- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- weiss: Pant* rant
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anderas
csendes tag
válasz
Speed® #14199 üzenetére
Úgy látszik nem elég neki..... csak papíron lightes alkalmazásokra.. úgy nincs is vele semmi baj.
Egy teszt ezzel kapcsolatban.
Van benne egy ilyen gyanús rész:
"A tesztelést ezúttal is néhány megjegyzéssel kell kezdenünk, ugyanis nem várt problémákba futottunk. Az első komolyabb gond a tesztelés során akkor következett be, amikor a tápegység nem bírta a terhelést, és a GeForce 8800 Ultra SLI konfiguráció alatt lekapcsolt. Ez történt először az 550 wattos Cooler Master táppal, majd később a 600 wattossal is, és a kicsit jobb belsejű 520 wattos Corsair tápegység sem volt teljesen stabil, egyszer-kétszer újraindult a gép. Ekkor lett elegünk, és szereztünk be egy nem kevesebb mint 1000 wattos Enermax Galaxyt, amellyel végül sikerült a teszteket lefuttatni a 8800 Ultra SLI és ami még durvább, a HD 2900 XT CrossFire konfiguráción is. A 600 watt alatti tápegységek valószínűleg a 12 voltos ág terhelését nem bírták, és a belső védelem ezért kapcsolta le a gépet."Papír szerint a konfig nem fogyaszthat 400W felett, de, ha nem bírja az egyik ág akkor restart.
-
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Petya2900XT #14187 üzenetére
Nekem nem volt vele semmi bajom amikor még 2900XT karim volt,szerettem nagyon,váltottam anno 8800GT-re,de aztán vissza is tértem a 2900XT-hez.
-
Anderas
csendes tag
válasz
Tomate #14193 üzenetére
Graf kártya High Qualityra van beállítva.. De mindegy mert standard volt előtte akkor is lecsapta mint... Az alaplap Asus P5K Deluxe és a hozzá tartozó bios van fent.
Egy illető szerint tényleg a táp nem bírja, mivel a XT szereti a powert. Ő ajánlotta, hogy cseréljem le a tápomat pl: Corsair HX520 vagy TX650-re. -
Tomate
veterán
válasz
Anderas #14190 üzenetére
Az pedig nem egy rossz táp. Bírnia kéne. Emlékszem annó nekem is volt ilyen a 2900pro-val és egy FSP BSII 500W-volt alatta. Mikor indítottam vna a gammát rögtön vagy leállt vagy lekapcsolt a gép
Visszavettem a tuningot (mert meg volt rántva rendesen a kártya) úgy se volt jó. Majd felraktam egy másik biost és jó lett. Nem tudom mi volt a baja. Tiszta X-akta.
-
Speed®
titán
válasz
Anderas #14188 üzenetére
Látatlanban megmondom, hogy valami nevenincs 500+W táppal hajtod
További kérdéseidet a Milyen tápot vegyek? topikban várják szeretettel -
Anderas
csendes tag
Ismét elkezdem amit előbb sikerült félbehagynom kérdést... Szóval az alábbi konfiguráció mellett:
CPU: Intel Core Duo 2,66Mhz
Graf. Ati Radeon HD2900XT
Vinyó: 500GB
Ram: 4GB 800Mhz DDR2Szóval ezzel a géppel nívósabb játékok állandóan kb 10-15 perc játék után hírtelen komplett lecsapja a számítógépet és újraindul az egész rendszer. Crysis pl gyakran csinálja ezt. Hellgate Londonban is előfordul mikor a "pokolhasadékból" szeretnék kijönni...
Miért van ez? A grafikuskártyám teszi? vagy mi? Ilyen drága ketyere és ennyit ér, hogy játékok amikhez kicsit jobban igénybe van véve lecsapja az egész számítógépet? Vagy áramingadozás lehet?
Mi volna a megoldás szerintetek, hogy ezt kiküszöböljem, mert marhára idegesít már ez, s szerintem a gépnek sem használ a hírtelen megszakítás. Az én idegeimnek meg végképp nem.. Mérges vagyok, hogy ennyi pénzért adtak egy olyan kártyát amit lényegében semmire sem jóVárom a lehetséges megoldásokat, magyarázatokat... S mindenkinek Boldog Karácsonyt és Sikerekben Gazdag Új Évet Kívánok!!!!!
Andreas
-
Petya2900XT
aktív tag
válasz
Tomate #14186 üzenetére
Az,hogy mindennel szenvedek vele.....minden játékba van vmi anomália vagy az fps-em egyszer a padlón máskor meg "sokkal több,mit kéne" meg hangos meg zabál meg etc.
Egyszóval az a bajom,hogy Ati a driver neve és R600 a megnév.......hónapról hónapra csak reménykedek a semmiért.az Atisoknak a remény maradt meg,hogy normális driver legyen egyszer..mióta R600 kijött elfelejtettek drivert csinálni.. -
Tomate
veterán
válasz
Petya2900XT #14185 üzenetére
Mi a bajod vele?
-
Tomate
veterán
RIP 2900-as széria. 1 hónapja egy hsz se jött
-
Oczu
senior tag
michelin , köszönöm, hasznos link.
Milyen csöndes és hatékony hűtőt javasolnátok hozzá, ami viszonylag olcsó is?
-
Oczu
senior tag
Üdv,
Kérdésem az, hogy a 4*2-es tápcsati nélkül elindul-e a kari? Most vettem, de az 500-as Seasonic-on csak 3*2-es pin van és a kari nem indul, a bios 8-at csippan. Létezik esetleg molex-> 4-es átalakító?
-
Petya2900XT
aktív tag
válasz
PartyBoy1988 #14164 üzenetére
Attól függ!.....Mit és mennyiért akarsz venni?
-
AtiGef
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám hogy a TV-met rá akarom kötni a kártyára S-videon keresztül (Sony sima képcsöves) össze kötöm a karit a TV-vel és egyszerűen nem ismeri fel. A karihoz adtak egy átalakítót és oda kell rákötnöm a 4pines S-Videot. Miért nem ismeri fel??? Már mindenhogyan próbáltam:S -
DZs
senior tag
2900 prora tettem Accelero S1-et VRM bordával, de ram sünik nélkül. Alapon, terhelés nélkül 47 fokos, de egy perc játék után lekapcsol és lefagyaszt mindent. Gépet újra kell indítani, kézre nem tűnik melegnek a kártya. Ezt az eredeti hűtőjével nem csinálta.
Mi lehet a gond?
-
vbbb
őstag
válasz
PartyBoy1988 #14164 üzenetére
-
vbbb
őstag
válasz
PartyBoy1988 #14162 üzenetére
2igen, 1nem
-
Tomate
veterán
válasz
PartyBoy1988 #14160 üzenetére
2giga kingmax 1066 egy 5000+BE@3200Mhz Gigabyte MA790X-DS4
-
Tomate
veterán
válasz
PartyBoy1988 #14158 üzenetére
Én is egy Asus 450-es táppal hajtottam anno egy 2900Pro-t. Elég volt neki...
-
Brumi˘
addikt
válasz
PartyBoy1988 #14155 üzenetére
Én próbáltam c2d e6400 társaságában 256-bites pro-val el sem indult a gép az asus 450-es táppal...
-
vbbb
őstag
válasz
PartyBoy1988 #14155 üzenetére
igen
-
PartyBoy1988
csendes tag
válasz
Tomate #14154 üzenetére
Sziasztok! Venni szeretnék egy HD 2900 PRO-t, mert most nagyon tetszik az ára
! A kérdésem, hogy mik a tapasztalatok : Egy ASUS A45G 450W-os táp megbírkózik a feladattal egy AMD X2 5600+ proci; 2GB GeiL ultra RAM; 2HDD; 2 opt. meghajtó, Gigabyte SLi S4 alaplap; tucat venti illetve neon. Illetve, hogy kihajtaná a gépem a kártyát?
Köszönöm a válaszokat előre is.
-
vbbb
őstag
Ide sasoljatok:
Scythe Musashi
Magas kompatibilitás
A Musashi a legtöbb VGA kártyával kompatibilis, ami jelen van a mai piacon. Az összesen 23 kompatibilis chipset hűtő biztosítja az optimális rugalmasságot.Dupla külön vezérelhető ventilátor
A Scythe az egyedi tevezésű “Kaze Jyu Slim 100mm” ventilátorokkal szereli a Musashit. A ventilátorok külön-külön potméterrel vezérelhetőek, így belőhető az éppen aktuálishűtő teljesítmény.Kiváló Légáramlás
A speciálisan kialakított lamellázat biztosítja az optimális hűtést és a minél csendesebb működésből is kiveszi a részét.Kompatibilitás:
Ati: Radeon 9*** / X*** / X1300 / X1600 / X1650 / X1800 / X1900 / X1950 / HD2600 / HD2900XT / HD3650 / HD3850 / HD3870 / HD4850 / HD4870
*nem kompatibilis az ATi RADEON 9550/9600 szériávalnVIDIA: GeForce FX5900 / 6600 / 6800 / 7300 / 7600 / 7800 / 7900 / 8500 / 8600 / 8800GT / 8800GTS / 9600 / 9800GT / 9800GTX / 9800GTX+
*nem kompatibilis az nVIDIA GeForce 6600 AGP szériávalNem lehet rossz alternatíva.
(9732Ft) -
Bagira01
veterán
-
AtiGef
senior tag
Sziasztok
Sapphire HD 2900XT OC tulaj lettem, egy 9600GT-ről váltottam eme ritkaságra
Azt kell hogy mondjam nagyon jól megy, erősebb mint a 9600GT. AC 2900 hűtés van rajta.
[kép]
Tuningba én 850/2100-ig mentem el.
3D mark 06: 10 565
Sajnos a procim nem egy csúcsEsetleg később egy Phenom proci jó lenne bele?
Játékokba mennyire tudja kihajtani az Athlon X2-es procim 3.1GHz-en? -
vbbb
őstag
válasz
Petya2900XT #14141 üzenetére
Én mindent 1280*1024ben játszok még mindig High-on (Vagy közel High-on lásd Crysis Warhead és S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky optimalizálatlansága miatt)
Na mindegy...amit mondasz gamma azt csont nélkül megy fullon, az ATI kárikkal eleve baja van. (Esős pálya mindenkinél bugzik) Készül a patch...várj türelemmel.Buzi nVidia, majd csak kisebbre veszik:
[link] -
Cölöp
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e lecserélni a HD2900Pro-t (XT órajel, 256 bit, HR-03 hűtés) egy HD3870-esre? Mennyit ér manapság a VGA-m (hűtővel, illetve hűtő nélkül)? Kb. 25e Ft lenne egy új 3870-es.
-
Petya2900XT
aktív tag
Hy!
Azt szeretném megkérdezni,hogy kinek hogy fut a Hell's Highway?Nekem 1440*900 fullon átlag 32-35fps-em van,de így is szaggat!A 8.9-es driver van fent!
Elre is THX! -
DZs
senior tag
Sziasztok!
Attól érdeklődnék elsősorban, aki már csinálta. Pontosan milyen átalakítás szükséges az Accelero S1-en, hogy illeszkedjen egy HD2900 Prohoz?
Köszi előre is! -
Dubuka
csendes tag
Sziasztok!
Van egy MSI 2900 XT, és kellene nekem egy megbízható, halk biosz, valaki nem tudna segíteni?
PM PLIZ fontos, a mostaniba kicsit belebuheráltam, és nem az igazi! -
DemonDani
addikt
Megjelent a legújabb GPU-Z! Letölthető erről a béta hardver oldalról!
Click Here! -
Ivanh
senior tag
2900pro 512/256-hoz milyen a minimális tápegység , amit érdemes beszerezni?
semmi extra 4200+ 2gb ram, 1 vincsi 1 opt., nem durva konfig.)az 1950xtx-em szőrözik, eléri a 65 fokot és elkezd pöttyöni, ujrazsiroztam ua., ka ri kellően felforrósodik a gyári--egyébként elég brutál--hűtésével...mi a francot csináljak..? vagy már megzakkant?
-
medium84
aktív tag
Az lenne a kérdésem hogy kapott-e valaki a kártyája mellé DVI-HDMI átalakítót? Ha igen milyen típusú volt?
-
Kabooom
tag
Hali!
Lenne egy olyan kérdésem h. módosítani akarom a kari Bios-át és 2d-ben 1V- helyett csak 0,9-et akarok neki adni 400/400-on. Alulfeszelni ugye lehetséges?
-
válasz
kavicssli #14116 üzenetére
Nem, de kicsit mozgatni kell, először óvatosan oldal irányba, hogy engedjen, utána lehet levenni...a memóknál ragacsos átvezető van..óvatosan velük..
Itt mutatja a csavarokat:
[link]
Az oldal csavarokat ne felejtsd...hátlap igaz eltér...sok a csavar figyelj oda rá, főleg a gpunál levőkre, azt vedd le utoljára...Itt van kép a hűtőről: [link]
A vrm-nél levő maszára vigyázz!
A legjobb az eltávolításhoz 96% alkohol, patikában kapsz pult alól, egy picit, ha rimánkodsz...a 70%-os kicsit már vízes...
A memóriákat is meg kell tisztítani és a vrm-eket...Paszta amit kapsz...annyira nem lényeges, ha ezüst akkor csínján vele...
-
Silenzio
addikt
Marhaság. Semmi különbség nincs a két interfész között. Ez a kártya nem tud annyit, hogy ki tudja használni a plusz memória sávszélt. Ha valaki kötekedni akar, szívesen kölcsön adom 2-3 napra a kártyámat, és kipróbálhatja mi a különbség a 256-os és 512-es 2900 pro között... Elhiszem, hogy van mérhető különbség, de nem hiszem, hogy van olyan játék, ami adott felbontásban (mondjuk 1280x1024) játszható lenne 512-esen, de nem lenne 256-oson. Elhiszem ugyan, hogy szűrőkhöz meg nagy felbontásokhoz elkél a nagy memória sávszélesség, de hangsúlyozom: NEM lesz olyan játék ami ebből jócskán profitálna, mert ami szarul fut, az mindkettőn szarul fut. Ennyit bír, slussz passz.
-
kavicssli
addikt
Lenne egy kérdésem! Márciusba vettem meg a karit és azon gondolkoztam hogy lekellene venni a gyári hűtést és újrapasztázni a kártyát! Gondolom ezzel is lehet pár fokot nyerni!
Lenne pár kérdésem!
1.Nehéz levenni a piros műanyag burkolatot a kártyáról?
2.mivel tisztítsam le a ráragadt régi pasztát?
3.Milyen hűtőpasztát javasoltok?Előre is köszönöm a választ!
-
Silenzio
addikt
Megőrülök! Meg fogok őrülni, 100%.
2900 pro-m van, 8.8 as katival meg Fujitsu Siemens W19-1 monitorral.
75 Hz-en tudja az 1440x900-at, de minden restartnál visszateszi 60-ra. Mondom, force refresh rate, akkor is. Sőt, akkor is ha 3d alkalmazást indítok. Nem tudok játszani semmivel, csak kibaszott 60 Hz-en! Feltettem a Refreshlock-ot. Nem használ. A Catalystban csináltam refresh rate override-ot, nem használ. A Catalyst igazából észre se veszi hogy 60 Hz lett, továbbra is 75 marad kiírva... Én még ilyet nem láttam!Nem tud valaki egy lehetséges megoldást? Hogy lehet hogy minden Windowsban bent marad ez az undorító, hulladék szar megoldás?!
-
mcs
veterán
válasz
Ragadozó #14107 üzenetére
Igazából egyvalami kiábrándító ezekben a 256os 2900akban. Az élsímítás teljesítménye, és ezért mondtam azt, amit.
Nuku hardweres multisampling, helyette van egy shaderes akármi, amit csak néhány játék használ ki.
Nem is tudom, hogy az 512-bites 2900XT mennyire boldogul vele. -
Tomate
veterán
Én sem cserélném le egy vérszegény 9600osra
-
-
Cseneles
őstag
Szeva all!
SEGÍTSETEK!!!!!!! SAPPHIRE HD2900XT 512MB -m van és csak PCI_E@1-szewresen müködik....nemhajlandó @16-szorosan menni. BIOS-t már vagy próbáltam vagy10-et de mindeggyikkel ezt csinálja. játékok, Windows minden muxxik fullon csak a tempó így nemtúl jó! próbálva volt 3 lapban is de hiába
KÖSZÖNÖM -
Skiller
tag
Hello
3GHz core2 duo 2900pro 740/1900MHz
3dmark01: 35 xxx
3dmark03: 34 xxx
3dmark05: 15 xxx
3dmark06: 11 xxxnem kevesek az eredmények főleg a 01 mert ilyen 50-60k eredményeket látok hasonló géppel
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest