Hirdetés
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Misua
senior tag
Sziasztok!
Gondolkozok egy 6850-s vgan.
Így elsőre az ára miatt a VTX3D 6850 tetszik a legjobban. Lenne pár kérdésem, hogy a többi 6850-hez képest ennek mennyire jó a:
- hangja (vagyis hogy mennyire halk )
- hűtése
- tuningolthatósága -
Misua
senior tag
Sziasztok!
Mi a külömbség VTX3D 6850 1GBD5-DH és VTX3D VX6850 1GBD5-DHX között?
Mármint látom hogy X verziónak gyárilag picit meg van emelve az órajele, de ezenkívül valami egyébb külömbség van? (plussz mikrochip vagy valami egyébb plusz alkatrész) -
Misua
senior tag
Találtam VTX3D 6850 egy nagyon jó, tartalmas tesztet/cikket (angolul) [link]
Csak vajon ugyanez érvényes (pl hőmérsekletek) a sima nem X verzióra is
[ Szerkesztve ]
-
Misua
senior tag
Csatlakozok a 6850-s klubbhoz VTX3D-vel
Első percek első kihívások - alapjáraton 50 fok fölé igyekezett egyfolytába a vga...56-nál is járt. Pedig leszedtem a régi vga driverét, felraktam cd-ről az újjat, plusz leszedtem 11.2-t is...kezdtem volna anyázni, még jó hogy legújjabb GPU-Z szedtem le és furcsáltam az órajeleket - nem stimmeltek a defaulttal Vmiért a 5750-s órajeleit használta (annó tuningoltam) - gyorsan default a CCC-ben és mióta írok 43 fok, venti 38%
Megyek adok neki furrmarkot 1 órán át -
Misua
senior tag
válasz ittakary #7930 üzenetére
A kérdés jogos a válasz is: annói vgam Gigabyte 5750 defektes volt, hosszú játék után (3 óra) mindig lekapcsolt. Nos furmarkkal ez a hatás 15 perc után megvolt, így bevittem a szervízbe és vadi újjat kaptam helyette...azóta mindig így tesztelek, pláne hogy 3 napos visszavételi gari szerintem pont erre való - tesztelés.
Amugy lefutott a furmark: max 85 fok, fanspeed 82%...kissé mást vártam, mivel a régi 5750 ha alapjáraton 49, akkor furmark alatt 83...ez a vga meg más logikán műkszik
-
Misua
senior tag
válasz ///Krisz\\\ #7931 üzenetére
Remélem mást nem örökült, mivel a módszeredet sajna nem ismerem
-
Misua
senior tag
válasz ///Krisz\\\ #7939 üzenetére
-
Misua
senior tag
Olvasgatom a 6850-s tesztjeit, és felmerült pár kérdésem VTX3D tulajdonosaihoz:
- alapjáraton GPU/memory clock csak 300/300 Mhz-re esik vissza?
- Furmark alatt mért max hő az mennyi? Nálam 85 fok (lehet hogy ez norma...csak VTX3D-ről nem igen van teszt, más márkákról pedig van, és ők sokkal jobb fokokkal dicsekednek)
Köszi -
Misua
senior tag
Hát a házam nem a legjobb az tény XDL Happy 5B. Csak 1 db oldalba szerelt kifelé fújó venti, updatenek meg nincs nagy értelme, mivel a ház elején nincs hely a plussz ventinek...így ennek függvényében mennyi lenne az értelmes vga tuning? 800/1050 az a gyári tuning - annyitt mindenképp emelek.
-
Misua
senior tag
válasz Alister71 #11165 üzenetére
Hali,
Látom mindent felraksz a VTX 6850-re
Lenne pár kérdésem ezzel kapcsán.
Az én VTX 6850 mnek Bios Date - 2010/11/12, ami elméletileg a legfrisseb techpowerup szerint.
Viszont ha jól értettem, akkor a powercoloros bios is 100%-ban passzol a VTX3D-hez (mivel egy cég, egy ország egy vezér vagy valami hasonló )
Milyen bios verziokkal kisérleteztél és eddig mely a legjobb? Legfőbb kritérium az alacsonyabb hőmérseklet és a ventihangerejének csökkentése (mostaninál 50%-s fannak már van hangjaJa és ha mondjuk bios mellet ez áll: Core/Mem 820 / 1100, akkor ez lesz az alapértelmezett minimum? Mivel pont tegnap feltúrbóztam 825/1100 és fél óra alatt már 90 fokon járt a Furmark. Igaz nyár van...
Terhelés nélkül télen/nyáron 42 fokot mutat, kivéve tavasszal amikor lekapcsolják a fűtést - ilyenkor 38 fokos -
Misua
senior tag
Zsír - megfordítottam az eggyetlen ventimet, mely pont vga mellet volt, hogy ne kifelé, hanem befelé fújja a levegőt és 42 fok helyett 39 fokon van a VTX6850
Lett tuningpotenciálé
Amugy ez a koncepció életképes? Mivel alapon a Procc/Lap/HDD 28-29 fokon van. -
Misua
senior tag
Egy mini kérdés, mert a fotókon annak tűnik: a VTX3D 6850 és 6870-n ugyanaz a hűtő található?
Mert ha igen, akkor ennek a hűtőnek 6850 alatt simán bírnia bírnia kell a 6870-s órajeleit. -
Misua
senior tag
Mint írtam - XDL gagyi házamban megfordítottam az eggyetlen ventit (oldalventit), hogy ne kifelé, hanem befelé fújja a levegőt.
Hasonló időjárási körülmények között (dögmelegben ) végeztem teszteket a VTX3D 6850-l.
820/1100 2D-ben 42 fok helyett 39, és 1 órás Furmark után 90 fok helyett csak 79! Eszméletlen mire képes egy kis plusz 8 centis venti
Mehet a bios update...már nem akadály a hő[ Szerkesztve ]
-
Misua
senior tag
válasz Alister71 #11366 üzenetére
Azon vagyok...de egyenlőre normális útmutatót keresek a bios updatehez...egyenlőre csak orosz nyelven találtam [link].
Nem tetszik amit a google fordító ír ki (nem túl bíztató ), ha tudsz valami jó linket (angolul is), akkor hélés lennék.Utasítások villog a BIOS video 5970
- Download Master Bios http://www.techpowerup.com/vgabios/6147 ... 116_1.html.
- Töltse le a slave Bios http://www.techpowerup.com/vgabios/6147 ... 91116.html.
- Töltse le művész bios kopirum a botot, és ha akarod, nevezd át 0.bin (lehet 0.rom), a könnyebb újbóli.
- Tu ugyanezt az eljárás a slave bios, de pereimenum 1.bin (1.rom).
- Most már van kész betölteni a flash drive-két bios.
- Sticks egy flash meghajtót és indítsa újra a szorongató F8, válassza ki a listából a készülék indul, a mi esetünkben, USB.
- Boot a tiszta DOS.
- Annak érdekében, hogy meggyőződött arról, hogy van két videó processzor segítségével az NT atiflash-i, illetve fogunk hivatkozni a videó feldolgozó 0 és 1.
Minden kulcs atiflash program lehet keresni beírja a atiflash.exe.
Nos, és imádkozzatok, folytassa a villogó (Minden lehetőség a parancs után atiflash írta szóköz!):
- Írd be a line atiflash-f-p 0 0.bin varrott, így az első videó processzor és nem túlterhelt
- Írd be a line atiflash-f-p 1 1.bin.
- Reboot.
- Gratulálunk Önnek folt kártyát egy új BIOS-t.[ Szerkesztve ]
-
Misua
senior tag
Felraktam VTX3D 6850-re a 11.6-s catalistet - telepítés közben error message ugrott, hogy hiba merült fel, de azért várjam mag a telepítés végét.
Feltelepült - programm eltávolítóval eltévolítottam a ATI Catalist Install Managert. Visszatértem a jó öreg 11.4-re, viszont telepítés után warningot jelzett, de naplóban minden sikeresen feltelepült.
És catalistnek semmi nyoma...pedig újraindítottam a gépet (mármint ahol el szoktam eddig índítani - "rejtett ikonok megjelenítésénél"
A GPU-z szerint a karim gpu loadja másodpercenkét ugrál 0%>5%>0>3>0>8>0
Mi lehet a baj???[ Szerkesztve ]
-
Misua
senior tag
válasz gabee1000 #11533 üzenetére
Nekem is annó ugyanaz volt, igaz Giga 5750-l. 10-15 percnyi furmark után "no kép" - bevittem szervízbe (ipon), 2 hét után jött az eredmény (szószerint): "a kártya nem bírja a 3D terhelést". Ugyhogy nyugi - ki lesz cserélve egy vadiújra (esetleg másik modellra is cserélhetsz)
[ Szerkesztve ]
-
Misua
senior tag
válasz Alister71 #11855 üzenetére
Hali!
Most sikerült VTX6850-re felrakmom általad linkelt powercoloros biost[link].
Valóban jobban vezérli a fan-t, meg visszaállt 100/150-re, meg 1 fokkal hűvösebb lett, nem húztam, 820/1100 alapon...de fura jelenségeket tapasztaltam (melyek még sosem voltak):
- lefagytam COD modern warfire 2-ben (megy a játék, aztán kép kezd szétesni és így is marad, miközben zene megy)
- néha ha lekicsinyítem a képernőt, akkor a mögötti rész fekete marad és egérrel kell végig huzogatni, hogy a sötétség kockánként eltünjön.Ötlet? Rakjam vissza a VTX-s biost, vagy még teszteljem tovább? Ha igen, akkor mivel, hogy 100%-ban kijöjjenek a bugok.
P.S. VTX-s biosal a kari 820/1100-n jó ideje ment, gond nélkül
-
Misua
senior tag
-
Misua
senior tag
Most már tudjuk miért izzad ennyire 6850 DX11 Crysis 2 alatt: Mesterségesen kreált a Crysis 2 óriási gépigénye
Bár ezt sejthető volt
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest