- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-02-18 07:45 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atish19
őstag
-
Spec
őstag
Nem maximumra írtam, hanem 6-800 Mbit/sec átlagban mindig volt, amikor néztem a sebességet. És mivel mellette ment minden szir-szar is (több sz.gép, tabletek, telefonok, stb.) így nyilván ez nem egy hiteles mérési adat a teljes sávszélességre vonatkoztatva. Úgy még sosem mértem szerintem, hogy semmi más nem ment, csak az a gép, amivel a mérést végzem, és hogy mi fér ki a csövön. Mivel 1 gigás neten nekem a 6-800 Mbit/sec bőven elfogadható sebességnek minősül, így nem fordítottam erre nagyobb hangsúlyt, hogy méregessem. De most kíváncsiságból rá fogok mérni, és majd beszámolok róla

-
the radish
senior tag
-
kpityu2
addikt
-
zsolt501
nagyúr
-
kezo0
addikt
-
enginev3.0
félisten
-
Kobe
veterán
2 db ugyanolyan készülék volt nálam, mind a kettő ugyanazt produkálta / produkálja, illetve van egy AX58U régebbről.
Mind a 3 router fizikailag ugyanazon a helyen elhelyezve, szószerint ugyanolyan felkábelezéssel és ugyanolyan beállításokkal volt kipróbálva
Ettől persze még lehet, hogy a fizikai hely speckó valamennyire, de nekem fura hogy egy 2-3 kategóriával alacsonyabbra marketingelt és amúgy feleannyiba kerül alsószériás modell jobban muzsikál ennél, mind kábelesen és mind wifiben
itt látszik, hogy ha valamiben erősebb proci van, papíron jól mutathat, de önmagában ez nem elégez pl az AX58U sebessége a home serveren, kábelen mérve (telekom gigabit net)

ez meg az AX4200, ugyanott, kábelen. Még a kábel is ugyanaz....

szivesen kipróbálnám a dobozon feltüntetett 2.5G-s ethernet akkor mennyire működne
-
Imi1981
veterán
Én TUF AX6000-et vettem és nagyon kellemesen csalódtam a wifi hatótávolságában! Pedig nem akármit váltott egy kínai verziós xiaomi ax3600 -at ! Falun lakok hosszú parasztházban és a válaszfalak 60 cm-es vályogfalak és középső szobában elhelyezve lefedi az egész házat 2.4ghz -en de a xiaomi ax3600 is csak úgy fedte le ! Kint az udvaron 15 méterre is stabil a jel és youtubeozok . A kínai verzió xiaomi ax3600 -nak azért kicsit nagyobb hatóköre volt de az nincs eu által szabályozva.
5 GHz-en nem olyan nagy a hatóköre de az más routeren sem jó. 5ghz-et a mellette lévő szobában használom amazon fire stick -en és tökéletesen működik de a legtávolabbi szobában már csak 1 csík van wifin és nem is stabil de mobilon 2.4ghz használok mert bőven elég.Amúgy 5g wifi résznél be van kapcsolva a 160 mhz is. Ez csökkenti az 5g wifi hatótávolságát? Vagy úgyis automatikusan vált a 40 -160 között és nem számít?
-
Kicsirics77
veterán
-
smisa
őstag
-
gippazoid
őstag
-
gippazoid
őstag
-
amol
addikt
-
belashx
senior tag
-
belashx
senior tag
-
jilian
addikt
-
Kobe
veterán
harmat gyenge mint a pitsafüst. Ez a poén. Holnap viszem vissza cseréltetni / vásárlástól elállni.
teljesen újonnan konfigoltam a routert mert asztalos feldobta a homelab szekrényemet a falra.
AX4200-as nyitott szekrényajtókkal, bármilyen zavaró jel nélkül, 2 méterre a routertől direkt rálátással - 80 mbps....
AX58U ugyanabban a szekrényben, bevágva mellé a zigbee coordinator antenna is + csukott szekrényajtó fém fogantyúkkal, lakás másik végében 450 mbps.....ne mondja nekem senki hogy ez normális.....
-
enginev3.0
félisten
-
ffodi
veterán
Nincs külön Guest Network tab, hanem csak Network néven fut. Itt lesz egy fő hálózat, és lehet létrehozni további hálózatokat a korábbi Guest Network Pro tabhoz hasonlóan. Pár opció a Wifi tabról is átkerült ide, ha jól emlékszem. Nem rossz, de pár beállítás eltűnt (pl. a hidden SSID)...szokásos Asus módra, lehet majd visszakerülnek egyszer. VLAN funkciók maradtak, szóval ettől nem kell félni.
Egyébként a 368xx verziókban is így van már.
-
Kobe
veterán
a dilemma az, hogy a nappaliba csak 1 db cat6 kábel megy a falban a lakásajtó felett bejövő szolgáltatói routertől
vagy visszapakolok mindent a nappaliba (bazira nem esztétikus), vagy AP módban rakok oda 1 routert. Mivel a szolgáltató csak 1 IP címet ad, 3-4 et nem, és amúgysem akarok külön VLAN-t létrehozni illetve a homeservert az internet felé nyitottan kábelezni, ezért még az sem játszik, hogy a telekom router után rakok egy switchet és arra kötöm a homeservert és AX4200-at és a többit. Pedig jelen felállásban csak így működne 1 db ethernet kábellel kecske és káposzta alapon úgy hogy az AX4200 más helyszinen csinálja a routing és wifi szórást is, nem az ajtó felettaz utolsó ötletem még az, hogy a szegélylécek alatt valahogy áthúzok a nappaliból a hátsószoba 1 kábelt, és akkor a nagygép is mehetne kábelen. Ebben az esetben az AX4200 már tudná a routingot és wifi szórást a nappaliból intézni, mert a falban futó utp-t használhatnám arra hogy az AX4200-at a telekom routerrel kössem össze az ajtó felett
(ehhez még kell egy kicsit tesztelnem a kábelt, valószinu újra kell krimpelni mert elég gyenge rajta a jel, valszeg nem csípett rá rendesen az egyik érpárra) -
Kobe
veterán
jelen esetben még csak egy nyitott polc a homelab szekrény, később majd beépítésre kerül, de:
korábban az AX58U + homeserver + zigbee antenna + szolgáltató router mind egymás mellett voltak a nappaliban a tv mögött, kb ugyanilyen sűrűn elhelyezve, ott nem okozott ilyen mértékű jeldegradációt a közelbe rakott cuccok
igazából csak az ágyúval verébre esetét akarnám elkerülni, jó lett volna az AX4200ast a jobb és több VPN képesség + erősebb propci miatt primary routerként használni wifire is, de ha más mód nincs, megy a nappaliba AP-nek
csak olyan tesztet ahol az AX58U-t hasonlítják az AX4200-hoz hogy tudjam kb mire számitsak (van e annyival erősebb a wifi jele hogy megéri e csesződni vele egyáltalán), vagy marginális a különbségkpityu2: hosszú hónapokig tökéletesen működött tv mögött a gyengébbik router egyedüli wifi forrásként, a mostaninál kb 8x-9x erősebb letöltést biztosítva a lakás távolabbi végében is. Nem hiszem hogy a msotnai felállásban a tv jelentené a fő gondot. Egyedül 1 helyen volt para és dobálgatta, a lakás elgtávolabbi részében levő fürdőszobasarokban
-
enginev3.0
félisten
-
Alex91
félisten
-
Bazijoe73
senior tag
-
ReFleXx
addikt
-
ReFleXx
addikt
-
ReFleXx
addikt
-
ReFleXx
addikt
-
dudika10
veterán
-
woodworm
veterán
-
woodworm
veterán
Nem keverednek.
Van néhány fix hálózati eszközöm (switchre és ap-re butított routerek), ezek fix ip-t kapnak sorban a router után. A pool 100-tól kezdődik. Ide sorolom be a fenntartott címeket.
Egyetlen egyszer nem volt még útközés. Nem is tudom miért lenne. Ismerem a pool tartományt, eszközben statikus ip-t állítva ezen kívülről adok meg mindig.
A router dhcp szervere pedig a saját algoritmusa szerint ad címet minden bejelentkező eszköznek. A fenntartott cím pedig azért fenntartott, hogy ne ossza ki másik eszköznek. -
woodworm
veterán
-
ludla
őstag
-
blakey
titán
Mivel nálam többször probléma volt, nem működött, így évekkel ezelőtt váltottam, azóta 0 probléma, tehát nekem jobb. Ennél több indokra nincs szükség, szerintem, és nem függők semmitől és senkitől. Nem routerhez vagy IP-hez kötött, hanem felhasználóhoz, ott és akkor használom, amikor és amivel akarom.
#24577 Márton
Általában itt:
#24578 Tosee
Routerben beállítod és utána aktiválódik -
bigdigit
addikt
-
enginev3.0
félisten
-
tobias40
veterán
-
tobias40
veterán
Igazából csak nem szeretnék rontani a jelenlegi stabil elérésemen,de tapasztalatot gyüjteni sem lenne baj erről.
Ezért kellene valami alpbeállítás amivel már érdemes elkezeni a tesztet.
itt a nativ-ot kell választanom azt írták a telekomos topicban de hogy utána mit hogyan f*ngom nincs... 
Telekom optika 1000/1000 sebességgel vagyok. -
Peter Kiss
őstag
-
Peter Kiss
őstag
NVM Express NVM Command Set Specification, Revision 1.1
"Note: The operation of the Deallocate function is similar to the ATA DATA SET MANAGEMENT with Trim
feature described in ACS-5 and SCSI UNMAP command described in SBC-4."Ha rákerestek a "deallocate"-re, akkor megtaláltok mindent; nem TRIM-nek nevezik, de ugyanaz. Nyugodtan kapcsolja ki bárki a PC-jén is, aztán nézze meg, mi történik. Ha olyan helyen van használva, akkor kevés/nulla írás illetve törlés van, nem lesz akkora gáz mint egy olyan helyen, ahol aktívabban van használva.
Én értem a very szakmai fórumokat meg tech youtuber-t, csak a specifikációnál egyik sem jobb.
-
Garsza
veterán
-
katona.jozsi
aktív tag
NTFS volt először, maga a winyó 150/150-et tud(ott). Routeren 90/20, lett és a DownloadMaster-rel elkezdtem letölteni néhány torrentet. Tegnap viszont már érthetetlenül akadozott a samba "stream". Ezután fogtam és ext4-re raktam, felakartam rakni a qbit torrentet és az usb accelerator-t. De sehogy sem akart sikerülni. Gondoltam, jó akkor nézzük meg a samba megosztást mindenféle torrent letöltés nélkül és factory reset után. Erre most nem úgy néz ki, hogy megdöglött a winyóm.
Visszaraktam NTFS-re és a régi 150/150 helyett 0.1 körül van a sebesség. Mi a fene történt.
Mechanika sérülés nem érte. SMART nem mutat hibát.
-
katona.jozsi
aktív tag
-
gabro0
őstag
-
gabro0
őstag
-
Kolondrum
félisten
-
rukh
senior tag
-
Garsza
veterán
-
Garsza
veterán
-
ffodi
veterán
A VLAN az VLAN.

Ugyanakkor, a "felhasználás" tekintetében keresendő különbség. Egyik esetben a szolgáltatótól érkeznek a taggelt csomagok, amiket a routerrel át kell irányítanod egy dedikált (kiválasztott) LAN portra a set-top-box felé, hogy működjön az IPTV. Ezt a legtöbb Asus router támogatja (LAN --> IPTV). A másik eset, amikor te csinálsz magadnak szegmentált hálózatot, és erre külön VLAN-okat hozol létre. Ezt a legtöbb Asus router nem támogatja. Ha nem támogatja, akkor Merlinnel lehet trükközni, de csak parancssorban.
Balinov:
Amit keresel az az IPTV menü a LAN beállításaiban. -
szaboi6512
addikt
-
Balinov
titán
-
szaboi6512
addikt
Hosszabban: Valaha ugye volt az AX56-ra Merlin
Most is van -
mgTerminator
veterán
-
Balinov
titán
Konkretan ugy allitottam be ugy 2-3 hete. Tarolohelysegbe jon be az optika, ciposszekren tetjere van rakva a Fritzbox, a nas, a proxmox szerver. Noti lan,kabel, asus router is odahurcolva, AP beallit, tesztel mind a 2.4-es, mind az 5ghz SSID-n, kapcsolodik, speedtest meres, orul, aztan asus-t visszatettem a nappaliba es ujratesztel, minden eszkoz, ami azon log megy. Aztan jott az a fel napos aramszunet a boszme vihar miatt es az asuson, repeater modban beallitott SSID-k meg mindig mennek, de net, na az nincs rajta
Amiert erdekelne, hogy egy aramszunet miatt hogy szakad meg az (internet) link a ket eszkoz kozot, hatha van valami beallitas, amivel hasonlo helyzetben ki lehetne kuszobolni az ujrabeallitast (asuson utolso stable Merlin fut), bar Repeater modban nem sok mindent lehet ugye allitani - Elkepzelheto, hogy a Fritz OS-ben kene kutakodnom?
Igazandibol nem egy nagy cucc, inkabb kenyelmetlenseg, amit ruhellek nem megerteni, neadjisten kikuszobolni igy a teli viharszezon elott
udv
Bali -
nrg_52
addikt
-
Multibit
nagyúr
-
nrg_52
addikt
-
Multibit
nagyúr
-
woodworm
veterán
-
woodworm
veterán
-
ffodi
veterán
Vagy egy fanless mini PC OPNsense vagy pfSense táraságában (+switch, ha kell) és egy Asus BE eszköz mint AP....ééés az AiMesh működik AP módban is.

Egyébként van több BE-s Asus eszközzel tapasztalatom (pl. BE98, ZenWifi BQ16). Elég sok bug van sajnos, főleg akkor, ha a szolgáltatások nagy részét használod. A FW update-ek is lassan jönnek. Ha AP-ként mennek, akkor ez nem olyan kritikus (max. a bug-ok miatt), ezért is megfontolandó az a mini PC.
-
Multibit
nagyúr
-
ugyes
senior tag
-
kpityu2
addikt
-
ugyes
senior tag
-
delta1017
aktív tag
-
SteveBeard
senior tag
Igen, ha jól emlékszem, pont a vlan miatt vettél ilyen routert. Szerintem nem lesz rá szükségem.
Amit szeretnék az Torrent, több tévén streamelt anyagok megnézése, stabil, viszonylag nagy hatósugarú WiFi, mert a mostani katasztrofális. Valamint a korábban említett távolról való hozzáférés (VPN)
-
SteveBeard
senior tag
-
p5quser
tag
-
karicsek
aktív tag
-
Atish19
őstag
-
stigma
addikt
Hi, lényegében extrákat nem használok, inkább csak a stabilitás miatt gondoltam kipróbálom, ha ajánlott.
A gyári sem rossz, mert ez van évek óta, csak ritkán van 1-2 érkedesség ami miatt gondoltam kipróbálok egy másik FW-t.Érdekesség alatt ara gondolok, hogy routerbe van egy switch bekötve (TP-Link SG108 Gigabitetes switch) ami szépen teszi a dolgát, a jópár eszközöm be van dugva.
Van úgy hogy egyes eszközök (NAS, Médialejátszó) gondol egyet és átvált 1000-es LAN-ról 100-ra, majd ha a kábelt ki/bedugom akkor ismét jó.
Switch-et kiiktattam, hátha azzal van gond, de ritkán a gyári 4 db LAN port is ugyanezt a hibát dobja. Routert már reseteltem, ez a jelenség az utóbbi 1-2 FW frissítésnél volt inkább jelen. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Peter Kiss
őstag
-
Peter Kiss
őstag
-
Multibit
nagyúr
Home routeren nem sok mindenre. 10Gbps hálózathoz jobb, mint az ethernet. Nézd meg, melyik a jellemzőbb csatlakozási mód 10Gbps-képes routereken, vagy switcheken! Bár hálózati eszközöket találsz SFP+ porttal (csak pénz kérdése), klienseket nem igazán. Otthonra nem is végpontokhoz hasznos (már ha szükséges), hanem gerinchálózat kiépítéséhez, ahol a végpontok - mondjuk - 2.5Gbps NIC-cel rendelkeznek. Ilyenkor konverter modullal kapcsolódhat az ethetnetes eszköz az optikai gerinchez. Nyilván mindenki el tudja dönteni, hogy szükséges-e neki otthonra egy ilyen beruházás.
-
Atish19
őstag
-
VGYke
addikt
Ahogy látom, a router Speedtest-et hasonlítja össze a PC-n futtatott teszttel.
Már nem emlékszem milyen konfiguráción és milyen szoftverkörnyezetben illetve böngésző alatt volt, de tapasztaltam olyat, hogy a böngésző alatt fele annyi sebességet mutatott, mint az MS áruházból telepített Speedtest-ben. -
memorix
senior tag
-
Alex91
félisten
-
Alex91
félisten
-
atees
őstag
-
kpityu2
addikt
-
kpityu2
addikt
-
bcl
senior tag
Nekem is sokáig ment, még a télen kértem egy cserét is a supporttól (a régi AX86U-n nem lehetett törölni a DDNS nevet), még utána sem volt gond. Most, a nyár elején állt meg, és ritkán, vagy egyáltalán nem frissített. A cert sem készült el, írta, hogy server error. És nem, és nem... Úgyhogy lett más DDNS 🤷
Most a dnsfree eddig rendben van, kopp-kopp
-
Zafi
tag
-
Garsza
veterán
-
Stynki
csendes tag
LAN-s "fogyasztó" kevés,kb.20-25 eszköz csatlakozik a Wifire. A ház kétszintes,zeg-zugos, sok fallal. Az egyik gondom,hogy kültéri napeles rendszert is "el kell" érnem wifi-vel. Ezért van 3db hatótávnövelő..Emeleten lévő RP-AC55 nem éri el az inverter wifijét. Ezt most az RP-N12 oldja meg...de, a három hatótávnövelő nem AIMESH-s. Sztem a jelszintjük is kevesebb mint pl.ax58u szintje. Az olcsóbb ax52,ax57,ax59-ről meg csak a problémát hallom. Valószínű 1db ax58u-val kezdem..és meglátom....bár ugye 2x 58-as drágább mint 1x ax6000?
Az, hogy az Asus elhanyagolja a ax6000-t annak oka, hogy ár-értékben túl jó lett
, el kell adni a többit, amit lehet árazni...és a Wifi6 is már nekik nem jövő...
Köszönöm a gyors választ... -
ffodi
veterán
Normál esetben, a router az ISP DNS szerverét használja a saját kéréseihez, a klienseknek a saját címet hirdeti és rajta keresztül történik a névfeloldás. Ha állítasz kézzel WAN DNS-t, akkor csak annyi a difi, hogy nem az ISP DNS szerverét használja ehhez, hanem az általad beállítottat. Ha a LAN-hoz állítasz, akkor ezt a címet fogja hirdetni a sajátja helyett (vagy mellett). Utóbbi beállítás általában kliensenként is megadható, aminek néhány speciális esetben van jelentősége.
-
FF23
őstag
-
szaboi6512
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Goddess of Victory:Nikke
- One mobilszolgáltatások
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- PlayStation 4
- A Bungie hosszú távra tervez: a Marathon története éveken át formálódik majd
- A Vivo X300 FE is megérkezett
- Azonnali fotós kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Diablo IV
- Autós topik
- További aktív témák...
- Lenovo T480S i5 8350U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Formula Air Mesh G3 Adata 600W
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Titanium Gray Karcmentes állapot 12GB RAM 2027.06.22. garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

itt a nativ-ot kell választanom azt írták a telekomos topicban de hogy utána mit hogyan f*ngom nincs...
Mechanika sérülés nem érte. SMART nem mutat hibát.
Nem csak a routerem oprendszere open source, hanem a routerem BIOS-a is. Sőt, úgy néz ki, hogy az asztali gépemre is hamarosan open source BIOS kerül
Gubek-Einste