- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
csucsbicep #14399 üzenetére
Azért írtam, hogy 5850-es volt az enyém. Lehet, hogy azzal a szériával sem volt gond, csak én voltam peches és kifogtam egy rosszabb darabot... De végül is, ha jóval olcsóbb, akkor megéri a kockázatot, hiszen a VTX3D-re is adnak garanciát
-
válasz
joker1220 #14359 üzenetére
Nekem csak 5850-em volt VTX3D, de az kb. 8 hónap alatt megadta magát... Szerintem hűtési problémái voltak (jól szellőző házban volt, tehát nem user error
), de szerencsére garanciában ki tudtam cseréltetni egy MSI 6870-re.
Szóval nálam egy "nem" szavazat a VTX3D-re... -
BJanee
tag
válasz
HartgeH3-2.8 #14360 üzenetére
Igen, már majdnem teljes a rendszerem, már csak egy normális cpu hűtőt kell beszereznem, ha meglessz rá a rávaló zsé és akkor tényleg "have fun". Videókártyát jó darabig nem fogok cserélni.
-
lsc
nagyúr
válasz
jagdtigger #14394 üzenetére
Tényleg úgy van ahogy írtad [link], akkor dugd rá azt a kettőt, chieftec csak nem hülye.
-
lsc
nagyúr
válasz
jagdtigger #14382 üzenetére
Ilyen csatlakozót még nem láttam egy tápon sem, biztos hogy jó csatlakozót akarsz rádugni ? Már csak azért sem OK mert egy pcie csatin 75W mehet, ugyanazon a "vezetékkötegen" kettő meg már 150 W, ennyit nem szoktak engedni egy ágon.
-
- = Zk = -
félisten
akkor oké.
sokaknak a 11.8 galibát okozott. páran ezért nem is tettük fel. mint pl én sem.
11.7 van a gépemen. ha tudod, tedd fel te is. vagy ezt már próbáltad?szerk.
használd a közeljövőben a Szerkesztés "gombocskát", ezzel módosítani tudod a hozzászólásodat 5 percig!...és így, ez által több hsz-re tudsz válaszolni pl.
-
rsf
senior tag
A 11.8 telepítés rendben felmegy a logban minden sikeres, bár szerintem nagyon gyorsan végez a telepítő(kb.5-6mp )(lehet,hogy az ssd miatt?)
Kér egy ujrainditást és utánna semmi.
Üdv. -
rsf
senior tag
Most töltöttem le a 11.7-et
-
rsf
senior tag
válasz
- = Zk = - #14388 üzenetére
Hát azon még csak 11.6
-
rsf
senior tag
Sziasztok a problémám az alábbi:
SSD miatti win7 ujratelepítés, de ha felrakom a catalyst 11.8-at akkor ujraindítás után a bejelentkező képernyő elött már fekete kép fogad.Csökkentett módban indítva az eszközkezelőből a HD6800-at törölve és ujraindítva a gépet a win7 feláll de a CCC szól, hogy nem kompatibilis vele a videokártyám(HD6870) és hogy szerezzek be friss drivert.
Szóval az alaplapi driverek meg a .Net utáni videokártya driver telepítés már nem sikerül.
Még szerencse, hogy a régi winyómon még él az előző rendszerem ami szintén Win7.
Mi lehet a gond??
Előre isköszi. -
dangerzone
addikt
válasz
HartgeH3-2.8 #14378 üzenetére
Ma bulizunk.
De holnap ott lesz az egész nap. A héten még kihagyom az egyetemet.Majd tolok 3d markokat is. Hadd szóljon.
-
jagdtigger
tag
válasz
- = Zk = - #14383 üzenetére
Igen kivitelezhető, csak ugyanazokon a vezetékeken osztozik mindkettő...
-
- = Zk = -
félisten
válasz
jagdtigger #14382 üzenetére
ha a tápod rendelkezik 2db 6pines csatival, dugd rá. ez kivitelezhető?
ha nem, akkor átalakítóval.
a lényeg, hoyg kapjon a vga 2*6pint. tökmindegy honnan, akár a konyhából is, de kell neki mindenképp!...(#14384) jagdtigger
ha gyárilag úgy van, akkor nem lehet véletlen szvsz!...de ez már a tápos topic témája.
sőt. lehet nekem is úgy van, ahogy neked. passz. -
jagdtigger
tag
válasz
- = Zk = - #14381 üzenetére
Akkor én írtam le hülyén, szóval a tápomon úgy van megoldva a dolog hogy kimegy ugye a 3 negatív és 3 pozitív szál a csatihoz, erre a csatira meg rá van párhuzamosítva még egy 6 pines csati... Csak azt nem tudom hogy ha ezt a 2. csatit dugjam bele vagy inkább átalakítóval egy molex csatiról adjak tápot a 2. betápra?
-
- = Zk = -
félisten
válasz
jagdtigger #14380 üzenetére
" Na most akk elég a hd 6870-esnek 1 6 szálas köteg 2 csatival vagy 2 6 szálas köteg kéne 1-1 csatival? "
ezt cask én nem értem?...
lényegében minden tápcsatifoglalatba dugj tápot. 2*6pin ha jóltudom.
-
jagdtigger
tag
Na most akk elég a hd 6870-esnek 1 6 szálas köteg 2 csatival vagy 2 6 szálas köteg kéne 1-1 csatival?
(Bocs a türelmetlenségért de már feküdnék le... Kissé zsúfolt az időbeosztásom így este hagynám rágódni a memtestet a 2 modulon...)
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
dangerzone #14377 üzenetére
Igen én is pontosan ezt olvastam és tapasztaltam használat során teljesen azt hozza a kártya amit vártam csak amikor gondolkoztam a vásárláson volt egy pici óvatosság, hogy azért nem mai darab már az én gépem sem, pedig anno sokba került bizony
Van itt olyan fórumtárs ismerősöm aki a 6magos amd miatt sem váltotta le a Q9550 et..hmm hát fene tudja.
Na jó tesztelgetést akkor, remélem nem alszol és kockulsz
Szerk: Ja hogy holnapAzt hittem ma még generálsz egy nehány FPS-t
-
dangerzone
addikt
válasz
HartgeH3-2.8 #14375 üzenetére
Ohh. Hát attól ne félj hogy Q9550-ed van.
Bőven jó az mellé.
Legalábbis ha egy 3600-ig húzod. Akkor már nagyon jó páros az.Nekem korábban volt Q9550-em. Ment mint a golyó. 4300 mhz-t vitte.
Utána váltottam i5 750-re. Hát annyira szembetűnő azért nem volt a gyorsulás. Csak a benchmarkokra kapok több pontot. De azonos órajelen játékok esetén sztem 10-15%-nál nincs nagyobb különbség a 2 proci között. -
dangerzone
addikt
válasz
HartgeH3-2.8 #14375 üzenetére
Majd megsimogatom előtte a kis domború részeit.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
dangerzone #14374 üzenetére
Szép egy dög
Kíváncsi vagyok én is rá.. Óvatosan adjad neki had szokja
Szerk: Már csak azért is hogy azzal az i5-ös szerkezettel,hogyan muzsikál a kártya.Én még bevállaltam a Quad Q9550-re tán még határeset..
-
dangerzone
addikt
válasz
HartgeH3-2.8 #14372 üzenetére
Igen, ezaz.
Holnap majd megnyaggatom picit, kiváncsi vagyok, mit tud -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
dangerzone #14371 üzenetére
Üdv a klubban
Ez az a bizonyos Cyclone féle történet ha jól tévedek ?!
Szerk: Adatlapod nézve már látom
-
dangerzone
addikt
Csatlakoznék a topikba egy MSI R6850 Power Editionnal
-
lsc
nagyúr
válasz
jagdtigger #14368 üzenetére
Be, a többin is ha kettő van.
-
jagdtigger
tag
A Sapphire gyártmányú karin mindkét stekibe be kell dugni a táp kábelét?
-
Begi
senior tag
válasz
- = Zk = - #14363 üzenetére
Jogos. Nem néztem ilyen "apróságokat".
De akkor a céget félretéve. Megéri megvenni a 6870-et ha olyan árban van, mint egy 6850? -
Begi
senior tag
Sziasztok!
Ilyen kis aranyos vásárlása előtt állok.
Ezeket néztem ki:
6850
sapphire HD6850
sapphire HD6850 vaporxÉs esetleg, bár a configom gyengus hozzá, de a jövőre is gondolnék
:
sapphire HD6870 vaporxSzerintetek?
Vagy pixmania felejtős? -
joker1220
őstag
Sziasztok!
VTX3D HD6850 el van valakinek tapasztalata, érdemes ilyet venni?!
Én ennyit találtam róla;
,,Mivel a PowerColor és a VTX3D testvér vállalatok (mindkettő a TUL leányvállalata), így nem meglepő, hogy a VTX3D is készített egy túlhajtott HD 6850-et. Bár a cég eddigi profiljába aligha illik bele a tuning - mostanáig csak olcsó, referencia modellekkel próbálkoztak - új piacok felé nyitni sohasem késő.''
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
viperabácsi #14351 üzenetére
-
polonic
félisten
válasz
viperabácsi #14351 üzenetére
De van.
-
viperabácsi
addikt
érdekelne nincs -e véletlen olyan táblázat ,hogy mivel lehet crossfire-be kötni egy 6870 es kártyát
-
Flashget
félisten
válasz
BJanee #14341 üzenetére
Hétfő óta nekem is ez a kártya van eddig megvagyok elégedve vele de az igazi próba a RO2 megjelenése lesz számára.
Egy olyan változást vettem észre gép inditáskor a sahaippire 6850-hez képest, hogy ha bekapcsolom felpörög minden majd leáll 1mp-re és indul újra a gép, betölt a windows.Mind kettő tápcsati rajta van a kártyán.
Viszont ha már felállt a gép és újrainditom pl. telepítek szoftvert akkor normálisan indul mint korábban. Ez normális dolog? -
b3Ro
senior tag
válasz
diegho #14303 üzenetére
nekem xfx BE van, szoval tudom, h menyire hangos... nalam 21 % ,egy a venti, ami nagyon nagyon halk, es igy alapon 38 fokos, jatek alatt 65 ( gyarilag 940/1150 ). Tuning teren a 1000/1240 siman megy ( nalam 1000 a max a msi afterburnerben ), szoval csak ajanlani tudom, nagyon jo kartya
-
BJanee
tag
Ma délelőtt kaptam kézhez az Asus 6870 directcu karimat, de sajna délutános vagyok, úgyhogy csak most estére, de végre összeállt a rendszer. Mikor kibontottam, egyből földhöz vágott a tiszteletet parancsoló mérete. Mivel előtte 8800gts volt és az is elég hosszú, összehasonlítottam.... na jött a hidegzuhany. Asus vagy 5cm-el hosszabb. Úgy emlékeztem, hogy gts is alig fért be, na mondom ezt bebuktam..... Aztán kiderült, hogy azért, mert gts-nek hátul van a tápcsatija és igencsak meg kellett hajlítgatni a tápkábelt, viszont Asusnál felül van, így simán befért.....volna, ha a vinyó nincs az útjában. Akkor vinyó ki, be másik helyre, persze ott meg a memóriák és a főtápcsatlakozó volt útban. Azok is ki. Mikor végre beraktam volna a vinyót, két tartópöcök miatt nem tudott lyukra menni. Megpróbáltam elhajlítani öket egyenesbe, de hely hiányában.... Berágtam, kivágtam tövestül a két tartófület. Mindjárt be is fért a vinyó. Ekkor már a vidkari a helyén volt, nagyon óvatosan kellett dolgoznom, mert mondom, ha már most megsértem az új karit, idegösszeroppanást kapok. Nagy nehezen kábelek, minden a helyére került. Bekapcsolás.... Úgy meglepődtem, mert most raktam be egy 12cm-es rendszerventit is (na annak a bejátszása is megért egy misét), amit a videókártyával rendeltem (mivel nem az Msi Hawk-ot rendeltem, maradt még pénzem) és meglepően csendes jószágok. Kicsit zavart a gts hangja, mert annak a ventijét mindíg felraktam 65-70%-ra, nehogy megfőjön, mert alapon már belekarcolt a 70-75fokba és még csak nem is indítottam semmi terhelő progit, úgyhogy EXPERTool mindíg indult Winnel. Na, Asus alapon 33-35fok 15%-os ventisebességgel. Nem csalódtam, eddig Ati kártyáim voltak és elégedett voltam velük, próbának volt Gts. Igazából az sem egy rossz kártya, csak elég meleg. De eddig ezzel az Asussal meg vagyok elégedve, nem bántam meg, hogy nem a Hawkot rendeltem (csak kicsit, külalakra jobban tetszett), de ez a kártya is egyre jobban tetszik. Szóval eddig csak ajánlani tudom annak, aki 6870-et venne. Na kicsit hosszúra sikeredett, elnézést érte.
Üdv minden Radeon tulajnak -
MontyCrew
senior tag
válasz
Flashget #14337 üzenetére
nah ja, az se mai darab, csak én régen benchmarkoltam, de akkor még csak léggel szigorúan és nem mentek ennyire fel az órajelek, bármekkora zajt is keltettem vele, most meg kifogtam egy viszonylag jó vga-t, és msot nincs alatta vas, hogy érdemes legyen lefuttatni akármit is
5ghz,s sandymet sajnálom nagyon :/
-
diegho
nagyúr
.
-
MontyCrew
senior tag
válasz
Flashget #14334 üzenetére
jaja, én modnjuk raktam rá egyvizet, így minden további nélkül némán vette az 1 ghzt- de majd ha megjön a kövi hőleadóm, akkor tekergetem tovább, sajna csak egy i5 750 van mellette, így nemigen tudok pontokat vadászni, most igenjól jönne, nézd meg hogy autómatikus ventibeállítások mellett meddig tudod vinni stabilan elviselhető zaj mellett.
-
pepusos
senior tag
válasz
diegho #14330 üzenetére
Nem mondtam egyszer sem, hogy az 1 % Trixx-nél az 30-50 fordulatot jelent. Persze hogy nem annyi! Nem tudom mit lovagolsz ezen?! Én azt mondom, hogy 1 %-on megy, és 60 fok alatt van. Ráadásul így hangja sincs. Ha fentebb veszem, akkor már zavaróan hangos, ebből sejtem, hogy többet is pörög. Nem szeretném tovább magyarázni, nem érdemes, ráadásul ez egy 6850/6870 topic. Béke
-
diegho
nagyúr
válasz
pepusos #14328 üzenetére
Aha persze
az a vicc, hogy a hülyeségedet akarod bizonygatni itt és persze 60 fokos terhelve 1%-on, ami maximum 50 fordulat/perc. Szerinted mindenki analfabéta itt, hogy ilyent elhisz?
Az a baj, hogy elhiszed a programnak, hogy annyin megy, megnézni meg nem nézed meg, holott világos lenne, hogy nem annyin megy, de értelmetlen vitázni, biztos csak neked van olyan kártyád ami 1% ventivel 60fok alatt van terhelve és azok a kártyák amiket én eladtam azok 50% ventivel se voltak 60 fok alatt terhelve.
-
diegho
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #14324 üzenetére
Akkor természetesen a 4850 sem szabályozható vele normálisan, az egész pedig azzal kezdődött, hogy ő 1%-on hajtja, ami vicc.
-
Flashget
félisten
ebben a videóban szereplő furmark és heaven benchmark progik mennyire megbízhatóak? Pl. a benchmark egy 3dmark11-hez képest?
és még valami.
Nézem a fényképeket 6870 vga tesztekről illetve a belinkelt videót. Mindenhol a max. core clock 1000MHz-nek írja nem is lehet a csúszkát tovább vinni.
Nálam viszont 1200-at ír mind a driverben mind a teszt progiban. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
diegho #14322 üzenetére
Na épp akartam mondani akkor passzolom..
..de azt hiszem ezt a TriXX nevü Utility progit a 6xx szériához ajánlja a Sapphire (főként)
Szerk: SAPPHIRE Eligible Product List for TRiXX Utility
Itt az általad említett kártyákat nem találom.Szinte végig 6xx széria.
[link]Szvsz azért nem ment.
-
diegho
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #14321 üzenetére
5770, 4670, 4650 beállítom, hogy 20% és hopp 100%-on pörög újraindításig. Beállítom, hogy 0% ugyanúgy pörög, mintha 20-on lenne.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
diegho #14318 üzenetére
Hsz-ed miatt most megnéztem és egész a nulla % ig le tudtam csavarni a ventit "fixed" állásban..
Szerk: neked akkor lehetséges eltérő tapasztalataid vannak nálam tökéletesen teszi a dolgát a TriXX..épp egyik nap állítgattam be a Custom menüben egyénileg a venti fordulatát...nagyon hasznos.
-
diegho
nagyúr
válasz
Malibutomi #14319 üzenetére
Corsair CX400 - már nem kapni
Seasonic SS400 - ez a tartalék tápomHa halk kell, akkor Arctic Cooling 550W.
-
-
pepusos
senior tag
válasz
diegho #14315 üzenetére
Sapphire 4850 és Trixx-el szabályozom. És de, hallom 10 %-on, de már 5-ön is. Nem egy mai darab, gondolom ebből is adódik hogy hangosabb már mint egy új, de ez akkor is így van. 1 %-on csendes, bármi máson már zavaróan hangos, főleg miután lecseréltem a proci gyári hűtőjét egy Freezer 13-ra. (addig valóban nem is hallottam a VGA-t)
Malibutomi:
Így van
-
diegho
nagyúr
válasz
pepusos #14314 üzenetére
Na most az 1% azt jelenti, hogy a max fordulat századát pörgi, ha 3000 a max, akkor 30-at, ha 6000, akkor 60-at. Ezeket szabad szemmel simán meg lehet számolni. Nem tudom milyen vicces programmal szabályozod, de az biztos, hogy nem 1% és az is biztos, hogy nem hallasz egy vga ventit 10%-on zárt házban 1m-ről. Milyen vga ez?
-
pepusos
senior tag
válasz
diegho #14313 üzenetére
Heh
De elvagy! Nyilván megszámolni nem tudom, és az 1% nem azt jelenti hogy 30-at forog percenként. Én csak azt hallom, hogy nem hallom. És igazából az sem fontos számomra, hogy hányat forog egy perc alatt, és hogy az valójában hány %-nak felel meg. Lényeg hogy csendes. 10 %-on már nem.
-
sisi900
tag
Üdv mindenkinek
Egy kis segítség kellene
Napokban vásároltam egy Asus HD6870 1Gb DDR5 kártyát
A gondom az volna hogy az Aida 64 progiba miért mutatja 5x a vga tulajdonságot?És sajna Win 7 mini alkalmazásokban a GPU nem mutat semmit-nem látja a vga-t
Valami jó tanács?
-
diegho
nagyúr
válasz
Malibutomi #14304 üzenetére
Sosem értettem mitől néz ki valami jól, meg ez miért fontos egy gépházban, de kinek a pap kinek a papné (nekem a lányuk). Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz ez az XFX 2 ventis, még nem volt XFX kártyám, mondjuk adtam már el párat 8800GT 8600GT és 9600GT formájában, de akkor még csak 2 év gar volt rájuk, ha jól emlékszem.
-
MontyCrew
senior tag
válasz
diegho #14299 üzenetére
jah a számla ereje, viszont a 10k különbségből már lehet venni artic hűtőket, amik többféle kártyára is felmennek, és amellett, hogy halkabb az összes gyárinál, jobb is
De így h a számla neked fontos, akkor sok sikert tudok csak kívánni, viszont elég jó árban mennek boltban is ezek a kártyák.
-
lsc
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen egeret válasszak?
- SSD kibeszélő
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Szólánc.
- Metal topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- XFX RX 7900 XTX Speedster MERC 310 24GB GDDR6 videokártya 1 év garanciával
- 2x ASUS Turbo RTX 2080 Ti (11 GB) / Frissen pasztázva / Igény esetén + EKWB vízesblokk.
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- EVGA RTX 3070 8Gb
- Eladó Gigabyte Master Rtx 5080 videókártya
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest