ment 2 honapot, amit egy 460 valtott, ami 2 hetig hibatlanul ment, majd udvozlokepernyonel lefagyott, es soha tobbe nem lattam az asztalt vele. Kiprobaltam masik gepben, es tokeletes volt. Vettem helyette egy 6850-et, ami tisztessegesen tette a dolgat a 6870 erkezeseig, ami szinten hibatlan volt addig, amig el nem adtam a lapot a cf miatt. Rengeteg windows telepites, tobbi alkatresz csereje, kabelek csereje volt alkalmazva, mikozben a hiba(ka)t kerestem. Magyarazd meg legyszives!
-
polonic
félisten
Nyilván processzornál van ilyen, már csak fizikailag is. Jó memóriánál is van fizikailag.
De memóriánál pl nem kompatibiltási lista, hanem QVL van, qualified vendor list. A benne lévő memóriákkal tesztelik a lapokat, ennyi.
És innentől kezdve, ddr2-nek mindegy kéne hogy legyen, milyen. . .Amit meg én leírtam, az inkompatibiltás. És vga-lapnál nem tudom, hogy mirét ne lehetne inkompatibilitás.
-
Beri
addikt
válasz
polonic #16493 üzenetére
Egyből jön a hülyéneknézés... Ne lihegd túl.
Minden laphoz megad a gyártó egy-egy listát a támogatott processzorokról és memóriákról, amikkel tesztelték. VGA-kkal nincsenek ilyen problémák. Ha olyan a foglalat, amilyet a kártya igényel, akkor működni fog (visszafelé kompatibilitásnál lehetnek problémák max).alibaba78: Olvastad ezt? Ez is inkompatibilitás? Ugyan, dehogy. Ahogy a tied sem volt az.
Saycz: Nem bírom felfogni? Ez mégis milyen érv?
-
Hikvision
senior tag
Hogyne létezne. Az, h nem bírod felfogni egy dolog. Attól még,h foglalat szerint stimmelnek a hardverek Pl.: alaplapoknál is felsorolja a gyártó, h melyik másik gyártó memóriáival garantált a működés. Az meg, h egy kártya nem ad képet első indításnál, az az esetek 90%-ban User Error. Lehet, h poros a slot, elmozdult a memoria stb stb. 5% hardv. hiba és 5% X-akta tekintettel arra, h iszonyú összetett dolgok összeillesztéséről van szó.
-
alibaba78
őstag
Azt hiszem jobb lesz, ha befejezem, mielott szemelyeskedesbe megy at ez az egesz. Csak azt sajnalom, hogy teljesen feleslegesen koptattam eddig a billentyuzetet, mert lathatoan ha az egeszet az arcodba raknam, te akkor is csak a sajat igazadat fujnad. Tipikusan az a fajta vagy, aki szemellenzovel jar. Nem erdemes ellenvelemenyt nyilvanitani, mert az egyik fuleden be, a masikon ki. Kicsit ezen el kellene gondolkodni. Elnezest az offert!
(#16492) Beri: Pffff, mi a kulonbseg???? Ezt meg megvarom.
-
-
polonic
félisten
Azt hogy magyarázod meg, hogy vettem geil ddr2 ramokat és nem ment a gigabyte alaplapomban? De a memória nem hibás, az alaplap sem hibás, semmi sem hibás. A memória el lett adva, ott kitűnően működik, ahol éppen most van. Az gépem is normálisan működik más memóriával.
Ez szerinted akkor mi? -
Beri
addikt
Továbbra sem létezik inkompatibilitás ilyen esetben. Hibás darabok vannak.
alibaba78: Ebből tanulni? Ha addig hibátlan volt, úgysem mondod meg előre, hogy nem fog működni. Max annyi tanulságot lehet levonni, hogy vga-t és lapot ugyanott kell venni, vagy erősebben kell verni az asztalt.
dik: És érzi a hardver, hogy ő az első atid (ADM)? Ugyan már...
-
dik
őstag
Valami történt mert most már az újról irok. Nem merem kikapcsolin de most megy! Ekkora x-aktás történetet még az életbe. Na kíváncsi leszek meddig birja... (1 másodperc vagy 5perc
) Fogalmam sincs mi van meg hogy ki kivel de ennyit még az életbe nem szívtam. Ltszik életem első ati-ja.
-
-
kungzi
veterán
nekem giga am3 lap simán megy gond nélkül giga 6850 oc-vel
-
alibaba78
őstag
Mert ahol a kartyat vetted, ott azt fogjak mondani, hogy az alaplap hibas, ahol meg a lapot, ott meg a vga. Ennyi. Nem fogjak neked kimatekozni, mi okozza. Ha a kartya, vagy a lap masik alkatresszel mukodik, akkor a hozott alkatresz a hibas. Vhol ertheto is a hozzaallas egyebkent. Nem tudom ettol erthetobben elmondani. 3 termeket 2 kulonbozo uzletben probaltam gariztatni, es hiaba csapkodtam az asztalt. Nalam keves vehemensebb embert ismerek. En tenyleg kinyitom a pofam, ha vmi nem tetszik. De ezen esetekben nincs jogalap, ami megvedene.
-
dik
őstag
Beleraktam más gépbe a giga 6870 és ott van kép szóval az alaplap a hunyó valamiért. Megpróbálok biost frissíteni és majd elválik...
-
Attix82
addikt
Én olyannal találkoztam, hogy egy VTX3D HD6770 egy Asrock (1155 foglalatú) lapba nem adott képet, másik lapba igen. A lap egy Sapphiral adott képet, viszont ha windwosból újraindítottad a gépet már nem volt
....kikapcs gép majd újra be és megint volt. Lapcsere gyógyította meg a dolgot, tök ugyan arra a fajtából.
Vagyis szerintem egy lapcsere megoldaná a problémát.
-
Podpupi
tag
Hello.A mai napon valamiért a windows 7 csak csökkentett módban akart elindulni és ráadásul nem látta a ati 6850 kártyát sem hiba próbáltam letörölni a drivert nem engedte mert a windows instalert nem megfelelően van telepítve.Mi lehet a gond most win ujra telepit utanna meg látom? Hello
-
alibaba78
őstag
Soha nem fogja neked senki kimondani, foleg a bolt nem. 3 vga-t vittem mar vissza (kettot 3 napon belul, a harmadikat 2 het utan, igy azt 20%-kal kevesebbert vettek vissza), es ezek utan felek az nv-tol, mint a tuztol.
Sajnos letezik a jelenseg, es elegge bosszanto, hogy az erintett cegek kussolnak rola.
dik: Neked mi a gondod?
-
dik
őstag
Én meg megzavarodok idegességemben hogy a fenébe nincs szerencsém. Akármit próbálhatok hiába minden....
-
Beri
addikt
válasz
csucsbicep #16464 üzenetére
Gyakorlatilag bármelyik mai tiszességes lapba belerakhatod bármelyik mai VGA-t. Nincs olyan, hogy nem kompatibilis. Már ha a foglalat ugyanaz, meg van hozzá driver.
Egyébként szerintem ez nem off. VGA-król van szó. -
Beri
addikt
válasz
csucsbicep #16462 üzenetére
Elhiszem. De ott vagy a VGA, vagy a lap HIBÁS volt. Olyan nincs, hogy nem kompatibilis. Persze nem tízforintos fillérbaszó lapokról beszélek, meg nem is arról a helyzetről, amikor két-három generációnyi különbség van a kettő között.
-
Beri
addikt
válasz
Jim Tonic #16460 üzenetére
Mindenesetre ha vennék egy lapot és egy VGA-t és nem mennének együtt, addig verném az asztalt, amíg nem oldják meg a boltban. Nem érdekelne semmi. Menniük kell és kész. Küldjék vissza őket a nagykerbe, mondjanak el egy imát, vagy csak szórjanak hátra sót a bal válluk fölött, nem számít. Mondjuk soha nem vettem 15 rugóért lapot, az is igaz...
-
-
Beri
addikt
válasz
csucsbicep #16456 üzenetére
Jobban megoldották a visszafelé kompatibilitást. Vagy csak azok nem voltak hibásak.
Jim Tonic: Működniük KELL együtt is.
-
Hikvision
senior tag
-
Beri
addikt
Ugyanazzal a lappal játszottam órákon át egy 6600GT-vel, míg egy 4850-essel vagy szemetelt, vagy meg se nyikkant. Lapot cserélték gariban, minden hiba nélkül működött utána.
Mindenesetre még mindig a kártya az elsőszámú gyanúsított.csucsbicep: Nem 16x-os a kártya. Az úgy más tészta.
Jim Tonic: Még mindig azt mondom, hogy az egyik nem volt 100%-os. Nem létezik, hogy nincs olyan ember, aki 5770-et használ olyan chipsettel szerelt lapban.
-
Asbee
veterán
válasz
Gabpassy19 #16449 üzenetére
Elindulna. Menne is vele de eléggé határon lenne járatva. Chieftecben kárt nem csinálna, maximum lekapcsol a táp. CTG 500-at ajánlom.
-
Asbee
veterán
válasz
Gabpassy19 #16447 üzenetére
Pontosan milyen a mostani 450-esed?
-
dik
őstag
Vtx-ről mi a vélemény esetleg arra tudnám kicseréltetni?
-
Asbee
veterán
válasz
Gabpassy19 #16442 üzenetére
Az első kettő nem ajánlott táp. CTG 500 , 400W-ot tud 12V-os ágon. Szerintem CTG 500 jó lesz.
-
Gabpassy19
csendes tag
válasz
///Krisz\\\ #16415 üzenetére
Sziasztok!
Kössz az infót neked is meg DoxaM-nek is.
Még akkor annyit kérdeznék, hogy melyiket kéne vennem:
CHICONY Hipro 500W HPC-500W-ACTIVE -11.450
CHIEFTEC iArena 500W GPA-500S8 -10.750 bár ezen csak 1 vga csati van
CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOX OEM -12.687?Vagy inkább 550W-osat nézzek?
Köszi.
-
-
-
hsnl
csendes tag
Köszi a tippet de sajna nincs másik monitorom :S meg azóta már a boltba visszavittem a konfigot, hívtak is h állítottak vmit a kártya ventijén és h holnap menjek be kipróbálni, gamelni kicsit, remélem megjavult és h nemcsak annyit csináltak h controllerben felhúzták a ventit 100%ra.
-
dik
őstag
Gyors szereztem egy másik vga-t és azzal simán van kép megy minden. Akkor mostmár nem tudom.
Esetleg a VGA halott? -
Beri
addikt
válasz
csucsbicep #16430 üzenetére
Nem, nem lehet.
-
dik
őstag
Mind a két tápkábel ok. 3 lehetőség közül az alaplapon a legfelsőbe van 16x. A vga tetején a ledek világítanak. Én még ilyet nem láttam a pár év alatt hihetetlen. Akármit csinálok nincs kép. Megpróbálom másik foglalatba hátha...
-
keke69
őstag
Szerintem elég soványkás információ,hogy bárki is tudjon valami értelmeset mondani!
-
dik
őstag
Valaki segíthetne egy nagyon amatőr kérdésem van. Vettem egy új gépet összeraktam de nincs kép akárhova teszem a monitor csatlakozót. Gigabyte 6870 van szó van valami kis trükk esetleg? Mit kellene csinálnom?
-
nszero
csendes tag
Hello
Szeretném megosztani tapasztalataimat HD6870 Videokariról.
Vásároltam egy VTX3D Radeon HD6870-es karit.
Felraktam a legújabb drivert win7 alá. Proci AMD Pfenon 4x , 6GB DDR2 800Mhz GEIL.
BF3 1280x1024-es felbontásban a kari hőfoka tartósan 74 fok.
Következő lépés Accelero TWIN TURBO PRO felszerelése a gyári hűtés helyére.
BF3 1280x1024 es felbontásban a kari hőfoka tartósan 59 fok. -
esox
senior tag
Sziasztok,
Asus HD6850-em van és egy elég érdekes hibát produkál a kártya vagy driver a Battlefield 3-al. X percnyi játék után a kép jobbra elcsúszik 100-200-1000 pixelt (mikor hogy) és ami jobbra kicsúszott, az balról bejön értelemszerűen. Csak win7 restart oldja meg a problémát.
Tapasztalt már valaki ehhez hasonlót? Egyelőre csak ezzel a játékkakl vettem észre, -
DoxaM
aktív tag
Megtudod most úgy probálni, hogy még 1 kijelzőt rákötsz?beállítod CCC-ben extendálod a desktopot, ha megtudnád nézni HW ID-val, hogy normálisan kap-e Voltot idle-ben is az jó lenne, és probálj meg úgy játszani.Más esetben jó kérdés, h mi a megoldás (mármint,ha valakinek nincs másik kijelzője :S)
-
DoxaM
aktív tag
válasz
Alister71 #16407 üzenetére
Nekem a 11.9-el is ugyanezt csinálta...asszem a 11.8-al nem :S
Ja, valami Volt vezérlési gondra asszociálok..mert alapon hajtottam a kártyát és úgy is kifagyott így 10 mp-re..majd visszaállt, de az asztalon hibák "jelentek" meg.Mintha, 3D-ben nem kapna annyi feszt..vagy 1 pillanatra az Idle feszt adja a karinak és "megkattan".
Hm, este megpróbálom majd, hogy ha a TV-t is rákötöm..mintha, akkor nem lett volna gond, mert akkor nem állíttotta a memóriát 150MHz-re a V-t 0.95re a catalyst ..kíváncsi vagyok.
-
DoxaM
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #16415 üzenetére
Aha, hát nekem giga van és [ezt] írja..400W-t.egy q6600al mellette mind2 húzva, nincs táp gondom. (3kop
)
-
///Krisz\\\
senior tag
Én 500W-ot látok. Mondjuk az meg megint egy dolog, hogy ez erős túlzás egy normál 6850 köré épített konfighoz.
Igen egy 500W-os már elég lenne csak akkor meg nuku tuning. -
DoxaM
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #16412 üzenetére
400W-t ír az 1 kártyáshoz.Egy 500W chieffel szerintem biztonságos lenne..450-el nemmernémbevállalni, én.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Gabpassy19 #16411 üzenetére
Józan paraszti ésszel:
i5 2300 - 95W
2 db 6850 - 254W
alaplap+ram+hdd+odd+ventik - max. 60W (kb.)
= 409WTehát elméletileg elvinné ez a táp is, de én mindenképpen vennék hozzá egy 550-600W-os tápot mivel az 1 kártyás 6850 rendszerhez is már 500W-ot ad meg minimumnak az AMD, másrészt meg nem tudom a tápod pontos típusát, de valószínűleg nincs elég PCI-E tápcsatlakozó és hát molexről átalakítózva táplálni egy Crossfire rendszert...
Szóval én inkább azt javaslom, hogy vegyél hozzá egy új tápot. -
Gabpassy19
csendes tag
Sziasztok!
6850 crossfire-ban mekkora tápot igényelne? Jelenleg egy 450W-os chieftech-em van.
Előre is köszi!
Üdv.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
zolisx4 #16385 üzenetére
performance tuning (overclocking)
"In addition, the efficient SAPPHIRE original cooler ensures that there is a good margin for performance tuning (overclocking) by enthusiast users. A new overclocking tool - TriXX - is available to SAPPHIRE users.."Ezen az oldalon nekem úgy tűnik nem, hogy mint lehetőség adott de kifejezetten a kártyán lévő (megbízható hűtést kiemelve) nyilván ésszel bizonyos keretek között de a felhasználót a kártya még jobb teljesítménybeli kihasználására ösztönzik.
Szerintem nem beszélnek ők a levegőbe ilyen kijelentésekkel..Meddig megy..?! Ismerek (többek között) 4890 Toxic kártyákat (mai napig brutálisak) és tökéletesen teszik a dolgukat, 24/7 tuningban, sőt.......
-
DRB
senior tag
válasz
gordonfreemN #16380 üzenetére
Nekem nem teljesen egyértelmű, hogy a kártya a hibás, valami szoftveres dologra gondoltam/gondolok első körben, de ezért is kérdeztem hátha már valaki tapasztalt hasonlót, esetleg tudja is a megoldást. Ha meg mégis tré a kártya, akkor megy vissza gariba, nincs ezzel semmi gond.
-
--Disztroj--
senior tag
Sziasztok!
Frissíteném a drivert az aktuálisra és a kérdésem az lenne hogy szükségem van e a CCC-re ha Shappire trixxet használok?
Szóval ebben az esetben elég e a display driver?
CCC nélkül is 150, 100hmz az idle órajel? -
polonic
félisten
Érdekes.
Nekem semmi bajom ezzel a legújabb whql driverrel egyik játékban sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Óra topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Yettel topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- ASUS routerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest