Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joci0623
csendes tag
Lenne egy még mindig fennálló problémám:
TELEKOM gigabites net, Sagemcom router, 3 iptv, 1 db switch
ASUS AC65P router (192.168.0.1 IP)
SAGEMCOM router (PPOE passtrough, bridge módban, 192.168.1.1 IP)
Sagemcomból megy 1 LAN az ASUS-ba (net), illetve 2 LAN iptvkbe.
ASUS ból megy egy LAN (LAN4 porton) IPTV módban egy TP LINK switchre (ez egy másik szobában van), a Switchből megy egy LAN iptvbe, és egy xbox one ba. A probléma, hogy az xboxon nincs net (illetve a swich egyik portján sem, iptv megy). Mit kellene ahhoz tennem, hogy a boxon legyen net??
Köszönöm!www.netfort.hu
-
törölt tag
válasz #07746304 #4800 üzenetére
Ebben a videóban, a WAN és LAN beállításokat vesszük alaposabban át.
Kikapcsoljuk UPnP (Univerzális Plug and Play), hogy a TrendMicro szerint is minden biztonságos legyen, és bekapcsoljuk a DoS (Denial-of-Service) védelmet.
- LAN - LAN IP
- LAN - DHCP szerver
- LAN - IPTV
- LAN - Switch Control (NAT Acceleration)
- WAN - Internetkapcsolat
- WAN - Port Trigger
- WAN - Virtuális szerver / Port továbbítás
- WAN - DMZ
- WAN - DDNS
- WAN - NAT áthaladás -
senior tag
válasz Joci0623 #4802 üzenetére
Xbox Wi-Fi-ről esetleg?
Az a gond ugyebár, hogy arra a switch-re IPTV-t küldesz, így csak azzal kompatibilis eszközök fognak működni rajta, ezért nincs "hagyományos" net ott.
Tehát valójában azt mondod meg a router-en, hogy melyik portra dugsz Set-top box-ot.Esetleg muti az IPTV beállításokat a router-en, de félek ezzel a setup-al nem lesz net az Xbox-odon.
-
Topikgazda
-
Joci0623
csendes tag
-
sambenez
addikt
válasz Joci0623 #4802 üzenetére
Nekem hasonlóan van, kivéve hogy az IPTV-k mind a 65P-re vannak kötve, kettő egy-egy switchen keresztül, egy pedig közvetlenül.
De nincs sem bridge mód, sem PPOE passtrough, csak DMZ-ben van a 65P.
Mindenen van net amit a switch-ekre kötök, és megy az IPTV is.[ Szerkesztve ]
-
Joci0623
csendes tag
válasz tobias40 #4811 üzenetére
Mert azon a LAN on nálam nem csak iptv van, ha a szolgáltató routerében hagyom akkor csak iptv megy rajta. csak egy darab kábel megy a Routertől abba a szobába, ahol az iptv box, illetve egy Xbox van. Szóval az a LAN kábel megy a a switchbe, a switch meg adná a netet az xboxnak, plusz iptv.
www.netfort.hu
-
Rick4
félisten
Sziasztok!
Asus AC65P-m van, itt láttam még valamikor februátban, hogy ez a tuti, bár sehol sem olvastam ugyan, de gondoltam teszek egy próbát, asus firmware restoration tool-lal betallóztam szépen a vargalex féle openwrt-t, gombot nyomtam, és feltettem, semmiféle fix ip, meg ilyenek, csak úgy ahogy volt, de minden flottul ment. Azóta is így használom, sőt, már a második routerrel csináltam, szóval se ssh se más nem kell, működik így is, nem barátom a parancssor. Annyi csak, hogy a feltöltés után frissít, majd a tool még percekig molyolna, mivel onnan valószínű már nem találja a gyári fw-t, én kilövöm, router ip beír, és már megy is az openwrt. Hibátlan 25 ezerért.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
csorba23
tag
Sziasztok! Van egy Asus RT AC65P routerem, amire 2 külső HDD van rákötve HUB-on keresztül. Egy ideig minden jól működött, de mostanában egyrészt nem megy alvó állapotba egyik HDD sem, ha nem használom őket, másrészt valamiért egyfolytában dolgoznak a HDD-k. Nem csak a pörgést hallani, hanem azt is, hogy a fej megállás nélkül mozog ide-oda. Gyári FW van a routeren. Van valami ötletetek, hogyan lehetne orvosolni ezt a dolgot?
-
senior tag
válasz Tamarel #4823 üzenetére
RT-AC86U-n nincs pipa, hogy automatikus firmware ellenőrizés, szerintem ez fixen be van égetve, mert LOG-okban látszik, hogy néha keres.
Signature verions: 2.176 Updated : 2020/05/04 10:41
Signature is up to date
Ez lenne a Trend Micro aláírás verziója? Nem is tudtam, de látszólag friss.
-
r859
csendes tag
Openvpn-t szeretnék beállítani, az alapokat már beállítottam egyedüli problémám, hogy a csatlakozás ellenére nem érem el a kliensről (jelen esetben android) a helyi hálózaton lógó eszközöket. Jól gondolom, hogy valami alhálózattal lesz? A vpn ugye 10.8.0.x ip-t oszt, míg a belső hálózat a 192.168.50.x -et. Hogyan lehet ezt összehozni? Próbáltam a LAN útvonalnál, hogy 10.8.0.0 ip / 255.255.255 maszkon menjen a 192.168.50.0 átjáróra WAN csatolófelületen, de nem hozott sikert. Mi lenne a megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
A VPN IP-címeivel elvben nem kell foglalkoznod, azokkal maga a VPN szoftvere elvan. Éppen az a lényeg, hogy a felhasználónak csak a saját IP-címeire kell hivatkoznia, amit maga a VPN szépen fordít magában.
A fontos paraméterek mind benne vannak az ovpn fájlban, nem kell piszkálni őket.
A netes IP-címed publikus?
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
canniball
nagyúr
Sziasztok!
Az RT-N18U routerem menüjében rányomtam a dual wan engedélyezésére, beállítottam a LAN4--et (még nincs oda bekötve semmi), majd "Alkalmaz". Nekiállt konfigurálni, de mióta végzett se kép se hang, se kábelen se wifin nincs net, a router nem elérhető. Újraindítás közben indítottam egy pingelést, egy darabig "nincs válasz", aztán van válasz, majd visszatér oda hogy "nincs válasz". Ötlet, hogy mi lelhette és hogy lehetne visszazökkenteni a helyes vágányra?
Közben magához tért, úgy látszik csak irdatlan lassú volt, én meg türelmetlen...Akkor ha már itt vagyok kérdezek mást: az RT-AC65P (akár alternatív fw-rel) tud dual want?
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
kkp900
senior tag
Sziasztok ! RT-65P nél szeretném kikapcsolni a Ledeket gyári a cucc most vettem. Előre is köszi a válaszokat.
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
canniball
nagyúr
válasz Gubek-Einste #4835 üzenetére
Remek, akkor lehet majd később jövök ezzel kapcsolatban újra kérdezni.
Viszont egyelőre marad az N18U, így újabb kérdés: eddig 500Mbps-os UPC volt rákötve (300-350Mbps-nál többet sosem mértem), ezt bírta különösebb terhelés nélkül; ma bekötötték a 1000Mbps-os Digi netet, ezt mellé raknám dualba, vajon bírja-e a gigabites sebességet? Eddig semmi gondom nem volt vele, de most mióta átállítottam a kapcsolót dual wan-ra (mást nem piszkáltam és mint írtam még nincs is rákötve a második eszköz) veszettül belassult, pingelésre 2000+ ms-os válaszok jönnek, böngészőn keresztül be sem tölt a felület.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
afi0903
aktív tag
Sziasztok!
Asus AC65P routerem van, telepítettem rá egy vargalex által buildelt OpenWrt-t, frissítettem benne pár csomagot, egyik csomag frissítése után (szerintem luci-bootstrap) eltűnt a navigációs sáv, gondoltam, akkor frissítek egy újabb OpenWrt-re, hát ez nem jött össze. Hogyan kellett volna? Ezután nem tudtam csatlakozni SSH-n keresztül a routerhez. Próbáltam ez a leírás alapján valami működő szoftvert tenni rá, de továbbra sem tudok a routerhez csatlakozni, jelenleg connection timed out hibát ír. Hogyan tudnék valamilyen szoftvert rátenni, hogy onnét újra próbálkozzak? -
blakey
titán
válasz afi0903 #4839 üzenetére
Snapshot buildekben ne frissíts, telepíteni aznap, abban a pillanatban érdemes amikor még friss az adott verzió. Tedd fel a vargalex-félét és állítsd be. Majd ha lesz stabil verzió akkor telepíthetsz.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
canniball
nagyúr
válasz Gubek-Einste #4838 üzenetére
Úgy érted, hogy ezeket a sebességeket, vagy eleve a dual want nem bírja?
Közben sikerült ránézni az állapotára és megállapítani, hogy bekapcsolt dual wan mellett azért rendetlenkedett, mert ezerrel pörgött a proci. Csak azt nem tudom azért, mert bekapcsoltam ezt az opciót vagy azért, mert a másik modem nem volt rákötve (és esetleg folyamatosan kereste). Kikapcsoltam a dw-t, most mintha helyreállt volna a rend.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
erikke17
őstag
Sziasztok
AC1200GU ma meg szűnt létezni az 5ghz wifi, ujra indítottam megy azóta... Ennyire "stabil" a gyári FW? 2 hetes a cucc még meg sem porosodott.||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
Topikgazda
-
MODERÁTOR
válasz erikke17 #4842 üzenetére
Szia!
Fix csatornára volt beállítva? Lehetséges, hogy AUTO módban olyan csatira váltott, amit a klienseid nem támogatnak. Mondjuk 5GHz esetében a DFS miatt ez sajnos fix beállítás mellett is megeshet.
Meteorológiai radarokat zavarhatnak vezeték nélküli eszközök
-
canniball
nagyúr
válasz Gubek-Einste #4843 üzenetére
Akkor nem tudom most mi a baja, úgy tűnik korai volt az örömöm, megint megmakkant. Gondolom megint pörög a proci, mert újfent nem elérhető a wifi. Van bármi lehetőségem (valamiféle cache ürítés vagy hasonló) vagy csak a reset segít rajta?
-
erikke17
őstag
válasz Intruder2k5 #4844 üzenetére
Igen fix 100as csatornán van, tegyem másikra? Környéken nem nagyon van 5ghz egyenlőre
Érdekes minden esetre remélem nem csinál többet ilyet||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
blakey
titán
válasz erikke17 #4847 üzenetére
A wifi 2,4 GHz-en 1-11, 5GHz-en 36-48 között 99,9%-ban minden eszközön tökéletes, a többi csatorna támogatottsága kétséges, 100X le lett írva, sajnos ezt figyelembe kell venni. Elhiszem, hogy jobb a sebesség pl. a 100-as csatorna esetében, de nem sokat ér ha egyik eszköz nem látja vagy épp megszakad a kapcsolat és egy olyan csatornára vált a router amit az eszköz nem lát.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Flam
aktív tag
Sziasztok!
Asus rt-ac65p routerre melyik cfw-t erdemes felrakni ami nem igényel komolyabb tudást a beállításban? Külső HDD-re szeretnék torrentezni, illetve aletöltött tartalmat streamelni tvkre.. Ahogy olvasom nincs rajta gyárilag a DM... tehát alapvetően ezért kerülne rá cfw....
köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest