Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rtkb
újonc
válasz
Winner_hun #48458 üzenetére
Rezegni rezeg még erősebb nyomásnál is, de ha picit is rányomom a gépet az anyagra, akkor a forgás megáll.
-
rtkb
újonc
Lámaként vásároltam egy használt Einhell TE-RS akkus excenter csiszolót. (szekrény ajtó csiszolására)
Ha elindítom a gépet, akkor tárcsa forgása kézzel megállítható bármely fokozaton.
Az excentrikus rezgés erős, de a forgás egy kisebb nyomásra megáll.
Ez normális?
Köszi! -
kapu2006
tag
válasz
beforeafter #48455 üzenetére
A fa jól magába szívta a hideg zsíroldót, ami tömény lúg.
Jó esetben ecetsavas átmosással lehet semlegesíteni, majd vízzel, szappannal alaposan kimosni, kiöblíteni. Alapos szárítás után kiderül, használható e vagy tűzifa. -
beforeafter
újonc
Kösz. Szóval akkor kezdjem előlről? Fáig visszacsiszolni-alapozás-festés-lakk?
-
thomgrande
tag
válasz
beforeafter #48452 üzenetére
Én arra szavazok hogy a hideg zsíroldónál lett eltolva az egész. Az nagyon jól belemegy a fába és rossz alapot biztosít a többi kencének.
-
jimy_l
tag
válasz
beforeafter #48452 üzenetére
Valószínű ez a sok fura nevű kótyomfitty, nem szereti egymást.
Meg azt is jó lenne tudni, előtte mivel volt kezelve a szék.
És az rendesen fáig le lett e csiszolva. -
beforeafter
újonc
Sziasztok!Régi székemet felújítottam, hideg zsíroldóval jól lemostam, lecsiszoltam, Pentart primerrel lealapoztam, Dekor paint softtal lefestettem kétszer, Warnish mattal két rétegben lelakkoztam, mindezek között két-három nap száradási idővel. Egy hét végső száradás után elkezdtem használni, és a gyönyörű székemről jön a festék ahol kicsit erősebben hozzáérek. (pl. a papucs hozzádörzsölődik a lábán, stb.)
Mi történt?! Most mit csináljak vele???
-
Salex1
őstag
Érdemes az egészet megnézni, de [Itt beszél róla] és [itt vágja le].
-
pacman_123
tag
válasz
pacman_123 #48448 üzenetére
"Majd csinálok fotót a fillerről meg a festékről, "
Illetve annyit tudok felajánlani még, hogy ha megvannak a festékes flakonok és maradt bennük használható festék/filler, akkor egy kis darab simára csiszolt fán kipróbálom mit tud. MDF-em az sajna nincs.
-
pacman_123
tag
Ez ugyan nem hangfal, hanem motorháztető. De...
Rövid előtörténet: vizsgára kellett mennie a gépsárkánynak, de viszadonbták, mert a motorháztető nem volt egyszínű a karosszériával. Najó, régen ez átment, ott nem szerették, pénzem akkor nem volt sok a vizsgadíjon felül - öcsém mondta hogy egy ún. filler + festék (tud autóm színében szerezni) is megfújhatom. A kettő együtt vmi 3800 Ft volt, két palackban. Viszont nekem kellett megcsinálni. A motorháztetőt (utángyártott, mattfekete színben) sajna fémtisztára kellett csiszolnom, mert addig húztam a nem festést, hogy elkezdett halványan átrozsdálni
. Ezután a "fillerrel" megfújtam. Az szinte azonnal megszáradt, vizes 1200 majd 2000-es papírral megcsiszoltam, és utána rögtön a kék festékkel. Igen jól takart, és ami nagyon meglepett: sikerült folyásmentesen, narancsbőr nélkül és gyak "tükrösre" fújni, úgy ott a garázsban, semmi festőkamra, stb, nulla festős tapasztalattal. Tesóm is igen meglepődött hogy életem első ilyen fújása milyen szépen sikerült. Ja, lakkréteget azt nem kapott. Csak az volt a lényeg, hogy minél olcsóbban átmenjen a vizsgán.
Ezt csak azért írtam le, hogy egy ilyen festékkel sztem egy hangfalat is meg lehetne szépen fújni, ha megfelelően van előkészítve, aláalapozva.
A fémtiszta állapot az nincs meg, de a filler után és a festés után (sajna ez nem túl sikerült fotó) így nézett ki és persze a műszakin is simán átment. Ez tavaly májusban volt és egyelőre lakk nélkül is állja a sarat, de nyilván lakk az kell rá. Majd a szakértők kijavítanak ha nem így van de szerintem ez a fajta festés jó lehet a hangfaladra is és nem is kerül csillagászati összegbe. Majd csinálok fotót a fillerről meg a festékről, ha jól emlékszem még megvannak a dobozaik valahol a műhelyben - már ha érdekel.
-
kavalkád
senior tag
MDF-et lefestettem OBI-s vizes bázisú festékkel 3 rétegben, de rettenetesen sz@r, semmit nem takar, az összes gittelés, anyag illesztés kilátszik alóla.
Le tudom ezt így most olaj bázisú festékkel festeni, hogy azt ne dobja le? Az sűrűbb, hátha jobban takar.
Vagy esetleg van olyan tűzpiros vizes festék ami vastag és takar rendesen? -
MrChris
nagyúr
válasz
thomgrande #48443 üzenetére
A videóit ismerem,
hihetetlen mennyire aprólékos, találékony és mindent egymaga végez el. Olyan dolgokra is sablonokat készített amit a gyárban sem csinálnak. Csak pusztán maga a hangszer cipelése nem csak nagyon nehéz, hanem elég veszélyes is, főleg így egyedül.
-
thomgrande
tag
válasz
MrChris #48442 üzenetére
Ezt az úriembert ismered? Leesett állal néztem a videóit. Bár lehet hogy csak nekem nagy szám.
-
MrChris
nagyúr
Poliuretán gyanús. Ez azért elég ragyás, narancsbőrös.
Autófényezőt tudnám javasolni, de nagyon el tudják cseszni. Úgy telibe küldenek vastagon mindent, hogy kb. újra ki kell marni mindennek a helyét. Meg simán narancsbőrösre fújják és lehet velük vitázni. Már többször megszívtuk zongorákkal.
Ami viszont nálunk nagyon bevált matt és fényes feketére az a Casati zománc spray, de eddig csak kisebb alkatrészekre használtuk, nagyobb felületen nemtom mennyire egyenletes, de nagyon jól terül. Viszont rendesen el kell tömíteni a pólusokat, réseket és egy alapozóval is nagyon ajánlott lefújni, csiszolni, lefújni, csiszolni... Ez a Casati zománc nagyon erős, fényképezőgép fa markolatát is ezzel fújtam és nem eszi meg a kéz savja.Zongorajavító volnék és az ilyen fényes feketére szokták mondani, hogy zongoralakk, de ilyen igazából nincs, ez meg nem is hasonlít rá. Amit jelenleg használnak az kemény poliészter. Ahhoz komolyabb szerszámozottság kell és gyakorlat. Korábban meg politúrozták...
-
kapu2006
tag
Magad csinálnád?
A fóliát fáig lecsiszolod.
Hígított lakkal átitatod.
Lecsiszolod, portalanítod.
Késtapasszal kijavítod.
Késtapasszal kijavítod. 2.
Alaposán átvizsgálod. Ha kell még, késtapasszal kijavítod.
Szórógittel lefújod.
Szórógittel lefújod.
Lecsiszolod, portalanítod. 4-5 réteget fújsz rá, tükörfényesre csiszolod, polírozod.
Ha már biztosan hibátlan akkor alaposan portalanítod, kompresszorral fújod, ronggyal letörlöd.
3-5 réteg festékkel lefújod, a rétegek közt száradás után mattítod.
A legutolsó réteget vagy egy hétig, de akár kettőig szárítod majd polírozod.
Új hozzászólás Aktív témák
- Robot fűnyírók
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmvilág
- sziku69: Szólánc.
- Háztartási gépek
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest