- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Aktív témák
-
hoolla
aktív tag
válasz
katt777 #38195 üzenetére
Kösz a választ bár nem toom mi az az ec?
Ha két kártyát rakok be akkor az alsó slotba rakom azt a karit amelyik eredetileg hajtotta a gépet (a felsö slotban) a felsöbe pedig a másik müködőt. Igy a windowsban elkezdi felismerni, majd amikor ellenörizné az alsót akkor áll meg fekete képernyövel.Fisher77 köszi a választ viszem vissza én is.És lesz belöle egy toxic, ha az alap órajelen fut akkor is. Igy legalább nem melegszik annyira.
-
hoolla
aktív tag
válasz
DigitXT #38173 üzenetére
Köszi, de ezt sejtettem én is csako gondoltam megkérdezem, mert elég furcsa hogy este még müxik minden aztán reggel már nem mutat képet. És pont egy rendszerfrissités után történt. Mindegy valszeg simán elszállt, de akkor az a kérdés, hogy fordult -e már elö ilyesmi mással is vagy ez egyedi probléma?
A másik kérdés az az, hogy sapphire 4850 toxic-al müxik e a CF sima sapphire 4850-el?Elvileg müködnie kell ha jól toom.
-
hoolla
aktív tag
Üdv.
Lehet hogy nekem is ez a probléma mint az elöttem szólónak...?
Az van, hogy tegnap este szét játszottam az agyam a Sapphire 4850-el, majd reggel amikor kapcsolnám be a gépet, se kép se hang. illetve bekapcsol a gép de rögtön meg is áll fekete képernyövel. Elözö este rendesen kikapcsoltam ahogy köll.
Beraktam egy másik ugyan ilyen kártyát és azzal minden rendben.
Gigabyte X48-ds4-es lapom van és beraktam a másik pcie slotba a "rosszat", a windows el is kezdte felismerni de amikor kapcsolna át rá akkor megint fekete képernyö. Lehetséges, hogy az új driver telepitésnél Biost frissit? A tápom egy 650W Chieftec.
Nekem is felvillan a két led, pörög a venti, de nem mozdulpls help...
-
hoolla
aktív tag
válasz
TTomax #18393 üzenetére
Na hi!
Feltelepitettem egy csupaszitatlan Windows XP-t a másik Winyóra, és láss csodát müxik a CF. Semmit nem raktam fel csak ami szükséges meg a 3dmark06-ot.
És ráadásul még egy kártyával is majd 2000 pontal többet csinált mint a "csupasz" rendszeren. Mindenféle akadás nélkül!Mindez számokban:
1 kártya 1280*1024 (3.83 Ghz) CF (3.4Ghz) CF (3.83Ghz)
13047 16542 18120
SM2.0 5112 SM2.0 7276 SM2.0 7944
SM3.0 6295 SM3.0 9166 SM3.0 9912
CPU 3522 CPU 3142 CPU 3508Tényleg kevéske a CFnek a proci. Ez látszik a plussz majd kétezer pontból, pedig csak 400 Mhz-t huztam rajta. De akkor mi köll neki?
Mindenesetre örülök, hogy sikerült megoldani az akadozás rejtélyét.Köszönöm a tanácsodat! Sajna majd csak este, vagy holnap took kipróbálni játékokat, de kiváncsi vagyok nagyon.
-
hoolla
aktív tag
válasz
---gabika--- #17922 üzenetére
http://ati.amd.com/support/driver.html
-
hoolla
aktív tag
válasz
---gabika--- #17916 üzenetére
Milyen Drivered van? Tegyél fel 8.7-et nekem azzal mért ennyit.
-
hoolla
aktív tag
válasz
---gabika--- #17914 üzenetére
Én egy kártyával 12000 + - 300 pontot E8300-al.
-
hoolla
aktív tag
Na. Nekem 2 db. Sapphire kártyám van és egyik sem cicereg vagy sipol! Ajánlom a Sapphire kártyákat ezerrel!
Viszont beraktam, és nem akar menni ez a fránya CF. Vagyis de, csak nem igazán jól. Volt már driver telepités is, igaz 8.7-t raktam fel újra. (holnap majd megnézem 8.6-al)
Ami érdekes, hogy a 3dmark06-ban az elsö tesztnél 90% os gyorsulás van a simpla kártyához képest, viszont onnantól megint olyan sebességgel megy mintha csak egy kártya lenne benne.
Feltételezem, hogy az lehet a baj, hogy egy agyoncsupaszitott 64bites XP-t használok.
Lehet, hogy valami fontos van kisporolva belöle.
Lehetséges ez???Fel kéne raknom egy Vistát? (örülnék ha nem kéne)
TTomax is azt irta jópár hsz-el ezelött, hogy XP alatt nem ment neki a CF. -
hoolla
aktív tag
No jó, de nekem jelenleg néha ugrál a kép játékok közben, mióta beraktam a másik karit, és ez azért aggaszt egy picit. Tehát valamit nem jól csináltam. Nem toom pl., hogy hogy kell a másik kártyának is feltenni a 8.7-t.
Most a hid a legkisebb problémám, mert azt miután kifogástalanul müxik majd a két kártya együtt, ráérek kitapasztalni. De most még szaraxanak, és ez nem jó!
Ézért kérek segitséget, hogy mi a megfelelö sorrend egy CF kiépitésnél. -
hoolla
aktív tag
Hali!
Sikerült beszereznem, mégegy 4850-et.
Az lenne a kérdésem, hogy mi a teendöm? Beraktam, fel is ismerte, bekapcsoltam a CF modot, de ez nem elég szerintem. Mit kell csinálnom, hogy tökéletesen müködjön?
Rakjam rá minkét hidat vagy sem??? X48-as lapom van.
Telepitsek ujra drivereket?
Help pls. -
hoolla
aktív tag
Különbözö gyártóju 4850-es szépen, gond nélkül megfér egymás mellett????
-
hoolla
aktív tag
válasz
TTomax #17248 üzenetére
Akkor érdemes húzni a procimat a két kártyához igaz? Most 3.2-ön cicereg és ez a hüttö elegendö remélem mondjuk ugy 3.8 ra. Az X2 csak akkor esedékes, ha valaki megveszi ezt a kártyát és jó lesz az ára.
Az X2-böl össze lehet kötni 4 darabot? Mert az ugye akkor már nyolc VGA kártya lényegében
Az talán már kihajtaná a Krájsziszt.
Ja igen és mi az a Catalyst A. I. ??
-
hoolla
aktív tag
válasz
MmDorian #17217 üzenetére
nekem ez az elérési utam:Local settings---Application data----ATI----Ace---Profiles--és ezen belöl kell lennie a létrehozott xml fájlnak.
Ha ez sem segit nem took többet, de nekem is itt segitettek és ment is egy idö után.
KitartásPedig a rendszergazdán belül kell lennie. Asszem.
-
hoolla
aktív tag
válasz
MmDorian #17209 üzenetére
Itt van egy érthetöbb szöveg a venti szabájzásról.
Én is ez alapján csináltam meg!
A ventiprofil átírása!
1. Első lépésként kapcsold be (unlock-old) az "ATI Overdrive"-ot a CCC-ben
2. Utána a "profiles manager"-ben készíts egy profilt bármilyen néven
3. Ha ez megvan, akkor menj a C:\Documenl Settings\application data\ATI\ace\profiles\ mappába és ott látni fogod az előzőleg elmentett profilt
Legegyszerűbben megnyitod jegyzettömbbel és megkeresed a köv. sort:
<Property name="FanSpeedAlgorithm" value="Automatic" />
4.Átírod az "automatic" szöveget "manual"-ra.
5.Lejjebb keresd meg a köv. sort:
<Property name="Want" value="0" />
A "0" helyére beírod,hogy hány százalékon menjen a venti.Nálam 50%-on megy, vagyis 50-et írsz be.
6. Elmented,ha kell újraindítod a gépet. És GPU-Z -vel a "sensors" fülön ellenőrízheted,hogy mit alkottál!
Egy kedves PH-s írta le nekem, gondolom megosztom veletek, könnyen érthető, nekem sikerült!Ha nem az imént leirt mappában van a létrehozott profil, akkor keress rá!
Egyébként a forrás innen van pár ezer hsz-el ezelöttröl.
Ja és a percent-es sort ird át, ne az rpm-est!!! Szerintem elég 40-re. Az még halk is és eléggé hüt is!
-
hoolla
aktív tag
A Vantage csak dx 10-el megy?
Most tettem fel a 3dmark 06 ot és kb 1,5 másodpercenként szaggat, de az fps stabil, és 12096 pontot mértem vele. Éz mindenkinél fenn áll vagy valami az én készülékemben hibádzik. Sehol máshol nem látok ilyesmit, csak a trémárkban, és a szörös fánknál. -
hoolla
aktív tag
válasz
TTomax #17141 üzenetére
Az teljesre van állitva. De mint kiderült nem azzal volt a baj, hanem valamelyik CCC-s beállitással, majd ha lesz kedvem kitapasztalgatom, hogy melyik simitás ilyen agresszor.
Köszi a segitséget!
Bár most hogy igy gondolkodám, az égő hordóknál volt furcsa. Ahol melegednek az emberek.
volt olyan hogy 50 fps, és rángatott. Na majd megnézem mégegyszer ha olyan helyre jutok, mert a CCC-t utána állitottam át és azóta meg a csatornarendszerben rettegek. -
hoolla
aktív tag
válasz
TTomax #17135 üzenetére
Aham. nekem magyar Stalkerem van és nem toom még mindig melyik a HDR? De most meg miután mindent Customra állitottam a CCC-ben, igy máris nem szaggat be. Az átlag FPS nyilt terepen, fákkal meg minden kb 90-100. Zártabb térben meg 140-150. Nem értem. Szerintem nem a játékon belüli configgal lesz a baj. De azért jó lenne tudni mi az a HDR magyarul.
-
hoolla
aktív tag
Hali!
Szerintetek milyen beállitásokat éredemes bekapcsolni a CCC-n belül a 3D-nél?
Mert van amiket bekapcsolok és beszaggat töle a Stalker 1280*1024-ben minden fullon.
Vagy az normális? De nekem ne szaggason a Stalker ilyen felbontáson ilyen gép mellett, mert megörülök. -
hoolla
aktív tag
Hali!
Irjátok már le légyszi pár szóval, hogy mi az a Vertikális szinkronizáció!?
4850-es van a gépemben. Érdemes bekapcsolni, vagy nem? Azt olvasom sokszor, hogy ki kell kapcsolni, de fogalmam sincs, hogy mi az.
Elöre is köszönöm! -
hoolla
aktív tag
Mégegyszer Köszönök mindent Mindenkitöl, rengeteget segitett a forum olvasgatás a gépvásárlás elött!
-
hoolla
aktív tag
válasz
stevve #13624 üzenetére
XP alatt zajlik a dolog, és most annyival elörébb jutottam, hogy megtaláltam a cuccot és át is irtam ugy ahogy kell el is mentette, de nem nött a venti sebessége, pedig elöször 50-re majd 80 ra emeltem a "fordulatot" hogy halljam ha van változás, de nem gyorsult egy picit sem. és még mindig 60-63 fok Idle-ben.
-
hoolla
aktív tag
válasz
stevve #13622 üzenetére
Engedélyeztem. És be is irom a bármilyen profil nevet, és az nem jelenik meg az adott könyvtárban. Csak egy sima profil.xml nevezetü file van ott, benne ezzel a szöveggel:
<Profile>
- <Caste name="Graphics">
<Groups />
<Adapter name="PCI_VEN_1002&DEV_9442&SUBSYS_05021002&REV_00_4&17D528C6&0&0008A" />
</Caste>
</Profile> -
hoolla
aktív tag
Nem toom basszus. Tegnap este meglett a gépem, egy Sapphire 4850-el, és sehogy nem tudtam összehozni ezt a venti vezérlést. Se tray toolsal, sem a régen leirt ccc féle profil átirással, sehogy. Felraktam már a 8.6 ot hotfixel, anélkül, 8.7 bétát, és semmi. Nem toom mért nem megy. Segitsetek már légyszives! Szájbarágósan ha leirnátok, hogy mit lehet tenni az ügy érdekében az qtya jó lenne, és szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Én nem vagyok olyan nagy hardverszaki, aki ilyesfajta dolgokat pikk-pakk megold. Becsületesen végigolvastam több ezer hszt és volt is pár magyarázat, de egyik sem segitett sajnos.
Pls Help! -
hoolla
aktív tag
Megirnátok, hogy mi a különbség a 4850-es full és lite között?
-
hoolla
aktív tag
Azt hallottam, hogy az MSI 8800GT elég keményen húzható, ami felveti azt a kérdést, hogy ha húzva vigan hozza a 4850 teljesitményét, akkor miért is kéne atit vennem?
-
hoolla
aktív tag
Ezt néztem köszi! De itt nem lehet egyértelmüen itélni, mert az alap config más-más.
De már döntöttem az Ati mellett. Már csak az a kérdés, hogy melyik gyártotol érdemes megvenni!? Én Asust vennék, de fogalmam sincs, hogy ez jo döntés lenne-e. Ez ügyben van valami vélemény? -
hoolla
aktív tag
Köszi a segitségeket asszem ennél a Lapnál döntök:Asus P5Q Pro.
-
hoolla
aktív tag
Köszönöm szépen!
Asszem akkor maradok az Atinál. Életemben elöször. Most már csak az alaplapot köll megtalálnom. Ha idepötyögnétek, egy-két nevet az hab lenne a tortán.
Na igen meg a melegedés kicsit aggaszt.
-
hoolla
aktív tag
Sziasztok! Minnyá elsirom magam
, hogy nem találok egy tesztet sem 8800GT vs 4850 röl.
Már átirányitott egy segitökész emberke ebbe a topikba, és el is kezdtem olvasni, de ez azért rengeteg info. A lényeg az, hogy el kéne döntenem, hogy milyen alaplapot vegyek, mert két kártyát szeretnék majd idövel. De azt addig nem toom eldönteni amig nem toom hogy melyik kártya éri meg jobban. Egyenlöre az Ati felé húz a szivem, mert berakhatok mellé késöbb egy 4870-est. De régen mindig is Nvidia fun voltam.
Melyiket érdemes venni most??? De egy összehasonlitó teszt sokat segitene!Köszönöm!
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS!ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS1000W
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB Kék / Új akkuval / normál állapotban / 12 hónap jótálással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest