- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
harcikoca
senior tag
válasz
Robi BALBOA #14698 üzenetére
gyári
-
harcikoca
senior tag
válasz
Robi BALBOA #14696 üzenetére
terhelés alatt 80fok felett van a videokari 100%os fordulaton
-
beran
tag
válasz
harcikoca #14691 üzenetére
Üdv.
Szerintem egy moddolt biossal van dolgod,és egy ilyen hűtő volt rajta ami igényli a bios moddolást hogy 100% forogjon,hogy rendesen hűtsön.Gondolom visszarakták a gyári hűtőt de a bios maradt moddolt,és természetesen a gyári hűtő 100%-on egy hajszárítóval vetekszik minden téren.
Vegyél fel msnre és segítek megoldani a problémádat.Adatlapon megtalálod.
-
harcikoca
senior tag
válasz
Robi BALBOA #14692 üzenetére
most raktam rá új pasztát mert azthittem hogy azlehet a baj, de ugyanúgy melegszik. ebben a bios újrarakásban tudnál segíteni? mert nemtudom hogykell.
-
harcikoca
senior tag
az normális hogy a 2900xt-m mindenféle terhelés nélkül a windowsban 60 fokos? és ha elindítok 1 játékot a venti szinte egyből fullon forog mert úgy melegszik. valaki tudna segíteni?
-
Robi BALBOA
őstag
Ismerem a szabványt, de vannak előnyei a szétosztott ágakkal szemben Pl: erős proci és erős vga(főleg ha 2darabról van szó) sok periféria stb..., ha roszul osztod el az ágakat akkor nem fog menni vagy ha jól is osztod el az ágakat csak egy erősebb tuningal valamelyik ágnak eléred a maximumát akkor bujta a tuning vagyis korlátozó tényező lesz a táp, és ezért vannak olyan tápok amik egy ágon 30,40,50,60,70 sőt van olyan ami több mint 80Ampert is le tud adni (mondjuk ebben már kételkedem, mert 70-80A átadásához már van 4-es vastagságú rézdrót kell) egy ágon ami azért erős tuningnál nagyon jól jön, és ahogy mondod tűzveszélyesebb, de elvileg a védelem az itt is ugyan úgy működik így nem szabadna odáig jutni a tápnak, hogy kigyulladjon.
-
beran
tag
válasz
Robi BALBOA #14688 üzenetére
OFF:Valjuk be az a táp nem erre van kitalálva,az atx szabvány szabályozza a 12V-os ágankénti Amper leadását "szabvány szerint egy ágon (leginkább tűzvédelmi okokból) maximálisan 20–22 amper áram folyhat." ezért olyan tápot nem nagyon lehet találni aminek egy 30A ága van,mindenféleképpen rossz,stabilitás szempontjából is.
Én azt ajánlom vegyél egy normális tápot és menni fog a kártya is.FSP SAGA 400 w-ossal már simán megy.
-
Robi BALBOA
őstag
-
beran
tag
válasz
kamikaze777 #14686 üzenetére
Üdv.
Ezzel a táppal az a gond hogy csak egy 12V-os ága van,nekem egy 350-es fps-vel tökéletesen megy,amelynek egyik ága 10A,a másik 13A-t tud,ezzel megy rendesen.
Az alap áram ellátáshoz 2*6 pin táp kell neki,ha húzni akarod akkor "kell" a 8 pin.
Azt a tápot szerintem tedd be a szekrénybe és vegyél egy minimum fsp 400w körülit,vagy egyéb márkás tápot.(fsp,chieftec,enermax,corsair,cooler master,gigabyte még elmegy)
-
kriszbon
őstag
válasz
kamikaze777 #14684 üzenetére
Nos én meg úgy tudom hogy kell neki a 8-as és 6-os is, ráadásul ez a kártya zabál rendesen [link] tehát elég erős minőségi tápot igényel. Keresgéltem hogy az a táp mit tud +12v.-os ágon, és hirtelen ennyit találtam (+12v-17A) ami véleményem szerint ennek a kártyának édeskevés.
Esetleg próbáld ki egy minőségi táppal, ami a +12v-os ágon lead minimum annyit, amennyit ez a kártya igényel a többi cuccal együtt.
Mod: Szerintem simán kevés az a táp! -
kamikaze777
csendes tag
válasz
kriszbon #14683 üzenetére
Igen, így van egy 8 pines és egy 6 pines tápcsati van a kártyán, de tudomásom szerint, ha nincs húzva akkor a nyolcpines nem szükséges, csak egy 6 pinest kell ide is bedugni. Így tulajdonképpen két db 6 pinest használok. Mivel a tápnak egyáltalán nincs PCI tápcsatlakozója, így kénytelen voltam MOLEX-eket átalakítani. Az egyik átalakító 2 Molexből csinál egy 6 pines PCI tápot, a másik viszont csak egyből-egybe alakít át. A tápot most vettem, nem egy márkás cucc, számomra noname: Sumvision Power X2 (Utánanéztem a "barátom"-nál, ez valami kanadai cég asszem, bár maga a cucc persze kínában készült (hol is máshol?)).
Köszönöm!
-
kriszbon
őstag
válasz
kamikaze777 #14682 üzenetére
Milyen típus az a tápegység pontosan? Ha jól tudom akkor 1db 6-os és 1db 8-as tápcsati van rajta, ezeket rádugtad?
-
kamikaze777
csendes tag
Sziasztok!
Vettem használtan egy Powercolor HD 2900XT 512 -est és az installálása után sajnos azt tapasztaltam,hogy (terhelés nélkül is) levágja a gépet... Csak úgy tudom újraindítani bizonyos idő elteltével, ha előtte teljesen áramtalanítom. Ezt a jelenséget látszólag véletlenszerűen ismételgeti. A táp egy új 500 W-os teljesítményű. Végül inkább visszaraktam a régi karit, megelőzendő a nagyobb károsodást, és azzal tökéletesen fut a vas....
A kérdésem az lenne, hogy vajon a kártya hibás lehet, vagy esetleg én rontottam el valamit a táp csatlakoztatása közben.... (Ez a sok tápcsatlakozó amúgy is megijesztett, már rögtön az elején...)
Köszönöm a segítséget! -
umnapista
csendes tag
Probléma megoldva!
-
umnapista
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy HD2900 XT-t és az a problémám vele, hogy amikor felrakom a drivert, a catalyst control centerben a grafikánál nem jelenik meg az ati overdrive fül. Így nem tudok állítani a kártyán semmit. Valaki tud valami megoldást?
Üdv!
-
Cölöp
tag
Nah, teljesen kihalt ez a topic? Nincs már elő 2900 tulaj?
-
poffsoft
veterán
Üdv!
Nem tudjátok véletlen, hogy akkor az R600 tud UDV-t, vagy nem ?
-
Strauss
senior tag
Mennyit ér most egy ilyen kari ( 12 k HUF az jó ár érte???)
THx.
-
geza12
aktív tag
Hali.
ASUS 2900XT-hez milyen tápot ajánlanátok?
Az FSP SAGA 450 elég lenne hozzá? -
Brumi˘
addikt
-
harcikoca
senior tag
valaki tud 1 jókis kártyahúzogató progit ehhez a karihoz?
-
titan5
tag
válasz
Petya2900XT #14663 üzenetére
Köszönöm kollega már meg is rendeltem.......
-
válasz
titan5 #14661 üzenetére
Nem olcsó,de annál jobb:Arctic Cooling Accelero Xtreme 2900
-
titan5
tag
válasz
harcikoca #14655 üzenetére
Az én ugyanilyen tápom is elkezdett szagosodni kb 10 perc játék után aztán a gép egy az egyben kikapcsolt és a tápnál 1-2 percig égett szagot lehetett érezni.Átraktuk a 2900 xt-t
egy 550W-os Chieftech tápos gépbe az már tetszett neki..a kis finnyásnak!!!
Játék alatt sajna elég hangos a gyári hűtő és nem is a legjobb hatásfokú bezzeg van vagy fél kiló.Egyetlen egy hűtőtípusról olvastam amit ajánlottak hozzá ez pedig a:
Thermalright HR-03 R600 típust + egy rá való 21 dB csendes venti ....de biztos elég borsos ár mert nem írta.
Nem tudom elhinni hogy nincs más vga hűtő ami megfelelne a 2900xt-nek.
Zalman VF 900CU v. a VNF 100 nem jó rá vagy valakinek van ilyen téren tapasztalata?
Ajánljatok már egy jó kis hűtőt tűrhető áron ehhez a karihoz a gyári helyett.....
Köszi -
lala42
őstag
válasz
harcikoca #14655 üzenetére
Szerintem nem igazán. Az az igazság, hogy ez a kari anno az enyém volt. Nálam soha nem ment 50 % fölé a venti. Nagyon meg voltam elégedve vele, de sajnos akinek eladtam le se xarta a gépét. Amikor megnéztem és kifúvattam belőle a port, (kompresszorral) kimenekült mindenki a helyiségből. Vastagon állt a gépben és a videokariban a por. Nem is csodálom, hogy beszart. Vett másikat, de szerintem az sem lesz nála hosszú életű.
A karit nekem adta (vissza), hogy lökjem ki. De itt a Ph-n találtam egy srácot, aki szerint nincs nagy baja és javítható. ( egy próbát megér
) Ezzel a karival Cod-4 Cod-5 és ehhez hasonló játékok fullon futottak 19" LCD-n 1440x900-on.
Tehát jó volt a kari.14656) epityesz
Nem tudom, hogy milyen a konfigod, és azt sem, hogy mennyiért adják a karit. Ezen ismeretek hiányában nem tudunk javaslatot adni. ( no és mennyi zsé van rá?) Ez sem utolsó szempont.
-
SZiasztok!
Kérdés:Megéri venni 2900xt kártyát?
Játszani szeretnék e5200 alá szeretném -
harcikoca
senior tag
az normális, hogy játék közben szinte maxon kell forognija a ventinek, hogy ne melegedjen túl a kártya?? csak azért kérdem mert eléggé állat 1 nagy hangja van és zavaró
-
harcikoca
senior tag
1 hipro 700w os tápnak lazán vinnie kéne a 2900xt-t ugye?
-
lala42
őstag
Hali!
Hozzám került egy 2900 Pro Shappire kari. Bekapcsoláskor villog rajta a piros led, majd kb 30-40 mp. múlva bios hang jelzi, a kártya hibát. Halott lehet, vagy esetleg bios ( videokari) frissítéssel érdemes lehet e próbálkozni?
Veszíteni nem hiszem,hogy veszíthetek.
Vagy esetleg valakinek van-e valami okossága?
-
leviske
veterán
válasz
harcikoca #14644 üzenetére
Nem, a Hybrid Crossfire csak olyan videokártyával működik, ami megközelítőleg olyan sebességgel és technológiai adottságokkal bír, mint az alaplapodon lévő integrált.
Így például egy 780G/790GX/760G/785G/880G alapú alaplaphoz csak egy HD2400/3400 szériájú diszkrét videokártya rakható be HybridCFX-be.
Megjegyzem, túl sokat nem dobna a HD2900XT teljesítményét az a HD3200/HD3300 vagy HD4200... Ha meg arra gondolsz, hogy lekapcsolná az XT-t, mikor nem kell, az AMD esetében csak a notebook vonalon volt elérhető és ott is a Windows 7 megjelenéséig.
-
harcikoca
senior tag
amúgy a lapom elvileg tud hybrid crossfire-t, ezt össze lehet hangolni a 2900xt-vel?
-
N-vidi-A
őstag
válasz
harcikoca #14642 üzenetére
Vagy itt egy még nagyobb még olcsóbban!
450W, Delta...
ui:
úgy néz ki, csak ki kellett venni a HD2900XT, megfújkálni a slotot, és csiribí-csiribá, már megy is pci-e x16-ban a kártya!
(illetve egy furcsaság, egy integrált vga-s lapba raktam bele, de ott meg a rendszer egyáltalán nem akarta a drivert felismerni...
fel tudtam rakni, de ennyi, semmi mas, biosban PEG-re át volt állítva, úgy sem...) -
Lacpac
őstag
válasz
harcikoca #14638 üzenetére
-400 W-os Delta (12 cm)-Sata,PCI-e,PFC , TFV. , REV. - 5500 Ft
És nyugodtan alszol!
Én ezt venném a helyedben. -
harcikoca
senior tag
az a gond, hogy nemnagyon van cash venni 1 újat ... de egy 550est lehet kapni 4500ft ért
-
kriszbon
őstag
válasz
harcikoca #14633 üzenetére
Azért szerintem a noname 550-es is elég drága lehet, ráadásul nem biztos hogy minőségi alkatrészekből van. Nézd meg inkább (Ezt) de (Ez) is megfelelne szerintem. Ezekben jobban meg lehet bízni mint egy nevenincs tápban, ráadásul ezek tudják is azt ami rá van írva, de a te döntésed természetesen hogy mit veszel.
-
harcikoca
senior tag
nemtudom még, hogy milesz.. van a gépen még 2év garancia remélem megtudom oldani, hogy ráfizetéssel becserélem ezt a tápot 1nagyobbra
-
harcikoca
senior tag
nemtudom még, hogy milesz.. van a gépen még 2év garancia remélem megtudom oldani, hogy ráfizetéssel becserélem ezt a tápot 1nagyobbra
-
-
harcikoca
senior tag
de sztem egy noname 550wattos lesz belőle
-
harcikoca
senior tag
másik gépbe van a kártya, és abban egy athlon II X2 250es proci van, és az előző táp egy lc420pfc volt
-
14adam
addikt
válasz
harcikoca #14629 üzenetére
Milyen proci van melette? Tuning lesz a kártyán vagy procin?
Nekem az Fsp 300-as táp viszi lazán a gépemet,csak átalakítózni kelett a tápom csatlakozóit.Szar tápot nemérdemes venni egy 2900-hez,mert már jópár történetet halottam/láttam hogy elpukkantak a kondik és egyéb.De volt már olyan eset is amikor az egész gépet elvitte a sírba,és olyan is volt amikor csak a vga-t meg a lapot...
Ha van egy quad procid akkor egy Corsair vx 450-et ajánlanék,ha a hang nemlényeg akkor egy Gigabyte Superb 460 (Fsp belsővel szerelik,tehát minőség)
-
válasz
harcikoca #14629 üzenetére
Minőségi 400W-os megteszi mint pl CORSAIR PSU-400CX,de ha nevesincs akkor nekem az 500W-as ModeCom tápom igen hamar megadta alatta magát,így egy nevesincsebből kell az 550W sztem a min.
ui:látom Phenom-od van és ha veszel 1-2 HDD-t akkor nem árthat a CORSAIR PSU-450HX -sem. -
harcikoca
senior tag
valaki megtudná mondani, hogy hány wattos táp kellene a 2900 xt-m hez? van a gépben még 1 vinyó és 1 dvd író.
-
14adam
addikt
2x
-
14adam
addikt
Hello fiúk.Ha a 2900pro-m ra csak 1 darab 6 pines csati van bedugva.Ha bedugok mégegyet akkor lesz teljesítmény növekedés?
-
gere79
csendes tag
válasz
Brumi˘ #14623 üzenetére
Leviskének: El van nézve
Igy nézett ki fénykorában itt
A venti 9centis Y.S.tech. 1400RPM
A csavarok meg, hááát.. azért látszik valami. Amikor kijött a hiba párszor szétszedtem meg összeraktam a gyári hűtővel. Ha esetelg tudnék valahonnan szerezni sérülésmentest.
Garit mindenképp megpróbálom. -
gere79
csendes tag
válasz
leviske #14620 üzenetére
Nem volt húzva semmi. A TR hr03 r600 az hűtő
adorjant : Sajnos nem tudtam visszavenni a mem órajelből mert, nincs 8 pines csatim hozzá. Az overdrieve a Catalystban meg csak azzal elérhető, ha minden igaz.
Bár most semmit nem tudok kibróbálni csak később, ha visszakerül, hozzám a kártya.
Esz a méreg mert decemberig van garija, én meg cseréltem rajt hűtőt az elviselhetetlen zaj miatt. Így, ha vissza is van téve a régi hűtő de megállapitják, hogy szét volt szedve buktam a 2 évvel ezelötti árát. Le sem merem írni mennyit. -
gere79
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Valaki látott már ilyet ?
Egy sapphire 2900xt csinálja játék indításkor és le is fagy a gép. Van, hogy nem azonnal. Két gépben is ki lett póbálva az eredmény ugyanaz. Egyik gép a cuccaimban a másik: corsair vx450, asus m2ne, amd 5400+, 4x1GB Kingmax. TR hr03 r600-al használtam. Lehet, hogy megfőtt valami? Ja, 2d-ben hibátlanul műkszik. -
harcikoca
senior tag
közben eldurrant a táp.. asszem nem bírta a kártyát...xD úgyhogy mind1
-
harcikoca
senior tag
ja és a 3dmark 06 sem indul el nemtudom miért.. beadja az indítóképet, és ott áll.. vártam rá több mint 1 órát és semmi, ja és párszor újra is raktam
-
harcikoca
senior tag
hi, megvan a 2900xt de nemtudom elindítani a catalystet, mert mindig ezt adja be próbáétam már újratenni a net2.0-t és a 3.5 öt is de akkoris ezt írja [link] ja és a gép mióta beleraktam a kártyát néha gondol egyet és kikapcsol... valaki tudna segíteni?
-
N-vidi-A
őstag
Sajnos így sem jó, lehet ez szoftveres gond?
-
N-vidi-A
őstag
-
N-vidi-A
őstag
Hi!
egy 3ghz-n járó e3200as, 2gb 800as ram, és egy hd2900XT 512nel az alap 3dmark06-ban elért kb 8800 pont az reális? -
harcikoca
senior tag
akkor az xt majdcsak jól fogja már tekerni
-
den80
tag
Shiftet jól viszi a 2900pro is 1680x1050 ben.
-
harcikoca
senior tag
asszem 2900xt- lesz mert azt tudok jó árért
Új hozzászólás Aktív témák
- Több db Nvidia Quadro M4000 8GB GDDR5 videokártya számlával
- NVidia RTX 3080 Founders Edition + 12VHPWR átalakító
- ASUS GTX 1060 6GB GDDR5 ROG STRIX OC Eladó!
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- RTX 5070 Ti OC 16G/új, bontatlan/ garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3359
- Samsung Galaxy Tab S8 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest