Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz
alibaba78
üzenetére
A benchmark ezen része hibás,neked 1G VRAM-od van.A te rendszered mint ahogy minden multiGPU jelenleg AFR használ,a páros képkockákat az egyik a páratlan képkockákat a másik gpu számolja,mivel a két GPU-nak nincs közös memóriaelérése ezért a a memóriamennyiség nem adódik össze,és nem is fog soha.A GTA4 jelenleg egy igen érdekes motorral rendelkezik ami kalibrálja magát független attól hogy mit állitasz be neki.Ezért is skálázódik a CF és az SLi igen botrányosan a játékban.Jellemzően 50-60% terheléssel mennek a kártyák,három utas multi GPU esetén még rosszabb a helyzet.Ha nem hiszel nekem akkor telepitsd fel az Afterburnert,majd nézd meg játék közben az on-screen display-en mennyi a gpu terhelés.. kb olyan 120%-ot tudsz hozni ebben a játékban egy szimpla 6870-hez képes.
-
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
Az igazság az,hogy ha valaki tápot keres akkor van erre megfelelő topic [link] ,olyan emberekkel akik napi szinten foglalkoznak a témával.Ők tudnak segíteni mind a típusban és teljesítményben,sőt árban is.Ezek az emberek tanácsa még nem nagyon vitt senki a málnába,ráadásul konkrét tényeket közölnek minden típusról,ha valaki nem veszi a fáradságot hogy megkeresse a topicot azzal nem lehet mit kezdeni.Segíteni csak annak lehet aki hagyja magát.

-
TTomax
félisten
Dobálóztok itt a wattokkal,amikor egy 500W-os táp is le tud feküdni a három felé bontott egyenkénti 13A-os ágával...A fószer meg csodálkozik,há de mé',az amd oldalán 500W van írva,az a bolond szomszéd meg csak egy CX400-at vett és semmi baja,nekem meg el se indul a gép..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
TTomax
félisten
válasz
Vasinger!
üzenetére
Az pontosan üzemi höfok... 85-ig semmi gond... söt... a gond nem azzal van ha a 85 fokos,hanem azzal ha 2másodperc alatt visszahűl 28fokra... ez öregíti le a kötést a gpu és a pcb között...igazából ezért nem hallnak be a GTX480se sokáig... idle 50fok az felmegy 80-ig aztán fél perc alatt hűl vissza...ezért sem biztos,hogy mindig jó ötlet az aftermarket hűtés... túl gyorsan hűt vissza.
-
TTomax
félisten
válasz
madd dogg
üzenetére
De mondom.. a furmarkos teszttel mit akarsz bizonyítani?Ott a 6870 is 90 fok felett van?De kit érdekel amikor nem azzal játszol?Mert játékok alatt ez van... [link],és akkor bizony 60% körül megy a venti ami 2400rpm-et jelent,az a csúcskategóriában pedig csendes.
Igen,én ilyet használok,és nem annyira eladó mint ahogy te azt gondolod az üzletnek előzményei vannak,csak te ezt nem tudod.
Ráadásul a CF ellen szól amit linkeltem,de azt nem nézted meg.Érdemes elolvasni,mert az alaplap nem alkalmas rá szerintem.(bár tévednék!).Én megértem,hogy segíteni akarsz,de idevágtál egy csomó dolgot aminek a fele sem igaz tájékozatlanul,ha gondolod akkor leírom priviben mit miért,de nem offoljuk tovább a topicot!Peace!#5509) madd dogg

-
TTomax
félisten
válasz
alibaba78
üzenetére
Te,a te lapod nem is igazán CF ready...nem véletlen tették oda le a második PCI-E slotot, az a slot PCI-E 1.0-ás 4X-es ha jól látom a felső kap minden sávot!Komoly gondok lesznek szerintem ezzel,olvasd el ezt... [link] Szerintem ez lapcsere lesz...A Cf topicban válaszolok ha átrágtad magad...

-
TTomax
félisten
válasz
madd dogg
üzenetére
Az 580-ra nem kell venni hűtőt,ezt nem tudom honnan vetted,és nem megy 90 fok fölé.Nem fogja vissza magát csak ha furmarkkal terheled,de elárulom az 5XXX-es meg 6XXX.es radeon ezt teszi.Jó lenne ha mielőtt tanácsokat adnál tájékozódnál!
(#5467) alibaba78
Nem jó ez a teszt mert nem CF...
Te most nézem milyen lapod van,hát kíváncsi leszek teszteredményekre!Most végre kiderül a PCI-E 4X 2.0 megfogja-e a CF-et vagy nem! -
TTomax
félisten
Nem,sajnos nem tudok igazat adni neked.Valóban a furmark egy szoftver,ami olyan tipisu terhelést ad a vganak amilyet soha semmi más.A terhelés típusából adódóan,nem alkalmas sajnos a stabilitás tesztre,mivel játékban nem ilyen terhelést kap... ezért is van az,hogy a "furmark stabil" eredményed elbukik 10perc crysis után.
Ráadásul azt igen merész kijelenti hogy ha egy grafikus kártyát megfőz egy szoftver akkor az egy trágya,mivel ezek nem erre készültek ez bőven belefér a " nem rendeltetésszerű" használatba.
Most próbálok neked egy hasonlattal élni...Veszel egy BMW-t és 3órán keresztül az indexet nyúzod... na bumm bedöglik..akkor az egy trágyakupac?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
TTomax
félisten
De lehet,szokjatok is le róla teljesen értelmetlen.100%osan ki lehet jelenteni,hogy a furmark másra nem jó csak a hűtést belőni,meg megnézni azt mi a maximum hőmérséklet amin tetőzik.Stabilitás tesztre sajnos már nem alkalmas,lévén a kártyák vagy hardveresen vagy szoftveresen fel vannak illetve lesznek rá készítve,illetve mivel OGL alkalmazás így könnyen előfordulhat hogy DX-ben hibázik.A legnagyobb probléma a programmal,hogy nem csak a GPU-t és a VRAMot izzasztja hanem a VRM-et is ami nincs felkészítve ilyen órákig tartó terhelésre,néhány kártyán nem is hűtik.
Három játékkal érdemes jelenleg tesztelni ahol ha bírja akkor stabilnak mondható,ez a Crysis,Metro2033,Stalker trió,ha ezekben nem hibázik akkor nagy valószínűséggel máshol sem fog. -
TTomax
félisten
válasz
nightmare360
üzenetére
Miért ne stimmelne?Bekapcsolt az energiatakarékossági funkció az alaplapodban,gondolom 3D-ben nem ezt írja,nézd meg játékok közben is!
-
TTomax
félisten
Bakker mintha magamat látnám "x" idővel ezelőtt ugyan így egy CF-el...de amúgy sli-nél is voltak furcsa dolgok,igaz kevesebb de én ebbe már beleuntam..unokatesóm nem véletlen mondja,hogy gpu-ból egy kell de az combos legyen... sajnos az új karikkal mindig gond van egy ideig míg ki nem jön egy rendes driver mindenhez.. nekem szerencsém volt,mert az nV ki tudta magát kísérletezni a GF100-al.... ne legyen igazam,de valami azt súgja lesz gond bőven az új radeonokkal is..ezzel az a gond,hogy mire kiforrott driver lesz addigra lefutnak a nagy tesztek,és nem biztos hogy ez kedvezni fog az új szériának... amitől meg kérdéses lesz az árverseny...

-
TTomax
félisten
Nem igazán terjesztek semmit,nem látom hogy azt írtam ezt vegyétek ne abból kettőt mindenki azt vesz amit bír meg amit akar...csak egy teszteredményt szórtam be,Besérülni sem sérültem,sőt istenítést sem vártam...

Nem tudom árakat honnan vesztek.. angol honban két 6870 380 font az 580 meg 399...az egész azért érdekes,mert voltak olyan hírek hogy akár ebből lesz kettő a 6890-en,amit az eredmények láttán én kizárnék.
Egyébként én a 6870 CF ötletét azért vetettem el mert akkor is csak 1G VRAM lenne ami egy-két játéknál sajnos ilyen teljesítménynél nem elég...meg hát ezelőtt volt néhány CF/SLI és mindig volt valami problémám vele,az lenne az igazi ha ezek egybe lennének tokozva és közös memoriát használnának.. na mindegy reméljük megoldódik a problémád,sajnos az indulásnál mindig vannak ilyenek. -
TTomax
félisten
Miért a 6870CF mennyi?

Egyébként 410 font volt... az úgy kb 130ezer...a tesztek szerint eddig mindenhol erősebb megoldás egy 6870CF,sőt az 5970-nél is erősebb,én kíváncsi vagyok így van-e,mert nem sokon múlt hogy majdnem azt vettem,csak az 1G VRAM tartott vissza...egyébként meg mihez hasonlitsam az 580 jelenleg? A 6870CF szerintem megfelelő "vetélytárs"...(#1121) tomic
Nézz már meg hogy kinek válaszoltam légy szíves mert kissé elnéztél valamit. -
TTomax
félisten
válasz
DroiDMester
üzenetére
ez meg 900/1150-en készült...
AvP D3D11 Benchmark Report
==========================**************************************************
* Report Created: 2010-11-16 @ 11:57:26
* Executable Build: V1.03, Apr 19 2010
***************************************************DX11 Hardware Detected*
Using Video Settings from file <Config.txt>:
Resolution: 1680 x 1050
Texture Quality: 3
Shadow Quality: 3
Anisotropic Filtering: 16
SSAO: ON
Vertical Sync: OFF
DX11 Tessellation: ON
DX11 Advanced Shadows: ON
DX11 MSAA Samples: 4Benchmark Summary:
Number of frames: 6060
Average Frame Time: 17.3ms
Average FPS: 57.8Use command-line option '-logframetime' to report performance frame-by-frame.
Nekem így nem mond semmit,de te talán látod milyen eredmény

-
TTomax
félisten
válasz
DroiDMester
üzenetére
AvP D3D11 Benchmark Report
==========================**************************************************
* Report Created: 2010-11-16 @ 08:57:00
* Executable Build: V1.03, Apr 19 2010
***************************************************DX11 Hardware Detected*
Using Video Settings from file <Config.txt>:
Resolution: 1680 x 1050
Texture Quality: 3
Shadow Quality: 3
Anisotropic Filtering: 16
SSAO: ON
Vertical Sync: OFF
DX11 Tessellation: ON
DX11 Advanced Shadows: ON
DX11 MSAA Samples: 4Benchmark Summary:
Number of frames: 5549
Average Frame Time: 18.9ms
Average FPS: 52.9Use command-line option '-logframetime' to report performance frame-by-frame.
-
TTomax
félisten
válasz
proximus
üzenetére
Na ne haragudj,de a Singularity a fasorban sincs a Metro-hoz képest... jó megértem én hogy egy 88GT-vel megy 120fps-et de az UE3 minden csak nem szép... én kitoltam néhány játékot,amit szép az a crysis metro meg a stalker...
Nekem speciel hányingerem támad már a sok kommersz UE3 motoros játéktól... -
TTomax
félisten
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ennyit tud egy 5770?Nem is rossz... egy GTX460 meg ennyit,igaz meghúztam 850/2000-re... nem SLI!!!...single... kiváncsi vagyok a HD6870 mit nyújt...

(#274) Gaboman
a #270-ben egy 6870 eredménye van???Az elég nagy gáz...
-
TTomax
félisten
Ne haragudj de még mindig nem linkeltél 30-ért új HD5770-et,csak a magadét hajtogatod,nem látom hol van itt a lekezelés abban ha valaki megcáfol.... viszont én tudok neked 64-ért 6870-et linkelni...addig érte meg az 5770CF AMD vonalon amíg ki nem jött a 6870,cáfolj meg ha nem így van,nem kell ezen megsértődni!
-
TTomax
félisten
Egyébként mutatnál nekem 30-ért 5770-et? mert én nem láttam 35 alatt ujat... egyenletes teljesítmény több gpu-val...persze.... ezt pont nekem mondod....se lag se stutternig...gondolom 1280-ban,szürök nélkül... tolnál neki egy 1920-at 4xAA-val..rögtön más lenne a véleményed a minimum fps-et illetően...
-
TTomax
félisten
Na ne nyissunk már vitát egyértelmű dolgokról...amit írtál egészen addig igaz volt amíg meg nem jelent a 6870... a 6870 igenis olcsóbb mint az 5770 cf...az,hogy az élelmes magyar kereskedő mit alkot az lényegtelen,láss már egy kicsit tovább mint az országhatár...de szerintem otthon is is olcsóbban kijössz a 6870-böl
De ha nem hiszel nekem...6870 cirka 195font,és lehet kapni is,direkt nem a legolcsóbbat linkelem...[link]
57705770,legolcsóbb 105 font... [link]
-
-
TTomax
félisten
Az eredmények érdekelnek,nem a tesztek...lássuk...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED monitor topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Villanyszerelés
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Assassin's Creed: Valhalla
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- MSI RTX 3060 VENTUS 2X OC 12GB - GARANTÁLTAN KIVÁLÓ ÁLLAPOT! - 30 nap próbagarancia!
- Eladó erős 1080p Gamer konfig Gamer monitorral
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Python III OC
- Eladó Gigabyte RTX 4060 GAMING OC 8GB, garanciát vállalok, olcsó vga beszámítással
- NVIDIA ASUS TUF RTX 3070 TI OC 8GB GAMING Videókártya
- Jura Impressa S90 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Universal Dock UD22
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia - Akció!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

nem 256bites a mem. vezérlő,a ROP se 64 a 7970-nél...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)