- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Okos Otthon kezdőknek
- sziku69: Szólánc.
- old rocker: Mindennapi reklámjainkat ne add meg nekünk ma...se holnap.
- moonlight115: Privát, oh!
Hirdetés
-
LOGOUT
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
Véreshurka #5544 üzenetére
Egyeznek mindenben, a FW is szerintem azonos
AC1200GU-ban van nyomtató szerver pluszban meg download master
bár aki komolyabban akarja ezt használni úgyis Padavant fog használni mert azon még jobb az egész. AC1200GU-ban egyedül csak a LED kikapcsolás hiányzik, azt továbbra is fekete szigetelő szalaggal lehet megoldani csakPedig ha a 65P-n megy gombnyomással akkor a másikra is meg lehetne oldani valahogy
-
citkar
addikt
válasz
Véreshurka #5521 üzenetére
Belső hálón is elérem a DDNS címmel.
Később lehet megpróbálkozom egy VPN szerverrel. Kicsit más az adatok megadása nálam, mint ahogy írtad, de OpenVPN servert enged létrehozni. -
gahor72
aktív tag
válasz
Véreshurka #5521 üzenetére
Szia!
Az utolsó 4 sorod fogott meg,gondoltam megpróbálom.Ami sikerült:a routerre(ac88u)beállítottam az openvpn szervert.
A telómra (huawei mate 20 lite)telepítettem az openvpn app-ot(kliens)
A kapcsolat létre is jön köztük.
Amit szeretnék:az asus router app csatlakozzon távolról a router
felületéhez,hogy ha kell állítgatni lehessen.
De az app azt írja,hogy ninics internet,nincs kapcsolat.
Nem szeretném ha a routeren átmenő forgalom vpn-en menne,csak a távoli elérés app-al,ami lényeg.
Minden ötletért hálás vagyok.
üdv
-
citkar
addikt
válasz
Véreshurka #5511 üzenetére
NAT-olva sem vagyok, ugyanaz az IP cím a whatismyipaddress-en, mint a router menüjében.
Annyi, hogy ha biztonságos felületen érném el, akkor ezt a hibát kapom: Az Ön kapcsolata nem privát.
Így mintha elérné, csak a böngészőm (chrome) nem tartja biztonságosnak? -
citkar
addikt
válasz
Véreshurka #5511 üzenetére
Az app belső hálón a LAN-os IP címet írja, távolról pedig ezen a helyen a DDNS címet. Holnap, vagy amikor hazaérek megnézem nem-e vagyok NAT-olva.
-
citkar
addikt
válasz
Véreshurka #5491 üzenetére
A webhozzaferes engedélyezve van, korábban el is ertem weben is, ezert nem ertem, most miért nem. A mobil app is eléri tavolrol,csak a webes nem megy.
-
válasz
Véreshurka #4995 üzenetére
Ez egy örög ergonómiai dilemma: a GUI mennyit fedjen el a rendszerből, amit állít. Legyen közelebb hozzá, és a grafikus felület az eszköz működését tükrözze, vagy inkább a felhasználói logikát kövesse, és legyen benne egy csomó dolog átdrótozva "kényelmes" helyre.
Az OpenWRT és a Tomato inkább a műszaki, geekebb szemléletet szolgálja ki.
MaCS
-
vargalex
félisten
válasz
Véreshurka #4988 üzenetére
Ahogy írtam, az OpenWrt számára egyenértékű interface-ok, valamint azokon elérhető szolgáltatások léteznek.
Így az egyes interface-okhoz rendelt DNS szerverek azt jelentik, hogy az az interface mely DNS szerver(eke)t használja. Tehát teljesen normális, hogy az itt beállított DNS szervereket nem közli a kliensekkel, hanem majd önmaga fogja használni. A klienseknek pedig saját magát hirdeti, míg az általad is írt DHCP opcióval ezt felül nem bírálod.
De egyébként ezt, ha jól tudom, pl. Tomato alatt is hasonlóan tudod megcsinálni. Sőt, DD-Wrt alatt is csak így megy. Gyári firmware alatt nem tudom, hogy egyáltalán lehet-e ilyet csinálni. -
válasz
Véreshurka #4785 üzenetére
Esetleg utána indítsd újra mindkét eszközt.
-
válasz
Véreshurka #4782 üzenetére
Idővel majd frissülnek, kell egy kis idő neki.
Biztonság kedvéért ne legyen benne pont. Nálam nincs, egyszerűen csak ennyit adtam meg: asusrouter
Nyilván nem túl beszédes, de ez kb. csak ahhoz kell, hogy a Pi-hole-ban felismerje az eszközök nevét. -
ffodi
veterán
válasz
Véreshurka #4756 üzenetére
Igen, ez működhet, de van erre más -egyszerűbb- megoldás is (ha ez adott menüpont nálad is aktív):
Router kezelőfelületében: Administration -> System -> Középtájt Network Monitoring, itt pipáld ki a DNS query-t, a Hostname legyen üres, az IP cím pedig 0.0.0.0. -
válasz
Véreshurka #4744 üzenetére
1; Van olyan szolgáltatás ami hiányzik a gyári firmware-ből vagy valami nem teszik benne? Ha nem akkor maradhat a gyári firmware.
-
válasz
Véreshurka #4720 üzenetére
Ez attól is függ, hogy milyen feladatot kell ellátnia a routernek.
Ha a 65P tudása elég, azaz nincs olyan igény, amit az ne elégítene ki, akkor ő az esélyesebb a routerfunkcióra, mivel jobb hardver, mint a 68.
Fontos viszont, hogy csinálj egy hatókörtesztet is, hogy a különböző szereposztásokban megfelelő-e a lefedettség.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos tablet topic
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Tőzsde és gazdaság
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD