Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz djnice #36189 üzenetére
Utolsó offként, de annyira szorosan kapcsolódik a témához, hogy elengedhetetlen - ha már belementem -, idézet friss ph cikkből:
Az új Catalyst még a három minőségjavító funkciót vezet be a videókra vonatkozóan, de mindegyiket csak a Kaveri APU-n lehet elérni, mivel HSA szükséges hozzájuk. A contour removal a tömörítésből eredő képi problémákat keresi és korrigálja, míg a detail enhancement több speciális szűrő egyben, melyek általánosan javítják a minőséget. Mindkét technológiát a HD HQV iparági normáknak megfelelően fejlesztették. A gyártók jellemzően ilyen eljárásokat használnak a méregdrága lejátszóeszközökben is a videók minőségének javítására, csak éppen speciális fixfunkciós hardver segítségével. A HSA-t felhasználva azonban utóbbira nincs szükség, mivel a CPU és az IGP közösen megoldja a feladatot.
-
robi-k
őstag
válasz #75912448 #36202 üzenetére
Na, többek között pont erről beszéltem korábban, amikor pl. a VXP, QDEO vagy a DARBEE képjavító funkciók szükségességéről/célszerűségéről beszélgettünk "A contour removal a tömörítésből eredő képi problémákat keresi és korrigálja, míg a detail enhancement több speciális szűrő egyben, melyek általánosan javítják a minőséget", ez hatványozottan igaz "lesz) a h265-ben kódolt 4K anyagoknál.
Szvsz az AMD is már arra készül -
törölt tag
válasz robi-k #36203 üzenetére
Már nem is készül, tulajdonképpen elérhető, azonban ezeknek az APU-knak egyelőre 65-95W példányaival. A 45W TDP-s változatra, ami HTPC felhasználónak 20W körüli HD-filmes fogyasztást eredményez, még kicsit várni kell. És mielőtt valaki elküld minket innen a pitsába, úgy érzem házimozis szemmel ezek fontos dolgok, különösen kép és hangminőséget kergetők számára. Normál MP-k ezeket a tulajdonságokat hardveres korátok miatt (is) már nem lesznek képesek megközelíteni sem. Meg se hallja általános videólejátszót kereső ezt a mondatom, akinek számít, megérti.
-
Digital
addikt
Ma jött új frissítés az A-410-re!
Hirtelen át sem futottam mit is tartalmaz..."barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
-
devil-k
nagyúr
válasz liszi70 #36210 üzenetére
Igen, ahogy robi-k is írta, de én még nem tapasztaltam azt (főleg január óta), hogy az új FW rosszabb lenne, mint a régi. Sőt.
robi-k
Ha hivatalos a FW, akkor a Popi magától fel fogja ajánlani az első bekapcsoláskor. Hogyha még béta/teszt verzió, akkor meg innen éred el.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Zjunior
veterán
Bocsi a láma kérdésért.
A popi a400-410 kozott mi a kulonbseg?
A 410 wifis verzio miért jobb mint a sima 410-es?
Nem tudom megeri-e ez a lejatszo, vagy pedig Med8er 600-ast vegyem meg fele áron.
Esetleg aki váltott med8er-rol az irhatna egy par sort.
Koszonom szepen!Work Hard ™- Play Hard ™!!
-
Digital
addikt
válasz Zjunior #36213 üzenetére
Szia!
Én úgy tudom a 410-ben alapból nincs wifi!
Én értelmét nem is látnám, százszor stabilabb dolog az utp kábel!
Milyen, és mekkora megjelenítőhöz kellene a 410?
A Medi8er-t nem ismerem!"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
Digital
addikt
válasz Zjunior #36215 üzenetére
Ha nem vagy olyan megalomán mint én, és nem tervezel a jövőben nagyobb tv, projektor vásárlását, akkor jó lehet a Mede8er is! Majdnem fele annyiba kerül mint egy 410! Menj el egy bemutatóterembe, nézd meg élőben mindkettőt!
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
devil-k
nagyúr
válasz Zjunior #36217 üzenetére
Azt hiszem, hogy 1-2 hete tárgyaltuk a Popcorn vs. Med8er "kapcsolatát", érdemes visszaolvasnod. De Digital is leírta a választ: Menj el és nézd meg mind a két lejátszót és úgy dönts. Mind a kettőnknek Popcorn lejátszója van, szóval így nem fair a felállás rád nézve.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
robi-k
őstag
válasz Mezga Aladár #36226 üzenetére
Bár személy szerint engem hidegen hagy az A-410 analóg kimenete, de benne vagyok egy tesztben
-
dunkel
őstag
válasz Mezga Aladár #36226 üzenetére
Alig jobb analógon egy Coincident IC-vel mint HDMI-n egy 3000 Forintos Hamával, Denon 4308-ba kötve.
Megkockáztatom, hogy egy jobb sztereó láncban nincs számára hely.(#36227) robi-k
Nem Denon 4310-ed van? Egyik bemenet Popi HDMI, másik bemenet Popi analóg. Lehet váltogatni és fülelni.[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
válasz Mezga Aladár #36233 üzenetére
Minek
Nekem a popi (is) hang esetében csak alapforrásnak szolgál, minden hangdekódolási beállítás bitsream-re van állítva (eleve a DTS HD-MA és a DTS True-HD anyagokat licenc hiányában a popi nem tudja dekódolni - a hindu programozók nem akartak fizetni licenc díjat, így a popi csak tovább tudja küldeni bitstream-ben HDMI-n a HD-MA és a True-HD hangokat a házimozi felé).Inkább a házimozi erősítőt "piszkálgatom", hogy végre versenybe szállhasson egy középosztályú szetereó erősítővel.
-
dunkel
őstag
válasz Mezga Aladár #36232 üzenetére
Ezt nem tudom kipróbálni, mert csak kölcsönben járt nálam 410-es.
Nem érzem a kérdésed létjogosultságát, megkockáztatom nem sokat, ez nem az a szint. Kapcsolgatnád mindig ki-be a hdmi hangot?(#36234) robi-k
Sztereóra gondolt Aladár, nincs a popin 5.1 csatornás analóg kijárat.[ Szerkesztve ]
-
cecil
aktív tag
Nálam viszont hallhatóan nagy a különbség az analóg javára. Teszem hozza egy az en rendszeremre igaz a Sherbourn pt7030 előfokkal, mert itt hdmin nincs bypass, mindig belenyúl a proci, viszont van rajta dedikált sztereo analóg bemenet, amin van bypass, es nálam igy sokkal jobb a hang. Persze mozira más a helyzet ott marad a hdmi es proci dekodol. Dunkelnel tényleg nem volt csak min. Különbség az en a410-mel próbáltuk!
-
-
tomic
addikt
Érdeklődnék,hogy érdemes lenne-e lecserélni egy Med600 egy Pioneer BDP150-re?
50" plazmán van. Nagyon sokat használom a lejátszót koncert felvételek nézéséhez és más mkv,bd, filmhez.
Valamint ezen keresztül használom a flac formátumú zenék lejátszását is.Eddig a Med mindent lejátszott amivel etettem .Szeretném ez így is maradna.
Hangban ,képben előre lépés lenne? Ha nem igazán mit ajánlanátok? -
Dorian
félisten
válasz Mezga Aladár #36238 üzenetére
Én is egy közepes CD minőségére saccolom a 410 analóg hangját.
Egyébként a 210 koax kimenete elég gyenge (egy jobb CD-éhez képest)Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
robi-k
őstag
Pioneer BDP-150 esetében semmi előrelépés nem lenne a Med8er-hez képest, sőt, a kezelhetőségében, a kényelemben és a formátumtámogatásban sokat veszítenél.
Egy Pioneer BDP-450 vagy BDP-LX55 custom FW-vel képminőségben biztosan előrelépés lenne, és a 450/LX55 több formátumot is ismer a 150-hez képest, de a Med8er-hez képest azért alulmarad.
Egy OPPO-103/103D/105/105D custom FW-vel már minőségi ugrás lenne hangban és képben egyaránt, de szvsz nagyon drágák, csak akkor érdemes OPPO-t venni, ha ki is tudod használni. -
tomic
addikt
válasz robi-k #36244 üzenetére
A Pioneer BDP-450 és a BDP-LX55 kb egy árban vannak itt az ebayen.Kérdés az lenne ,hogy hangban is tudnának előre lépést mutatni? Elsődlegesen ezért keresek mást. A kép annyira nem létfontosságú,mivel 50"-ra nem hiszem ,hogy megérné a befektetés,mivel semmit nem vennék észre szerintem.
Nézegettem a Popcorn 400/410-et de használtan is csak a 400 van hasonló,de inkább drágábban az általad említettekkel.
OPPO felejtős. Annyit nem ér nekem. -
robi-k
őstag
"A kép annyira nem létfontosságú,mivel 50"-ra nem hiszem ,hogy megérné a befektetés,mivel semmit nem vennék észre szerintem." Én 46" pana plazmán nézem a képet, és bizony látni a különbséget!
A hanggal kapcsolatosan 1 megjegyzésem az, hogy a pio 450/LX55 igazából csak transpor-nak szolgának, hisz nincs rajtuk normális analóg kimenet (az LX55-ben lévő sztereó DAC csak dísz, a kiadott hang minőségét bármelyik tisztességes AVR könnyen túlszárnyalja). Tehát a kapott hang minőségét meghatározza a házimozi tulajdonsága/minősége.
Összegezve: ha bitstream-ben, HDMI csatlakoztatással használod a Mede8er-t vagy a pió BDP-450/LX55 lejátszókat, nem lesz hallható minőségi különbség a két készülék hangja között.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Telekom mobilszolgáltatások
- eBay-es kütyük kis pénzért
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Assetto Corsa Competizione
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok