- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Slipandris
tag
-
Speed®
titán
válasz
Vasinger! #1296 üzenetére
Egyetlen kérdés: mire való a leírás amit a hűtőhöz kaptál..?
De hogy véletlenül se mondhasd, hogy #&@{} vagy!!, ezért válaszolok:
1. A nyák és a hűtő közé kell felpattintani őket, távtartók.
2. A sünik a RAMokta valók, oda kell, máshová nem.
3. Az az X19x0 széria VRMjeire való, a tiéden a 10/11 az. Sajnos csak az újabb rev2es pakkokba kerül arra szabott VRMborda. Megoldás lehet a gyári hűtő megfelelő részének leszabása és felcsavarozása (flex miatt garitéma necces..), vagy pedig egyedi borda készítésa és\vagy RAMsünik beszerzése oda is. De igazából egy teszt kell megelőzze az egészet bordák nélkül, mert általában elvan a VRM csupaszon is ha van venti az S1en, a 80-85°C nem gáz.
4. Az X1950Pro VRMjére való (persze ezt is írja a manual..). -
Dr. Romano
veterán
válasz
Vasinger! #1296 üzenetére
Azt a papírfecnit én megcímezném az 5-ös számmal:
5. a leírást kézbe vetted már egyáltalán?
Egyáltalán nem vészes és a leírásban és képekkel illusztrálva le van írva mit és hogyan kell. Én pont tegnap előtt raktam fel ezt a cuccot a GT-mre úgy hogy azelőtt nem csináltam még vga hűtő cserét és kb. 15 perc alatt meg is voltam. (aztán vagy 3x kellett még leszednem mert a ramsünik ragasztója állandóan elengedett
De megoldottam: pár könyvet helyeztem a sünikre és fél napig "állni" hagytam, így már nincs kedvük leesni -
Vasinger!
nagyúr
Egy pár kédés
:
Készítettem egy képet, ahányas számot írok a kérdés elé, azokról az alkatrészekről beszélek.
1. Azok a fekete kis kapcsok mire valók?
2. Ezekből a kis "sünikből" csak 8 van. Itt is készítettem egy képet katt. A kártyán megvan, hogy ezt a 8 db-ot hova rakom, de többi az csupaszon marad?
3. Ezt a hosszú csíkot hova rakjam? Az előző képen lévő számoknak megfelelően a 9.-re vagy a 10-11-re?
4. Na és ezt hova rakjam
Nemtudom, de nekem nem túl egyértelműek semmiféle tesztek olvasásából, se youtube-os videókból. Kérlek titeket válazoljatok, fontos lenne!
-
Speed®
titán
válasz
Amoroso #1293 üzenetére
Én a "height restriction drawing" PDFből olvastam ki.
-
Speed®
titán
válasz
Amoroso #1288 üzenetére
Az a baj, hogy olyat kérdezel, aminek pár másodperc alatt utánajárhatnál..
AC oldalán van pontos méret mindenről.., 43.2 belső, 53.4 külső furattávok.A kompatibilitás nem ilyen egyszerű, videókártyája válogatja, hogy mire jó.
A belső furatokkal ami biztosan kompatibilis, az a HD4670, rápróbáltam -
Amoroso
aktív tag
Karácsony az December 25-26.
-
ZCoyote
őstag
-
Amoroso
aktív tag
Jahh elnézést.
Az s1 rev2 felfogatásának furattávai érdekelnének.
Pontosabban, hogy a képeken látható 8 lyuk és a nyákok típusa hogyan jön össze.
A külső 4-el lehet nvidia-ra a belső 4-el pedig ati-ra felfogatni?
Mert ahogy említettem a külső 4 jele esetben csak 3.
És így inkább a hűtőhőz kellene karit választanom.
Köszi -
Vasinger!
nagyúr
Valaki tudna egy jó és megbízható boltot, ahol még jóval 5k alatt lehetne venni egy S1 rev 2-őt?
-
Amoroso
aktív tag
Valaki meg tudná mondani, hogy a furatok milyen távolságban vannak.
Köszi. -
Speed®
titán
válasz
Amoroso #1281 üzenetére
Egyszerű, nagyobbak a G80as furattávjai.
Amúgy fel lehetne rá henkelni, végülis nem nagy szám egy megfelelő méretű 2es lemezt vágni a talp mögé, aztán a furatok által adott helyen megfúrva simán összehúzatható a hűtő a karival. Csak ugye kevesen mernek belevágni ilyesmibe.. -
Speed®
titán
válasz
Vasinger! #1278 üzenetére
Oké, akkor kezdjük előlről. Az a módszer amit én leírtam, akkor működik, ha azt a fajta AC ventit veszed és az aktuális procihűtőd is PWMes. Mivel nálad a TX2 nem az, ezért már bukva a dolog.
Amúgy az lenne a lényege, hogy az AC PWMes venti egy olyan csatival rendelkezik, amire további PWMes ventiket lehet dugni, így összesen akár 4 ilyen ventit vezérelhetsz egy alaplapi csatiról. Nálam így van megoldva a szellőztetés, 1 venti a procin, 2 a házban, ahogy melegszik a proci, gyorsulnak a ventik is.
Esetedben azt lehet csinálni, hogy veszel egy 9.2cmes PWMes ACt is, és azt ráteszed a TX2re (rá lehet), aztán összedugod a VGAn lévővel és rá a lapra.
Amoroso
Szerintem 3 furatban rögzítve nem fog stabilan megállni, meg kell próbálni átlósan 1-1el, a billegést végülis megfogják a műanyag távtartók, a lényeg az egyenletes leszorítóerő-eloszlás a GPUn. -
Vasinger!
nagyúr
Ó, hát lehet, hogy nem hülyeség amit írsz. Meglehetne ezt csinálni? De ha a BIOS-ban PWM-et állítok, akkor a többi alaplapi csati hány voltot fog adni? Maxot?
Szval ez a PWM-es dolog úgy nézne ki, hogy egy 4 tűs dugót rádugok a pcoci csatira és abból 2 db 3 tűs lesz, és az eggyikbe a procit, másikba a VGA-t rakom?!
Tegyük fel, hogy csak 1 PWM-es ventim van a gépbe. -
Amoroso
aktív tag
Üdv!
Akinek ilyen van 8800gt- 8800gts-en mondja már meg, hogy a külsö vagy belső lyukatba lehet belefogatni. Köszi. -
Speed®
titán
válasz
Slipandris #1273 üzenetére
Nyílván háza válogatja..de a nagy átlagba igen. Ha szűkösen nem, a felső műanyag díszelem könnyen lepattintható, ezzel ~1cm nyerhető. Amúgy jobban is néz ki így szerintem, nálam az első az volt, hogy lepattintottam, olyan kínai gagyis..
Kötegelő esélyes számtech boltban, de hangtechnika is tart tuti.
Miért ne lenne megbízható? A 4 sarkánál rögzítve áll mint cövek.
Ha leszaggatná a venti, az több mint érdekes, több kg-ot bírnak. -
Slipandris
tag
Befér ez egy házba, oldalával együtt???
*megnéztem, befog az férni
-
Vasinger!
nagyúr
Köszönöm mindenkinek! Ilyen véleményt vártam!
Respect!
Rárakok egy Noctua P12 1300 RPM-et vagy egy PAPST 1600 RPM-et, de az már durva lenne -
Csapi007
veterán
Egyet értek az előttem szólókkal, másrészt egy venti mindenképp halkabb mint 2.
Itt az említett teszt."Láthatjuk tehát, hogy nincsen különösebb értelme 2 darab 12 cm-es légkavaró alkalmazásának, hiszen a hőmérséklet eltérés egy ventillátorhoz képest - a GPU vonatkozásában - maximum 2-3 fok, míg a FET-ek 4-5 fokkal hűvösebbek."
-
Vasinger!
nagyúr
Szerintetek egy S1 rev 2 -re jó lenne 2 darab Noctua NF-B9?
-
Istyu74
aktív tag
Na csak levettem,de sok értelme nem volt, mert olyan gyenge anyagból van a lefogató hogy csak az hajlik el.Meg rá feszül a nyákra ami könnyen le is törhet így,úgyhogy szépen vissza is raktam.
Viszont azt nem értem ha már a csavarok feje olyan kicsi hogy majd át szalad a kártya furatain, akkor legalább alátétet mért nem mellékeltek hozzá,mert igy olyan érzése van az embernek hogy kicsit erősebben meghúzza és átszakad a csavar.
-
Speed®
titán
válasz
Csapi007 #1262 üzenetére
Semmi nehézség nincs benne, lazán lejön (nem minden karin vannak ugyanott a furatok, ugye). Amúgy azért van ott, hogy ne lehessen lebikázni a hűtőt, pont csak annyira engedi ráhúzni a GPUra, amennyire szükséges.
Bár nekem volt, hogy kellett hozzátenni alátétet, mert annyira hajlott a nyák -
törölt tag
Hello!
Az lehetséges, hogy accelero S2 nem megy fel 9600GT-re?
CSak emrt a vevőm most hívot... -
Istyu74
aktív tag
Üdv,
tegnap vettem egy S1 es hűtőt horitomy kollégától a 4850 es emre.És az lenne a kérdésem hogy ami a felfogató alatt van az a 4 db kis műanyag amin a csavarok is átmennek azt levehetem e,mert úgy elvileg jobban hozzátudom húzatni a hűtőt a GPU hoz.
Előre is köszi a válaszokat. -
Csapi007
veterán
válasz
partyphoto #1254 üzenetére
Engem is érdekelne.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Remington #1253 üzenetére
Köszönöm, erre voltam kiváncsi, de még pár kérdés megválaszolatlan maradt. :
Megfelelő ram hűtőt adnak hozzá?
Esetleg találok vmilyen leírást, hogy ezt az egészet hogyan kéne?És még egyet hozzátennék: Mekkore helyet foglal el ventivel eggyütt? Egyeltalán beférne e nekem azért kérdem. A vastagság érdekelne mindennel eggyütt.
-
partyphoto
tag
Sapphire 4830-ra rá lehet tenni?
-
Remington
őstag
válasz
Vasinger! #1252 üzenetére
sztem 4850-re a legjobb megoldás. nagyon könnyű felrakni, én már vagy 5x felraktam 2 féle kártyára és egyik se ment még tönkre
az h rev.1 vagy rev.2 mindegy, nekem rev.1 van és rámegy, de mostmár csak rev.2-est tudsz venni.
1db 12-es is elég, 2-vel nem lesz sokkal jobbref. hűtő: idle 80 fok, load 90 fok
ac s1: idle 30 fok, load 40 fokmagukért beszélnek
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Eléggé gondolkodóba estem, hogy a ref 4850emre rárakok egy ACCELERO S1-et. Azt se tom, hogy a REV 1 vagy REV 2 kellene nekem?
Mégis milyen bonyolult a felrakása?
És összesen csak 2 db 12-es ventit rakjak rá és ennyi?
Megfelelő ram hűtőt adnak hozzá?
Esetleg találok vmilyen leírást, hogy ezt az egészet hogyan kéne?
Egyeltalán mi a vélemény, magáró erről a megoldásról?A válaszokat előre is köszönöm!
-
Kloss
őstag
válasz
ProRobchee #1249 üzenetére
Nincs mit
-
Kloss
őstag
válasz
ProRobchee #1247 üzenetére
Az a tápellátásért felelős IC, azt nem szükséges hűteni.
-
ProRobchee
csendes tag
válasz
Hedgehanter #1246 üzenetére
Időközben befejeztem a vagdosást. A kártya stabilan megy. Passzívan 50 fok normál használat mellett (régi ventivel volt 43 körül), turbo modullal vagy 30. Szóval szerintem a gpu-t rendben hűti, meg a vrm-ek is teszik a dolgukat. Egyetlen helyet hagytam borda nélkül: a képen a nyák bal felső sarkában lévő kis fekete négyzetet. Az micsoda? Maradhat borda nélkül?
-
Hedgehanter
őstag
válasz
ProRobchee #1245 üzenetére
Nem baj ha olyan bordazol amit nem kell, jol nez ki amit csinalsz rakhatod a hutot es hajra...
-
ProRobchee
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy leadtek 9600gt + egy accelero s1 rev2 borda. A voltage regulatorok az eredeti hűtéssel nem értek a bordához, csak a venti fújt oda levegőt. Az accelero bordái meg nem kompatibilisek ezzel a kártyával (nem férnek oda). Így elkezdtem átszabni a kis bordákat, hogy elférjenek. A kérdésem: a feltöltött képeken mit kell még bordával ellátni? Az baj, ha olyat is lebordázok, amit nem kéne? A felénél tartok, jó lesz ez így? A válaszokat előre is köszönöm! Sajnos addig nem tudom használni a gépemet, míg meg nem csinálom.
A képek:
[link]
[link] -
Speed®
titán
válasz
Borzoló #1239 üzenetére
Az 1950Prok VRM részére való. Ez le van írva a hozzá lapott telepítési útmutatóban is..de ha véletlenül nem is kaptál, a gyártó oldalán is le van írva.
-
Hali!
Most vettem 1 3850 msi oc 256.....+ ac s1 rev2-t és nem tudom, h. azt az "aluminium lapot" hova rakjam......
Ha tudnátok linkelni képeket, v. akármilyen útmutatót, akkor azt nagyon megköszönöm!
Segítségetek előre is köszönöm!
Sanyi! -
C@rbon
senior tag
Hali!
Milyen ventit tudnátok ajánlani egy S1 rev.2-re? 8800GT-hez lesz.
2 ajánlatot kérnék:
1. Tegyük fel, hogy az ár nem számít
2. Ár/érték arányRev.2-nél már meg van oldva 8800GT-n a FET-ek hűtése? Vagy nem szükséges?
Köszi!
Üdv! -
Kloss
őstag
válasz
Hedgehanter #1235 üzenetére
Nem értem miért ekkora gond ez, hogy hogyan néz ki?
Ez alapvetően egy passzív VGA borda, de van hozzá gyári ventilátor, gyári felfogatásokkal.
Ha valaki rágányol egy ventit, akkor az viselje a következményeketSzerk: egyébként kis kézügyességgel rá lehet tenni kulturáltan is a 12cm-es ventit, de én nem küzdöttem annyit vele. Mire eladom a kártyát, lehet az S1 többet fog érni mint maga a kártya
-
-
Kloss
őstag
válasz
KngAlex #1230 üzenetére
Kötegelő!
Villanyreszelési boltban kapsz, ha a befőttesgumit választod, azt a nagyitól kérj.Hedgehanter: mint korábban írtam, ki kell próbálni, akár még passzívan is mehet. Nekem is jól szellőzik a házam, a procihűtőn nincs venti, pedig azt írták nem megy majd tuningolva. De jól megy és elég halk
-
KngAlex
tag
Valaki le tudja írni hogyan kell 12cm-es ventit tenni az S1 rev2-re, és mi kell hozzá (a speckó csavarra gondolok)....
-
Kloss
őstag
válasz
Hedgehanter #1227 üzenetére
Igen van egy rácsos lemez hátra, de attól még nem mozog a levegő
A 8800GT megy passzívan, alapon persze. De a 4870 jobban melegszik, ha jól tudom.
De ráteszel te is 2db 12cm-es ventit 5V-ra kötve, akkor nem lesz túl meleg, viszont teljesen hangtalan lesz, szerintem. -
HarryPotter
őstag
válasz
Hedgehanter #1224 üzenetére
Húzva van a kártya? Mert ha igen, akkor inkább venti is legyen.
-
Kloss
őstag
válasz
Hedgehanter #1224 üzenetére
Talán...
Ki kell próbálni, mert elég nagy az S1. De a kártya GPU felőli oldala lefelé néz, a meleget onnan ki kell juttatni valahogy. -
Kloss
őstag
válasz
Hedgehanter #1222 üzenetére
Venti nélkül nem érdemes üzemeltetni, mert a kártyán lévő alkatrészeknek is szükségük lehet némi légmozgásra. Ez a 4870-re különösen igaz. Főleg a kártyák táprészének jó, ha kap egy kis levegőt.
-
Hedgehanter
őstag
válasz
HarryPotter #1221 üzenetére
Azert leirhatnad venti nelkul hogy birja, mert vennek kartyat, 4870-et, es erdekelne hogy birja e venti nelkul?
-
Kloss
őstag
Szia!
Azt javaslom, nézd meg itt a borda pontos méreteit, így meg tudod állapítani, hogy a kártyádra fel lehet-e szerelni? Ha nincsenek rajta túl magas alkatrészek, akkor szerintem felmehet rá.
HarryPotter: szerintem egy is tökéletesen elég, kettőt max akkor érdemes, ha 6-7V körül járatod őket. A borda méretei a fenti linken.
-
HarryPotter
őstag
Accelero S1 Rev2-re érdemes lehet két 120 mm-es ventit feltenni? Vagy felesleges, elég egy? Egyáltalán rámegy két ekkora venti?
-
Kloss
őstag
Szia!
Neked annyi a gondod, hogy nem jól érintkezik a hűtő a GPU-val. Szedd szét és rakd össze újra, ügyelve arra, hogy a GPU-ra tökéletesen illeszkedjen a hűtő réz felülete.
Nekem a 8800GT GS most 42 fokos, kb 5 perce hagytam abba a 1.5 órányi játékot, szal szerintem nem olyan rosszul hűt. Egy 700-on pörgő 12cm-es venti van rajta.Szerk: a műanyagot leveheted, kb 2-3 fokot nyersz még vele
Szerk2: előfordulhat, hogy egy alkatrész a panelen (pl kondi) kicsit magas, és beleakad a hűtő lamelláiba, eltartva azt a GPU-tól. Akár 1mm is elég ahhoz, hogy 100 fokos legyen a GPU. -
rg01
csendes tag
Sziasztok!
Nekem nem igazán jött be az Accelero S1 rev2:
Egy gainward 3870-est akartam meghűteni Accelero S1 rev2-vel,
[link]
mert nagyon hangos volt a gyári hűtés. Meg is történt a csere, de most sajnos ott tartok, hogy 110 fokig megy fel a GPU hőmérsélete, egy plusz 12 cm-es coolerrel olyan 73-80 között mozgott.
A gyári hűtésel csak 88 fokig ment fel.
A méréseket a furmark-ban csinátam - több mint 30 percet ment minden alkalommal - de rivatunerrel is leellenőriztem. A házban van hátul fent egy 12-es és elöl lent egy 12-es cooler.Másnál is ilyen lehangoló az eredmény, vagy én egy kirívó eset vagyok?
Olvastam, hogy jobb lenne, ha levennén a GPU blokkról a műanyag borítást. Amint lesz időm meg is teszem - bár csodát nem várok tőle.
-
Kloss
őstag
válasz
dangerzone #1208 üzenetére
Hatékonynak biztosan hatékony, csak kérdés, mennyire halk? Már ha ez szempont
-
pityeszka
őstag
-
Vigneau
félisten
Sziasztok!
Az S1 és az S2 között érdemben mi a különbség? A furatok elhelyezkedése, vagy valami más a lényegi eltérés?
Válaszokat előre is köszönöm.Vigneau
-
dangerzone
addikt
szerintetek ez a hűtő hatékony lenne az accelero s1 -gyel? (tudom, hogy maszek módon kell rögzíteni
)
-
Ferdzsoo
addikt
Olvastam hogy a 4870-esek VRM hűtése nem kiforrott.
Szerintetek ezzel a thermaltake BGA ramsünikkel sem megoldható?Miért nem lehet a VRM-ekre egyesével rárakni a ramsünit? Így legalább 1 VRM-re jut egy egész ramsüni, míg a 4850-nél 4-re jut egy...
Nem tudom elképzelni hogy nem ragad rá, mert én már ragasztottam (használt!!!) ramsünit is (igaz hálókártya VRM-ére) de azon is ottmaradt ha belenyomjuk mint atom, és a mai napig nem esett le és hűti rendesen...
Vagy maga a ramsüni felülete kicsi a hőleadásnak??? -
misx
senior tag
Hali.
Kinéztem én is az Accelero S1 Rev2-t a 3870-re (gyári hűtéssel hangos, viszont a hűtési teljesítménnyel nincs gond, mert mostanában idle-ben többször lekapcsol a ventije 20-30 mp-re).
Azt kérdezném hogy a ramsüniket később le lehet szedni vagy nagyon köt a ragasztó? Ha esetleg véletlenül vissza kéne tenni a gyári hűtést...
-
Kloss
őstag
válasz
Sziszifeca #1203 üzenetére
Ezt ismerem, annyi a baja, hogy nem tudja tuningolni a videokártyámat
-
crashbandi
csendes tag
Üdv!
Már régóta tulajdonosa vagyok egy Ati 4850 (Sapphire)-nak és már megvettem 1időbe vele az Accelero S1 Rev2-est hozzá,de nem tettem fel,mert csini aktív hütése volt,ami hűt is rendesen. Ezt szeretném megérdeklődni,hogy mennyire lenne hüsebb a kari ha felraknám ezt a passzív hütést + 12 centis ventit neki? Valami infót tudna adni valaki róla? Idle hőfok, terhelés alatt..lévő hömérsékleti adatokat várnék.
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Döcögve készül a Panther Lake az Intelnél
- Trollok komolyan
- Új előzetesen a Lost Soul Aside
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen videókártyát?
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- További aktív témák...
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2247
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest