- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
polonic
félisten
válasz
Progression #16398 üzenetére
Elküldtem a freemail-es e-mail címedre
De akkor ide is elküldöm.
Ezzel remélhetőleg rendbe tudod hozni.
-
Progression
csendes tag
Rendben, köszönöm! ez a mailcímem: pisti.mailbox@gmail.com
ui.: máskor figyelek a linkelésre
-
hsnl
csendes tag
Sziasztok!
Problémám lenne vtx 6870-el, config VTX ati HD 6870 - AMD Phenom II X6 1055T - 8gb ddr3 - Chieftec 500W táp - win7 64 bit, Thermaltake vl8001.
Battlefield 3 és Crysis 2, ultrán 1080p-ben 15-30 perc után elkezd lefagyni a kép (kép fagy majd black screen és visszaáll, kb 5-10sec az egész] utána megy tovább 30-50fps-sel. Az asztali üzenet [A grafikus illesztőprogram nem válaszolt, de utána helyreált]
A kari max 80°C-on megy, proci meg stabil 50-55ön full terhelésnél. Legújabb ati driver van.
Nemtudom h hardveres e a gond, a segítséget előre is köszönöm! -
válasz
HabyRolika #16391 üzenetére
Jobban. Teljesen mindegy melyiket veszed, otthon farigcsálhatod még.
-
polonic
félisten
válasz
Progression #16394 üzenetére
Ez nagy hiba. Minden ilyen művelet előtt alapszabály, hogy a biost le kell menteni.
Küldök gyárit.Egy másik dolog. Szerinted miért tettem be azt a képet az előbb?
Hogy a linkelést úgy kéne csinálni. -
Progression
csendes tag
válasz
///Krisz\\\ #16392 üzenetére
Köszi a segítséget, sajnos a Sapphire honlapon nincs BIOS a 6850-hez, de ha valaki tud egy gyárit küldeni akkor azt, megköszönném.
-
HabyRolika
tag
válasz
HabyRolika #16391 üzenetére
illetve 2 fajta ICE-Q TURBO-X-et találtam
1: H687QNT1GD sorszámra hallgat 920Mhz/4480Mhz
2: H687QNX1G2M sorszámra hallgat 975Mhz/4600Mhzgondolom akkor egyértelmű hogy az erősebbet válasszam
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Progression #16390 üzenetére
Végig próbálhatod, de egyszerűbb lenne letölteni a Sapphire honlapjáról (ha jól olvastam Sapphire-d van) a kártyádhoz való eredeti BIOS-t vagy ha ott nincs fent akkor valakit megkérni, hogy mentse le a sajátját (persze gyárit) és küldje át neked.
-
HabyRolika
tag
válasz
Tothgera30 #16371 üzenetére
akkor szerinted jobban járok ha veszek egy HIS HD6870 ICE-Q TURBO-X-et?
mondjuk csak 2500HUF különbséggel olcsóbb a HIS, 47.000HUF ért találtam a legolcsóbbat -
polonic
félisten
válasz
Progression #16386 üzenetére
Úgy látszik, az nem kézzel módosított biosokat sem lehet normálisan feltenni.
Ebből viszont az jön le, hogy nem is a radeon bios editorral van gond. De nem is az ati winflashsel, mert akkor az eredeti visszatétele után is gondok lennének. Ez most egy másik gondolat volt
Ahogy már előttem is kérdezték: Ugye megvan az előző bios, lementetted?
Ha azt visszateszed, akkor jó lesz. -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Vissza kell tenned az eredeti BIOS-t a VGA-ra. Lementetted frissítés előtt?
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Új rendszerre tedd fel a 11.8-as drivert, az kb mindenkinek jó volt. A többit meg meglátjuk.
-
Progression
csendes tag
válasz
polonic #16381 üzenetére
Megcsináltam a frissítést és tönkrevágta a videokártyát
A frissítés után nem indult el a gép (kék halál után leállt), aztán újratettem a windowst és így elindul a rendszer egészen addig, amíg fel nem teszem a VGA drivert... Most a 2. rendszertelepítésen vagyok túl és nem tudom mit kellene tennem, hogy újra működjön. Valaki tudja mit kellene tennem? -
zolisx4
őstag
válasz
HartgeH3-2.8 #16359 üzenetére
Jó tegyük fel gyorsabb ,és mit érsz el vele
Csinál pár ponttal többet a tesztben ez megint oké .De mennyi ideig bírja a kártya ,.
Más a 2 kártyának a felépítése , -
válasz
csucsbicep #16378 üzenetére
Nem. Illetve futtattam egy LiveLinuxot, azzal sem volt gond, bár az nem futott túl sokáig. Most éppen Win alatt is jó, de mindjárt futtatok valami játékot, aztán megnézem.
-
polonic
félisten
válasz
Progression #16374 üzenetére
-
DRB
senior tag
válasz
gordonfreemN #16377 üzenetére
Mondjuk ebben igazad van, el is megyek a virágoshoz délután.
De tételezzük fel, hogy megy hiba nélkül, akkor is kicsit nehezen adnám ki a kezemből azzal, hogy teszt OK, nem a Ramiris szervize vagyok én aki meghúzza a vállát mindenre és azt mondja, hogy ez jó, szóval további ötleteket is várok.
Persze már látom, hogy mi lesz ebből... de ne szaladjunk ennyire előre. -
DRB
senior tag
Sziasztok!
Van nálam egy MSI 6870 OC videokártya(na nem kell hanyatt vágódni, kemény 20 MHz-et húztak rajta gyárilag
) tesztelésre, egyébként nincs egy hetes a vas. A hibajelenség annyi, hogy az Unigine Heaven 2.5 futtatása közben egyszer csak elsötétül a kép és már csak a resett gomb segít ezután. Azt vettem észre, ha kisebb felbontásban, szűrők nélkül futtatom, akkor hamarabb akad ki mint amikor nagyobb felbontásban tesztelem. Arra gondolhatnánk ebből, hogy esetleg a proci miatt van ez, de nem, mert pl. a prim95 64bit órákon át megy hiba nélkül, de kipróbáltam másik processzorral is, ugyan azt csinálja. Cseréltem rammot is, betettem egy másik alaplapba(ahol egy harmadik procival ment), cseréltem tápot, stb. Ami még érdekes, hogy mindig ugyan ott fagy meg, mégpedig az 5. jelenet elején.
Más tesztben, mondjuk 3DMark 11 vagy FurMark alatt nem csinál semmi hasonlót. Nem is igazán melegszik, a FurMak max 78-80 fokig melegíti fel, úgyhogy elég tanácstalan vagyok, ezért írtam nektek, hátha valaki találkozott ilyesmivel, esetleg megoldást is tud.
A vas amivel perpill tesztelem: MSI 990FXA-GD65 alaplap, Kingmax NANO 1600MHz 2x 4GB RAM, Phenom II X4 B55 proci, Chieftec 550 wattos táp, ja és maga az alany MSI R6870-2PM2D1GD5/OC videokártya, jelenleg a 11.10-es driverrel, de megpróbáltam a 11.9-et is.
A másik lap egy 890FX-es ASRock X4 955-ös procival, másik rammokkal, stb.
Még egy utsó mondat: az is felmerült bennem, hogy nem foglalkozok a kérdéssel, nem a Heavennel fog játszani a srác, mással meg nem csinálja, remélhetőleg a BF3-al sem, mondjuk kicsit izgulok emiatt, de 1-2 nap és megjön a játék, akkor még azzal kipróbálom mit produkál.Ha valakinek bármi ötlete, tapasztalata van ezzel kapcsolatban, ne fogja magát vissza és írjon, nagyon megköszönném.
Üdv
-
Hikvision
senior tag
Nem a szénné égésre gondoltam, nyilván a hővédelem azért van. Hanem a nagyobb hőterhelés/feszültség miatt fellépő esetleges korábbi alkatrész fáradásról. Hiszen elég, ha csak az egyik Fet vagy Ram modul nem 100%-os, aztán alapórajelen elketyeg mondjuk egy évet, tuningnál meg behal 2hónap alatt. Persze erre van a garancia de hát kinek hiányzik az utazgatás, 2-3hét várakozás idegeskedés stb. Nem Tuning ellen vagyok, de amit alapfeszen nem visz a kártya, azt én már nem gyötröm tovább, ha hosszabb távon gondolkozok vele. Persze megint lehet gyártó függő is, nálam a Palit meg a Gigabyte egy életre elásta magát...
-
Progression
csendes tag
Hali!
Sapphire 6850-esen szeretnék bios-t frissíteni. Letöltöttem erről az oldalról ezt a bin fájlt: http://www.techpowerup.com/vgabios/103908/Sapphire.HD6850.1024.110620.html
A kérdésem az, hogy hogyan tovább?
Előre is köszi a válaszokat!
-
Sziasztok!
Van egy 6870OC-m. Már több külföldi fórumon utánanéztem, de a válaszok sokszor elmaradtak.
Szóval az a gondom, hogy fekete (néha színes) négyszögek jelennek meg az asztalomon. Frissítésre eltűnnek, de aztán újra jönnek. A kártyát nem tuningoltam.
Mi lehet a gond? -
válasz
HabyRolika #16367 üzenetére
Ahogy előttem is írták, a Toxic 970-ben megy, míg az átlag 900-ban. Ezért mondtam hogy ha otthon nekiállsz tuningolni bármelyik kártyát akkor attól többre viheted. Tehát én azt mondom hogy inkább egy halk hűtésest nézzél ami le bírja hűteni a kártyát, otthon húzd fel ameddig jól esik és vigyorogj, mert lesz egy erős és fasza karid.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Csak szerintem te itt rosszul konkluzionáltál.
Igen valószínű, hogy se az alattuk lévő vas, se a grafikai beállitások nem voltak ugyanazok. Badarság lenne azt állitani, hogy két márka között 20 FPS különbség lenne.
-
Beri
addikt
válasz
Azonos órajelen SEMMI teljesítménybeli különbség nincs két 6870 között.
Malibutomi: Két shader tömb a különbség, amik fizikailag is le vannak választva.
-
HabyRolika
tag
válasz
Tothgera30 #16366 üzenetére
akkor elvileg az sem biztos amit most néztem?!
2 külön oldalon ugyan abban a felbontásban(1920x1080) teszteltik a Toxic illetve az ICE-Q Turbo-X-et Alien vs Predator-nátTOXIC: átlag 58.2 fps
ICE-Q: átlag 34.9 fps
míg a GTX 560Ti 33.1 fps átlagban
vagy talán más programmal is tesztelik.... -
válasz
HabyRolika #16365 üzenetére
Én a teszteknek már évek óta nem hiszek, ez tesztelőfüggvénye hogy mit ír róla. Pl.: ...írhatom én az 2000rpm-et forgó ventiről hogy halk, mikor minden audiofil tudja hogy az borzasztó hangos és a tesztelők ezt ki is használják. De a kártya attól még jó, csak én nem azt venném/vettem. Tuningolni meg mindegyiket fel lehet arra a szintre, sőt lazán, még tovább is.
-
HabyRolika
tag
válasz
HabyRolika #16364 üzenetére
csak ebből a tesztből gondoltam hogy nem lehet rossz [link]
-
HabyRolika
tag
válasz
Tothgera30 #16363 üzenetére
igen bocsika SAPPIRE
-
válasz
HabyRolika #16362 üzenetére
Sapphire, nem? Asus DirectCU-t, HIS-t és a Gigabyte OC-t ajánlom a 6870-esekből, utóbbiból nagyon jó a Windforce 3 ventis kiadása.
-
HabyRolika
tag
Sziasztok!
a SHAPPIRE kártyákon kívűl még mit tudnátok ajánlani?? max 50HUF én 6870 TOXIC-ot néztem 49.300HUF-ért
nagyon sokat nézegetek teszteket de mindig van ami húúú talán ez is jó csak hát döntésképtelen vagyok! biztos jobban tudtok segíteni ha esetleg valamelyikőtök használt(használ) ilyen vagy hasonló kártyát -
HartgeH3-2.8
addikt
Ezz nekem nagyon ismerős (MSI Cyclone R6850@6870)
Egy ilyenért egyszer engem itt már a földbe döngöltek, hogy mit képzelek én magamról meg egyébként is, de ezek szerint nem egyedi a "probléma"
-
HartgeH3-2.8
addikt
Átlagban nézve a játékokhoz 900/1150 es órajelen használom a kártyámat alap feszen dangerzone kolléga ha jól tudom 1000/1200 as értéken hajtja az Msi Cyclone-t minden gond nélkül, szerintem ott kezdődik a komolyabb izzasztás.Amit én használok az inkább 24/7 es tuning szvsz.
zolisx4 Nem szeretem a hwcompare oldalt mert nincs benne Toxic
Ebben sincs de ez jobban tetszik -
DoxaM
aktív tag
sziasztok,
még mindig valami gebasz lehet a karimmal...Játékok közben megáll..és lefagy egy 5-10 mp-re, aztán az asztalon feldobja a buborékot, hogy a catalyst megállt, de újra indult...Na mármost, lehet olyan, hogy véletlen 0.95V-t kap 3D mark alatt valamikor a kari?AMikor nem húztam akkor is csinálta ezt... [itt] egy kép róla, hogy amikor ki alt-taboltam játékból ilye kockás volt a kezelő..a 3d-ben nem voltak ilyenek fura, az is érdekes még, h max gpu temp 57C volt...szóval, lehetséges az, h véletlen 3d-ben vmikor csak 0.95-öt kap?
-
Beri
addikt
válasz
HartgeH3-2.8 #16349 üzenetére
a 6xx50 soha nem lesz 6xx70 egész más a kettő
Egyrészt nincs 6xx50, csak 6x50, de ettől eltekintve irtózatos nagy baromság, ha valaki azt állítja, hogy egy ronggyá húzott 6850 nem lesz MINDEN tekintetben gyorsabb egy alap 6870-esnél. -
-
agemate
addikt
válasz
Na akkor elsőnek megnézem a 900MHz-et. Afterburner-t használjak, vagy jó a Catalyst OC?
-
zolisx4
őstag
válasz
Ez a teszt elég ellentmondásos csak nézd meg a két kártya adatait azonnal kiderül hogy a 6850 nem gyorsabb ,ráadásul a 6870 előtt nekem 6850 es volt tudom hogy nem gyorsabb ,itt az alap kártyáról van szó .
Ezt nézd inkább -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
agemate #16339 üzenetére
"Köszönöm, ha hazérek, megnézem mennyit megy a kártyám. 1085MHz-en eléri a HD6870 szintjét a kártya?"
Szia! Ezt már korábban rendesen kiveséztük olvass vissza
Én pl a 6850 Toxic esetében egy 970/1170 es órajelen 16ezer pont felett kaptam Vantage-ban ami elvileg , meg gyakorlatilag egy 6870 default értéke.Ismerősöm vett XFX 6870 et 3 év garival neki valami 15750 körül jött ki.(De ez csak szintetikus teszt), sokak szerint és igazuk is van a 6xx50 soha nem lesz 6xx70 egész más a kettő.Toxicba bevállalnék egy 70-est az úgy elég konkrét lehet tuningban is gondolom.
Viszont itt meg rengeteg teszt alapján érdekes módon az 50-es veri a 70-es kártyát felső kategóriában is.
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Gigabyte 6870SO kártyát felhúztam 1000MHz-ra, 1015MHz-még simán megy a furmark, 1020MHz-en már kezd szétesni a fánk ez miért van?az alap 950MHz-hez képest ez a +50-75Mhz mennyit számít?
(CCC-ben húztam fel) -
Torry
addikt
Most néztem, 1.3V-on a 980 sincs meg, szóval marad a 950 1.25V-on. Eléggé tuningmentes 6870-t sikerült kifognom.
-
-
brian1987
tag
válasz
dangerzone #16332 üzenetére
A célom nem konkrétan 1,1 Ghz hajtani, hanem megnézni hogy mennyit lehet belőle ki hozni stabilan.
(Még nincs meg a víz hűtésem , de remélem hogy jövő hét végén benne lesz.)
Ja még most sem mondta senki hogy mit írjak át a biosban hogy nagyobb freket tudjak neki állítani. -
Beri
addikt
válasz
gordonfreemN #16337 üzenetére
Ha a melegedés a probléma. 1.3V mellett 1085MHz-es GPU órajellel is 90 fok alatt maradt a kártyám hőmérséklete a gyári hűtővel. Ide több fesz kéne, hogy szükség legyen vízre.
-
Beri
addikt
válasz
gordonfreemN #16335 üzenetére
Azért van némi különbség az 5770 és a 6850 között... Kezdetnek pl. ott az alapból magasabb GPU órajel. Így az 1.1GHz egy 5770-esnél jóval kisebb OC-t jelent.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
dangerzone #16332 üzenetére
Nekem az 5770 is ment 1,28v-al 1,1ghz-et. Léggel, és nem melegedett jobban a gyári hűtéstől/állapottól. mondjuk egy 6csöves hr03 volt ráfaragva.
-
Beri
addikt
válasz
agemate #16331 üzenetére
Mi az a GPU/MEM frekvencia, amit még ráengedhetek a Sapphire 6850-re fesz.emelés nélkül?
Bármekkorát, max nem lesz stabil. Azt, hogy meddig nem borul meg, senki nem mondja meg előre.Meddig melegedhet a GPU?
Ha túlmelegszik, úgyis tilt a kártya. Mindenesetre maradjon kétjegyű a GPU hőmérséklete lehetőség szerint. -
agemate
addikt
Mi az a GPU/MEM frekvencia, amit még ráengedhetek a Sapphire 6850-re fesz.emelés nélkül? Meddig melegedhet a GPU? Most alapon 60-70°C-ig megy fel játék alatt (játéktól függően). Hozzá kell tenni, hogy 28°C van a dolgozószobában..
-
Torry
addikt
válasz
HabyRolika #16329 üzenetére
Sapphire Toxic-jai nagyon jók, nyugodtan veheted.
Pl az én sima Sapphire-em a 970-es órajelet csak 1.28V körül tudja hozni, a Toxic alapfeszültsége meg 1.188V, szóval fasza válogatott kártyák, tuningot is nagyon bírják.Roli:
Nekem 6850-es VTX3D-m volt, tette a dolgát, de asszem topicban volt róla szó, hogy a 6870-esekből több is szervizbe került. -
HabyRolika
tag
Sziasztok!
SHAPPIRE HD6870 TOXIC-ról van valami véleményetek?
ezen a teszten nem tűnik rossznak!!!
[link] -
zolisx4
őstag
Nekem ezt a hibát dobta mind a 2 kártya Hogy ez hogy lehet az nagyon jó kérdés,de igazából nem számít már de érdekes nagyon.
-
zolisx4
őstag
válasz
Roliiii #16321 üzenetére
Ez nem a feszítésen műlik elég lenne nekem a 6850 es is csak kicsit berágtam és azért vettem 6870 eset .
A második kérdésed az nagyon jó de a választ nem tudom
Azért írtam mert konkrét márkára kérdeztél ,és abból volt 2 db is egymás után és mind két példány rossz volt .
Lord Vader Fórumtársunknak ha jól emlékszem ugyan az a márka van amit kérdeztél ő többet tud mondani ,az is lehet hogy egy rossz szériát fogtam ki -
-
zolisx4
őstag
válasz
Roliiii #16319 üzenetére
Nekem kifejezetten rossz véleményem van róla ,ha vissza olvasol akkor le is írtam hogy megvettem újonnan, kibontás után rossz volt ,garancia cserélték is ,ugyan arra a márkára az szintén hibás volt hozzáteszem ez 6850 es volt .
Akkor vettem : Sapphire HD6870 ezzel nem volt gond -
Roliiii
aktív tag
Sziasztok.
Erről a VTX3D márkáról mi a véleményetek? konkrétan a HD 6870 érdekelne.
-
brian1987
tag
VTX-em van PCS+ biosal ellátva.
-
Alister71
nagyúr
válasz
brian1987 #16311 üzenetére
Mennyire akarod írni az órajeleket?
Radeon bios Editorral tudod átírni az órajeleket, majd az Ati Winflash-el tudod rárakni. -
brian1987
tag
Miért is?
-
brian1987
tag
Hali.
Tudna valaki segíteni?
Szóval én is 1 kis buheráláson töröm a fejem.
Nem sokára víz kerül a gépbe, és arra gondoltam hogy át kellene írjam a VGA biost.
Na már most az a helyzet hogy nem vagyok abban biztos hogy jól is csinálnám.
Nekem annyit kellene segíteni hogy, a max gpu freket át írni.
Mert ugye már 875-től feljebb csak szenved a driver.(Ugye annyi a max a biosban. )
TRIXXX az meg van de a biost nem írja felül.
Hát röviden ennyi.THX mindenkinek aki segít.
-
juhasz406
tag
Megérkezett a kártyaám a garanciából Gigabyte 6850oc gyári hibás volt a ram benne azt mondták. Kb 2 hét alatt cserélték ki újra! (ipon)
-
agemate
addikt
válasz
polonic #16303 üzenetére
Tipikus AMD-féle trógerkódás (lásd magfeloldás Athlon/Phenom)
Pedig már reméltem, hogy egy módosított BIOS-szal és egy ráforrasztott második tápcsatival 6870-em lehet.
kungzi: Igen, a Giga tudom, hogy olyan, de a Sapphire eredetileg nem. Eddig két ugyanilyen Sapphire-om volt és mindkettőn csak egy tápcsatihely és az is hátsó irányban. Rövidebbek is voltak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Battlefield 6
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- Formula-1
- Windows 11
- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- BestBuy ruhás topik
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- További aktív témák...
- Dell Precision 5540 i7-9850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest